Postitused: 547
Teemad: 16
Liitus: Oct 2003
19-09-2004, 13:02
(Seda postitust muudeti viimati: 18-03-2022, 18:38 ja muutjaks oli Mannu.)
Ei tea kas keegi teist juhtus vaatama kolmapäeval või pühapäeval või laupäeval etv saadet Pealtnägija. Need kes ei näinud seda, siis kindlasti soovitan see kuidagimoodi hankida.
Vahur Kersna oli külas ühel perel, kes elasid mustamäe korteris (oli vist). Igatahes perekond kurtis et neil täiega mingi kummitus möllab kodus - lõhub koguaeg asju, teeb hääli, isegi suhtleb nendega jne. Ühe vestluse ajal perenaisega lendas (lausa vihises) Kersan king kaamera eest läbi. Pealtnägija otsustas teha katseid. Esimesena saadeti pere magamistuppa (mingi 5-6 liiget), kõik heitsid pikali. Kuna kaamera ees tont mingi suhtlust ei alustanud, jättis Kersna mikri sinna tuppa ning ise koos kaameraga lahkus. Mõna aja pärast hakkas kostma kopsimist, ning pere hakkas kummitust küsima. Tookord ei alustanud kummitus suulistvestlus, aint kopsis. Järgmiseks jäeti turmafirma Falck poolt korterisse 24/7 turvakaamerad, ainult kööki ja vannituppa neid ei pandud, et perel säiliks mingigi privaatsus. Loomulikult kaamerate ees midagi kummalist ei juhtunud, vaid 2x tuli vannitoa üks iseenesest lahi ja sulgus. Köögis aga olevat samal ajal toimud järjekordsed meeletud märatsemised jne.
Pererahvas rääkis ka , et kord olevat neile öeldud isegi tülitaja nimi (Helena)
Igatahes mida arvate antud juhtumist? Ja jah, seal perekonnas oli noor naissoost isik.
Muutsin teema pealkirja. Mannu
Postitused: 46
Teemad: 1
Liitus: Jul 2004
suht poltergeisti moodi tundus
aga se oli küll suht kahtlane et kaamerate ees midagi ei toimunud
Postitused: 150
Teemad: 11
peaks organiseerima para-webi ekskursiooni sinna
maailm pole kunagi üxi olnud.
ekskursioon võiks päris huvitav olla
fotokaga mõned pildid võtta ja loota et midagi sinna peale jääb
Postitused: 280
Teemad: 28
Seda raske õelda et kas tõsi või mitte. Sest see vist on esimene osa Pealtnägijast üle pikka aja. Kui ma ei eksi ja neil läheb vaja midagi huvitavat et alustada uut hooaega.
[Teadet on muutnud 19-9-2004 postitaja Imhotep]
Postitused: 547
Teemad: 16
Tsitaat:Esialgne postitaja Imhotep
Seda raske õelda et kas tõsi või mitte. Sest see vist on esimene osa Pealtnägijast üle pikka aja. Kui ma ei eksi ja neil läheb vaja midagi huvitavat et alustada uut hooaega.
2. osa vist, kas esimeses olevat sellest juhtumist juttu olnud, ent ise seda ei näinud. Kersna lugas et selle loo juurde tullakse veel tulevastes saadetes tagasi.
Postitused: 174
Teemad: 5
Liitus: Dec 2003
Irw, see oli ju puhas pettus Nägid kuidas see tüdruk naerma hakkas kui kaamerast välja läks
Postitused: 280
Teemad: 28
Tsitaat:Esialgne postitaja freewingonboard
Irw, see oli ju puhas pettus Nägid kuidas see tüdruk naerma hakkas kui kaamerast välja läks
Minu arvates naeris ta selle preestri üle.
Postitused: 654
Teemad: 8
Liitus: Apr 2004
Sellelt tibilt peab energiat röövima minema
Kuskil teises teemas vist juba ütlesin, et Kunda linnas oli samasugune olukird. Linnapea jooksis siis kohale uurima, et mis toimub seal. Korteri elanikud hakkasid kuskilt nurgatangant Kunda linnapead kartulitega loopima ja ajasid poltergeisti kaela...need inimesed jäid seal korteris kuidagi vahele ja siis tuli välja, et nad tahtsid omale paremat korterit saada.
Postitused: 5,868
Teemad: 183
Liitus: May 2004
ohjah... asjatundlik silmleidis ka sellest pealtnägija saapa lendamise klipist tõendi selle kohta etseda EI VISANUD inimene pettuse eesmärgil...
Kõrgeim äratundmine on teada saamine, et tegelikkuses olid pidevalt selle kõrgeima äratundmise sees.
Iga hetk ja iga kogemus, mis sa saavutad on ideaalne, täiuslik, kordumatu
Postitused: 1,615
Teemad: 181
Mulle küll tundus, et see saabas lendas sinna just inimkäe läbi. See on veidike kahtlane, et nii kui kaamera jookseb sinna, kust vise pidi alguse saama, vahib kõrvaltoast mingi tädi vastu..
aga see saabas või king tuli ju altpoolt milline inimene hakkaks seda niimoodi viskama
Tsitaat:Esialgne postitaja deadstar
aga see saabas või king tuli ju altpoolt milline inimene hakkaks seda niimoodi viskama
Selline inimene, kes üritaks saapale veidrat trajektoori anda..?
No kuulge, olgem ausad, et kui seda tädi seal teises koridori otsas poleks olnud, oleks see lugu kõvasti veenvam olnud. See ei anna lihtsalt ettekujutusele piisavalt ruumi, kui üks tädi koridori otsas kogu lõbu ära rikub..
Postitused: 22
Teemad: 0
Liitus: Sep 2004
Preester ja pendeldaja ajasid tõepoolest muigama .
Postitused: 7
Liitus: Mar 2004
njah, seda osa nägin mina ka, kuid see et tõsi on tõesti kahtlane, aga täitsa võimalik, ekskursiooni sinna võiks teha ja siis see foto jäädvustus on isegi võimalik kui kasutada korraliku tehnikat, st varustusse kuuluks 4 fotokat mis pildistaksid iga sekundi järel (kiirkaadrid) ja nii mingi pool tundi
Postitused: 5,868
Teemad: 183
Liitus: May 2004
kes saab kuidagi endale kas siis seaduslikul või mitteseaduslikul moel selle filmijupi kus too saabas parajasti lendab siis võib vaadata selle saapa lendamise trajektoori.
kui inimene viskab saapa et näidata mingittegevust siis ta viskab seda püstises asendis... see aga tähendab et pika koridori lõpus peaaegu sirgjoones visatud saabas hakkab juba allapoole kukkuma.
videolindilt oli aga näha ilusasti et nurga tagant väljudes saabas oli ülespoole nurgaga. seda võis saavutada vaid siis kui saapale anti algtõuge põrandalt
see on vähemalt minu arvamus...
Kõrgeim äratundmine on teada saamine, et tegelikkuses olid pidevalt selle kõrgeima äratundmise sees.
Iga hetk ja iga kogemus, mis sa saavutad on ideaalne, täiuslik, kordumatu
Ja inimmõistusel pole samuti piire.. Kui millalgi oli siin juhtum, kus üks perekond väitis, et neil samuti poltergeist möllab korteris, siis nende eesmärgiks oli endile uus korter saada. Ehk siis kaval äriplaan ühesõnaga.
Loomulikult võib sellise skeptisismiga rappa joosta, aga nagu öeldakse, et oma silm on kuningas..
Postitused: 8
Nägin vaid seda saapalugu ja see ei veennud mind. Momendil saame kinnitada vaid saapa lendamise fakti. Seda, kes või mis selle saapa liikuma pani, kas koridor oli sel ajal tühi jne, saame vaid oletada.
Mainiks ühe psühholoogilise momendi veel. Inimesed on ju nõnda uudishimulikud, et miski ei pane mind uskuma seda, et ühes teoas käis sebimine, filmimine ja keegi tegeles rahulikult teises toas oma asjadega, olles samas valmis nn. välkkiirelt asjasse sekkuma.
Minulgi assotsieerus see asi kohe Kundas juhtunuga. Aga kinnitan veelkord, et hinnangu annan ainult saapalõigu ja sellele eelnenud intervjuukillukese põhjal.
Postitused: 148
Teemad: 8
...kugi perenaine väitis, et ta ei taha raha, ainult rahu tahab.
Alguses olin kindel et vuffeldavad, aga kui nägin seda vannitoa ust isenesest lahti minemas, tekkis küll väike kahtlus. Jään kärgmist Pealtnägijat oootama.
Its all about searching the truth....
Postitused: 9
Mina küll usun, et seal möllab midagi kahtlast. See Heleene kasutab noore pulbitseva energiaga tütarlapse jõuvarusid. Loodan, et Pelatnägija jätkab teema kajastamist, oleks huvitav kohe oma silmaga näha tõestusmatejali selle paranormaalsuse kohta. See, et uks iseenesest 2 korda lahti läks, on muidugi ka tõestuseks, kuigi minu ema ütles, et tegemist oli tõmbetuulega, mis on äärmiselt kahtlane. Vannitoas ja tõmbetuul
Vaevalt, et perekond vabatahtlikult oma riideid lõhki kisub ja varandust lõhub. Tundub, et nad on sellest jamast surmani tüdinenud
Postitused: 28
Liitus: Oct 2004
Mu vanaema sõbranna minia oli seal korteris ööbinud.
Algul ta ei uskunud seda asja, aga siis ta nägi, kuidas maal seinal liikuma hakkas, algul koha peal ja siis mööda seina edasi, kuni maha kukkus. Ning ta ei julenud enam seal korteris olla.
Ma arvan, et seal on poltergeist, sest asi oleks muidu liiga kaugele läinud. Ma usun et see ¹amaan, kes samuti korterit külastas, ei osaleks sellises pettuses.
Võib-olla tõesti on seal mõned asjad inimese poolt kaasa aidatud, aga see on selleks, et asja põnevamaks teha.
Usun, et seal on midagi!
Postitused: 7
Liitus: Feb 2005
Ei see oli küll väga kahtlane videoklipp... nagu, ma olen kuulnud, et poltergeistid tõesti möllavad j igast sitta teevad, aga see videoklipp... nägin isegi ja tõepoolest nagu ma arvan, et mõni poltergeist võib veitsa häbelik olla, aga siis oleks ta seda ka siis, kuni võõrad korterist läinud oleks... mingi mutt vahtis ka sealt umbes sellise näoga et jah ma nägin ka, et vahur kersna pidi saapaga vastu pead saama... kas te puutusite seda? mina ei puutund... aga noh... see on see, et inimestel on igav pole midagi teha ja kogu lugu... ise mõtlen, et kui oleksin sellistel naabriteks, sis võtaks küll 7 asja ja kaoks kus kurat enne, kui nad minu ellu satuvad... rääkides veel naabritest, sis oleks see poltergeist läinud ka mujalegi kui ainult mingit korteri vanakest kimbutanud...
Kummitus triigib lina hetkel! Ära sega teda!
Postitused: 36
Liitus: Dec 2004
aga panite tähele milline jõud ikka ühel tondil võib olla, kiskus seal voodi küljest isegi liistu lahti ja tegi veel igast pulli
Postitused: 3,545
Teemad: 235
Liitus: Dec 2004
Vist (?) sellesama poltergeisti peale kirjutasin DELFI ühe kommi - ehk pakub ta siingi huvi.
Ole Sa tänatud, kolivaim (peenema sõnaga siis poltergeist)! Oled Sa siis olemas või pole, oled Sa igatahes DELFis ühe meeliskosutava arutelu algatanud, kõigi nende tiblade, ogrish.com laibatükeldamiste ja pedorastide-pedefiilide kõrvale. Aga mõneti konkreetsemalt: kas asjad võivad iseenesest toas ringi lennata? Miks mitte: minul läks klaas (ettesööduks kommijatele - mis seal sees oli?) käest lahti, lendas täitsa iseenesest põrandale, läks katki ja vedelik tema seest voolas täitsa iseenesest maha. Või jälle - kammisin oma hõrenevat pead ja pärast vaatan - laua pealt mingid ebemed täitsa iseenesest lendavad kammi külge. Ja kapi uks läks ka täitsa iseenesest kinni (pärast vaatan - magnetsulgur). No muidugi ütlevad skeptik, füüsik ja mõned teisedki - tuntud füüsika seadused, ei midagi üleloomulikku! Aga kas enne Newtonit, Coulombi ja Faradit oli nendes nähtustes midagi üleloomulikku? Karta on, et skeptiku jt. kontrollreid Risti tänavale paljut ei muuda - saab skeptik lendava saapaga vastu pead, on meil ehk üks skeptik vähem, aga mis siis? Ühtegi teist skeptikut ta ju oma sõnadega ümber ei veena. Ja kui ei saa vastu pead, siis tema skeptiku-usk aiva kasvab - aga ega ta sellegagi teisipidi-uskujaid ümber veena. Ja kumbki tulemus pole eriti oluline. Sest teadusele nad midagi ei anna. Sest tegemist on ebapuhta katsega. Endise trikimehe James Randi miljonile ei pääse ülelüldsegi niisama lihtsalt ligi vaid läbi oi-oi kui karmide protseduurireeglite (huvitav, kas mõni tegelikki kolivaim, kui ta olemas juhtub olema, sealt läbi pääseks?). Aga ebapuhas (kontrollimatutes või halvasti kontrollitud tingimustes) teostatud katse ei tõesta midagi (omab ehk mingit heuristilist väärtust, see võib aga ka väga hästi negatiivne olla). No annan ma füüsikule mervaigust kepikese, villase kaltsu ja tüki paberit - kas ta tuletab mulle oma koduköögis nende vahenditega Coulomb'i seaduse? Kahtlen sügavalt - kontrollimatu õhuniiskus, katsevahendite ja käte elektrijuhtivus jpm asjaolud seda vaevalt võimaldavad. Kas ta peaks nüüd elektrinähtusi kui pseudoteaduslikke eitama hakkama - korduvus puudub ja vahel pole efekti ollagi? (Jah, vabandan - ükski nähtus iseenesest ei ole ei teaduslik ega pseudoteaduslik - seda on vaid meie seletused). Muidugi on ka skeptik, füüsik jt. nõus möönma, et ka tänapäeval on tundmatuid nähtusi. Aga kuskil seal "ohutus" kohas - väga suuretes kosmilistes kaugustes või siis nii väikestes ruummõõtmetes, kuhu meie nõder käsi ka kõigi oma tehnoloogiliste pikendustega mine tea kas üldse kunagi küünib. Aga siinsamas, meie kõrval? No ei, see on kõik juba väga hästi läbi uuritud! Ja siit lähebki tegelik veelahe, mis eristab mingitest aprioorsetest uskumustest lähtuvat filosoofilis-skolastilist mula loodusteadlase erapooletust lähenemisest asjadele. Ja nii jõutakse tegelikult päris samadele tulemustele ortodoksete usuvendadega - vend-füüsik ütleb, et nende asjadega pole mõtet tegeleda, sest neid pole olemas ja vend Kristuses ütleb, et nende asjadega ei tohi tegeleda, kuna nad on saatanast ( http://www.equip.org/free/DO015.pdf). Samal ajal on aga füüsikud-teoreetikud genereerinud sellise hulga (küll spekulatiivseid ja katseliselt kontrollimatuid aga matemaatiliselt korrektseid) mudeleid-teooriaid (varimateeria, peegelmateeria, Alice'i stringid, sub-mm ekstradimensioonid jne jne jne), kuhu annab vabalt paigutada kõik koli- ja muud vaimud, UFOd, kõik "teled" (paatiad, kineesid) ja jääb palju ruumi ülegi. Aga kuna asja kattab matemaatiline "parandzha", siis pole kõrvalistel all peituva ilu juurde paljut asja ja neil teemadel DELFis ei diskuteerita. Ja see on hea ja õige. Sest (ja siin ma usun, et füüsik ja skeptik minuga nõustuvad) - kui ühte asja "animaalseks magnetismiks" (üks vana näide) nimetada, siis see ei tõesta (aga ei lükka ka ümber!) aura olemasolu ega ka selgita tema olemust (kui ta olemas peaks olema). Nii toimija püüab lihtsalt oma "uskumise" kinnituseks kasutada varastatud sõnu, mille tegelik tähtsus ja tähendus on talle arusaamatu ja milleni teadus on jõudnud mitte uskujate-mitteuskujate filosoofiliste vaidluste kaudu, vaid läbi pikkade, keerukate ja raskete eksperimentaalsete ja teoreetiliste uuringute. Ja teispidi - vana hea poltergeisti (ja eriti veel eesti kolivaimu) peale mina ei pahandaks - aga näiteks "energo-informaatilise välja vorteksi" peale küll!
Keegi kuskil nagu kolistaks ... peab vaatama minema ... kui ma tagasi ei tule, lugege mind kah füüsikuks ...
Muudetud: 17-6-06 kell 19:43:55 Hallucigenia
Postitused: 3
Liitus: Jan 2006
mina küll usun seda.
nad on mul mingid sugulased(need inimesed)
aga nad said temast vist lahti vms?!
sest põhjus oli selles et see kes seal möllas..ta oli valesse kohta maetud vms midagi matmisega seotud..et ta ameti ümber või midagi taolist..
|