Postitused: 2,753
Teemad: 16
Liitus: Apr 2011
Oludes, kus eesti ekspordiriikidel läheb -stagneeruvalt...prognoositakse optimistlikku majanduskasvu ....nii 2,5 prossa. Ilmselt loodetakse raamatupidamislikele imedele, eelmisest aastast jäi meelde aind see, kuidas iga kahe kuu tagant pangad oma "prognoosi korrigeerisid" ja ikka allapoole.
http://www.e24.ee/2649222/suur-majandusp...s#comments
Tsitaat:Tähelepanuväärne on see, et esimest korda üle mitme aasta ei kordu analüütikute kommentaarides refräänina kriisi süvenemise või taaspuhkemise oht. Euroopa majandust mitu aastat räsinud võla- ja panganduskriis näib olevat edukalt tagaplaanile surutud. Esiplaanil on lootus, et maailmajao majandus taastub ja koos sellega saab hoogu ka kohalik eksport. See omakorda peaks tooma nii maksutulu riigikassasse kui ka kasumeid ettevõtjatele.
IRW
Postitused: 1,456
Teemad: 2
Liitus: Feb 2013
(05-01-2014, 15:33 )euroruubel Kirjutas: Tsitaat:Tähelepanuväärne on see, et esimest korda üle mitme aasta ei kordu analüütikute kommentaarides refräänina kriisi süvenemise või taaspuhkemise oht. Euroopa majandust mitu aastat räsinud võla- ja panganduskriis näib olevat edukalt tagaplaanile surutud. Esiplaanil on lootus, et maailmajao majandus taastub ja koos sellega saab hoogu ka kohalik eksport. See omakorda peaks tooma nii maksutulu riigikassasse kui ka kasumeid ettevõtjatele.
IRW
Majandusega on nagu on. Suur osa on kinni meis endis. Kui kedagi huvitab, siis räägin kuidas ma peale okupatsiooni omale autot "liisinud" olen....
1988-9 täpselt ei ole meeles tõin põhja rootsist omale 200 sek i eest ühe Volvo saani. Ülevedu läks kallimaks. Kokkuvõttes sain oma okupatsiooniaegse žigulli eest raha tagasi veidi rohkem. Sõitsin sellega umbes kolm-neli aastat. Mõtlesin, et peaks midagi paremat muretsema Uurisin hindu ja kratsisin kukklasse agu. Uue jaoks nagu ei jagunud ja liisingu kogumaksumus oleks näilise väikse protsendi puhul lõppsummat vaadates olnud mega. Isegi kui inflatsioon maha arvata. Sõitsin veel kaks aastat ja rehkendasin, et liisin seda saani ise endalt. Siis müüsin maha kuna oleks olnud vaja remondile teha üsna suuri kulutusi ja ostsin odava sierra. Liisingut maksin endale ise edasi. Sõitsin sellega umbes poolteist+ aastat ja viisin lammutusse. Lammutusest saadud raha eest ostsin sierra ja sõitsin sellega ka mingi aasta poolteist. Viisin lammutusse. Sain ostukulud tagasi. Lammutusest saadud raha eest ostsin uue ja sõitsin sedakorda niikaua kui oli aeg jälle lammutusse viia. Ainukesed hoolduskulud - õli, õlifiltrid. St. kõigi nende puhul oli autode väärtus ostes umbes lammutusest saadav hind. Lisakuludeks oli üks aku ja kaks reffi.
Kuna liisingut oli ka juba endale kogunenud siis järgmiseks sai ostetud KIA Rio. Pakkusid siis seda 109 000 krooniga. Liisingule võttes oleks olnud vaja maksta 167 000 krooni + lõpus jääkväärtus 12 000 krooni + kohustuslik kõige vingem kasko. Tundus kirves. Aga kuna mulle oli omale veidi liisingut kogunenud siis läksin ja ostsin selle välja. Poes oli küll keeruline vastata küsimusele, et millisele liisingule me paberid teema aga sain hakkama. Automüüja jaoks oli kuidagi kummaline, et ma ei liisi. Tegelikult liisisin - varem kogutud liisinguraha eest ma ju ta ostsin. Liisimine jätkus. Võtsin seda nagu oleks omale liisinud ja maksin igakuist liisingut ise endale, ehk siis panin kõrvale. Mõned aastad hiljem müüsin selle maha ja liisisin järgmise tutika auto. Kui välja arvata ostuprotseduuris müüja hämmeldus, et auto ei lähe liisingufirmale ei olnud midagi mutunud. Kaskot olen kasutanud iga tutika auto puhul kuid ei ole võtnud kõige vingemat paketti. Ehk siis olen loobunud varguse osast 100% kui kätte ei saada. Peaaegu poole odavam tuleb. Aga see on minu risk. Hetkel sõidan neliveolise maasturiga mis saab kevadel viie aastaseks ja plaanin selle vahetada järgmise liisingu auto vastu. Lihtsalt liisingut on nii palju kogunenud. Kui keegi hakkab ruigama midagi mitterohelisest siis mina hindan turvalisust ja pealegi elan kohas kus ma väikse autoga ei saa nii kevadel kui sügisel mõnda aega liikuda. aga see selleks. Meenus veel üks asi - kui panga müügititrikud mul hinge oma nõustamistele kutsumisega täis ajasid siis käisin ka korra nõustamisel. Nõustaja oli väga kurb kui ma lahkusin. Nimelt tema nõustamistegevuse tõttu lõpetasin oma suhte selle pangaga, ehk siis palusin oma arve sulgeda ja raha letile panna. Viimane osutus kõige keerulisemaks, kuid mitte võimatuks. Lisaks siia veel nii palju, et mul ei ole ühtegi pangalaenu ega ei ole ka sellel sajandil olnud krediitkaarti. Krediitkaarti füüsilisel kujul. Tõesti - olen maailmast mõnede netiostude puhul kunagi teinud virtuaalse krediitkaardi netipangas konkreetse tehingu tarvis.
Samuti ei ole ma saanud ühtegi senti ühtegi eurotoetust.
Mis ma tahtsin sellega öelda?
Postitused: 1,615
Teemad: 181
Liitus: Oct 2003
(05-01-2014, 15:33 )euroruubel Kirjutas: Oludes, kus eesti ekspordiriikidel läheb -stagneeruvalt...prognoositakse optimistlikku majanduskasvu ....nii 2,5 prossa. Ilmselt loodetakse raamatupidamislikele imedele, eelmisest aastast jäi meelde aind see, kuidas iga kahe kuu tagant pangad oma "prognoosi korrigeerisid" ja ikka allapoole.
http://www.e24.ee/2649222/suur-majandusp...s#comments
Tsitaat:Tähelepanuväärne on see, et esimest korda üle mitme aasta ei kordu analüütikute kommentaarides refräänina kriisi süvenemise või taaspuhkemise oht. Euroopa majandust mitu aastat räsinud võla- ja panganduskriis näib olevat edukalt tagaplaanile surutud. Esiplaanil on lootus, et maailmajao majandus taastub ja koos sellega saab hoogu ka kohalik eksport. See omakorda peaks tooma nii maksutulu riigikassasse kui ka kasumeid ettevõtjatele.
IRW 2007-ndal aastal oli majanduskasvu prognoosiks 2008-ndaks aastaks mingi 6-7%, iga kvartal tõmmati seda alla kuni jõuti -10%-ni. Olen nõus, et valitsus on liialt optimistlik oma prognoosides. Ma planeeriks maksulaekumise 0% kasvu peale, kõik ületulu on boonus.
(05-01-2014, 19:18 )Sinis Kirjutas: Faraday! Kui leidub keegi, kes su jutust aru ei saanud, siis on ta lihtsalt hull. Aga kui leidub keegi, kes su jutust aru sai, siis on ta püstihull nagu sa isegi ehk teisisõnu: maga end kaineks 
Ma võtaks selle toimingu ette, aga kas sa panustaksid näiteks selle võimalikuks osutumisele - Muretsed mulle kasti Retzinat või Boutarit. Need on suht odavad aga eestist keeruline saada.
Või...kui kellelgi vedelab....olen rõõmus kui ... aga võib sealset ouzot ka pakkuda. Või laenata. Ise maandun ilmselt Heraklionis mai algul, kui just ümberistumistega Sitiasse kohaliku lennuga ei saa. Ja tulen tagasi jaanipäevaks. Seega annan välja kas likviidse või mittelikviidse võlakirja.
Kui maandun Sitias, siis saan tagasi tulles kaasa võtta kümnetes kordades rohkem kui maandudes Heraklioni. Ehk siis suurem lennuk suudab võtta pardale vähem kui väiksem lennuk. Või siis on pistmist pigem lubatud kaaluga...
Seega tänan heade soovide eest ja eks püüan kunagi kui kaineks saan ka magada. Või kuidas see oligi....
(05-01-2014, 21:15 )Sinis Kirjutas: (05-01-2014, 20:52 )Faraday Kirjutas: Ma võtaks selle toimingu ette, aga kas sa panustaksid näiteks selle võimalikuks osutumisele - Muretsed mulle kasti Retzinat või Boutarit. Need on suht odavad aga eestist keeruline saada.
Ei minust saa sinu jootjat. Parem võta oma vaidlusalune tekst ette ja katsu seda lugeda ilma iga sõna otsa komistamata 
Seega siis seleta lahti millest aru ei mõistnud. Püüan vead parandada. Ja anna andeks, haridusega on nagu on...paar aastat koos isaga kõrgkoolis (küla algkool asus mäe otsas) ja sellega ka mu haridustee piirdus 
Olen üks suur kõrv.
06-01-2014, 09:24
(Seda postitust muudeti viimati: 06-01-2014, 14:25 ja muutjaks oli euroruubel.)
http://www.e24.ee/2651710/malmstein-fina...eruvaarsed
Mujal valdkondades aga trahvid....või lõivud, või...nö tavainimesele... odavalt ei pääse...(suhtelisuses teenitava tuluga)
Pevkur ärkas...
http://www.e24.ee/2652006/pevkur-karistu...000-euroni
Postitused: 429
Teemad: 3
Liitus: Mar 2012
http://www.decivitate.ee/?news_id=2094
Mati Hindi ettekanne.
Toon siit mõned lõigud-
Esimene Eesti põhiseaduslik valitsus Mart Laari eesistumisel saavutas valimisvõidu välismaise raha toetusel. Selle valitsuse ajal sisendati juhtmõtteid “Uppuja päästmine on uppuja enda asi” ja “Võitja võtab kõik”, see tähendab: teistega arvestamine on ideoloogiliselt vale asi. Propageeriti kiiret kihistumist ja rikastumist (aga kust see sai tulla, kui tootmine oli languses?), omakasu taotlemine kuulutati isegi loovinimeste puhul ainsaks mõistetavaks tegutsemismotiiviks, kaotajaid (ka Riigikogu opositsioon) koheldi vaenlastena.
Mart Laaril oli kavatsus teha Eestist prostitutsiooniparadiis, Riigikogus menetleti juba vastavaid seaduseelnõusid. Julgen kinnitada, et oma vähese tulemuslikkusega tööle Riigikogus võin mõningasegi positiivse hinnangu anda ka seetõttu, et võitlesin koostöös Põhjamaade saatkondadega ja Põhjamaade ajakirjandusega selle koletisliku kavatsuse vastu. Prostitutsioonisse soosiva suhtumise mõjud avalduvad tänapäevani: bordellipidajad ja kupeldajad ning isegi inimkaubitsejad jäävad praktiliselt karistamata, isegi kui politsei on näinud vaeva nende paljastamisega.
Meid ähvardanud venelastega koloniseerimise asemele on tulnud amerikaniseerimine, keeleliselt ja meeleliselt, poliitikast rääkimata. Rahvusluse kõrvale ja asemele tuleb kosmopoliitne ratsionalism. Kui lisada Eesti tühjenemine oma rahvast, siis tõuseb meie põlvkonna elu mõtteks nende muutuste tagasipööramine – tuleviku päästmine.
Postitused: 1,893
Teemad: 9
Liitus: May 2009
(07-01-2014, 23:15 )corporis Kirjutas: http://www.decivitate.ee/?news_id=2094
Mati Hindi ettekanne.
Toon siit mõned lõigud-
Mart Laaril oli kavatsus teha Eestist prostitutsiooniparadiis, Riigikogus menetleti juba vastavaid seaduseelnõusid. Julgen kinnitada, et oma vähese tulemuslikkusega tööle Riigikogus võin mõningasegi positiivse hinnangu anda ka seetõttu, et võitlesin koostöös Põhjamaade saatkondadega ja Põhjamaade ajakirjandusega selle koletisliku kavatsuse vastu. Prostitutsioonisse soosiva suhtumise mõjud avalduvad tänapäevani: bordellipidajad ja kupeldajad ning isegi inimkaubitsejad jäävad praktiliselt karistamata, isegi kui politsei on näinud vaeva nende paljastamisega. Möned aastad tagasi rääkisid Lepa ja punk-astroloog Abiraama Nöme raadios,et käisid Tais ja seal öitseb kompleksivaba prostitutsioon ning arvasid et ka Eestis peaks asi möne aja möödudes löppkokkuvöttes niikaugele jöudma.Tundub et kulissidetagustel jöududel pole see plaan ja muud taolised mitte maha maetud.
Truth shall set you free.
Eesti peavoolu ajakirjandus on pikemat aega harrastanud demagoogiat multikulti ja väljarände teemadel, nüüd pannakse paanikast kubisevaid pealkirju, kui briti peaminister ähvardab kinni panna immigrantide toetamise maksuaugud.
Kusjuures kommentaariumis tuuakse ilusti need demagoogilised võtted välja . ma ei usu, et ajakirjanikud kommentaare ei loe - neid viimaseid kustutatakse vägagi agaralt - seega jätkuv demagoogia on kusagilt "ette kirjutatud" , sest ma lihtsalt ei usu, et "elu näinud" ja palju ringi reisinud ajakirjanikud on nii lollid ja naiivsed...
Tõsiselt paranähtus, eksole?
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
Ajakirjanikud - nii lollid kui ka targad üritavad mitte hammustada kätt mis neid toidab ja ma ei arva, et "käeks" peetakse lugejaid.
08-01-2014, 17:42
(Seda postitust muudeti viimati: 08-01-2014, 17:51 ja muutjaks oli Faraday.)
(08-01-2014, 16:59 )excubitoris Kirjutas: Ajakirjanikud - nii lollid kui ka targad üritavad mitte hammustada kätt mis neid toidab ja ma ei arva, et "käeks" peetakse lugejaid.
Kas pead silmas oma bookmargi linkidel kirjutavaid ajakirjanikke? Eesti meedias olen ka kohanud veidi teistsuguseid ajakirjanikke kuid jah suur osa on lapsajakirjanikud kellel ei ole isegi aimu mida tähendab "käsi" ehk siis lugedes uudist kus kirjutatakse, et kaks hukkunut olid nii raskes seisundis, et viidi kuskile kaugele ravile.
Ja kui näiteid soovid siis
http://www.aripaev.ee/article/2013-04-19...pogenemine
PS: Kahtlustan, et mingi osa peab ka Tallinna TV d ja Kesknädalat ajakirjanduseks kuid minu arusaamise järgi on need lugemist/vaatamist mitteväärivad kohad.
08-01-2014, 18:14
(Seda postitust muudeti viimati: 08-01-2014, 18:25 ja muutjaks oli euroruubel.)
Faraday, ära keeruta, need ajakirjanikud, kes kasvõi juhtkirju kirjutavad on enamuses 40+ (need, kes tooni annavad) ja näinud nii seda kui teist. Point on mujal, peaksid aru saama küll. Ma räägin Postimehest ja Päevalehest. Ehk neist, kes oma sõnul ongi sõltumatud ja kallutamatud ja objektiivsed.
(08-01-2014, 18:14 )euroruubel Kirjutas: Faraday, ära keeruta, need ajakirjanikud, kes kasvõi juhtkirju kirjutavad on enamuses 40+ (need, kes tooni annavad) ja näinud nii seda kui teist. Point on mujal, peaksid aru saama küll. Ma räägin Postimehest ja Päevalehest. Ehk neist, kes oma sõnul ongi sõltumatud ja kallutamatud ja objektiivsed.
No aga räägi. Ma ei ole sellele vastu vaielenud, küll aga rumalale üldistusele. Mis Postimeest ja Päevalehte puudutab, siis Postimehe puhul võin näidetega üldistava jutu ümber lükata, Päevalehte ei tea, sirvin harva kuid olen kindel, et ka seal on midagi mis seda üldist väidet ei toeta.
PS: 40+ ajakirjanikud on kummalisel kombel poliitökonoomiat, partei ajalugu ja muud taolist ilmselt saanud omal ajal liiga palju kuid siiski mitte kõik. Probleem on pigem siiski uutes lapsajakirjanikes.
08-01-2014, 18:40
(Seda postitust muudeti viimati: 08-01-2014, 18:52 ja muutjaks oli euroruubel.)
(08-01-2014, 18:31 )Faraday Kirjutas: (08-01-2014, 18:14 )euroruubel Kirjutas: Faraday, ära keeruta, need ajakirjanikud, kes kasvõi juhtkirju kirjutavad on enamuses 40+ (need, kes tooni annavad) ja näinud nii seda kui teist. Point on mujal, peaksid aru saama küll. Ma räägin Postimehest ja Päevalehest. Ehk neist, kes oma sõnul ongi sõltumatud ja kallutamatud ja objektiivsed.
No aga räägi. Ma ei ole sellele vastu vaielenud, küll aga rumalale üldistusele. Mis Postimeest ja Päevalehte puudutab, siis Postimehe puhul võin näidetega üldistava jutu ümber lükata, Päevalehte ei tea, sirvin harva kuid olen kindel, et ka seal on midagi mis seda üldist väidet ei toeta.
PS: 40+ ajakirjanikud on kummalisel kombel poliitökonoomiat, partei ajalugu ja muud taolist ilmselt saanud omal ajal liiga palju kuid siiski mitte kõik. Probleem on pigem siiski uutes lapsajakirjanikes.
Jäta jama. Vaata tänase päevalehe demagoogianupukest:
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/juhtkir...d=67570462 Juba kasvõi see, et päevaleht võrdsustab sujuvalt "meie omadeks" kõik immigrandid....mis iganes motiividel nood ka riiki sisenevad.... muud pole mõtet enam kommenteeridagi....
Tabava analüüsi leiad ka kommentaariumist.
Postimehe stiilinäide.
http://arvamus.postimees.ee/2639438/juht...d-vaikesed Multikulti invasiooni õigustatakse mingi suva näidetega, kusjuures, kui omal ajal kommentaaris keegi sellele tähelepanu juhtis, siis see kommentaar kustutati ära.
Ja kõik neid kirjutavad nagu juba ütlesin, 40+ ajakirjanikud. nn. lapsajakirjanikke juhtkirjade juurde ei lasta
Ja need ei ole ühekordsed näited. Peeter Helme vs Postimees hea näide.
(08-01-2014, 18:40 )euroruubel Kirjutas: Ja kõik neid kirjutavad nagu juba ütlesin, 40+ ajakirjanikud. nn. lapsajakirjanikke juhtkirjade juurde ei lasta
Ja need ei ole ühekordsed näited.
Ei oska kommenteerida, kummalgi pole nime juures.
08-01-2014, 18:59
(Seda postitust muudeti viimati: 08-01-2014, 19:01 ja muutjaks oli euroruubel.)
(08-01-2014, 18:51 )Faraday Kirjutas: (08-01-2014, 18:40 )euroruubel Kirjutas: Ja kõik neid kirjutavad nagu juba ütlesin, 40+ ajakirjanikud. nn. lapsajakirjanikke juhtkirjade juurde ei lasta
Ja need ei ole ühekordsed näited.
Ei oska kommenteerida, kummalgi pole nime juures.
Ära keeruta. Juhtkiri näitab ajalehe nägu, juhtkirjadel allkirju reeglina pole, kuna on tegemist toimetuse ühise vaatega.
Postitused: 3,869
Teemad: 7
Liitus: Jun 2011
(08-01-2014, 18:59 )euroruubel Kirjutas: Ära keeruta. Juhtkiri näitab ajalehe nägu, juhtkirjadel allkirju reeglina pole, kuna on tegemist toimetuse ühise vaatega. Oled sa kindel, et Arvamuse rubriigis, ja ilma oma nime avaldamata, kirjutavad 40+ ajakirjanikud ja Arvamuse rubriigis, kuhu inimesesd kirjutavad oma arvamusi, kujundatakse ajalehe nägu?
Kommentaare kustutavad vastavad töötajad mitte ajakirjanikud ise seega kommentaaride kadumise alusel oletada, et ajakirjanik loeb kommentaare ei ole õige.
08-01-2014, 19:16
(Seda postitust muudeti viimati: 08-01-2014, 19:27 ja muutjaks oli euroruubel.)
(08-01-2014, 19:05 )kage Kirjutas: (08-01-2014, 18:59 )euroruubel Kirjutas: Ära keeruta. Juhtkiri näitab ajalehe nägu, juhtkirjadel allkirju reeglina pole, kuna on tegemist toimetuse ühise vaatega. Oled sa kindel, et Arvamuse rubriigis, ja ilma oma nime avaldamata, kirjutavad 40+ ajakirjanikud ja Arvamuse rubriigis, kuhu inimesesd kirjutavad oma arvamusi, kujundatakse ajalehe nägu?
Kommentaare kustutavad vastavad töötajad mitte ajakirjanikud ise seega kommentaaride kadumise alusel oletada, et ajakirjanik loeb kommentaare ei ole õige.
Postimees siiski igaüht ka "arvamust" kirjutama ei lase( õigemini, ei lasta lehte) - ja kui paned tähele siis tegemist juhtkirjaga. Igal juhul -ajaleht vastutab, kui avaldab. Ja kui leht peakski minema anonüümsete artiklite teed, siis...mis ise sest väljaandest arvaksid? Ja kes on need "spets" töötajad, kes ajalehe teadmata kustutavad ajalehes avaldatavaid kommentaare?
Peeter Helme vs Postimees enne kohalikke valimisi - vaadake, mis argumentidega Postimees multikultit kaitses, puhas demagoogia.
Postitused: 3,869
Teemad: 7
Liitus: Jun 2011
08-01-2014, 19:36
(Seda postitust muudeti viimati: 08-01-2014, 19:48 ja muutjaks oli kage.)
(08-01-2014, 19:16 )euroruubel Kirjutas: Postimees siiski igaüht ka "arvamust" kirjutama ei lase( õigemini, ei lasta lehte) - ja kui paned tähele siis tegemist juhtkirjaga. Jah, sul on õigus, aga juhtkirju on ka igasuguse iseloomuga ja seda peaksid kirjutama toimetus(t)e juht või juhid. Ja kontakte vaadates ning veebis otsides (mõni üle kontrollitud) ei paista küll kõik 40+ olevat.
Tsitaat:Ja kes on need "spets" töötajad, kes ajalehe teadmata kustutavad ajalehes avaldatavaid kommentaare?
Delfi on vahepeal otsinud kommentaaride kontrollijaid ja kui ajakirjaniku vaatenurgast proovida vaadata, siis mina ei sooviks küll huvitava töö asemel nürilt igasuguseid kommentaare lugeda ja kustutada. Toimetusest saab kindlasti täpsemalt teada.
PS! Pealegi ajakirjanik kirjutab artikli, aga edasine, st kujundus, (veebi)lehte jõudmine jmt koos kommentaaride kontrolliga on juba teiste töö.
Postitused: 429
Teemad: 3
Liitus: Mar 2012
http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=22174
Eesti vaesuse ja väljarände ema on Laari poliitika!!!!!!!!!!!!!!!!
15-01-2014, 21:01
(Seda postitust muudeti viimati: 15-01-2014, 21:05 ja muutjaks oli Faraday.)
(15-01-2014, 20:08 )corporis Kirjutas: http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=22174
Et Edgar Püha Esimene ise seal kesknädalas demagoogiat ja valet ajamas.....
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
(15-01-2014, 21:01 )Faraday Kirjutas: (15-01-2014, 20:08 )corporis Kirjutas: http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=22174
Et Edgar Püha Esimene ise seal kesknädalas demagoogiat ja valet ajamas.....
Faraday - anna palun iseloomustus ka Laarile. Tänan.
Postitused: 672
Teemad: 24
Liitus: Nov 2010
Savisaar on üsna osav poliitik ja meister pooltõdede najal usutava pildi loomises. Ja kuna rahva enamus ei adu meie majanduse allakäigu (ning sellest tuleva) tegelikke põhjuseid, siis on mugav selle najal poliitilist profiiti lõigata. Näiteks Savisaare raamat "Tõde Eestist" (ilmus 2012). Veerandi sellest suutsin läbi lugeda, siis viskas üle ja enam kätte ei ole võtnud. Ega otseses valetamises süüdistada ei saa, küll aga viskab üle hoolega otsitud näited teiste süüdistamiseks ja enese upitamiseks. Ja on piisavalt lolle kes selle möga õnge lähevad ning arvavad kesikute pundi õiget asja ajavat. Tegelikkuses on nad aga samasugused riigimüüjad kui teisedki parlamendi erakonnad. Vanarahvas ütles selliste kohta, et pada sõimab katelt. Sisulist vahet neil ei ole.
Tsitaat:Kuidas meie marionetid saaksidki rappa vajuvat masinavärki kindlamale pinnale suunata, kui rool (seadusandlus) on Brüsseli käes, gaasipedaali (rahandus) sõtkuvad võõrad pangajuudid ja kange-nuppe (tööstus) krutivad välismaised korporatsioonid?
Meist kui oma maa peremeestest on kuidagi märkamatult saanud sulased. Sulased otses mõttes. Tööga loodud lisandväärtus voolab piiri taha peremeeste tasku, koju jääb vaid söögiks vajalik (et ikka tööd jõuaks rabada).
Üldise heaolu kasv on sellistes tingimustes välistatud, ka mistahes pingutuste juures. Tuleb saada taas peremeheks oma maal, luua tingimused omamaise tööstuse taastekkeks ning alles siis saab rääkida inimväärse elu võimalikusest. Sulasena rabades ju tulevikku ei ole....
Mõtteaineks - palun leidke kümme erinevust tüüpilise koloniaalmaa ja tänase Eesti Vabariigi vahel...
Postitused: 4,561
Teemad: 15
Liitus: Aug 2010
Vaba Mõtte Klubi 14.01.2014
Seekordses saates tuleb juttu uue partei loomisest, käpardlikust rongiliikluse korraldamisest, regionaalpoliitika murekohtadest ja USA sõjalise kohaloleku tähtsusest Baltikumis.
Postitused: 340
Teemad: 4
Liitus: Nov 2007
Nojah, selle asemel, et juba olemasolevaid kohalikke aidata, leiavad mõned tarbekas teha soodustusi neile, kes toovad omale väljamaalt abikaasa Eesti. Lugege ise, saate aru, mida tahtsin öelda-
http://www.aripaev.ee/blog/2014/1/20/lei...valismaalt
|