Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lugu 30: Viis Igavest Küsimust
Ja kui olin kaua otsinud Loodusallikat ja jälginud omaenda meelt, siis avastasin, et aeg-ajalt elan justkui erinevates maailmades.
Kord küsisin Maolt: „Kuidas tunnen ära Olemisevaimud endas? Sest mõnikord otsib meel välismaailma muljeid, kuid mõnikord pigem tegevust. Samas mõnikord otsib sügavamat tähendust, siis aga kaaslasi ja vahest lihtsalt vaikust. Ning ma enamasti ei teadvusta, millal üks algab ja teine lõpeb.“
Ja Madu ütles nii: „Nad ei alga ega lõpe tavapäraselt. Nad hingavad koos nagu viis tuult taeva all. Ent igal neist on oma viis, kuidas elu näeb iseennast küsimas. Sest igal Olemisevaimul on omalaadne loomulik suundumus elu poole.“
Ja ma küsisin: „Milline küsimus kuulub Võnkevaimule?“
Madu vastas: „Ta avardab maailma ja küsib: „Mis siin maailmas on ja toimub?
Ta ei otsi veel lahendusi ega isiklikke tähendusi. Nagu Õhuvaim, laseb ta elu mitmekesisusel lihtsalt ilmuda.“
Ja ma küsisin: „Milline küsimus kuulub Väevaimule?“
Madu vastas: „Kui elurikkus on märgatud, siis tõuseb teine küsimus: „Mida otsustan siin aktiivselt teha?
Sest märgatud teed ei vii veel kuhugi, kui ühel tõeliselt ei kõnnita.
Siin ei koguta võimalusi nagu kive taskusse. Siin valitakse, astutakse läbi raskuste ja teostatakse Tulevaimus.“
Ja ma küsisin: „Milline küsimus kuulub Vormivaimule?“
Madu vastas: „Kui inimene on juba mõnda aega käinud, hakkab ta selgemalt märkama küsimust: „Mida see tähendab minule? Kes ma olen selles eluloos?“
Sest teostused jätavad jälgi ning saadud kogemused otsivad oma kohta. 
Nii sünnivad sisemised vormid. Mitte lihtsalt välisest ainest, vaid Maavaimu korrastavas tähendusväljas.
Ta ei loo tavalist maailma. Ta loob selgema koha maailmale enda sees.“
Ja ma küsisin: „Milline küsimus kuulub Vooluvaimule?“
Madu vastas: „Kui sügavam isiklik tähendus on sündinud, soovib ta maailmas läbi suhtlemise kergemalt voolata.
Ja siis küsib inimene: „Kuidas me seda koos näeme? Kuidas sellest saab ühine tähendus?
Sest üksainus süda võib kanda tõtt, kuid paljud südamed võivad seda jagada.
See Veevaim loob kuuluvust, muutes minu loo meie looks.“
Ja ma küsisin: „Milline küsimus kuulub Vaikusevaimule?“
Madu jäi kauaks vait. Ning ma ootasin.
Ja kui vaikus oli kestnud nii kaua, et küsimus ise hakkas lahustuma, ütles Madu: „Kes on see, kes küsib?“
Ja taas jäi ta vait. Ma ei saanud vastusest aru. Ent märkasin, et minu sees oli korraks midagi peatunud.
Ja Madu ütles: „Kui sa kuuled seda viimast küsimust ainult mõttega, jääb ta sulle mõistatuseks. Kui sa kuulatad seda kohaloluga, muutub ta ukseks Vaikuse südamesse.“
Ja pärast neid sõnu ei rääkinud me enam Olemisevaimudest. Sest vahel on viis küsimust nähtavamad kui viis nime.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Lugu 11: Kivistunud Maailm pimedus 0 115 31-05-2026, 11:23
Viimane postitus: pimedus
  Lugu 5: Mao Ilmumise Sõnum pimedus 0 155 08-05-2026, 10:43
  Lugu 2: Ringvoog Vaikusesüdamest pimedus 3 340 03-05-2026, 07:50
Viimane postitus: Mannu
  MAO EVANGEELIUM - Ärkamise Lugu pimedus 0 188 08-02-2026, 15:04
  KOLM MAAGI - Lugu Inimese Sünnist pimedus 1 395 07-01-2026, 20:02