Postitused: 106
Teemad: 10
Liitus: Apr 2007
Nii mõnigi inimene liigitab või sildistab oma kaaslase iseloomu või käitumist horoskoopide põhjal.
Ise olen skorpion ja olen täheldanud, et nii mõnigi on mind kohe automaatselt halvaks inimeseks pidanud.
Mida Te arvate, kas saab üldse horoskoopide põhjal inimesi heaks või halvaks liigitada?
Postitused: 286
Teemad: 11
Liitus: Sep 2004
Minu elukaaslane on skorpion ja ta on parim inimene, keda tean. Ükski tähtkuju pole hea ega halb - kõigil on omad plussid ja miinused.
Isiklikult tunnen ühte ülimalt rõvedat lõvi - aga samas ka teist lõvi, kes on juhtumisi väga meeldiv inimene.
Postitused: 11
Teemad: 0
Liitus: Apr 2007
Ma olen ise ka skorpion (kuigi horoskoobid on tõesti midagi, millesse ma ei usu) ja olen küll tähele pannud, kuidas skorpionitest halvasti räägitakse, eriti on seda minu kogemuste põhjal teinud horoskoopidesse tõsiselt uskuvad kaksikud. Siis, kui saavad teada, et ma skorpion olen, ütlevad, et poleks seda ealeski uskunud. Kuna ise horoskoope tõe pähe ei võta, siis teevad taolised arvamusavaldused mulle pigem nalja. Tean inimesi, kes on sündinud samal kuupäeval ja täiesti erinevad.
Muudetud: 25-4-07 kell 16:53:52 parap2hkel
Postitused: 87
Teemad: 1
Liitus: Mar 2007
Horoskoopide järgi ei saa lihtsalt inimesi jagada stereotüüpideks nagu loomi oma käitumise, kuna inimmõistus on tunduvalt kõrgem ning ettearvamatum (loe: indiviidid). Mina vähemalt ei otsusta inimese üle selle järgi, mis horoskoobist ta on - ikka tema olemuse järgi, millel on tema horoskoobiga vähe tegemist.
Sündisin põrgus, elan põrgus ning arvatavasti suren põrgus...
Aamen!!!
Postitused: 32
Teemad: 3
Liitus: May 2007
Mnjaa, need horoskoobid on tõesti ühed naljakad asjad ja tõesti ma tean mitmeid erinevaid skorpione, kes kõik on erinevad ja sugugi mitte halvad, vähemalt mitte kõik
Mina ka eriti ei usu seda asja.... nad kirjutavad minu kohta ikka eri rõvedaid asju, nad arvavad, et inimesed minu tähtkujust, on sündinud kannatama teise inimeste nimel, no mida veel... palju palutud või mis?!
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
HOROSKOOBID pole üldse naljakad asjad. Ma ei mõtle päeva horoskoope.
Kes on lugenud Linda Goodmani "Päikesemärke" on kindlasti leidnud vähemalt iseenda kohta, et kõik on sulatõsi.
Ja kindlasti käituvad igas tähtkujus inimesed näiteks kriisisituatsioonides täiesti erinevalt.
Ja teatud tähemärgis sündinud inimesed sobivad ühtede tähemärkidega paremini, teistega halvemini.
Olen aastaid jälginud oma tuttavaid just tähemärkide seisukohalt ja ütlen, et Sõnn on Sõnn, Kala on kala, Lõvi on lõvi jne. Skorpion aga hammustab väga valusalt! Ehk sellepärast teda halvaks peetaksegi. Muidu on tore inimene.
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Usk on üks vankumatu asi, niiet vaielda pole ilmselt mõtet, sest, kui sa, Müstik, usud horoskoopidesse, siis sa lihtsalt usud ja kõik.
Postitused: 3,545
Teemad: 235
Liitus: Dec 2004
Tsitaat:Algselt postitas: Pomegranate
Usk on üks vankumatu asi, niiet vaielda pole ilmselt mõtet, sest, kui sa, Müstik, usud horoskoopidesse, siis sa lihtsalt usud ja kõik.
Siit tuleneb mitmeid huvitavaid küsimusi:
1. Kas üldse on mõtet vaielda?
2. Kui jah, siis mille üle?
3. Kas mõttetuid asju võiks mõnel puhul siiski mõistlik teha olla? Või vähemalt tohiks teha?
Tsitaat:Algselt postitas: Hallucigenia
Siit tuleneb mitmeid huvitavaid küsimusi:
1. Kas üldse on mõtet vaielda?
2. Kui jah, siis mille üle?
3. Kas mõttetuid asju võiks mõnel puhul siiski mõistlik teha olla? Või vähemalt tohiks teha?
1. Vahest on mõtet vaielda, vahest mitte.
2. Mõtet on vaielda, kui antud teemat silmas pidada, päris mitmete asjade üle. Näiteks see horoskoopidesse uskumine jällegi on seotud saatusesse uskumisega. Näiteks usud, et mingi tähtkuju ei sobi mingi teisega ja kohe hakkad uurima, millisest tähtkujust on sõbrad/tuttavad... nagu päris mõttetu, või mis?! Pealegi võib see horoskoobi asi osutuda päris karmilt kinnisideeks ja ma arvan, et päris mitmel inimesel viskaks üle, kui keegi hakkaks jamama, et "nätsa, horoskoobis oli kirjas, et... " Ma usun, et nii saatuse, kui ka erinevate inimsuhetega on nii, et sa ise teed need, pole mingeid ettekirjutusi vaja. Aga samas, pole ju vahest siiski mõtet vaielda, sest siiski tolerants teiste uskumuste suhtes aitab rahulikule eksisteerimisele kaasa, kui just tõesti ei naudita konfliktidest tulenevat pinget, imelik küll, aga jah...
3. Mõttetuid asju võib ikka ju vahest teha, kes keelab. Aga arvestama peaks siiski ka teistega. Kuid enamasti tehakse neid mõttetuid asju kogematta.
Postitused: 34
Liitus: Jul 2007
On küll jah (ise juhtumisi skorpion), aga tegelikult on nii, et kõigil inimestel on oma varjuküljed.
Vot tak!
Postitused: 1,003
Teemad: 52
Liitus: Jun 2007
Skorpionitest rohkem tuleks karta lõvi-naisi. Nad peaaegu kõik ühe vitsaga löödud ja enamasti väga shita iseloomuga.
Hih, oma tuttavate põhjal järeldusi tehes peab nentima, et InDemandil on selles suhtes õigus :7
(Kuigi jah tegelikult ma tean üht erandit ka)
Kui põllule lä'ed, ära unusta oda, sest iial ei tea, kes anda võib nuga.
Postitused: 1,660
Teemad: 26
Liitus: May 2005
üks erand näitab juba seda et tegu on juhusega.
Mmm...seda küll, ma lihtsalt enda üllatuseks sain nentida, et enamik naisinimesi, kelle isikuga ma koheüldse ei klapi on juuli lõpus/augustis sündinud. Naljakas oleks ka kui kõik tähtkuju esindajad täpselt samade "funktsioonidega" oleks :7
Tsitaat:Algselt postitas: Flash
üks erand näitab juba seda et tegu on juhusega.
Noh, sellepärast ma ütlesingi, et enamik .
Postitused: 222
Teemad: 5
Tsitaat:Algselt postitas: entroopia
Nii mõnigi inimene liigitab või sildistab oma kaaslase iseloomu või käitumist horoskoopide põhjal.
Ise olen skorpion ja olen täheldanud, et nii mõnigi on mind kohe automaatselt halvaks inimeseks pidanud.
Mida Te arvate, kas saab üldse horoskoopide põhjal inimesi heaks või halvaks liigitada?
Kõike saab liigitada. Ehk nii ongi mõeldud, et kõik inimesed oleksid ilusati "riiulitesse" pandud, "sildid" küljes- siis on ju kõigil kerge(m) elada... Või kas ikka on?
kuude jne järgi ei saa inimesi lahterdada. see kõik on selleks liialt suhteline jälle. skorpionid võivad teie silmis halvad olla, aga mitte mõne teise. kõik sõltubki vaatevinklist ja isiklikest kogemustest. muidugi mingisugune mõju on kuupäevadel olem,s aga see ei pea olema ebanormaalne. inimesed ise mõtlevad selle üleloomulikuks ja kujutavad endale ebaloogilisi seoseid ette ( samas töötatakse nn selektiivselt. kõik mis klapib oletustega ala skorpionid on pahad, jäetakse meelde, kõik mis aga räägib sellele vastu, ignoreeritakse)
Olen nõus, et otseselt lahterdada ei saa. Et siiski need nö tüübid varieeruvad.
Samas, tegelikult ütleb tähtkuju väga sageli inimese kohta suht palju. Seda isegi siis, kui algselt tähemärki ei tea, arvad olevat ta nt ambur, pärast selgub, et näe - oligi.
Teatud märksõnad siiski säilivad osade juures. Näiteks lähtun ma sageli tähtkuju põhjal osadesse suhtumisel, kuid samas jätan üldise osa ikka inimese enda teha. Sest, olgem ausad, palju loeb ka kasvatus.
Postitused: 222
Teemad: 5
Mõtlen, et võimalikult täielik horoskoop inimese kohta võib tõesti nii mõndagi ütelda- iseasi kas sellise teadmisega midagi peale hakata on. Aga need nn. üldhoroskoobid... jah.
Tegelikult arvaku igaüks ise mida tahab! )
Muide, hakkas huvitama, mis tähtkujust sa ise oled, Flash?
skorpion ma ei ole. ja tegelt polegi vahet mis tähtkuju. tähtkujud ei kujunda inimese iseloomu. pole selle kohta ühtki 'teaduslikku' tõestust.
ja kui ma ütleks oma tähtkuju siis saaks täieliku analüüsi 'oma' isiksuse kohta?
Muudetud: 4-8-07 kell 19:57:08 Flash
Mmm...selge, lõvi ka mitte?
Lihtsalt oleks huvitav teada pärast pikka horoskoobiarutelu teada saada .
Aga tegelikult pean kahjuks nentima, et täielikku ülevaadet minu poolt ei ole, sest ega ma ka horoskoopidesse kui sulaselgesse tõesse ei juhtu :7
usu või ära usu horoskoopidesse aga mingit ülevaadet lihtsalt pole võimalik teha. tehakse küll isikuanalüüse aga need on nii üldised et need võivad käia ükskõik kelle kohta, vaja on aint fantaasiat ja tahet uskuda. ja pelgalt kuu ja päevaga ei saa midagi teha. vaja oleks ka aastat. 16 veebruar on igal aastal erinev...
ok see test...parawebist enne ka vist läbi käind. jutt on seal küll kena ja sorav, aga eks see sinna muinasjutu alla rohkem lähe. ühtteist paneb täppi kah aga...selleks et nagu seda asja tõesemalt võtta, peaks olema kuidagi tõestatud sünnikuupäeva mõju 'hingele', saatusele jne. siiani poel ma ühelegi kirjutisele peale sattund kus seda piisavalt eduaklt tehakse. ühesõnaga kõik on uskumise asi. tõestada ei saa siin midagi
http://www.tartu.ee/taheklubi/numeroloogia/?mood=1
horoskoop on nagu teisedki uskumised (ristiusk jne), mis on loodud inimese piiramiseks, orjastamiseks. täitsa valed need ei ole, samas tõesed ka mitte. enamasti usutakse pimesi, ise seejuures tööd tegemata. need kes horoskoope teevad. tegelevad astroloogiaga jne, nemad jaagavad ühtteist, aga lihtrahvas on see kes ettesöödetud 'paska' pimesi usub. nagu kirkuski. see mida pastor või piibel räägib on sulatõsi...
Postitused: 402
Teemad: 8
Liitus: Feb 2004
Horoskoop ju ei piira... vähemalt niipalju kui mina neid lugenud olen(väga palju ei ole), pole silma hakanud, et need midagi otseselt käsiks või keelaks.
Teie küsimused on vastatavad kuid minu vastused on küsitavad
Postitused: 5,868
Teemad: 183
Liitus: May 2004
kõik energia liikumised siin maailmas on omavahel ju seotud...
on meie päiksesüsteemi sisene energiamaailm ning selle sees veel omakorda meie enda planeedi energeetiline ruum. loogiline ju et kui me asume suurema sees siis suurema energeetika mõjutab ka meid.
maa lokaalne energiamuutus ju mõjutab... intensiivne päikesevalgus, tuuled, külm... kõik... kõik mõjutab. samamoodi mõjutavad ka planeedid ning nende liikumine.
kui kuu suudab liigutada meresid siis miks ei tohiks planeedid liigutada meie saatust?
inimese sündides eraldatakse loodusest teatud hulk energiat uue elu alustamiseks... see energia läbib nö. puhastustule mistõttu vastsündinu on kõrgeimal energiatasemel.
mõjutused mis tol ajahetkel loodusele mõjuvad kantakse edasi ka inimese enda energiasse. ehk siis kuna ma sündisin novembris ja olen ambur siis minu energia on seotud tihedalt selle aja ning sel ajahetkel eksisteerinud energia tasemetega.
räägitakse planeetidemõjust. see see ongi... kui mina sündisin mõjutas Jupiter maa energiataset kõige rohkem... ka teised planeedid kuid Jupiter siiski kõige rohkem. Selleks et astroloogia töötaks on välja töötatud omaette teadusharu - numeroloogia mis kasutab täpseid matemaatilisi valemeid.
Teadupärast on matemaatika universaalne teadus... arvudega saab alati kõike seletada.
PS. kõik uus on ammu-unustatud vana ( http://www.para-web.org/viewthread.php?tid=53)
Mis puutub skorpioneid, siis olen selle uurimisega väga tihedalt seotud. Vanaema oli mul skorpion ning mina talle järgnenud ambur. Räägitakse et neil kahel on palju ühist ent üks tähtis vahe samuti:
kui ambur teeb või ütleb midagi mõtlematult, siis tunneb ta hiljem piinlikkust ja vabandab. Skorpion aga ütleb ja tegutseb täiesti süüdimatult. Seda aga ei maksa talle pahaks panna - ta ongi selline.
Oma saatuse eest sa ei põgene...
Kõrgeim äratundmine on teada saamine, et tegelikkuses olid pidevalt selle kõrgeima äratundmise sees.
Iga hetk ja iga kogemus, mis sa saavutad on ideaalne, täiuslik, kordumatu
|