Postitused: 3,023
Teemad: 45
Liitus: Jul 2010
Tõnn Sarv: Kust tuleb eestlaste tigedus?
Mis teeb tigedaks?
On see mõnedel inimestel juba kuidagi kaasa sündinud kiuslikkus või tuleb see kuidagi kasvatusest?
Tean perekondi, kus teistest lastest said enam-vähem normaalsed inimesed, kuid ühest kasvas välja tõeline intrigaan ja tülinorija. Ometi kasvatati neid kõiki enam-vähem ühtmoodi ja vanemadki olid ühised.
Mis neil küll ometi viga on? Närvid läbi? Valutab kuskilt?
Raske uskuda, aga tundub, et mõned inimesed käivadki kogu aeg ringi mõteldes vaid sellele, kuidas kellelegi jälle ära panna, kuidagi keerata või susata, midagi kihva keerata.
Võibolla neid tigetsejaid ei olegi nii palju. Aga nad paistavad välja.
Tihtipeale ajavad nad selle juures mingit oma õigust taga. Isegi siis, kui see neile endile üldse vajalik ega kasulik pole. Peaasi, et keegi teine ei saaks kasu.
Neil nagu oleks vaja kogu aeg konfliktis olla kogu maailmaga.
Nad ei ole eriti targad. Aga ometi suudavad nad targemate inimeste häid kavatsusi edukalt takistada.
Neid lausa kardetakse.
Oma tigedusega mürgitavad nad oma ümbrust ning isegi kõige heatahtlikumad ja rahumeelsemad inimese katsuvad neist võimaluse korral eemale hoida.
Eks neid kohtab kirjanduseski. Oru Pearu tuleb kohe esimesena meelde.
Ma olen kaugel sellest, et pidada eesti rahvast maailma kõige tigedamaks rahvaks. Ühtegi rahvast ei saa niimoodi iseloomustada.
Aga probleem on täiesti olemas.
Kui head mõtted ja kavatsused luhtuvad tigedike kiuslikkuse tõttu. Kui inimesed enam ei julge avalikult sõna võtta, kartes tigedaid kommentaare. Kui ei taheta enam elada tigedate inimeste hulgas ja minnakse mujale.
Siis on asi tõsine.
http://www.ekspress.ee/news/arvamus/arva...d=37296679
Isiklikud kogemused, arvamused jne.
Postitused: 118
Teemad: 7
Liitus: Oct 2010
Tsitaat:[quote='päikeseinsener' pid='111520' dateline='1293537438']
Tõnn Sarv: Kust tuleb eestlaste tigedus?
Tean perekondi, kus teistest lastest said enam-vähem normaalsed inimesed, kuid ühest kasvas välja tõeline intrigaan ja tülinorija. Ometi kasvatati neid kõiki enam-vähem ühtmoodi ja vanemadki olid ühised.
Mis neil küll ometi viga on? Närvid läbi? Valutab kuskilt?
Enamjaolt lihtsalt tähelepanupuudus.
Kui kahel lapsel on liiga väike vanusevahe, jääb vanem juba varakult paljust tähelepanust ilma.
Ära joo ja sõida. Parem suitseta ja lenda!
Postitused: 296
Teemad: 6
Liitus: Jan 2010
Tigedaks muudame me end ise - mõeldes mõtteid mis seda põhjustavad.
Postitused: 2,185
Teemad: 2
Tigedaks muudab meid eelkõige usalduse puudumine... ja pideva süü tundmine ei tea mille v. kelle ees?!
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
Meie tigedaks muutumisel EI OLE ühest põhjust nagu näiteks usaldus, tähelepanu puudus, "meie ise" jne jne, kuid
need on siiski osakomponendid meie psüühika muutumisel selliseks mis ei ole meile omane.
Meie kui rassi (inimkonna) tigedamaks muutumisel on peamised põhjused sotsiaalsed - meid on saanud liiga
palju - inimene vajab oma sootsiumi kohalolekut, kuid samas ka teatud vabadust. Ta teab kus on tema pere, naabrid
ja rahvas ning teab, et vajadusel on nemad tal kohe "käepärast", kuid see ei tähenda, et need elaksid pidevalt tema
kukil, tema taskus. Teiseks on liigne "segamine" mis on saanud teoks peamiselt viimase 40-50a jooksul. Inimene
tunneb ennast mugavalt kui tema sootsium on kuni teatud piirini ühelaadne ehk meie puhul siin siis ÜHE nahavärviga,
ÜHE keelega ning ka peamistest punktides sarnaste arusaamadega. Kui aga inimene peab elama päevast päeva ohuga,
et tema kõrval on neegrid, hiinlased, venelased ja ei tea veel kes siis tekitab see stressi sest kõik need "teised"
tekitavad situatsiooni kus inimene "ellujäämise" nimel peab muutma oma olemust, et olla meele järele teistele aga
omadele mitte. Sellest stressist tekib frustratsioon mis väljendubki tigeduses ja sellsite nähtuste tekkes nagu on
"rullnoklus", mul kama2 ehk ükskõiksus ning närvid ütlevad ülesse ja konfliktid on kerged tulema.
See ei tähenda, et meie (ja see asi EI käi ainult meite kohta vaid KÕIKIDE rahvuslik/rassiliste gruppide kohta ja seda
ERANDITULT) oleksime mingid võõraste vihkajad - ei ole - tulevad need võõrad meiel külla turistidena on nad kallid
külalised seni kuni koju lähevad - eeldatavasti võimalikult kiiresti.
Edasi - nüüd tuleb siis peamine põhjus ehk MIKS sellised sotsiaalsed protsessid on tekkinud, miks on nad lahendamata
ja kas tegu on ainult loomulike protsessidega või on neid ka võimendatud teatud huvigruppide poolt mingil kindlal
põhjusel ja eesmärgil. Kuid siin jõuame juba teemadesse mida on ka siin foorumis käsitletud ja seda väga mitmetes
teemades alates "kes võitleb valgete eest" lõpetades (tinglikult) "Juhe kuklas" tüüpi teemades.
Elas kord üks varblane. Ta lendas aasale, kus sõi suur lehmakari. Üks lehm läks varblase juurde ja sittus talle peale. Algul oli varblasel hea, soe ja hubane olla. Kuid siis hakkas tal kõhe ja pime ja ta hakkas niutsuma. Tuli rebane. Ta kuulis varblase niutsumist. Ta kraapis varblase välja ja sõi ära. Moraal sellest: Kõik, kes su täis situvad, ei ole su vaenlased. Kõik, kes sind hädast välja päästavad, ei ole su sõbrad!!!
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
Mis mind tigedaks muudab on see, kui keegi läheb mõnda teemasse ja kirjutab sinna suvalise luuletuse või muud jura, ilma et see teemat kuidagi edasi viiks.
Kas seda ei nimetata mitte spämmiks?
http://www.para-web.org/showthread.php?t...#pid111554
Päikeseinseneri postitus #73
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Postitused: 667
Teemad: 11
Liitus: Oct 2009
(29-12-2010, 20:56 )Müstik Kirjutas: Mis mind tigedaks muudab on see, kui keegi läheb mõnda teemasse ja kirjutab sinna suvalise luuletuse või muud jura, ilma et see teemat kuidagi edasi viiks.
Ei, see ei ole spämm. See on igati teemakohane `luuletus`. Uuri teema esialgset püstitust, siis on aru saada: http://www.para-web.org/showthread.php?tid=4662
Postitused: 96
Teemad: 4
Liitus: Dec 2009
Mina arvan, et ebakindlus. Vene ajal ju eestlased polnud nii kurjad? Või olid? (ise liialt noor, kuid vanaema ja ema kinnitavad).
Ebakindlus, mis tekib kapitalismist: Eesti ja eestlased on väga vaesed. Seega me peame töötama palehigis, et hinge sees hoida. Kuid eesti kapitalistid on kas ahned (väikesed palgad, suured kasumid) või lollid (tööd müüakse välja odavalt) ja motiveerivad töölisi "sa pole asendamatu, kui ei meeldi, uks on seal"-suhtumisega. See tekitab hirmu töö kaotamise pärast. Ja tööd kaotada ei saa, sest palk on nii väike, kõrvale pole midagi pandud. Ja kuna tagavara pole, ollakse nurka surutud, töökohavahetust ei elata lihtsalt rahaliselt üle. Ja mida sa vahetad, vihma käest räästa alla või räästa alt vihma kätte.
Olete pannud ehk ise tähele, kui sul raha on, on olemine hea, kindel. Kui pole, siis ebakindel, närviajav, kurjakstegev.
Kuna ollakse vaesed, ei saada endale midagi lubada, tunnakse ennast alaväärsena. Sestap ongi meil nii palju maastureid, lukskortereid, luksbrände -- inimesed upitavad enda enesehinnangut. Ja orjavad, et seda siis kinni maksta.
See muidugi must-valge pilt, üks osa probleemist ehk.
(29-12-2010, 20:56 )Müstik Kirjutas: Mis mind tigedaks muudab on see, kui keegi läheb mõnda teemasse ja kirjutab sinna suvalise luuletuse või muud jura, ilma et see teemat kuidagi edasi viiks.
Alguses oli naljakas, aga siis enam polnud.. no peab ikka inimene õel olema..
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
Kuule Müstik - ütle palun mis sinul küll viga on viimasel ajal?
Sinu käitumine muutub juba diagnoosiks ja ei ole adekvaatne.
Sinul EI OLE tõemonopoli ning see, et keegi kirjutab samadest
asjadest millest ka sina oled mingi hetk maininud - JAHH - just
nimelt maininud sest Päikeseinseneri põhjalikkust ja haaret pole
sul kunagi olnud - ei muuda asjade väärtust. Seega ürita
rahuneda ja jääda ASJALIKU kriitika piiridesse. Aitähh.
Fallenboy - sa räägid õigetest asjadest, kuid need on sümptomid
mitte aga põhjused, kuid tundub, et oled vähemalt õigel teel.
30-12-2010, 02:21
(Seda postitust muudeti viimati: 30-12-2010, 02:21 ja muutjaks oli Päikeseinsener.)
On laialtlevinud arvamus, et kuriteole peab järgnema karistus ja seda kutsutaksegi karmaks. Kuid jälgides elu enda ümber, näeme, et asjad ei juhtu sageli sugugi nii, nagu sooviks meie õiglustunne, vaid hoopis teisiti, vahel isegi vastupidiselt. Mis on see salapärane karma ja kuidas ta toimib? Sellele küsimusele võib saada mitmesuguseid vastused. Osad arvavad, et see on midagi igikurja, kõik me patud, mis meid kusagil varitsevad ning vaid ootavad arveteklaarimise aega. Teadjamad vastavad – see on põhjuse ja tagajärje seadus – mida külvad, seda lõikad. Mida see tähendab? Ilmselt on meile kõigile selge, et kui külvad ohakaid, siis ka lõikad ohakaid; kui külvad roose, lõikad roose; kui külvad tuult, siis lõikadki tuult. Seega – külvates kapsa seemet, ei tasu meil oodata karikakart, nõgese seemet külvates ei tasu meil unistada, kuidas sellest võrsub suur ja võimas tamm. Sedamoodi vaadates tunduvad need asjad olevat üsna selged ja enesestmõistetavad. Sama selge ja enesestmõistetav tundub see olevat ka teiste elu kõrvalt jälgides – no kuidas nad küll ometi ei mõista, milliseid tagajärgi see tuua võib – kindlasti oleme ka nõnda õhanud. Kuid oma elus kipume asjaga kimpu jääma. Kõik muutub ühtäkki nii segaseks, salapäraseks, tahes-tahtmata tekib mõte kurjuse vandenõust meie vastu, kuna ei saa ju nii olla, et meiesuguse heakesega juhtub sääraseid õnnetusi, pahandusi, äpardusi, haigusi. Milles asi? No kindlasti on süüdi minu kuri KARMA – ise olen ma ju hea. Enamasti peame oma headuse näitajaks tegu. Aga kuidas on siis lõikusega lood, kui inimene teeb ühte, mõtleb aga teist? Mida ta siis lõikab? Kas ta lõikab mõtete või tegude tagajärgi? Hävitamine või tapmine ei alga mitte sellest hetkest, kui see sooritatakse füüsiliselt, vaid sellest hetkest, kui see mõte inimesel tekkis. Iga inimese mõttekeha kas loob või tapab teda, kõik sõltub selle sisust.
Seni, kuni me ei mõista karmat, ei suuda me mõista iseennast, meid ümbritsevat maailma ega selles toimivaid seadusi. Teadmisi karmast vajame selleks, et elada tulemuslikku elu.
Väga sageli ei mõtle me sellele, mida me külvanud oleme ning ootame hoopis teistsugust tulemust ning oleme pahased, solvunud, kirume saatust, Jumalat ja teisi inimesi selles, et ei suuda saavutada seda, mida tahame. Sageli unustame ära selle lihtsa tõsiasja, et kui oleme külvanud intriige, siis ei tasu oodata armastuse võrsumist, kui oleme külvanud kadedust või ahnust, siis ei võrsu sellest õndsust ja harmooniat. Me tegutseme mitmesugustel motiividel. Sihitut tööd pole olemas. Ühed igatsevad kuulsust ja töötavad kuulsuse pärast. Teised ihaldavad raha ja töötavad raha pärast. Mõned taotlevad võimu ja töötavad võimujanust. Mõned soovivad pääseda taevasse ja töötavad selle sihiga. Mõned aga töötavad patukahetsuseks: nad teevad igasuguseid nurjatusi ja siis ehitavad templi või annetavad midagi preestritele, et ära teenida „pääse”, mis avab neile taeva väravad. Inimesed arvavad, et niisugune heategevus puhastab neid ja nad pääsevad pattudest hoolimata taevasse. Inimeste teod on tulvil selliseid motiive. Muidugi võidakse sellise teguviisiga kaaskondlasi eksitada, kuid see energia, mida nad ligi hakkavad tõmbama, mis hakkab nende karmat vormima, sõltub teo motiividest, inimese mõtetest, mitte aga sellest, kuidas see välja paistab ja kui hea tundub. Kui te teete heategusid, siis vaadake enda sisse – mis oli selle ajendiks, mida mõtlesite ja te mõistate, mida tegelikult lõikama hakkate.
Pole olemas probleemi, mis poleks karmaline – kõik meie elus on karma avaldumine. Sest iga põhjus avaldub lõpuks tagajärjena. Nii see on alati olnud ja jääb olema. Ei maksa liiga tõsiselt võtta siin-seal levivaid jutte sellest, et varsti karma kaob. Mida see tähendab? Kas kaob põhjus või tagajärg või mõlemad? See on võimatu, sest siis lakkab maailm eksisteerimast. Arvatavasti pole sellist juttu rääkivatel inimestel eriti põhjalikke teadmisi ei maailma olemusest ega ka karmast.
Inimese karma on bioinfoenergeetiline matriits. Meie välimus, tervislik seisund, füüsilised iseärasused – kõik see on karma peegelduseks. Karma avaldub ka selles millal ja kuhu sündinud oleme. Karma peegeldub kõiges mis meid puudutab. Öeldakse, et pole olemas ühtki moodust karmast pääsemiseks. Tõepoolest pole, sest me ei saa muuta juba juhtunut, oma minevikku, kuid saame muuta tulevikku. Tuleviku karma on soovi korral muudetav. Kaldume süüdistama oma probleemides teisi inimesi, kuid tegelikult loome oma karmat ikka ise. Tihti me ei soovi või ei oska seda näha, ei soovi vaadata ennast eemalt ning vastutada oma mõtete ja tegude eest, lõppkokkuvõttes oma karma eest. Palju mugavam on öelda – see kõik on karma süü, kuskil ei tea mitmendas-setmendas elus tehtud patud, vana-vana-vanemate tehtud. Mina olen aga hea inimene, mina ei puutu asjasse. Karma järgi ei kao ühegi teo mõju enne, kui see on vilja kandnud. Mitte mingi loodusjõud ei suuda seda takistada. Kui teen halba, siis pean selle pärast kannatama. See on paratamatu. Samuti ei suuda miski takistada heategude häid tagajärgi. Igal põhjusel on tagajärg. Kõik teod, nii head kui halvad, on tihedalt üksteisega seotud. Ei ole selget piiri hea ja halva vahel. Pole võimalik öelda, et üks tegu on igati hea ja teine üdini halb. See, kes näeb, et heateo tulemused pole ainult head, see mõistab, et halvaski on head. Mida sellest järeldada? Ükskõik, kuidas püüaksime, meie teod ei ole kunagi täiesti puhtad või üdini räpased. Pole ühtki täiesti kasutut tegu ja pole tegu, mis kedagi ei kahjustaks. Isegi meie hingamine ja elamine kahjustab kedagi. Igast raasukesest, mille suhu paneme, jääb keegi teine ilma. Meie elamine võtab eluvõimaluse teistelt inimestelt, loomadelt või mikroobidelt. Hea ja halb on sama mündi kaks külge – „kull” ja „kiri”.
Antud read pärinevad raamatust “Karma – müüt või tegelikkus?
(30-12-2010, 02:21 )päikeseinsener Kirjutas: Antud read pärinevad raamatust “Karma – müüt või tegelikkus?
Puhtast õelusest:
Read pärinevad siit lingilt:
http://www.karma.pri.ee/?main=6
Ja see link on juba minu teada ammu ühest KARMA teemast läbi käinud.
http://www.para-web.org/showthread.php?t...ight=Karma
Karma teemad antud lingi all.
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Tere Jõhvikas! 
Ilus kasutajanimi! Panin seda juba varem tähele! Rõõm taaskohtuda! 
Muuseas, ka eelmises foorumis sai ebameeldivaid inimesi eraldada!
Aga mulle jääb arusaamatuks, kus kohas sa näed minu agressiivsust Päikeseinseneri vastu?
Nagu sa tead, olin ju just mina see, kes tema Atlantise teemale kohe alguses viis tärni pani.
Lisaks olen teda väga paljudes teemades muudkui kiitnud. Vaata kasvõi teemat "Horoskoobindus. Minu arvamus sellest."
http://www.para-web.org/showthread.php?t...skoobindus
Saatnud talle erakirjale kolm pikka Artiklit Atlantise kohta, mida ta ise palus. Saanud need artiklid aga kätte, teatas ta, et talle pole linke vaja saata. Ainult linke ma ei saatnudki, vaid pikaajalise uurimustöö järgi koostatud artiklid koos läbiloetud raamatute nimekirjadega. Saanud mu kirja kätte, teatas ta õelalt oma teema siseselt hoopis kõigile nähtavalt, et ma polevat talle vastanud.
Pealegi arvasin tõsimeeli, et ta lisas sellesse teemasse minu posti järgi pilapamfleti.
Minu viga, et ma teemat kohe eespoolt ei lugenud, aga see ei tähenda sugugi, et ma oleksin kuri inimene.
Ja juhin ka sellele tähelepanu, et ehkki ma olen enamus linke juba avastanud, kust Päikeseinsener oma teabe teemadesse on kopinud, ei ole ma sellele seni osutanud.
Ära tundsin ta aga rumalate sõnade tarvitamise järgi. Enamus tema eile tehtud poste sisaldasid ka rumalaid sõnu. Kui plaanid ka tulevikus rumalasti rääkima hakata, eks ma siis uurin jah, kes sa varem siin olid, aga praegu ei leia selleks põhjust.
Päikeseinsener küllap jah tegi kopi samanimelisest raamatust, aga kahjuks valesse teemasse ja ei arvestanud, et äkki keegi tahab seda linki lõpuni lugeda. Tema tõi ära ainult osa sellest huvitavast jutust.
Kena aastalõpu sullegi!
Postitused: 330
Teemad: 53
Liitus: Mar 2007
Targem annab järele!
...ja, et - uuel aastal, uue hooga!... -irw-
Oluline on silmale nähtamatu.
Antoine de Saint-Exupèry
30-12-2010, 16:53
(Seda postitust muudeti viimati: 30-12-2010, 16:59 ja muutjaks oli Päikeseinsener.)
(30-12-2010, 13:01 )Jõhvikas Kirjutas: (30-12-2010, 12:32 )Müstik Kirjutas: (30-12-2010, 02:21 )päikeseinsener Kirjutas: Antud read pärinevad raamatust “Karma – müüt või tegelikkus?
Puhtast õelusest:
Karma teemad antud lingi all. Ei tee saladust, et olen varemgi teise nimega foorumis olnud ja siinkohal soovin Müstikule minu eelmise nime mõistatamisel edu!
Ma ei ole üliinimene ja sellepärast juhtub ikka, et keegi või miski ajab tigedaks. Selle uue foorumi plussiks on see, et saab ebameeldiva tegelase ebasoovitavate inimeste nimekirja panna. See võimaldab vältida erakirju ja ka foorumis ei näe siis enam vastavas nimekirjas olija postitusi.
Ja hetkel olengi dilemma ees, et kas kohe või ootan ära järgmise tigeduse hetke, mil pean Müstiku ebameeldivate inimeste nimekirja panema. Igatahes on Müstiku agressiivsus Päikeseinseneri suhtes ilmne ja minu arvates vajaks juba mode-adminni sekkumist.
P.S. Müstiku antud lingis on küll Päikeseinseneri poolt siia kopeeritud tekst, aga antud lingil puudub viide, kust pärineb nende info. Ise arvangi, et sealne info pärineb samast raamatust, millele viitas ka Päikeseinsener.
Ilusat aastavahetust ja rahu, ainult rahu!
Sul on täiesti õigus muide! Antud lingilt olev jutt ongi ju pärit RAAMATUST!
Minu arust on see seal isegi kirjas kuskil?!
(30-12-2010, 13:45 )Müstik Kirjutas: Tere Jõhvikas!
Aga mulle jääb arusaamatuks, kus kohas sa näed minu agressiivsust Päikeseinseneri vastu?
Nagu sa tead, olin ju just mina see, kes tema Atlantise teemale kohe alguses viis tärni pani.
Lisaks olen teda väga paljudes teemades muudkui kiitnud. Vaata kasvõi teemat "Horoskoobindus. Minu arvamus sellest."
Saatnud talle erakirjale kolm pikka Artiklit Atlantise kohta, mida ta ise palus. Saanud need artiklid aga kätte, teatas ta, et talle pole linke vaja saata. Ainult linke ma ei saatnudki, vaid pikaajalise uurimustöö järgi koostatud artiklid koos läbiloetud raamatute nimekirjadega. Saanud mu kirja kätte, teatas ta õelalt oma teema siseselt hoopis kõigile nähtavalt, et ma polevat talle vastanud.
Pealegi arvasin tõsimeeli, et ta lisas sellesse teemasse minu posti järgi pilapamfleti.
Minu viga, et ma teemat kohe eespoolt ei lugenud, aga see ei tähenda sugugi, et ma oleksin kuri inimene.
Ja juhin ka sellele tähelepanu, et ehkki ma olen enamus linke juba avastanud, kust Päikeseinsener oma teabe teemadesse on kopinud, ei ole ma sellele seni osutanud.
Ära tundsin ta aga rumalate sõnade tarvitamise järgi. Enamus tema eile tehtud poste sisaldasid ka rumalaid sõnu. Kui plaanid ka tulevikus rumalasti rääkima hakata, eks ma siis uurin jah, kes sa varem siin olid, aga praegu ei leia selleks põhjust.
Päikeseinsener küllap jah tegi kopi samanimelisest raamatust, aga kahjuks valesse teemasse ja ei arvestanud, et äkki keegi tahab seda linki lõpuni lugeda. Tema tõi ära ainult osa sellest huvitavast jutust.
Kena aastalõpu sullegi!
Tead mul on päris kahju sinust, kohe ausalt.
Aga mis puutub nüüd sinu siin antud järjekordsesse "süüdistusse",
siis ei jää mul kahjuks muud üle kui sinu saadetud kirjad siin avalikustada(mis mulle postkasti saatsid) kuna, anna andeks, aga sinu sugusel ma ennast küll nii materdada ei lase.
Hetkel pole aega, aga õhtul..
Postitused: 296
Teemad: 6
Kas jõuludega koos läks ka mõistus? Kas me oleme siin, et üksteist mustata ja kiruda?
Võtke korraks aeg maha ja mõelge natuke, kas see on inimlik käitumine?
Olge ikka sõbralikud edasi
Postitused: 654
Teemad: 8
Liitus: Apr 2004
Selle teema pealkiri on "Mis muudab meid tigedaks?". Nüüd siis eestlased võtavad rõõmsalt üksteise kallal siin samas teemas. Foorumi külastajad peaks hoopis arutlema tigeduse põhjuste üle, mitte vastastikku tigetsema. Eestlane kasutab tublisti ära kõik võimalused õelutsemiseks...
(29-12-2010, 21:34 )fallenboy Kirjutas: Mina arvan, et ebakindlus. Vene ajal ju eestlased polnud nii kurjad? Või olid? (ise liialt noor, kuid vanaema ja ema kinnitavad).
Ebakindlus, mis tekib kapitalismist: Eesti ja eestlased on väga vaesed. Seega me peame töötama palehigis, et hinge sees hoida. Kuid eesti kapitalistid on kas ahned (väikesed palgad, suured kasumid) või lollid (tööd müüakse välja odavalt) ja motiveerivad töölisi "sa pole asendamatu, kui ei meeldi, uks on seal"-suhtumisega. See tekitab hirmu töö kaotamise pärast. Ja tööd kaotada ei saa, sest palk on nii väike, kõrvale pole midagi pandud. Ja kuna tagavara pole, ollakse nurka surutud, töökohavahetust ei elata lihtsalt rahaliselt üle. Ja mida sa vahetad, vihma käest räästa alla või räästa alt vihma kätte.
Olete pannud ehk ise tähele, kui sul raha on, on olemine hea, kindel. Kui pole, siis ebakindel, närviajav, kurjakstegev.
Kuna ollakse vaesed, ei saada endale midagi lubada, tunnakse ennast alaväärsena. Sestap ongi meil nii palju maastureid, lukskortereid, luksbrände -- inimesed upitavad enda enesehinnangut. Ja orjavad, et seda siis kinni maksta.
See muidugi must-valge pilt, üks osa probleemist ehk.
Täiesti õige ja mõistlik jutt ja arvamus!
Olen iga aasta lõpul jälginud, kuidas meie foorumis hakkab peale jõule üks tigetsemine peale. On küll üleval jõulusoovide teemad ja uue aasta õnnitluste teemad, aga küllap saab siis juba jõulude ajal inimestel raha otsa...Ka ei oota neid ees eksootiliste maade reisid - ja nii nad tigetsevadki, nii siin foorumis, kui kuskil mujal interneti foorumites.
Ainuke asi, et vene ajal oli ka kadedaid ja tigedaid inimesi, lausa hulgaliselt.
Igal ajastul on olnud igast rahvusest tigedaid inimesi. Tuleb see tähtkujust või mine tea millest - ei mina seda tea. Siiski on hea teada, et 1.jaanuariks saab Merkuuri seis retrograadis läbi, nagu üks astroloogiaga tegeleja siin ühes teemas ütles...ja ka mina loodan, et saab taas rahu majja. 
Seniks aga soovin kõigile hääd tuju ja optimismi!
Postitused: 222
Teemad: 5
Liitus: Jul 2007
Siin on nüüd ära toodud palju põhjusi ja nendega tuleb nõustuda. Mõtlesin siin omaette...ja lisan veel ühe- jonnakus. Tülitsemiseks ja riidlemiseks on ju alati vähemalt kahte inimest vaja- ühega ei saa kuidagi hakkama.
Kui ikka ei saa kohe kuidagi vastamata - oma õigust taga nõudmata - olla on riid paratamatult majas.
Kui vahest saaks lihtsalt nii, et "ah mis see minu asi on- las plärab edasi" või "las närib pealegi ta ju alles noor" või "Mida loevad tema sõnad minule- mina ajan ikka oma asja- kirjutagu mis tahab" siis pole ka riidu ega tüli.
Ilusat Pühade Aega Kõigile!
30-12-2010, 21:51
(Seda postitust muudeti viimati: 30-12-2010, 22:01 ja muutjaks oli Päikeseinsener.)
(30-12-2010, 13:01 )Jõhvikas Kirjutas: (30-12-2010, 12:32 )Müstik Kirjutas: (30-12-2010, 02:21 )päikeseinsener Kirjutas: Antud read pärinevad raamatust “Karma – müüt või tegelikkus?
Puhtast õelusest:
Karma teemad antud lingi all. Ei tee saladust, et olen varemgi teise nimega foorumis olnud ja siinkohal soovin Müstikule minu eelmise nime mõistatamisel edu!
Ma ei ole üliinimene ja sellepärast juhtub ikka, et keegi või miski ajab tigedaks. Selle uue foorumi plussiks on see, et saab ebameeldiva tegelase ebasoovitavate inimeste nimekirja panna. See võimaldab vältida erakirju ja ka foorumis ei näe siis enam vastavas nimekirjas olija postitusi.
Ja hetkel olengi dilemma ees, et kas kohe või ootan ära järgmise tigeduse hetke, mil pean Müstiku ebameeldivate inimeste nimekirja panema. Igatahes on Müstiku agressiivsus Päikeseinseneri suhtes ilmne ja minu arvates vajaks juba mode-adminni sekkumist.
P.S. Müstiku antud lingis on küll Päikeseinseneri poolt siia kopeeritud tekst, aga antud lingil puudub viide, kust pärineb nende info. Ise arvangi, et sealne info pärineb samast raamatust, millele viitas ka Päikeseinsener.
Pakun teile lugemiseks- mõtisklemiseks lõike oma RAAMATUST “Karma – müüt või tegelikkus?
http://www.karma.pri.ee/?main=1
(30-12-2010, 16:53 )päikeseinsener Kirjutas: (30-12-2010, 13:01 )Jõhvikas Kirjutas: (30-12-2010, 12:32 )Müstik Kirjutas: (30-12-2010, 02:21 )päikeseinsener Kirjutas: Antud read pärinevad raamatust “Karma – müüt või tegelikkus?
Puhtast õelusest:
Sul on täiesti õigus muide! Antud lingilt olev jutt ongi ju pärit RAAMATUST!
Minu arust on see seal isegi kirjas kuskil?!
(30-12-2010, 13:45 )Müstik Kirjutas: Tere Jõhvikas!
Kena aastalõpu sullegi!
Tead mul on päris kahju sinust, kohe ausalt.
Aga mis puutub nüüd sinu siin antud järjekordsesse "süüdistusse",
siis ei jää mul kahjuks muud üle kui sinu saadetud kirjad siin avalikustada(mis mulle postkasti saatsid) kuna, anna andeks, aga sinu sugusel ma ennast küll nii materdada ei lase.
Hetkel pole aega, aga õhtul..
Mõtlesin siin natuke selle kõige üle ja otsustasin, et ma siiski ei lasku nii madalale kui mõni siin. Nii, et vabandan nende ees, kes verd ja pisaraid lootsid näha. Ja et Müstikul hing sees ei väriseks, siis luban ka, et mina siia enam mingeid pikemaid jutte ei kirjuta.
Postitused: 2,532
Teemad: 24
Liitus: Apr 2009
Tsitaat:Mõtlesin siin natuke selle kõige üle ja otsustasin, et ma siiski ei lasku nii madalale kui mõni siin. Nii, et vabandan nende ees, kes verd ja pisaraid lootsid näha. Ja et Müstikul hing sees ei väriseks, siis luban ka, et mina siia enam mingeid pikemaid jutte ei kirjuta.
Ole nüüd! See nüüd küll õige otsus ei ole. Isiklikult loen väga huviga Sinu tekste ja palun, et postitaksid ka edaspidi. Inimesi on nii palju erineva mõtlemise , arusaamise ja arvamisega, et kõigi meele järgi nagunii ei suuda olla. Palun mõtle nende peale, kellele Sinu postid väga korda lähevad.
Ma tõesti loodan, et mõtled ringi.
Uusi ja sisukaid poste ootama jäädes,
Postitused: 374
Teemad: 3
Päikeseinsener - Sa tõesti kirjutasid ise selle raamatu?
Igal juhul tänan jagamast, see on mul juba mitmes sattumine sellele lehele ja võtan seda, kui vihjet süvenenumalt asja uurida, sest miski siin elus pole juhus.
Ja tigedust sünnitavad eelkõige inimese enda mõtted, tema enda vajadus auru välja lasta. Või unustatakse, et keegi ei suuda inimesele ütelda, mida ta tundma - mõtlema peaks. Sõnadega on natuke raskem - tuntakse vajadust kellegile meele järgi olla või antud positsiooni säilitada.
Igal juhul Valgust ja kõike kaunist uueks aastaks...
(30-12-2010, 22:23 )AnnaNuustik Kirjutas: Päikeseinsener - Sa tõesti kirjutasid ise selle raamatu?
Igal juhul tänan jagamast, see on mul juba mitmes sattumine sellele lehele ja võtan seda, kui vihjet süvenenumalt asja uurida, sest miski siin elus pole juhus.
Ja tigedust sünnitavad eelkõige inimese enda mõtted, tema enda vajadus auru välja lasta. Või unustatakse, et keegi ei suuda inimesele ütelda, mida ta tundma - mõtlema peaks. Sõnadega on natuke raskem - tuntakse vajadust kellegile meele järgi olla või antud positsiooni säilitada.
Igal juhul Valgust ja kõike kaunist uueks aastaks...
Oi nüüd ma keerasin küll paraja käki kokku
Tuhat vabandust, tõesti minu süü, et jätsin vajalikud lause tähised panemata. Hetkel jääb tõesti mulje, et pakun teile ENDA raamatut lugemiseks. Tegemist on siiski kopeeritud lausega lingilt mille ma lisasin. Point siis selles, et need tekstid seal lingil on pärit RAAMATUST!
NB! Oi kuidas oleks tahtnud vastata.. jah, see raamat on minu kirjutatud
Postitused: 374
Teemad: 3
Eksimine, kulla inimene, on inimlik.
Saame vast hakkama.
Tigetsemata.
Valgust!
|