Postitused: 3,869
Teemad: 7
Liitus: Jun 2011
(29-12-2011, 20:42 )Müstik Kirjutas: Ma lihtsalt vaatasin History dokfilmist, kuidas seda tehti ja kuipalju vaeva läks teadlastel enne kui õnnestus. Ja mina lihtsalt küsisin, et miks pidi lina tehtama sinu arvates just sellise valgustehnikaga millega teadlastel praegu õnnestus sarnane tulemus saavutada. Ehk siis mingi protseduuriga sarnase tulemuse saavutamine ei tõesta, et seda protseduuri ka minevikus kasutati.
Postitused: 3,023
Teemad: 45
Liitus: Jul 2010
(29-12-2011, 23:14 )nokitseja Kirjutas: (29-12-2011, 18:36 )Müstik Kirjutas: Niisugust valgusega kiiritamise tehnikat ju sel ammusel ajal ametlikult ei tuntud.
Suur osa vaidlusest põhineb eeldusel tehnika-tehnoloogia.
Sellisel juhul on see pärit mujalt või on saladust nii hästi hoitud et kõik katsetused on hävitatud.
Mhh, kõlab ju vägagi usutavalt.
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
(29-12-2011, 23:14 )nokitseja Kirjutas: (29-12-2011, 18:36 )Müstik Kirjutas: Niisugust valgusega kiiritamise tehnikat ju sel ammusel ajal ametlikult ei tuntud.
Suur osa vaidlusest põhineb eeldusel tehnika-tehnoloogia.
Sellisel juhul on see pärit mujalt või on saladust nii hästi hoitud et kõik katsetused on hävitatud.
Kunagi hõljus isegi selline väide, et kiirgus olla pärinenud objektilt eneselt.
Ei mingit vaidlust. Teadlased lihtsalt nendivad, mida neil on õnnestunud katsetega tõestada.
Vaidlused käisid vanasti, kui ei teatud veel misaegne see lina on.
Internet on täis kõikvõimalikke videosid Torino surlina kohta teadlastelt. Eespool olen mitmeid ka ära toonud. Vaadake, uurige, tehke omad järeldused...
Katoliku kirik linast vaimustuses pole kunagi olnud. Miks? See pole teada.
On ta ju paljud vähemolulised Jeesusega seotud esemed pühadeks reliikviateks kuulutanud...
See väide, et Jeesus ilmselt tõusis valguskehana taevasse ja seetõttu linale temast foto jäigi, on ka selles eestikeelses Torino surilina raamatus. See raamat on endiselt Apollos müüa.
Muidugi ringleb internetis endiselt ka aegunud teavat surilina kohta, kuid püüdke leida uuemat infi. Juhinduge viimasest uudisest.
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Postitused: 957
Liitus: Dec 2011
30-12-2011, 18:29
(Seda postitust muudeti viimati: 30-12-2011, 18:33 ja muutjaks oli Krt.)
Vähemalt minuteada, teadlased ei tegele põhimõtteliselt millegi üleloomuliku tõestamisega, vaid vastupidi ikka loomulike põhjuste otsimisega. Pealkirju, kus on sees sõnad üleloomulik ja üliime, fabritseerivad vast vaid müüginäljas ajakirjanikud, mitte aga tõsiselt võetavad teadlased. Forte artikli viimastes lõikudes oli selgelt kirja (eriti juhiks tähelepanu viimastele sõnadele):
##Juhtiv uurija Paolo Di Lazzaro osutab: „Kui meie tulemused vallandavad filosoofilise või teoloogilise debati, jätame järelduste tegemise ekspertidele.”
Pavia ülikooli keemiaprofessori Luigi Garlaschelli sõnul annavad uurijad mõista, et kujutise tekitas ultraviolettkiirguse purse, mis oli sedavõrd võimas, et võis olla vaid üleloomulikku päritolu: “Aga ma ei arva, et nad tegelikult midagi sellist tõestanud on.”##
Seega tuleb välja, et leidub imedesse uskuvad teadlased ja mitteusklikud teadlased. Minu meelest nendelt esimestelt tuleks teaduskraad ja teadlase nime ära võtta, kuna nad pole tõenäoliselt päris aru saanud, millega teadus tegeleb. St. kui midagi pole veel täpselt avastatud ega tõestatud, siis seda ei kuulutata veel üleloomulikuks, vaid pole lihtsalt veel teada, ja punkt!
Samuti katolik kirik on surilinaga toimunust distantseerunud tõenäoliselt vaid seetõttu, kuna nende jaoks midagi otseselt positiivset ja kindlat pole sealt tõestatud. Üldse pole ka välistatud, et ollakse jõutud arusaamisele mistahes liiki pettusest, või vähemalt mitte Jeesuse surilina olemasolust?
Loomulikult panid eesti ajakirjanikud seesuguse pealkirja!
Ei maksa teadlasi millegis süüdistada.
Samuti on uuringud olnud rahvusvahelised ja jääb arusaamatuks miks ainult Pavia ülikooli keemiaprofessorit tsiteeritakse... Kõige julgem teadlane ehk? Keegi inglisekeelset uudist ja eesti uudist võrrelnud on omavahel?
Mis puutub Vatikani vastuseisu, siis nad lihtsalt ei taha tunnistada oma ajaloos tehtud vigu.
Nimelt a. 1389 nimetas piiskop Pierre D'Arcis seda kirjas vastupaavstile Clement VII-le võltsinguks ja lisas, et ka tema eelkäija Henri de Poitiers pidas seda võltsinguks, kuna Piiblis pole selle kohta midagi öeldud, ehkki kujutis surilinal pidanuks igale selle nägijale meelde jääma.
Samas me teame, et kujutis linal on näha ainult kauge vahemaa tagant.
Ka Jean Calvin nimetas 1543 surilina võltsinguks, sest Johannese evangeeliumi järgi olevat Jeesuse surilina olnud kaheosaline: keha jaoks eraldi ja pea jaoks eraldi (Jh. 20:6-7).[2] Siiski on ka pea jaoks olnud Jeesuse higirätik ehk (ladina k. 'Sudarium') säilinud. Higirätikul on sarnased verejäljed, mis Torino surilinal ja ka veregrupp on sama.
Ka seda näorätti käsitleti selles pikas History filmis.
Minu arvates on kummaline, et dokfilmid tehakse nii põhjalikud ja teaduslikele uurimustele vastavad ja meedia jääb pidevalt teaduslike uurimuste käsitlemisest maha.
Mingi pettusega enam tegu ei ole. Lina oli, on ja jääb.
Seda lina ei saa enam olematuks teha nagu aastasadu tehtud on.
Aga vale teavet on suudetud niipalju levitada, et enam ei suuda keegi õiget teavet vastu võtta... Miks muidu keegi üldse ei uuri, kes gnostikud üldse olid?
Lisaks veel, et sellel kuul on Vatikan hakanud oma sõnu sõõma.
Eesti ühes uudises, mida siinses teemas veel ilmselt ei olegi, on öeldud, et
"Vatikan on alati rõhutanud, et nad ei kahtle Torino surilina autentsuses."
Aga nagu te eespoolt loete, just lina autentsuses nad ju aastasadu kahelnud ongi.
Olgu see artikkel siis ka ära toodud:
http://www.elu24.ee/675578/torino-surili...-voltsing/
Kahju, et varem ei teadnud, et selline eesti uudis oli.
Ja huvitav, et eestikeelses Torino surilina raamatus oli juba 2008 aastal kõik olulisem Torino surilina kohta käiv teave olemas, välismaa meedia jõuab selleni aga kolme-aastase hilinemisega! 
Veel aasta tagasi ajas näiteks Daili Mail surlina kohta täielikku jama.
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
30-12-2011, 20:17
(Seda postitust muudeti viimati: 30-12-2011, 20:20 ja muutjaks oli Krt.)
Pigem ikka kõige lollem teadlane, kelle teaduskraad tuleks tõsise kahtluse alla seada.
Mistahes ajakirjanik või surilina raamat võib samuti vabalt usujama ajada. Üldiselt, kui lina on olemas, siis tehku sellest korralik uus süsinikmeetodi uuring, mis tõestaks, et surilina on u. 2000 aastat vana või kuiiganes vana. Ennem aga pole võimalik seda mingilgi moel Jeesusega seostada, nagu selles elu24 artiklis surmkindlalt väideti. Või et tehti kindlaks autentne Jeesuse surilina, kuigi jah, mis meetodil justkui need itaallased unustasid ära? muig... see artikkel paneb ikka täielikult võltsi, kas seda siis tõesti usklikel nii raske näha? Parem ärge vastake sellele, näen isegi et on.
Eespol ju mainisin et see eestikeelne raamat on teadusraamat. Sa üldse teemasid üle ei loe või?
Aga ega ma imesta - isegi raamatukogus oli see miskipärast usukirjanduse alla liigitatud.
Raamat annab ülevaate kogu olemasolevast infost surilina kohta selle ajaloost, keemilistest ja füüsikalistest omadustest ning tänapäeva paljude teadlaste avastustest. Raamatu autor on USA valitsuse jurist.
Lisaks sellele on surilina 2005 a. rahvusvahelise uuringu ja uue süsinikdateeringu tulemused avaldatud nii selles eestikeelses raamatus kolm aastat tagasi kui kõikvõimalikel linkidel.
See viimane artikkel kogu nendes pikas Elu24 käsitlevates surilina artiklites on lõpuks ometi midagi tõele vastavat. Iseasi muidugi, et endiselt on osa surilina kohta käivaid saladusi paljastamata ja nendele ei ole isegi viidatud...
Miks sa niisama vahutad? Vaata teadusvideoid! Torina surlina on Turin shroud kui sa äkki veel ei tea...Lisa selle kõrvale teadusuudised inglise keeles ja siis saad aru, kui paljud kogu maailma teadlased surilina 30 aastat uurinud on ja mis meetoditega nad surlina ehtsust tõestanud on.
Minule piisab 2 tunnisest History uuemast filmist ja eestikeelsest raamatust.
Postitused: 1,473
Teemad: 21
Liitus: Sep 2009
(30-12-2011, 19:35 )Müstik Kirjutas: "Vatikan on alati rõhutanud, et nad ei kahtle Torino surilina autentsuses."
Ka mina ei kahtle surilina autentsuses. Olen 100% kindel, et on autentne surilina.
Kindel aga ei ole kumb Püha Graali leidmise lugu on õige. Kas Indiana Jonesi või Mac Gyver ' i oma. Teada ja tuntud tõde on see, et mõlemad põhinevad autentsel lekkinud/lekitatud infol. Segane lugu. Stargatega on lihtsam. See põhineb lekkinud materjalil, Stargate Atlantis ainult osaliselt ja Stargate Universe lihtsalt info puuduses fantaasia vili. Kuigi ka seal on osaliselt tõtt. Samas tekitab hämmingut kui mõned võtavad ka Βαβυλών 5 autentsena kuigi on teada, et Βαβυλών 5 põhineb täielikult igasugustel spekulatsioonidele mis võiksid kunagi aset leida. Βαβυλών 5 isegi ei arvesta lihtsa faktiga mida kõik teavad - seal toodud kõiki rasse ei ole lihtsalt olemas. Kuigi ei saa jätta mainimata, et mõned kirjeldused on natuke mõningate rassidega sarnased. Ma loodan, et ei solvanud praegu neid rasse.
(30-12-2011, 20:42 )Leena Kirjutas: (30-12-2011, 19:35 )Müstik Kirjutas: "Vatikan on alati rõhutanud, et nad ei kahtle Torino surilina autentsuses."
Ka mina ei kahtle surilina autentsuses.
No kui sa eespoolt lugesid, siis Vatikan ei ole alati surilina ehtsaks pidanud:
(30-12-2011, 19:35 )Müstik Kirjutas: Nimelt a. 1389 nimetas piiskop Pierre D'Arcis seda kirjas vastupaavstile Clement VII-le võltsinguks ja lisas, et ka tema eelkäija Henri de Poitiers pidas seda võltsinguks, kuna Piiblis pole selle kohta midagi öeldud, ehkki kujutis surilinal pidanuks igale selle nägijale meelde jääma.
Samas me teame, et kujutis linal on näha ainult kauge vahemaa tagant.
Ka Jean Calvin nimetas 1543 surilina võltsinguks, sest Johannese evangeeliumi järgi olevat Jeesuse surilina olnud kaheosaline: keha jaoks eraldi ja pea jaoks eraldi (Jh. 20:6-7).[2] Siiski on ka pea jaoks olnud Jeesuse higirätik ehk (ladina k. 'Sudarium') säilinud. Higirätikul on sarnased verejäljed, mis Torino surilinal ja ka veregrupp on sama.
Ka seda näorätti käsitleti selles pikas History filmis.
Minu arvates on kummaline, et dokfilmid tehakse nii põhjalikud ja teaduslikele uurimustele vastavad ja meedia jääb pidevalt teaduslike uurimuste käsitlemisest maha.
Jääb mõistetamatuks miks sa Vatikani, kes räägib kord nii kord naa, usud?
Ülejäänud sinu jutt ei lähe kahjuks teemasse. Vaatasin ise ka alles hiljaaegu Indiana Jonesi mängufilmi...naljakas film oli, aga just seepärast vaatasin, et aru saada, kust siinsete osade foorumlaste teadmised Püha Graali ja muu kohta pärit on...Nüüd siis tean.
Pean ka ütlema, et Püha Graali ei ole veel seni leitud... Jeesuse surilina see ei ole - see on arvatavasti kõigest üks esimesi fotosid.
Püha graalist saab rääkida Püha Graali teemas:
http://www.para-web.org/showthread.php?t...BCha+Graal
Ei näe seal seni sinu postitusi.
30-12-2011, 21:29
(Seda postitust muudeti viimati: 30-12-2011, 21:32 ja muutjaks oli Leena.)
(30-12-2011, 21:07 )Müstik Kirjutas: Jääb mõistetamatuks miks sa Vatikani, kes räägib kord nii kord naa, usud?
Ma ei ole kuskil väitnud, et ma Vatikani usun. Ma olen väitnud, et surilina on 100% autentne ja selle väite juurde ma ka jään oma elu lõpuni.
Sry, jälle OT:
(30-12-2011, 21:07 )Müstik Kirjutas: Pean ka ütlema, et Püha Graali ei ole veel seni leitud...
Kas on fakte Püha Graali mitteleidmise kohta?
Aga kuidas sa jõudsid sellisele järeldusele, et Torino surilina on ehtne?
Kas lugesid teaduslikke uuringute tulemusi ja vaatasid mõned videod läbi või usud lihtsalt meediat?
Mitte väga ammu tagasi teatati ju, et Torino lina on templirüütlite aegne...
Ja seda rääkisid teadlased ise. Ja Vatikan oli teadlastega ühel nõul...
Lähimineviku aruanne surilina kohta:
http://www.hot.ee/thera/tunnistus/artiklid/torino.html
Võrdluseks enne selle aasta jõule avaldatud teade:
http://www.elu24.ee/675578/torino-surili...-voltsing/
Mina küll nii kindel ei ole, et see Jeesuse nägu seal on. Aga võib-olla ta tõesti jättis enne Indiasse põgenemist oma näopildi inimestele mälestuseks...On palju teooriaid, et Jeesus elas ja suri Indias.
Selge on ainult, et lina ei ole pärit aastatest 1260–1390, kuna 1988.a. uuriti vale kangatükikest.
Jeesuse aja ja 14.sajandi vahele jääb aga sedavõrd palju aastaid ja habemega mehi...
Isegi see Šveitsi politsei kriminalist Max Frei ja Iisraeli botaanik Uri Baruch, kes avastasid surilinal taime- ja kivimiosi, millest osad esinevad üksnes Iisraelis Jeruusalemma lähistel, olid isehakanud asjatundjad, kellel polnud vastavat väljaõpet, ja Frey oli varem tuntuks saanud sellega, et tunnistas õigeks "Hitleri päeviku", mis pisut hiljem leiti olevat võltsing.
Ühesõnaga, millega oma arvamust põhjendad?
(30-12-2011, 21:57 )Müstik Kirjutas: Aga kuidas sa jõudsid sellisele järeldusele, et Torino surilina on ehtne?
Kas lugesid teaduslikke uuringute tulemusi ja vaatasid mõned videod läbi või usud lihtsalt meediat?
Mitte väga ammu tagasi teatati ju, et Torino lina on templirüütlite aegne...
Ja seda rääkisid teadlased ise. Ja Vatikan oli teadlastega ühel nõul...
Meediat usun valikuliselt nagu me kõik. Selles, et Torino surilina on autentne ei maksa kahelda ning suures osas oma arvamuses tuginen teadlastele.
Ka mina uskusin vanasti meediat, paraku eriti viimasel ajal enam ei usu.
Või nagu öeldakse: usu, aga kontrolli!
Pigem uurin ajalugu ja püüan ajaloolisi fakte omavahel seostada...mida vanemad ajaloolised allikad, seda rohkem neis tõde leida võib.
Paraku võltsitakse ka ajaloolist tõde.
Näiteks sai alates 14. saj-st pühast graalist püha õhtusöömaaja smaragdkarikas, mille Arimaatia Joosep toonud ristilöödud Kristuse verega täidetult 73. a. Britanniasse.
Varem oli see ´kivi mis on kukkunud tähtedelt´.
Rohkem võib Püha Graali seostada chintamani kiviga (sanskr. – maailma aare, ka Norbu
Rinpotšem, lapis exillis – rändav kivi). Ebatavaline maagiline kivi, mis olevat pärit Siiriuselt ja asunud Tiibetis.
Sealt saadeti see Jeruusalemma kuningale Saalomonile, kes lõhkus selle ja tegi ühest tükist sõrmuse.
Seda kivi kujutab Nikolai Roerich ka oma maalidel ja see oli mul varem avatariks.
Nikloai Roerich ja chintamani kivi:
http://www.bibliotecapleyades.net/sociop...ahla11.htm
(30-12-2011, 22:48 )Müstik Kirjutas: Ka mina uskusin vanasti meediat, paraku eriti viimasel ajal enam ei usu.
Või nagu öeldakse: usu, aga kontrolli!
Kui suurt osa Sa kontrollid?
Kontrollin seda osa, mis tundub kahtlane!
Kui meedias on Torino surlilinast juttu olnud, siis alati olen vaadanud, et jälle ajavad jama...
No nüüd viimased korrad on juba enam-vähem tõele lähedale jõudmas...
(30-12-2011, 23:10 )Müstik Kirjutas: Kontrollin seda osa, mis tundub kahtlane! Mina kontrollin kõike seda kus viidatakse teadlastele. Hea lihtne kontrollida. Suur osa viidetest osutub jamaks. Lihtsalt selliseid teadlasi ei ole olemas. Pole ka haruldane kui olemasolevatele inimestele omistatakse kraade, aunimetusi jne. mida neil ei ole kunagi olnud. Aga seda Sa tead ju ise ka.
Jah, ja mis on nende teadlaste nimed, kes 2005 aastal surilina ekspertiisi tegid?
Ja miks alles nüüd eesti meedia sellest rääkis?
Möödas ju juba viis aastat. Tunnistan ausalt, et mina ei ole nende nimesid viitsinud raamatust üles kirjutada ja otsingut teha...
Kuni uuringud pole surilina vanuseks näidanud umbes täpselt 2000 aastat, siis ei saa seda kuidagi Jeesusega seostada. Kui süsinikmeetod näitab midagi muud, siis tuleb sellest ka lähtuda.
Selge see, et tegu on 100% autentse surilinaga, see polegi üldse mingi teema. Küsimus vaid selles, kuna ja kuidas on see siis ikkagi tekkinud-tekitatud? Ja kelle surilinaga tegu? Kuigi kahtlustan, et see kõik praktiliselt juba ammu teada, aga imedeusklikud ei suuda sellega kuidagi leppida.
Üldiselt ei pea vajalikuks neid dokfilme vaadata ega raamatut lugeda, kuna saan meediast piisavalt hästi aru, millal ajatakse täielikku usuhäma ja milleni teaduslikult ollakse enamvähem jõutud. Pole mõtet arvata, et teadlased kuidagi ei tahaks tõestada, et tegu on Jeesuse surilinaga, paraku pole see neil lihtsalt kuidagi reaalselt õnnestunud.
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
(31-12-2011, 19:04 )Krt Kirjutas: Selge see, et tegu on 100% autentse surilinaga, see polegi üldse mingi teema. Küsimus vaid selles, kuna ja kuidas on see siis ikkagi tekkinud-tekitatud? Ja kelle surilinaga tegu? Kuigi kahtlustan, et see kõik praktiliselt juba ammu teada, aga imedeusklikud ei suuda sellega kuidagi leppida.
Üldiselt ei pea vajalikuks neid dokfilme vaadata ega raamatut lugeda, kuna saan meediast piisavalt hästi aru, millal ajatakse täielikku usuhäma ja milleni teaduslikult ollakse enamvähem jõutud. Pole mõtet arvata, et teadlased kuidagi ei tahaks tõestada, et tegu on Jeesuse surilinaga, paraku pole see neil lihtsalt kuidagi reaalselt õnnestunud.
Ooot-oot nüüd - pea hobused kinni, vajuta pidurit jne. Mis puutuvad siia imedeusklikud kui
surilina on teadlaste käes?? Seega kui see nii väga "ammu teada" oleks siis kas sa arvad, et
need imedeusklikud suudavad kontrollida teadlasi, et nood varjaksid "ammu teada olevat"
infot surilina "omaniku" suhtes? Kas pole sinu meelest väike paradoks?
Sa nagu käid välja, et meedias esinevad isikud on adekvaatsemad asju esitama kui teadlased.
Mul üldjuhul pole suurt probleemi kui on teha valik kas uskuda meediat või mõnda teadlast. Ma
tunnistan, et tihti kahtlen paljude teadlaste motiivi puhtuses ja selles, et nad ei räägi välja kõike
mida võiksid ja peaksid jne, kuid võrreldes meedia (arvestan, et selle meedia all pead silmas pressi
kitsamalt) usutavusega on neil seda usutavuse asju ikka tunduvalt rohkem.
Sinu väide siis kõlab nii, et esined siin informatsioonigamis pärineb meediast/pressist milles ilmuv
informatsioon on sisuliselt kuulujutt - vahest harva lastakse jutule ka "punavereleine" teadlane
mitte neid esindav pressisekretutka või "spetsialist" kellel puuduvad igasugused kraadid antud
teemas - hea näide on "esiskeptik" Vällik keda tsiteeritaks ja kuulatakse, kuid neid kes asja uurivad
ja kohapeal käivad kutsutakse "ufo hulludeks" ja ignoreeritakse.
Arvestades teadlaste hulgas levinud "ateismi pisikut" on pigem eeldatav, et püütakse tõestada, et
see surilina kuulub nii kaugel Jeeuse isikust ja ajast kui vähegi võimalik.
Postitused: 718
Teemad: 2
(27-12-2011, 15:15 )excubitoris Kirjutas: (27-12-2011, 15:06 )Krt Kirjutas: Siiski, mis ajast pannakse surnu käed suguelundeid katma?
Käte sellisel asetusel ei ole mingitki otsest pistmist suguelunditega. Käed asetatakse nii väga lihtsal
ja praktilisel põhjusel. Teatud hetke kaob surnukangestus ning keha muutub lõdvaks. Sellisel puhul
hakkavad käed segama surnu transporti. Vahest seotakse sellisel juhul kinni veel surnu käed paelaga
randmetest, et need ei "tolkneks" ja ei segaks. Läbi ajaloo on leitud väga palju haudu ning erinevates
kultuurides on selline käte asetamine olnud traditsiooniks väga kaua. Sellist käte asetamist kasutati
ka Indias ENNE kui tuli sinna kristlus ning tekkis komme asetada käed risti. Paljude põletusmatuste
puhul on surnu käed sama moodi kokku pandud ja kinni seotud. Kui isik jalutaks Gangese kaldal siis on
vägagi suur võimalus, et talle satub ette värskeid ja mitte nii värskeid matuseid mille puhul linase riide
sisse mähitud lahkunu käed just nii kinni pandud ja isegi kinni seotud kas pöidlad pidi või randmetest.
Surnu kangestuse puhul võib tekkida (kuid ei teki alati) ka suguti kangestus, kuid see kaob kui keha
lõdvestub seega selle "peitmiseks" sellisest käte asetusest abi ei ole.
Surilina on siis ehtne, kuidas ta valmis tehti on müstika ja teadus tunnistab seda.
Aga ikkagi käte asend surilinal? Teema alguses kirjutas alri paari reaga,et surnud ei veritse.Pidi elus inimene olema. Natuke hilejm torkas Müstik vahele, et ehk Kristus demonstreeris kosmilist trikki, dematerialiseerus ja muutus energiaks. Ühes hilisemas postituses kirjutatakse, et Kristus pidi leviteerima, selleks et saada kujutist linale. Ta pidi olema elus, et kõike seda teha. Nüüd julges keegi Krt liiga otsekohese märkuse teha ja sai vastu näppe.
Tean kuidas surnu käed pannakse, olen ise ka näinud. Surnu on käed pannakse rinnale või kõhule, sest see on lõdvestunud olekus kõige (mugavam) püsivam poos. Õlavarred toetuvad pinnale millel inimene lamab ja küünarnukist saab käsivart kõverdada täisnurga all rinnale või siis natuke suurema nurga all kõhule. Nii moodi asetatuna jäävad käed püsima oma kohale. Selleks, et hoida käsi sellises asendis nagu on näha surilinal, peab kasutama juba lihaste jõudu. Lõtv keha sellises asendis käsi ei hoia, need vajuvad lihtsalt keha kõrvale. (Surilinal pole näha jälge, et käed oleksid mingil moel seotod) Või siis oldi tõesti püsti asendis, aga igal juhul pidi inimene olema elus. Kui selle kujutise tegemiseks üldse kasutati reaalset inimese keha, aga seda teavad ainult tegijad 
Ilusat alanud para-aastat!
(01-01-2012, 12:37 )Digitaria Kirjutas: Aga ikkagi käte asend surilinal? Teema alguses kirjutas alri paari reaga,et surnud ei veritse. Pidi elus inimene olema. Natuke hiljem torkas Müstik vahele, et ehk Kristus demonstreeris kosmilist trikki, dematerialiseerus ja muutus energiaks. Ühes hilisemas postituses kirjutatakse, et Kristus pidi leviteerima, selleks et saada kujutist linale. Ta pidi olema elus, et kõike seda teha.
Jeesus kui õppinud joogi ja iidses salakoolis õppinud valgusemeister,
võis vabalt ellu jääda. Eespool on isegi üks link antud selle levitatsiooni hüpoteesi kasuks!
Uurisin taas ka seda raamatut. Käte asendi kohta niipalju, et juutidel olid pisut teised matusekombed, kui selle sekti esindjatel, kes Jeesuse linasse mähkimist korraldas.
Surilina unikaalsust ja mõistatuslikkust tõendab aga see, et tavafotodel olevaid kujutisi ei saa muuta ilmekateks või täpseteks kolmemõõtmelisteks reljeefideks.
VP-8 Image Analyzer teeb igal juhul 3D projektsiooni mis tahes kahemõõtmelisest (tasapinnalisest) pildist ning projitseerib sellele vastavalt. Ent tavalised kujutised (joonistused, fotod, maalid) on alati moonutatud ja ebarealistlikud, surilina aga mitte.
Surilinal olev kujutis on unikaalne ka selle poolest, et keha kaugus kangast on täpses vastavuses kujutise tihedusega.
Oluline on ka järeldus, et surilinal olev kujutis ei saanud tekkida keha otsesel kontaktil linaga; selle oletuse välistavad 3D projektsiooni andmed ning kujutise tihedus ja keha kaugus kangast. Ollakse täiesti veendunud, et kujutis on tekitatud läbi ruumi.
Näiteks Jacksoni ja Jumperi 1970.ndate a-te töö kolmemõõtmelise kujutisega võttis STURP kokku järgmises avalduses: "Surilina kujutise unikaalne kolmemõõtmeline projektsioon tõestab ilma igasuguse kahtluseta, et ümber inimese surnukeha mähitud lõuendile kodeeriti selle kontuurid intensiivsuse eri tasanditel."
Muuseas inglisekeelses wiki artiklis surilina kohta on toodud ära enamus surilina uurinud teadlaste nimed ja juba on ka 2011 jõuludeeelne uuring lisatud.
Lisaks meenus, et tõepoolest arvati 2003.a. ilmunud ühes raamatus, et surilina ongi see Püha Graal, mida taga otsitud.
Tõestuses pakuti, et sõna "graal" (ingl grail) tuleb vanapr. sõnast greille, mis tähendab võrekujulist raami, mis ümbritses surilinal oleva mehe näokujutist puulaekas. Autor Tribble selgitab, et templirüütlid kummardasid surilinamehe näokujutist. "Hauakambris muundas Jeesus oma liha, vere ja luud ülestõusmis-ehk glorifitseeritud kehaks, mis on surematu", ütleb ta selles raamatus. See oli midagi ohjeldatud tuumaplahvatuse sarnast, mis hõlmas tänapäeva teadusele tundmatu energia ja kiirgusevormi.
Tulemuseks - Jeesus saavutas surma üle võidu valguskeha abil, mis on valgustatuse kõrgeim vorm.
See annab Jeesuse teole universaalse, mitte religioosse tähenduse. Sellest ka see sajandeid kestnud vastuolu surlina osas katoliku kiriku ja teadlaste vahel.
Jeesus ei õpetanud kristlust, vaid valgustatuse saavutamist.
Ilusat uut para-aastat kõigile!
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
Esiteks - isikut peeti surnuks kehal olid vere jäljed mis mähkimise järgselt imendusid linasse.
Teiseks - tänapäeval ei mähita inimesi linasse seega pannakse käed kas kõhule või rinnale
risti. Kange sisse mähitult ei püsiks nad seal vaid "vajuksid" just väiksema vastupanu teed
ehk pikki keha. Kuhu peopesad lõpuks jäävad sõltub keha porpotsioonidest. Kui inimene
oleks olnud lühemate kätega jööksid käed ka nabale -näiteks. Kas siis saaks rääkida naba
pervertidest või? Muudest asjadest on siin teemas juba juttu olnud.
Postitused: 718
Teemad: 2
Isikut võidi ju tol ajal surnuks pidada, aga kuidas kuivanud veri imendub?
Kui kangas mähkida ümber surnu risti kehaga, siis ei vaju ka käed kuhugi. Selles loos on pikk riidetükk, mis on justkui keskelt kaheks pooleks tehtud. Kujutis on mõlemal pool nagu oleks inimene vahel olnud.
Kui ta tegi seda millest Müstik nii kenasti kirjutas, siis ikkagi pidi ta olemas elus, vähemalt teadvusel.
Või oli ta tõesti väga pikkade kätega.
01-01-2012, 16:56
(Seda postitust muudeti viimati: 01-01-2012, 16:59 ja muutjaks oli Müstik.)
Surnuks teda tõesti peeti. Ka tänapäeva teaduslikud ekspertiisid on surilinasse mähitud mehe teaduslikele ja meditsiiniliste uuringutele tuginedes surnuks kuulutanud.
Linal on plekid verejooksudest, mis toimusid neljal eri perioodil:
1) piitsutamise, peksmise ja "kroonimise"(tal oli peahavad tekkinud okaskroonist)voolanud veri;
2) surmaeelsed verejooksud (randmetest ja jalalabadest), mille põhjustasid naelutamine ja ohvri rippumine ja liigutamine ristil keskpäeva paiku;
3)surmajärgne verejooks (küljest) pärastlõunal, enne ristilt mahavõtmist;
4) verejooksud küljest ja jalgadest õhtul pärast matmist, kui surnukeha lamas hauakambris
Kõik need vereplekid on linal selgete piirjoontega, laiali määrdumata - seega pidi ka nende püsivate ja täpsete plekkide teke olema paranormaalne, nagu seda on kehakujutise tekkimine.
Enne ristisõdu oli Ida kirikus levinud pärimus, et Jeesus oli lombakas. See tõestab, et surilinal olev pilt oli teada.
Nimelt tänu surilina teaduslikule analüüsile teame, et ta rippus ristil nii, et vasak jalalaba oli naelutatud parema peale. Sel põhjusel on surilina kujutisel vasak jalg paremast 5 cm lühem.
Kui lina Konstantinoopolis näidati (õigemini küll mandylioni), siis ei teatud midagi erinevatest ristilöömise viisidest ning tehti järeldus, et Jeeusel oligi üks jalg lühem kui teine.
Üks põhjalik uurimustöö tõestab, et surilinamehe silmadele oli asetatud mündid, mis pärit 29.või 30.aastast, nii et ristilöömise toimumine 33.aastal on täiesti tõenäoline.
Itaalia, saksa, prantsuse, inglise ja ameerika arstiteadlased on kõik ühele meelel selles, et surilina mees oli päris kindlasti surnud, kui ta ristilt maha võeti.
Üleüldse - see surilina on iga kandi pealt üks suur mõistatus. Ja kui teadlased peale 30 aastast uurimist kinnitavad, et see ON ÜLELOOMULIK LINA - siis üleloomulik see igatahes on!
http://forte.delfi.ee/news/teadus/teadla...d=63683088
History filmis väideti, et lina oli alguses kahes tükis seetõttu, et linast võeti väike riba jalgade kinni sidumiseks, aga hiljem õmmeldi see tagasi.
Siin üks oluline lühike videoklipp sellest kahe tunni pikkusest History filmist. Kui seda aeglaselt vaadata ja vahepeal seisma jätta, saab aru, kui pikad käed Jeesusel täpselt olid:
http://www.youtube.com/watch?v=zILVziVBaPc
01-01-2012, 18:59
(Seda postitust muudeti viimati: 01-01-2012, 19:00 ja muutjaks oli Krt.)
Ma ei saa aru, mis probleem oleks teha kasvõi 100 erinevat süsiniktesti ja surilina saakski ajaliselt paika pandud nii, et Jeesuse imedeusklikel kõigil suud kinni jäävad või siis vastupidi, saadakse kinnitust? Teadlastel endil on tõenäoliselt see konkreetne asi juba ammu selge.
Ja tõesti, minu arust ka käte selline asend ei ole surnule loomulik, vaid nõuab teatud lihaste pingutust.
|