Postitused: 12
Teemad: 2
Liitus: Aug 2009
Pean just silmas valitsust (illuminaadid, vabamüürlased, nende seotus valitsustega, Uue Maailma Korra kehtestamine jne), ühiskonda (religioon, ravimitööstuste toodangu "tegelik" mõju inimesele, vaktsineerimise tagamaad, sublimaalsed sõnumid meedias...) inimese pärinemist, maaväliseid tsivilatsioone puudutavaid teemasid, mis ei ühti ametlike versioonidega ja keskmisele kodanikule tunduvad haige fantaasia viljana.
Kui aus olla, siis minu tutvusringkonna inimestega sellistel teemadel arutleda pole võimalik, sest nad arvavad, et olen hulluks läinud. Kuidas läheneda neile teemadele nii, et mu jutt ei tunduks hullu sonimisena (aga äkki ongi???)?
Või on tõsi see, et teatud inimesed lihtsalt ei suudagi muud näha ega mõelda, kui ainult seda, mida koolis õpetati ja nad ise kogenud on? Isegi kui mul on õnnestunud inimeseni jõuda, saan tihtipeale ignoratse reageeringu osaliseks, et see ei puuduta nende elu ja mida vähem neist asjust teada, seda parem on elada-ühesõnaga-elagu õnnis teadmatus.
(Praegu muutus see teema mulle aktuaalseks just seoses seagripi vastu vaktsineerimisega)
People have lost the art of thinking
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
Ei ole olemas (minu kogemuste alusel) head ja universaalset "esimese kontakti" stsenaariumit.
Kuid paar juhist nagu oleks - alusta kaugemalt ning teada tuntud teemadel. Näiteks 1917a revolutsioon ja 2 maailmasõda.
Tee omale selgeks selle kahe sündmuse taust (algatuseks sobivad selle foorumi postitused ka) ning sealt arenda vestlust edasi.
Kui suudad adekvaatselt ja sujuvalt esile tuua fakte nende ajalooliste sündmuste kohta mis on vastuolus "ajaloo õpikutega" siis sind kuulatakse.
Lohuta ennast sellega, et mida igaüks ei ole selleks suuteline ning mitte iga üks ei ole suuteline seda vastu võtma.
Peamine - jää rahulikuks - naerata ning õpi vastama kiirelt ja selgelt. Ja mis peamine ÄRA VALETA - kui sa ei tea midagi siis ütle, kui sa ei mäleta midagi siis NII ütlegi, kui see mida sa ütled on SINU arvamus siis nii ütlegi ja ALATI (konteksti sobivalt) ütle, et sina ei tea kõiki vastuseid, kuid üritad õppida ja teada saada ning soovita seda ka kindlasti oma vestluspartnerile. Ütle, et sajad ja tuhanded (mis ON tõsi) inimesed on nendele küsimustele läbi ajaloo vastuseid otsinud ning mitte SINA ei ole see inimene kes suudaks teisele midagi selgeks teha aga just need raamatud ja need allikad.
Algatuseks on alati hea soovitada 2 eesti keelset autorit ja raamatut - vaatamata verbaalsele sõnnikule millega need mehed on üle kallatud on nad kirjutanud faktidele toetudes ning algallikaid järgides ning ütle (umbes) nii - kui sa ei ole läbi lugenud neid raamatuid puudub sul igasugune alus neid isikuid süüdistada vales või milleski muus - loed need raamatud läbi ja siis otsusta - kas teema väärib edasi uurimist või naaseb isik turvalisse ja nunnusse TV seepide maailma.
Ja raamatud on - Jüri Lina "Skorpioni märgi all" ning Tiit Madisson "Holokaust. XX sajandi masendavaim sionistlik vale"
Postitused: 1,305
Teemad: 24
Liitus: Feb 2006
Zeitgeisti tuleb kaa vaadata! Exuke unustas selle lisada... See film teeb kõik nii selgeks, et...
Siia käib eriti deep mõte või kellegi kunagi elanud prontosauruse mõte, millel puudub tänapäeval igasugune aeg ja/või koht.
Postitused: 1,003
Teemad: 52
Liitus: Jun 2007
On ehk loll küsimus, aga miks ma peaks valgustama? Ses suhtes, et kui inimest huvitab, siis teda huvitab. Kui ei, ja ta kategooriliselt vastu on, ei tasu vast torkida kah.
Tegelikkuses on hea, kui nii mõnigi Su tuttav, Uff, ei ole nõus neil teemadel rääkima. Hoiab pea selgema. : )
Sadamas on laev turvaline, ent laevu ei ehitata selleks.
