•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10(current)
  • 11
  • 12
  • ...
  • 15
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaimne ärkamine, inimene, ühiskond läbi rangelt teadusliku prisma
Sein on vaimse otsija peegel, Ken...
(29-01-2017, 11:02 )Ken Kirjutas: Mina loobun. Räägiks nagu seinaga.
Ju siis sul puuduvad oskused ja teadmised mõtleva seinaga rääkimiseks.

Kas sa tead, et inimesel on elus kõiges vaba valik, ka tunnete valiku ja tundmise puhul? Kas sa tead miks ma mõtlemisest ja arusaamisest olen foorumis rääkinud ja miks Minaelan mind robotiks on nimetanud? Kas sa oskad 1+1 kokku liita ja 2 vastuseks saada selle asemel, et fantaseerida ülevoolavusest? Kui sa endasse oleksid vaadanud, siis sa saaksid eelnevast aru ja nõustuksid esimese lausega, aga kui ei ole, siis vaidled vastu või loobud. Nii lihtne see ongi.
(29-01-2017, 12:28 )Tyto Alba Kirjutas:
(29-01-2017, 11:55 )positiivne Kirjutas: Sein on vaimse otsija peegel, Ken...
Või isiku viimane kaitse karmi reaalsuse eest.

Mul läks pisut aega, et sinu väite sügavust taibata. Jah see on õige. Ja seda seina peab oskama ehitada, kui vaja.
(29-01-2017, 12:15 )kage Kirjutas: Kas sa tead, et inimesel on elus kõiges vaba valik, ka tunnete valiku ja tundmise puhul? Kas sa tead miks ma mõtlemisest ja arusaamisest olen foorumis rääkinud ja miks Minaelan mind robotiks on nimetanud? Kas sa oskad 1+1 kokku liita ja 2 vastuseks saada selle asemel, et fantaseerida ülevoolavusest? Kui sa endasse oleksid vaadanud, siis sa saaksid eelnevast aru ja nõustuksid esimese lausega, aga kui ei ole, siis vaidled vastu või loobud. Nii lihtne see ongi.

Smile1 Ega ma pole vist siiani oma arvamust muutnud. Alati, kui sa argumenteerid, tuleb mulle silme ette android Data ...Star Trekist:
https://www.google.ee/search?q=android&i...k+%2B+data

Tema räägib ja mõtleb ka justkui väga loogiliselt ja targalt, ometi ei suuda ta tunda emotsioone nii nagu inimene....
Kuid ta püüab neid mõista, püüab inimeste ettearvamatust käitumisest aru saada, püüab isegi huumorit õppida....

Kas tuleb tuttav ette wink.
(29-01-2017, 13:14 )Minaelan Kirjutas: Tema räägib ja mõtleb ka justkui väga loogiliselt ja targalt, ometi ei suuda ta tunda emotsioone nii nagu inimene....
Kuid ta püüab neid mõista, püüab inimeste ettearvamatust käitumisest aru saada, püüab isegi huumorit õppida....
Data on üllatavalt sümpaatne. Smile

(29-01-2017, 13:14 )Minaelan Kirjutas: Smile1 Ega ma pole vist siiani oma arvamust muutnud. Alati, kui sa argumenteerid, tuleb mulle silme ette android Data ...Star Trekist:
https://www.google.ee/search?q=android&i...k+%2B+data

Tema räägib ja mõtleb ka justkui väga loogiliselt ja targalt, ometi ei suuda ta tunda emotsioone nii nagu inimene....

Kas tuleb tuttav ette wink.
Tuleb jah tuttav ette. Mina õpin ennast ja inimesi tundma, tegelen enda puudustega ja arenen vaimselt, aga teised inimesed jooksevad ringiratast enda tunnete järel (vt näidet) ja ei saa millestki aru.

(29-01-2017, 19:30 )kage Kirjutas: Tuleb jah tuttav ette. Mina õpin ennast ja inimesi tundma, tegelen enda puudustega ja arenen vaimselt, aga teised inimesed jooksevad ringiratast enda tunnete järel (vt näidet) ja ei saa millestki aru.

Vauu Kage - nii head klassi poel ammu kohanud - kohe sina ainult üksi õpid ja arened, ning teised KÕIK tammuvad kohapeal ja mitte üks raas. Kas need "teised" sinu jaoks kohalik foorumi rahvas, Eesti ealnikud või paned kohe täiega ja pead silmas tervet Maad - olgu ta siis lapik, kerajas, ellipsoid või mis iganes?!
(29-01-2017, 10:45 )kage Kirjutas:
(28-01-2017, 15:39 )Minaelan Kirjutas:
(25-01-2017, 21:54 )kage Kirjutas: Empaatia on võime tajuda teiste emotsioone, tundmusi, tundeid ja vajadusi. - tajuda, aru saada, mõista ja kõik see vajab info kogumist, mõtlemist ja teise tundmaõppimist.
Just nimelt, kage - empaatia on VÕIME. Seda sa ei õpi ega osta endale.
Ja mida sa selle võimega peale hakkad kui ei õpi? Inimesel on võime keeli õppida, aga kas ta sündides oskab kõiki keeli? Samamoodi pööra tähelepanu rõhutatud sõnale, sest ilma teise elusolendita sa ei õpi teist tundma - võime võib olla, aga pole teadmisi teise isiku kohta, et seda võimet rakendada. Täpselt nagu sinul ja paljudel teistel homode ja pagulaste kohta.

Miks peab ilmtingimata "võimega" midagi peale hakkama? Enamustel inimestest on võime õppida keeli, samuti nagu võime näha ja kuulda jpt. Nende kasutamine aga ei ole kohustuslik.

Miks teised elusolendid puutuvad "võime" iseloomustamisesse? Ainult niipalju, et nendega seoses see võime avaldub või siis mitte - sõltuvalt tema olemasolust või siis mitte. See võime areneb lastel teatud vanuses ja kujuneb välja mingiks vanuseks - google it!

Ma mõistan sa püüad siin arendada oma empaatiat aga külvad tõrksust nagu koolipapa. [Pilt: giphy.gif]

(30-01-2017, 09:12 )Temimoor Kirjutas: Miks peab ilmtingimata "võimega" midagi peale hakkama?
Miks peab teist inimest tundma õppima kui teda saab käskida ja muuta jõuga selliseks kui mina ise olen? Ühesugused on ju head, sest erinevused tekitavad probleeme mis tuleb lahendada probleemitekitaja kõrvaldamisega mitte probleemi/tunde üle mõtlemisega. Eks ju?
Tsitaat:Ma mõistan sa püüad siin arendada oma empaatiat aga külvad tõrksust nagu koolipapa.
Tõrksus on sinu sees ja sinu oma mitte mina ei külva seda, sest ei minus ega teistes ei teki tõrksust seega mõtle miks sinul see tekib, lapsuke.
(29-01-2017, 19:30 )kage Kirjutas: Mina õpin ennast ja inimesi tundma, tegelen enda puudustega ja arenen vaimselt, aga teised inimesed jooksevad ringiratast enda tunnete järel.

Iidsed õpetussõnad:
- Eneseülistamine, oo õpilane, on kui kõrge torn, kuhu on roninud upsakas lollpea. Seal ta siis istub oma kõrgis üksinduses ja teda ei märka keegi peale tema enda.

- Et saada KÕIK-ISE tundjaks, peab sinust saama esiteks ISE tundja. Et jõuda selle ISE tundmiseni, pead sa MINA loovutama minatusele, olemise mitteolemisele.

Nofretete, need iidsed õpetussõnad kehtivad IMHO märksa rohkem Sinu enda kui Kage kohta...
Kuidas ja mis pilguga asjale vaadata. Igaühe kohta kehtivad. Ei ole mina mingi erand. Olen neid teemasse teisigi lisanud.
(30-01-2017, 12:56 )kage Kirjutas: ... sest ei minus ega teistes ei teki tõrksust seega mõtle miks sinul see tekib, lapsuke.

Või kohe teiste eest ka sõna võtmas? Nii suur empaatia on kohe, et "tajud" ja tead teiste eest rääkida? Laugh

"Teised" tulevad sõnakasutuses üldiselt siis mängu kui inimene tunneb, et tema argumendid hakkavad hõredaks jääma wink

(30-01-2017, 13:29 )Nofretete Kirjutas:
(29-01-2017, 19:30 )kage Kirjutas: Mina õpin ennast ja inimesi tundma, tegelen enda puudustega ja arenen vaimselt, aga teised inimesed jooksevad ringiratast enda tunnete järel.

Iidsed õpetussõnad:
- Eneseülistamine, oo õpilane, on kui kõrge torn, kuhu on roninud upsakas lollpea. Seal ta siis istub oma kõrgis üksinduses ja teda ei märka keegi peale tema enda.

- Et saada KÕIK-ISE tundjaks, peab sinust saama esiteks ISE tundja. Et jõuda selle ISE tundmiseni, pead sa MINA loovutama minatusele, olemise mitteolemisele.
Meil on täiest erinevad mõttemaailmad, sest mina kirjeldan ennast ja ma ei saa ennast ja enda tegevusi kirjeldada kui ma ei ütle nende kohta midagi. Aga kui ütlen, siis millegipärast kleebitakse mulle külge mingeid ülevoolavaid tundeid, enda ülistamist ja tont teab mida veel te enda peast leiate. Ja eesmärk on milline? Näidata, et "õpin ennast ja inimesi tundma, tegelen enda puudustega ja arenen vaimselt" on halb? Mingi õige vaimuse tee mida üritad/üritate mulle õpetada?

Ma ise jooksin ka ringiratast, aga ma olen sellest lahti saamas ja näen enamasti kui selline ringitamine peale hakkab. Ja kui sa MINA loovutamisest aru saad, siis võid ka isekusest lahti saada nagu ma eespool kirjutasin. Kas lugesid seda postitust?
(30-01-2017, 16:25 )Temimoor Kirjutas:
(30-01-2017, 12:56 )kage Kirjutas: ... sest ei minus ega teistes ei teki tõrksust seega mõtle miks sinul see tekib, lapsuke.

Või kohe teiste eest ka sõna võtmas? Nii suur empaatia on kohe, et "tajud" ja tead teiste eest rääkida? Laugh

"Teised" tulevad sõnakasutuses üldiselt siis mängu kui inimene tunneb, et tema argumendid hakkavad hõredaks jääma wink
Teised tõin ma sellepärast sisse, et väga imelik on ette kujutada seda kuidas kõigil tekib minu jutu peale Temimoori tõrksuse tunne. Küsi erinevate inimeste käest ja sa näed, et see ei ole nii - sellepärast ka teised. Teiste pärast ka empaatia, sest ilma teisteta empaatiat ei ole. Loe veel korra empaatia definitsiooni kus räägitakse TEISTE tundmaõppimisest ja arvesta sellega, et teised on sinust erinevad ja ei tunne sinu tundeid.
Kage, see tõepoolest on nii, erineva inimesena võin kinnitada, et sedasorti tunne suga suheldes just tekibki. Ka keegi kolmas erinev siin mainis, et räägi nagu seinaga, nii on. Oled mingis oma maailmas kinni ja lood mõttekonstruktsioone, mis ei ela. Märgiline, et seal mullis lahkad just empaatia ja teistsuguste inimeste tundmaõppimise küsimuste üle. Aga rapsid kirvega udukardinat, mida tahad eest ära saada, ent udusse sisse astuda ei söanda. Nojah, ei paista ju sugugi, mis sealpool ootab...
(31-01-2017, 22:00 )kage Kirjutas: Teised tõin ma sellepärast sisse, et väga imelik on ette kujutada seda kuidas kõigil tekib minu jutu peale Temimoori tõrksuse tunne. Küsi erinevate inimeste käest ja sa näed, et see ei ole nii - sellepärast ka teised. Teiste pärast ka empaatia, sest ilma teisteta empaatiat ei ole. Loe veel korra empaatia definitsiooni kus räägitakse TEISTE tundmaõppimisest ja arvesta sellega, et teised on sinust erinevad ja ei tunne sinu tundeid.

Mis siin siis imelikku on Laugh Vaata kuidas sa siin kempled kõigiga - sellest ka minu väljendusviis...

Arvan mõistvat empaatiast kirjutatut aga ei mõista sinu mõistetut sellest "definitsioonist". Empaat üldiselt mõistab neid, kes ei mõista.

(31-01-2017, 22:22 )kage Kirjutas: Kui teil ei ole arguemente vaid ainult sellised tunded, siis teil ei ole võimalik mõtlevat inimest ümber veenda.

Jälle, empaat vaata mõistab teiste inimeste tundeid... mõtlemisvõime veel ei tähenda empaatiat wink Mõtlev inimene võib tõesti ümberkukkumiseni selgitada oma seisukohti ja mõelda välja uusi lähenemisnurki, et "mõtet" peale suruda aga empaatiline inimene lihtsalt tunneb, et mingi jama on ja võibolla ta mõistus ei võta aga seda jama ta lihtsalt ei "söö". See võib päris närvi ajada küll Laugh

Mille ümber sind veenma peaks? Minul sellist huvi ei ole. Samuti ei kleebi ma sulle midagi külge, teiste eest ei tea rääkida, kuid seda just tegingi,et kirjeldasin tunnet, mis sinuga vesteldes tekib. Kirjeldasin kujundlikult. Kirvega udu lõhkumises kui kujundis pole midagi subjektiivset. Empaatilise inimese jaoks on see kujund selgem ja objektiivsem kui sõnaohter lahtiseletus. Sama selge kui see, et udust ei tee tellist ega ehita müüri, mida riistvaraga lammutada annab, ometi saab sest seina, mille taha ei näe.
Sõnadega saab rääkida musta valgeks ja paljude geeniuste näitel ka andekuse hulluseks. Jälgi ka ise, et ei lase sõnastatud loogikatel end absurdisohu vedada, see lõppeb enamasti vabasurmaga. Tänapäeval on tohutult sõnu, teooriaid ja diskursusi, kuid teadmist pole, inimesed ongi mullikestes üksi ja hirmul, sest nad ei tea maailmast midagi eluliselt olulist, ent info trügibajju ka unepealt... Taju on tõesti ainus päästerõngas siin, kui seda veel on. Tasub kuulatada, taju ütleb, mis õige, mis vale ja teeb seda subjektiivsel moel - sul tekkib tunne. Jälgi, on see kerge või raske, vabastav või ängistav ja saad endas vastuse info õigsuse kohta sinu jaoks. Sesmõttes oled õigel teel. Empaatia on taju, seda saab arendada. Aga fakt ja tõde on, et sa ei saa kellegi tundeid vaidlustada ega ümber lükata, saad ükznes riivata ja haavata, kuid see on rumala tee. Inimesed on erinevad. Nende tundmaõppimiseks peab esmalt olema huvi ja seejärel kuhjaga sallivust vormistuste üle virisemise pead kohe unustama, kui inimesi tunda tahad.
(31-01-2017, 22:46 )Temimoor Kirjutas: Mis siin siis imelikku on Laugh Vaata kuidas sa siin kempled kõigiga - sellest ka minu väljendusviis...
Jälle, empaat vaata mõistab teiste inimeste tundeid... mõtlemisvõime veel ei tähenda empaatiat wink
No loe palun need kõik kokku ja vaata kes need kõik on. Tee seda siin foorumis ja loe need kasutajad ette kes minuga kemplevad ja kes minuga ei kemple ja siis räägi kõigist. Kirjuta nimed välja, et sa fakte ja reaalsust näeksid mitte ei fantaseeriks tunde alusel kõigist.

Ja mida sa ilma mõtlemiseta teeksid? Kas oskaksid õppida? Ja iga tunne on mõtlemisega põhjusteks lahtiseletatav sellest ka empaatia puhul aru saamine teiste tunnetest.
(31-01-2017, 23:04 )murjam Kirjutas: Mille ümber sind veenma peaks?
Kas see foorum on tunnete väljendamiseks või argumenteerimiseks? Ehk siis sa oskad ainult tunnet kirjeldada, aga miks see tunne tekib seda sa ei oska välja mõelda. Või oskad?

PS! Ja keegi võiks lõpuks põhjendada miks sellised väärtused/omadused nagu mõtlemine, empaatia, mõistmine, hoolivus jne on halvad suunad edasiliikumiseks?
See foorum viimaselajal on kremlitrollide kärbzepaberiks Laugh
(31-01-2017, 23:05 )kage Kirjutas: iga tunne on mõtlemisega põhjusteks lahtiseletatav
Selle kohta on eesti keeles sõna: eneseõigustus wink
Tõesti, seda saab teha iga tundega, tulemus aga, kas räägitakse endale muinasjuttu ja minnakse lolliks või tehakse psühhoanalüüzi ja aidatakse kedagi, sõltub paljudest eeldustest: milline on lahtiseletaja psüühiline seisund, enesehinnang, taotlus, sisemine eetika, erialane ettevalmistus, vaimsed võimed jpm ning kardinaalselt erinevaid seletusi võivad need tunded saada eeldustest olenevalt. Kuid empaatiaga pole siin mingit pistmist. Siin sulle mõttekoht, miks ei ole ja kui pole, mis see empaatia ikkagi olla võiks. Seni taipamist ei paista, ent, et sa teaks, taipamine eeldab nii teadmist kui ka kogemust, niiet uurimisega paralleelselt asu ka reaalseid inimesi kogema ja püüa neisse kõigisse austusega suhtuda, saad kiiremini tulemusi.
(31-01-2017, 23:22 )murjam Kirjutas:
(31-01-2017, 23:05 )kage Kirjutas: iga tunne on mõtlemisega põhjusteks lahtiseletatav
Ei ole (see ei ole eneseõigustus ei teiste ega enda jaoks vaid arusaamine enda jaoks, et tundest edasi liikuda ja vajadusel põhjustega tegeleda (ükskõik mis põhjused need on või kelles nad on). Ma küsisin ka Temimoorilt miks tal tõrksus tekib, aga näe - tõrksus on ees ja ei lase mõelda. Kui mõelda selle tunde tekkimise põhjused endale selgeks, siis tõrksus hajub (kui ei haju, siis ei ole õiged vastused veel käes) ja kohale jõuab arusaamine ning järgmine kord on juba kergem tõrksusest üle saada, sest põhjused on teada. Siis on võimalus ka sõnades ja teistele arusaadavalt selgitada miks tõrksus tekkis mitte lihtsalt oma tunnet kirjeldada või väljendada.
Tsitaat:niiet uurimisega paralleelselt asu ka reaalseid inimesi kogema ja püüa neisse kõigisse austusega suhtuda, saad kiiremini tulemusi.
Sa vist ei ole mu postitusi lugenud, sest kui sa seda teeksid ja võrdleksid minu postitusi ajaliselt, siis sa näeksid ka seda suunda. Ja püüa ka minusse austavalt suhtuda ning mitte kirjeldada mind läbi enda tunnete vaid püüa enne minust aru saada ja mind mõista (kas ma rääkisin selle lausega empaatiast?).

PS! Palun kirjuta ka mida ma teiste austamiseks tegema pean, sest muidu võin ma valesti austada ja ise ei saa sellest arugi.
(31-01-2017, 23:58 )kage Kirjutas: Ma küsisin ka Temimoorilt miks tal tõrksus tekib, aga näe - tõrksus on ees ja ei lase mõelda.

Oi pardon, ma ei saanud kohe aru, et mulle oli jäetud kodune ülesanne Laugh

Vaata, tõrksus minul isiklikult, tekib seetõttu, et ma "näen" ja "tunnen", et sul puudub empaatia ning seetõttu sa lihtsalt kepid minu ajusid, kuna sa ei mõista mind. Sa väga tahad aga sa oled veendunud, et viga on minus. See on ensekeskse inimese tunnusjoon, kes ei taju, et temaga ei taheta suhelda ning käib aina pinda ja nõuab. Seepärast ma olen sinuga tõrges. Kuna minu empaatia pole ka kummist, siis ma tavaliselt eemaldun sellistest vestlustest ja inimestest.

Ja üks oluline moment veel, millega tuleb arvestada: http://www.openculture.com/2014/12/john-...study.html
(01-02-2017, 00:31 )Temimoor Kirjutas: Vaata, tõrksus minul isiklikult, tekib seetõttu, et ma "näen" ja "tunnen", et sul puudub empaatia ning seetõttu sa lihtsalt kepid minu ajusid, kuna sa ei mõista mind. Sa väga tahad aga sa oled veendunud, et viga on minus. See on ensekeskse inimese tunnusjoon, kes ei taju, et temaga ei taheta suhelda ning käib aina pinda ja nõuab. Seepärast ma olen sinuga tõrges. Kuna minu empaatia pole ka kummist, siis ma tavaliselt eemaldun sellistest vestlustest ja inimestest.
Kui sina näed ja tunned, siis teed seda sina, sest sinu tunded ainult sinu omad mitte teiste omad - teised ei tunne sinu tundeid. Samuti kepid sa ise oma ajusid, sest tundub, et sa ei oska muud teha. Lisaks eeldad, et viga on sinus kuigi ma pole seda kuskil öelnud, aga kuna sa enda tõrksuse tunnet lahti ei seleta, siis sa ei saagi teada milles või kelles viga on. Samuti on see sinu vaba valik kas sa teed minu postitused endale pinda käivaks ja nõudvaks, sest mina ei tee seda - see kõik on sinus mitte minus ega teistes ja selleks tulebki endasse vaadata.

Ja kui sa empaatiast räägid ja kummist ka veel, siis see on ka juba varem minu poolt mainitud, et kui kaugele kellegi empaatia ulatub. Eks igaühel on oma piirid, aga kui piiratust mainida, siis tekib jälle tõrge, et kuidas nüüd niimoodi teisele saab öelda - mis piiratud arusaamise, maailmapildi või muu sarnase piiranguga mina olen. Aga ma saan aru, et selliste tõrgete ja muude häirivate tunnetega on sul hea elada kui sa neid endaga kaasas kannad. Või vähemalt mulle tundub nii, sest miks muidu sa neid endaga kaasas kannad?
(01-02-2017, 00:36 )murjam Kirjutas: Ja üks oluline moment veel, millega tuleb arvestada: http://www.openculture.com/2014/12/john-...study.html
Jah, tuleb arvestada, aga selliste loosungite loopimine on täpselt see mida ma ütlesin - tunnete väljaelamine ja ma võin täpselt sama tagasi öelda ning mitte keegi ei saa targemaks, sest ei mõelda vaid väljendatakse ainult tundeid. See on see "seinaga rääkimise tunne", aga võiks ju mõelda tunde tundmise asemel.
(31-01-2017, 23:58 )kage Kirjutas: Ei ole (see ei ole eneseõigustus ei teiste ega enda jaoks vaid arusaamine enda jaoks, et tundest edasi liikuda ja vajadusel põhjustega tegeleda (ükskõik mis põhjused need on või kelles nad on). Ma küsisin ka Temimoorilt miks tal tõrksus tekib, aga näe - tõrksus on ees ja ei lase mõelda. Kui mõelda selle tunde tekkimise põhjused endale selgeks, siis tõrksus hajub (kui ei haju, siis ei ole õiged vastused veel käes) ja kohale jõuab arusaamine ning järgmine kord on juba kergem tõrksusest üle saada, sest põhjused on teada. Siis on võimalus ka sõnades ja teistele arusaadavalt selgitada miks tõrksus tekkis mitte lihtsalt oma tunnet kirjeldada või väljendada.
Ütle palun, murjam, millisest osast sa sellest jutust aru ei saa ja mis seal valet on. Kas sa oled proovinud? Ja kas sa ei tea mis austus on?
(01-02-2017, 00:31 )Temimoor Kirjutas: Vaata, tõrksus minul isiklikult, tekib seetõttu, et ma "näen" ja "tunnen", et sul puudub empaatia ning seetõttu sa lihtsalt kepid minu ajusid, kuna sa ei mõista mind.
Ma mõistan sind ja sarnaseid inimesi üsna hästi, sest foorumisse tulekul olin sarnane ja sellest tulenes ka soovitus mind postitusi lugedes ajaliselt võrrelda, et seda näha. Pealegi kui sa mu postitusi loeksid, siis näeksid, et minu empaatia on pea maailmani ulatuv.

Kui sa soovid, et sinuni see empaatia ulatuks, siis selgita ennast, sest minu empaatia jääb muidu oletustele põhinema mitte sinu vajadustele ja tunnetest arusaamisele. Mina ei pea neid välja mõtlema sinu eest.
(31-01-2017, 23:22 )murjam Kirjutas:
Sina räägid eneseõigustusest, aga mina räägin sellest eneseõigustusest kaugemale vaatamisest. Vaatamisest tunde tõeliste põhjuste poole. Nende põhjuste poole mille leidmine ja millest arusaamine (ja vajadusel põhjustega tegelemine) hajutab tunde. Näiteks hirm kõrguse ees ja sellest lahtisaamiseks nende põhjuste leidmine miks hirm tekib on sama tegevus kui minu teksti lugemisest tekkinud seinaga rääkimise, tõrksuse või muust sarnasest tundest lahtisaamine. Kõrgus, mina, olen ainult eneseõigustus tunde jaoks, aga põhjused miks hirm, tõrksus, seina tunne jmt tekib tuleb enda jaoks selgeks mõelda, et hirmust, tõrksusest, lahti saada. Seega samamoodi nagu kõrgus on eneseõigustus on minu postidest tekkinud tunnete ja minu kirjeldamine enseõigustus, aga kui selle tunde põhjused üles leiate, siis kaob tunne ja tunde kirjeldamise vajadus ära ning saate põhjused teada. Saate peale mõtlemist teada mitte ei pea arvama, et mina ütle teile ette, et see on teie viga ja saate ka rohkem teemadele ja vähem minule ning oma tunnetele keskenduda

Siit ka tunde järgi ringiratast jooksmine eneseõigustuse puhul ja järjepidev teise inimese ja enda tunnete kirjeldamine (mis võib teise inimese või muu süüdistamiseni viia). Mõtlemine ja põhjuste leidmine aitab sellest tsüklist välja saada ja edasi liikuda.

Mõtle, Murjam, oma õigustustest, et mina olen rumal ja ei tea mis on universaalne austus mida tuleb kõigi inimeste vastu üles näidata, kaugemale ja seleta austuse tunne lahti, et kuidas tuleb teistega käituda, sest mina seda ei tea mida sina austuse all mõtled kui sa vait oled ja ei taha oletamise eest süüdistusi ja tunnete kirjeldusi kaela saada, et lolli juttu räägin.

PS! Mõtlemine on vaimne tegevus ja aitab vaimsele ärkamisele kaasa seega pole mõtet lasta tunnetel ja emotsioonidel mõtlemist segada.

•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10(current)
  • 11
  • 12
  • ...
  • 15
  • Järgmine 

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Vaimne ärkamine selgus 912 426,835 29-05-2026, 05:15
Viimane postitus: isemaag
  Inimkonna ärkamine MetsaKaru 5 3,540 03-06-2024, 17:34
Viimane postitus: Kunglas
  Mida peaks tegema inimene kes tahaks puhastuda? Sekhmet 50 27,646 25-07-2020, 22:58
Viimane postitus: isemaag
  Inimene - igatsev, üksik ja armastusenäljas ohver Celtic 167 76,312 30-08-2013, 12:07
Viimane postitus: rohelineoun

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne