Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kahtlane 'täht', mis osutus Veenuseks
olen juba tükk aega näinud madalal suurt 'tähte'. ta on näha niipea kui päike loojub, horisondil võib veel täitsa valge olla kui ta juba suurelt särab. ta on nii madalal ja suht suur, kõrgemal, kus on ka pimedam pole vahest midagi. siin tallinna kesklinnas ei ole tavaliselt ühtki tähte näha. ma ise mõtlesin et järsku on mõni komeet. mitte et oletatavalt komeet nüüd kohe maale tuleks aga jah. äkki keegi teab paremini.
Vasta
Äkki on mõni planeet, mitte täht? Veenus või Mars või midagi...
Vasta
võib kah aga minuteada on nad pisemad, a see on ka ainult minu teada. pole fotokaga õue ka sattund õhtul. järgmine kord kui pimedas õue lähen võtan fotoka kaasa ja teen püilti ja panen pildi üles.
Vasta
Tegelikult peaks juba ammu ümber kirjutama, et kõik need täpid, mis taevalaes säravad, pole ainult tähed ja planeedid.
Paljud, ja just säravamad, neist on tehiskaaslased.
Vasta
tehiskaaslased liiguvad silnähtavalt, see on suht paigas. ta juba mitu mitu päeva seal. esimest korda nägin seda laupäeval vist.
Vasta
kõik tehiskaaslased ei liigu silmnähtavalt.
Vasta
Kui päikse ümber siis ikka veenus.
Vasta
http://www.obs.ee/astro/programmid/

ülemiselt lingilt saab tõmmata eesti keelse programmi, millega saab siis taevast uurida. Sealt on näha et lääne ja lõuna vahel praegusel ajal on kaks planeeti, veenus ja merkuur. Mõlemad lähjestikku ja suhteliselt horisondil. Ida pool on saturn ka suht madalal.

See planeet, mille asend päikese suhtes on soodne, särabki nii intensiivselt arvatavasti... kui mõelda et saturn on sellises asendis, siis pole imestada et valgus niimoodi kiirgab... kõik sõltub muidugi sellest mis ilmakaares sa seda objekti näed.

Ja kui tegu oleks mõne komeedi või mingi tundmatu asjaga siis amatöörastronoomid oleks ikkagi kisama löönud...nasaga pole neil midagi pistmist... oma ette asi kas nt meedia neid algajaid usuks...

ja satelliidi kiirus sõltub tema asukohast Maast. Osad seisavad paigal...või liiguvad väga aeglaselt...mõtle miks küll kõik sati taldrikud teatud suunda keeratakse, et näha teatud kanalite paketti nt astra... kui satelliidid koguaeg vuraksid siis...

midagi sarnast: http://para-web.org/viewthread.php?tid=1094
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: kurk
võib kah aga minuteada on nad (planeedid) pisemad( kui tähed), a see on ka ainult minu teada. pole fotokaga õue ka sattund õhtul. järgmine kord kui pimedas õue lähen võtan fotoka kaasa ja teen püilti ja panen pildi üles.

Esimest korda lugedes oli isegi naljakas .... nüüd on päris kurb juba... ohjah

Infoks väike videolõiguke, mida ma kunagi aegmahas nägin : http://aegmaha.com/?id=6609

Ja põhikoolis minuarust juba tegeleti kauguse ja suuruse ülesannetega matemaatikas, füüsikas ... eks siis ole avastamisrõõmu wink

ps. kunagi tegin isegi pildi, kuidas 5 või 6 planeeti olid õhtutaevas ilusti ühel joonel ja ei midagi muud.....
Vasta
Tegu on Veenusega
Vasta
Tegu on Siiriusega
Vasta
okeisiisLaugh(kahe viimase kohta)
ma arvan et see on länes ana ma pole väga kindel.
ma mõtlesin nähtavat suurust, mitte tegelikku. loogiline et nähes asju taevas räägitakse nende näilisest suurusest. vis kõlada ülbet , polnud meelega a siis kõlavad nii paljudegi komentaarid ülbelt.
see astroprogramm on mul olemas kusagil. ma vähemalt tõmbasin selle. loodan et on alles.
ei tea kas tiirleb päikese ümber.
noh, ma tehiskaaslaste kohta ütlesingi et minuteadaLaugh. jusiis eksisinSmile.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: celtic
Tegu on Siiriusega

Siirius on silmarõõm,viskab vikerkaare värveSmile
Muidu Tähel ja Planeedil peaks kerge olema vahet teha. tähed ''vilguvad''. Planeet lihtsalt särab.
Tehiskaaslased on segavad,tavaliselt ka lihtsalt säravad ja kurseerivad ringi.
Vasta
kas sirius on see mis vilgub ja igast punast ja sinist värvi läheb? ma olen alati sirisut näha tahnud aga et see see sma on siis on ju lahe Laugh Aga kusjuures see aegmaha video oli, viimane suurim oli seal vist W Cephei, see oli ikka tõsiselt suur. Lahe oleks veel kui oleks migni prorammi nagu see sama eesti oma ainult et fotodest või kuidagi. keegi äkki teab?
Vasta
Soovitan vaadata Spaceweatheri kodulehte. Näiteks hetkel on peale päikeseloojangut läänepoole vaadates väga ilus vaatepilt: peenike kuusirp ja Veenus kohe sellest all vasakul. Eelpoolmainitud lehelt saab teada ka geomagneetiliste tormide ja päikeselaikude, maad väisavate meteooride jms kohta.
Vasta
praegu on kogu aeg pilves olnud. täna kui ma olin õues oli juba suht pime ja natuke oli pilvede vahel auke, a mai näind midagi.
Vasta
ma nüüd egin pildid ka ära aga peab hakkama plaati otsima et digikas ära installida et pildid kätte ka saaks.
Vasta
Minu teada on see Veenus.
Vasta
on jh veenus. http://vaatleja.obs.ee/node/4176

Muudetud: 28-3-07 kell 14:00:12 kurk
Vasta
Veenus on praegu väga hästi nähtav ja tuvastatav, kuna on konjuktsioonis Plejaadidega. Lähemalt uurige Spaceweatheri kodulehelt. Näiteks sellel pildil on väga ilusti näha, kus ja kuidas Veenus asub.
Tsiteerin Spaceweatherit:
Tsitaat:Venus and the Pleiades are a model of contrast. Consider the following: *Venus is ancient; the planet formed 4.5 billion years ago. The Pleiades are young; the cluster's hot, blue stars are barely 100 million years old.
*Venus is hellish; the planet's surface is hot enough to melt lead and its clouds are laced with sulfuric acid. The Pleiades are barely formed and full of promise.
*Venus is bright; its clouds reflect 65% of all light that hits the planet. The Pleiades are dimmed by distance; the cluster is 400 light years away.
*So different, yet they look so nice together. Take a look!

PS. kui lähete Spaceweatheri lehele, siis kui vastavat uudist sealt enam eest ei leia, siis tuleb paremale ülesse nurka sisestada soovitud päeva kuupäev, ning siis kuvatakse ka uudis. Näiteks praeguse Veenuse kojuktsiooni uudise vaatamiseks tuleb sisestada 11.aprill 2007
Vasta
Lõppkokkuvõttes mis siin ikka oletada!

Vaadake järgnevat internetilehekülge ja installeerige enda arvutisse Stellariumi nimeline programm.

Saate sealt ise vahetult sekundi täpsusega ja geograafiliselt jälgida tähistaeva kõiki tähtkujusid, planeete, nende kõrgust horisondist, kaugust Maast jms.

Minu arust super-cool programm!

http://www.stellarium.org/

Siin ka screenshotid!
http://www.stellarium.org/screenshots.html

Muudetud: 11-4-07 kell 21:27:05 Arlich
Vasta
ohh.
aga minu pildid kaa siis. ma hoidsin käes digikat ja teises binoklit (mis ei olnud just vägakerge) ja siis üritasin pilti teha. kokkuvõteks tulid need eriugused ja väga teistsugused võrreldes sellega mis pidi olema. tegelikult ma üldse imestan et midagigi jäi peale. tähed näiteks ei jää(Sad).
[Pilt: untitled-2.jpg]
Vasta
Suunurgad ülesse, kurk!
Sest
1) järgmine kord võib juba paremini tulla ja
2) "nähtusi" tulebki sageli pildistada väga ebasobivas situatsioonis või kehvade vahenditega - kuna "nähtus" ei teata oma tulekust ette, et saaks kõik valmis seada. Ja siis on kasulik teada, kuidas see mida tegelikult nähti (antud juhul siis Veenus) erineb sellest, mis pildile jäi. Õpetlik seegi.
3) üldse on igasugune selline ettevõtlikkus vaid kiidetav!
Vasta
Tegelikult, kurk, kui sul binokkel ka on, siis põhimõtteliselt peaks olema võimalik fotokaga lläbi selle ka pilti teha. pilt ei tule just kõige parem aga objekti saab lähema küll.

binoklile mingisugune statiiv teha ja siis saab pildistada küll ja küll. kui fotokal on manuaalne fookus siis peaks lihtsam olema objekt teravaks saada. lisaks saab binokli fookuskaugusega mängida. kõige suurem miinus on vast see et valguskadu on nii suht suur.

antud teema kohast juttu:
http://www.lensadapter.net/monoculars.htm
http://www.caracara.org/misc/digiscoping...index.html
Vasta
Need vikerkaarevärvilised on küll lahedad. Too piklikum värviline võiks kvalifitseeruda isegi "ufo" pildiks (;
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Miks tekkis universum, milleks ja kuidas, mis oli enne seda hiidlane 163 114,920 04-11-2024, 18:55
Viimane postitus: lahendused
  Tabby Täht Lorenz 0 770 07-03-2023, 22:48
Viimane postitus: Lorenz
  Mis asjad on Maa dimensioonid või sagedused? ragingliz 59 34,182 30-11-2020, 20:12
Viimane postitus: Q11
  Täht Alkion Teloslane 0 2,369 19-10-2020, 23:40
Viimane postitus: Teloslane
  Mis on musta augu sees? PiziIngliito 55 21,598 06-10-2018, 21:45
Viimane postitus: Avatud aken
  Taevas vilkuv täht? mikker 24 18,296 04-04-2012, 07:46
Viimane postitus: tapsix
  Kauge täht kihutab Päikesesüsteemi poole djfreeze 1 3,811 16-03-2010, 15:37
Viimane postitus: mulk2003
  Vilkuv täht zeus 16 10,502 15-03-2009, 20:53
Viimane postitus: Para-Mammu
  Mis saab lõpus? neoon 30 11,828 25-08-2008, 00:39
Viimane postitus: johny166
  Kõik masinad, mis saadetud võõrastele planeetidele! Celtic 11 5,714 07-04-2006, 22:08
Viimane postitus: chrysthallion

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne