Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aleksander Heintalu farmakopöa
A. Heintalu ehk siis pseud. Vigala Sassi farmakognoosia teosed - Sassi raviraamat nr.1-5

Retseptides õpetatakse drooge kokku liitma OSADES ehk siis üks osa seda ja kaks osa toda jne.

Aga kui suur on üks osa? Raviotstarbelistes ainetes on tähtis füüsiline kogus - milligrammides, grammides, milliliitrites. Seda enam, et nendes raamatutes õpetatakse ka väga toksiliste droogide liitist ja selles osas on eriti tähtis kaaluühik ära märkida. Lihtsalt OSA on mõtteliselt igatepidi tõlgendatav?

Näiteks:
hobukastan - 1 osa
kummel - 2 osa
tee - 3 osa

Kui suured on nende osade mõõtühikud ja kui palju peaks kokku saavat üldse lõpuks ravimdroogi?
Vasta
Sinu näites kokku 6 ehk siis 1/2 sellest tee, 1/3 kummel ning 1/6 hobukastan.
Pole ju probleeme asendada osad konkreetse numbritega. Näiteks 100gr kokku jaguneks osised niiviisi:

hobukastan - 16,5gr
kummel - 33,5gr
tee - 50gr
Vasta
Aga sellest osast milline oleks siis sissevõetav kogus?
Vasta
Osade arvutamisoskusest ja enese mürgitamisest oleks mõistlikum läheneda hoopis vodou nurga alt, mille kohaselt raviva toime saavutamisel teevad tööd nii keemilised komponendid kui ka toormaterjali energiamuster(vaim, hing, aura, blabla)
Seega tunnetades ja oma organismi kuulates, milline kogus on piisav.
Ei tohiks vist olla keeruline kui mõistust ja teadmisi kõige vaimse osas peaks jaguma Smile

Nii teeksin mina.
Vasta
Ega taimedega ravimise puhul ongi ilmselt üks paras katsetamine.
Kui midagi võib olla toksiline, siis alustad lihtsalt väiksemast kogusest ja vaatad mis juhtub.
Erinevatele inimestele mõjuvad taimed nende organismi eripärast nii ehk naa erinevalt. Rääkimata sellest, et ainete sisaldus erineb ka taimeti, toimeained ei ole seal puhtad nagu farmaatsias.

Ilmselt Heintalu raamatus on juttu 100g tõmmistest, mida siis juuakse nii lonkshaaval. Muidugi võib alati ju Sassi enese käest järele küsida, et mida ta täpsemalt mõtles.
Vasta
Kui mu mälu ei peta, siis Sass ütles tõsisema taimeravi kohta nii: "...räägi temaga, siis ta vastab..."
See tähendab, et jõuame ikka shamanismuse juurde tagasi - palu taimevaimult abi.
Vasta
(02-01-2013, 12:28 )Samir Kirjutas: Kui mu mälu ei peta, siis Sass ütles tõsisema taimeravi kohta nii: "...räägi temaga, siis ta vastab..."
See tähendab, et jõuame ikka shamanismuse juurde tagasi - palu taimevaimult abi.

Antud juhul ma lähtuks siiski empiirilisest vaatenurgast.
Vasta

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne