Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kas universum on analoogne või digitaalne ehk holograafiline?
Paljudel on kindlasti kunagi selline mõte tekkinud, et kumb ta võib olla suurema tõenäosusega? Inimese tunnetus on analoogne: nägemine, kuulmine, haistmine, kompamine ja maitsmine. Edastada suudame praegu ainult 2-e neist, uutes suundades ka kompamist ( raputvad toolid ja kostüümid mille kaudu tunned midagi. Maitse ja lõhna edastamine nõuab aju kiipi ja sinna poole tüüritakse.
Ehk inimese aistingud on analoogsed. Digitaalsed ainult siis kui need viiakse üle 1 ja 0 süsteemi. Vinüülplaadid ja lampvõimendid on jälle popid, sest need edastavad analoogset signaali. Olgugi, et viletsama kvaliteediga ja sellest tingitud muutustega. Digitaalis saab kõike muuta: fotoshop ja heli muundamise programmid pakuvad lõpmatult võimalusi. Ehk siin on tõe ja originaali tuvastamine kordades raskem.
Tegelikkus? On see, et universum pole kumbagi! Ainult see mida meie meeleelundid tunnetavad sellest on jutt. See oleks sama kui sipelgalt küsida naabergalaktika ehituse kohta......tema aga ei tea isegi selle metsa piire kus tema kuklasepesa asub. Ja "sipelgast teadlane" arvab, et mets nende ümber on PIIRITU, isegi naaberpesades ei teata selle piire.
Gravitatsioon, elektrivool, magnetism ja palju muud on meile oma olemuselt teadmata suurused. Olgugi, et kasutame neid, oskame arvutada ja isegi oskame leida põhjendusi teooriatele. Aeg ehk oli, on ja tuleb on hoopis mõistatuseks. Väidetakse, et aega kui sellist üldse reaalsuses ei eksisteeri vaid see on puhtalt inimese ja bioloogilise elu tunnetus reaalsusest.Bleh
....
Digitaalne reaalsus on minu nägemus sellest kuidas kõike teha inimesele seletatavaks "puust ja punaseks" kus inimene on ise looja ehk jumala aujärjel. Kuna inimene on oma loomult kiskja siis siin on suur oht terve inimkonna orjastamiseks ja isegi tapmiseks. Lisaks digitaalsus ehk 1 ja 0 süsteem on elektroonika ja siiani räni põhine. Ülimalt haavatav nii ajas, elektromagnet kui magnetismis. Kukkumise ehk gravitatsiooni "mõju" saab vabalt oma arvuti maha kukutamisega kontrollida. Kõik muistsed tsivilisatsioonid ja väidetavalt ka muud arukad olendid universumis pole seda libedat teed läinud. Lihtsalt seetõttu, et see on tupiktee. Kes aga meile seda soovitas? See on selgusetu aga hüpoteese on mitmeid.
Vasta
kõik energiaüleminekud on astemelised, mitte sujuvad - seega on maailm numbriline...aga mitte holograafiline selle tõttu.
Vasta
(12-11-2021, 14:29 )TTT Kirjutas: kõik energiaüleminekud on astemelised, mitte sujuvad - seega on maailm numbriline...aga mitte holograafiline selle tõttu.

maailm on laineline, lained koosnevad väikestest astmetest, mida kaugemalt vaatad, seda sujuvam/lainelisem, mida väiksemad sakid...
seega maailm on holograafiline kui vaatad kaugemalt, saki sees olles on vägagi numbriline
Vasta
(12-11-2021, 15:03 )lumm Kirjutas:
(12-11-2021, 14:29 )TTT Kirjutas: kõik energiaüleminekud on astemelised, mitte sujuvad - seega on maailm numbriline...aga mitte holograafiline selle tõttu.

maailm on laineline, lained koosnevad väikestest astmetest, mida kaugemalt vaatad, seda sujuvam/lainelisem, mida väiksemad sakid...
seega maailm on holograafiline kui vaatad kaugemalt, saki sees olles on vägagi numbriline
Kas enne oli muna või kana? Reaalsust väljaspool inimlikku interpretatsiooni ei saada kunagi teada. Ikka jääme inimliku juurde. Heli laine valgus kiirgus, graviratsiooni laine ja isegi vette visatud kivi ümber tekkivad lained. Universum on väljaline ja laineline. Kõik see on naturaalne, ilma inimese poolse muutmiseta. Analoog film jäädvustab hetki järjekorras näiteks 32 kaadrit sekundis. See mis ekraanile tuleb on analoogne aga moonutustega sõltuvalt tehnika kvaliteedist. Arvutist vaadatav film aga on 1 ja 0 summa ehk digitaalne ja siin on inimene valitseja, jumal ja looja. Ainult naturaalsus kaob. Just seetõttu üritatakse kõiki digitaliseerida! Keskaegsed ürikud ja isegi surnumere kirjarullid olid analoogid ehk ilma digitaliseerimata ja säilisid. Digiasjad mis neist saab 100a pärast? Kui juba nüüd on raskusi 1980-ndate esimeste digiandmekandjate desifreerimisega. Puuduvad seadmed ja algoritmid sest neid pole ammu kasutatud ja isegi 90-ndate andmekandjatega on probleeme. Digiajalugu hävib ajaga.
Vasta
uitmõte
millal null arvutustes ja komakohad kasutusele võeti?

//läheb jalgu järel lohistades guugeldama...
// uitmõte seotud teise uiduga arutlusest kirsti timmeri peeglitriki üle (mille postitasin naljanurka)
Vasta
(12-11-2021, 16:46 )lumm Kirjutas: uitmõte
millal null arvutustes ja komakohad kasutusele võeti?

//läheb jalgu järel lohistades guugeldama...
// uitmõte seotud teise uiduga arutlusest kirsti timmeri peeglitriki üle (mille postitasin naljanurka)
Araabia numbersüsteemis. Rooma numbrites oli korrutamine ja jagamine väga tülikas. Algul 0-i polnud ikka 1,2,3 ja edasi. 0 tuli alles kui tuli 10. Aga null kui olematu, tühik vist alles arvutustehnika algaastatel ehk 1950-ndatel. Isiklik arvamus ilma google abita.
Miks 10-nd süsteem? Näpud ja varbad olid algul abiks nii liitmisel kui lahutamisel. Oleks 6 varvast ja käel 5 sõrme vot siis oleks raskused ja suured!
Vasta
jäin nulli juures ummikusse

üks tark mees on mõelnud (meenutan tema kirjapandud arutlusi, nii nagu ma neist aru sain ja meelde jäi):
me näeme maailma kahemõõtmelisena, aju töötleb perspektiivi juurde, ehk kolmanda mõõtme....(millal ilmus perspektiiv kujutavasse kunsti?//uhh no mine ja guugelda jälle...//iseendale)
Kahemõõtmelisest kujundist saame aga koostada Kolmemõõtmelise objekti. (paberketas, vaatad ...näed kahemõõtmelisena ringi, painutad seda pringlesi kujuliseks ja vaatad küljelt....näed külili kaheksat ehk lõpmatuse sümbolit)

Kolmemõõtmelisus. Kolmemõõtmelisuse algtingimus on - Null. Kõik mõõtmed, tegevused ja seletused - Algavad Nullist.

wikist:
Nullhüpotees on statistilise hüpoteesi osa, mille kohaselt püstitatud oletus ei kehti. See eeldab, et mõõdetud nähtuste vahel ei ole seost.

//minu seosed:et siis null ei kehti? aga me kasutame teda ju kogu aeg, matemaatikas...ja kahendsüsteemis/arvutiprogrammides...?

Nullhüpoteesiga saab seostada mingi konkreetse väärtuse ja tema kehtib vaikimisi. Seejuures võib valim nullhüpoteesi ümber lükata, aga ei pruugi.

minu seosed: null on algarvude ühendaja...maailm on matemaatiline/algarvuline, süsteemne.(numeroloogia enam ei kehti, peale nulli kasutuselevõttu/mis siis kehtib?) nulli sissetoomine annab võimaluse maailma/ tajutavat reaalsust muuta kolmemõõtmeliseks.

mille külge on seotud null, meie aju on null?
maailm kehtib vaikimisi? kus? meie ajus?
kui nö internet ja info on väljendatud ühtede ja nullidega....et siis kui internet niiöelda otsa saab...ongi meie aju nö võrgust väljas ja meie maailm lõppenud.....mis ja kas midagi üldse alles jääb?
-------
rohkem küsimusi kui vastuseid...

Vasta
(12-11-2021, 15:49 )xcad Kirjutas: Universum on väljaline ja laineline.

Ajuväänamis ülesanne - seleta ära mis asi on väli ja misasi on laine.
Vasta
„..maailm kehtib vaikimisi? kus? meie ajus?..“
Aju on maailm.
Sa otsid Vaatlejat. See ei „asu“ ajus.

Vasta
(12-11-2021, 22:03 )Q11 Kirjutas: „..maailm kehtib vaikimisi? kus? meie ajus?..“
Aju on maailm.
Sa otsid Vaatlejat. See ei „asu“ ajus.
ahaaa, see on vist see piiblis mainitud maailma neljas nurk, mida ma olen vist vilksamisi näinud, aga nii hirmunud, et isegi sinnapoole vaadata enam ei julge.....
ei, ära hetkel midagi lisa, lase aeg setitab selle arusaamise minust välja...või sisse....
Vasta
Jaa...ei lisa...lihtsalt ütlen, vaata, et Sa seda kogemuseks ei pea...wink
Vasta
(13-11-2021, 00:51 )Q11 Kirjutas: Jaa...ei lisa...lihtsalt ütlen, vaata, et Sa seda kogemuseks ei pea...wink
Looduses 1 ja 0 süsteemi ei ole! See on inimese väljamõeldud süsteem looduse seletamiseks. Siin on tõesti inimene jumal ja looja ainult see on lihtsustatud süsteem. Umbes nagu laps mängib liivakastis kallurautoga ja kujutab ette, et on kalluri juht. Tegelikkuses ehk reaalsuses ta seda ei oleBleh Aga laps unistab ja hiljem tulevikus võib isegi selleks saada. Inimkond aga 1 ja 0 süsteemis kunagi ei saa loojaks reaalsuses. Unistada aga pole keelatudBleh
Vasta
tegid ägeda teema, aga ei kanna ise välja...ja usup.sapuhujad kohe kohal ka Laugh

kahendsüsteem ei ole looduse seletamiseks välja mõeldud, see on tehtud ikka selleks, et ehitada primitiivseid arvuteid, mis voolon-voolupole süsteemis rehkendada saaks. seda, et iga kümnendsüsteemi arvu saab esitada kahendsüsteemis, sai selgeks juba vanas roomas...
see mida pole, pole ka huvitav. aga mis siis on? kirjelda parem looduses toimivat 4nd süsteemi kui juba matemaatikast lugu pead.

need kel nullist nullarusaam teadku, et null on pärit indiast ja küllalt uus asi, mitte vanem kui üks koht pluss kaks kohta nullidele.
Vasta
kui sa võtsid minu juttu ja avalikku arutluskäiku nulli ümber...mis hõlmas ka kristliku terminoloogia kasutamist ... usup...apuhumisena ...
see on sinu suhtumine, mitte minu
minu probleem on kinnistunud maailmakirjelduses, mis ei lase mul nö suuri taipamisi veel kirjeldada väljaspool emapiima ja geenidega sisseimetud kristluse termineid

aga .... vaata sügavamale, ehk taipad, vaata sõnade taha...
ja kirjelda nulli ja ühe seost oma sõnadega
Vasta
jah, tore... aga kas teemasse oskad midagi poetada?
Vasta
(13-11-2021, 15:45 )TTT Kirjutas: jah, tore... aga kas teemasse oskad midagi poetada?

tegelt on asjad nii, et lambad ja trollid ongi need, kes nullile vaikimisi tähenduse annavad....

Vasta
„...praeguseks bannitud, eks sama saatus ootab mindki...“

Alati võib ju sellisel juhul parawebi tehiskaaslasele minna ja oma mõtteid edasi arendada. Seal pole karta ka bännimist...wink
Vasta
(13-11-2021, 19:20 )TTT Kirjutas:
(13-11-2021, 18:45 )lumm Kirjutas: minu isiklik arvamus:
null ja üks liigutavad midagi...energiat? infot?
sinu arvamus on sinu küsimus wink
Neil puudub energia sest need ei ole osa loodusest. Looduses, energeetilises universumis on energia. Need nagu kõik muud inimkonna teadmised on inimese kui liigi väljamõeldised, seletused ja vaimne energia.Bleh Meie ei ta milline ja milleks on universum. Jutt käib ainult inimliku tõlgenduse liikidest: kas analoogselt või 0 ja 1-e abil. Minule meeldib analoogne rohkem sest seal inimlik kurjus ei saa nii kergesti väljenduda, sest ta on looduse lahja koopia. Digitaalne aga on inimese pärusmaa ja seal on inimene looja ja jumal. Loomulikult kõik inimese halvad pooled seal võimenduvad. QR kood pole iseenesest paha nagu ka kivi või kirves. Oleneb kuidas kasutadaBleh
Vasta
-----------------

sinu arvamus on sinu küsimus

tegelt on asjad nii, et lambad ja trollid ongi need, kes nullile vaikimisi tähenduse annavad....

null kehtib vaikimisi
null on loodud
null on loodud ainsusest (1).... koos 0 ja 1 moodustavad duaalsuse (2) ja duaalsuse käivitaja, eh siis liim mis paneb 0 ja 1 ehk duaalsuse toimima on (3) //(hetkel minu parim pakkumine on ...aeg..)

kolmainsus

------

-------
kõige lähem kujund aja olemuse ja toimimise kirjeldamisele , milleni olen jõudnud :

villase lõnga kera
mõneti lineaarne, samas oleks nagu(peaaegu)tihe, koosneb kiududest, mis omakorda koosnevad kiududest, millel on küljes väikesed ogad/haagid/sakid, mille abiga ja mille tõttu on lõngakerast vanutamise teel on võimalik moodustada ühtne homogeenne pall...//(aa kui piisavalt kaua vanutada...äkki kristall...?)

-----
Vasta
Tuleks selgitada millal tekkis esimest korda 0-i probleem. Praktilisel inimesel oli alati kas 1 või 1/2 või isegi 1/4 ehk jagades õuna neljaks. 0 ehk mitte midagi (tühjus) tekkis alles suhteliselt hiljuti seoses mõttekäikudega, intellektuaalsete targutustega, primitiivsel inimesel selliseid probleeme ei tekkinud. 0 kui 1 järgne arv ehk 10 enam ei ole see 0 vaid tähistab täisarvu nii ka 10 ; 60 ; 130 j.n.e. Antud juhul 0 on selles ainult 10-nd süsteemis, näites kellaajal ehk 12-s süsteemis 0-l selline mõte puudub. Kraadi süsteemis aga on näiteks nurk 60 kraadi. Ring 360 kraadi ja algus ehk nullpunkt kust lugemist alustatakse +30 kraadi või - 120 kraadi nullist lugedes kokkuleppelises suunas. Merendus, lennundus.
0-i võidukäik algas 0 ja 1 süsteemis ehk arvutite algusega umbes 50-ndatel. 0-i esoteeriline mõte (vist) puudub, vähemalt pole kuulnud. Huvitavam on lõpmatus ehk lapiti 8. See on universumiga rohkem seotud ja hoopis huvitavam "number".
...........
Lõpmatus või lõplik suurus on universumi või multiuniversumi peamised teemad. Kujutaks ette, üliintellekt ütleme galaktika tasemel seletaks inimkonnale inimesele arusaadavas keeles tõsiasju. Kas inimkond võtaks omaks? Vaevalt sest see on selline mida inimene ei suuda omastada. Kui omaks võtad kaotad pidepunkti oma "reaalsusega" ja seda pole vaja. Just seetõttu seda ei tehtagi ja isegi kui see toimuks siis selle jutu lõpus peaks olema lause: see ei ole absoluutne tõde vaid ainult minu (meie) arengutasemel arusaam asjadest. Lõpliku tõe nagu ka lõpmatuse poole võib lõpmatult läheneda aga kätte saada on võimatu. Seetõttu X Files öeldaksegi, et "tõde on kusagil". Ehk kättesaamatus kauguses ehk lõpmatuses.
....
Paremini oma arengutasemelt 0 ja lõpmatust ei oska siin seletada. Ehk see on minu piiratuse seisukohane arvamus....mis on kindlasti absoluutsest tõest absoluutselt kaugel!
Vasta
Siis kui üks metsaelanik jäi teisele võlgu ühe õuna, ehk sai õuna ja lubas selle tagasi anda, saadi aru et on olemas negatiivsed arvud. Siis saadi ka aru, et nende vahel on null e.võla puudumine. Kõik see oli ammu enne arvuteid...metsas lausa. 0 ja 1 sinu võtmes tähendab on_ei ole. Ära müstifitseeri neid kriipse ja rõngaid.
Vasta
(15-11-2021, 13:10 )TTT Kirjutas: Siis kui üks metsaelanik jäi teisele võlgu ühe õuna, ehk sai õuna ja lubas selle tagasi anda, saadi aru et on olemas negatiivsed arvud. Siis saadi ka aru, et nende vahel on null e.võla puudumine. Kõik see oli ammu enne arvuteid...metsas lausa. 0 ja 1 sinu võtmes tähendab on_ei ole. Ära müstifitseeri neid kriipse ja rõngaid.

null on tasakaal
õuna kasvamine ja omavahel vahetamine lõi selle tasakaalu uppi
tasakaalustatakse seda äri lausa komakohtadega

//paadunud müstifikaatori jutt Smile
Vasta
Tegelikult on minu jaoks väga para teema, millest ma aru saada tahaks...

kuidas on mul nullide ja ühtede , ehk kahendsüsteemi abil võimalik vaadata näiteks seda videot sinutorus?

kui võimalik, seletada hästi aeglaselt ja lihtlausetega
Vasta
Ma võin sulle targutada analoognumbermuundist, aga see pole enam para vaid teadus.
Vasta
(15-11-2021, 14:37 )TTT Kirjutas: Ma võin sulle targutada analoognumbermuundist, aga see pole enam para vaid teadus.
kas paraveebis on siis teadus keelatud?
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Miks tekkis universum, milleks ja kuidas, mis oli enne seda hiidlane 163 105,136 04-11-2024, 18:55
Viimane postitus: lahendused
  Meie kaunis Päikesesüsteem ja Universum Tutanhamon 85 37,914 26-06-2024, 14:01
Viimane postitus: Lokster
  Olla või mitte olla - kosmoses? Müstik 145 59,653 05-06-2021, 21:11
Viimane postitus: isemaag
  Mis asjad on Maa dimensioonid või sagedused? ragingliz 59 30,117 30-11-2020, 20:12
Viimane postitus: Q11
  Kas planeedid reastuvad ühele joonele? Veli Joonatan 31 21,745 04-07-2020, 19:08
Viimane postitus: Lorenz
  Füüsiline reaalsus on illusioon ja kogu universum on hologramm Pohlatohlakas 155 103,199 17-06-2020, 12:22
Viimane postitus: xcad
  Elektriline universum excubitoris 23 15,978 01-02-2020, 20:22
Viimane postitus: Tyto Alba
  Universum on lihtsalt millegi suurema osa?! TheDarkest 25 12,855 17-09-2018, 11:34
Viimane postitus: Müstik
  Pluuto - asteroid või planeet? Mandark 42 21,694 31-10-2017, 10:46
  Satelliit Must Rüütel ehk Black Knight excubitoris 36 20,174 09-10-2016, 14:45

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat