Postitused: 2
Teemad: 1
Liitus: Jan 2004
23-01-2004, 21:50
(Seda postitust muudeti viimati: 07-11-2013, 09:36 ja muutjaks oli Nielander.)
ET, kus need teadlased küll seda võtavad , et eluks on vaja vett?? Hea küll, MAA olenditele on jah vett vaja, aga on ju olemas tegelikult ka teised olendid, teistes universumites ja ma ei usu, elu saab tekkida aint veest???
Võibolla ajan ma segast, aga noh mul tuli sihuke mõte
Postitused: 547
Teemad: 16
Liitus: Oct 2003
Ma ei ole küll kuulnud sellist asja. Minu kõrvu on kostnud et teadlased arvavad et on elusolendeid, kelle elu me ei mõista. Elu mida meie ei tunne. Oleneb muidugi keda teadlaseks nimetada...
Postitused: 1,615
Teemad: 181
Samas olen ma kuulnud organismidest, kes elavad räni või väävli põhjal, näiteks vulkaani sügavustes.. need olendid ei vaja teoreetiliselt eluks vett ning ilmselt saab samalaadne elu tekkida ka ilma veeta ning mina arvan, et kui eeldada, et siin lähedal olevad planeedid on surnud nagu Marss praegu, siis ainult sedalaadset elu võiks me sealt leida..
Postitused: 455
Teemad: 15
Liitus: Nov 2003
Kui on vesi, siis on tõenäoliselt elu. Kui ei ole vett siis võib ikkagi elu olla. mingi liik baktereid "hingab" rauda.
Ma arvan et vesi pole kohustuslik osa võrrandist.
Postitused: 23
Liitus: Jan 2004
Minagi arvan, et vesi pole just kohustuslik selle väikese asja juures. Kuid ilmselt tekib veega seose taoline elu, mida meie mõistame ja aru saame üleüldse, et tegemist eluga. Et siit muidugi küssa - mis asi see elu õige on??
Postitused: 150
Teemad: 11
elu on katse mitte surra
maailm pole kunagi üxi olnud.
Postitused: 54
Teemad: 5
Tsitaat:Esialgne postitaja yodalr
elu on katse mitte surra
Hästi öeldud.
Postitused: 455
Teemad: 15
Hästi või?
Oleme surematud? Me kõik ju kooleme maha.
Sellisel juhul oleks kõige parem elu isolatsioon. Istuda kusagil kus oleks paksud betoonseinad ümber ja süüa mingit turvalist toitu :^). Elu on see kui mingisugune jubin toitub, liigub - elab- see on kõigile erinev. Baktrile on elu see mis ta on... Inimesele on elu midagi muud, kiisule veel midagi teist ja kolmandat.
Elu on lihtsalt väga aeglane suremine.
[Teadet on muutnud 24-1-2004 postitaja loom]
Postitused: 150
Teemad: 11
Tsitaat:Esialgne postitaja loom
Hästi või?
Oleme surematud? Me kõik ju kooleme maha.
Sellisel juhul oleks kõige parem elu isolatsioon. Istuda kusagil kus oleks paksud betoonseinad ümber ja süüa mingit turvalist toitu :^). Elu on see kui mingisugune jubin toitub, liigub - elab- see on kõigile erinev. Baktrile on elu see mis ta on... Inimesele on elu midagi muud, kiisule veel midagi teist ja kolmandat.
Elu on lihtsalt väga aeglane suremine.
[Teadet on muutnud 24-1-2004 postitaja loom]
offtopic: see on lihtsalt metafoor, ära kõike otseselt võta.
[Teadet on muutnud 25-1-2004 postitaja yodalr]
maailm pole kunagi üxi olnud.
Postitused: 38
Liitus: Feb 2004
Tsitaat:Esialgne postitaja yodalr
elu on katse mitte surra
Tore teada... teema autor sai kindlasti palju targemaks :o:o
Väga huvitav foorum ilmus välja
Postitused: 12
Teemad: 0
Liitus: Dec 2003
eks see vesi jah vajalik ikke ola..... üprsi hiljuti oli lehes, et üks mees elab ilma veeta ja söögita.... tuleb keskenduda ja õppida, võibolla saavutaks ka midagi.... :o
Postitused: 148
Teemad: 8
Maa peal on vajalik...
Kaugematel planeetidel ei usu et vee puudumine segaks elu teket...
![[Pilt: para.jpg]](http://www.hot.ee/jyrgenhenn/para.jpg)
Its all about searching the truth....
Postitused: 493
Teemad: 4
Liitus: Dec 2003
elu, nii nagu meie seda tunneme (!), vajab vett, et tekkida(!). Inimesed on paika pannud mis on elus ja mis ei ole .. ntx meie ütleme, et kivi ei ole elus. Ta ei liigu, hinga, paljune, toitu. Sest see on see mida meie peame eluks. Elu, nii nagu meie seda ei tea, ei pruugi vett vajada.
Postitused: 10
Teemad: 2
Liitus: Nov 2004
ilma veeta ei suudaks v2ga,v2ga kaua vastu pidada.siis peaks elams v2he ja oleks m6tetu elu  vee abil saame me ju ennast pesta,joogiks ja muudeks otstarveteks
Postitused: 48
minu teooria oleks siis selline et kui kuskil mujal planeedil nt pole vett ja mingi bakter vms on tekkinud millesti muust siis vaevalt et seal planeedil ilma veeta mingit suuremat eluvormi ilma veeta tuleb kui ainult mingisugune bakter.....aga jh ka bakter on elus:o
Postitused: 1,615
Teemad: 181
Mine sa tea, ka maal on organisme, kes elavad näiteks vulkanoloogilistes piirkondades. Nad elutsevad väävli baasil ning ei vaja otseselt elutegevuseks ei vett ega hapnikku. Ehk siis teisisõnu, leidub ka selliseid organisme.
Ma isegi julgeks pakkuda, et kui taolised organismid saaksid vajaliku aja areneda, võiks nendest ka suuremad organismid areneda. Miks mitte?
Postitused: 2,838
Teemad: 101
Liitus: Apr 2004
to tut: sellised bakterid on täitsa olemas. Veenusel, see on juba vana uudis.
Veenusest rääkides, tekkis endal selline mõte, et äkki veenusel elas ka kunagi arukas rass, ja nad saastasid oma planeedi ära. äkki see süsihappegaas neil seal polegi enamuselt tekkinud vulkaanidest, vaid sealse rassi laastavast tööst.
Postitused: 48
Tsitaat:Esialgne postitaja Tutanhamon
Ma isegi julgeks pakkuda, et kui taolised organismid saaksid vajaliku aja areneda, võiks nendest ka suuremad organismid areneda. Miks mitte?
ma arvan et mingil arengumaal läheb siiski vett vaja et midagi suuremat sealt tuleks....see bakter võib ju edasi areneda aga kui suureks ta ilma veeta ikka edasi areneb?:o
aga kes teab...see vähemalt minu arvamus:o
[Teadet on muutnud 12-11-2004 postitaja DeadLyShadow]
Postitused: 34
Teemad: 6
Liitus: Oct 2004
sihukesed "elukad" saavad areneda võib olla küll, kuid kas meie nendega suhelda ka saaksime?
skafandris ?
Postitused: 37
Liitus: Feb 2004
Elu võib olla igal pool igasugust. Idee on selles, et leida eluvorme, kellega me ka suhelda saaksime ja kellega meil üldse midagi ühist oleks (saaks kas või külla kutsuda  ).
Postitused: 143
Teemad: 4
Liitus: Nov 2006
usun ka et klassikalised eluvormid pole ainsad ja see et inimestel pole piisavalt tehnilisi vahendeid nende
uurimiseks ei tee olematuks nende eluvormide mitteekssteerimist,t aga eks kunagi saame teada,sest teadus pole oma viimast sõna veel öelnud
Postitused: 28
Liitus: Nov 2006
Tsitaat:Algselt postitas: cool004
ET, kus need teadlased küll seda võtavad , et eluks on vaja vett?? Hea küll, MAA olenditele on jah vett vaja, aga on ju olemas tegelikult ka teised olendid, teistes universumites ja ma ei usu, elu saab tekkida aint veest???
Võibolla ajan ma segast, aga noh mul tuli sihuke mõte
samas vesi on ju neutraalne vedelik.. vist peaaegu ainuke omalaadne
a kus sa tead et teistes universumites on teised elusolendid?
..ja kui nad seal ka on, siis äkki on seal ka vesi..
It was Clinton who said: "All men are equal." and then came Brad Pitt who said: "Think again!".
F*ck the free and equal world!
Postitused: 18
Liitus: Jan 2007
noh selles ju point ongi et keegi ei teagi  D.
ma arvan et on kuskil elu mis ei vaja samu aineid mis meie.
ja mis on elu? taimed ju ka elus. äkki esemed/olendid rakulise, mitte aatolitest ehitusega. on ju ka ainuraksed kes söövad, püüavad saaki ja liiguvad. noh ja seened. omaette liik.
Postitused: 481
Teemad: 9
Liitus: Feb 2007
miks te aiint bakteritest räägite. miks ei või olla inteligentseid kõrgelt arenenud liike kes vajavad teisi aineid, kui meie.
näiteks kasvõi film ´marss ründab´ - nad hingasid lämmastikku, üks sõi lämmastikunätsu. minuarust oli lämmastik, samas koosneb ka meie õhk lämmastikust. a kuna see on film pole see tähtis.
kindlasti on kuskil keegid kes samamoodi nagu meie otsivad elu mujalt universumist. ja mitte ainult ühes kohas. rohkem.
ootame siis, kuni tulnukad kohtavad voyagerit ja kuulavad meie helisid vaatavad pilte. kuuldust nad niikuinii aru ei saa.
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
Sattus täna silm peale sellele, et suur osa Päikesesüsteemi veest on vanem kui Päike ja pärineb tähtedevahelisest piirkonnast. Arvutuste kohaselt on sellist iidvana vett 30 kuni 50 protsenti. Kui Päikesesüsteem pole millegi poolest erandliku tekkelooga, võiks jäätunud vett leiduda kõikides verinoortes planeedisüsteemides.
http://www.novaator.ee/ET/kosmos/maakera...kui_paike/
|