Postitused: 204
Teemad: 4
Liitus: Apr 2009
Kõigile huvipakkuv teema millega võib lõputuseni edasi minna,sellesgi veebis proovitud aga soikunud ja ärganud.
Kes ei viitsi minu targutusi uurida neile teadmiseks-nad(vabamüürlased) on iseenda käpa all.Teine grupp kes ei soovi teemast osa võtta on need kelle jaoks ma ei otsi linke ja kui pakungi viiteid siis minimaalselt.Võin pakkuda kirjndust mille najal võib edasi jõuda,aga põhiline on töö iseendaga ehk siis info puhastamine saastast. OI-OI vist olen seni tunnustamatta guru
Postitused: 816
Teemad: 14
Liitus: Feb 2009
You man!
kle ole nii kena ja anna võimalikult lühike ja maakeelne kokkuvõte erinevate institutsioonide üksteise käpa all olemisest, oleks huvitav lugeda.
Ma ise olen kuskilt lugenud, et suurem osa asjadest on Vatikani võimu all, mille aluseks väide, et põhja-ameerika riigid on vanade lepingute alusel siiani Ühendkuningriikide oma ja see omakorda alluvat Vatikanile.
pane puid alla
Võtame kätte meie kõigi ``heategijad`` ja sõbrad vabamüürlased.Kuskil siin foorumis mainisin neid ka otseselt.Uurige nende veebilehti(netist leiate).
Kujutage nüüd ette,padjaklubi käib koos,poliitikast nad ei räägi.Tuleb kokku seltskond kellel on energiapagas ja hakkavad rääkima kukemunadest?Seda seltskonda kipub ikka huvitama see kuis allutada ja rakendada enda alluvaid ja pole tähtis kas seda nimetada poliitikaks või lihtsaks äritehinguks.Kuid tundub olevat üsna lapsik,nagu panna sõrmed risti ja öelda TSURR ja see ei loe.
Oli mullgi aeg kus mõtlesin ja-jahh vabamüürlane see juba on ja tahaks ka osa saada või õigem olla otsustaja.
Küll on tore punt- nad tegelevad heategevusega!Kelle voli on heaTegevus,kas ma teen head kui annan joodikule pudeli,või mõrtsukale noa(kuigi tundub et see ongi heategu,selle valguses joodikule pudel või imikule lutt või siis mõrtsukale nuga)..Kas heategu on inimest haigeks teha ja siis ulatada nn ravim mille najal teda vedada järgmisesse haigusesse.
Teadmiseks et eesti mingi vabamüürlane isegi kaudselt halas et meid nii vähe(viimased andmed üle300)ja tahaks rohkem toetada meditsiini.Küsige endilt kelle arvelt tuleb see raha(mis ei ole kahjuks mingi väärtus-väärtus on sinu sõltuvus rahast) Kuskil räägitakse et diiler on lurjus kes tekitab endale kliente aga mingi BAYER group on ju terve konsrtsium heategijaid kes mõtlevad ainult ja veelkord ainult sinu heaks.Eesti vabamüürlades võib olla et ise kujutavad ette et nad on tegijad(ja seda mitte halvustavas mõttes,sest kohalik mõju neil ikka on)aga alluvad nad ikkagi vennaskonna tippudele
Nüüd tahan mainida et ise nad loevad endi hulka u.6miljonit(aukartust sisendav arv kui lähtuda materiaalsetest väärtustest elik siis maisest ehk siis madalatest(mitte ei taha alaväärtustada aga kui vahid maha siis taevast ei näe,mitte ajada segi kristlusega).)Ja 6miljonist tervelt 4 elavad USAs.Kui lähtuda terve mõistuse ja ajaloo seisukohast on väga vähe leida teist sama rumalat ja lollustele altimat ühiskonda-võibolla vana roomas prooviti aga see lendas küll orki ehk siis ora otsa. Ja läks veel kaua aega või pole täiesti aru saadud,et süsteem õgib ju iseennast. Sama kehtib ka vabamüürluse kohta
Kui uurida vabamüürluse ajalugu siis olid nad ju spetsialistid ehitustehnika alal.Kuskilt maalt tekkis grupp kes tundis kadedust nende oskuste üle aga see grupp omas raha ja saladusi saab ikka osta või siis manipuleerida.Minu arvamus on lihtne see mida me nimetame vabamüürluseks on seletatav tänapäevamõisteis intellektuaalse vargusena(isiklik seisukoht)
--------------------
Tsitaat:Algselt postitas T11ger
kle ole nii kena ja anna võimalikult lühike ja maakeelne kokkuvõte erinevate institutsioonide üksteise käpa all olemisest, oleks huvitav lugeda.
Ma ise olen kuskilt lugenud, et suurem osa asjadest on Vatikani võimu all, mille aluseks väide, et põhja-ameerika riigid on vanade lepingute alusel siiani Ühendkuningriikide oma ja see omakorda alluvat Vatikanile.
pane puid alla
Vatikan vaeseke sipleb ju näljas,pole enam eriti hinge energia neile tassijaid.
Minu küsimus oleks kas tuleb päev mil Coca-cola kuivab kokku
Kas mitte Toots ei olnud see kes soovitas raamatu peaalla panna ja hommikuks on teadmised käes
------------------
Vähe teise nurga alt siis vaadatuna.Mina kujutan ette aga siin on lugejaid palju kes tahavad vastavalt oma suvale või tahaks muuta maailma vastavalt oma soovidele(kõigil ikka paremaks).Kuidas seda saavutada`?Me kõik oleme mingil ajal koolidega seotud olnud ja teadmine huntidega koos ulumisest saab teadmiseks. ehk siis omab peale vanasõna ka reaalse tähenduse)
Juba koolis olles hakkab laps tähele panema et kellegi võimed on suuremad,kuid meie,vanemad oleme kodus seda valmis kiruma kuid mitte lastele seletama.Samas seletada seda ka raske,kes ikka ütleb näe naaber parem.
(see on üldistus ja ei kehti üksik isiku kohta)
--------------------
Edit: liitsin järjestikuse postitused.
[Muudetud: 22-5-2009 elis]
Postitused: 816
Teemad: 14
Liitus: Feb 2009
just just - seepärast küsingi, oleks siuke raamat selle teema kohta, mis oleks tõsiselt võetav, siis patja ei kasutakski
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
Lihtne vastus lihtale küsimusele - ILLUMINAATIDE käpa all
Tsitaat:Algselt postitas T11ger
just just - seepärast küsingi, oleks siuke raamat selle teema kohta, mis oleks tõsiselt võetav, siis patja ei kasutakski
Sellist raamatut ei ole ja ei saa ka eales olema.Olen korjanud killukese siit,teise sealt ja kasutanud enda peakest mida tuleb aegajalt ka padjale asetada.Magamiseks on raamatud peaall kaunikesti ebamugavad.
--------------------
Tsitaat:Algselt postitas excubitoris
Lihtne vastus lihtale küsimusele - ILLUMINAATIDE käpa all
Ossa poiss! Nii lihtne see siis ongi.
Mõtlesin nagu arutada seda teemat ja vähe laiendada teadmisi,jagades enda teadmisi ja oletusi ning samas ka saades teiste teadmisi.
Lisaks võiks ka uurida kes on need illuminaadid ja kellele nemad alluvad?
-------------------
Vähekese enda jutuga edasi. Rääkisin lastest koolis ja nende erinevustest.Võimekamad lapsed tahavad saavutada enamat ja samas mingilmoelgi võimutseda teiste üle,kes jõuga kes nõuga.Mingil hetkel omavad nad positsiooni(loodan et saate aru,sel ajal nad ei ole enam lapsed).
Vennaskond jälgib endi ümber toimuvat ja kandidaadid on välja valitud,edasi kontrollitakse ja testitakse igati potentsiaalset liiget. Iga edukas ja võimekas ei saa selle jõugu liikmeks. On vaja peamiselt selliseid isikuomadusi nagu on ahnus,kavalus ja julgus.
Ahne peab olema võimu,au ja karjääri järgi.Kaval peab olema saavutamaks oma eesmärke ja eriti ei hoolita,kas on see seotud seaduslikkusega.Julgus on vajalik riskide võtmiseks ja valmisolekuks seista vastakuti vihase massiga.
Peale jälgimist ja kaalumist saab kandidaat kutse kahelt vennaskonna liikmelt ja ongi neid jälle üks juures.
Muidugi on ka teisi võimalusi saada Vennaks.Need on eriti võimekad oma teadmiste poolest ja muutudes kas siis kasulikeks või kahjulikeks.
On teada,et vabamüürlased omavad raamatukogusid mis sisaldavad enamuses sellist kirjandust mida pole iial avaldatud,sest see kahandaks nende võimu.Seda on muide ka öelnud Gunnar Aarma(kes oli suurmeistri poeg ja kelle kaudu taastati ka taas iseseisvunud eestis vabamüürlus) mitte küll sellises sõnastuses.
---------------------------------------------
Edit: Liitsin järjestikused postitused.
Just Arnold - NII LIHTNE SEE ONGI. See aga ei sega loomulikult diskussiooni ja detailide edasist uurmist
Soovitan lugeda
www.hot.ee/valgelind/
Seal on Aafrika shamaani jutustus.
edit: link töötavaks
[Muudetud: 12. May 2009 Flash]
Postitused: 118
Teemad: 6
Postitused: 118
Teemad: 6
Kulla Müstik ! Mul on vàga kahju , et sa ei kuule seda , millest rààgib endine illuminati ! Ma proovin mujalt leida seda sama videot !
Tsitaat:Algselt postitas Müstik
Arnold, kuidas on omavahel seotud vabamüürlus, suulud, Credo Mutwa, hallid kosmosetulnukad, lumeinimesed ja hiiglased, millede kohta ma Sinu antud lingilt lugesin?
To No More: su link ei avane ja mida sa tahtsid selle lingiga öelda? Kes seal peavad olema?
Hallid kosmosetulnukad?
Siin on juba olemas sarnane teema ja hoopis normaalsem, kui see segapudru, millest midagi pole võimalik aru saada.
Loe Arnold, parem seda:
http://www.para-web.org/viewthread.php?t...1#pid71033
Kui keegi leiab üles teema hallide kosmosetulnukate kohta, siis võib selle Credo Mutwa eesti keelde tõlgitud jutustuse sinna lisada.
Kõik on oma vahel seotud.Pole eriti oluline kas seda räägib Aafrika shamaan või tsuktsi .
Tähtsust omab see,et need on isikud kes on teadvel jõududest mis juhivad meid igatühte.
Minu küsimus oleks kes on kosmose tulnukad ja kus kosmosest nad tulevad,kas sinu või minu või meie ühisest kosmosest?
Kes mõtles välja seletuse sõnale KOSMOS,ja mis see tähendab?
Nonii.
Suured sellid käisid kreekas kohal ja said uued instruktsioonid.Ka meie omad olid nagu isamaalaulul kohal(ärge lootke et neid lavale ligi lasti-fännid käivad ikka fännamas).
Kindlasti nähakse mind skisofreenikuna,aga oodake ja tunneme kreeka hõngust.
Eks proovige (peavoolu)meediast aru saada.Ikka üllas euroopa liit ja mis see meile annab.
Kelle trikk on euroopa liit?Kas see ei ole mitte söe ja terase liit? Selle jandi taga on vabamüürlus aga instruktsionid saavad need ahnurid,ihnurid ja muidu tolkanid-julkanid oma nn isakestelt ehk ILLUMINAATIDELT.
ILLUMINAAT aga on vabamüürluse kõrgematele tasemetele ja nende põhitõdedeni jõudnu.Sealt tagasiteed ei ole.Kui ongi siis kokkuleppel et tõde väljunu ei avalda.
NIISIIS.
Kelle käpa all on vabamüürlus?
Postitused: 1,671
Teemad: 57
Liitus: Sep 2007
Mitte, et mul antud teema kohta midagi kommenteerida oleks, aga lihtsalt hakkab häirivalt silma, et arnold28 võiks järgneva postituse tegemiseks muuda nuppu kasutada, mitte teha a la kümme järjestikust postitust. Häiriv!
[Muudetud: 18-5-2009 PiziIngliito]
Arnold, kuidas on omavahel seotud vabamüürlus, suulud, Credo Mutwa, hallid kosmosetulnukad, lumeinimesed ja hiiglased, millede kohta ma Sinu antud lingilt lugesin?
To No More: su link ei avane ja mida sa tahtsid selle lingiga öelda? Kes seal peavad olema?
Hallid kosmosetulnukad?
Siin on juba olemas sarnane teema ja hoopis normaalsem, kui see segapudru, millest midagi pole võimalik aru saada.
Loe Arnold, parem seda:
http://www.para-web.org/viewthread.php?t...1#pid71033
Kui keegi leiab üles teema hallide kosmosetulnukate kohta, siis võib selle Credo Mutwa eesti keelde tõlgitud jutustuse sinna lisada.
lugupeetud(või petetud)Müstik.
Kui hakkad uurima erinevaid müüte,mütoloogiaid,muinasjutte(ei pea silmas ersatsmuinasjutte),kroonikaid ja rahvalugusid-siis viivad need rajad ühte kohta.
Inimene oli kunagi vaba olend(vaata eliitsuguvõsa)Ja juhtus midagi?See midagi oli...
Muideks inimene on siiamaani vaba kui ta tahab.
[Muudetud: 5-21-2009 arnold28]
Arnold - kui vaatad oma psotitust siis selle ülemises paremas servas on rohekas - kumerate servadega piklik nupu moodi moodustis kuhu kirjuatud kas muuda või tsiteeri. Vajutades neile nuppudele liida oma ühes teemas järjest minevad postitused kokku ja kustuta kordused - ka selleks on võimalus olemas. Äärmisel juhul kui soovid midagi lisada vajuta sellele nupule kus kirjas Tsiteeri ning lisa oma uus ja värskem mõte.
Kas said aru või pean uuesti kordama ja pikemalt koos piltidega ?
To Arnold:
Kui kedagi tsiteerid, siis tuleb sul ka selles tsitaadis esitatud küsimustele vastused anda! Muidu pole tsiteerimisel mõtet!
Ka ei ole tarvis tervet tsitaati ära tuua, kui see pole ainult sinu kohta.
Sain sinust poolikult aru. Milliseid vastuseid sa ootad?
Ma väljendan siin oma mõtteid,ja tunnen isegi et tegemist on eklektigaga(selle eest vabandused)
Teiseks küsiks millisest teemast ma aru pole saanud ja veel kes on see kes pole õpipoiss?
Kas meie ümber toimuv ei anna vastuseid siin foorumis tõstatatud teemadele(ma ei pea silmas oma teemasid)?
Kui küsid viiteid eks ma siis proovin otsida,kui aega leian.
minu lugupidamine ja andesta minu õpipoisi staatus
[Muudetud: 5-25-2009 arnold28]
[Muudetud: 25-5-2009 Tom]
Arnold - vähemalt on sul veelpalju õppida vastuse vormindamise osas
Kelle KÄPA all ta siis on ? Äkki hoopis kabja all ?! http://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=10827
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
No Arnold on siit kuhugi kadunud ja mina raskemat inglisekeelset teksti ei jaksa läbi lugeda.
Aga lugesin hiljuti vahelduseks üht teost, kus arvatakse, et salaühingute seosed on ainult meie kujutluses.
Ega ma sellega päriselt ei nõustu, aga kirjutan siit raamatust natuke välja.
Raamat ise on John Lawrence Reynoldsi "Inimesed varjus." Tln. 2007.
Peatükk templirüütlid, illuminaadid ja vabamüürlased.
Vabamüürlased ise (selles raamatus nime all massoonid)on oma seostest templirüütlitega kahesugusel arvamusel. Ühest küljest lisab idee vabamüürlastest, kui märtritena kannatanud templitüütlite otsestest järglastest nende org-le salapärasuse ja ja suursuguse aurat.
Teisest küljest pole templirüütlite ja vabamüürlaste vahel leida mingit otsest ajaloolist sidet.
Nende meelest, kes massoone kardavad, on silm ja püramiid vabamüürlaste sümbolid. Aga kas see ikka on nii? Tegelikult on USA vapil kujutatud mitte kolmnurka, vaid püramiidi. Silm kujutab lihtsalt Jumala kõikenägevat silma, aga kolmnurgad on on ristiusus olnud populaarsed sajandeid. Sümboliseerivad Isa, Poja ja Püha vaimu ühtsust.
Kasutusele võeti 1797.a. - 14 aastat pärast seda, kui USA Kongress oli vapi heaks kiitnud.
Alapeatükk:Vabamüürlased on mestis illuminaatidega.
Üldiselt arvatakse, et salaühingud eksisteerivad üksteise sees nagu Vene matrjoška-nukud ning suuremad rühmad peavad iidsetetele liitudele tuginedes endas väiksemaidd allüksusi.
Vandenõuteoreetikud usuvad, et vabamüürlaste loožid pakuvad salajast varjupaika illuminaatidele.
Liikusid ka kuuldused, et illuminaadid olevat vastutavad Suure prantsuse rev. vallapäästmise ja edukuse eest. (Autor peab seda väidet naeruväärseks, sest ühing asetas rõhu mitte kirgedele, vaid mõistusele!)
Illuminaatide ja vabamüürlaste lühiajaline koostöö pani aluse legendile, mis on visalt püsinud tänapäevani. Paljud väidavad jätkuvalt, et illuminaatide juhid on säilitanud kontrolli vabamüürlaste ja teiste salaühingute üle ning püüavad Weisehaupti algset plaani maailmavalitsusest ellu viia.
Autor teeb järeldusele, et illuminaadid on fantoomorganisatsioon, millel puuduvad nii eesmärgid kui liikmeskond.
Järgmine teooria: vabamüürlased tapsid George Washingtoni. See ajab autorit taas naerma.
Massoonid olevat legendi järgi Riigi isal ta surmapäeval neli korda aadrit lasknud. Aga autor teatab, et aadrilaskmine oli 18.saj.üldlevinud ravivõte.
Rohkem ei viitsi välja kirjutada.
Edasi tuleb jutt Siioni Prioraadi ja preester Sauniere kohta. Päris huvitav jutt, sest see autor oskab huvitavaid värvikaid detaile kuhjaga välja tuua. Aga kas see Prioraat siis oli ja tegutseb veel, see jääb ikka selgusetuks. Kord ütleb ta naa, kord nii.
Huvitavaid detaile, mida varem pole sattunud lugema, on druiidide ja gnostikute kohta.
Ka kabala ajalugu ja praegused pseudokabala ühingud saavad selgemaks.
Praegu olen järjega Roosiristluse juures.
Ise muidugi lootsin raamatust leida, et kõik on kõigega seotud, aga tutkitki.
Kes valitsevad maailma - vat seda ikka teada ei saanud.
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Ega sa siis ometi arvanud, et seda raamatut oleks lastud ilmuda kui autor oleks ära tõestanud, et nad ON seotud ?
Postitused: 3,824
Teemad: 46
Liitus: Oct 2007
krt terve pikk jutt läks praegu vastu taevast aga olgu, Müstik ega sa ometi ei arva, et ükski raamat sisaldab sellist asja nagu alasti tõde.
Raamat on alati kihiline pirukas, mis sisaldab erineva tõeväärtusega osasid, hetkel on kogu maailmas suurimate rahasummadega esindatud juutide huvid ja enamik kirjandust on üht või teist otsa pidi välja antud nende rahadega või fondidega, millega kirjastatakse kindlat jõudu esindavaid meediaväljaandeid.
Kui raamatut vaatama hakata, siis eristuvad kirjastajahuvid, ajaloolise tõe huvid ja segapuder mis tekib siis, kui fakte tõlgendatakse ühe jõu huvidest lähtuvalt.
Kogu see Egiptuse kraam kuulub ju Orioni rahagrupeeringule, kelle Zetad juhivad otseselt juute, olles hallide ülevaatajad.
Zetatalk sinu lemmikleht viitamiseks.
Millisel viisil üldse tulid päevavalgele Siioni Protokollid, saadeti ju nad laiali terves Euroopas, aga ainult Saksamaal andis üks Orioni grupi vastasjõust konföderatsioonist pärinev ufolaev hoobi kullerile ja tema hobusele, tappes mõlemad, tänu sellele liigutusele said hukka kõik need, kes pidid revolutsiooni Saksamaal läbi viima, muide mitte keegi ei uskunud protokollide tõeväärtust ja järgnesid revolutsioonid, olenemata sellest, et kõikidele kuningakodadele olid kirjad protokollidega saadetud, venemaal pandi kirjastati Protokollid tänu sellele, et juutidel ei olnud täit tegutsemis ja liikumisvabadust.
Miks, võid vaadata vene keeles selle lingi tagant kui huvitab ja kel aega võiks keegi materjali ka teistele ära tõlkida, miks juute hoiti venemaal kuni revolutsioonini lühikese lõa otsas.
Selle lingi otsimise tõttu kadus eelmine tekst.
http://rus-sky.com/history/library/brafman.htm
Muide Credo Mutwa ütleb et jumal nimega Jahbulon on ühesilmne maa all elav tüüp kes kamandab kõike kolme Orioni reptiilide klassi ja pidi elama Aafrikas ühe mäe all vasklinnas.
Teda vaadates pidi inimene pimedaks jääma, kas madu Potterist.
[Muudetud: 6-5-2009 VironShaman]
[Muudetud: 6-5-2009 VironShaman]
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
Aga selleks ma sellest raamatust jutu välja ju tõingi, et näidata, mis raamatuid meil välja antakse. Olen lugenud neid salaühingute raamatuid ridamisi läbi ja alles nüüd sattus seesugune kätte.
Kui nüüd keegi tuleb taas rääkima, et ühenduslülid puuduvad, siis teate, kus raamatust nad teabe said.
Aga on ka niisuguseid raamatuid, mis pooleldi tõestavad, et seosed on olemas ja on ka eesti keeles ära trükitud.
Aga see Siioni Tarkade protokollide värk see on mul ausalt öeldes alles segane. Tean ainult, et see on 1903.a. Venemaal tsaarile esitatud vastuoluline dokument, mis andis tunnistust mingi vandenõu olemasolust. Avaldati 1903 ajalehes ja 1905 Vladimir Solovjovi (pean sellest filosoofist väga lugu!)teose lisas. Teose algupära ja avaldamise eesmärk on ebaselged. Üks dokumendi koopia on pärit juba 1884.a-st. Protokollides on küll viiteid ka šoti riituse 33kraadile, Siioni verd kunigale, kes on pärit Kuningas Taaveti soost, mille tõttu oletatakse ka seost Siioni ühendusega.
Pole olnud mahti neid asju selgeks teha. Samuti ei ole ma nende zetadega kursis.
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Protokollid ja paar muud huvitavat raamatut - http://www.hot.ee/makruss/
Muideks - omal ajal anti ka uues EV-is need Protokollid välja. Järgnes nende kokku korjamine Politsei poolt ja põletamine...
Peaks olema õige link - http://www.zetatalk.com/
Postitused: 3,824
Teemad: 46
Liitus: Oct 2007
Vabandust ajasin segamini Crystallinks-ga aga seal on ka viide zetatalkile.
Ex, kus oli su viide sellele hobusega kappavale ratsanikule kelle välk maha lõi. ahah kätte sain.
Palun Müstik loe http://www.para-web.org/viewthread.php?tid=3833&page=3
Postitused: 40
Teemad: 1
Liitus: Mar 2009
Teadmised ja info on alati kõige suurem jõud ja väärtus olnud. Kuna elame sellises maailmas, kus käib kogu aeg üks äriline võitlus ja konkurents, siis loomulikult ei taha keegi väärtusi (infot) niisama jagada. Ärimehed ja muidu juhtival positsioonil tegelased on lihtsalt keskmisest nutikamad ning on aru saanud kuidas süsteem toimib. Nagu äriettevõte ei soovi, et alluvad teaksid kõike ettevõtte seisust ja käekäigust, nii on ka suuremate grupeeringutega, nagu näiteks vabamüürlased. Lihtsalt palju kõrgem pilotaazh. Seega ei ole vabamüürlased mingi põhjus, vaid tegutsevad lihtsalt nii, nagu süsteemis kasulik on. Neil võivad ju veel omakorda kõrgemad bossid olla ja võibolla veel väiksem ja kitsam eliit, aga see ei oma erilist tähtsust. Asi on alguse saanud ikkagi rohujuure tasandilt. Vabamüürlasi süüdistada on suhteliselt tulutu, nad võiksid ka lihtsalt müüriladujate klubi olla, aga nad tegutsevad vastavalt valitsevale olukorrale.
|