Toon näite. Alati on suguvõsas vähemalt üks usuhull kristlane, kes üritab kogu hingest sulle enda mõttemaailma pähe määrida. Milleks? Sama on ka selle teema ideega. Miks peab kedagi minema milleski veenma.
Siia käib eriti deep mõte või kellegi kunagi elanud prontosauruse mõte, millel puudub tänapäeval igasugune aeg ja/või koht.
Postitused: 1,465
Teemad: 43
Liitus: Jan 2007
Tsitaat:Algselt postitas zepac
Zeitgeisti tuleb kaa vaadata! Exuke unustas selle lisada... See film teeb kõik nii selgeks, et...
Filmi tuleb inimene ennem vaatama panna.
Ei ole just eriti palju inimesi kes filmiga tutvumata hakkaks seda vaatama. Ei ole just eriti palju inimesi kes on huvitatud vandenõuteooriatest kohe algusest peale (juhul, kui inimest pole eelnevalt sellise teemaga kokku viidud või mingil muul moodusel kokku puutund). Samuti nii uskumatu kui see ka poleks, pole palju inimesi keda huvitaks üldse dokumentaalid.
Ei unustanud Zeitgeisti - kui soovitan siis midagi muud. On teisigi häid filme, kuid Zeitgeisti ei loe parimaks ja "kõike seletavaks".
Tsitaat:Algselt postitas excubitoris
... Zeitgeisti ei loe parimaks ja "kõike seletavaks".
Kas tõesti? Miks? Mulle küll tekitatud mulje, nagu oleks tegu püha asjaga.
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
Tsitaat:Algselt postitas Uff
Pean just silmas valitsust (illuminaadid, vabamüürlased, nende seotus valitsustega, Uue Maailma Korra kehtestamine jne), ühiskonda (religioon, ravimitööstuste toodangu "tegelik" mõju inimesele, vaktsineerimise tagamaad, sublimaalsed sõnumid meedias...) inimese pärinemist, maaväliseid tsivilatsioone puudutavaid teemasid, mis ei ühti ametlike versioonidega ja keskmisele kodanikule tunduvad haige fantaasia viljana.
Keskmisele kodanikule tundub absoluutselt kõik haige fantaasia vili, mis nende tavaarusaamadest natukegi erinev.
Saan aru, et sind lihtsalt huvitavad need teemad ja sa tahad, et oleks kellega neist rääkida.
Selleks see parafoorum loodud ongi, et rääkida asjust, mida mujal ei saa.
Inimestega, keda need asjad ei huvita, ei soovita nendest asjadest ka rääkida.
Arvan, et head üldteavet saad "Eedeni jumalatest", kui sind ka ajaloolised seosed huvitavad.
"Skopioni märgi all" ja need teised on liiga spetsiifilised algaja huvilise jaoks. Aga muidugi tuleb ka sellest raamatust osata teha oma selekteering.
P.S. Aga hakkasin mõtlema, et eks me ole ise ka siin teatud mõttes ju samuti need tavakodanikud, kes uusi ideid ja mõtteid väga vastumeelselt respekteerivad. Mina kaasa arvatud.
[Muudetud: 26-8-2009 Müstik]
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Filmidega on veel hullem lugu, neid ei viitsita üldse vaadata ega teemasse süveneda, sama lugu on raamatutega, peale esimest lehekülge enam huvi ei paku-uskuge mind, olen proovinud. Õnneks ma ei käitu samamoodi nagu mõni agar usuhull Peale pole ma küll hakanud kellegile pressima, ok, vb oma vennale ja elukaaslasele
Vastuseks InDemand'ile: Mina arvan, et tegelikult on vajalik valgustada, sest mõni inimene on oma töö ja eraeluga niivõrd hõivatud, et tal ei tule ealeski pähe hakata internetis või raamatukogus ringi tuhnima ja elu-olu kohta uurima. Inimene ei teagi, et midagi mäda on siin maal. Hea kui ta lehtigi jõuab sirvida päeva jooksul-see on kogu tema "pädev" info, mis ta päeva jooksul hangib. Kusjuures pole ma oma tuttavate seas, kes enamus kuuluvad vanusegruppi 19-35, täheldanud, et keegi neist tunneks huvi ajaloo, raamatute lugemise, poliitika vastu. Ja tegemist ei ole harimata inimestega, vaid nii kõrg-kui keskeri haridusega. Lihtsalt nende tähelepanu on koondunud "tähtsamatele" uudistele nagu kuulsuste tegemised, krimiuudised, sporditulemused, mood jne jne. Ja enim külastatavad netilehed on orkut, facebook, auto24 ...
Muutus: Topelt emotikonid kustutatud. Piisab ühest.
[Muudetud: 26-8-09 Thorondor]
Postitused: 191
Teemad: 4
Liitus: Jul 2007
Müstikul on õigus. Keskmisele kodanikule tundub absoluutselt kõik haige fantaasia vili.
Näiteks koolitasin oma naabrinaist terve tema raseduse aeg ja rääkisin vaktsineerimise pahedest. Olin kindel, et talle jõudis kohale. Kohe sellise mulje jättis.
Nüüd on tal laps nelja kuune ja tuli just oma kolmandalt vaktsineerimiselt. Küsisin siis, et mille vastu, kas äkki B-hepatiit ja ta vastas, et ta ise ka ei tea, mille vastu, tema arst teadvat ...
Kas teil on sõnu? ja näiteid võib tuua veelgi ja veelgi seoses valgustamisest.
Isiklikult olen loobunud valgustamast. Ju siis peavad need inimesed läbi kannatuste teada saama tõde, igaüks omal ajal.
Õnneks on olemas internet ja kel huvi tekib, see ka leiab vajaliku.
Inimene elab oma "turvalises" keskkonnas, usaldab oma tervise arstide hoolde, turvalisuse korrakaitsjate ja hoolde, poliitikutele jääb poliitika pärusmaa, riigis kehtivad seadused annavad õigused ja keelud-kohustused, ning enamasti ei sea inimene kellegi/millegi eelpoolloetu kompetentsust kahtluse alla. Temas on sügavalt juurdunud usk, et riik jm tegutseb kodaniku heaolu nimel. Olgu, see ilmselt ei kehti poliitikute kohta, neid peetakse nagunii muiudsööjateks ja petisteks .
Aga üldine pilt on siiski selline, et on pimesi usaldamine. Ja kui sa julged kahelda näiteks arstide jutus või vaktsiinide toimes, siis vaadatakse sind kui lolli. Inimesed usuvad infot, mida kajastab meedia. Kujutate ette, mulle on vastatud teatud vandenõuteooria peale: " Kui see nii oleks, siis loeks ma sellest ajalehest või kuuleks uudistest!" Mul tuleb lausa naer peale noh...
Postitused: 1,162
Teemad: 223
Liitus: Jun 2007
Olen ka üritanud mõndade " silmi avada ". Nüüd aga olen loobunud...arvan, et igaühel on oma tee käia...samas ei häbene ma ka kunagi oma arvamust välja öelda tuttavatele aga loengut pidama ei
hakka. Tegelt on kohe inimesest näha kui ta on asjast huvitatud või midagi ebatavalist kogenud
siis ta hakkab sellest rääkima...kurtidele kõrvadele pole mõtet rääkida. Küll aga olen märganud, et huvi valdkonna vastu on tõusnud. Teadlased kirjutavad selle huvi MASU arvele...
Masu on jah üks põhjuseid, miks ehk huvi para-teemade vastu on kasvatanud. Inimestel on rohkem aega ning aja sisustamiseks otsitakse uusi valdkondi. Igati hea minumeelest.
Postitused: 269
Teemad: 16
Liitus: Jan 2009
Hea mõte oleks masu tagajärjel töötuks jäänud inimesi moodustada nö. uurimisgruppidesse, kes hakkavad tegelema ufo vaatluste ja muude paranormaalsete juhtumitega, kordineerima hakkaks uurimisgruppe keegi kõrgelt hinnatud spetsialist
Postitused: 926
Teemad: 35
Liitus: Jul 2004
Inimesi veenda oma uskumisi järgima on suht enesetapjalik ettevõtmine, paremal juhul tembeldatakse sind hulluks, halvemal juhul kaotad sõpruskonna. Ainus, mida sa teha saad, on inimesi faktidega varustada ning lasta neil omas tempos tõeni jõuda. Mõnel võtab see vähem, teisel rohkem aega, mõni ei jõuagi kohale.
Postitused: 34
Teemad: 1
Liitus: Jun 2009
Mõneti meelevaldselt liidaksin mõtteliselt siia ZEDi teema RIIK.Nii siin kui sealses teemas kumab läbi see ,et kõik on mõtetu .Musttuhat põhjust , miks see kõik võimatu on või miks me seda teha ei saa.Saab küll.Rääkida tuleb igaühega tema enda ,,keeles,,.Paljut saab kohale toimetada ka oma käitumisega.Järgijaid leidub.Ennast maha müümata saab olla seal ,kus hääl kõlab kaugemale.Banaalne mõte - ise muutudes ,muutub maailm , ei olegi ehk nii süüdimatu.Kergem on jah käega lüüa ja taanduda kusekollaste netilehtede kommarite vahu sekka.Virr-virr.
Postitused: 102
Liitus: Oct 2008
Ei soovita! Mu õde peab mind juba imelikuks Ta ütleb, et mul on kinnisidee ja võrdleb mind usuhulludega. Seega kogu jutt on tal läinud ühest kõrvast siise teisest välja.
Ma arvan, et igaüks peab ise avastama. Kui ei avasta, järelikult pole seda teadmist talle siin elus vaja.
Kuid ütlematta EI saa jätta. ALATI tuleb midagi ütelda - tuleb rõhudada inimeste loomulikule teadmisejanule - iga põmm peaga see EI õnnestu, kuid siiski.
Ära ütle otse, et Bush on sisalik või mis iganes - räägi kaudselt ja mõistu - umbes tean aga sulle ei räägi. kui sa arvad, et sa ei ole veel valmis rääkima asjadest siis sa paraku veel ei ole aga kui tunned, et oled valmis ja tahad siis RÄÄGI. Vaikimine on kuritegelik tänases situatsioonis.
Postitused: 102
Liitus: Oct 2008
Excubitoris, muideks tulnukateni pole ma veel jõudnudki.
Ma püüangi väikeste faktidena tõde päevavalgele tuua. Aga kohe kui ma mainin sõna illuminaadid hakkab ta silmi pööritama. Justkui sel hetkel lülitaks ta aju välja. Sõbrannadele ei julgeks ma piikstadagi sellest.
Kahjuks kõik elavad õnnelikult oma karpides, teadmata mis väljapool toimub...kurb :S
Postitused: 101
Teemad: 0
Liitus: Mar 2009
Kusjuures kahjuks on tõesti nii,et enamuse inimeste puhul nagu käivituks mingil hetkel mingi kaitsereaktsioon.Olen jälginud silmavaadet ja silmavaade nagu klaasistuks,järgmisel hetkel saad aru,et sinu juttu nagu enam ei kuulatagi.Täpselt nagu oleks nupuvajutusega mingi osa ajust välja lülitatud.Nupu asemel arvan on näiteks mingi sõna,mis vallandab selle reaktsiooni.
Muideks - vahest on tulnukatest kergem alustada Seal jõuab siis "sujuvalt" (tihti isik ise) ka muude detailideni.
Postitused: 926
Teemad: 35
Liitus: Jul 2004
Mida te siis arvate?! Te ju lähete tegelikult inimesele ütlema, et kõik mida ta usub, kõik mida ta teab, on vale, kogu tema maailmapilt on tegelikult väärastunud, sest see on üles ehitatud valedele. Ja siis ootate, et inimesed võtavad teid mõistvalt vastu ning tahavad vaid rohkem teada? Kaitsereaktsioon on absoluutselt normaalne asi. Ja seepärast ei tohigi neid teadmisi peale suruda, vaid anda mõista, et kui ta ühel hetkel tunneb huvi, siis saab rohkem infot sinu käest...
Postitused: 1,875
Teemad: 122
Liitus: Jul 2005
ehee,
Mul on ka vastupidiseid kogemusi. Väga põnev on veidi shnapsisena kuskil baaris kellegile täiesti võõrale loengut pidada mingisugusest uhuundusasjast . Kuulatakse küll huviga. Või vähemalt mulle tundus nii.
Kuid liigne pealesurumine ka vast hea ei ole. Umbes sama, et "see on ainus õige muusikastiil" ja "do you belive in god" uksetaga. Pealegi - igal ühel omasugune mull. Las ollagi.
Postitused: 101
Teemad: 0
Liitus: Mar 2009
Sellega vist on küll nii,et ei tasu ennast liigselt peale suruda.Tegelikult kui äri veeri natuke mõnd teemat puudutada,siis näeb ka kohe ära kas tasub edasi minna.
Tom-ile aga selle baari jutu kohta-mul omal mõned tuttavad ,kes muidu päris skeptiliselt igasugustesse parateemadesse suhtuvad.Aga vahel õhtuti mõnel istumisel kus ka alkoholil oma osa selgub,et tasapisi salaja ollakse ikkagi asja uurinud ja vindise pea seisukohad ikkagi mõnel erinevad kardinaalselt kaine pea seisukohtadest.
Ise arvan ,et ega inimene ikkagi ennem sellest mullist väljapoole vaatama ei hakka kui ise ei taha.Vägisi segada pole kedagi mõtet.Erinevalt muidugi mõnedest,kes vägisi üritavad kõiki sinna mulli sisse tagasi toppida.
|