Teema hinnang:
  • 1Hääli - 3 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kloonitud
mõtlesin, et kui räägitakse et jumal loob inimesi.... aga kes siis on kloonitud inimeste looja? kas jumal või inimene? Laugh
tegelt suht naljakas teemaBleh
Vasta
Piibli järgi lõi Jumal Aadama ja tema küljeluust Eva. Aga ma ei tea kuidas Aadam valmis - voolis savist või puust vms. (Jumala näo järgi)

Kui Looja looming ei ole täiuslik, kas siis Looja ise saab olla täiuslik?
Vasta
Teoreetiliselt on kloonija looja.. See, et jumal lõi aadama küljeluust eeva, seda võib tõlgendada ka kloonimisena, st eeva loodi aadama dna-st. Ok, see oli natuke liiga julge teooria. Tegelikult on kloonija puhul ikkagi tegu jumalaga, kuna ta võib teha inimese.. Minu arvamus..
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja Tutanhamon
Teoreetiliselt on kloonija looja.. See, et jumal lõi aadama küljeluust eeva, seda võib tõlgendada ka kloonimisena, st eeva loodi aadama dna-st. Ok, see oli natuke liiga julge teooria. Tegelikult on kloonija puhul ikkagi tegu jumalaga, kuna ta võib teha inimese.. Minu arvamus..
...kuid, kui kloonitakse lammast?
Vasta
Teoreetiliselt peaks nii olema, et kui jumal on inimese looja, siis ta loob kõik inimesed. Seda ei saa nii võtta, et kui ma kloonin, siis mina teen selle inimese (jumala "tõelisust" uskudes). Selle vaatevinkli all oleks kloon nagu plagiaat vms. Kui tehtaks ise mingi DNA siis vast võiks inimemest loojaks nimetada (mis me minuarust tegelikult olemegi).

Tegelt ma ei usu jumalat, ja ma arvan et meie inimesed ise loome teisi inimesi.
Vasta
Blah..see Aadama ja Eeva värk bullsh*t.Ja mina arvan ,et kloonitud inimese looja on ikka inimene.Kas on üldse inimesi kloonitud??

[Inimene]
Vasta
Just hiljuti üks teadlane teatas, et ta alustas inimese kloonimist, mis on muidu üldiselt eba-eetiline.. Aga teaduse nimel..
Vasta
Just hiljuti üks teadlane teatas, et ta alustas inimese kloonimist, mis on muidu üldiselt eba-eetiline.. Aga teaduse nimel..

kas ta jôuab ka selle valmis selle aasta sees, siis läheb täppi juba üks ennustus

2004 - esimene avalikult väljakuulutatud inimkloon. (Arthur C. Clarke)

muidu ma arvan ka, et kloonija on siiski inimene vôibolla tuleneb mu arvamus sellest, et ma ei usu jumalat, kui usuks, siis oleks jälle vastupidi vôibolla.

----------

allpool kirjutas, rha, et kloon on juba valmis, see tähendab, et need ennustused siiski peavad paika, lähemalt: http://www.para-web.org/foorum/viewthread.php?tid=172

[Teadet on muutnud 18-1-2004 postitaja hiidlane]
Vasta
Põhimõtteliselt tähendab kloonimine inimese sekkumist Jumala loomesse, mis teeb ta sügavalt taunitavaks kõikide usuringkondade poolt.

Väide, et Eeva klooniti Aadamast on tõepoolest julge - kuid läheb vastu sõnale "Kloon" - mis eeldab täpset koopiat. Naine ei ole ometigi mehe täpne koopia.

Kloon võib olla tõesti inimese loodud, kuid seda alates etapist kui on hakanud pihta mingi katseklaasiviljastusprotsess. Minuteada pole teadlased veel suutnud ISE luua munarakku või seemnerakku. Kui see juhtuks, võiks tõesti pidada seda olendit inimese loomeks... samas tulevad mängu hing... ja kõik muud vidinad, mida Inimene selgitada ei suuda.

[Teadet on muutnud 18-1-2004 postitaja henzukaz]
Vasta
Seda on teatadud väga mitmeid kordi ja päris ammusest ajast. Väidetakse isegi, et kloonitud inimene on juba olemas.
Vasta
Ma kahjuks pole samalaadsetest juhtumitest varem kuulnud. Küll olen ma aga veendunud, et see, mis avalikkus teab ja see, kui kaugel tegelikult kloonimisega ollakse, on kaks ise asja. Toon jällegi näite X-filesist, kus kloonitud inimesed olid "valmistatud" töötegemise eesmärgil, st oligi kloonitud tööinimesi, kellel polekski muid elu eesmärke. Nii et olen veendunud, et salaja on kloonitud juba mitmeid inimesi.
Vasta
Kui jätta kõrvale inimese hing, siis me ikkagi inimest päris ise ei loo kloonides.
Alge võtame nagu ikka mujalt.
Dna on siis ikkagi jumala poolt kokku pandud vms.
Samas saab Aadamast Eevat ka kloonida. Seda ei saa siis vist päris kloonimiseks nimetada jah. Ütleme nii, et manipuleerid DNA-ga või kromosoomidega vms. natukene, et sugu muutuks.
Mine sa tea äkki Eeva oli Aadama nägu.
Vasta
No aga kui laps saadakse loomulikul teel, siis ta on ju ka inimeste loodud. Kus see jumal mängu sekkub?
Vasta
huvitav kas kloonitud inimene oma originaali mälestused ja tunded kah kaasa saab(teoreetiline küsimus)
Vasta
Küsimus hingest on huvitav ... kust saab kloonitud olend hinge? Ma kuidagi nagu ei tihkaks DNA molekulile hinge omistada ... Kas spermatosoidil on hing? Munarakul? Kloonimisel viiakse kloonitud loode (saadud munaraku tuuma asendamisel kloonitava isendi rakutuumaga) mingis arengustaadiumis siiski emasolendi emakasse. Kas saaks asja "lõpuni", st sünnini katseklaasis läbi viia? Seni pole suudetud. Miks? Ei tea. Aga ehk seondub sellega ka asjaolu, et kloonitud olendite tervis pole just kiita - elavad vähe ja surevad ebaselgetel põhjustel (vt http://www.ornl.gov/sci/techresources/Hu...ning.shtml kloonimise ja sellega seotud riskide kohta). Ehk on siin põhjuseks hoopis "hingehädad" - et kui molekulaarbioloogia seisukohalt peaks kõik nagu korras olema, on asja see pool, mis seotud hinge saamise-loomise-ülekandega kloonimisel sootumaks paigast ära?

Eelnevast ei maksa arvata, et kirjutajal väga selge on, misasi see hing on. Hoopiski mitte. Aga ta on.

Mõni sõna ka "rämps-DNA" kohta. On juba mõnda aega teada, et suurem osa (üle 90% ) elusorganismide DNA-st on "rämps, st ei kodeeri mingeid organismile vajalikke "ehituskive" -proteiine (valgusünteesi käigus lõigatakse need osad molekulist lihtsalt välja ja visatakse minema). Pisitasa hakkab muidugi selguma, et rämps polegi rämps ja tal võib olla kaunis tähtis osa loote arengus. Aga uhkeim selgitus rämps-DNA olemusest, mida tean on järgmine analoogia arvutiprogrammidega: "Mis on programmide need osad, mida ei kompileerita ja seega ka ei eksekuteerita? Kommentaarid!". No comments.
Vasta
Ei saanud hästi aru selle rämps DNA koha pealt, aga ma tean niipalju, et see reguleerib teiste DNA-osakeste reageerimist vastavas olukorras. Tundub, et suurim roll sellele on tõesti loote arengus, aga ilmselt ka kasvamise ja vananemise ajal.
Vasta
Vabandust, kui mu viimase posti lõpp segaseks jäi. Aga mõte selles, et kui vaadelda DNA aluspaaride järjestust organismi ehitamise "programmina", kus iga aluspaaride kolmik kodeerib vastava proteiini (valgu) ühe aminohappe, siis sisaldab DNA molekul palju ülearust "teksti", mida justnagu ei kasutata. Harilikus arvutiprogrammis on selline tekst kommentaarid, mis on kasulikud seda programmi lugevale inimesele arusaamiseks, aga mida arvuti programmi tõlkimiseks masinkeelde ja täitmiseks otseselt ei kasuta. DNA korral tuleks siis muidugu küsida, et kelle kommentaarid kelle jaoks. See kusagilt internetist leiutud võrdlus oli küllap mõeldud naljana, ehkki spekuleerida muidugi saab ...
Vasta
hing hingeks,kuid näiteks kui originaal on mingi viimane sadist kas siis see agressiooon kandub ka kloonile või on võimalik klooni iseloomu muuta nii nagu vajalik,ja mis saab originaali mälestustest,kas need jäävad ahistama kloonitu mõtteid või jääb kloon lihtsalt üheks mõteteta liha ja kondi hunnikuks
Vasta
... või täpsemalt koguniste 14 kloonitud põrsast (link) lisaks kloonitud lammastele, hiirtele, lehmadele, kitsedele, küülikutele, kassidele, koertele ja hobustele. Next, please!
Vasta
Leidsin ufo-sekti või usuliikumise, mis tegeleb inimeste kloonimisega.

See on nimelt RAELI LIIKUMINE. Ma ei tea, kas sellest on siin mõnes teemas juttu olnud, aga siia teema juurde sobib ta küll.

Niisiis kokkuvõtlikult on see sekt, mis usub, et inimesed on kloonitud tulnukate poolt ja Jeesuse ülestõusmine toimus tulnukate korraldatud geneetilise operatsiooni tulemusena ja kandis nimetust E l o h i m. Liikumisel on 55 000 liiget 85 maalt, sh ka tuntud teadlasi. Liikumine sai alguse 1973.a, peakorter asub Kanadas Quebices. Inimeste kloonimise eesmärgil rajati 1997.a. ühing CLONAID, mis on USA võimude tõsise tähelepanu all. Selle teadusdirektor on Brigitte Boisselier.
Siin ka mõed lingid:
eesti keelses ajakirjanduses järgmised:: http://www.epl.ee/?artikkel=224758
http://www.epl.ee/?artikkel=87013

wikipedias: http://en.wikipedia.org/wiki/Clonaid
Küsimus: kas keegi teab, kas see ühing Clonaid on juba inimese valmis klooninud?
Mis selles vallas uut on viimasel ajal olnud?
Vasta
DNAga manipuleerimise eetilisest küljest kõneleb väga huvitavalt Alex Lotman Ööülikooli loengus "Elu patenteerimisest". http://www.ylikool.ee/et/13/alex_lotman
Vasta
GOOGLE pakkus minule sellise reklaami; ei oska sellest midagi arvata:

TEADLASED TEISELT PLANEEDILT LÕID KOGU ELU MAAL LÄBI DNA ARENDAMISE.

Jälgi sellest loomise meistriteosest võib leida kõikidest religioossetest teostest ja traditsioonidest. Just neile viitasid Mooses, Jeesus, Budda ja Muhamed. Nüüd on aeg neid uuesti vastu võtta.

MIS JUHTUS?

13ndal detsembril aastal 1973, kohtus Pranstuse ajakirjanik Rael külalisega teiselt planeedilt, kes andis talle ülesande ehitada saatkond eesmärgiga tervitamaks neid inimesi tagasi planeedile Maa.

See maaväline inimolend oli ainult natukene üle 1,2 meetri pikk, pikkade tumedate juustega, mandli kujuliste silmadega, oliivi-rohelise nahaga, ja kiirgas harmooniat ja huumorit. Rael hiljut kirjeldas teda, õeldes, "Kui ta peaks kõndima suvalisel Jaapani tänaval, ei pandaks teda isegi tähele." Ühesõnaga näevad nad välja nagu meie ja meie näeme välja nagu nemad. Tegelikult me oleme loodud "nende järgi" nagu Piiblis on kirjutatud.

Ta ütles Raelile, et:
"Meie lõime kogu elu Maa peal"
"Teie pidasite meid ekslikult jumalateks"
"Meie olime teie peamiste religioonide tekke-põhjuseks"
"Nüüd kui te olete piisavalt arenenud, tahaksime astuda teiega ametlikku kontakti, läbi saatkonna"

SÕNUM

Sõnum mis anti Raelile seletab et elu Maal ei ole juhusliku evolutsiooni tulemus, ega ka mitte üleloomuliku jumala kätetöö. See on hoopis teadliku loomingu tagajärg, tänu DNA-arendamisele, teaduslikult arenenud inimeste poolt, kes lõid meid sõna otseses mõttes "nende endi järgi" -- seda võib nimetada "teaduslikuks loomeks." Viiteid nendele loojatele ja nende tööle, ja ka nende lõpmatuse sümbolile, võib leida mitmete kultuuride iidsetes tekstides. Näiteks Moosese raamatus, mis on Piibli versioon loomisest, on sõna "Elohim" valesti tõlgitud kui ainsuses "jumal", kuid mis on tegelikult mitmuses sõna ja tähendab "need kes tulid taevast". Selle sõna ainsuse vorm on "Eloha" (tuntud ka kui "Allah"). Pärismaised kuluurid üle kogu maailma mäletavad neid "jumalaid" kes tulid taevast. Need rahvad on põlised aafriklased (Dogonid, jne.), ameeriklased, aasialased, austraallased, ja eurooplased.

Jättes inimkonna arenema omapäid, hoidsid Elohimid meiega siiski ühendust prohvetite nagu Budda, Mooses, Muhamed, ja teiste kaudu. Nad kõik olid Elohimite poolt välja valitud ja õpetatud. Prohvetite ülessanne oli inimkonda kasvatada läbi nende õpetuste, mis kõik olid sobitatud vastavalt kohalikule kultuurile ja arusaamise tasemele. Nad pidid ka jätma jälgi Elohimitest, et me tunneksime nad ära kui meie loojad ja kaasinimesed. Seda ajal mil me teaduslik tase on piisavalt arenenud et neid mõista. Jeesusel, kelle isa oli Eloha, oli ülesanne levitada seda sõnumit üle maailma, et valmistada meid ette selleks tähtsaks ajaks milles me nüüd elame: ettekuulutatud Ilmutuse aeg.

http://et.rael.org/rael_content/rael_summary.php

Vasta
Need kes meie planeedi rahvastasid ja tekitasid tsivilisatsiooni on loomulikult sõna otseses mõttes jumalad,
inimesi tehti teatud eesmärgil ikkagi mul on tunne ,et ikkagi ,et see on looja kes loob midagi erilist ja ainulaadset ning kordumatut, mitte ei tee copy ja pastetSmile

[Muudetud: 4-19-2010 Sekhmet]
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Sekhmet
Need kes meie planeedi rahvastasid ja tekitasid tsivilisatsiooni on loomulikult sõna otseses mõttes jumalad,
inimesi tehti teatud eesmärgil ikkagi mul on tunne ,et ikkagi ,et see on looja kes loob midagi erilist ja ainulaadset ning kordumatut, mitte ei tee copy ja pastetSmile

[Muudetud: 4-19-2010 Sekhmet]

Need tegelased, kes meile siin seda suurejoonelist etendust esitavad ja jumalaid mängivad, need tegelased paraku kogu oma suure ajumahu ja võimetega alahindavad meid. Ja nii ongi, et ma ei usu elusees, ega ka peale selle elu kesta hüljates, et nemad mingid jumalad on. Küll usun ma täiesti seda, et nad pingutavad väga, et me neid jumalaks peaks.
Vasta
Jutt on muidugi huvitav aga tegelikkus on teine. Kloon (kloonid ) on tegelikult üks mass ühesuguste omaduste võimetega palundatud mass olendid. Seal puuduvad meil esinevad probleemid nad on omamoodi tehis orjad.... käsutäitjad.......
Vasta

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat