Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kas vesi on eluks vajalik?
ET, kus need teadlased küll seda võtavad , et eluks on vaja vett?? Hea küll, MAA olenditele on jah vett vaja, aga on ju olemas tegelikult ka teised olendid, teistes universumites ja ma ei usu, elu saab tekkida aint veest???
Võibolla ajan ma segast, aga noh mul tuli sihuke mõteLaugh
Vasta
Ma ei ole küll kuulnud sellist asja. Minu kõrvu on kostnud et teadlased arvavad et on elusolendeid, kelle elu me ei mõista. Elu mida meie ei tunne. Oleneb muidugi keda teadlaseks nimetada...
Vasta
Samas olen ma kuulnud organismidest, kes elavad räni või väävli põhjal, näiteks vulkaani sügavustes.. need olendid ei vaja teoreetiliselt eluks vett ning ilmselt saab samalaadne elu tekkida ka ilma veeta ning mina arvan, et kui eeldada, et siin lähedal olevad planeedid on surnud nagu Marss praegu, siis ainult sedalaadset elu võiks me sealt leida..
Vasta
Kui on vesi, siis on tõenäoliselt elu. Kui ei ole vett siis võib ikkagi elu olla. mingi liik baktereid "hingab" rauda.

Ma arvan et vesi pole kohustuslik osa võrrandist.
Vasta
Minagi arvan, et vesi pole just kohustuslik selle väikese asja juures. Kuid ilmselt tekib veega seose taoline elu, mida meie mõistame ja aru saame üleüldse, et tegemist eluga. Et siit muidugi küssa - mis asi see elu õige on??
Vasta
elu on katse mitte surra
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja yodalr
elu on katse mitte surra

Hästi öeldud.
Vasta
Hästi või?
Oleme surematud? Me kõik ju kooleme maha.
Sellisel juhul oleks kõige parem elu isolatsioon. Istuda kusagil kus oleks paksud betoonseinad ümber ja süüa mingit turvalist toitu :^). Elu on see kui mingisugune jubin toitub, liigub - elab- see on kõigile erinev. Baktrile on elu see mis ta on... Inimesele on elu midagi muud, kiisule veel midagi teist ja kolmandat.

Elu on lihtsalt väga aeglane suremine.

[Teadet on muutnud 24-1-2004 postitaja loom]
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja loom
Hästi või?
Oleme surematud? Me kõik ju kooleme maha.
Sellisel juhul oleks kõige parem elu isolatsioon. Istuda kusagil kus oleks paksud betoonseinad ümber ja süüa mingit turvalist toitu :^). Elu on see kui mingisugune jubin toitub, liigub - elab- see on kõigile erinev. Baktrile on elu see mis ta on... Inimesele on elu midagi muud, kiisule veel midagi teist ja kolmandat.

Elu on lihtsalt väga aeglane suremine.

[Teadet on muutnud 24-1-2004 postitaja loom]

offtopic: see on lihtsalt metafoor, ära kõike otseselt võta.

[Teadet on muutnud 25-1-2004 postitaja yodalr]
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja yodalr
elu on katse mitte surra

Tore teada... teema autor sai kindlasti palju targemaks :o:o
Vasta
eks see vesi jah vajalik ikke ola..... üprsi hiljuti oli lehes, et üks mees elab ilma veeta ja söögita.... tuleb keskenduda ja õppida, võibolla saavutaks ka midagi.... :o
Vasta
Maa peal on vajalik...
Kaugematel planeetidel ei usu et vee puudumine segaks elu teket...
Vasta
elu, nii nagu meie seda tunneme (!), vajab vett, et tekkida(!). Inimesed on paika pannud mis on elus ja mis ei ole .. ntx meie ütleme, et kivi ei ole elus. Ta ei liigu, hinga, paljune, toitu. Sest see on see mida meie peame eluks. Elu, nii nagu meie seda ei tea, ei pruugi vett vajada. Smile
Vasta
ilma veeta ei suudaks v2ga,v2ga kaua vastu pidada.siis peaks elams v2he ja oleks m6tetu elu Laugh vee abil saame me ju ennast pesta,joogiks ja muudeks otstarveteks Bleh
Vasta
minu teooria oleks siis selline et kui kuskil mujal planeedil nt pole vett ja mingi bakter vms on tekkinud millesti muust siis vaevalt et seal planeedil ilma veeta mingit suuremat eluvormi ilma veeta tuleb kui ainult mingisugune bakter.....aga jh ka bakter on elus:o
Vasta
Mine sa tea, ka maal on organisme, kes elavad näiteks vulkanoloogilistes piirkondades. Nad elutsevad väävli baasil ning ei vaja otseselt elutegevuseks ei vett ega hapnikku. Ehk siis teisisõnu, leidub ka selliseid organisme.

Ma isegi julgeks pakkuda, et kui taolised organismid saaksid vajaliku aja areneda, võiks nendest ka suuremad organismid areneda. Miks mitte?
Vasta
to tut: sellised bakterid on täitsa olemas. Veenusel, see on juba vana uudis.

Veenusest rääkides, tekkis endal selline mõte, et äkki veenusel elas ka kunagi arukas rass, ja nad saastasid oma planeedi ära. äkki see süsihappegaas neil seal polegi enamuselt tekkinud vulkaanidest, vaid sealse rassi laastavast tööst.
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja Tutanhamon
Ma isegi julgeks pakkuda, et kui taolised organismid saaksid vajaliku aja areneda, võiks nendest ka suuremad organismid areneda. Miks mitte?

ma arvan et mingil arengumaal läheb siiski vett vaja et midagi suuremat sealt tuleks....see bakter võib ju edasi areneda aga kui suureks ta ilma veeta ikka edasi areneb?:o
aga kes teab...see vähemalt minu arvamus:o

[Teadet on muutnud 12-11-2004 postitaja DeadLyShadow]
Vasta
sihukesed "elukad" saavad areneda võib olla küll, kuid kas meie nendega suhelda ka saaksime?
skafandris ?
Vasta
Elu võib olla igal pool igasugust. Idee on selles, et leida eluvorme, kellega me ka suhelda saaksime ja kellega meil üldse midagi ühist oleks (saaks kas või külla kutsuda Bleh).
Vasta
usun ka et klassikalised eluvormid pole ainsad ja see et inimestel pole piisavalt tehnilisi vahendeid nende
uurimiseks ei tee olematuks nende eluvormide mitteekssteerimist,t aga eks kunagi saame teada,sest teadus pole oma viimast sõna veel öelnud
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: cool004
ET, kus need teadlased küll seda võtavad , et eluks on vaja vett?? Hea küll, MAA olenditele on jah vett vaja, aga on ju olemas tegelikult ka teised olendid, teistes universumites ja ma ei usu, elu saab tekkida aint veest???
Võibolla ajan ma segast, aga noh mul tuli sihuke mõteLaugh

samas vesi on ju neutraalne vedelik.. vist peaaegu ainuke omalaadne

a kus sa tead et teistes universumites on teised elusolendid?
..ja kui nad seal ka on, siis äkki on seal ka vesi..
Vasta
noh selles ju point ongi et keegi ei teagiLaughD.

ma arvan et on kuskil elu mis ei vaja samu aineid mis meie.

ja mis on elu? taimed ju ka elus. äkki esemed/olendid rakulise, mitte aatolitest ehitusega. on ju ka ainuraksed kes söövad, püüavad saaki ja liiguvad. noh ja seened. omaette liik.
Vasta
miks te aiint bakteritest räägite. miks ei või olla inteligentseid kõrgelt arenenud liike kes vajavad teisi aineid, kui meie.
näiteks kasvõi film ´marss ründab´ - nad hingasid lämmastikku, üks sõi lämmastikunätsu. minuarust oli lämmastik, samas koosneb ka meie õhk lämmastikust. a kuna see on film pole see tähtis.
kindlasti on kuskil keegid kes samamoodi nagu meie otsivad elu mujalt universumist. ja mitte ainult ühes kohas. rohkem.
ootame siis, kuni tulnukad kohtavad voyagerit ja kuulavad meie helisid vaatavad pilte. kuuldust nad niikuinii aru ei saa.
Vasta
Sattus täna silm peale sellele, et suur osa Päikesesüsteemi veest on vanem kui Päike ja pärineb tähtedevahelisest piirkonnast. Arvutuste kohaselt on sellist iidvana vett 30 kuni 50 protsenti. Kui Päikesesüsteem pole millegi poolest erandliku tekkelooga, võiks jäätunud vett leiduda kõikides verinoortes planeedisüsteemides.

http://www.novaator.ee/ET/kosmos/maakera...kui_paike/
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Kas universum on analoogne või digitaalne ehk holograafiline? xcad 53 16,303 23-11-2021, 15:36
Viimane postitus: xcad
  Kas planeedid reastuvad ühele joonele? Veli Joonatan 31 25,098 04-07-2020, 19:08
Viimane postitus: Lorenz
  Kas maa tiirleb ümber päikese? vasamasa 52 26,605 08-02-2013, 22:20
Viimane postitus: kage
  Kas leidsin meteoriidi? scorp 12 7,189 06-11-2009, 23:23
Viimane postitus: THOR-00
  Kas elame kaksiktäht süsteemis? kaddak1910 26 12,417 30-10-2008, 11:18
Viimane postitus: kaddak1910
  Einsteini teooria otsib kas tõestust või ümberlükkamist Tutanhamon 20 10,364 26-10-2008, 00:02
Viimane postitus: kaddak1910
  Kumb on võimsam: Kas Päike või Kuu Mandark 61 28,811 01-05-2007, 19:16
Viimane postitus: kurk
  Kas tähtedel on elu? Anonymous 33 13,393 19-09-2005, 15:01
Viimane postitus: lyhiz

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne