Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuidas unenägusid meelde jätta?
Tean, et unenägude meeldejätmine on oluline, aga kuidas neid meelde jätta?

Tavaliselt ei ole mul hommikul ärgates midagi meeles... Mõnikord midagi ähmaselt on... aga detailid on täielikult kaduma läinud...

Kas on olemas mõni nipp? Või tuleb ennast distsiplineerida ja iga öö hakata neid ülesse kribama?

Palun jagage oma kogemusi Smile
Vasta
Miks tuu asi oluline on? Oluline on see, mida koged, mitte see, mida tahad kogeda.
Vasta
Mõnikord on tunne, et nägin midagi olulist, kuid hommikul ei suuda kuidagi meenutada, mis see oli. Samas ainus, mida mõnikord suudan meenutada on pildid, helisid, lõhnu, jms... mitte.

Võbolla kogetu ei mahu mu maailmavaate-raamistikku? Sellepärast ei suuda meenutada?

Igatahes olen veendunud, et kogemused on olemas, tahaks need lihtsalt meelde jätta wink
Vasta
mina mäletan igal öösel 2-3 unenägu, rekord on 7. Vahel, kui ei mäleta peaaegu üldse siis (kui aega on, n nädalavahetustel) siis lesin natuke pikemalt voodis ja mõtlen rahulikult unenäo üle järgi. Meenutan neid väheseid asju mis meelde tulevad, üritan neid siduda. Kohe peale ärkamist on nad kõige värskemalt meeles, päeva peale kipuvad osad detailid juba ununema.
Vbl see aitab, kui kohe peale ärkamist hakkad unenägude peale mõtlema, nii pingsalt kui see hommikul üldse võimalik on. Pikapeale meenub aina rohkem ja rohkem... Ja see pidi ka aitama, et sa õhtul enne magamajäämist korrutad endale, et sa tahad hommikul mäletada, mida öösel unes nägid. Kui piisavalt palju seda soovid siis peaksid ennast kuidagi treenida suutma. Ise pole proovinud aga kusagilt lucid dreamingut õpetavalt lehelt lugesin wink
Vasta
Silva meetodis on selline õpetus,et enne magamajäämist loe numbreid ,algajal näiteks 50-1-ni.Seejärel korda endale mõttes,et jätad ühe unenäo meelde.Hommikul või ükskõik kuna ärkad,kirjuta see unenägu KOHE detailselt paberile üles.Mida aeg edasi,võid sa endale kinnitada,et jätad kõik unenäod meelde ja vahel võib neid öö jooksul olla 7-8 tükki.Kirjuta ikka kõik yles ja varsti avastad,et sul pole vaja enam midagi teha.Kui tahad,et hommikuti oma unenägusid mäletad,siis nii ka on.Ise harjutasin samuti Silva meetodi järgi ja sellest oli abi.
Vasta
Postitus muudetud puht-kristliku maailmavaate tõttu!
Vasta
suured tänud... eks ma proovin... Esimese veana avastasin, et olen pika ärkamisega, st. naudin iga viimast voodis veedetud minutit Smile Eks tuleb hakata oma harjumusi muutma...

Huvitav, kas on võimalik unenäos ka lugeda (ma olen unes lugenud raamatut, aga ma ei mäleta, kas ma ka aru sain, mida ma lugesin)... Kas kellegil on kogemus selles osas?

Muudetud: 25-6-07 kell 22:29:19 paat
Vasta
Täiesti tavaline asi, et ööl vastu eksameid, esinemisi, etteasteid vms. korratakse kõik õpitu punktide kaupa ja sõna-sõnalt une ajal uuesti üle.

Ise tean enda puhul lugematu arv kordi, kus keerulise probleemi lahendamine või päeval loetu sügav analüüsimine, ka teatud sügavmõttelise teema kombineerimine toimub efektiivselt une ajal. Ja vot siis homikul on käes selline aeg, kus puhanuna on võimalik kõik see paberile, faili või teksti kombineerida. Üliefektiivne võimalus oma tegemiste puhul efektiivsust tõsta ja eksimusi vähendada.

Unemälu treenimisel on mingil tasemel võimalik endale nö. unenägu ette tellida või siis teisisõnu unes konkreetsetele küsimustele keskenduda (kõiki olukordi unes läbi mängida). Tavaelus selline võimalus puudub - sageli esineb olukordi, kus toimub kahetsemine, et miks mõnda tegu üldse korda saadeti. Aga mis tehtud, seda enam olematuks teha ei saa, vaid tuleb juba tagajärgedega leppida. Unes on võimalik aga igat olukorda lugematu arv kordi katsetada, läbi elada, ennast olukordade ja elu hirmudega karastades.

Inglise keeles öeldakse sageli äriideede, plaanide jms. õige ja sobiva lahenduse leidmiseks, nende sobivuse kinnitamiseks: Let's sleep on it!

Eesti keeles kõlab selle kohta väljend: Hommik on õhtust targem!

Ja see ka tõepoolest nii on. Hommikul ollakse unes läbielatud ja -analüüsitud probleemi võrra alati targem. Kuigi sageli seda uneelamust teadlikult meenutada ei suudeta.

Muudetud: 26-6-07 kell 00:45:21 Arlich
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: paat
Huvitav, kas on võimalik unenäos ka lugeda (ma olen unes lugenud raamatut, aga ma ei mäleta, kas ma ka aru sain, mida ma lugesin)... Kas kellegil on kogemus selles osas?

ühe korra jah... see oli siis kui ma esimest korda Da Vinci Koodi lugesin, ja mul see veel pooleli oli. Ja siis ma lugesin seda unes edasi, ainult et unes see läks väga kahtlaseks... Ma ei lugenud sõna-sõnalt raamatust, aga ma lehitsesin seda ja siis teadsin, mis seal kirjas oli.

aga kui ma õigesti mäletan, siis otseselt ei tohiks unes olla võimalik raamatut lugeda. (st et loed raamatust sõnu ja lauseid). Kui tahad teada, kas see on uni või mitte, siis ürita raamatut lugeda, kui näed ilusti kõiki sõnu siis oled ärkvel Smile

Muudetud: 26-6-07 kell 19:12:32 tribalangel
Vasta
Edusammud! Hommikul ärgates tulid meelde enne uinumist korratud sõnad: "Mul jäävad unenäod meelde ja kirjutan need hommikul ärgates üles!".

Sättisin end istuli asetasin vihiku sülle ja andsin endale aega meenutamiseks... Meelde tulid fragmendid kolmest erinevast unenäost (või oli see kõik üks väga pikk uni). Kuna seal midagi eriskummalist polnud, siis ilmselt oleks ma vana käitumise korral selle hommikuse ärkamisega juba ära unustanud.

Paistab, et asi töötab... Smile Nüüd tuleb vaid uus harjumus sisse töödata. Viimane on seni olnud minu jaoks kõige suurem katsumus Smile. Aga teie poolt saadud positiivne tagasiside hoiab mind kindlasti õigel kursil... tänud...
Vasta

Muudetud: 25-6-07 kell 22:29:19 paat
Olen lugenud unes kirju,mis mulle on saadetud.Nad on enamasti kõik selged ja mingi sisuga.Nagu mingi uudis mu elus.Kummalisel kombel aga muutuvad kirja lõpud tihti häguseks ja jätab informatsiooni poolikuks.
Vasta
parim viis aru saada, kas tegu on unen2oga v6i t6elisusega, on aru saada, et kui sa juba kahtled, et see v6ib olla unen2gu, siis j2relikult see ka on. kuna igap2evases maailmas olev inimene ei kaalu kunagi seda. see maailm on meile nii erk ja pysiv, et kahtlust selles pole kunagi.

yhes6naga: kui sa m6tled: "huvitav, kas see on unen2gu v6i mitte?", siis n2ed und.

Muudetud: 15-10-08 kell 18:29:45 Firenze
Vasta
Olen vaid korra endale õhtul ülesande seadnud, et tahan loto numbreid näha ja panin ka paberi valmis ja kui hommikul ärkasin mäletasin veel rida numbreid aga sain veel kaduval unänäol sabast kinni ja kirjutasin 1 ja 9 ja siis kadus. Õhtul olid loosimise numbrites 1 ja 8. Üsna lähedale aga pole seda enam proovinud. Minule jäävad unenäod tavaliselt siis kõige paremini meelde kui ma unenäo ajal juhuslikult ärkan. Aga see on mitu korda mõjunud, et kui hommikul ärgates kohe istuli tõusta on suurem võimalus mäletada.
Vasta
Tavaliselt on mul kõik unenäod täiesti selgelt meeles. Aga vahest harva ei mäleta kohe mitte midagi!
Vasta
.. ja kui Sa lõpuks jõuad selleni, et Sul need meelde tuletatud, siis ära piina end sellega, et tervet olustikku üles kirjutad.
Soovitatakse üles tähendada need sümbolid, mis kõige rohkem emotsioone tekitasid või siis eriti eredalt silme ees on.
Edu Smile
Vasta
Selleks, et sul üldse ärgates midagi meeles oleks oli astraal lennunduse kurses öeldud, et kui hommikul ärkad siis ära liiguta ühtki lihast, isegi mitte näpuotsa - sule uuesti silmad ja hakka kohe meenutama. See vajab harjutamist, see nipp ei tule ärgates kohe meelde ja mitte uuesti magamajäämine on ka keeruline. Ning teine nipp mis oli toodud sinna oli hommikul lause kordamine : rrrrrrrroooooaaamm gggggoooaaammm ... selle kohta ei tea ma kas mõjub. Lauset ei pea loomulikult kõva häälega kordama vaid mõttes - pidi olema tõestatud et mõjub. Noja siis kolmas nipp loomulikult see unenägude üles kirjutamine.

Muudetud: 25-8-07 kell 13:14:01 luciddreaming

Muudetud: 25-8-07 kell 13:14:40 luciddreaming
Vasta
Minul on hakand unenäod rohkem meelde jääma, kui lugesin läbi lucid dreaming'u esimese punkti, ma ainult lugesin, ma pole midagi teinud. Äkki alateadvuslikult?
Vasta
Kõige elementaarsem viis. Nii kui ärkvele tuled. Mõtle kohe oma unenägu algusest lõpuni läbi. Mõtle sellele,mis kõige ennem meenub. Siis püüa meenutada mis enne ja pärast juhtus. Kui läbi mõtled, siis jääb ilusti meelde, vähemalt niikauaks kuni otsid seletuse välja Smile
Endal on nii isegi väga pikad unenäod üksiksasjalikult meelde jäänud. Nagu film oleks. Aga selle "filmi" puhul on väga raske seletust otsida. Kuna palju tegevusi toimub.
Emal on mul Unenägudeseletaja lausa öökapiraamat. Kuna ta näeb enamjaolt ette ka unes igasugu sündmusi. Kahju, et endal sellist võimet pole.

Eile oli üks huvitav juhtub. Viskasin pikali. Kell oli kusagil 1 ajal.Olin juba umbes 10 minutit pikutanud, kui nägin und. Ma ei tea kas ma magasin, aga ma nägin und. See kõik kestis oma 2 sekundit. Ärkasin üles. 2 sek olin üleval kui jälle sama asi kordus. 2 sek und ja 2 sek üleval. Nii 3 korda. Unes nägin väikseid poisse,kes tantsisid rahvatantsu. 3 poissi. Iga 2 sek ajal üht erinevat poissi. See väga imelik asi minu jaoks. Ja mäletan siiamaani kõike väga hästi.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: tygergirl
Kõige elementaarsem viis. Nii kui ärkvele tuled. Mõtle kohe oma unenägu algusest lõpuni läbi. Mõtle sellele,mis kõige ennem meenub. Siis püüa meenutada mis enne ja pärast juhtus. Kui läbi mõtled, siis jääb ilusti meelde, vähemalt niikauaks kuni otsid seletuse välja Smile

Aga hakka mõtlema enne, kui end liigutad. Ehk mõtle läbi samas asendis, kui sa ärkasid. Võid oma unenäod üles ka kirjutada, et siis enne magama minemist need läbi lugeda. Vi panna äratuskella öösel umbes selleks ajaks, kui iga su unenägu peaks läbi saama. See on umbes 90 min vahedega.
Vasta
jajah... eks ta keeruline ole, mäletan kui ise veel pusisin, aga nää, hakkama sain.

lihtsamaks teeb asja see, kui sa omad palju kogemusi, oled paljusid paiku näinud. sest tihtipeale näeb unes nö. päriselus eksiteerivaid kohti ja siis jätab aju kohe meelde, et "kuule, ma olen seda kohta näinud, ommikul mõtlen selle üle järgi."
Vasta
Aga ma nägin paar aastat tagasi unes kohta, kust me nädalavahetusel läbi sõitsime. Siis tuli mulle unenägu ka meelde.
Vasta
Tean, et unenägude meeldejätmine on oluline, aga kuidas neid meelde jätta?

Tavaliselt ei ole mul hommikul ärgates midagi meeles... Mõnikord midagi ähmaselt on... aga detailid on täielikult kaduma läinud...

Kas on olemas mõni nipp? Või tuleb ennast distsiplineerida ja iga öö hakata neid ülesse kribama?

Palun jagage oma kogemusi Smile

Kui sa veel sellest teemast huvitatud oled, siis on olemas suht lihtsad harjutused unenägemise tähelepanu treenimiseks, kuni selleni välja, et suudad oma unenäos üles ärgata.

Alusta sellega, et anna omale magama minnes korraldus unes oma käed üles üles leida, näha oma käsi kui magad. See võib võtta aega aga oluline on seda teha järjekindlalt. Tulemused tulevad, võid olla päris kindel.
Vasta
Olen kuulnud, et unenägusid nähakse selle kõige sügavama une ajal, mis on siis kusagil 6 tundi pärast magama jäämist. Miks sa ei pruugi midagi mäletada on see, et sa oled lihtsalt vähem kui 6 tundi maganud.
Kui võtta arvesse seda, et keskmine unenägu kestab 10-12 sekundit, siis kas poleks selle ajaga võimalik omandada meeletuid teadmisi. Kui me näeme und, mis kestab 12 sekundit, aga endale tundub nagu terve päev, siis mingi aja nihe on seal tekkinud. Siis oleks ju võimalik unenägudes lugeda raamatuid, metsikult õppida. Sest aeg mis sa kulutad raamatu lugemisele reaalajsl võib olla 3-4 tundi, kuid unes saad sellega sekunditega hakkama.
Kui siit veel edasi minna, siis oleks ju tegelikult võimalik ka aja painutamine, kui mitte üldse seisma jätmine. Mis tundub meile muidugi täielik nonsens. Kuid tegelikult on aeg suhteline. Vahepeal tundub, et aeg läheb kiiresti, siis jälle aeglaselt, äkki me suudame tekitada tunde, et aeg jääb seisma. Kuigi ta Tegelikult ei pruugi. Samas kui seda teeb 1 inimene ja ülejäänud elavad normaalses ajas, siis tekib tõsine ajanihe inimeste vahel, mis keeraks päris paljud asjad sassi ma kardan.

Mul hakkas mõte metsikult jooksma. Kui tekitada ajule tunne, et aeg seisab, siis võib see ka organeid mõjutada. Nad küll töötavad, aga nad ei kulu, sest kulumine nõuab aega. Aga kui aega pole(seisab) siis nad ka ei kulu. Kas poleks siis võimalik surematus? Või siis vähemalt metsikult pikk eluiga...

Muudetud: 12-12-07 kell 13:28:57 Horus

Muudetud: 12-12-07 kell 13:29:15 Horus
Vasta
Horus, sa oled asjale päris lähedal.

ilmselt pakuks sulle huvi uurida midagi vanade praktikate kohta. Kõike seda on juba proovitud ja tehtud, pole midagi uut siin ilmas..

otsi internetist märgusõna alt Cleargreen.
Vasta
Tead sa sellest midagi enamat? Kui on proovitud ja ka Tehtud.. kas see siis tähendab, et see oleks nagu isegi võimalik?
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Kuidas teie magate? villu 9 7,766 04-01-2020, 10:14
Viimane postitus: Loffe
  Väsitavalt palju unenägusid Helene 7 6,090 15-04-2019, 23:12
Viimane postitus: isemaag
  Kuidas aru saada, et oled unes? hon 33 17,203 01-05-2011, 11:53
Viimane postitus: star scream
  Kuidas pimedad und näevad ? Thorondor 23 14,265 29-12-2010, 08:25
Viimane postitus: excubitoris
  Inimesed peavad unenägusid tähenduslikuks InDemand 3 3,439 02-03-2009, 01:25