Postitused: 14
Teemad: 3
Liitus: Aug 2006
Oleks selline küsimus, võibolla keegi teab sellel teemal rääkida. Miks armub inimene teise inimesse?..kas nende energiad on sarnased või on see midagi muud? Kuskilt kunagi kuulsin ütlust et armastus on looduse vingerpuss inimestele et nad järeltulijaid muretsektsid..aga küsimus on et miks just see üks inimene tekitab meeletut kiindumust, kuid mitte need teised..?
Postitused: 66
Teemad: 2
Liitus: Apr 2006
Minu meelest ei ole üks niivõrd armumine kui lihtsalt sugutung.Meestel on vaja võimalikult palju ja kiiresti oma seemet levitada.
Postitused: 1,615
Teemad: 181
Liitus: Oct 2003
Äärmiselt ebaõiglane väide, mis põhineb mingi kontingendi käitumise hinnangute põhjal. Mehed on teatud eas kahtlemata seksuaalselt aktiivsemad kui mehed, mida aeg edasi, seda rohkem kujunevad aga asjad teistpidi. Saabub ju naiste seksuaalse aktiivsuse tipp märksa hiljem kui meeste oma. Kas see poleks siis selles vanuses meeste poolt ebaõiglane, kui nad räägiksid naistest, kellel on vaja võimalikult palju seemet koguda?
Meeste kaitseks võib veel öelda seda, et naissoost on kohati üsna keeruline aru saada ning nende saadetud signaalid on väga raskesti mõistetavad.. Armumine ei ole kahtlemata sugutung. Kui inimene on meeldiv ja oled temasse armunud, siis tavaliselt on ta sulle ka seksuaalselt atraktiivne. Ning vastupidi - seksuaalne atraktiivsus võib viia armumiseni. Need nähtused võivad käia koos, võivad püsida lahus ning võivad järgneda teineteisele suvalises järjekorras. Nii meeste kui naiste puhul.
Tulles aga tagasi armumise juurde - räägitakse palju feromoonidest. Kui kohtame mõne inimesega, siis esmase mulje põhjal otsustab keha paisata või mitte paisata õhku teatud hulga feromoone. Kui partnerile tundub sinu hulk köitev ja ligitõmbav, võib tema poolt vallanduda vastureaktsioon. Kas armumine polegi mitte vaid keemiline reaktsioon?
Postitused: 14
Teemad: 3
Nendest feromoonidest olen mina ka kuulnud, küllap see nii siis ongi..
Postitused: 29
Tsitaat:Algselt postitas: neitsi
Minu meelest ei ole üks niivõrd armumine kui lihtsalt sugutung.Meestel on vaja võimalikult palju ja kiiresti oma seemet levitada.
Ma ei kujuta ette mis meestega siis Teie kohtute. Armastus pole mingi sugutung. Aga jah armumine tekkib kuidagi iseenesest  .
Postitused: 143
Teemad: 4
Liitus: Nov 2006
mulle see teema meeldib ,veel rohkem aga praktikas...mm )
Postitused: 98
no esimeseks nõustun feromoonide osas, nii see vist väidetavalt on jah.
siis..ma usun, et mingit osa mängib ka soojätkamine..kui kujutada ette, et inimeste vahel
puudub igasugune omavaheline tõmme siis oleks ju palju vähem inimesi, kes suvatseksid
kellegagi aegajalt vahekorda astuda, kas te ei leia? veel enam..kui jutt käib järglase soetamisest siis on ju mõistagi vaja kahte poolt, kes lapse konkurentsivõimeliseks kasvataks (sest nii on inimestel, nagu ka mõndadel loomaliikidel kombeks, eks?)
selle pärast ma arvan, et soojätkamises on osa ka (vastastikkuse) atraktiivsuse tekkimisel.
see oleks, kui taandada olukord enam vähem loomade tasandile..
aga kuna me oleme siiski inimesed, siis lisanduvad sinna veel muidugi
sotsiaalsed aspektid (materjaalne, vaimne kindlustatus jms vaimsed vajadused)
ja selleks oleks vaja teist persooni (ja alati ei ole see ju vastassugupoolelt!),
mis kõik viibki ringiga feromoonideni. tõenäoliselt on ikka mingid parameetrid, mille puhul (äkki alateadlikult) valitakse omale partner. igal inimesel on ju näiteks iseloomujoontes oma eelistused? ja samamoodi välimuses..
armumise kohta väidavad teadlased veel, et see on mingi aine (nimi ei jäänud meelde)
tulv (ilmselt ajju .) ) ja see tekitab armumise tunde..hm..ja see ei pidanud kestma kauem kui 7 kuud..
ma ise arvan, et ükski protsess maal ei leia aset niisama..pigem ikka kindla põhjusega..
niisiis ka armumine.. kuigi oleks palju meeldivam mõelda, et persoon x ja persoon y tunnevad omavahel seletamatut sidet : )
Postitused: 5,868
Teemad: 183
Liitus: May 2004
armumine on saamahimu.
Kõrgeim äratundmine on teada saamine, et tegelikkuses olid pidevalt selle kõrgeima äratundmise sees.
Iga hetk ja iga kogemus, mis sa saavutad on ideaalne, täiuslik, kordumatu
Postitused: 301
Liitus: Jul 2006
Minu arvamuse kohaselt on armumine ikkagi meeldimine ja armastus harjumine.
Tsitaat:Algselt postitas: celtic
armumine on saamahimu.
mida ma siis himustan, kui ma armunud olen? seda inimest?
ma üritasin meelde tuletada, mida ma sellel armumise hetkel mõelnud olen aga ilmselt füüsilised komplikatsioonid, nagu
jalgade makaronistumine ja muundumine keedukrevetiks ei anna
mahti üldse mõelda
Postitused: 92
Teemad: 9
Liitus: Oct 2006
Tsitaat:Algselt postitas: celtic
armumine on saamahimu.
Nb! Ta ütles seda enda kogemustest  .
ei ma ütlesin seda loogikast.
Kõrgeim äratundmine on teada saamine, et tegelikkuses olid pidevalt selle kõrgeima äratundmise sees.
Kas siuke loogika?
Rebane istub kännul ja loeb raamatut. Mööda silkab jänes,näeb rebast ja küsib. Jänes: Rebane mida sa loed? Rebane: Õpin loogikat? Jänes: Õpeta mulle ka! Rebane küsib jäneselt,kas sul tikud on. On küll vastab jänes. Rebane: Seega teed sa suitsu. Teen küll vastab Jänes. Rebane: Kui sa teed suitsu, seega jood viina. Joon küll vastab Jänes. Rebane: Kui sa jood viina, seega vaatad sa naisi. Jah vaatan küll vastab Jänes. Rebane: Kui sa vaatad naisi,seega teed nendega midagi. Jah teen vastab Jänes. Rebane: Järelikult oled hetero. Vot see ongi loogika. Jänes tahtis ka seda raamatut lugeda. Istub Jänes kännul loeb raamatut,tuleb Karu ja küsib:"Jänes mida sa loed". Õpin loogikat vastab Jänes. Õpeta mulle ka palub Karu. Jänes küsib Karult kas tal tikud on? Karu: Ei ole. Jänes: PEDE!!!
edit: Ja muudabki ära? Mitte heteroks? Näh. See ei kõla ju nimodi üldse...
Muudetud: 23-11-06 kell 22:43:53 Alfar
krt ma jäin nagu vahtima, et kas sa tõesti kirjutasid 'mitte hetero' et mis sul viga on .D
aga igatahes celtic sa ei taha vastata siis? sest..ma ei väida vastupidist aga
l o o g i l i n e see nüüd ka pole ju..et armumine on saamahimu..
kui kõik ette taha ära nämmutada siis mille jaoks on omaenese loov mõtlemine loodud?
või kas üldse ongi...
kõik oleneb sellest millise külje pealt asja/nähtust vaadelda.
armumine emotsionaalselt on hoopis teine asi kui armumise kõrvalt kaalumine.
no minul endal on kindlasti oma arvamus ja eks see põhineb ka kohati loogikal
aga ma lihtsalt huvitusin teiste arvamusest : )
Isand celtic, sa oled suutnud minus äratada uudishimu, et millise loogikajadaga ja kust otsat sina seda asja sedasi näed.
Ja mina olen suht oinas, ning sestap peab mulle kõik ette nämmutama..
Muudetud: 24-11-06 kell 19:20:16 Alfar
uudishimu on hea. viib edasi...
uuri nüüd omasoodu ja leia lahendus probleemile.
Probleemi ei olegi.. lihtsalt selleks, et ma mõistaks Sinu loogikat oleks vaja mõningaid vihjeid..
Kuid - kas armuda saab ka mitte inimesse või on see mingi teine teema juba? (Nt. Kas armuda autosse, koera, korterisse jne. on sama, mis armuda neiusse/noormehesse?)
Ja nende vahe seisneb selles, et...?
Postitused: 66
paistab,et mul tuleks targad raamatud minema visata ja elu uurima hakata.Palun õpetage lolli.Mis see armumine siis on?Kas liblikad kõhus?Keegi palun seletagu mulle selle liblikate asja ka ära
Muudetud: 25-11-06 kell 11:46:04 neitsi
Postitused: 1,305
Teemad: 24
Liitus: Feb 2006
Kusjuures esmamulje ei ole armastus. Kui näed erakordselt kena vastassoolist isikut ja nägu kisub laiaks ning ila hakkab huulepiiridest üle ajama, siis pole seearmastus, vaid emotsionaalne erutus. Mulle mõjub näiteks pead pööritama panevalt 1978 a. Chevy Camaro. Mine või lolliks
Siia käib eriti deep mõte või kellegi kunagi elanud prontosauruse mõte, millel puudub tänapäeval igasugune aeg ja/või koht.
Aga miks ei võiks armastus/armumine olla emotsionaalne erutus? Kui ma näen 68 a Camarot ja ila lendab, miks ei või seda pidada armumiseks?
nii lolli küsimuse peale ei oska isegi irvitada mitte...
|