Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Musta värvi väikesed liblikad
Nädalavahetusel ühes maakohas nägin esmakordselt täiesti musta värvi väiksemaid liblikalisi: õrnad, kerged, siledad, kujult kolmnurksed – puuduvad teadmised nende täpsemaks kirjeldamiseks. Kuna neid tiirutas seal hulganisti, pärisin omaniku käest, et kas ta oskab nende kohta midagi rääkida. Vastas ta, et ei ole ise neid varem märganud, et nüüd minu jutu peale näeb ka tema neid esmakordselt. Koht ise asub minu arusaamist mööda kergelt soisel võsastunud pinnasel.

Liblikate kohta püüdsin infot hankida netist, tulemusteta. Küll aga leidsin ilusaid leinaliblikaid – rahvasuus on neist saanud „mustad“ liblikad tiibade põhitooni alusel -, kes on otsitavatest tunduvalt suuremad ja kelle tiivaservad on eredavärvilised.
Lõpuks keegi teadja pakkus, et tegemist võib olla nõgivaksikuga, pakkus veel nõgikaruslast, tumemärslast. Kõige enam sarnanesid nad tõepoolest nõgivaksikuga (Odezia atrata), kui vaid need selgelt eristatavad valged tiivaäärised – asjatundja teadis, et need võivad ära kuluda lendamise käigus – puuduksid. Sain liblikaid korralikult silmitseda, sestap veidi ikka kahten, et kõigil isenditel korraga need valged äärised ära kulusid.

Oskab ehk keegi lisada midagi, kasvõi müstilise poole pealt?
Vasta
[Pilt: image.jpg?noCache=1372447467]
Kas liblikas oli selline?

Üldiselt saab neid määratleda selle abivahendiga.
Antikvarjaadist leiab kui mujalt ei saa. Lihtsalt peab hoolega otsima, mitte nagu mõni papa....
Vasta
Pildi peal olev isend on nõgivaksik (Odezia atrata), kellest ma oma postituses ka kribasin. Lisasin veel, et minu nähtud liblikatel puudusid nõgivaksikule omased valged tiivaäärised.

Muide, sellest papa vihjest ei saa ma muhvigi aru Shock
Vasta
(28-06-2013, 22:08 )Sinis Kirjutas: Pildi peal olev isend on nõgivaksik (Odezia atrata), kellest ma oma postituses ka kribasin. Lisasin veel, et minu nähtud liblikatel puudusid nõgivaksikule omased valged tiivaäärised.

Pilti ei teinud?
Tiivaääriste kulumisest ei tea midagi aga olen neid näinud nii äärise kui ääriseta.

Kui õnnestub, teen mõnest pildi ja panen siia.
Vasta
Kui ma oleksin pilti teinud, siis ma tõenäoliselt ei maadleks nüüd siin ja seal otsingutega; pidasin neid niivõrd tavapärasteks. Lihtsalt uudishimust - kuna nägin neid esmakordselt - hakkasin neile hiljem täpset vastet otsima ja tõden, et see polegi nii lihtne. Päris musti isendeid on, kuid vähe ja needki on erinevad minu poolt nähtutest.

Väga hea, kui saad neid jäädvustada.
Vasta
Ju nad ikka nõgivaksikud olid. Selliseid teisi nii musti
polegi meil Eestis ju teada. Et neid terve parv oli, siis
ei saaks ilmselt ka veel-avastamata liigiks pidada. Aga
nende tiibade otsad võivad tõepoolest palju lennates
ära kuluda, sest need puutuvad siis omavahel kokku.
Vasta
Need on mustkits liblikad.Musta kitse võim ja vägi on igal pool.
Vasta
(29-06-2013, 11:09 )Black Goat Kirjutas: Need on mustkits liblikad.Musta kitse võim ja vägi on igal pool.

Ei, need on psühholoog liblikad.
Vasta
Kindlasti tuleb veel
Vasta
Täna arvasin end nägema musti liblikaid (kaugelt vaadates) ja pildistasin, kui üllatuseks on nad hoopis pruunid.

http://img266.imageshack.us/img266/5880/jl6q.jpg
http://img534.imageshack.us/img534/1494/ec65.jpg
http://img811.imageshack.us/img811/803/bnn3.jpg
Vasta
Minul õnnestus neid ikka väga lähedalt – üks isend leidis peatuspaiga minutiks-paariks koguni juustes, mis olid mustjaspruunid, värvuste erinevus oli koheselt märgatav - näha ja mitmel järjestikusel päeval, millest üks oli päikesepaisteline.
Seega jään ikka musta värvi juurde Smile
Vasta
Nägin ka täna maal musti liblikad kel selja peal valged täpid.Polnud ennem kunagi selliseid liblikaid näinud.Üks tuli lendas mulle sõrme peale ja liigutas rahulikult oma tiibasid.Tundis ennast väga hästi igatahes.
Vasta
Mõtlesin, et lisan siia kuskilt kuuldud ja minu poolt rahuldavaks tunnistatud mõtte mustade liblikate nägemise kohta.

Info siis selline, et inimese jaoks, kes neid näeb, ja just selliseid, millele nii-öelda otsingud loomulikku vastet ei anna, võib see olla kellegi hinge hädahüüd, appikutse, palve.

Uurisin inimese käest, kelle maakodus neid nägin, et milliseid mõtteid ta minu osas tollal mõlgutas. Sain teada, et jah, ta lootis just minust endale liitlast, abilist oma ideedele maakodu parendamiseks.

Ja huvitav oli asjaolu, et tõepoolest, mina olin see, kes neid musti liblikaid märkas ja imestas, et keegi teine taolisele anomaaliale mingit tähelepanu ei pööra, nagu oleksid nad teiste jaoks nähtamatud.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Teadlased leidsid värvi muutva konna alter 0 2,957 11-03-2010, 17:11
Viimane postitus: alter

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne