Postitused: 6
Teemad: 3
Liitus: Jul 2007
Nägin öösel aknast välja vaadates Tõrva linna lähedal tundmatut objekti. Tal vilkusid kolm tuld suvalises järjekorras: punane, rohekas ja ere valge tuli. ta seisis kuskil 4 minutit ühe koha peal, lõpuks läks järjest kaugemale kuni kadus silmapiirilt.
Postitused: 146
Teemad: 1
Liitus: Jun 2004
Olime kolmapäeval, 08.08 hilisõhtul, vast vahetult enne südaööd jõudnud Nõva lähedale Peraküla randa, et telk üles ajada. Läksime rannale vee äärde, kui ühel hetkel oli taevas ere valge tuli. Tule suurus oli tähtedega võrreldes umbkaudu neli-viis keskmist tähte, kaugus meist vast mõni kilomeeter? Tuli liikus üsna kiiresti, maa kohalt (lõunast) meie suunas, kõikus õrnalt üles-alla. Ühel hetkel aga pöördus paremale (kirdesse). Sel hetkel ere valgus kadus, näha jäid kaks vilkuvat tuld, kuni objekt kadus. Mingit müra kuulda ei olnud. Objekt ei olnud kõrgel taevas, vaid paistis natukene rannamändidest kõrgemal.
Külje pealt peale ära keeramist, paistis see lennuki moodi oma tulede tõttu, kuid kas lennukil oleks selline tuli?
Postitused: 12
Teemad: 2
Liitus: Feb 2004
Mina nägin eile õhtul taevas midagi mida ma ei oska enda jaoks lahti seletada..Läksin õhtul peale ühteist kassi ööseks tuppa kutsuma,kõõlusin ukse vahel ja taevas hakkas silma ere ümmargune valge tuli mis liikus kõrgel metsa kohal horisontaalselt edasi.Mõtlesin et lennuk,aga midagi oli nagu imelik(kõrgus või siis madalus lennuki jaoks ja tule suurus ja ka see et lennukid seda teed üldjuhul nagu ei käi)ja jäin vaatama,lennukil on tavaliselt mingi vilkuv punane tuli ka,aga see oli vaid valge ere pall,tükkmaadsuurem kui tähed ja madalamal.Vaatasin mitu minutit ,liikus ühtlaselt edasi,siis aga hakkas maja varju minema.Lippasin teisele korrusele oma magamistuppa,lõin akna pärani lahti et edasi vaadata-ja no mida pole,seda pole!Mingi 10 sekundit mis ma alt ukselt oma aknale jooksin ja objekt oli nagu õhku haitunud.Metsa taha ei saanud ka jääda sest see oli kõrgemal ja oma aknast oli mul täielik ülevaade,ka sinna kust ma seda tuld esimest korda märkasin,oleks see oma horisontaalset lendu jätkanud oleks ta ilusti mu aknast möödunud.Oi mul oli kahju et ei läinud õue vaatama,siis ma oleks ju näinud kas ta haitus õhku või muutis suuna ja lisas kiirust?
Aga mis asi see võis olla???
Postitused: 1,559
Teemad: 36
Liitus: Dec 2003
Muudetud: 11-8-07 kell 18:11:26 levis
Kes ei joo ega suitseta, sureb tervena.
Postitused: 994
Teemad: 5
Liitus: Mar 2007
Tsitaat:Algselt postitas: brandy
.... ja taevas hakkas silma ere ümmargune valge tuli mis liikus kõrgel metsa kohal horisontaalselt edasi. .... Vaatasin mitu minutit, liikus ühtlaselt edasi, .... Mingi 10 sekundit mis ma alt ukselt oma aknale jooksin ja objekt oli nagu õhku haitunud. .... siis ma oleks ju näinud kas ta haitus õhku või muutis suuna ja lisas kiirust?
Aga mis asi see võis olla???
Praegu ongi sobiv aastaaeg satelliitide (maa tehiskaaslaste) vaatlemiseks.
Varem läheb pimedaks, aga neid valgustab veel päikesevalgus. Mõnikord
on nad nii heledad, et tunduvad päris suurtena. Ida suunas liikudes kaovad
maa varju ja justkui kustuvad kui päike enam peale ei paista. Lihtsalt ajaline
kokkusattumus kui selline "kustumine" sattus kokku akna juurde jooksmisega.
Soovitaks õhtuti peale seda kui tähed ja planeedid juba nähtavale "ilmuvad"
ja ehavalgus hääbunud, võtta endale aega taevast vaadelda. Liiga hilisel
kellaajal ka enam ei näe, päike ei paista siis nendele enam peale. Vahel võime
isegi mitut satelliiti üheaegselt näha, liiguvad sirgjooneliselt ja mõni võib väga
ere olla. Enamasti on heledus tükk aega ühtlane ja kustub mõne sekundiga.
Mõni oma teljel pöörlev satelliit võib ka vilkuva valguse tekitada, aga sellist
kohtab harva.
Postitused: 1,559
Teemad: 36
Liitus: Dec 2003
Tsitaat:Algselt postitas: brandy
Aga mürinat ei olnud..
Midagi sellist siis?
veel üks
ja veel
Nende videodega on see probleem, et tänapäeval ei saa enam midagi uskuda.
Muudetud: 11-8-07 kell 19:05:47 levis
Kes ei joo ega suitseta, sureb tervena.
Ainult üks tuli oli ja niipalju kui ma nägin oli ääretult ühtlane sirgjooneline üsna kiire liikumine.Ju see siis ikka võis olla mingi tehiskaaslane.
Postitused: 6
Teemad: 0
Liitus: Aug 2007
ma olen ka mitu korda näinud midagi eriskummalist: üxkord käisin tähti vaatamas kui nägin et ida poolt liikus minu poole mingi lendav kera mis oli väüga here, mingeid tulesi tal ei vilkunud lihtsalt lendas, oki võtsin ratta ja hakkasin vaikselt järgi sõitma ise samal ajal seda koguaeg jälgimas aga kohe kui jõudsin laterna valguse kätte see lihtsalt kadus...
teine kord olin jälle tähti vaatamas ja kaamera oli ka kaasas, istusin mingi 15 minti kui nägin et sateliit liigub taevas, jäin seda siis jälgima aga natukese aja pärast sain aru et see polegi sateliit ja et ta tuli minu suunas jarsku muutus ta väga eredax ja natuke suuremax ja seiskus, tõusin kohe püsti ja haarasin kaamera et seda filmida aga kui kaamera käima sain siis oli ta juba kadunud....
ja nüüd käingi selge ilmaga koguaeg väljas ja kaamera on ühes
Postitused: 3,609
Teemad: 58
Liitus: Sep 2007
Esiteks on tähistaevas üldse hinnata liikuva objekti trajektoori, kas sirgjooneline või võbelev või kaldu - minge või täna öösel välja, otsige mõni sateliit ja proovige pidevat oma silma tal peal hoida - ütlemata raske...
See punane, roheline ja valge on jah, lennuki kabariittuli - olen mitmeid ainuüksi selle suve jooksul näinud - ei tea mis sorti lennuk on aga kes kurat neid üldse enam teab, kui neid tehiskaaslasi 7000 ja lennukeid tuhat korda rohem taevas liikumas...
Mis puutub oma lennuteed muutvatesse objektidesse, siis on teatav nurk, mille juures näiteks meteoriit atmosfäärilt põrkab(kõrgus või kaugust on muidugi inimsilmal võimatu hinnata - näiteks langeva tähe kauguse mõõtmiseks kasutatakse kahte üksteisest kaugel olevat ülitundliku digitaalsilma, et siis üliväikeste nurgaerinevuste järgi kaugust määrata). Lõpuks ei tohiks ka unustada ärapõlevaid sidesateliite, mida iga päev kukub ning ka neid ülesaatvate kanderakettide "boosterite" ära viskamist atmosfääri ülakihtides, kus siis raketikütus päikese pinna lähedaste temperatuuride juures aurustub...
"Mida saab väita ilma tõenditeta, saab ka ilma tõenditeta kõrvale heita"
- Christopher Hitchens
Postitused: 3,545
Teemad: 235
Liitus: Dec 2004
Tsitaat:Algselt postitas: Nielander
minge või täna öösel välja, otsige mõni sateliit ja proovige pidevat oma silma tal peal hoida - ütlemata raske...
Oi, ei ole ju! Liikuv objekt eristub hästi liikumatute tähtede taustal ja kuna liikumine on sirgjooneline ja ühtlane, siis isegi kui pilk veidiks kõrvale viia, on teada, kus uuesti otsida.
Postitused: 106
Teemad: 10
Liitus: Apr 2007
Ufo lugusid on viimasel ajal tulnud nägu Vändrast saelaudu. Ega need kõik nüüd ka Ufod ei ole.
Levis tõi ilusti välja mõned pildid, mis need valgussähvatused võisid olla.
Postitused: 481
Teemad: 9
Liitus: Feb 2007
Ma nägin ka kunagi tähti vaadates, kuidas `täht` suuremaks muutus ja ära haihtus. Saatsin kirja kuhugi, vastuse sain, et võis olla Iridiumi sähvatus, taheti teada mu täpset asukohta ja vaatlemisaega, saatsin, talvest saati pole vastust saand.
Tartlased -
täna õhtul peaks suht hää Iridium nähtav olema:
Date: 05 Sep
Local Time: 23:46:45
Intensity ( Mag): -8
Alt.: 36°
Azimuth: 141° (SE )
Distance to flare centre: 4.9 km (E)
Intensity at flare centre (Mag.): -8
Satellite: Iridium 34
Andmed on küll minu isikliku asupaiga suhtes, aga kui omi koordinaate täpselt teate (kasulik oleks teada), saate seda kõike siit ise vaadata.
Tsitaat:Algselt postitas: kurk
Kust sa seda infot said?
Andsin ju lingi! Mine sinna, vali
Configuration: Current observing site: edit manually - aja oma koordinaadid sisse ja Iridiumi jaoks vaata siis Iridium Flares: next 24 hrs | next 7 days |
Ma nii tark. Ma ei pand tähelegi
Postitused: 3,609
Teemad: 58
Liitus: Sep 2007
Tsitaat:Oi, ei ole ju! Liikuv objekt eristub hästi liikumatute tähtede taustal ja kuna liikumine on sirgjooneline ja ühtlane, siis isegi kui pilk veidiks kõrvale viia, on teada, kus uuesti otsida.
Ma mõtlesin rohkem nagu näivat võnkumist, kuna kontrast on niivõrd tugev ja raske on valget objekti mustal taustal liikumas jälgida...
"Mida saab väita ilma tõenditeta, saab ka ilma tõenditeta kõrvale heita"
- Christopher Hitchens
Postitused: 11
Teemad: 1
Liitus: Nov 2009
Istusin ükskord terrassil. Mingi 22 paiku. Vaatasin taevasse ja nägin, et sinine tuluke liigub seal täiseti hääletult. Ta liikus U tähe kujus. Ähmaselt oli seletatav ketta kuju. Ma eriti rohkem ei mäleta. See oli kui ma õieti mäletan aprillis. See lähemale ei tulnud pigem liikus kaugeale. Läksin vanemaid kutsuma, aga kui nad kohale jõudsid ei olnud sellesst enam õrna haisugi. Vanemate kutsumine võttis vähe aega umbes 4 sek kuna nad olid mulle lähedal.
Oskab keegi öelda mis see olla võis?
|