Postitused: 274
Teemad: 1
Liitus: Oct 2006
Vandenõud ma eriti ei usuks, milleks peaks inimestele sellist asja valetama.Tõe rääkimine ei muudaks ju tegelikult midagi.Kui mul kaoks elekter ja saaksin teada, et elekter kadus tänu sellele, et päikesel toimus plahvatus.Ma ei usu, et ma läheksin paanikasse ja hakkaksin maalla endale maja ehitama.
Aga mine sa võta näpust, võibolla tõesti hakkaks inimesed paanikas ja maailma lõpu hirmus laamendama ja mässama.
Iseenesest on need plahvatused päikesel täiesti normaalsed nähtused, meie kui inimesed oleme saanud tegelikult ju suht vähe aega seda päikest niimodi uurida ja ma ei usu, et just nüüd kui meie saame päikest uurida ja lähedalt vaatata, et nüüd need plahvatused toimuvad.See küll isiklik arvamus kuid arvan, et pingutatakse pisut üle selle kõigega
Postitused: 3,609
Teemad: 58
Liitus: Sep 2007
"Mida saab väita ilma tõenditeta, saab ka ilma tõenditeta kõrvale heita"
- Christopher Hitchens
Postitused: 557
Teemad: 10
Liitus: Mar 2010
Juhul kui oleme pàikese poolt hàvitatud ja piisavalt sùgavale suutnud end kaevata, siis maakera nàeks vàlja selline pàris paljude aastate pàrast
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
(22-09-2011, 18:00 )Foorumlane Kirjutas: Juhul kui oleme pàikese poolt hàvitatud ja piisavalt sùgavale suutnud end kaevata, siis maakera nàeks vàlja selline pàris paljude aastate pàrast 
See juba läbi käidud etapp - pilt proovi ekspemplarist: ( LINK)
- Christopher Hitchens
23-09-2011, 21:44
(Seda postitust muudeti viimati: 23-09-2011, 21:45 ja muutjaks oli Foorumlane.)
Mis? Polegi veel alla sadanud ? Loodame et poljot normalnyi ja lendab Miki-Mousideni koju ikka
Muudan! Mis sellel prùgil pàikesega pistmist ?
Postitused: 13
Teemad: 0
Liitus: Jun 2010
Olen aru saanud asjast nii ,et tänu Päiksele tekkisid Maal soodsad tingimused eluks ,teised planeedid jäid siis liiga kaugele või on neil elu mis meisse ei puutu.Kas meid toodi siia või arenesime ahvist ei ole määrav.Määravaks on saanud asjaolud mis tänu teadlastele ja poliitikutele teevad päris kõhedaks.Venelased olid esimesed kes üritasid kosmosesse saata "peeglit" et suunata päiksekiirgust Arktikale ja see üles sulatada.Katsed ebaõnnestusid järjest ja ka jänkidest jätkajatel see korda ei läinud.Tekib küsimus:milleks?Miks on vaja ülessulatada jäämägesi mis teostavad Maal looduslikku protsessi ,sulades ja kasvades ning sulamisel rikastada ookeane hapnikuga ning anda elujärge taimedele ,kaladele jne.Teine ,alles hiljuti tv-s vaadatav dok.film ajas harja päris punaseks.Et ,see Päike ükskord selle Maa ka hävitab ja on vaja seda ennetada ja Päike hävitada.Ja siis pikk jutt kuidas siit evakueerida Marsile ja et kõik ikkagi ei saa jnejne.Kuidas saab teadlane sellist haiget juttu ajada?Kui Marsil on juba praegu -100 kuni +25 siis Päikse kustumisel valitseb kõikjal pimedus ja Marsil vähemalt -1000 temperatuuriks.Egas muidu "vanad" kummaradanud Päikest kuna see annab elu ,valguse ,kasvatab vilje jne.Jääb mulje ,et teadus vajab aegajalt oma ajude jahutamist jääauagus ja nii korduvalt kuniks mõistus hakkab tagasi tulema või on siis tegemist lobitöö ja hirmutamisega ,et tagada endile töökoht ja pikaks ajaks!?
Postitused: 118
Liitus: Aug 2009
Mis -1000 kraadi ???? Minuteada on madalaim võimalik temperatuur 0 K ehk - 273,16 C
(23-09-2011, 21:44 )Foorumlane Kirjutas: Mis sellel prùgil pàikesega pistmist ?
Võib olla polegi kõige parem teema, aga ei leidnud etemat...
Noh, alla ta ju tuleb väidetavalt päikese hiljutise kasvanud aktiivsuse tõttu.
Otsingud käivad: http://www.postimees.ee/575472/nasa-eksp...umiskohta/
(24-09-2011, 09:05 )extin Kirjutas: Venelased olid esimesed kes üritasid kosmosesse saata "peeglit" et suunata päiksekiirgust Arktikale ja see üles sulatada.Katsed ebaõnnestusid järjest ja ka jänkidest jätkajatel see korda ei läinud.
Kuskohast sa sellist asja võtad? Multikatest?
Kui suur see peegel siis väidetavalt oli - Austraalia mandri suurune?
- Christopher Hitchens
Postitused: 486
Teemad: 17
Liitus: Oct 2008
24-09-2011, 13:29
(Seda postitust muudeti viimati: 24-09-2011, 13:30 ja muutjaks oli skip128.)
(24-09-2011, 12:23 )euroruubel Kirjutas: [quote='skip128' pid='135319' dateline='1316842260']
See on natuke arusaamatu küll. CNN räägib, et NASA ootab kinnitust prantsatuse kohta. St. et ta on siis juba maas? NASA ise on öelnud, et suurenenud päikeseaktiivsuse tõttu on satelliidi langemine häiritud ja asi on pidevalt suunda muutnud. Mingi vassimine käib.
kogu see lugu võib ollagi kate millelegi muule... kuni selle väidetava kukkumisperioodi lõpuni on USA president Denveris, kus käivad "maailma suurimad terrorismivastased õppused" ehk siis kuni 27 sept.
Tõin selle teema siia üle.
Muuseas, kas keegi suudaks mulle anda kindla allika, et Obama viibib Denveris järgmisel nädalal? Ainukese tõestivõetava (kui üldse) pressiteate leidsin Denver Post'ist
Hüsteerilised Youtube klipid mind ei huvita.
NASA - Never A Straight Answer
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
Päike on muutunud viimastel päevadel vägagi aktiivseks - viimase 24h jooksul
siis 6 suuremat purset; Six coronal mass ejections in 24 hours
Postitused: 1,473
Teemad: 21
Liitus: Sep 2009
Postitused: 104
Teemad: 2
Liitus: Dec 2008
Postitused: 1,057
Teemad: 8
Liitus: Dec 2009
26-09-2011, 22:36
(Seda postitust muudeti viimati: 28-09-2011, 20:50 ja muutjaks oli zzz34.)
(24-09-2011, 13:29 )skip128 Kirjutas: Muuseas, kas keegi suudaks mulle anda kindla allika, et Obama viibib Denveris järgmisel nädalal? Ainukese tõestivõetava (kui üldse) pressiteate leidsin Denver Post'ist
Hüsteerilised Youtube klipid mind ei huvita.
Valge Maja teatab tõepoolest, et Obama saabub 27. sept 15:25 kohaliku aja järgi Denverisse, kuid lahkub sealt juba 17:50 tagasi Washingtoni. Nii et ... ei midagi ee-erilist
Postitused: 106
Liitus: Feb 2011
(26-09-2011, 22:36 )zzz34 Kirjutas: täna õhtul Viljandis . nice, mis kell sa pildi tegid? ma nägin 00:30 ajal ainult valget virvendust ja korra muutus õrnalt punakamaks, aga mitte midagi rohkem
Postitused: 1,057
Teemad: 8
Liitus: Dec 2009
Mingi 22:10 siin veel pakk pilte aga läks pilve kuid peale keskööd oli veel näha pilvede vahelt,nii,et kõva laks oli päikeselt.
Jah, nüüd oli vist ikka päris kõva protuberants olnud. Jälgigem öötaevast!
http://forte.delfi.ee/news/teadus/fotod-...6&l=fplead
Postitused: 2,838
Teemad: 101
Liitus: Apr 2004
Ootaevast nyyd koguaeg pole ka motet jalgida. N3kl.org ning spaceweather.com ning usa programm costello suudavad anda kohutunde mil selleks motet voiks olla
Vihja paranormaalsetest nähtustest meile:
paravihje@gmail.com
"To do is to be" - Descartes
"To be is to do" - Voltaire
"Do be do be do" - Frank Sinatra
02-10-2011, 08:48
(Seda postitust muudeti viimati: 02-10-2011, 09:09 ja muutjaks oli Foorumlane.)
![[Pilt: RTR2RXC8_140954.jpg]](http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/5bOQ4ByNBC7OhbfsVs8afw--/YXBwaWQ9eW5ld3M7cT04NTt3PTYzMA--/http://l.yimg.com/os/255/2011/09/30/RTR2RXC8_140954.jpg) Pàris ilus pilt 17. septembril pildistatud ISSilt! Ma nagu sain aru, et selle fenomeni nimeks oleks "magnetosfer"?, kus toimub pàikese valguse energia kokkupôrge maa magnetvàljas elektriliste osakestega! Ei ole spets nii, et vabandage, kui plàma ajan  , http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetosphere
Lisan, et pilt on tehtud India ookeani kohal!
Postitused: 2,838
Teemad: 101
Liitus: Apr 2004
Kas in juba oeldud et 26. Septembri virmakised olid nahtavad ka poolas ja saksamaal?
No. Igatahes olid
Vihja paranormaalsetest nähtustest meile:
paravihje@gmail.com
"To do is to be" - Descartes
"To be is to do" - Voltaire
"Do be do be do" - Frank Sinatra
Postitused: 513
Teemad: 24
Postitused: 2,753
Teemad: 16
Liitus: Apr 2011
03-10-2011, 01:49
(Seda postitust muudeti viimati: 03-10-2011, 01:51 ja muutjaks oli euroruubel.)
http://www.youtube.com/watch?v=xK3nyP-lzjA
Jóotuubis sama pilt olemas: hiigelkomeedist päikesesse
4. okt jõuab päikese järjekordne lärtsatus ka meile.
Et siis venekeele mitteoskajatele nagu mina, ka infi
Postitused: 513
Teemad: 24
Postitused: 2,753
Teemad: 16
Liitus: Apr 2011
1. Komeedid ei põruta ühes tükkis Päikesesse - nad lagunevad lihtsalt päikese atmosfääris. Sellist komeedi lagunemist päikese atmosfääris on juba varem täheldatud ja mitu korda.
2. Komeedi (tükkide) kokkupõrked ei põhjusta Päikese "lirtsatusi":
Isegi kui oleks hiigelkomeet, siis ta laguneks vähemalt osaliseltki, eespool mainitud asjandus põrutas Päikesesse aga ühes tükis.
Kas oma teekonnal päikese sisemuse poole järjest rohkem lagunev komeet (isegi kui on hiigelkomeet) on võimeline põhjustama selliseid magnetvälja häireid, et osa Päikese materjalist rebib end gravitatsiooniväljast lahti ja põrutab minema? Kui on mingi teaduslik seletus, siis toodagu. Ma lihtsalt ei kujuta, ette kuidas komeet on oma liikumisega Päikese sisemuse poole võimeline tootma vastava protsessi jaoks piisavalt energiat( järjest lagunev komeet pealegi - ja no millega ta seal niiväga kokku põrkab?)
Jah, need Päikese lirtsatused ( solar flares ja mass coronal rejection) on suht tavaline asi, aga komeetidega pole neil leitud küll mitte mingit seost. Mingi seos on leitud magnetilise energia miski muundumisega, millest arusaamine nõuab juba rohkemat kui mu keskoolifüüsika.
|