Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kas mitu inimest võivad samal ajal sama unenägu näha?
Ma juhtusin kuskilt kuulma, et on võimalik, et mitu inimest võivad samal ajal ühte sama unenägu näha, aga ei pööranud sellele teemale eriti tähelepanu - ei uskunud.
Nüüd olen näinud mitu korda üht unenägu, mis tundub nii reaalne nagu olekski nende inimestega päriselt kokku saanud. Imelik. Tavalised unenäod ei ole niisugused.
Äkki oskab keegi teemasse selgust tuua?
Vasta
Kui natuke norida, siis oleksid võinud oma kaks postitust ühte teemasse kokku panna aga kõik on võimalik kuid reaalsena tunduv unenägu ei ole veel kindel märk sellest, et magamise ajal teiste hingedega kohtusid vms. Üldiselt on ettekujutus tõenäolisem. Olen ka ise reaalsena tunduvaid unenägusid näinud ja ärgates pisut segaduses olnud kuid enamasti on neile psüholoogiline seletus olemas. Hetkel saad teemasse ise kõige rohkem selgust tuua kui küsid nende teiste käest, kas nad kogesid midagi sarnast.
Korra nägin ka unenägu, mis pisut mõtlema pani ja tookord küsisin ka selle teise käest kuid paraku oli ta sel teemal napisõnaline... ei tea, kas teadis midagi, millest mulle rääkida ei taha või teema lihtsalt ei meeldinud aga seda unenägu ei oska siiani seletada. Õnneks või kahjuks mul unes nähtu suhtes seisukoht puudus ja minu jaoks polnud see kuigi tähtis, kas nähtu oli reaalne või ettekujutus.
Vasta
Taolisi unenägusid on nähtud (mitu inimest näevad sama und, kas just päris samaaegselt, ei tea) ... või vähemalt kirjeldatud ... nt siin (suht julm lugu), otsing simultaneous dreams annab ehk veel midagi, täpsemalt ei uurinud, mida just ...
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Hallucigenia
Taolisi unenägusid on nähtud (mitu inimest näevad sama und, kas just päris samaaegselt, ei tea) ... või vähemalt kirjeldatud ... nt siin (suht julm lugu), otsing simultaneous dreams annab ehk veel midagi, täpsemalt ei uurinud, mida just ...
dream sharing on tegelikult asja ametlik nimi. googel jagab lahkelt teavet selle kohta.
Vasta
ei tahaks uskuda kuidagi, aga see on ju para-web...siin on kõik võimalik(heas mõttes) Smile
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Zpikerdaja
ei tahaks uskuda kuidagi, aga see on ju para-web...siin on kõik võimalik(heas mõttes) Smile

Para-web vaevalt seotud on sellega, et inimesed suudavad üheaegselt sama und näha. Para-web on koht, kust sellest rääkida saab. Ja siin ei ole kõik võimalik. :lind:
Vasta
Ma nägin ükskord siukest und et ma olin pinginaabriga koolis enda klassis ja küsisin nagu unes pinginaabrilt et kas sa ka magad? ja pinginaaber vastas et jah. Pärast koolis ta ütles et ta oli mingisugust sarnast unenägu näinud sama öö..
Vasta
Tervist!
Olen siis viimasel ajal täheldanud, et minu ja mu parima sõbra vahel on midagi... imelikku.
Täiesti müstiline on see, et me nägime ühel ja samal ajal ühte ja sama unenägu...
Ma nägin, et me jooksime mööda pimedat teed. Kahel pool oli paks tihnik ning otse ees oli selline... autoratastest sissesõidetud vaod. Oli nagu talv vist ja ma jooksin koos kellegagi. Me ei teadnud, mille eest, lihtsalt taha vaadates oli piemdus ja ees oli nagu valgus, kui sõita autoga... Anyway, oli kuulda, et see ASI, mis jälitas, jõudis meile järgi ja ta sammud olid ühtlased ja metalsed. Minu sõber komistas ja karjus mu nime, aga ma ei julgenud peatuda ja jooksi nedasi ning kuulsin, kuidas käis selline vihin läbi õhu ja järsku komistasin mina ning tärkasin järsku oma voodis üleni külmas higis...
Palju on nii, et me ütleme korraga samu sõnu ja seda juhtub päevas päris mitu korda. Mingi suhteliselt suur telepaatiline side ma arvan...'
Äkki oskate aidata, et kuidas seda arendada vms... Oleks väga tänulik.

P.S. Veel selline asi, et olin koos sõbraga ja ma ütlesin, et testime seda. Ma ütlesin, et on arvud 1-st 12-ni. Tema pidi ütlema ühe arvu, millist ma neist mõtlesin. Ma mõtlesin number kolme ja ta ütleski number kolm! Siis ma valetasin talle, et ma mõtlesin viite, aga sisimas oli väga creepy... :o
Vasta
numbritega võite teha sellise proovi:

kutsuge keegi jälgima katset

sina istu ühte toa otsa ja su sõber teise otsa koos kontrolliga. las ta kirjutab paberile 10 numbrit 1st-30ni. seejärel keskendugu järjest nendele numbritele ja sina keskendu nende ära arvamisele.
seejärel proovige vastupidi aga numbrid siis 31st-50ni.

kui äraarvamisprotsent on üle 60 siis palju õnne sugulashinged.
Vasta
sugulashinged? mis need nagu... on...?

kuskil räägiti, et telepaatia on vaid vendade vahel... arvestades meie väga suuri erinevusi... siis... see on väga vähe võimalik.

kas seda on võimalik kuidagi arendada vms?
Vasta
uuri kõigepealt järgi. muidu võib tegemist olla lihtsalt kokkusattumustega.
ära hõiska enne õhtut Laugh
Vasta
Huvilised võivad katsetada ka Zeneri kaartide äraarvamist, mida valib välja Edinburghi Ülikooli Koestleri Parapsühholoogia Üksuse (Koestler Parapsychology Unit) arvuti. Edinburghis on muudki para peale karvase kala! KPUs on tegeldud ka telepaatia-uuringutega.

Muudetud: 1-4-06 kell 20:48:31 Hallucigenia
Vasta
guess the fruit, korduvalt toiminud inimestega, kellega olen vaid msnis rääkind.
http://www.para-web.org/viewthread.php?tid=1142
ehk siis asi on õpitav ja toimib ka mittevendade vahel.
Vasta
mina ja mu sõbranna nägime sellist jaotatud (või kuidas seda õelda) unenägu. tema oli tulnud kuidagi minu juurde unes ja oli mind välja kutsunud ja mina olin talle õelnud et ei saa et kohe kodust ära minek ja ise nägin ka unes et ta tuli mind välja kutsuma ja ma vastasin samamoodi aga edasi läksid meil unenäod lahku
Vasta
Austraalia aborigeenid võivad üheaegselt samas unenäos viibida ja selle kaudu tähtsat informatsiooni vahetada või sündmusi mõjutada.

Teiste rasside puhul ei ole asi nii kindel. Kuna meie planeedil on kehastunud inimesi 144 000 inimkonnast, viiakse inimesi une sügavamates faasides teistele planeetidele. Mõned minu tuttavad kirjeldavad sellised reise suure täpsusega. Ise mäletan taolistest kogemustest vaid mõnd stseeni ja neid eriti ei tähtsusta.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Hallucigenia

Huvitav lugu jah, ega muud kohe pähe ei tule, kui inimeste teadvuse mõjutamine massimeedia või muu mitmeid inimesi hõlmava kanali kaudu (subliminal messages). Kui mõju inimestele on sarnane, on ka tulemus sarnane. Ehk oleneb kõik unenäo kui nähtuse määratlusest. Kas on tegemist alateadlike signaalidega (mõttetegevusega) või alternatiivruumides seiklemisega.. Igal juhul nõuab see unenäo määratlust.
Mina seon unenägusid alateadvuse ja mõttetegevusega, seega pakun sarnaste unenägude põhjuseks väga tugevat mõjutust (tahtlikku või tahtmatut) mõne laiema kanali pealt.
Vasta
Arvan, et kõik on võimalik, kindlasti leidub inimesi,kellel on välja arendatud võimed, millega Ta suudaks luua unenägusid ja kõik kohale sinna kutsuda keda hing ihkab,arvan et siinpuhul ei ole enam piire kas unenägu või veel miskit sügavamat.! Ommikul hea rääkida rahvaga öistest kogemustest wink

Muudetud: 27-7-06 kell 13:01:44 Kayaman
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: napoleon
Üldiselt on ettekujutus tõenäolisem

No vot ei tea. Umbes aasta või rohkem aega tagasi nägin unenägu. Rääkisin mingi tüdrukuga ja nö une lõpus hakkas tal kiire. Enne lahkumist andis andis ta mulle oma emaili aadressi(ärge irvitage, päriselt). Mul väga selgelt meeles, et se oli @hot.ee lõpuline ning esiosas oli mingi nimi. Jäegmisel hetkel, kui sain paberilt aadressi loetud oli uni läbi. Ärkasin üles ja mäletasin aadressi! Kuid olin siiski veel unine ning magasin edasi umbes kolm tundi. Hiljem mäletasin vaid niipalju nagu just kirjeldasin. See oli tõeliselt reaalne kogemus. Kahjuks nägu ei mäleta. Mäletan vaid blonde juukseid ja heledat pluusi. Sick
Vasta
Kas on võimalik unes olla ja rääkida koos sõbraga nii et ka tema seda sama hommikul mäletab(kui tal meelde jääb)Naq unes teha mingi side või something????(i)

[Muudetud: 8-3-2010 Cassiopeia]
Vasta
Endal on seda juhtunud, nii , et on küll võimalik aga tõestada seda kahjuks ei saa.
Vasta
Saab, aga lahendused pole nii lihtsad, et need kohe iseenesest ilma väikese vaevata rakenduksid.

Tean inimesi (mees ja naine), kes hakkasid väiksest peast mängima teise mõtete äraarvamise mängu. Mida rohkem harjutasid, seda paremini tuli välja ning nüüd saavad sellist "vestlust" distantsilt pidada, seda küll ärkvel olles. Nad said nn ühele lainele.

Ühele lainele saab ka minna unenägemises. Ilmselt enamus teadmisi võetakse/võeti unenägemisest. Austraalia aborigeenid elavad rohkem unenäomaailmas kui ärkvel.

Unenägemise kohta on huvitavaid teadmisi võimalik ammutada Castaneda raamatutest, k.a. tema sõdalasest naised on avaldanud suurepäraseid selle alaseid teoseid. Materjale hulgaliselt eesti keeles ja meeles ning peale selle ka igati põnev lugeda.

Proovida ehk alustada võiks aga nii:
Kirjuta valmis üks mõte või küsimus mida tahad lähetada või millele vastust saada. Olgu see mõte lihtne ja selge. See peab olema heatahtlik. Ära soovi kellelegi kurja ning kättemaksu, muidu saad selle ise litaki tagasi ärkvel olles. Magama jäädes, kuni uneni, vaigista meeled (oma lõputult mulisev mina) ning siis korda oma taotlust - hoia taotlust üleval mida tahad teisele inimesele saata või teiselt vastust saada. Mõtle tollele inimesel ning taotle vastava taotluse kandumist. Alusta lihtsast keerulisema poole. Hoia taotlust alles, ära libise kõrvale (alguses ujub mulisev mina märkamatult kaasa oma pideva hala ja päevakajaliste probleemidega ning taotlus vajub laiali), harjuta sedasi seni, kuni suudad taotlust alles hoida. Küll siis hakkab juhtuma nii unes kui ka ilmsi.

Õppimine aga vajab tähelepanu ja taotlemist, selle kohta sobib hästi Don Juani suurepärane kokkuvõte:
Õppimine rääkimise teel ei ole mitte ainult asjatu aja raiskamine, vaid rumalus, sest õppimine on kõige raskem ülesanne, mida inimene võib ette võtta. Sest teadmised on tõesti JÕUD!

http://www.online.ee/~uhuu/Castaneda_1.html
Vasta
Hmm. Kindlasti lõbus, kuid täiesti töötav ja tõsine variant oleks astraalprojektsioon. Foorumis on ka astraalprojektsiooni kohta palju kirjas. Ühesõnaga, su astraalkeha väljub sinu füüsilisest kehast une ajal ja sa saad liikuda astraaltasandil ja võid kokku saada vabalt oma sõpradega, kui ka nemad valdavad astraalprojektsiooni.

Siin pikemalt astraalprojektsioonist:
http://www.para-web.org/viewthread.php?tid=935#pid43297

Onlainkursused, encore on sinna materjali ka üles pannud: http://www.para-web.org/viewthread.php?tid=689#pid51740
Vasta
Kle tänan ....see on suht huvitav ja tahaks naq ise proovida jaültse selline teema naq huvitab mind....üleültse tänan teid Smile
Vasta
Muide, soovitan, punkte ei pea üle ühe järjest panema ning grammatiline korrektsus ei teeks ju halba, üldse kirjutatakse d-ga.

Muudetud: 16-3-08 kell 17:34:16 Andromeda
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: martin65
Kas on võimalik unes olla ja rääkida koos sõbraga nii et ka tema seda sama hommikul mäletab(kui tal meelde jääb)Naq unes teha mingi side või something????(i)

Nagu siin juba mainiti on see võimalik unenägemises. Täpsemalt koosunenägemises. Koosunenägemine on paljude elusolendite kaasasündinud anne - rändelinnud, kalaparv, sotsiaalsed putukad, inimene.. Keegi ei tea kuidas see täpselt toimib aga miski haarab grupi inimesi ühte unenäkku kui keegi grupist on selle leidnud, loonud.

Me teeme seda ju iga päev, kogu aeg. Ka see maailm mida me ainukeseks reaalsuseks peame pole midagi muud kui unenägu, mida 6 miljardit inimest korraga taotlevad.
Sama lihtne on näha mingit teistsugust und või siseneda kellegi teise unenäkku.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Paranormaalne/salapärane unenägu Kawaiistar 4 3,168 07-11-2020, 11:07
Viimane postitus: kalldunn
  2 kummalist unenägu öösel Algavl6pp 4 5,099 01-02-2020, 21:46
Viimane postitus: liisi1-
  Unenägu enne ärkamist teco 8 6,425 09-01-2020, 01:06
Viimane postitus: Aadu66
  Unenägu reaalsusesse voolav 12 6,312 30-12-2019, 20:41
Viimane postitus: Q11
  "Kurjad" olendid astraali ajal põlduba 47 28,195 14-10-2019, 13:10