Postitused: 257
Teemad: 15
Liitus: Aug 2005
Teen oma telefoniga palju pilte- tihtipeale spontaanselt-näen midagi minu jaoks rabavat või ilusat ja kohe klõps ära. Ühel hommikul kui tööle läksin nägin Viru väravate juures üht naist, kel oli roosa seelik ja kirsasaabast meenutavad jalanõud-minu jaoks väga lummav kompositsioon-olin juba mööda minemas ,kui mõtlesin -ma pean ta jäädvustama,hiljem kindlalt kahetsen kui ei tee seda mõtlesin. Ta oli koos saatjaga-mingi tüüp, nii ma siis möödusin neist,võtsin julguse kokku ja tegin klõpsti. Hiljem vaatasin -sai ikka hea pilt küll. Kui arvutisse tõmbasin siis avastasin et ennäe- sellel vennal on midagi vasaku õla peal,katab ta õlga. Mõtlesin ja otsustasin et panen siia üles, las mõni spetsialist("spetsialist") avaldab arvamust ja modib seda natuke. Ise arvan et äkki siis orb või midagi.. Meeldivat vaatamist-kommenteerimist! pilt siis siin http://www.hot.ee/madman07/cool.jpg
Muudetud: 26-8-06 kell 15:39:11 madman07
Muudetud: 3-9-06 kell 00:20:04 Hallucigenia
Tsitaat:Algselt postitas: encore
Oh Jumal küll! Sa oled ju lillepoe juures ! Lille õied, lehed (mida iganes ka neist veel küljest ära ei tule) liuglevad tuule käes. Üks on lihsalt su pbjektiivile läinud. Kui sa telefoniga tegid pilti, siis on loogiline, et sa ei märganud sellist asja, kuna see oli liialt väike!
Tõmba see pilt endale modi nats,see asi katab ta õlga..olen selle telefoniga kaks aastat hunniku pilte teinud,objektiiv on vahest väga määrdunud- kunagi pole mitte midagi müstilist või ootamatut pildile jäänud,kuigi olen lootnud! Tahtsin öelda seda et see pole mingi tahke ese pigem on see ere valguskera- pildi üks eredamaid osasid.Tänan tähelepanu eest!
Muudetud: 26-8-06 kell 15:49:52 madman07
Postitused: 1,305
Teemad: 24
Liitus: Feb 2006
Tõsi on, et kera ta õlal on ''siin pool''.
Siia käib eriti deep mõte või kellegi kunagi elanud prontosauruse mõte, millel puudub tänapäeval igasugune aeg ja/või koht.
Tsitaat:Algselt postitas: encore
Vaata seda samust pilti nüüd.
OK ,mis see peaks mulle nüüd siis selgitama? Et telefoni objektiivil on praht või? Pane mingi "tükike prahti" objektiivile ja tee pilti-vaata kas saad sellise pisikese ereda valguskera,mis ei paista läbi,ei ole hägune vaid nagu kiirgaks või peegeldaks valgust(eriti ei väida midagi aga see asi särab seal nagu väike päike)!?(i)
Postitused: 173
Teemad: 11
Liitus: May 2005
p2ikesepeegeldus.. raudpolt
Postitused: 147
Teemad: 5
Liitus: Aug 2006
Sellest pildist pole küll midagi aru saada, nii ei oska öelda.
Objektiivil see vast ka ei saa olla sest ta ise ju niigi väike ja et selline väike asi on pildil, siis pidi see (praht) küll mikroskoopiline olema.
Muudetud: 28-8-06 kell 10:18:29 Marguuus
Postitused: 46
Teemad: 13
Liitus: Sep 2004
Pakuks ka ühte orbi välja, tehtud Soomes, selles augustikuus. Lõikasin ta ülejäänud pildist välja loodan et keegi ei pahanda.
Võimalik orbi pilt
Muudetud: 3-9-06 kell 00:03:07 volli
Teisel pildil tehtud peale seda mingi hetk, on neid rohkem, see 1 suurem, mis eelneval pildil pluss 6 väiksemat, kõik inimeste kohal või nende vahel. Ikka samas kohas.
Veel 1 orbikogu, vist.
Muudetud: 3-9-06 kell 00:14:44 volli
Selle kontrollisin järgi et viga ei ole, a la mustus fotoka objektiivil, sest siis sama anomaalia korduks enamvähem kõigil piltidel mis ses pimedas tehtud..
Eks
Postitused: 926
Teemad: 35
Liitus: Jul 2004
Minu mõistus ütleb, et volli esimesel pildil on küll orb, sest struktuur on väga hästi näha, tolmuteradel enamasti sellist struktuuri ei teki. Hästi lahe on orbe pildistada teinekord seeriavõttena, ses mõttes et lühikeste vaheaegadega piltidel on hästi jälgitavad nende liikumised ruumis.
Postitused: 29
Teemad: 2
Minu arust on see kah orb. Ma natuke muutsin selle orbi värvi leveleid ja sealt tuli väga palju erinevaid värve. Peamiselt olid need sellised soojad värvid. Eriti veel orbi keskel. Kõige rohkem torkasid silma värvid hästi hele kollane ja selline lillakas värv. Natuke on ka rohelist. Ühesõnaga on sellel orbil jubepalju erinvaid värve  .
Postitused: 3,545
Teemad: 235
Liitus: Dec 2004
Tsitaat:Algselt postitas: Freedom
Ma natuke muutsin selle orbi värvi leveleid ja sealt tuli väga palju erinevaid värve.
Jah ... niimoodi mängides võid Sa samal pildil ka kaskede valged tüved ilusaks kirjuvärviliseks saada. Sest sedasi nivoodega manipuleerides Sa võimendad üles pildi mürad - veidi tumedamast halltoonist saab peaaegu must ja veidi heledamast halltoonist peaaegu valge. Aga kuna mürad kolmes "värvikanalis" (RGB) on sõltumatud, siis taoliselt võimendatud müraga värvikanalite liitmisel ei tule välja mitte halltoonides pilt (mida see orb originaapildil enam-vähem on) vaid ilus kirju.
Postitused: 29
Teemad: 2
Tsitaat:Algselt postitas: Hallucigenia
Tsitaat:Algselt postitas: Freedom
Ma natuke muutsin selle orbi värvi leveleid ja sealt tuli väga palju erinevaid värve.
Jah ... niimoodi mängides võid Sa samal pildil ka kaskede valged tüved ilusaks kirjuvärviliseks saada. Sest sedasi nivoodega manipuleerides Sa võimendad üles pildi mürad - veidi tumedamast halltoonist saab peaaegu must ja veidi heledamast halltoonist peaaegu valge.
Vana ikka ei tea üldse mida ma tegin  .
Postitused: 926
Teemad: 35
Liitus: Jul 2004
Tsitaat:Algselt postitas: Freedom Vana ikka ei tea üldse mida ma tegin .
Äkki siis seletad täpsemalt, sest sinu eelmisest postist sain ka mina samamooodi aru, kui Hallucigenia. Pigem ei ole asi teiste halvas arusaamises vaid sinu halvas seletamises. Jään ootama.
Postitused: 4
Teemad: 0
Liitus: Nov 2005
Esimese pildi kohta ma ei oska midagi õelda, aga Volli postitatud piltidel on tolm, või mingid muud väiksed osakesed.
Postitused: 4,919
Teemad: 189
Liitus: Nov 2003
Täna õhtul oli õues palju orbe. Lund sadas kah.
Postitused: 20
Teemad: 1
Liitus: May 2006
no mul kah üks pilt kus palju nö. orbe.
ise usun et see on tolm millelt kaamera välk tagasi peegeldub.
http://riff.pri.ee/pildid/CIMG0103.JPG
Postitused: 4,919
Teemad: 189
Liitus: Nov 2003
Seal pildil paistab tõesti olevat tolm.
Teeme nii, et edaspidi nimetame tolmu tolmuks ja orbe orbideks. See oleks ju ka nõme kui ma hakkan nimetama autosid nö ufodeks vms. Fookusest väljas olevat tolmu ja lund ei ole kuigi raske orbist eristada ju.
Vabandust, Thor ja teised, veikese ülemeelikuse eest, muidugi ... Aga eks need "lumorbid" selleks toodud olid, et ilusti silme ees oleks, kui vajadust võrrelda millegagi, mis ... "päris" orb on. Mis iganes see siis on (nojah, lumi, tolm, putukad mitte ... mis veel mitte?).
Teemad: 14
http://img327.imageshack.us/my.php?image=orb2bp0.jpg
Selle pildi puhul on palju huvitavam mida teevad pildi peal (paremalt) mammut, libahunt, Osama Bin Laden, Zorro, kivialune ja nähtamatu mees (keda iseenesest mõistetavalt näha ei ole). Sealt võib ükskõik mida näha ju.
Mnjaa, ma ise ei oska tõendada orbide olemust ja pildile jäämise võimalust ega lükka ka ümber.
Mis puudutab tolmu ja pildile jäävaid "defekte", kui ikka teed paari tunni sees samas kohas enamvähem sama tumeda taustaga mitmeid pilte (10-20tk) ja paaril neis ilmuvad mingid kerad - kuidas seda võtta.. tolm + objektiivi nurk mingi valgusallika suhtes + õhus lendlev suvaline huinjaa (õietolm, putukad, lendavad põrsad vms) + mateeriat läbistavad neutriinod ja muud osakesed + jms
Ma nagu ennegi sama fotokaga pimedamas pilti teinud ja sedasi eriti kerasid peale ei ole jäänud.. prosto müstika
Postitused: 112
Teemad: 4
Liitus: Mar 2013
12-08-2014, 10:51
(Seda postitust muudeti viimati: 13-08-2014, 19:59 ja muutjaks oli suvetüdruk.)
Vanad orbipildid on nähtamatuks muutunud. Vahest on mõnel uuemaid siia üles panna...
Postitused: 883
Teemad: 33
Liitus: May 2009
Ükski pilt (3 linki) põle nähtavad ju.
Postitused: 918
Teemad: 5
Liitus: Mar 2012
|