Teema hinnang:
  • 1Hääli - 5 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Et kaotada maailmast kurjus, tuleb enne kaotada enesest headus
Headus ja kurjus meie sees, meie ümber ning meie kõrval on suuresti kokkuleppeline hinnangu andmine, mis tugevalt seotud kultuuriruumi ning sellest lähtuvate väärtushinnangutega. Mis meie kultuuris on taunitav, on teisal jällegi igapäevane nähtus ja kellelgi ei tule mõttessegi toda kurjuseks nimetada. Näiteks elab suur osa maailmast teadmisega, et on täiesti normaalne, kui üle kolmekümnesel mehel on mitu “naist”, kellest enamus nii umbes 8-9 aastased. Meie kultuuriruumi säärane arusaam ei mahu, meil on säärane inimene peaaegu, et kurjuse kehastus. Isegi halvustav nimetus välja mõeldud.

Kuna kurjus on suhteline, siis on suhteline ka selle väärtushinnangu konsentratsioon ühiskonnas. Mida enam tahab olla inimene hea, seda enam näeb ta kurjust enda ümber. Ent see ei tule mitte sellest, et inimene oma tahtmistes oleks teistest peajagu kõrgemale tõusnud, tegelikkuses on tahteenergiale üles ehitatud headus hoopis kurjuse kasvulava. Kuna looduses on kõik tasakaalus, siis peab olema tasakaalus ka kurjus-headus teljel maailma nägemise vaatenurk. Mida enam on kvantitatiivselt kurjust, seda vähem peab olema kvantitatiivset headust. Ent kuna tasakaal ei tohi kaduda, siis on tulemuseks see, et kui üks pool kasvatab kvantiteeti, siis teine pool vastukaaluks kvaliteeti. Mida enam on kurjusest õhkuvat massi, seda vähem on headusest õhkavat massi, ent seda kõrgema headusekonsentratsiooniga see osa on. Mida enam kasvatavad inimesed eneses headust, seda enam tegelikult maailma kurjust juurde tekib, sest tasakaal on tasakaal.

Seega inimesed, kes tahavad olla paremad, ilusamad, teistest etemad… tahavad olla head ja tahavad, et headus valitseks nende elu, teevad sellega tegelikult karuteene kogu ühiskonnale – nende headuse arvelt suureneb kurjuse konsentratsioon ülejäänud ühiskonnas.

Aga mis siis oleks kuldne kesktee? Ära taha olla see, kes sa pole, vaid ole see, kes olema pead, ning varsti avastad, et olid see, kes olla tahtsid
Vasta
Kes on see isik, kes ütles selle kuulsa lause,
mis teema pealkirjaks on?
Vasta
Kuulsa? Esimest korda kuulen...
Vasta
(19-02-2012, 01:10 )Celtic Kirjutas: Kuulsa? Esimest korda kuulen...

Krt, kas ma nüüd reageerisin tõesti üle.
Mulle kuidagi tundus see lause väga tuttav,
selle ka tekkis küsimus, et kes.

Vasta
(19-02-2012, 01:42 )Päikeseinsener Kirjutas:

Luule viilma sel teemal rääkind, ilmselt sellega seoses?

Vasta
(19-02-2012, 01:47 )euroruubel Kirjutas:
(19-02-2012, 01:42 )Päikeseinsener Kirjutas:

Luule viilma sel teemal rääkind, ilmselt sellega seoses?

Just, täpselt euroruubel. Alles nädal tagasi sai loetud
ja eks ta siis sealt mällu sööbis.

Vasta
Lugege Viilmad veel. Kurjus ei kao kusagile. Ta kas on varjul või avalik, aga olemas on ta igasühes . Nii nagu ka helgem pool on igasühes.

Vasta
Niisiis Luule Viilma, kes oli iidoliks Aigar Sädele, kelle tagant paistavad Galaktika Föderatsiooni varjud.
Ükski heategu ei jää karistuseta.
Ära tee teistele seda, mida sa ei taha, et sulle tehtakse.
Kui pidada need kaks lauset mälus, on lihtsam elada.[/b]
Vasta
Duaalsusest välja saades on lihtsam elada .Muide, elu on piisavalt pikk , et selle aja jooksul jõuaks kõike kogeda. Aga ...Ei ole ükski olukord läbinisti hea ega läbinisti halb. Selleks, et seda mõista, peab lihtsalt mingi ajaline distants olema, ja ühte olukorda ja inimest saab hinnata aja jooksul väga mitut moodi. Mida kaugemal ajas, seda objektiivsemalt.
Vasta
Headus ja kurjus on suhtelised mõisted mis põhinevad inimese subjektiivsel arusaamisel maailma asjadest.
Näiteid võib tuua mustmiljon alates rassi, rahvuse tasemel. Siis demograafilistel näitajatel põhinevad ja nii
jõuame ka inimeste enditeni. Minnes edasi Celticu toodud näitega - vanemates püharaamatutes oli kirjas
küll, et võetud abikkasa vanus ei ole oluline, kuid oluline oli see mida temaga teha võib millal. See pani asja
"paika" ehk uuelt abikaasalt ei nõutud seda mida ta pakkuda ei suunud. Mingi hetke tekkisid aga sektid mis
"unustasid" oma poolt ümberkirjutatud "pühastsõnast" välja ühte koma teist, et "lihtsustada" oma järgijatele
asjadest arusaamist. Seega kadusid sealt TINGIMUSED ja JUHENDID mis tagasid, et ei tehtaks liiga endast
nõrgemale. Kas sellised "lihtsustamised" toimusid kellegi(te) teadlikul suunitlusel, hetke ambitsioonide ajel või
lihtsalt rumalusest on taganjärgi keeruline paika seada. Sellised muudatused ei toimunud ainult pere teemadel
vaid väga erinevate küsimuste suhtes. Kui Piibel on lahatud ka meie foorumis ja avalikus ruumis mujal siis aga
teised "pühakirjad" nagu Koraan ja Talmud on mingil põhjusel tunduvalt vähem lahatumad - jällegi miks?

Kas on üldse olemas universaalset kurjust või headust? Üldiselt põhinevad need mõisted TEGEVUSEL ehk siis
keegi teeb midagi ja tema tegevuse mõju teistele isikutele või ümbruskonnale määrab ära selle teo liigi - kas
hea või halb. Kui ümbruskonnaga on asjad mõnevõrra lihtsamad - metsade maharaiumine kui on olemas ka
alternatiive siis isikute vahel on asjad keerulisemad ja tihti lähtuvad anekdoodiks saanud dialoogist kus masohist
nurub sadistilt - "Piina mind, piina mind" ja saab vastuseks "Ei piina, ei piina".
Kui isik piitsutab teist kellel on selle tagajärel veri väljas siis on tegu ju paha? Aga kui teine on isik kes naudib
sellist käitumist enda suhtes kas tegu on ka siis paha? Omal ajal saatis Aadu tuhandeid ja tuhandeid laagritesse
kus paljud surid - see kahtlemata paha tegu eriti hukkunute suhtes. Kuid kui vaadata, et asjal oli ka teisi tahke -
nagu see, et laagrisse saadeti selle pärast, et inimesi "päästa" (selle kohta on teema olemas - märksõna "transfer
agreement") ja surmad toimusid mitte saatmise enda pärast aga sellel põhjusel, et ühel hetkel tingimused muutusid.
On teada, et liitlased pommitasid laagreid ja nende ühendusteid seega ignoreerisid inimeste õigust elule. Pommitasid
aga peamiselt sellel põhjusel, et laagrid olid seotud tehastega mis tootsid ka sõjaks vajalikke tooteid.
Selline pommitamine siis ideeliselt tõi lähemale ühe poole kaotust ja teise võitu.

Lähme nüüd siis asjale ligemale - "Et kaotada maailmast kurjus, tuleb enne kaotada enesest headus".

Celtic - sinu postituse alusel ma vist saan aru mida sa silmas pead aga kas sa ise saad aru mida selline
üleskutse endaga kaasa võib tuua? Meie ühiskond on selliseks asjaks nii vähe küps kui üldse olla saab.
Teatud tasandil meenutab see pigem satanistide üleskutset - "tee mida hing ihaldab - sina oled peamine".
Ma tean, et on olemas selline postulaat, et kurjuse vastu tuleb võidelda kurjusega. Kuid mingi sisemine hääl
on ütelnud mulle juba pikalt, et see ei ole see kõige õigem lahendus. Praeguses asjade seisus on kahjuks
vajalik, et mõnede isikute suhtes kes ei suuda kurjust endas talitseda tuleb rakendada kurje meetmeid ja
seda kuni hukkamiseni välja. Kuid võideldes kurjuse vastu ei tohi me unustada ega ignoreerida headust.
Muidu muutub see võitlus kurjuse võidumarsiks ja ma ei usu, et sellises maailmas tahaks me elada.

On veel võimalus - rääkisid sa Celtic karuteenest, kuid see kehtib kui inimene hoiab lahus oma mõistuse ja
soovi teha head. Kui inimene rakendab mõlemat ehk hea tegemiseks tervet mõistust siis ei ole tegemist mitte
karuteenega aga heateoga. Iga hea tegu aga suurendab inimese võimalust õppida mis parandab tema oskust
teha head ja nii edasi. Kuid au andes Celticu teema püstitusele - ühel hetkel saabub aeg kui kõik on hea ja siis
hiilib Paradiisi Madu. Kuidas me tunneme ta ära kui kurjus on kadunud ja keegi seda tunnistada ei suuda???
Paradoks siis näib seisvat selles, et headuse kasvuga ei tohi kurjus kaduda sest vastasel juhul saab tema võimule.
Kurjuse absoluutne puudumine on pea sama halb kui kurjuse olemasolu üldse.
(19-02-2012, 07:54 )tapsix Kirjutas: Ükski heategu ei jää karistuseta.

Tean seda mõistet ja peaks olema sõna heategu asemel hoopis sõna "karuteene".
Oleks arusaadavam. Heategu ei karistata karuteenet küll.
Vasta
Kui ma tahan olla hea ja teisi aidata, siis ma ei saa ju äkitselt oma loomusele vastu või siiski peaksin käed rüpes edasi istuma?
Ja heategu ei jää tõesti karistuseta. Kuldset keskteed headusele ja kurjale minu vaatenurgast pole olemas.
Olen just see, kes ma olema pean.
Vasta
ÜKSKI HEATEGU EI JÄÄ KARISTUSETA - kehtib täiel määral sellisel kujul.
Mõte on selles, et kui Sinult ei ole midagi palutud, siis ära mine ise ennast toppima - sellele järgneb karistus. Paar aastat tagasi oli meie meedias lugu, kuidas kuskil perifeerias hakkasid naisel tuhud ja abi pakkus naabrimees, kes rallis pealinna poole. Linna piiril võeti muidugi rajalt maha ja vormistati rikkumine, sünnitajale kutsuti aga kiirabi, õnneks lõppes kõik sünnitajale hästi, aga kuidas oli karistatud naabrimehega?
Vasta
Tapsix - sinu poolt toodud näites tuleb mängu karuteene efekt.
Selle tegi politsei kes trahvis ilma asjasse süvenemata.
Vasta
Natuke veel filosoofilist arutelu teemal vabaneda heast ja halvast:
http://www.vaimumaailm.ee/viewtopic.php?t=6316
Vasta

Kui iga inimese kõrvale panna inimese-taoline robot "mõistliku juhtprogrammiga", kes aitaks/kontrolliks inimest, siis saaks nii luua olukorra, kus kurjuse realiseerimine muutub võimatuks, kuid headuse realiseerimist soositakse.

Näiteks saaks robotite abil ära lõpetada koduvägivalla, loomade piinamise, kaklemised, ja muud kurjuse ilmingud - roboti juhtprogramm tuvastab kurjuse rakendamise elemendid ja võtab koheselt tarvitusele meetmed vägivallatseja taltsutamiseks (200kg kaaluv robot tõstab ühe käega vägivallatseva kurjami üles ja viskab ta aknast välja: kui kurjam tuppa tagasi tahab peab ta heaks hakkama, kui kurjam tahab halb edasi olla siis mingu koopasse elama ilma tehnoloogiata).

Kurjuse avaldumist tajume me eelkõige füüsilisel tasandil (lõuahaak ja muu vägivald) - kuid põhjused peituvad "vales mõtlemises", ehk mentaalsel tasandil - seega tuleks laste kasvatamisel pöörata väga suurt tähelepanu sellele, et nende vaimne areng kulgeks õiges suunas (st mõttemustrites ei esineks tahtlike kurjuse elemente).

Põhimõtteliselt saaks ajulainete analüüsimiseks luua tikutopsi suuruse seadme, mis hakkab kurjust sisaldavate "halbade mõtete" peale piuksuma, nagu laes olev tulekahju andur - nii oleks kõrvaldatud kurjuse olemus mentaaltasandil, mis välistaks kurjuse ilmnemise füüsilisel tasandil - ehk kurjus oleks täielikult kõrvaldatud.

Vasta
(19-02-2012, 11:31 )lahendused Kirjutas: Kui iga inimese kõrvale panna inimese-taoline robot "mõistliku juhtprogrammiga", kes aitaks/kontrolliks inimest, siis saaks nii luua olukorra, kus kurjuse realiseerimine muutub võimatuks, kuid headuse realiseerimist soositakse.
Kurjust oleks võimalik kaotada ka massoonlikus new world orderi stiilis näiteks enamust rahvastikku radikaalselt vähendades ja ülejäänud elanikkonnale keemilist või muud liiki lobotoomiat sooritades,et nad ei pööraks tähelepanu oma olukorrale ja täidaksid negatiivsete emotsioonideta neile määratud osa.Sel juhul kaoks ära asjatud kulutused tehismaterjalist robotitele,biorobotid oleksid füsioloogilise kontrolli all.

Vasta
Jah, Luule Viilma on kirjutanud kurjusest, ent seda kohe kindlasti mitte selles võtmes, nagu ta minu silme ees tantsib. Ja kohe kindlasti mitte pole pealkirjas kasutatud lause kellegi kuulsa suust öeldu. Kui Päikeseinsener mind just kuulsaks ei pea.

Viilma kurjus on siiski teatud seesmise sättumuse tagajärg, st. ta käsitleb kurjust reaalselt eksisteeriva... no entiteedina või jõuna.

(19-02-2012, 07:54 )tapsix Kirjutas: Ära tee teistele seda, mida sa ei taha, et sulle tehtakse.
Üks kõige rumalam ja just religiooni huve põlistav nõuanne üldse. Enesega hirmutamine on üks programmeerimise alustalasid. Tihtipeale aetakse see konkreetne ütelus segi ka ühe veel hullema ütelusega "Tee teistele seda, mida tahad, et sulle tehtaks" - otsene ego tahte põlistamine...

(19-02-2012, 09:04 )excubitoris Kirjutas: Celtic - sinu postituse alusel ma vist saan aru mida sa silmas pead aga kas sa ise saad aru mida selline
üleskutse endaga kaasa võib tuua? Meie ühiskond on selliseks asjaks nii vähe küps kui üldse olla saab.
Teatud tasandil meenutab see pigem satanistide üleskutset - "tee mida hing ihaldab - sina oled peamine".
Ma tean, et on olemas selline postulaat, et kurjuse vastu tuleb võidelda kurjusega. Kuid mingi sisemine hääl
on ütelnud mulle juba pikalt, et see ei ole see kõige õigem lahendus. Praeguses asjade seisus on kahjuks
vajalik, et mõnede isikute suhtes kes ei suuda kurjust endas talitseda tuleb rakendada kurje meetmeid ja
seda kuni hukkamiseni välja. Kuid võideldes kurjuse vastu ei tohi me unustada ega ignoreerida headust.
Muidu muutub see võitlus kurjuse võidumarsiks ja ma ei usu, et sellises maailmas tahaks me elada.
Loe veel korra Laugh Headuse konsentratsiooni vähendamine eneses ei tee sind kurjemaks, vaid just nimelt kvantitatiivselt tasakaalukamaks. Kui sa TAHAD olla hea, siis tahe kasvatab kõrgust, ent kõrguse arvelt kasvab sinus kurjuse kvantitatiivne osa. Inimene on kui suletud süsteem, kus on teatud protsent headust ja teatud protsent kurjust. Nüüd kui koondad tänu oma tahtele kõik headuse ühte punkti, näiteks 1% peale, siis valgub kurjus 99% laiali. Tahe ei arenda, vaid suunab fookuse ühe kindla asja loomeks. Nii tulebki, et need, kes kõige rohkem head teha tahavad, loovad tegelikult kõige rohkem kurjust. Kes ei taha ja kes lihtsalt on, sellel on kenasti mõlemad poolused laiali laotunud, kumbki pool ei ruuli teise üle.
Sama mudel kehtib ka makroplaanis terves ühiskonnas.

(19-02-2012, 09:07 )Anzie Kirjutas: Kui ma tahan olla hea ja teisi aidata, siis ma ei saa ju äkitselt oma loomusele vastu või siiski peaksin käed rüpes edasi istuma?
Ja heategu ei jää tõesti karistuseta. Kuldset keskteed headusele ja kurjale minu vaatenurgast pole olemas.
Olen just see, kes ma olema pean.
Tahe pole kunagi loomuseline, tahe on inimhinge kõikse suurem vaenlane. Tahe blokeerib isikliku väe ning fokuseerib inimese vaid ühte punkti ja selle punkti nimel ja sinna jõudmiseks peab inimene kasutama teiste väge, sest tema enese oma on blokeerunud. Kui inimene püstitab sihi, või esitab taotluse, siis need on kui eesmärgid kuhugi jõudmiseks, piiramata seejuures sinna jõudmise aega, maad ja tegusi. Ent kui inimene TAHAB kuhugi jõuda, siis tekib vaimses plaanis tal tunnelnägemine, muu maailm hägustub, isiklik vägi kaugeneb ja inimene näeb AINULT seda sihtpunkti, kuhu nui neljaks jõudma peab. Tahad teha head? Loobu sellest tahtest ja sa teedki head, rohkem kui arvatagi oskad.

(19-02-2012, 10:40 )Vesilik Kirjutas: Natuke veel filosoofilist arutelu teemal vabaneda heast ja halvast:
Filosoofilist? Arutelu?
Vaimumaailm pole neid kummatki mitte kunagi pakkunud.
Vasta
"Head teha" - kõlab kuidagi kunstlikult. Silme ette tuleb pilt kus mingi isik istub pimedas nurgas
hullumeelne läige silmades ja vihub "head teha". Head ei ole vaja teha - see tuleb niigi. On vaja
olla nii, et kurjust ei tee. Elu on näidanud, et need kes tihti üritavad "head teha" (heategevused
ja muud sellised kunstlikud väljapoole suunatud asendustegevused) on sisemuselt ikka päris
"mustad" (mitte parim ega ka mitte eredaim näide on Galojan - tegi "head" seal kus varastas)
ja peale välja poole suunatud headuse näitamise pole neis suurt midagi head.
Vasta
(19-02-2012, 11:48 )Celtic Kirjutas:
(19-02-2012, 10:40 )Vesilik Kirjutas: Natuke veel filosoofilist arutelu teemal vabaneda heast ja halvast:
Filosoofilist? Arutelu?
Vaimumaailm pole neid kummatki mitte kunagi pakkunud.

No seal võib leida hulgaliselt samaväärset filosoofiat ja arutelu nagu sa ise genereerid,pealegi sarnanevad su seisukohad vägagi mõne sealse foorumikasutaja omadega.
Vasta
Omast arust Celticuga täiesti nõus.
Viilmaa kirjutas, et maailmas on 52% headust ja 48% kurjust. Oli vist nii, väikeste kõikumistega.

Kui nüüd headuse absoluutväärtust vähendada, siis väheneb automaatselt ka kurjuse absoluutne hulk, ehk toimub lähenemine duaalsest maailmapildist väljasaamisele. No see on jälle minu nägemus asjast. Kuipalju see Celticu omaga kokku läheb, ei tea ja polegi ju tähtis.
Vasta
Minu nägemuses on kurjus illusoorne segadus headuse absoluudis, kus kurjus ja headus ei ole vastandid ning seeläbi kukub kokku kogu Celticu "tasakaal on tasakaal" kaardimaja.

Kultuuri on tänapäeval enamuses vaja vaid selleks, et kaitsta ennast kurjust täis vägivaldsete ning haiglaste võõrkultuuride eest. Kui seda haigust ümber ei oleks, siis poleks vaja ka laulda hümni või tikkida rahvariideid. Kultuur on regiooni identiteet, mis on nagu mull veepinnal põrkumas teiste mullidega ja nii kui mõni kahaneb või lõhkeb, siis annab see võimaluse teistel paisuda või uuel kerkida.
Võõrkultuurid on peamiselt kurjust täis seepärast, et nad on mõjutatud haiglastest religioonidest, mis on sallimatud teiste maailmavaadete suhtes, programmeerides laste mõistust - soosides tsensuuri ning pimedat usku.

Mis puudutab sõna "tahan", siis see on selles osas halb, et vaata taha kui tahad, aga sa ei saa Smile. Seega sellel sõnal ei ole suurt jõudu ning võib anda lausa negatiivse tulemuse, misläbi seda ei tasu kasutada näiteks autosugestioonis.
Vasta
Tsitaat:absoluut, kus kurjus ja headus ei ole vastandid
Vot see ongi olukord, mida ma pean silmas sõnadega "väljaspool duaalset maailmapilti".
Vasta
Kas on headus või kurjus kui inimkarjadel (jutt individuaasusest on vale mida propageerivad need kes tahavad et inimesed oleks üksikud vitsaraod keda kerge oma karjast välja tõmmata ja milleks iganes kasutada, kasvõi inimõigustest kisajad)
on oma karjasisene struktuur millel on juhid kes määravad milleks üht või teist isendit kasutada või mida tema jõuga teha.
Kõige lihtsamaks näiteks on sugulaste külaskäigud surevate inimeste juurde kaastunnet avaldama, lohutama ja raskel hetkel väidetavalt toeks olema.
Mis toimub aga tegelikkuses on üsna erinev sellest mida me moraalseks peame, toimub kiirkorras seoste ümberkantimine kõikides kihtides iseendale niipalju kui surija energianiitidele mis teda reaalsusega seovad ligi pääsetakse, esimesed viis kihti inimeses ongi meie reaalsuse väljendus ja surija neid edaspidi teispoolsuses ei vaja, veel surnuaia poole minnes ja surnuaial eraldub surnust halle tombukesi mis siis saatjaskonnas ühte või teise saatjasse sisenevad kui asja nii vaadata.
Ajalikus elus toimub täpselt seesama seosteniidikeste ümbermängimine aga juba karjajuhtide initsiatiivil kus nooremad kandivad vanematelt ümber omadusi, teadmisi ja ligipääse eluks vajalikesse energiaallikatesse.
Pahatihti on nii, et inimeste sünd siia ilma viib ära tagant otsast surija mingite karmavõlgade katteks mis segaksid väikese olendi sündi ja siin reaalsuses olemiseks vajaliiku elujõudu.
Järgmine põlvkond saavutab alles siis täisjõu kui vanemad surevad ja jätavad neile oma anded ja ligipääsud teadmistele, see kehtib eriti parateadmiste kohta, seega pole isad pojad sugugi sõbrad vaid eluvõitluse konkurendid mis tavaliset lõpeb noore võidu ja vana surmaga sest nii ongi maailm seatud.
Seega on Celticul õigus kui ta ütleb et headus ja kurjus on igal ajahetkel tasakaalus kuigi jah seda tasakaalu määravad ja karmavõlgade katteks ohverdavad karjajuhid ilma, et nad seda liikmetelt küsiks. Eesmärk on karja heaolu ja elujõud.
Vasta
(19-02-2012, 12:52 )Marina Kirjutas:
Tsitaat:absoluut, kus kurjus ja headus ei ole vastandid
Vot see ongi olukord, mida ma pean silmas sõnadega "väljaspool duaalset maailmapilti".

Ühesõnaga kui väljenduda teoloogilis-filosoofiliselt,mis on tänapäeva Lääne maailma mõtlemise põhi siis tagasi pärispatuta olukorra juurde ehk teha olematuks Admani ja Eva patt süüa hea ja kurja tundmise puust ja pöörduda tagasi Eedeni aeda ehk seisundi juurde kus puudub eristav-duaalne analüütiline mõtlemisvõime üksikindiviidil.
Vatikan väitis ka et meie sõbrad tulnukad on ilma pärispatuta see tähendab,et neil puudub võime eristada head ja kurja ning võibolla ka individuaalne,enseteadvuslik mõtlemisvõime mida asendab kollektiivne ühendmõistus nagu putukatel.

(19-02-2012, 13:28 )VironShaman Kirjutas: Seega on Celticul õigus kui ta ütleb et headus ja kurjus on igal ajahetkel tasakaalus kuigi jah seda tasakaalu määravad ja karmavõlgade katteks ohverdavad karjajuhid ilma, et nad seda liikmetelt küsiks. Eesmärk on karja heaolu ja elujõud.

Siin on siis vastus Põliseestlaste teemas kellegi poolt esitatud küsimusele kas põliseestlased ohverdavad ka.
Vasta
Vesilik, ma pean pigem silmas mitte tagasipöördumist pärispatuta olukorda (ehk siis putukatemaailma - vist - ma ei valda seda terminoloogiat), vaid hea ja kurjatundmise puu vilja ikka enda teadvuses hoides, aga seda siiski mitte tõsiselt võttes, sellest osates "üle vaadata". Need Vatikani nimetatud tulnukad on hea ja kurjatundmise arenguetapi üldse vahele jätnud.
Umbes midagi nii, kui keegi üldse midagi aru sai.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Nõukogude riigi eest peitu läinud pere elas 32 aastat muust maailmast eraldatuna villu 4 3,079 03-02-2013, 07:57
Viimane postitus: olematu
  Headus vs. Kurjus shyrlymyrly 33 15,294 15-11-2012, 22:08
Viimane postitus: shyrlymyrly
  Kõige suurem kurjus Pomegranate 50 20,764 03-11-2010, 16:57
Viimane postitus: Müstik
  Fakte elust enesest MissIs 24 16,784 12-08-2008, 11:10
Viimane postitus: Ares

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne