Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kas olete võimeline nägema vereliblesi?
näitex, kui on selge sinine taevas, seda vaadates näen vereliblesi ka mu paar sõpra on võimelised seda nägema, aga bio õps ütles, et see on võimatu.
KIRJELDUS: ühes suunas ühtlse kiirusega liikuvad läbi paistvad imeväikesed ringikesed. Veel näen täpselt sinna kuhu vaatan keskel väikest musta täppi(peab päeva valgus olema)

Muudetud: 28-4-06 kell 20:56:24 Hallucigenia
Vasta
Aa, kas sa mõtled seda, et kui päike näkku paistab ja silmad kinni paned, siis on näha neid tögasid. Ma ei usu, et need on verelibled, sest need liiguvad küll ühes suunas aga ma saan ntx neid liigutada vms Bleh
Vasta
ei pea näkku paistma, peab lihtsalt väga valge olema.
Vasta
ja sa tahad öelda et need on verelibled? :O

näen ikka aga pole kunagi neid verelibledeks pidanud Smile. mis need verelibled seal teevad?
Vasta
see on võimatu. verelibled on liiga pisikesed, et neid suure valguse käes näha. Ainult mikrsokoobiga, muul viisil mitte.

ma arvan, et tegemist on lihaste läbivalgustusega, mille puhul suur valgus toob esile lihaste kontuurid

PS:

Ühes kuupmillimeetris veres (nööpnõelapea suuruses tilgas) on üle viie miljoni pisikese verelible.

Allikas: Eesti Entsüklopeedia
Vasta
Ilmselt liiguvad osana verest ringi.
Veri nagu on ka silmalaugude sees.
Vasta
ma näen neid isegi siis kui aknaklaasile või lume peale vaatan... Laugh
Vasta
midikloriaadid

Tundub, et verelibled on liiga pidikesed, et neid näha. Aga, kes teab.
Vasta
Aga meenutavad küll vereliblesid ja väga meenutavad kohe...
Vasta
No seda kirjeldatut peaks küll kõik inimesed nägema.
Vasta
Ma näen ka midagi taolist...
Verelibled need küll ei ole...
Vasta
Ma väga tahaksin siia mainida, et tuleks vähem arvuti taga olla, jäävad silmad terveks... Bleh

[Teadet on muutnud 11.3.2004 postitaja sego]
Vasta
See on lihtsalt valgus ja proovige nii et panete silmad kinni proovite vaadata ja siis hõõruge silmi ja vaadake uuesti kõik muutub? Vähemalt mul on nii.Vahest kui silmad on väsind siis tekivad sinna mustad täpid mis liiguvad kui ma proovin neid jälgida.Ma arvan et esiteks see on silma laug mis annab punase värvi ja siis on silma pealne kiht(ei tea nimetust) mis annab hallika tooni ja need mustad täpid.

[Teadet on muutnud 22-3-2004 postitaja Coolfh]
Vasta
Punane verelible on umbes nii 1:200 millimeetrine st nati väiksem kui 10 astmes -5 meetrit.
Ma ei usu, et silm nii lähedalt midagi sellist eristada suudaks.

Mul homme biokeemia eksam ja pean sellist asja teadma Smile
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: yodalr
Veel näen täpselt sinna kuhu vaatan keskel väikest musta täppi(peab päeva valgus olema)

Selle musta täpi nimi on "pimetähn" s.o. nägemisnärvi väljumiskoht kus kepikesed ja kolvikesed puuduvad. Normaalselt me sellist sektorit ei taju, sest nägemiskeskus kompenseerib 'tühja' osa.
Kõige paremini on pimetähn näha kinnisilmi Bleh
Selline kullese moodi räbal, mis silmade liigutamisel edasi-tagasi ujub.

Sry vana teema kaevamise pärast. Arvasin, et mul on midagi öelda.
Vasta
Paul Lambillion(tervendaja) väitis, et need on päikeseenergia osakesed.
Vasta
aga ma näen mikroskoobiga( või ka läbi nluubi vaadates ) selliseid võrgukesi, nagu nöörid, koosnevad väikestest ringikestest täpselt nagu mingisugused kemia molekulid oleksid. Ja need on 3d, silma liigutamata need ikkagi liiguvad, nende otsad võivad üksteise alla minna jne. Tegemist ei ole nende nn päikese energia laikudega ega ripsmetega. Keegi teine minu perek ei näe neid
Vasta
Verelibled need ei ole...
Ma küll ei tea millest see tingitud on, aga kui silmad kinni panna, siis jäävad "silme ette" nähtud esemete kujutused. Mida eredamad need on, seda kauem ja selgemalt paistavad. Ilmselt seetõttu jääb ka Päikese ere täpp "silmade ette" :)
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: etc
Verelibled need ei ole...

On ka vastupidiseid arvamusi - et just on (silmapõhja veresoontes liikuvad valged verelibled): http://www.hhmi.org/cgi-bin/askascientis...s_014.html
Vasta
verelibled need tõesti ei ole...

olen ise tihti neid täheldanud... see on väga hästi nähtav kirju tausta peal... teatud osa vaadatavast pinnast justkui virvendab.... veidi vaatad siis suudad juba eristada väikeseid osakesi mis omavahel põkkuvad ja liiguvad suht kiiresti.

eriti lahe on efekt... kui veidike muuta silmade fookust... siis hakkavad need pinnad lainetama... tekib nö. matrixi efekt (lõpus kus neo painutas seinu.)... muide... seinu olen ma painutanud kah päris jõudsasti... proovige järele...

mis puutub seda monitori juttu siin eespool.... siis pole sel auraga miskit pistmist. pigem on tegemist silma põhja salvestunud pildi negatiiviga.... sama nagu siin veidi aega tagasi oli ära toodud napoleoni jeesus. küll aga olen katsetanud sellist asja et lähen kuskile võõrasse kohta.... panen silad kinni ja vaatan kuskile suletud silmadega... veidi aega hiljem hakkab udune kujutis tekkima silme ette. kolmanda silma kasutamise harjutused...
Vasta
... oehh ... nende verelibledega on nüüd peaaegu nagu UFO-dega - et kes usub ja kes ei usu! Viitan siis ühele soliidsemale netiallikale nagu seda on Wikipedia ja kus on juttu nähtusest, mis Scheereri fenomeni nime kannab ja mida isegi kasutatakse meditsiinilises diagnostikas vere liikumise uurimiseks silmapõhja kapillaarides: http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_field_...phenomenon. Aga peale vereliblede, celtic, võib seal tõepoolest ka igatsugu muud jura näha (millele ka see Wikipedia artikkel viitab). Ja kui vereliblede vaatlemiseks soovitatakse taustaks sinitaevast, siis kirjul taustal, mida Sina soovitad, võib arvatavasti mingeid muidki efekte näha (mingid optilised illusioonid ehk, mis seotud visuaalse info töötlusega ajus - ka neid võib netist kuhjaga leida, vt nt http://www.michaelbach.de/ot/).
Vasta
mul on pohmakaga siis kui kissitan silmi näen kuidas silmaveresoontes veri jooksebBleh
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Flash
aga ma näen mikroskoobiga( või ka läbi nluubi vaadates ) selliseid võrgukesi, nagu nöörid, koosnevad väikestest ringikestest täpselt nagu mingisugused kemia molekulid oleksid. Ja need on 3d, silma liigutamata need ikkagi liiguvad, nende otsad võivad üksteise alla minna jne. Tegemist ei ole nende nn päikese energia laikudega ega ripsmetega. Keegi teine minu perek ei näe neid

hmm, tuttav värk, ma saan neid näha silmad kinni, silmad lahti vai kuhuiganes vaadates, olgu taust siis kirju või ühevärviline nt sinine taevas.

kunagi nägin ainult üksikuid neid ümmargusi, hiljem hakkas nendest ümmargustest nagu "koed" moodustuma.

mis kõige huvitavam, on see et ma saan neid just selles suunas liigutada kuhu ise tahan, vai siis seisma jätta.

silmi väheke kissitades on terve vaateväli neid täis, nagu ritta laotudBleh

eriti hea efekti saab silmi kissitades vasta päikest(silmi nii kissitades, et päikese valgus sind ei pimestaks) vaadates, need samased "ringikesed" tundubad palju suuremad ja kontuurid on palju tugevamad.

üks asi tuli veel siis meelde hetkel, kui keegi neid ilusti näha suudab, siis proovige mõlema silmaga, siis ühega ja siis teisega, näete erinevust? Laugh

Tsitaat:# Floaters or muscae volitantes are slowly drifting transparent blobs of varying size and shape, which are particularly noticeable when lying on the ground looking up at the sky. They are caused by imperfections in the fluid of the eye.
# The blue field entoptic phenomenon has the appearance of tiny bright dots moving rapidly along squiggly lines in the visual field. It is much more noticeable when viewed against a field of pure blue light and is caused by white blood cells moving in the capillaries in front of the retina.
khm, http://www.floatershell.com/

enivei, sai väheke segane text, aga nii see on

ps. jou etc, mäletad mind veel? Laugh

Muudetud: 9-9-05 kell 18:43:08 qkk
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: qkk
Tsitaat:Algselt postitas: Flash

hmm, tuttav värk, ma saan neid näha silmad kinni, silmad lahti vai kuhuiganes vaadates, olgu taust siis kirju või ühevärviline nt sinine taevas.

kunagi nägin ainult üksikuid neid ümmargusi, hiljem hakkas nendest ümmargustest nagu "koed" moodustuma.

mis kõige huvitavam, on see et ma saan neid just selles suunas liigutada kuhu ise tahan, vai siis seisma jätta.

silmi väheke kissitades on terve vaateväli neid täis, nagu ritta laotudBleh

eriti hea efekti saab silmi kissitades vasta päikest(silmi nii kissitades, et päikese valgus sind ei pimestaks) vaadates, need samased "ringikesed" tundubad palju suuremad ja kontuurid on palju tugevamad.

üks asi tuli veel siis meelde hetkel, kui keegi neid ilusti näha suudab, siis proovige mõlema silmaga, siis ühega ja siis teisega, näete erinevust? Laugh
Kusjuures see on hoopis teine asi. Siin kusagil kirjutati et see pidavat olema päikesest või midagi taolist ja need pole verelibled ega koed.
PS. Kus on kurjad smailid para-webis?

Muudetud: 9-9-05 kell 19:32:43 metavo
Vasta
Tavaliselt, sõidan autos. vaatan taevast, tulevad sellised pisikesed ringid , läbipaistvates - hallikates toonides ja üks täpp iga ringi keskel. liigub kaasa,kuhu vaatan.
kahtlane.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Kas giljotineeritud pea elab edasi? Nielander 33 17,437 03-12-2020, 19:24
Viimane postitus: xcad
  Kas Sa oled sünesteetik? Hallucigenia 43 23,315 30-05-2020, 20:15
Viimane postitus: Mannu
  Inimmõistus - kas parem kui arvuti ? Celtic 51 17,819 19-01-2018, 09:42
Viimane postitus: pikksukk
  Kas sünnimärkide asetusel on mingit tähendust ? 8-0 1 2,389 31-01-2015, 01:47
Viimane postitus: Veli Joonatan
  Kas sõltumatu elu on võimalik? SaintElizabeth7 10 4,742 25-11-2014, 17:54
Viimane postitus: Veli Joonatan
  Telepaatia - kas võimalik õppida? WickedMe 20 10,891 20-11-2011, 18:27
Viimane postitus: lahendused
  kas te mäletate oma varast lapsepõlve, sündi? pupu 3 2,209 15-06-2010, 23:11
Viimane postitus: Thorondor
  Kas/Kuidas "valgustate" oma tuttavaid vandenõuteoo Uff 32 9,791 15-09-2009, 20:58
Viimane postitus: Vesilik
  Kas skorpionid on halvad inimesed? entroopia 47 15,901 19-02-2009, 10:24
Viimane postitus: helen009
  Kus asub mälu - kas aju sees või kuskil mujal ? excubitoris 4 4,098 05-09-2008, 06:11
Viimane postitus: excubitoris

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat