Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parreesia (2015, film Einar Laignast)
Tegin kiire uuringu Laigna wikilehel - https://et.wikipedia.org/wiki/Einar_Laigna
"Aastal 1965 astus Laigna õppima EELK Usuteaduse Instituuti".Seal tema õpetajaks oli Jaan Kiivit seenior.
"Arhiivimaterjalidest on selgunud, et Jaan Kiivit seenior värvati 1948. aastal MVD/KGB agendiks. Tema agendinimi oli Jüri I. ."
"Laigna ordineeriti 22. juunil 1967 aseõpetajaks (Kiiviti poolt ?) ning määrati teenima EELK Varbla Urbanuse kogudust."
Ei tea kas see infokilluke mängib siin rolli.

Laigna on ka õppinud Vatikanis.Ma pole kursis mis tingimustel sinna pääseb.Mulje on jäänud,et see Vatikan on läbi ajaloo olnud paras ussipesa ja igaüht sinna ei lasta?

Ma Laigna loenguid enamuses läbi vaadanud mis netis saadaval ja isiklikult arvaks,et ta räägib mis mõtleb ja on vägagi kõigutamatute põhimõttetega.Mina ei julgeks teda kahtlustada ei valetamises ega massooniks olemises.
Vasta
20 aastat vanad mõtted Kaplinski sulest. Kõige tugevama hierarhiaga on maailmas ikkagi salaorganisatsioonid ja neid ihaleb Laigna ikka tõsiselt.

JAAN KAPLINSKI

9. märts 2001
Eesti Ekspressis on jutuks tulnud Einar Laigna tegevus ja isiksus. Mul oleks temast palju rääkida, aga jäägu see tulevaste memuaaride teemaks. Ei saa aga üle kiusatusest mõnd tähendust teha. E. L. oli kunagi mu lähemaid sõpru, siis aga läksid meie teed lahku ja vaevalt enam kunagi lähenevad, kuigi - jah, Allah teab paremini. E. L. on igatahes olnud minu tutvuskonnas ja ilmselt ka laiemas ringis inimene, kes on suutnud ise luua endale teise isiksuse, teise vaimu ja keha. Nõrgast poisikesest kasvatas ta end jõuliseks meheks ja kooli käsitööõpetajast teoloogiks, ülikooli õppejõuks, kultuuritegelaseks ja kõrgemaks sõjaväelaseks. Selline enda kujundamine nõuab inimeselt tohutut pingutust, pingutust, mis saab ilmselt lahutamatuks osaks isiksusest endast, pidevaks pingesolekuks. Jõud, jõupingutus - need on minu meelest saanud nii keskseks asjaks E.L. maailmapildis, et ta hindab kõike nende järgi. Ta ei armastand ennast enne kui kasvatas end tugevaks, nüüd oskab ta armastada ja austada vaid seda, olgu inimest või institutsiooni, millel on jõudu, väge. Loomulikult sobib selleks väga hästi katoliku kirik. Võiks ehk sobida ka islam, aga islamil ei ole pakkuda institutsiooni, ta on rohkem traditsioon ja liikumine ilma keskse juhtimiseta. Nii on E.L. pöördumine leigest ja jõuetust luterlusest katoliiklusse loomulik ja nii on loomulik ka tema siirdumine sõjaväe teenistusse. Sõjaväes avaldub jõud kõige puhtamal kujul, see on kõige jõulisem jõustruktuur ja seal on veel kõige elujõulisemad vanaaegsed jõulisuse, mehisuse, macholuse ideaalid.
Ma ei tea, kas E.L. on ohtlik ja kui ohtlik ta on. Ei ole teda kohand ligi kakskümmend aastat, pärast seda, kui ta tuli mind katoliikluse juurde tagasi tooma, seletas, kui halb on Idakirik oma tsesaropapismiga ja kui labased on idamaade võistluskunstid, kus vastasele jalaga näkku lüüakse võrreldes läänemaise rüütellusega, kus kasutatakse mõõka. Kommentaarid selle kohta, et sedasi vaatasid asjale ka samuraid ja et kungfud jt. ongi rohkem lihtrahva ja munkade võitlusvahendid, jäid mul tegemata. Hiljem tean, et E.L. tegeles julgeolekuarhiivide sorteerimisega, mis seisid - kui ma ei eksi - Pagari tänava keldris. Mis seal täpselt toimus, ma ei tea, igatahes kaotas ta selle koha, kuna olevat mingeid delikaatseid dokumente sealt välja toimetanud, - nii vähemalt ütles mulle tookordne peaministri abi Tiit Pruuli. Ilmselt pääses E.L. vahendusel julgeolekuarhiivist ringlusse ka minu kohta KGB poolt tehtud positiivne iseloomustus, mille avaldas tunane Eesti Aeg, kuhu ta oli jõudnud Ann Musta kaudu, kes tookord oli Laignast vaimustuses ja teda arhiivikeldris ka külastas. Seal oli E.L. tunnistand naerdes, et ongi kurat, kui A.M. teda kuradiga võrdles. See avab ühe, minu meelest võimukultusega seotud joone meie kangelases, nimelt tema kalduvuse vandeseltslusele, salaühingute loomisele. Ning teistpidi tema kalduvuse näha salaühinguid ka mujal. Mind jahmatas omal ajal kõige enam E.L. kirjatükk sealsamas Eesti Ajas, kus ta oma tavalises ex cathedra stiilis taaselustab väikeste katoliiklike variatsioonidega Siioni tarkade protokollidest tuntud ajalookujutelmad: konkreetselt väitis ta seal, et Ameerika vabamüürlikud ringkonnad püüavad Euroopa kultuuri hävitada sellega, et organiseerivad mitmel pool maailmas sõdu, mida ei olegi kavas võita, nende eesmärk on Euroopa üle ujutada võõrakultuursete põgenike massidega. Kelle vastu siis eurooplased peaksid seisma, kui vaja ka relvaga käes. Kord refereerisin seda kirjatükki ühele targale dominikaanile, kes tegi selle kohta kolm märkust: esiteks ei ole autor ajaloolane, teiseks ei esinda ta katoliku kiriku seisukohti ja kolmandaks on tema psüühika häiritud. Olen asja üle mõelnud, aga ei tea tänini, kas EL ise usub kõike, mis räägib, või mängib teatud rolli, mis kõige paremini tema eesmärkidega sobib. Kui vandenõuteooriad töötavad, miks neid mitte kasutada. E.L.-l on karismat ja soovi seda kasutada, inimesi mõjutada, üles kihutada, valitseda. Millegipärast aga ei ole tal õnnestund oma karismat edukamalt kasutada, nii nõukogude ajal kui nüüd eesti ajal on tema tegevusel olnud ajutist edu, ta on leidnud tähelepanu, kuid suuremat toetajaskonda ta pole saanud ja tema katsed poliitikas mingit rolli mängida ei viinud kuigi kaugele. Võibolla ta ei tunne end ka demokraatlikus-demagoogilises poliitikas hästi ja eelistab rangemaid, suletumaid ja hierarhilisemaid institutsioone nagu sõjavägi või kirik. Kirikuga on E.L. sattund konflikti, ilmselt sellepärast, et see on viimastel aastakümnetel muutunud vähem hierarhiliseks, avatumaks ja pluralistlikumaks. Sõjaväes on vanad käitumis- ja organisatsiooniskeemid paremini säilinud ja siin tunneb E.L. end arvatavasti paremini. Milles võiks konkreetselt avalduda E.L. ohtlikkus? On kaks joont, mis sunnivad ettevaatusele: esiteks tema armastus salaseltside ja vandenõuteooriate vastu, mida ta noorematele kindlasti püüab edasi anda ja teiseks tema maailmanägemise lähedus praegu läänemaailmas pead tõstvale fashismile ja neonatslusele. Vahel mõtlen, et temas elab edasi või on vanas põlves jälle ellu ärgand see poiss, kes kord Nõmmel luges särasilmil Saksa sõjaväeajakirja Signal, pani pähe saksa kiivri ja hüüdis Heil. Teisalt ei ole ta praeguses Eesti sõjaväes ainuke sõjahull, on teisi ja hullemaid, kellel puudub Laigna hariduslik taust ja isiksuse võlu. Üks noorem ohvitser ütles mulle, et E.L.-i vaateid ei võta sõjaväes keegi tõsiselt. Seal on ta aga usutavasti leidnud organisatsiooni, milles kehastub jõud, mida ta on valmis truult ja ennastsalgavalt teenima. Sõjaväkke lähevad rohkem või vähem sadomasohistlikud isiksused, võibolla teisiti see institutsioon ei saaks eksisteeridagi. Kamandada ja juhtida E.L. oskab, nähtavasti oskab ta ka alluda ja loodetavasti ei püüa ta sõjaväes organiseerida mingit oma salaseltsi või isiklikku pataljoni. Noortele tehnokraatidele ja lihtsalt napi humanitaarharidusega inimestele võib ta aga avaldada positiivset muljet, olla elavaks alternatiiviks praegusele raha- ja tõhususe ideoloogiale, esindada tõelist, kuigi vahel parasjagu hullu vanaaegset idealismi. Tema keerulised vahekorrad kirikuga jäägu kiriku enda arutada. Minule oli tunane sõprus E.L.-ga väga oluline, olen temalt mõndagi õppinud. Temas kohtasin inimest, kes tundis tõsist huvi filosoofia vastu, oskas aga samal ajal valmistada ilusaid nuge ja muud sepatööd, luua endale oma kätega huvitav keskkond, kus olid koos Nietzsche, kaktused, Bachi muusika ja oma sepistatud terariistad seinal. Mis roll oli minul tema elus, ma ei tea, usun aga, et ei eksi, kui ütlen, et olin see, kes soovitas tal minna õppima vaimulikuks ja kes seletas talle esimesena, et keskaeg ei olnud sugugi nii loll ja pime aeg, kui tavaliselt arvati. Mingil määral oleme olnud üksteise õpilased ja õpetajad, on siis hilisem elu läinud nagu on. Võibolla annab ka seda, et ta mind kompromiteeriva iseloomustuse sala-arhiivist välja toimetas, tõlgendada rituaalse aktina, millega ta lõikas läbi sidemed, mis olid kunagi olnud lähedased, mis aga teda ühel või teisel põhjusel segasid. Mind ei saanud ta allutada ega minule alluda, nii jäi üle vaid mind rituaalselt hukata. Olen isegi tahtnud teha midagi samasugust, tunnen aga, et nüüd on selliste tahtmiste aeg möödas. On aeg vaadata tagasi ja katsuda mõtestada oma minevikku, tulevikku on ju napilt. Minevikust tuleb meelde igasugust, näiteks üks varane öö E.L. kunagise kodu juures, kui me kuskilt tulles kaua kiikusime laste mänguplatsil kiigel ja millestki filosofeerisime. See oli ilus varane öö.

Vasta
Võtsin sellest Kaplinski jutust välja paar lauset - kuidas see ütlus oligi - "Oleks nagu vette vaadanud!"
Edasi võivad kõik ise mõtelda...

Tsitaat:...konkreetselt väitis ta seal, et Ameerika vabamüürlikud ringkonnad püüavad Euroopa kultuuri hävitada sellega, et organiseerivad mitmel pool maailmas sõdu, mida ei olegi kavas võita, nende eesmärk on Euroopa üle ujutada võõrakultuursete põgenike massidega. Kelle vastu siis eurooplased peaksid seisma, kui vaja ka relvaga käes.
Vasta
Mind on see tema ettenägelikkus pannud ennegi imestama. Paar aastat tagasi kuulasin tema saatesarja Elucidarium. Ja vat nüüd enam ma ei mäleta, milline saade neist oli niivõrd oomenlik, et ma seda tuttavailegi kuulatavaks jagasin. 1993 aastal peetud olengus väljaöeldud hirmud ja kartused ja ennustused Eesti riigi kohta on absoluutse täpsusega täide läinud.
Siin on kaks võimalust nagu Siioni tarkade protokollidelgi. Et kas oli tegemist selgeltnägemise või siis hoopis plaaniga, mis järjekindla tööga saigi täidetud.
Vasta
(10-08-2020, 20:34 )Aadu66 Kirjutas: Mind on see tema ettenägelikkus pannud ennegi imestama. Paar aastat tagasi kuulasin tema saatesarja Elucidarium. Ja vat nüüd enam ma ei mäleta, milline saade neist oli niivõrd oomenlik, et ma seda tuttavailegi kuulatavaks jagasin. 1993 aastal peetud olengus väljaöeldud hirmud ja kartused ja ennustused Eesti riigi kohta on absoluutse täpsusega täide läinud.
Siin on kaks võimalust nagu Siioni tarkade protokollidelgi. Et kas oli tegemist selgeltnägemise või siis hoopis plaaniga, mis järjekindla tööga saigi täidetud.
Siioni tarkadel oli plaan ja eesti riigiga samuti. Väikesed kõrvalekalded plaanist on normaalsed sest plaan vajab ajas korrigeerimist. Mida aga tulevik just meile toob, seda oleks vaja teda! Kas selles osas 1993a. räägiti?
https://arhiiv.err.ee/vaata/elucidarium-19
Vasta
Leidsin õige osa. Veebruar 1993
https://arhiiv.err.ee/vaata/elucidarium-...pVP7Tcn7LY

Kes ei viitsi tervet saadet kuulata, soovitan kindlasti alates 25 minutist
Vasta
Kuulasin üle. 100% läks ennustus täkke. Kes teab rahvusvaheliste organisatsioonide siseelu ja tagamaad see saab ennustada. 1993a. oli kauge minevik ja EU oli siis kauge tulevik aga ikkagi läks kõik nagu läks. Mõned asjad isegi hullemini kui ennustuses.
Vasta
Seda saadet kuulates peab kogu aeg meeles pidama, et siis oli veel toimumata kaksiktornide rünnak, Iraagi kiviaega tagasi saatmine, õitsevate Lähis-Ida riikide demokraatia toomise sildi all mäsakspommitamine, Aafrika neegrite piiramatu varustamine relvadega ja seal hõimudevaheliste tapatalgute mahitamine, Somaalia piraatluse tekitamine, pankade kokkukukkumine ja rahanduskriisid ja palju muud. Ja kui siis oli loodud foon, tuli Merkeli karjatus - tulge kõik. Ja kõik tulid. Eesti oli siis veel iseseisev ja ka EU polnud veel kehtestanud end föderatsioonina, polnud LGBT räiget rünnakut kõige inimliku vastu ja polnud vihakõne ja isegi vist holokausti eitamine kriminaliseeritud. Polnud kaks järjestikust presidenti eestlaste eneseteadvust ja rahvuslikkust mõnitanud ega mutta trampinud ja polnud Laar veel Eesti küla hävitanud.
Aga mõtted ja väljaütlemised on Laignal selles loengus täpselt sellised, nagu oleksid kõik need sündmused juba toimunud.
Vasta
1982 aastast sai Laignast Rooma Katoliku Kiriku vabakutseline õpetlane. Bütsantsi kultuuri uurimisel elas ta pikemaid aegu Armeenias. 1988 aastast õppis Laigna periooditi Roomas ja Šveitsis, spetsialiseerudes keskaja problemaatikale.
http://einarlaignaartiklid.weebly.com/e-laigna.html

Kuigi aastaks juba 1988, siis vaevalt iga tavaline jeekim tollasest N.Liidust taolise lubatähe omanikuks sai. Seda enam, et tegemist vaenuliku ideoloogiaga, kap. riikidega ja "paadunud" kristlasega...

Vasta
(11-08-2020, 09:04 )Aadu66 Kirjutas: Seda saadet kuulates peab kogu aeg meeles pidama, et siis oli veel toimumata kaksiktornide rünnak, Iraagi kiviaega tagasi saatmine, õitsevate Lähis-Ida riikide demokraatia toomise sildi all mäsakspommitamine, Aafrika neegrite piiramatu varustamine relvadega ja seal hõimudevaheliste tapatalgute mahitamine, Somaalia piraatluse tekitamine, pankade kokkukukkumine ja rahanduskriisid ja palju muud. Ja kui siis oli loodud foon, tuli Merkeli karjatus - tulge kõik. Ja kõik tulid. Eesti oli siis veel iseseisev ja ka EU polnud veel kehtestanud end föderatsioonina, polnud LGBT räiget rünnakut kõige inimliku vastu ja polnud vihakõne ja isegi vist holokausti eitamine kriminaliseeritud. Polnud kaks järjestikust presidenti eestlaste eneseteadvust ja rahvuslikkust mõnitanud ega mutta trampinud ja polnud Laar veel Eesti küla hävitanud.
Aga mõtted ja väljaütlemised on Laignal selles loengus täpselt sellised, nagu oleksid kõik need sündmused juba toimunud.
Ta lähtus EU süvaolemusest. Masonid ja illuminaadid eesotsas ja seda oli arvata EU-st. Intuitsioon oli aga ülitäpne! Eks ta lähtus eestlaslikust olemusest mis kõigele läänele takka kiidab.
Vasta
(11-08-2020, 09:19 )cambodia Kirjutas: 1982 aastast sai Laignast Rooma Katoliku Kiriku vabakutseline õpetlane. Bütsantsi kultuuri uurimisel elas ta pikemaid aegu Armeenias. 1988 aastast õppis Laigna periooditi Roomas ja Šveitsis, spetsialiseerudes keskaja problemaatikale.
http://einarlaignaartiklid.weebly.com/e-laigna.html

Kuigi aastaks juba 1988, siis vaevalt iga tavaline jeekim tollasest N.Liidust taolise lubatähe omanikuks sai. Seda enam, et tegemist vaenuliku ideoloogiaga, kap. riikidega ja "paadunud" kristlasega...

Seda minagi, et rohkem kui kummaline. Ma tean täpselt, kuidas kinnipüütud poolpätist nolkidele andis KGB esimese tööna mingi palvemaja valvamise. Mul oma tuttav kutt seati 70-ndate lõpul dilemma ette - lähed kinni või annad allkirja. Muidugi andis. Ja siis käis seal Mere puiestee palvemajas, ma ei teagi, olid seal metodistid või adventistid, iga lugemine kuulamas, soni pihus. Et millest räägitakse ja mis kirjandust jagatakse, kui jagatakse ja kes jagab. Usumehed oli ikka tõesti vaenulik element ja neid valvati kõiki. Ja siis Laigna aga reisib algul mööda Liitu ja kohtub ja vestleb ja filosofeerib Moskva ja Leningradi õpetlaste ja intelligentsi tippude ja parteinomenklatuuri ja eliitsete juudurahvuse esindajatega. No ja siis ga rändab mööda Euroopat ja käib kursustel. Kes teda üldse rahastas? Kas usuorganisatsioonidel tohtis olla valuutat? Minu teada mitte. Vahetusõpilane?
No midagi ei klapi.
Siukest külapappi poleks eriti pikalt lastud Moskva vahetki sõeluda ja vene intelligentidega jura ajada, veel vähem läände lubatud. Talle oleks lühidalt selgeks tehtud, et loed seal Varblas või Karuse koguduses kantslist vaikselt issameiet ja korjad vanamooride sukasäärekopikaid, aga muu koha pealt pead moka maas. Oma raamatud peale piibli ja lauluraamatu tood kotiga siia laua peale ja ne tai bohh, kui ühe toomata jätad.
Sel ajal käisid asjad üldiselt nii, kui keegi hakkas mingeid kõnesid pidama ja kuhugi ja kellelegi silma jäi. Ei tulnud sealt võrdne võrdsega sõbralikku arutelu. Ainus valik oli lõuad pidada või vängla. Kui üldse valida anti! Ja kangete karakterite murdmine oli neile lõbu ja maiuspala.
Ei klapi, ei klapi.

Vasta
https://www.youtube.com/watch?v=Yn5n6V6A...mTh1VqRH74

Laigna-Stalini ajal 1953 olid sotsiaalsed garantiid palju paremad kui meil Eestis praegu.

Viimne Roomlane-nii on, Laigna, nii on!!!!!

Vasta
(09-08-2020, 17:41 )Tyto Alba Kirjutas: @Aadu66 - lihtsalt väike vahemärkus - olla "kristlik munk" ei välista ju absoluutselt midagi.
Meenutaks, et rõhuv enamus varasemate sajandite suurmehi olid mingil moel seotud kirikuga.
Polnud ka mungaks või muud moodi pühaks isaks olemine seganud muutvaid avastusi ja töid.

Kristlus üldiselt paneb subjekti mõistuse kinni olen tähele pannud.

Vasta
(01-11-2020, 08:32 )jeekim Kirjutas:
(09-08-2020, 17:41 )Tyto Alba Kirjutas: @Aadu66 - lihtsalt väike vahemärkus - olla "kristlik munk" ei välista ju absoluutselt midagi.
Meenutaks, et rõhuv enamus varasemate sajandite suurmehi olid mingil moel seotud kirikuga.
Polnud ka mungaks või muud moodi pühaks isaks olemine seganud muutvaid avastusi ja töid.

Kristlus üldiselt paneb subjekti mõistuse kinni olen tähele pannud.

Siis oled vähe tähele pannud.
Mis mõistuse kinni paneb pole kristlus.
See on pigem isiklik sisemine piiratus ja hirm.
Vasta
Mõtlesin järgi, psühhopaadid on mõistuse inimesed, pole päris see mis lambakristlane. Aga tuntav kiiks jääb külge ikka.

(01-11-2020, 09:11 )Tyto Alba Kirjutas: Siis oled vähe tähele pannud.

Sellega oled ju nõus, et kristlus loob hirme?
Vasta
Turul loeb see ,kes suudab vajaliku tõe kõige vastuvõetavamaks ja meeldivamaks rääkida. Müügimehe lõuad või poliitiku aated - vahet pole. peasi ,et kõik must-valge püsib. Laignaga koos toimetanud inimesed on meenutanud ,et ta on superdemagoog, kes suudab isegi trammiteed jumala kutseks mullitada.
Vasta
(01-11-2020, 09:12 )jeekim Kirjutas: Mõtlesin järgi, psühhopaadid on mõistuse inimesed, pole päris see mis lambakristlane. Aga tuntav kiiks jääb külge ikka.

(01-11-2020, 09:11 )Tyto Alba Kirjutas: Siis oled vähe tähele pannud.

Sellega oled ju nõus, et kristlus loob hirme?

Nõus, kuid teatud reservatsiooniga - kristlus EI OLE ainuke mis hirme loob.
Iga organiseeritud religioon elab ja toitub hirmudest.
Ehk kordan: Mis mõistuse kinni paneb on isiklik sisemine piiratus.
Vasta
Veel kuidas usk mõistuse peale mõjub: https://et.wikipedia.org/wiki/Tõde_ja_õigus
Vasta
https://www.youtube.com/watch?v=7XX0pUvEYAo
Vasta
https://www.youtube.com/watch?v=wKE3Yabg...reload=101
Vasta
https://www.youtube.com/watch?v=95lXlBR2er0&t=2565s

Koroonahullus enam aktuaalne ei ole, alates 24.02.2022..

"Viimne Roomlane" Laigna seega mida massipsühhoosi all silmas peab.. (?)
Vasta
(06-05-2022, 18:29 )Kunglas Kirjutas: Koroonahullus enam aktuaalne ei ole, alates 24.02.2022..

Saab olema, kui relvatöösturid on oma rahad kätte saanud ja vanad relvad slaavlaste hävitamiseks ära kulutanud. 

Maimets valmistub uueks "koroona ja vaktsineerimise hooajaks".  https://www.err.ee/1608588661/maimets-ri...naariumiga
Vasta
https://www.youtube.com/watch?v=dLDp3HA_x3U

Einar Laigna:

"Mis olid need põhjused mis viisid 1MS lõpul Eesti riikluse loomiseni?
Olen küsinud üliõpilaste käest. Mitte keegi ei tea.

Mis toimus 19 sajandil.
Mis on need tegurid.
Kui sündis maarahvast eneseteadlik kultuurrahvas eestlane.

Kes ülilühikese aja jooksul avaldas oma andekust.

Tekkis 'peremeeste' klass.
'Peremeheteadvusega'.
'Peremehe mõtlemisega'.

Seda ei teata.

Et see oli 1813. a. Talurahva seadus.
Ja 1860 lõplik.

Ma olen Põhja-Eestist pärit. Meie talu oli mõisa väike koopia."

,,,,,,,,,,,,,

Argo Moor:

"Kolm kihti: Animism, monoteism, materialism.
Eestlastel, võrreldes teiste eurooplastega, animismi kiht paksem ja monoteismi kiht õhuke.

Mis kaitses meid kristlike mõjutuste vastu.

Kristlaseks hakkame muutuma alles 18 sajandi teisel poolel."

Teisisõnu, meie "kaitsekiht" hakkas kuluma...

_______
Vaimse inimese maailmapilt, kel ühendus juurtega, versus juuretapja oma.
Vasta
Hmmm, Kunglas, kas sa siin mitte dualistliku maailmapildi lõksus pole?
Mu meelest on omast kohast õigus nii Laignal kui ka Argo Mooril.
Vasta
Raske vastata:)

Oleneb mida silmas pidasid..

_______
Moori pilt sisaldab kristlikku (olgu siis või uksehoidja kujul, animismi majas), sest kristlik pilt on animistliku väljavenitatud nurk.

Kristlaste moonutused antud kontekstis tulevad sellest et nad püüavad oma Ainumalat animistliku pildi tsentrisse sättida.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Film: The UFO Conclusion - UFO Lõppsõna Tyto Alba 2 2,270 11-02-2019, 08:51
Viimane postitus: zzz34
  UUS SAATESARI - Hunting Hitler 2015 (History Channel) Tacian 21 11,019 10-06-2018, 20:05
Viimane postitus: Addy
  FILM: "Zeitgeist. The Movie" Demoriel 88 53,608 21-05-2017, 16:38
Viimane postitus: Tyto Alba
  Uus dokumentaal UFOs Declassified 2015 Eestlane 1 3,709 15-02-2015, 15:57
Viimane postitus: Tacian
  Film: Shadow People (II) (2013) missykissy 2 3,272 03-08-2013, 12:06
Viimane postitus: missykissy
  Film: Forces Occultes e. Hidden Forces e. Varjatud jõud (1943) excubitoris 6 4,606 06-03-2013, 18:55
Viimane postitus: Vesilik
  FILM: "Jalutuskäik Tallinnas" lord_of_mangos 0 2,593 19-04-2011, 19:28
Viimane postitus: lord_of_mangos
  1934 aasta film 'The House Of Rothschild' excubitoris 8 6,090 05-10-2010, 16:10
Viimane postitus: excubitoris
  Dok.film Radikaal Elderm 1 3,442 17-07-2010, 21:03
Viimane postitus: Jõhvikas
  Film: "The Obama Deception" Pyramid 23 11,199 01-10-2009, 08:37
Viimane postitus: excubitoris

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne