11-06-2017, 22:38
(10-06-2017, 07:25 )Tulnukinimene Kirjutas: [quote='isemaag' pid='235524' dateline='1497041910']
Ja mina omaltpoolt võin seda kinnitada, juba mitu aastat on enamus linde kadunud, metsad on justkui haudvaikseks jäänud, herilased ja mesilased kadusid, vaablased kadusid, varblased kadusid jäävalt, liblikad kadusid, nüüd mõned korrad suves liblikat näha on suur vedamine, rohutirtsud on kadunud mitu suve juba.
Võibolla, et inimesed elavadki juba erinevates maailmades, sest minu metsa-õuel rõkkab lindude laulust, on herilasi-mesilasi-vaablasi-liblikaid- rohutirtse. Veelgi enam - forellid hüppavad jões, õuel õitseb mitut liiki (eesti looduslikke)orhideesid, jalutavad kitsed, kährikud, koprad, musttoonekurg, haigrud, metsa all looduslikud marjapõõsad (sõstrad, tikrid), õunapuud.
Tõsi küll - veidi eemal lageraie-lagastatud maa.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ainult selles kevades üle mitme aasta on linnud tagasi tekkinud, ööbikud laulsid kaskede ladvus. Kuid putukate kohalt on kõva puudujääk. Varblasi enam pole ühtki, harakad on täielikult kadunud, rohutirtsud on kadunud, suitsupääsukesi pole enam, liblikaid pole enam, nägin ühtainust kes oli mu eeskojasse eksinud ja aitasin ta välja, elunäinud inimesed ikka mäletavad veel, kuidas taevas mustas pasknääride parvedest, parv laskus marja-aeda ja mõne tunniga tehti puhas töö, pole enam mingeid parvesid. Minu kodu lähedale pandi püsti EMT moblamast, siis kõik muutus, mitmest ploomipuust jäin ilma, kuivasid korraga nagu kokkuräägitult.