Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Juri Gagarin
http://video.google.com/videoplay?docid=...ogle&hl=en
Ta pole muidugi ainus kosmonaut, kes on näinud, kuid esimene.

Muutus: tegin lingi korda.

Muudetud: 26-1-07 kell 18:47:48 Thorondor

Kuna ka Thori poolt parandatud link enam ei tööta, siis asendasin oma leituga https://www.youtube.com/watch?v=kxWPWxP5...l=45DidDid, kas tegu algselt Vladi poolt postitatuga, ei tea. Mannu
Vasta
Olen kuulnud, et kosmosetulnukad viisidki Gagarini minema, et ta ei hukkunudki.
Vasta
Ühelt vene kanalilt oli pikk saade, kus analüüsiti põhjalikult Gagarini hukku ja üldse tema elu.

Hävitaja, millega ta katselendu tegi kukkus alla ja peale tema oli lennukis veel üks piloot, mõlemad hukkusid. Viimased sõnad olid kui ta vastas juhtimiskeskusele, et lendab tagasi baasi. Mingit hädakutsungit nad ei edastanud.
Samas lähedel toimusid langevarjuhüpped ning tunnistajate sõnul kuulsid nad kahte pauku 1,5 sekundilise vahega. Hiljem oli raportis tunnistusi muudetud, näiteks 1, 5 sekundit oli muudetud 20 sekundiks, kes seda tegi ja miks on teadmata.
Katastroofist on mitmeid versioone, ma ei hakka neid siin lahkama. Aga fakt on see, et täpset õnnetuse põhjust ei teata ja kui keegi teab, siis ei räägi.

See on mulle teadmata, et palju tema surnukehast üldse leiti. Kuskil on kirjas, et suurt midagi ei leitud, aga siiski midagi, mis kinnitas tema hukku.

Muudetud: 26-1-07 kell 15:00:48 levis
Vasta
Lõik lehelt ....... http://vaher.blogspot.com/2006/04/gagari...edasi.html

Enne 1961 aastat oli USA jõudnud üles saata 42 satelliiti, N. Liit vaid 12. USA teatas et Alan Shepard lendab «Freedom 7»-ga kosmosesse 5. mail 1961. N. Liit oli sunnitud midagi ettevõtma. Vähemalt neli varasemat kosmoselendurit (mõned allikad väidavad isegi 7-11) olid juba kosmoses hukkunud: Aleksei Ledovkihh (1957), Serenti Zaborin (veebruar 1958) ja Andrei Mitkov (jaanuar 1959) ning Belokonev (10. november 1960). [12. aprillil 2001.a. ajalehes «Pravda» tunnistas kolme kosmonaudi eelnevat hukkumist vene kosmoseekspert vaneminsener Mihhail Rudenko ja Belokonevi hukkumist on tunnistanud kunagine kosmonaudi kandidaat, hilisem ajakirjanik Jaroslav Golovanov]

7. aprill 1961 lennutatigi üles Vladimir Iljushin. CIA kuulas pealt mitut tema ja N. Liidu kosmoselendude juhtimiskeskuse raadiokõnelust. Iljushini maandumine ebaõnnestus, ta sai raskelt vigastada, mistõttu teda ei saanud näidata. Hiljem väideti, et tal oli autoõnnetus ja saadeti Hiinasse ravile. N. Liidul rohkem kosmoselaevu polnud ja nii otsustati lavastada kosmoselend. Maailm jäi uskuma, mitte aga CIA, kuna ei tuvastatud ühtegi Gagarini ja juhtimiskeskuse raadiokõnelust.
Vasta
Ilju¹in, kuulsa lennukileiduri poeg kukkus jah Hiinasse ja teda nii või naa poleks kohe kätte saanud, vist.

Seda ka mina kuulnud, et ta kosmosesse ei jõudnudki ja et talle korraldati õnnetus.
Gagarin olevat maandunud kuskile põllule ja siis tulnud suvaline talu rahvas talle vastu, et hei hei Gagarin me kangelane tuli vms. Enne avalikkus Gagarinit ei tundudki kusjuures. Ja see kuidas konverentsil Gagarin kirjeldas oma reisi. "Ja siis ma nägin Lõuna-Ameerikat", ütles Gagarin, kuigi ta teps mitte, ei olevat sealt üle lennanud. Midagi aeti veel sassi tema kosmosekostüümi värviga.
Vasta
Valedest veel niipalju, et Gagarin muidugi ei maandunud oma kapsliga, nagu siis ja hiljem räägiti, vaid enne maandumist hüppas langevarjuga alla. Kapsel ise lendas vasta maad ja puruks. Kuid taheti näidata,et purustati kõrguselt maandumise rekord.
Kui ta aga oli maandunud, siis naised, kes väljas töötasid, pidasid teda (nagu õigele nõukogude lodanikule kohane) diversandiks. Kuid ta suutis nad maha rahustada. Tema õnnek, ega vihane vene mammi pole naljaasiLaugh

Kliima soojeneb, Austraalias peagi enam elada ei saa. Peab vist tõesti teistele planeetidele mõtlema kolimisele hakkama...
Vasta

Nõukogude Liidu kuulsa kosmosnaudi Juri Gagarini surmaga seotud müsteerium väidetavalt lahendati.
Gagarin hukkus üle 40 aastat tagasi lennuõnnetuses, mis tekitas ta surma ümber palju spekulatsioone, kirjutab The Telegraph.

Venemaa sõltumatute uurimisekspertide kinnitusel leidsid nad uut tõendusmaterjali, kuidas maailma esimese kosmoselennu teinud inimene 34-aastaselt suri.

Uuring näitas, et Gagarin hukkus 27. märtsil 1968. aastal treeninglennul paanikahoo tõttu. Gagarin avastas, et kokpitiga on probleeme. Ta püüdis oma MiG-15 hävitajaga liiga kiiresti turvalisse kõrgusse laskuda.

Nõukogude Liidu endise õhujõudude kindrali Igor Kuznetsovi arvates lõpetavad tema uuringu tulemused aastaid Gagarini surma ümber keerelnud kuulujutud, et ta oli lennu ajal joobes ning et ta lasi tappa tollane Nõukogude Liidu juht Leonid Brežnev.

Kuznetsov ja lennundusspetsialistidest koosnev uurimismeeskond tegelesid Gagarini müsteeriumiga üheksa aastat.

Gagarini surma järel toimunud uurimise tulemusi ei avalikustatud kunagi.

Nüüd jõudsid Gagarini surma uuesti uurinud järeldusele, et kõige tõenäolisemalt hukkus ta ootamatu lennumanöövri tagajärjel.

Kindral Kuznetsovi sõnul viitavad mitmed uurimisdokumendid sellele, et Gagarini lennuki kokpitis oli probleeme.

«Gagarin ja ta kaaspiloot võisid märgata, et kokpit ei olnud hermeetiliselt suletud kui nad olid umbes 3000 meetri kõrgusel. Probleemi lahendamine, laskumine turvalisse kõrgusse, sai neile aga saatuslikuks,» selgitas Kuznetsov.

Kuznetsov jätkas, et liiga kiire laskumine tekitas rõhu tõusu ja piloodid kaotasid teadvuse. Lennuki allakukkumise tõttu Gagarin ja ta lennutreener Vladimir Serjogin hukkusid.

1960. aastatel ei pruukinud piloodid teada, et liiga kiire laskumine võib saatuslikuks saada.

Samas on teada, et ka tollase MiG-15 konstruktsioon ei olnud just kõige kindlam.

«Mitte keegi ei teadnud siiani, miks ja kuidas maailma esimene kosmonaut hukkus. Põhjus selles, et kokpit ei olnud hermeetiline,» võttis Kuznetsov uuringu kokku.

Kuznetsov kutsus teiste riikide lennundusspetsialiste ta fakte üle vaatama ning ta avastust kas kinnitama või ümber lükkama.

Allikas: Elu24 / The Telegraph
Vasta
Minu jaoks on paar küsitavust...
3000m on hermeetilisuse jaoks igati ok kõrgus. Olen käinud mägedes 3500 m kõrgusel ja õhku piisavalt.
Pisut hõredam, kuid mitte nii, et maski veel vaja oleks. Olen 3000m pealt hüpanud, seal pole samuti maski vaja.
Lenduritel on näo ees hingamismaskid. Kui see on ees, pole ka kabiini katuse kaotus mingi teema. Näide lihtne: katapulteerumine, võid seda teha ju oluliselt kõrgemalt. Samad näited on langevarjuritele HALO või HAHO hüpped.

Pigem ehk on numbriga eksitud, 3000 asemel vast 6000 vms... ei tea. Aga nagu siin öeldud - hermeetilisuse probleemi tõttu alla kimada 3km pealt, milleks? Ei klapi, viga ilmselt muus

Paanikahoog samas seletaks - reaalset põhjust pole aga (kogenud) vana reageeris üle.

[Muudetud: 1-8-2010 T11ger]
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Müstik

Ei viinud teda keegi minema. Istusid koos oma instruktoriga täis peaga lennukisse ja üritasid kõrvalväeossa naistesse lennata aga maandumisel kukkusid puruks.
(Allikas: Zvezdnõi gorodok)
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas as-green
Tsitaat:Algselt postitas Müstik

Ei viinud teda keegi minema. Istusid koos oma instruktoriga täis peaga lennukisse ja üritasid kõrvalväeossa naistesse lennata aga maandumisel kukkusid puruks.
(Allikas: Zvezdnõi gorodok)

JA siis üritasid ülemused anda asjale "ametlikku" varjundit - teades isiklikult kuidas lood olid/(ehk isegi on siiani) NLiidu relvajõududes ei saa seda versiooni mitte välistada. Ise olen alati kahtlustanud, et probleem oli vigases lennukis või Jüri vigades.
Vasta
äkki kedagi huvitab, elu piltides
http://www.russianarchives.com/gallery/gagarin/
Vasta
palju allikaid lõpus, annab tuhnida
http://en.wikipedia.org/wiki/Yuri_Gagarin
Vasta
(26-01-2007, 18:10 )tuhajuhan Kirjutas: 7. aprill 1961 lennutatigi üles Vladimir Iljushin. CIA kuulas pealt mitut tema ja N. Liidu kosmoselendude juhtimiskeskuse raadiokõnelust. Iljushini maandumine ebaõnnestus, ta sai raskelt vigastada, mistõttu teda ei saanud näidata. Hiljem väideti, et tal oli autoõnnetus ja saadeti Hiinasse ravile. N. Liidul rohkem kosmoselaevu polnud ja nii otsustati lavastada kosmoselend. Maailm jäi uskuma, mitte aga CIA, kuna ei tuvastatud ühtegi Gagarini ja juhtimiskeskuse raadiokõnelust.

Vladimir Iljushinist natuke siin: http://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Ilyushin
ligi tund aega kestev dokumentaal: The Cosmonaut Cover-up.
mis räägib nii Gagarinist kui ka Iljushinist ning tolleaegsest elust-olust Venemaal -

http://www.youtube.com/watch?v=7npNk3EGK...L&index=10
Vasta
Kuna teemat pole arendatud veebruarist 2011, siis ehk paljud ei tea, et Juri Gagarini nime kannavad Kuu tagaküljel olev kraater ja asteroid 1772 Gagarin. Ka on tema nimi antud uurimislaevale.

Tema Londonis viibimise 50. aastapäeval 14. juulil 2011 avati Suurbritannia pealinnas Trafalgari väljakult Buckhingami palee juurde viival The Mallil Gagarini mälestusmärk.
https://et.wikipedia.org/wiki/Juri_Gagarin
Vasta
Ei teagi kas siia teemasse võib seda kirjutada aga üritan.Olen viimasel ajal mõtisklenud Kuu peal käimise üle.Soovisin,et näidatakse vastus unes ja selle ma sain eile.
Olin kontaktis kellegi astronaudiga,kes oli Kuu peal käinud.Esitasin talle küsimusi jah-ei vormis kuna rääkimine oli talle keelatud.Küsimusteks olid kas ta on UFOsid Kuul näinud ,ta vastas jaatavalt.Teiseks,miks rohkem sinna keegi ei lähe,kas see on nende(maaväliste) poolt keelatud,vastus oli jah.
Olen palju vastuseid unes saanud,mis on 100% täppi läinud.
Vasta
(09-01-2017, 17:49 )zzz34 Kirjutas: Olin kontaktis kellegi astronaudiga,kes oli Kuu peal käinud.Esitasin talle küsimusi jah-ei vormis kuna rääkimine oli talle keelatud.Küsimusteks olid kas ta on UFOsid Kuul näinud ,ta vastas jaatavalt.Teiseks,miks rohkem sinna keegi ei lähe,kas see on nende(maaväliste) poolt keelatud,vastus oli jah.
Olen palju vastuseid unes saanud,mis on 100% täppi läinud.

Ehk olid Õhtulehe artiklit enne uinumist lugenud?
Eelmisel aastal ilmus lugu Niara Terela nimelisest naisest, kes töötas kunagi Nevada kõrbes. Palju aastaid hiljem, tuli naisele hüpnoosi all meelde, et tulnukad viisid ta kaheksa kuni kümme korda Kuu tagumisel küljel asuvasse salabaasi.
Ka tema otsis vastuseid oma kummalistele unenägudele.

Naine väidab nüüd, et tal käisid Tonopah Test Range’i sõjaväebaasis järel tulnukad, keda võib kirjeldada kui humanoidseid reptiile. Neil olid kollased pilutaoliste pupillidega silmad.

http://www.ohtuleht.ee/699140/olin-oosit...s-seksiori-

Vasta
No nn täna aastapäev aga mitmes ta krt siis oli--- juba sakslased 2MM ajal väitsid ,et saatsid inimese sinna.............ja palju NSVL kui USA neid ...
Vasta
Tänahommikuse Vikerhommiku lõpuosas loeti ette terve nimekiri Nõukogude kosmonautidest, kelle lend enne Gagarinit nii edukalt ei õnnestunud, et Suurest Saavutusest maailmale kuulutada. Kahjuks seda saatelõiku ei saa enam järelkuulata. Midagi on siiski leida ka internetist, näiteks:
https://www.postimees.ee/1538829/uksainu...surematuse
Vasta
Leidsin ka sellise nostalgialaksu Gagarini riietumisest skafandrisse, bussisõidust ja stardist, emotsionaalne ja siiras ajarännak nõukogude minevikku, kus mehed omavahel häbenemata mustitavad, koroonaajastul toob kohe pisara silma: https://www.youtube.com/watch?v=-_PeQWyR...FOLOGYRec.
Kuulu järgi olevat Gagarin veel enne bussi astumist bussi ratta peale põit tühjendanud ja sellest olevat saanud rituaal enne igat kosmoselendu.

Teema algatuseks on aga tema oletatav UFO-kogemus.
Vasta
(12-04-2021, 22:02 )Tehnoloog Kirjutas: Tänahommikuse Vikerhommiku lõpuosas loeti ette terve nimekiri Nõukogude kosmonautidest, kelle lend enne Gagarinit nii edukalt ei õnnestunud.
Vikerraadio on ka siis nii kollane ?
Müüt, ei olnud kedagi enne.
https://clck.ru/9UrBf

Vasta

Mõni päev enne Gagarinit käis kosmoses Vladimir Iljushin, kuid ta maandus Hiinas navigatsiooni-vea tõttu, ning teda hoiti "spionaazis kahtlustatavana" aasta aega Hiinas kinni (seetõttu ta polnudki propaganda-plakati-kõlbulik ja ta vaikiti maha).

https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Ilyushin

Eelnevatest NLiidu ebaõnnestunud kosmonautidest on järgnevas Wiki artiklis infot:

https://en.wikipedia.org/wiki/Lost_Cosmonauts

Enda eelmistest kehastustest mäletan, et ka 3Reich saatis kosmonaudi sub-orbitaalsele lennule (V2 raketis pandi pommi asemele kosmonaudi kapsel, ning käidi nii korraks 100km kõrgusel ära).
Vasta
"Aken", läbi mille siis Gagarin nägi UFO-t ?
See tilluke illuminaator ei võimaldanud kogu maadki korraga näha.

[Pilt: d6e74d474124aa4d8d7639c5a3e63e3d.jpg]
Vasta
(13-04-2021, 16:23 )lahendused Kirjutas: Enda eelmistest kehastustest mäletan, et ka 3Reich saatis kosmonaudi sub-orbitaalsele lennule (V2 raketis pandi pommi asemele kosmonaudi kapsel, ning käidi nii korraks 100km kõrgusel ära).

V2 raketti pandi kosmonaudi kapsel? Eelmises kehastuses lendasid sa ise sellel masinal?

Ei tundu tõenäoline kulla sõber.
Vasta
tundub küll, ma isiklikult vajutasin seal stardinuppu ja jälgisin mängu. hallo Hans, Fritz hier!
Vasta
(13-04-2021, 17:01 )äikesepoiss Kirjutas: V2 raketti pandi kosmonaudi kapsel? Eelmises kehastuses lendasid sa ise sellel masinal?

Esimese ameeriklase kosmosesse viinud Mercury-Redstone kosmosekapsel kaalus 1830kg, mis on võrreldav V2-raketi 1000kg lõhkepea massiga ... samuti suutis V2 otse üles lennates saavutada üle 200km kõrgust, mis on "avakosmose piir" ... samuti oli külma sõja lõppedes elus 3Reichi kosmonaut (hullumaja Guido), kes väitis kosmoselennu üle elanud olevat ... seega oli "V2 kosmose-kapsiliga" realiseeritav nii tehniliselt (tonnise kandevõime poolest), kui praktiliselt (3Reichi kosmonaudi ütlused).

3Reichi ajal polnud ma kosmonaut, vaid minu haldusalasse jäid vastavad relva-arendus-projektid, ning siit ka mälestuse-killud (a'la meie, ehk 3Reich saatsime inimese esimesena kosmosesse)

Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Jüri Lina vandenõu Thorondori vastu Thorondor 133 54,233 31-05-2014, 21:49
Viimane postitus: Seba1993
  Jüri Lina 7.05.12. Artises wirxx 1 1,699 24-04-2012, 23:10
Viimane postitus: Päikeseinsener

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat