Postitused: 56
Teemad: 2
Liitus: Nov 2006
Et siis just mõni aeg tagasi vaatasin ja tahaks teada teie arvamust, et kas teie arvates on see tõene. Ise usun, et sellel juhtumil on tõepõhi all, kuna seal andsid intervjuud ka maailmatuntud parapsühholoogid.
Muudetud: 30-11-07 kell 21:22:11 Hallucigenia
Postitused: 3,545
Teemad: 235
Liitus: Dec 2004
Filmi paraku ise ei näinud. Aga miks Sind just see konkreetne juhtum huvitab? Või küsid üldiselt, mida poltergeistist arvatakse? Sest üldiselt on faktilist materjali ju lademetes, kuigi seletustega on lugu märksa nigelam. Ja jällegi ei saa ma väga aru sellise küsimise mõttest: no arvab liige A, et kõik on sulatõsi ja liige B, et ilmselge fake. Ehk kaklemegi pisut (on seegi tore tegevus, kui parajasti muud teha pole) ... ja sinnapaika see kõik jääb. Et järgmise samasuguse filmiga uuesti peale hakata. Aga kui Sa juba sellise teema püsti panid, siis ootaks just Sinult pikemat arvamust ja analüüsi. Nendele, kes filmi (originaalpealkiri The Real Poltergeist) ei näinud, üks viide sisututvustusele:
Kanal 2
Nojah...aga asi ongi selles, et enamusi poltergeisti juhtumeid peetakse fake'iks aga sellepärast tahaksingi nagu targemate inimeste arvamust just sellest juhtumist.
http://www.tv.ee/ Sealt peaks saama seda sama dokfilmi vaadata.. niiet vaata ja anna teada, mis arvad.
Postitused: 104
Teemad: 5
Liitus: Oct 2007
mina jäin küll uskuma
Postitused: 66
Liitus: Jun 2007
Ma ole koguaeg vaime ja sarnaseid asju uskund aga kui rääkida sellest filmist siis ma küll usun seda ja nimodi,kuid seda filmi oleks saanud kuidagi usutavamalt teha.See film tundus lühike ja natuke liiga vähe informatsiooni(võibolla kah mitte).Minujaoks oli uus see vaimuga rääkimse asi.Ta ütles et on vaim ja kas muid asju.
Kas ta rääkis muidu läbi selle tüdruku või?
Ja mis aastal see värk muidu toimus?Tundus vana tehnika ja ka filmilõigud olid suht ähmased koos piltidega.
Tsitaat:Algselt postitas: aviator
Ja mis aastal see värk muidu toimus?Tundus vana tehnika ja ka filmilõigud olid suht ähmased koos piltidega.
1977. Siin see lugu (Enfieldi poltergeist).
Postitused: 114
Liitus: Feb 2007
Tsitaat:Algselt postitas: Hallucigenia
Filmi paraku ise ei näinud. Aga miks Sind just see konkreetne juhtum huvitab? Või küsid üldiselt, mida poltergeistist arvatakse? Sest üldiselt on faktilist materjali ju lademetes, kuigi seletustega on lugu märksa nigelam. Ja jällegi ei saa ma väga aru sellise küsimise mõttest: no arvab liige A, et kõik on sulatõsi ja liige B, et ilmselge fake. Ehk kaklemegi pisut (on seegi tore tegevus, kui parajasti muud teha pole) ... ja sinnapaika see kõik jääb. Et järgmise samasuguse filmiga uuesti peale hakata. Aga kui Sa juba sellise teema püsti panid, siis ootaks just Sinult pikemat arvamust ja analüüsi. Nendele, kes filmi (originaalpealkiri The Real Poltergeist) ei näinud, üks viide sisututvustusele:
Kanal 2
Ma arvan, et ta tegi sellest juttu, sest just oli see saade ju ja on ju tõendid ja me (enamuses) nägime seda, siin oleks hea seda analüüsida... I guess
Tsitaat:Algselt postitas: TheDarkest
ja me (enamuses) nägime seda, siin oleks hea seda analüüsida
Aga laskem siis käia (eriti need, kes nägid):
1. Kas kaadrid tundusid/väideti olevat originaal või lavastatud?
2. Kas mõnda stseeni, mis väideti olevat originaalne lindistus (kui selliseid oli), oleks ka lihtne olnud lavastada?
3. Kas esitati ka mingeid teooriaid-hüpoteese? Kui jah, siis millised need olid? Oli midagi originaalset? Või korrati tuntud arvamusi?
4. Kas oli toodud ka paralleele teiste sarnaste juhtumitega (mida on teada-dokumenteeritud ju oi-kui-palju)?
5. Kes olid inimesed, kes esitasid nn ekspertarvamusi (olgu siis vahetute tunnistajatena või kirjelduste põhjal)?
jne ... jne ... jne ...
Niiet laske käia! Aga mitte vaid et "mina küll usun", "feik", "ei tiiiiia" jms.
Postitused: 7
Teemad: 0
Liitus: Nov 2007
Vaatasin ja pettusin sellest dokumentaalist.
Rahvasuu, või lihtsalt unustati ära oma stsenaarium? (nii, mida ma ütlesin mitu aastat tagasi?)
See pole vist tähtis märkida, aga erinevus Hallucigenia antud lingi ja selle dokiga:
Grosse asked how many years ago the supposed entity had lived in the house - there followed 53 raps.
Nii jah, koputas 53 korda, aga sisu on teistsugune neil omavahel. Dokis ütles Grosse oma intervjuus(tänapäeval): "kas sa surid selles majas" ja siis tuli 53 koputust. Nii et võta näpust.
A veel üks, Hallucigenia antud lingis puudus seda mis dokis - ühe video-intervjuu ajal olevat/oli 3 tugevat koputust kostunud.
AGA Kahjuks mind hirmutavad sellised teemad, et ma ei hakkanud kuulama ise neid linte mitu korda..
Siin on veel linke, millega võite aega viita ja võrrelda, aga mu (mittevägaväljaarenenudtajuga) sisetunne ütleb, et see pole usaldusväärne allikas.
http://www.zurichmansion.org/ghosts/video2.html
Kahjuks enam siit doki ei näe ja ma ei leia enam ka kusagilt.
http://badpsychics.com/badghosts/modules...storyid=11
Aga nüüd pani mind üks asi kukalt kratsima:
http://en.wikipedia.org/wiki/Interview_w...oltergeist
Kerige alla ja seal on Hoaxes, mis minu arvates tähendab valejutud/pettus.
Seal on öeldud:
Peggy Hodgson remained in the house until her death in 2003. (kui ma ei eksi siis peaks see Janeti ema olema:S)
Grosse passed away in 2006. (Para-para ühingust Inglismaal  )
ja dok esmaklassiliselt näidati märtsis 2007 ITV kanalilt, Inglismaal.
Miks peaks keegi sellise nõmeda hoax´i välja mõtlema, et mõned surid varem, aga selgus et ei surnud. Vale teema alla jäänud vist. Sellisel juhul - kas selle doki tegemine kestis mitu aastat?, kuna siis ma saaks aru miks Grosse seal ilmus kah intervjuusi tegemas  . (mõned olid 30 aastat vanad, aga mõned ka tänapäeva omad)
Janet jättis usutava mulje kui intervijuud andis (täiskasvanuna).
Ja juhuslikult surid Grosse ja Hodgon 3 aastase vahega, kui see midagi teile tähendama peaks(H)
Postitused: 114
Ma vaatasin ja mulle tundus küll, et lavastatud see polnud, arvestades et vaevalt ükski endast lugupidav parapsüholoog nõnda valetaks.
Aga kui niiviisi mõelda, siis tõesti mõned kohad olid sellised, mida saaks vabalt lavastada. Näiteks tehti sarvivõte sellest, kuidas vaim olevat tüdruku keha sisse läinud ja see tõttu tüdruk hüppas ja kargas mööda tuba ringi.
pilt 1
pilt 2
Parapsüholoog Maurice Gross esitas vaimule väljakutse ja rääkis vaimuga koputuste ja kõnega. Põhimõtteliselt suhtles vaim läbi noorima tütre. Aga tõestati ka vastupidist teooriat.
Kokkuvõtlikult on veel fakt, mis tõestab juhtumi tõesust. Maurice Gross küsis vaimult, kuidas ja kus ta suri. Vaim ütles, et ta suri koridoris tugitoolis ja mingi teatud sisemise verejooksu tõttu (kui ma nüüd ei eksi!  ) Kohale kutsuti ka Maja eelmine omanik, kelle isa surigi seal majas ja oli arvatav poltergeist. Ja kusjuures, tema kinnitaski seda, ta isa oli surnud esikus tugitoolid, ajuverejooksu tõttu! Tegelikult kommenteerisid seda erinevad parapsüholoogid. Ja kõik olid veendunud, et lapsed ja ema ei suudaks sellist pettust lavastada. Vaevalt, et mõni 10-14 aastane tüdruk täis vana mehe häält suudab järgi teha või haukuda, nagu koer.
[Kusjuures ma ei imestagi, kui keegi mu textist midagi aru ei saa, esimene kokkuvõte mul] (H)
Muudetud: 2-12-07 kell 15:12:14 TheDarkest
Muudetud: 2-12-07 kell 15:13:14 TheDarkest
Muudetud: 2-12-07 kell 15:15:24 TheDarkest
Postitused: 113
Juhtusin isegi seda filmi nägema ja olin samiti veidi imestunud kui vaimule esitati väljakutse rääkida ja kui küsiti, kes ta on, vastas too selle peale, et ta on vaim (I am the G-H-O-S-T). See tundus minu jaoks veidike imelikuna. Aga see film võis olla ka väga hästi õnnestunud pettus, kuna ei leidnud sealt midagi väga seletamatut. Näiteks need vaimu hääled võis samahästi tekitada sealsamas kapis istuv vanamees, kes selle maja ajaloo kohta midagi tõsisemalt teadis.
Aga vaatamata sellele jäin minagi uskuma
Muudetud: 16-12-07 kell 18:29:22 katarina177
Postitused: 292
Teemad: 3
Liitus: Sep 2007
Tsitaat:Algselt postitas: katarina177
Juhtusin isegi seda filmi nägema ja olin samiti veidi imestunud kui vaimule esitati väljakutse rääkida ja kui küsiti, kes ta on, vastas too selle peale, et ta on vaim (I am the G-H-O-S-T). See tundus minu jaoks veidike imelikuna. Aga see film võis olla ka väga hästi õnnestunud pettus, kuna ei leidnud sealt midagi väga seletamatut. Näiteks need vaimu hääled võis samahästi tekitada sealsamas kapis istuv vanamees, kes selle maja ajaloo kohta midagi tõsisemalt teadis.
Küllap ei vaadanud sa siis seda saadet väga korralikult. Seal ju öeldi,et hääl tuli justkui selle tüdruku kurgust, pealegi kui sa teed häält kellegi kõrval ja heli tuleb kapist, on ikka sellest aru saada.
Me kõik teame, et me pole siin üksi.
Postitused: 7
Tsitaat:Algselt postitas: Andromeda
Tsitaat:Algselt postitas: katarina177
Küllap ei vaadanud sa siis seda saadet väga korralikult. Seal ju öeldi,et hääl tuli justkui selle tüdruku kurgust, pealegi kui sa teed häält kellegi kõrval ja heli tuleb kapist, on ikka sellest aru saada.
aga M, kui väga hea kõhurääkija oleks?  väidetavalt nemad suudavad sellist petet tekitada 
Ok, ook, tegelikult selgitati seal, et meditsiiniliselt ei ole võimalik sellel tüdrukul tund ja pool (vist oli) järjest teist helitekitamistämbrit kasutada ja veel, et pärast mingit mõju see ei avaldanud tüdruku normaalsele häälele. on võimatu, nii et see sai vaid G-H-O-S-T olla 
õudsasti käis pinda see liigne kunstilisemaks tegemine saate puhul:S, vahepeal keegi rääkis ja re¾i mõtles, et paneks "häirivad" hääled taha, kusjuures vägagi häiris, mai kuulnud mida inimesed rääkisid  !
Võib siis aru saada, et "repertuaar" oli rikkalikum, kui harilikult poltergeistliku aktiivsuse korral (koputused, sammud, esmete liikumine) - kaasnesid ka nähtused, mida seestumiseks lugeda tuleks.
Tsitaat:Algselt postitas: Hallucigenia
Võib siis aru saada, et "repertuaar" oli rikkalikum, kui harilikult poltergeistliku aktiivsuse korral (koputused, sammud, esmete liikumine) - kaasnesid ka nähtused, mida seestumiseks lugeda tuleks.
Nojah aga minuarust filmis mainiti ka, et tegu on väga aktiivse poltergeistiga .
Postitused: 81
Liitus: Jul 2007
ma ise ka suht jäin uskuma eriti kui need istusid diivanil ja selle tüdruku hääl oli naq väga moondund :S:S
igastahes naq ma jäin uskuma..
They play in the devil's key
An endless symphony
I even hear it now
Postitused: 162
Teemad: 9
Liitus: May 2006
Seal majas elas ajutiselt mingi võttegrupp ja mingi teadlane(?) ju, eriti ei usu et see lavastatud oli...
Postitused: 5
tundus tõeline , ikkagi lindistused olid olemas ju .
ja selle mees, kes seal majas kummitas ju ütles, et ta suri nurgas tooli peal
mingisse haigusesse(haigust kindlalt ei mäleta) . ja nad läksid küsisid tema
poja käest järgi ning ta tõestas, et jah ta tuli poest koju tagasi ja leidis
oma isa sedasi .. mingi tõepõhi peab ikka ju all olema (?)
Postitused: 37
Teemad: 4
Liitus: Dec 2007
...//Ei tea näiteks see hääle muutumine, seda võib ju väga hästi arvutitehnikaga teha... Või et tüdruk liigutas suud ja mõni teine regi tegelt häält... See ei olnud ju otsesaade, muidu kui oleks olnud otsesaade olex usutavam olnud... Ja see kuidas ta suri, seda saad ükskõik kust ju uurida, näiteks tema pojalt, kellelt igane isegi kiirabist.//...ei tea, ei jäänud eriti uskuma...
[X]I see their pain. On some level I even understand their pain. I just can't feel their pain. [X]
Postitused: 26
Teemad: 1
Liitus: Jan 2008
mina jäin seda uskuma ,see oli nii tõetruu , ja pealegi see olevat tõsi olnud et see vanamees sinna tugitooli ära suri ju . ja see vaim rääkis ka ,et miks ta selle väikse tüdruku peal magas janii . mingi ,sest see on minu voodi ! ja seal oli see koputamissuhtlemine vms , see vaim koputas ju vastu kui see mees palus tal koputada . aga jube kui endal oleks selline kogemus :s
Muudetud: 28-1-08 kell 20:26:15 piret-
|