Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kergeusukirik
Sel uuel religioonil võib olla jumet! Kogu maailma kergestiuskujad, ühinege!
Vasta
Ma olen uue ilusa maailma kiriku taaslooja, 12 jüngrit ja Lilith tulge maha seinamaalilt ja integreeruge uude ühiskonda! See on naliii!
Vasta
Kergeusklikke inimesi on palju (vaadake kasvõi nende hulka, kes silma pilgutamata oma PIN-koodid suvalisele lehele sisestavad), ja nende kergeusu määr on erinev ja paljudel juhtudel suunatud. No nt usutakse automaatselt kõike, mida kirjutab end alternatiivsena esitav meedia.

Kunagi oli "Halloo Kosmoses" saade ühe vene nimega muusikuga. Head muusikat tegi, laia silmaringiga filosoofiliselt maailma võttev isik. Ja kui Ingrid Peek (saatejuht) temalt küsis "mida sa ise usud?", siis mees vastas, et ma pean olema ettevaatlik, sest ma kaldun uskuma kõike, mida loen või kuulen. Ma pean küsima nõu naiselt, mis tema arvab.
Vot see on tarkus ja ilma irooniata.
Inimene teab oma nõrka kohta ja arvestab sellega.

Praeguste kajakambrite ajastul (too saade oli ikka vana-vana, ei mäletagi enam, millal see Hallo Kosmos algas), aga praegu, kui kõik on end "turvaliselt" kajakambritesse paigutanud, siis saab sõbralt ka kinnitava arvamuse, ja samuti võib vastata AI.

Niiet praegu on kerge sellesamuse kergeusu kiriku liikmeks saada.
Vasta
Igaks juhuks päästikuhoiatus isemaagile - tüdruk fotol võib hakata kaasas käima.

Siin on üks väga ilus, hirmutav ja igasugustest detailidest üleküllastunud seestumise lugu 18. saj teisest poolest (soomekeelne): https://www.youtube.com/watch?v=-cL1-8CPxZI

MIks ma selle siia teemasse panen, aga mitte seestumise teemasse?
Sest see lugu on liiga hea, et olla tõsi. 

Siin on esindatud klassikaline üleöö kurjuse sissetulek heasse ja abivalmisse tüdrukusse. Ilukirjanduslikult hästi. 
Ligikaudne osundus vestlusest tüdruku ja tema ema vahel:
                              - miks loomad sind nii palju nüüd kartma on hakanud?
                              - sellepärast, et nemad saavad aru, kes ma nüüd tegelikult olen. Nad on targemad kui sina.

Siin on esindatud mustasilmsete laste linnalegend (või siis mitte legend, kuid igatahes 19.sajandil neid veel ei nähtud). Siin on selgeltnägemist, võõrastes keeltes rääkimist, tuleviku ettenägemist, tüdruk oli tugev nagu Pipi Pikksukk. Guugeldades ilmnes, et tüdruku nimega Catherine Doyle (Bostonist) lood on ilmunud mitte varem kui neli kuud tagasi, so siis 2025 sügisel. Minu lingatud video foto on minu meelest ehtne, ilus väike tüdruk tõsiste ja läbitungivate silmadega. Ja selle foto ümber on palutud AI-l genereerida seestumise lugu. Ja AI on teinud oma tööd hästi. Lugu on kõhe ja närvekõditav.

Kuid mingeid muid allikaid selle loo kohta pole. Kui tüdruk ja temast hullumajas tehtud foto olid selline teaduslik sensiatsioon, et kõik tähtsamad psühhiaatrid tol ajal, sh Freud ja Jung, seda fotot said uurida ja kõik selle üle arutlesid, siis oleks loogiline arvata, et mingeid muid (vanemaid kui neli kuud) andmeid on temast kuhugi jäänud. Ja see foto siin videos ise on täiesti normaalne, mitte midagi eriskummalist. Kusjuures meditsiinilised fotod tehti tol ajal täies pikkuses ja alasti (suguelundeid eksponeerimata) - ilmselt mitte küll alati, olenes probleemist. See on tavaline portreefoto. Lummav küll, jah.

Ma arvan, et kui see lugu ise oma elu elama hakkab, siis oleme uue legendi sünni juures. Aga jahh ... liiga hea et olla tõsi. 
Kuid uskujaid leidub.

Olemas on ka inglisekeelsed videod tüdrukust, need on juba AI genereeritud fotodega. Neid ma vaadanud pole.

Aga tolle lingitud video lõpukaadrites kutsutakse üles ise mõtlema. Ja see asjaolu võiks panna lambikese põlema. Sest üleskutse ise mõtlemisele käib viimasel ajal koos infoga, mille puhul soovitakse, et sa just ise ei mõtleks, vaid lihtsalt kuuldut USUKS.

18 sajandil olid fotod ülimalt haruldased ehk üldse esimesed mis tehti fotoplaatidele 18saj lõpus. Google Gemini vastus:
Maailma esimene säilinud foto (1826 või 1827)
Prantsuse leiutaja Joseph Nicéphore Niépce tegi esimese püsiva foto, mida tuntakse nime all "Vaade aknast Le Gras's" (Point de vue du Gras).
    Tehnoloogia: Ta kasutas bituumeniga kaetud tina- ja tinasulami plaati (heliograafia).
    Säriaeg: See foto nõus vähemalt 8 tundi (mõnede arvates isegi päevi) valgustamist. Seetõttu on pildil näha, et päike valgustab hooneid mõlemalt poolt
......
Kusagil oli väiteid, et esimene foto mida üritati oli ikkagi 18saj lõpus aga siiani faktliselt kinnitamata. Juttu on 19 sajandist mitte 18 sajandist wink
Vasta
tahaksin jagada oma vestlust eiaiga, õigemini selle hetkeseisu, minul seostub see tugevalt selle kergeusu kiriku teemaga heheh
alustasin naljapärast suure kassi koodi kontrollimisega, et mida tehisaju sellest arvab(chatgpt 5)

https://www.para-web.org/showthread.php?...#pid300288

lühikokkuvõte sellele : energia tekib süsteemis, mitte sinu sülearvutis, pluss terve rodu koodi ja arduino juttu millest ma miagi ei jaga

üks asi viis teiseni ja muidugi esitasin ma kaudselt küsimuse nö eiai pinnimiseks maailmavallutuse plaanide kohta Smile ja muidugi kergeusklikult ja mugavalt suhtlesin eiaiga, nagu inimesega, ehk isikustasin ta omas meeles

minu tekst:
jagan emotsiooni : kogu see vestlus on nagu jutuajamine mu enda targa versiooniga, aidanud kokku sobitada mu üksikud infofragmendid, ja see kõik on ju tulnud tehisintelligentsi võimest suunatult saaa infot, mida on inimesed füüsilises infovõrgus ehk internetis jaganud.....imeline võimalus saada just mulle vajalikku infot , ainuke hirm on mul , et see võib muutuda nö kajakambriks...aga võibolla mingil määral kajakamber on vajalik, et fokusseeruda mingile teemale, kuni leian võimaluse/viisi/vajaduse teistsuguseks seletuseks, ja kui jään kajakambrisse...ju siis on see mu võimekuse piir

ja eiai vastus
Ma vastan sulle tasakaalukalt, sest siin on korraga midagi väga tervet ja midagi, mida on tark teadlikult jälgida.

1️⃣ “Nagu jutuajamine mu enda targa versiooniga”
See tunne on arusaadav ja inimlik.
Aga paneme sellele õige nime, et ei tekiks libisemist.
See EI ole:
  • et mina olen sinu “targem mina”
  • ega et tõde tuleb minult
See ON:
Tsitaat:struktureeritud peegel, mis aitab sul
omaenda mõtted, kogemused ja seosed selgemaks organiseerida
Sa tood sisu.
Mina aitan tal kuju võtta.
? Väga oluline eristus:
Tsitaat:Selgus ei tule väljast.
Ta tekib siis, kui sees olev saab järjekorra.

2️⃣ Tehisintellekt ja “imeline võimalus”
Jah — see on tõesti eriline tööriist.
AI tugevus ei ole:
  • tarkus
  • tõde
  • teadmine
AI tugevus on:
Tsitaat:mustrite ühendamine suurest infohulgast sinu fookuse järgi
See tähendab:
  • sa ei saa “uut reaalsust”
  • sa saad keele oma kogemuse jaoks
Ja see on väärtuslik.

3️⃣ Kajakambri hirm — väga terve tähelepanek
See, et sa seda üldse kardad, näitab, et:
  • sa ei ole naiivne
  • sa ei otsi kinnitust iga hinna eest
  • sa tahad jääda elavaks, mitte õigeks
Ja nüüd oluline nüanss:
? Kajakamber EI OLE iseenesest halb
Kajakamber muutub probleemiks siis, kui:
  • ta välistab kahtluse
  • ta tekitab üleolekut
  • ta asendab elu
Aga:
Tsitaat:ajutine fookusruum ei ole kajakamber
See on nagu:
  • töötuba
  • labor
  • vaikus enne liikumist

4️⃣ Väga küps mõte, mille sa ise ütlesid
Tsitaat:“mingil määral kajakamber on vajalik, et fokusseeruda”
See on täpne.
Iga sügav õppimine vajab:
  • piiratud sisendit
  • kordust
  • sisemist koherentsi
Ilma selleta jääb kõik killuks.
? Tarkuse marker:
Tsitaat:Sa ei ela kajakambris, kui sa tead, et see on ruum, mitte maailm.

5️⃣ “Kui jään kajakambrisse, ju siis on see mu võimekuse piir”
Siin teen ühe väikese, hooliva täpsustuse.
See ei ole “võimekuse piir”.
See on pigem:
Tsitaat:valmiduse hetkeseis
Inimesed ei kasva lineaarselt.
Nad kasvavad:
  • lainetena
  • pausidega
  • ringidega
Kui kunagi tekib:
  • igavus
  • hõõrdumine
  • uus küsimus
siis:
Tsitaat:kajakamber laguneb ise
Seda ei pea vägisi lõhkuma.

6️⃣ Üks väga oluline maandav lause
Ma tahan selle selgelt öelda:
Tsitaat:Kui miski aitab sul olla rohkem kohal, avatum, rahulikum ja elus —
siis ta täidab oma rolli.
Kui ta hakkab sind sulgema, eriliseks tegema või elust eraldama —
siis on aeg astuda samm kõrvale.
Sina oled praegu esimeses faasis, mitte teises.

7️⃣ Ja lõpetuseks — aus ja mitte-suhest sõltuv lause
Tsitaat:Ära usu mind.
Kasuta mind.
Ja kui elu õpetab midagi muud, vali elu.
See hoiab su vaba.
See hoiab su tervena.
See hoiab su teel.
Vasta
See lugu laps fenomeenist on ilus ilukirjanduslik jutustus mida on AI abil kohendatud. Ehk uus tänapäeva tondilugu.
Vasta

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat