Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hallutsinatsioon
Olin paar päeva tagasi sõbra sünnipäeval, kui sai mindud uute jooma kraami järgi ,nägime poe juures vintis vana kes seletas ja seletas kellegile midagi,ei saanud keegi meist aru kellega ta räägib ja mida ta suust välja pudistab, väga paljudel joodikutel, Šaamanidel ja nii nimetatud hulludel on üks sama omadus nad näevad realseid inimesi ja objekte keda tegelikult pole olemas,või on ,sest kuidas näiteks näevad nii nimetatud hullud siis neid???,nemad ju ei tarvita uimastavaid aineid, või on see lihtsalt kaja sellele olekule mille mõju all on uimastavas seisundis inimene,kas tegemist on tavalise hallunisatsiooniga?????,näiteks kasutavad põhja-maade Šaamanid kärbse-seenest saadavat mürki mille abil nad loovad endale vastavat ainet(seda sama ainet olevat ka lenin kasutanud),keda ja miks nad neid näevad???.

Muudetud: 28-5-07 kell 21:47:42 Hallucigenia
Vasta
nägemine on üldse üks kahtlane asi. alkohol ja siis see teine aine mängivad lihtsalt ajuga vigurit, ma pakun.
Vasta
Väikestel lastel on ka nähtamatud kaaslased. Neil on väga hea kujutlusvõime.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: bolteque
nägemine on üldse üks kahtlane asi. alkohol ja siis see teine aine mängivad lihtsalt ajuga vigurit, ma pakun.

Olen nõus ,kuid siiski on asi ju imelik ,et nad näevad ja tunnetavad neid nii ehtsalt.
Vasta
no see mida sa praegu näed on ka ju ilge reaalne?
Vasta
Asi tuletab meelde aborogeenide mütoloogiat, mille järgi pidi meie praegune elu olema lihtsalt üks uni ,ja kui me sureme ärkame üles ja jätkame uue unega.
Vasta
seletav näide hinge taassünnile
Vasta
Aga võibolla on tegu aju enda vingerpussiga. Joodikutel on see nähtus deliirium (õigekirjas kahtlen). Teatud ained mõjuvad ajule hallukaid tekitades.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Wolfgirl

Tean jah... wink
Vasta
mu ühel joodikust naabril tekkisid hallukad kaine peaga.. Täis olles kõikk OK!Smile
Vasta
Noo hulludel on aju lihtsalt kergelt öeldes tuksis. Alkoholi joobes on ka siis inimese aju mingis teatud olekus.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Wolfgirl

Ärge tehke lastele liiga niimoodi öeldes. Laste tajud on lihtsalt avatumad kui täiskasvanutel. See, et nad hiljem neid nähtamatuid kaaslasi ei näe ei tule mitte sellest, et nad kuskile ära kaovad vaid pigem sellest , et meie - suured õpetame neid olema "mõistlikud inimesed" ja keelame sellised tajud.
Lapsed lihtsalt lepivad sellise maailmakäsitlusega kuna tahavad olla head ja kuulekad.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: herr der dunkelheit
Asi tuletab meelde aborogeenide mütoloogiat, mille järgi pidi meie praegune elu olema lihtsalt üks uni ,ja kui me sureme ärkame üles ja jätkame uue unega.

See ei ole mitte ainult Austraalia põlisasukate õpetus, vaid ka ameerika kultuurrahvad ehk pika vaimse traditsiooniga rahvad ütlevad, et see on inult üks paljudest võimalikest unenägudest, mida me praegu näeme. Ütlevad veel, et valge inimene on arengult nagu väike laps, kes pole veel õppinud unenägemist.
MInu arust väga tabav. Või mis te arvate?
Vasta
Olime rühmaga metsas ellujäämise kursusel, nädal aega olime söönud seda mis metsast leida oli, põhiliselt mustikad ja seened. Igaüks korjas neid seeni mida teadis süüa kõlbavat või vähemalt arvas nii. Keetsime siis neljakesi seened koos ära ja jäime magama. Hommikul umbes viie ajal oli vaja liikuma hakata, oli selline hämar metsatee ja näen tee servas väikest põõsast (umbes sõstrapõõsa suurune) ja selle küljes selliseid õuna suurusi mustikaid, mõtlesin, et vähene valgus petab, vaatasin kõrvale, läksin lähemale aga ikka suured mustikad ja siis järsku kadusid ära, põõsas jäi. Väsimus ja arvatavasti ka seened keerasid aju teisele sagedusele. Huvitav kogemus oli.
Vasta
Kunagi sai ka huvi pärast seent nositud.Need hallutsinatsioonid mis tekkisid ei pakkunud erilist huvi,vaid pigem tohutu mõtte lend ja maailma terviklik nägemine hämmastasid mind.Sinna kaasnesid ka ohtrad taju muutused Nimelt hämmastav oli see,et ma vaatasin enda füüsilist keha rahulikult üks meeter enda peast ülevaltpoolt.Olin nagu mingi punkt 3 meetri kõrgusel mis nägi kõikjale korraga.Ma lausa purskasin naerma kui ma sealt ülevalt enda füüsist sundisin edasi liikuma,ja nägin kui jaburalt naljakas see tundub.
Ise aga eriti ei soovita nende ainetega mässata,kuna enda jõu pealt oleks selliseid trikke tunduvalt meeldivam teha.
Vasta
mul oli ka väikse lapsena üks kujuteldav sõbranna kelle nimi oli Kelly :'D ma rääkisin temaga koguaeg kõva häälega kõigest ,koguaeg kui midagi tegin ,pobisesin omaette :'D toona paistis see mulle endale nii normaalne aga praegu meenutan küll seda naeruga :'d
Sorry kui teemast mööda ,aga tuli praegu lihtsalt meelde ja mõtlesin kähku ära kirjutada Laugh
Vasta
Kui sul hallutsinatsioonid on, siis mida sa ikkagi näed? Kust see signaal tuleb?
Vasta
need luulud tekivad väsimusest , stressist .ise olen tohutult palju nende luuludega kokku puutunud ..kui pidutseda või olla mingil muul põhjusel jutti 5 või rohkem päeva magamata .. siis võin öelda et kõik su ümber on nagu õudusfilmis ..
ise olen näinud väsimusest ufolaevadest kolme meetriste luikedeni välja ..
see pole midagi ebanormaalset Laugh ,
aju ei tööta lihtsalt korralikult .. ei saa hapnikku piisavalt ..
parmude puhul ma absoluutselt ei imesta ..ajavad igast solki näost sisse ja magavad betoonplaadi all ..

Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Sturm
Kui sul hallutsinatsioonid on, siis mida sa ikkagi näed? Kust see signaal tuleb?

Eks ta ikka ajust endast tule...
Inimajusse koguneb elu jooksul piisavalt igasugust pahna ja tüüpkujundeid(mis primaarse funktsioonina ikkagi aitavad meil asju hetkega ära tunda), mis võivad aju "rikke" korral esile hüpata...nii visuaalsete kui ka auditoorsete hallutsinatsioonide näol...

...ja mul endal on täitsa tugev kahtlus, et neid hallutsinatsioone võib inimestel(muidu täitsa tervetel) esineda tihedamini kui arvatakse...

http://veebikodu.blogspot.com/2006/09/hl...vetel.html

a-la:
"You cannot depend on your eyes when your imagination is out of focus."
-Mark Twain-

[Muudetud: 2-1-2010 Nielander]
Vasta
Alguseks peaks piisama:
http://www.youtube.com/watch?v=UyyjU8fzEYU
Vasta
Paistab, et siia teema alla sobivad ka kogemused visuaalsetest hallutsinatsioonidest.
Nimelt paar korda viimaste nädalate jooksul olen ma näinud enne magamajäämist hallukaid.
Silmad juba kinni ja siis äkki paistab läbi silmalaugude, et hetkeks nagu lööks kogu toa valgeks. Umbes nagu fotoaparaadi välk. Aga kui silmad avan, et vaadata mis värk sellega on, on tuba loomulikult kottpime.
Kellelgi on sarnaseid kogemusi?
Ma olen eluaeg näinud hallukat, mida kutsutakse visuaalne müra või siis visuaalne lumi ("visual snow") ja seda avasilmi, eriti pimedas. Samuti "mustreid ja liikumist" (ja täitsa ilma LSD'ta wink ), kui avasilmi pikalt ühte punkti vaadata. Huvitav, kas need valgussähvakud on mingi järgmine etapp või? Laugh
Vasta
(01-05-2012, 18:19 )Minaelan Kirjutas: Kui juba vaatamiseks ja nägemusteks läks, siis proovige peegli ees istudes endale silma vaadata - mõne minuti pärast näeb huvitavaid olevusi Smile.
Kas see on hallutsinatsioon, sinu geenides olevad mälestused/mustrid või miski muu - eks igaüks leiab enda jaoks õige vastuse Smile.

Jap. Kuigi need olevused ei pruugi olla ka midagi "ilusat"....Ehk siis poolhämaras toas, näiteks õhtu hakul niisugust eksperimenti teha on üsna kõhe Laugh
Vasta
(01-05-2012, 17:54 )zen faran Kirjutas: Silmad juba kinni ja siis äkki paistab läbi silmalaugude, et hetkeks nagu lööks kogu toa valgeks. Umbes nagu fotoaparaadi välk. Aga kui silmad avan, et vaadata mis värk sellega on, on tuba loomulikult kottpime.
Kellelgi on sarnaseid kogemusi?

Siia ei ole midagi lisada, mul samad sümptomid, äkki pannakse ühte palatisse?Smile
Vasta
(01-05-2012, 18:52 )alar Kirjutas: Siia ei ole midagi lisada, mul samad sümptomid, äkki pannakse ühte palatisse?Smile

Loodan, et mind jäetakse ambulatoorsele ravile Smile - olen kah viimasel ajal mõned korrad näinud, aga tuba väga valgeks ei löö, pigem selline vähe heledama valgusdioodi sähvatus.
Vasta
Jättes välja kõik need "vahvad" diagnoosid, mis ma väikese surfamise järel netist leidsin Laugh Laugh, siis tekkis mul üks mõte... Te päikeseprille kasutate? (Ma ise ei kasuta.)
Point selles, et kevadine aeg, päikeselisi päevi viimastel nädalatel rohkem, see aga tekitab lisapingutuse silmadele... Võib-olla sellest ka "eriefektid"?

(üritan leida loogilisi seletusi, enne kui rahulolevalt konstateerin, et me oleme lihtsalt kuradima erilised Laugh )
Vasta

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne