Küsitlus: Nõiavits
Kokku 0 häält 0%
* Hääletasite antud valiku poolt. [Näita tulemusi]

Teema hinnang:
  • 2Hääli - 1 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nõiavits
Kas Sinu käes nõiavits töötab?

Parafoorumis on paraku suht vähe arutatud sellist vägagi levinud vahendit nagu nõiavits ja kõike temaga seonduvat. Vaid selles foorumist siin leidsin teema "Ennustusvahendid" esmapostist lühikese lõigu PENDEL, kus juttu ka klassikalisest Y-kujulisest nõiavitsast (vabandan, kui kuskil veel midagi oli, viited on teretulnud). Ometigi on tegemist ammutuntud ja laialt kasutatava vahendiga (vahenditega), mis "töötab" enamuse inimeste käes (võimalik, et pärast mõningat harjutamist). Siinkohal ei pea ma "töötamise" all silmas seda, et Sa oled taolise vahendi abil võimeline avastama põhjavett, maavarasid, peidetud aardeid või laipu, vaid seda, et teatud tingimustel Sa täheldad käes hoitava vahendi "iseeneslikku" liikumist - st Sa just nagu ei teeks midagi, Sulle tundub, et hoiad käsi paigal, aga vits ikka liigub, just nagu mõjuks talle mingi väline jõud. Hakkamata teemat siinkohal pikemalt lahti kirjutama (lootuses seda teha edasise arutelu käigus), oleks mul huvi korraldada parafoorumi liikmete hulgas küsitlus: "Kas sinu käes nõiavits töötab?" (töötamine siis ikka ülalkirjeldatud mõttes). Vastusevariandid
1. Töötab vaid Y-kujuline vits.
2. Töötab vaid L-kujuline vits (ka kaks sellist).
3. Töötab vaid pendel (P).
4. Töötavad vaid Y ja L.
5. Töötavad vaid Y ja P.
6. Töötavad vaid L ja P.
7. Töötavad kõik.
8. Ei tööta ükski.
Muidugi genereerin ma vastava küstluse nagu paraveebi vahendid seda ette näevad (kohe-kohe!). Siin vaid selgituseks vastuste juurde: otsene või kaudne väide, et mingi vahend (vahendid) Sinu käes ei tööta, tähendab nii seda, et oled proovinud ja ei tulnud midagi välja kui ka seda, et pole proovinud ("Ei tea"). Ja olgu siis mu enda vastus ka siinkohal ära öeldud: 4 (kuigi L-vitsa pole enam ammu käes hoidnud).
No ja kui variandid 1-7 piisavalt hääli saavad, siis on millega suvisel kokkutulekul aega sisustada. Olgu see siis kasvõi Kaiu rabas (või ehk eriti seal?).
Aga küsimus mida siin edasi arutada võiks, võiks olla näiteks "Miks vits pöördub?"

hiidlane: lisasin hääletuse sellele postitusele ja lihtsalt hääletuse kustutasin Smile

[Teadet on muutnud 21-12-2004 postitaja hiidlane]
Vasta
Kunagi väiksest peast sai proovitud jah seda Y kujulist kuid nagu mäletamist mööda ei töötand ;D
ei aitand ka see kui tassiga vett vitsa alla panna Bleh
Vasta
Jah ... isiklik kogemus (ja mingil määral ka loetu-kuuldu) ütleb, et L-vitsadega on lihtsam alustada (see reaktsioon olemas kui mitte kõigil siis paljudel küll). Ka minu käes ei teinud Y-vits alul midagi, alles kunagi hiljem... Ja veest, kardan, pole paljut abi - arvan nimelt, et "vitsareaktsioonil" pole veega otseselt miskit pistmist. Aga see juba pikem jutt, mida ehk kunagi jõuan siia kirjutada ka ...
Vasta
Ma ei tea kas see on see sama asi, aga kahe L kujulise alumiiniumist traadiga olen proovinud, põhimõtteliselt töötas nagu...
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja XHK
Ma ei tea kas see on see sama asi, aga kahe L kujulise alumiiniumist traadiga olen proovinud, põhimõtteliselt töötas nagu...

Minu arusaamises täpselt sama asi. Olid vist minulgi need kõige esimesed vinklisse keeratud Al-traadi jupid ...
Vasta
kuidas nõiavitsa teha saab??:vaim:kui saab???
Vasta
Y tegemiseks võtad mingi kaheks harunenud oksa, et tekiks vastav kujutis. Näeb välja umbes nagu ragulka. Siis hakkad sellega mööda hoovi ringi jalutama. Küünarnukid pidi vist vastu keha suruma. Minul see tööle ei hakanud. Võisin ka valesti kirjeldada.
Vasta
Kust otsast peab siis L kujulist vitsa kinni hoidma?
Vasta
kui sa mõtled neid aluminniumist asju, siis võtad lissalt ühest harust ümbert kinni nii, et ollel liikumisvabadus ka jääb.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Thorondor
kui sa mõtled neid aluminniumist asju, siis võtad lissalt ühest harust ümbert kinni nii, et ollel liikumisvabadus ka jääb.

Jah, sedasi. Või veel täpsustuseks, et pihku võetakse muidugi see lühem ots ("elli horisontaalne aluskriips" - mis peos on siis muidugi vertikaalselt) ja mõni asetab nad veel kergemaks pöörlemiseks lühikeste torujuppide sisse, mis pihu võetakse. Aga ka niisama saab. Ja veel üks ülalnimetamata moodus - "labidameetod": labida vars võetakse keskkohast (raskuskeskmest) kahe sõrme vahele ja tõstetakse käsi vertikaalselt üles, niiet labidas jääb horisontaalselt tasakaalu. Maastikul liikudest võib mõnel kohal täheldada, et labida taskaal kaob - üks ots kaldub all (teine siis muidugi ülesse) - seal ongi "veesoon" (tähendagu see viimane siis mida iganes).
Vasta
Vana teema küll, aga lisan ka omalt poolt, et Y-kujuline mul ei tööta (kuigi ka ainult ühe korra olen proovinud), kuid L-kujulised hakkasid liikuma küll. Ja see oli igavesti mõnus ja "kõditav" kogemus. Kuna ma oma loomult pean end küllalt skeptiliseks, siis vajus suu ikka lahti küll. Tegelikult sellised "rahutud" kohad, kus vitsad liiguvad, tunnetab ka ilma vitsata ära (tugevamad sellised), niiet see vits on vast lihtsalt indikaator, mida on kergem jälgida. No minu arvamus lihtsalt wink
Pendliga on mul asi segasem, on ja ei ole ka, pigem ei ole.

Teema võiks Paraweebis rohkem käsitlemist leida mu meelest.
Vasta
Pendel ja L-vitsad (pildad) mul töötavad, "ragulka" ehk Y-vits ei kõssagi (sai kunagi ka seda katsetatud).
Vasta
Mul just Y-vits töötab. Laugh
Vähemalt siis, kui proovisin, töötas.

Muudetud: 9-3-08 kell 14:10:12 Cthepy
Vasta
Kui ma veel põhikooli algklassides käisin, siis, mis siin salata, olid ufod ja müstika meil kuum teema, mida ei häbenetud arutada, kusjuures ka õpetajad löid kaasa. Kooli logopeed siis rääkis, et ta oli mingil esoteerikaüritusel seda Y-vitsa proovinud. Kui ta üksi proovis, see tal polevat töötanud, aga kui kogenud vitsamees teda puudutas, siis olla vits tahtnud tal käed välja väänataSmile
Vasta
Palun abi pendli kasutamisega. Nimelt olen alles pendlit kasutama hakanud ja mulle tundub et kui ma küsin küsimusi enda kohta siis ei tule vastused õiged. Miks ja kas see nii on. Samuti olen aru saanud et pendel liigu palju erinevat moodi (mitte vaid ringe): ovaal, või tõuge hoopis ühele poole. Kas on kusagil seletus pendlik liikumise kohat.

Ette tänades,
algaja
Vasta
Vitsameeste värk ongi mitteorgaanilistega seotud, seetõttu võimalik koolituse kaudu saada endale vitsa ja virbleid tööle ja kui hiljem tööd vaja teha kutsud õpetajat või visualiseerid koolitust.
Kui sai asjaga tegeldud, oli vaja aeda planeerida taimede suhtes, et kes veesoontele, kes veesoonte vahekohtadesse, siis käsi töötas ka ilma vitsata kui käsk kätte anda ja isegi hämaras vaadata on võimalik punaseid ja rohelisi ruute. Punane siis tule ala, roheline vee ala.
Õunapuu tahab kindlasti punase risti kohta.
Vasta
Üks moodus oli siin teemas mainimata: Tavaline raudtraadist väänatud silmus. Ainult ühe korra olen pealtnäinud, kuidas see ühe vinge sensi käte vahel pöörles ühtpidi ja teispidi, küsimustele vastused ja andis veel variandid pöörete arvu kaudu, näitas sissepoole ja väljapoole, tegijal oli oma süsteem sisse töötatud, too silmus mahtus rinnataskusse nagu noobel ehe. Hiljem ise katsetasin, wärk toimib ka lihtinimestel jaa ja ei kohalt, minu kätes ta pöörlema ei hakanud.
Vasta
Veesoone määramise oskustest. Intervjuu 1934. aastal sündinud melioraatoriga (Kuusalu vald).

K: Mis materjalist vits oli? Mis kujuga? Kuidas seda valmistati? Kas oli tähtis valmistamise aeg, kuufaas jms?
V: Olen kasutanud ja kasutan kolme meetodit. Pihlakaoksa, kahte vasktraati ja jämedamast kaablist (mille sees on vasktraat) vindla kujulist riistapuud (pildid manuses). Pihlakaoks peab kindlasti olema hargnev 1-aastane kasv, hoiad mõlema käe esimeste sõrmede vahel haarasid, toetad pöidlaga ja vitsa ots kas siis vastavalt tõuseb või näitab maa suunas. Vasktraadiga sama lugu, teine kummaski käes, asend sama, ja siis vastavalt kas veab traate teineteise poole või siis ajab eemale. Vindlaga hoiad üht kätt üleval, teisega toetad alt haara ja see hakkab veesoonel liikuma päripäeva pidi (kõige kergem meetod algajal proovida).

K: Kuidas nõiavitsa veel nimetati?
V: Ei oska miskit vastata, pole kuulnud erilisi nimesid.

K:  Kuivõrd oli vitsamehe oskus päritav? Kellelt ja kuidas õppisite nõiavitsa kasutama?
V: Isa Käsper otsis vitsaga veesooni, temalt õppisin pihlakaoksaga veesoont ajama. Ei usu, et selline oskus päritav oleks, aga mine tea, äkki on ka – algteadmised ja mingi tunnetus peaks vitsamehel kindlasti olema. Samas, kui keegi ees teeb ja sa ka proovid, võib ju ka sinul see õnnestuda, aga kõigil kindlasti mitte.
Olen töötanud eluaeg teedevalitsuses höövli peal ja kopamehena, sellel ametil on iseenesest mõistetav, et selline oskus tuleb kasuks.  On ju tähtis, et kui mõni inimene palub endale koduõue tiik kaevata, siis seda ei saa teha suvalisele kohale ja mõnes kohas seda ei õnnestugi teostada, sest lihtsalt sellist veesoont läheduses polegi, ainult pinnaveest sellisel juhul ei piisa, ikka peab veesoon all olema, et kuiva ajaga tühjaks ei jääks. Sama lugu teede ehitusega – kui teed teed, siis pead kõigepealt ära määrama veesooned, kuhu siis vastavalt kaevata kraavid liigvee ärajuhtimiseks, et teetegemine üleüldse õnnestuks jne.
Kahe vasktraadiga veesoone ajamist õppisingi ühe kunagise melioraatori käest 1070nendatel, kellega koos sovhoosi ajal maaparanduses töötasime ja maakuivendust ja niisutussüsteeme tegime.  Traadiga on tõepoolest lihtsam, et traadid võivad sul kogu aeg kaasas olla, on praegugi mul traktoris, kui tahad võime minna kohe proovima; vitsa aga pead sa iga kord värske tegema ja igal pool sul polegi kohe pihlakat võtta.
Vindlaga tehnikat õpetas mulle samuti üks vana mees, Kahala farmi juures õpetas ja seal siis koos proovisime, see oli ka umbes sellel ajal.

K: Mida vitsaga otsiti? Kas on teada, et ka peidetud rahapada sai niiviisi otsida?
V: Vitsaga otsiti ikka veesoont ja kaevukohta ja eriti majade ehitamisel, et just magamistuba ei satuks veesoonele.  Üleüldiselt eluaset ei ehitatud kunagi veesoonele, küll aga majandushoonet, nt lauta või meiereid või sellise otstarbega ehitist, mille all oleks kasulik olnud kohe hoone all kaev või veevõtukoht; või meil lapsepõlvekodus oli selline hoone piima jahutamise ja piimanõude-lüpsikute pesemise jaoks. Sedasi on võimalik teha siis, kui läheduses on allikakohad,, mille peale siis hoone ehitati, ainult veesoonest siis ei piisanud. Seal alati külm vesi ja talvel on välistatud jäätumine ja samas loomadele ka ei pea sa minema paksu lumega õuest kaevult vett tooma. Pihlakavitsaga metalli otsida ei saa. Küll aga saab metalli otsida kahe vasktraadiga, maapinnas olev metall mõjutab tugevasti traate, võib kindlasti proovida  otsida ka rahapada, kuigi ise pole ma kahjuks ühtki leidnud aga ega ma pole selle eesmärgiga otsindki. Aga samas metall segab veesoone otsimist, näiteks ei saa metallist traatidega ajada veesooni elektriliinide lähedal, need kohe mõjutavad ja ajavad segadusse.

K: Kas vitsaga millegi otsimiseks oli vaja õiget aega, kuufaasi nt, et vits paremini töötaks?
V: Ei ole kuulnud, et kuufaas oleks tähtis, nii nagu millegi külvamisel, koristamisel või puumaterjali varumisel. Arvan, et aeg ja kuufaas pole olulised, küll aga soodne ilmastik, ikka kuiva ilmaga käib see veesoone ajamine.

K: Kuidas otsiti? Kas vitsa käes hoides pidi pidevalt edasi liikuma või hakkas vits liikuma ka siis kui seisti nt sobiva kaevukoha peal ja hoiti vitsa käes?
V: Ikka tasakesi veikeste sammudega lähed niimoodi, samm sammult liikudes pead käima neh, siis hakkab sensor järjest tugevamalt liikuma ja tõmbama, kus sa muidu tead täpselt seista ja nüüd arvadki, et see just see kõikse õigem koht on ja seal kõrval pole mitte parem? Siis vits hakkab ülespoole kiskuma ja tõusma.

K: Kuidas ja kuivõrd oli vitsa liikumine erinev kui otsiti erinevaid asju, näiteks kaevu või kraavi kohta? Oli ju eesmärk pisut erinev, sest kraavi peaks kogunema pinnavesi, kaevu aga põhjavesi?
V: Vitsa liikumine veesoone otsimisel on ikka sama. Kraavi ei kaevata ainult siiski vaid pinnavee ära juhtimiseks, pigem ikka sellistesse kohtadesse, kus ka veesooned ja allikad läheduses, mis siis maa alt pidevalt välja keevad ja maapinda liigniiskena hoiavad. Kraavid on kaevatud ka ikka enamiste sinna kohtadesse, kus terve aja läbi maapind märg kipub olema, mitte ainult kevadel või sügisel sadude või suurvee ajal. Kaevukoht tuleb ka veesoonele, aga loomulikult siis tuleb kaevata või puurida nii sügavale, et põhjavesi oleks kättesaadaval. Tavaline kaev on tunduvalt madalam, tänapäeval loomulikult nüüdse tehnikaga polegi väga oluline ega võib-olla määratagi enam veesoone kohta. Nüüd nii head puurid ja puuritakse või mitmeid kümneid meetreid sügav auk, et ikka kindlasti põhjavesi kätte saadakse „kui aga rahakott kannatab“, ega siis muidu öelda, hea mies kisub kirvestki veed välla…

K: Kas esines ka seda praktikat, et esitati vitsale küsimus või palve stiilis, et „palun näita mulle hea kaevukoht“? Praeguse aja pendeldajad kasutavad just seda meetodit.
V: Mina ei ole palunud. Siiski võib-olla mõttes ikka räägid iseendaga, noh umbes nii, et „no kus sa mul siis oled siin“ või midagi sellist. Ma ei ole seda oskust kunagi pidanud nõidumiseks või maagiaks, et siin on vaja pisut rohkem sensitiivset tunnetust kui tavainimesel ja natuke oskust, aga pigem arvan, et mängus on füüsikalised jõud kui maagia.

K: Kas olete kuulnud mõnda juttu, legendi, ütlust vms, mis puudutab nõiavitsa kasutamist?
V: Jah, vanasti ikka räägiti nõidadest ja posijatest, aga eks siis sellel inimesel oli ka muid võimeid ja oskusi, mida ta kasutas kas haiguste ravimiseks või siis needuse mahavõtmiseks. Aga neid, kes ainult veesoone asukohta määrasid, neid nõidadeks või posijateks ei peetud.

K: Kas olete kuulnud sellest, kuidas toimus sobiva koha otsimine elumaja ehituse jaoks? Lauda? Keldri? Kas kasutati nõiavitsa?
V: Jah, ikka, kindlasti, sellest ma juba rääkisin eelnevalt. Elumajal ikka kõige tähtsam, et magamistuba ja magamisse ei satuks veesoonele. Ka juba olemasolevas majas, kui näiteks ostate mingi vanema taluhoone või kolite uude korterisse, siis ikka peate kohe veesooned ära vaatama. Aga kui veesoon ongi maja all, siis mitmendale korrusele läbi betoonseinte-lagede ei ole mõju kindlasti enam see, mis otse veesoone peal.

Küsitlus tehtud umbes 2010. aastal, enam täpselt ei mäleta.

Manustatud failid Pisipilt (pisipildid)

Vasta
Minu vanaisa ehitas taluhooned esimese vabariigi aegu, kui lasin ühel tuttaval hoovipealse traatidega üle kõndida, avastus üks väga kummaline plussmärgiga kõverus, laia kahe poolega värava keskpaigast algas, käändus kaarega ümber maja nurga ja lõppes täpselt välisukse vastas 4 sammu põhjasuunas ja sääl lõpus oli justkui ala laienemine. Justkui nõiutud! Kindla algusega ja lõpuga väerada. Väravast ida pool kasvas kask, lääne pool võimas paju.
Vasta
Nõiavits ja raam-traat on vaid nö "abivahendid", mis võimaldavad inimese alateadvusel edasi anda tunnetuse & tajude teel saadud infot.

Seega nõiavitsa toimimise kihid tähtsuse järjekorras:
1) Kõige tähtsamad on inimese tunnetus, aistingud, tajud: nii saadakse infot looduse peen-energeetika kohta (reeglina sisaldab taoline info-väli väga paljusid komponente, mida ei suudeta "maises keeles" väljendada mõistete puudumise tõttu ... pendlimeeste väitel suutvat nad kümneid ja sadu erinvaid looduse peen-energia ilminguid tajuda: paljudele puuduvad üldlevinud maised mõisted/kirjeldused ) ... pseudo-skeptikud & materialistid panevad endal selle kihi kinni väitega: aga silmadele-kõrvadele-kuulmisele lisaks pole ju olemas mingit nö "kuuenda meele põhist peen-tunnetust ja infovälju".
2) Seejärel lisandub abstraktse infotöötluse kiht: ehk esitades küsimuse mingi loodusliku ilmingu kohta (a'la kus asub veesoon), analüüsib meie teadvus läbi eelnevas punktis tajutud info-väljad, ning filtreerib välja vajaliku info (a'la luuakse ruumiline 3D visioon-nägemus veesoonte kulgemise kohta, mida ei suudeta paberile üles joonistada: veesoon on nagu pika puu võra, st lisaks peavoolu tüvele on ka palju kitsamaid oksa-laadseid kõrval-harusid)  ... pseudo-skeptikud & materialistid  panevad  endal selle kihi kinni väitega: kui ma hakkan peas pilte nägema & hääli kuulma, peaksin vaimutõbilast hullu-rohte hankima.
3) Lõpuks tuleb alateadvuse kiht: alateadvus liigutab nõiavitsa/raami/pendlit hoidvat kätt vastavalt eelnevalt saadud infole (ehk käsi keerab õrnalt hoitavat  nõiavitsa "justkui ise-enesest" veesoone piiri ületamisel) ... pseudo-skeptikud & materialistid panevad endal selle kihi kinni väitega: ma hoian äärmiselt tugevalt nõiavitsast kinni, et nõiavits mitte mingil juhul liikuda ei saaks (taoliselt suunatud tähelepanu ei lasegi alateadvusel nõiavitsa liigutada).

Nüüd ehk saite mingisugusegi arusaamise, kuidas erinevate tunnetuslike ja analüütiliste kihtide koostoimel toimub nõiavitsa liikumine ... nii saab ka selgeks, miks mõnel õnnestub "nõiavitsa kasutamise õppimine" (eelnevalt toodud 3 kihti toimivad: eelmiste elude kogemuste tõttu ), ning miks mõnel ei õnnestu nõiavitsa kasutamine (mõni elenevalt toodud 3-st kihist on blokeeritud praeguse või eelmiste elude loll-arusaamade tõttu).

Nooruses, kui ma olin nö "rohkem kaos" suutsin ma veesooni ja torusid kergesti metall-raamiga leida (kuid ma ei suutnud kirjeldada, kuidas see kõik toimub)... vanemaks saades olen ma nihkunud üha rohkem nö "korra poole": nüüd ma pole enam eriti osav nõiavitsa kasutaja (kuid selle asemel  suudan ma kirjeldada peenkihtide põhiselt nõiavitsa toimimise alustalasid).
Vasta
Tsiteerin&Kommentaarin: Nüüd ma sain aru et sa oled pseudolahendused, kusagilt kogutud info töötled läbi ja esitad nagu sa ise oleks oskaja. Väga kahetsusväärne ! ! ! Olen kokku puutunud mitme ülitugeva sensiga, ühe kohta kirjutasin väga täpselt, mitte kuhugi ta oma käsi ei liigutanud, sellele oskusele lisaks ta avas kõikidel kohalolnutel taimede kiirguse nägemise, mitukümmend inimest olid kohal. Niisiis: Sa oled lahendused, mina olen järeldused. Järeldused: Ka siin foorumis on vargad kes varastavad võõraid mälestusi ja esitavad enda teadmistena. Vastik värk.
Vajutasin kastikesele tsiteeri, niisiis mitte midagi vastuse saajal ei tohi muutuda, ja text peaks justkui kaasa tulema automaatselt, ilma salajaste trikkideta.
,,,,,,,,,, Täiendan: Kommenteeritav text ei tulnud kaasa, kuigi tsiteerisin:
lahendused
20-07-2022, 16:17
Veteran
Nõiavits ja raam-traat on vaid nö "abivahendid", mis võimaldavad inimese alateadvusel edasi anda tunnetuse & tajude teel saadud infot.

Seega nõiavitsa toimimise kihid tähtsuse järjekorras:
1) Kõige tähtsamad on inimese tunnetus, aistingud, tajud: nii saadakse infot looduse peen-energeetika kohta (reeglina sisaldab taoline info-väli väga paljusid komponente, mida ei suudeta "maises keeles" väljendada mõistete puudumise tõttu ... pendlimeeste väitel suutvat nad kümneid ja sadu erinvaid looduse peen-energia ilminguid tajuda: paljudele puuduvad üldlevinud maised mõisted/kirjeldused ) ... pseudo-skeptikud & materialistid panevad endal selle kihi kinni väitega: aga silmadele-kõrvadele-kuulmisele lisaks pole ju olemas mingit nö "kuuenda meele põhist peen-tunnetust ja infovälju".
2) Seejärel lisandub abstraktse infotöötluse kiht: ehk esitades küsimuse mingi loodusliku ilmingu kohta (a'la kus asub veesoon), analüüsib meie teadvus läbi eelnevas punktis tajutud info-väljad, ning filtreerib välja vajaliku info (a'la luuakse ruumiline 3D visioon-nägemus veesoonte kulgemise kohta, mida ei suudeta paberile üles joonistada: veesoon on nagu pika puu võra, st lisaks peavoolu tüvele on ka palju kitsamaid oksa-laadseid kõrval-harusid) ... pseudo-skeptikud & materialistid panevad endal selle kihi kinni väitega: kui ma hakkan peas pilte nägema & hääli kuulma, peaksin vaimutõbilast hullu-rohte hankima.
3) Lõpuks tuleb alateadvuse kiht: alateadvus liigutab nõiavitsa/raami/pendlit hoidvat kätt vastavalt eelnevalt saadud infole (ehk käsi keerab õrnalt hoitavat nõiavitsa "justkui ise-enesest" veesoone piiri ületamisel) ... pseudo-skeptikud & materialistid panevad endal selle kihi kinni väitega: ma hoian äärmiselt tugevalt nõiavitsast kinni, et nõiavits mitte mingil juhul liikuda ei saaks (taoliselt suunatud tähelepanu ei lasegi alateadvusel nõiavitsa liigutada).

Nüüd ehk saite mingisugusegi arusaamise, kuidas erinevate tunnetuslike ja analüütiliste kihtide koostoimel toimub nõiavitsa liikumine ... nii saab ka selgeks, miks mõnel õnnestub "nõiavitsa kasutamise õppimine" (eelnevalt toodud 3 kihti toimivad: eelmiste elude kogemuste tõttu ), ning miks mõnel ei õnnestu nõiavitsa kasutamine (mõni elenevalt toodud 3-st kihist on blokeeritud praeguse või eelmiste elude loll-arusaamade tõttu).

Nooruses, kui ma olin nö "rohkem kaos" suutsin ma veesooni ja torusid kergesti metall-raamiga leida (kuid ma ei suutnud kirjeldada, kuidas see kõik toimub)... vanemaks saades olen ma nihkunud üha rohkem nö "korra poole": nüüd ma pole enam eriti osav nõiavitsa kasutaja (kuid selle asemel suudan ma kirjeldada peenkihtide põhiselt nõiavitsa toimimise alustalasid).
(Seda postitust muudeti viimati: 20-07-2022, 18:18 ja muutjaks oli lahendused.)
Vasta
(25-07-2022, 21:20 )isemaag Kirjutas: Nüüd ma sain aru et sa oled pseudolahendused, kusagilt kogutud info töötled läbi ja esitad nagu sa ise oleks oskaja.

See "kusagilt kogutud info" on minu enda nooruse-aegsed kogemused veesoonte ja torude leidmisel nõiavitsaga/raamiga (noorena ma kogesin veesooni, kuid ei suutnud kogetut kirjeldada) ... kust küll tulevad Sinu "järeldused" selle kohta, et ma tuginen "võõrastele mälestustele"? (mind pole üksgi sensitiiv pannud veesooni nägema: ise proovisin nõiavitsa/raami ja töötas)  .... pigem idealiseerid  Sa ise nö "võõraste mälestuste & võimete" tarbimist (kui keegi tugev sensitiiv annab enda nägemisvõime korraks laus-pimedatele kasutada nõia-kursuse raames, siis kelle võimed ja mälestused need on? - lisaks tugined enda vanematekodu energeetika mõõtmisel/kirjeldamisel teiste nägemisele, mitte enda omale).

Lakmuspaberiks "oma verusus võõras" juures on teadmiste kirjapanemise võimekus .... võrdle näiteks Kaika-Lainet ja Vigala-Sassi: kaika-mutile sosistas ravitsemise ajal ristiusu ühisväli õigeid vastuseid kõrva, ning seetõttu polnud kaika-mutil ka mingeid õpetusi kirja panna - Vigala Sassi tegi ja katsetas ise, ning ta suutis enda teadmiste pealt ka midagi kirja panna.

Seega ürita ise kirja panna nõiavitsa kasutamise ja infoväljadest lugemise kirjeldus: eks siis elu ise näitab, kelle kirjeldus sisukam-tugevam-parem on.
Vasta
Tsiteerin&Vastan:
1. Sensitiivid ei pane midagi nägema, nad ainult avavad võime midagi näha. Nii lihtne ongi.
2. Kursustel pole osalenud, absoluutselt kõik para kohta olen avaldanud ausalt, mida olen ise proovinud ja näinud ja tundnud, mitte mingit kusagilt loetud paska. Kõik on oma naha kaudu proovitud.
3. Minu vanematekodus mitte midagi ei mõõdetud, ainult andsin ülekõndijale kaks alumiiniumist traadijuppi, ta ise väänas nii nagu talle vaja oli, andsin talle traaditangid kaa õigete pikkuste lõikamiseks täpselt käte järgi. Kõndisin tal kaasa ja vahtisin pealt, hiljem ise käisin kõik üle kümneid kordi. Väerada algas täpselt laia värava keskelt ja kaarega tuli väisukse ette, 4 või 5 sammu kaugemal. Kas sa üldse oled teadlik et iga kaevumeistri jaoks on vaja täpselt käemõõdu järgi traadid? See on suur saladus. Kuldlõike järgi pikkustesuhtega traadid on ideaal, käte mõõtude järgi on tegelikkus.
4. Vigalasassil võis olla palju sosinaid, too segane vennike tuli unes väitsaga lööma, aastanumber 2007+ ligikaudu, hiljem tal lõigati peku ära ja pudel pandi püksi. Oli ikka vinge, tema unes mind lõikas ja teda ennast lõigati füüsiliselt. Ainult korduslugemiseks kavatsesin ta raamatust mõne lehekülje kopeerida, ainult endale ja mitte levitamiseks. POŠJOL ON VON! Vene keeles. Mingit hullunud shamaani esile sätid. Kuid ta taimede raamatute kohalt vastuväiteid ei saa olla.
5. Küsimusteküsimus: Kas sa olid reporterina sääl ligidal, kui vigalasass kaikalaine sosinaid ise katsetas? vot eeto daa! vene k. Vigalasass on ju suisa märter, tuleb kanoniseerida.
6. Izvinjaajusj diiko. Tõlge: Palun andeks üliväga. Tegelikult ma tean kahte, kellede kätes traadid ise liiguvad. Esimene on too, kes kasutas traadist keeratud silmust oma käte vahel, aastas ligikaudu 1989+1 aasta, teine kelle käte vahel traadid ise liikusid, tema nime ma ei tohi avaldada mitte kunagi.
7. See kõik ise läbi proovitud. Valetajaid ma ei salli, selline terviserike on kaasa sündinud. No elame ikka heasti, exju?
,,,,,,,,,,,,,,,, Ei muuda, ainult lisan aadressi kellele vastus mõeldud oli et kõik oleks korrektne: lahendused
26-07-2022, 09:36
Vasta
Sa isemaag olid alles hiljuti andunud Proua Koirohu jünger. Muuseas venemaa vaimne vaxi propagandist nr. 1. Kole palju ja tihti oled hakanud vene vaimu peale suruma. Eesti omi alla lastes. Aga võid ju proovida oma trikke Sassi peal katsetada. Ütle ikka nimepidi ka seejuures välja. https://www.youtube.com/watch?v=gqrGLPIg...0%BC%D1%8F
Vasta
Ma isemaag ei ole proua koirohu jünger, ainult kahel korral tegin läbi temakese korraldatud ühisväljad, oli huvitav ja oli vaja teada saada, milline jõud läbi käib. Sain teada, rohkem pole ühendunud. Ta hävitab vene õigeusu pervertisid keda nimetati piiskoppideks, mitu talle valetanud kerkoisa kähku ajasid sussid püsti. Väga hää! Ta toimetab seda oma junkrute või jüngrite kaudu, no pole paha. Temakese poolt kogutud taimede kohta info asub ta lehel, alati tasub sinna sisse logida, kuid rituaale järele teha, no kahtlen kas ikka tasub. Ainult uue ja unustatud uue info avastamiseks, mitte järgitegemiseks.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Maakristall
9 minutit tagasi
Vana kala
Sa isemaag olid alles hiljuti andunud Proua Koirohu jünger. Muuseas venemaa vaimne vaxi propagandist nr. 1. Kole palju ja tihti oled hakanud vene vaimu peale suruma. Eesti omi alla lastes. Aga võid ju proovida oma trikke Sassi peal katsetada. Ütle ikka nimepidi ka seejuures välja. https://www.youtube.com/watch?v=gqrGLPIg...0%BC%D1%8F ,,, VIDEO POLNUD LEITAV.
Vasta

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne