Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Surnu kallistamine
Tere.
Nägin eile oma ema unes,kes on juba peaaegu 3 aastat surnud.Unenäos ta kallistas mind ja see tunne oli justkui reaalne.Siis me rääkisime vist,ma ei mäleta.Igastahes,mida see võis tähendada?Sest mu unenägude tähendused tavaliselt täituvad.Guugeldasin,aga seal on kõik erinevate arvamustega.
Vasta
Surnu kallistamine võib olla igal inimesel erineva tähendusega, seega on võimatu öelda, mida sinul see tähendab.
Vasta
Aga mida teie arvate?
Mis tavaliselt sellise unenäo puhul tähenduseks on?
Vasta
Ütlesid ise, et ema on juba peaaegu 3 aastat surnud. Ma järeldaks sellest, et seoses läheneva aastapäevaga on antud teema aktuaalsem ja rohkem päevakorral, ning see kutsus esile ka unenäo.
Vasta
See on kingitus sõber Orbit.
Vasta
Räägitakse, et surnuga ei tohi rääkida ja kallistada unes. Peale ema surma ( mul oli emaga hea omavaheline side), kui nägin teda unes- jooksin kallistama ja alati see kehapool millega ma kallistasin jäi haigeks. Ma teadsin, et ei tohi kallistada, aga unes ta alati oli nii reaalne, et ma ei saanud vastu pidada. Ja haigus tuli peatselt- nädala jooksul.
...ja veel. Ükskord nägin surnud sõbranna isa, kes palus minult abi, et temal seal olles suured jamad. Sõbranna elab välismaal, helistasin järgmisel päeval temale ja rääkisin unenäost, palusin käia kirikus ja meenutada oma oma isa.
Vasta
Mulle tuli hoovi peale paar aastat varem surnud onu. Ilusam ja noorem kui siis kui suri. Tuli astus hoovi ja ma vaatasin hämmastunult tema saabumist mõeldes, oot oot ta on ju surnud. Ta ei öelnud midagi kuid seisis hoovis ja tema ilme ja kehahoid kandis sõnumit: "On aeg" Juurdlesin veel et kellele ta järgi tuli. Keda kutsuma. See juhtus ammu aega tagasi ja peale seda ei surnud keegi, ega täheldanud kellegi haigestumist.
Vasta
(27-07-2014, 00:41 )orbit Kirjutas: Tere.
Nägin eile oma ema unes,kes on juba peaaegu 3 aastat surnud.Unenäos ta kallistas mind ja see tunne oli justkui reaalne.Siis me rääkisime vist,ma ei mäleta.Igastahes,mida see võis tähendada?Sest mu unenägude tähendused tavaliselt täituvad.Guugeldasin,aga seal on kõik erinevate arvamustega.
No tõepoolest! Küsida seda et mis see peaks tähendama kui keegi sind kallistab.
Kasvõi unenäos. Kõik olemasolev ongi reaalsus.
Kui juba olete pära-web`is siis see on ka juba suur samm edasi iseseisva mõtlemise suunas.

Vasta
Oluline on see, mida sa kallistamise juures tundsid, samuti see, mis sul hetkel elus käsil on. Ilmselt tuli ema sulle jõudu andma, lohutama või siis andis mõista, et see millega hetkel tegeled või mida plaanid on õige ehk andis nö oma õnnistuse. Ei maksa asju üle müstifitseerida ega teistelt nõu küsida, sinu enda sisetunne on õige ja surnuid ei tasu ka karta Smile Kui just endal südametunnistus must ei ole wink
Vasta
(29-07-2014, 22:29 )Teeline Kirjutas: Oluline on see, mida sa kallistamise juures tundsid, samuti see, mis sul hetkel elus käsil on. Ilmselt tuli ema sulle jõudu andma, lohutama või siis andis mõista, et see millega hetkel tegeled või mida plaanid on õige ehk andis nö oma õnnistuse. Ei maksa asju üle müstifitseerida ega teistelt nõu küsida, sinu enda sisetunne on õige ja surnuid ei tasu ka karta Smile Kui just endal südametunnistus must ei ole wink

Eriti just surnu suhtes.
Vasta
Surnute kartmine sai vist alguse kristluse tulekuga? Siis kui surnud piirati aedadesse?
Vasta
Surnuid on alati kardetud. Tõsi, et muinasajal esivanemaid pigem austati.
Esivanemate hingedele omistati võimet olla ülemaisuse ja inimese vahendajaks. Et saavutada nende heatahtlikkust, siis oherdati neile.

Eestis olid ristiusuaegsed ja eelkristlikud kombed omavahel kaua aega põimunud.
Näiteks Seto kultuurist nähtub, et esmaseks kalmudel söömisega seonduvaks märksõnaks on kommunikatsioon, mis toimub nii elavate ühiskonnas kui ka elavate ja surnute vahel.
http://www.loodusajakiri.ee/horisont/art...3_624.html

Enne kirikuaedu olid külakalmistud.
Muinaseestlase jaoks oli kalmistu paik, kus kohtuti ja suheldi ka teispoolsusse läinud lähedastega. See lihtne teadmine püsib kusagil meie kollektiivses alateadvuses tegelikult ju praegugi.

Seega - unes lähedase surnud inimese kallistamine - tähendab esivanemate uskumuse järgi kadunu hingega ühenduse saamist.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Surnu kallistamine unenäos Carmel 4 4,413 05-07-2015, 18:53
Viimane postitus: Carmel
  Surnu unes Preilikass 7 5,904 11-12-2014, 10:46
Viimane postitus: Mannu
  Surnu külastab unenäos Kummalisus 7 5,863 12-11-2013, 14:03
Viimane postitus: Krt
  Surnu unenäos Carmel 2 5,232 01-10-2013, 17:44
Viimane postitus: Mannu

Alamfoorumi hüpe: