Postitused: 1,518
Teemad: 18
Liitus: Oct 2010
Ma olen juba jupp aega aretanud teemat, mis saab kui ükspäev see ärimaailm otsa saab . Eks mõnede jaoks on ta ammuilma otsa saanud . Kes püüab linnamaastikul kuidagi ellu jääda, kes maal .
Aga mida teeksite siis teie, kui ükspäev tuleks välja , et ongi käes see sajandeid ennustatud maailma lõpp ?
Mida oleks vaja, et üldse ellu jääda ( ja paluks koroonast mitte kirjutada siia teemasse )
Same sh--t different day !
Postitused: 2,313
Teemad: 31
Liitus: Nov 2018
No mis seal ikka keerukat. Esiteks kuna inimesi on maakeral palju siis löövad nad suurema osa enda liigikaaslastest kõigepealt mättasse. Peale seda tahavad süüa ja avastavad, et peaks nagu põldu kündma ja loomi pidama.
Vaja on labidat, atra, kirvest, vokki ja selliseid asju.
(24-11-2021, 15:34 )Q11 Kirjutas: No mis seal ikka keerukat. Esiteks kuna inimesi on maakeral palju siis löövad nad suurema osa enda liigikaaslastest kõigepealt mättasse. Peale seda tahavad süüa ja avastavad, et peaks nagu põldu kündma ja loomi pidama.
Vaja on labidat, atra, kirvest, vokki ja selliseid asju. Nii, Sa oskad vokki teha? Või on Sul kuskil põllutööriistad peidus ? Tõukarja kuskohast loodad saada ?
Naiiv, seal lüüakse esimesena loomad maha .
„...Nii, Sa oskad vokki teha? Või on Sul kuskil põllutööriistad peidus ? Tõukarja kuskohast loodad saada ? ..“
Aa, et Sa eeldad, et Vanast Maailmast mitte midagi järgi ei jääks?
No siis oleks jah vist langemine suht kiviaega.
(24-11-2021, 16:07 )Q11 Kirjutas: „...Nii, Sa oskad vokki teha? Või on Sul kuskil põllutööriistad peidus ? Tõukarja kuskohast loodad saada ? ..“
Aa, et Sa eeldad, et Vanast Maailmast mitte midagi järgi ei jääks?
No siis oleks jah vist langemine suht kiviaega.
Selle vahega, et mõni teadja ka ikka ellu jääb, kes oskab midagi ise luua .
Lihtsalt mind pani see Maakristalli lause, et tal miskit pole, mõtlema. Raha pole, aga netis on ? Mina muidugi kahtlustan, et eelnevalt tal pidi ikka väga palju olema, et hetkel niimoodi elada.
Postitused: 380
Teemad: 5
Liitus: Jun 2008
kunagi kusagilt lugesin sellise lause, et sul on igal eluhetkel just niipalju raha, kui sul vaja on.
ju maakristallil ei ole lihtsalt rohkem vaja....niipalju on, et netis saab olla
Postitused: 3,468
Teemad: 16
Liitus: Aug 2010
(24-11-2021, 15:34 )Q11 Kirjutas: Vaja on labidat, atra, kirvest, vokki ja selliseid asju. Ma hertkel restaureerin üht vokki 
Korrutada oskan, ketramist pean veel harjutama. Kangast oskan kududa, teljed olemas. Mulle täiega meeldib "tee see ise" - elustiil. Ostan pmst peamiselt ainult seda, mida ise ei oska/saa teha. Saapad jms kaltsukast. Pastlaid proovin varsti ka ise teha  , tõsiselt.
Söögi kasvatamisega on veel pahasti, kasvatan peamiselt söögikõrvast ja igasugu juurvilju; kartul on siiski ainult osa toidust, kui aus olla.
Aga ilma rahata siiski veel ei saa. Ideaalis oleks hea kui saaks kuidagi kaup-kauba vastu majandusmudelit rakendada.
(24-11-2021, 16:35 )lumm Kirjutas: kunagi kusagilt lugesin sellise lause, et sul on igal eluhetkel just niipalju raha, kui sul vaja on.
ju maakristallil ei ole lihtsalt rohkem vaja....niipalju on, et netis saab olla Kodu eest ju peab ikka maksma ? Eriti kui see enda oma pole. Mina nii rikas pole, et üürikas elada . On vaks vahet , kas üldse pole, või hetkel pole
„...Lihtsalt mind pani see Maakristalli lause, et tal miskit pole, mõtlema. Raha pole, aga netis on ?..“
Asoo, seda ma ei märganudki, ju jäi kahe silma vahele. Minu kujutluses on Maakristall ehk Lokster selline habemega Vana-Tark, kes elab Metsas. Tunneb Loodust ja Metsavaime. Kirjutab laptopiga põlvedel, samalajal kui kõrval suures katlas podiseb saladuslik segu. Metsaonn on seest poolt igasugu asjadega koormatud. Pikad riiulid raamatutega, laes kuivavad erinevad taimed, suurel tamme-laual on segamini kirjutatud poognatega erinevad puust lõigatud ruunid. Põrandal nurrub suur must kass ja laes magavad pea alaspidi kaks nahkhiirt.
Ja kui Lokster internetist midagi lapsikut Vaimsuse kohta loeb, siis ta vihastab ja lööb rusikaga vastu lauda. Igakord järgneb sellele vali kõuekõmin.
(24-11-2021, 16:48 )Mannu Kirjutas: (24-11-2021, 15:34 )Q11 Kirjutas: Vaja on labidat, atra, kirvest, vokki ja selliseid asju. Ma hertkel restaureerin üht vokki 
Korrutada oskan, ketramist pean veel harjutama. Kangast oskan kududa, teljed olemas. Mulle täiega meeldib "tee see ise" - elustiil. Ostan pmst peamiselt ainult seda, mida ise ei oska/saa teha. Saapad jms kaltsukast. Pastlaid proovin varsti ka ise teha , tõsiselt.
Söögi kasvatamisega on veel pahasti, kasvatan peamiselt söögikõrvast ja igasugu juurvilju; kartul on siiski ainult osa toidust, kui aus olla.
Aga ilma rahata siiski veel ei saa. Ideaalis oleks hea kui saaks kuidagi kaup-kauba vastu majandusmudelit rakendada.
Haa, aga mul on vist vokk olemas kompleksena . Kuigi, ma ei oska temaga mitte midagi teha . Ma arvan, et harjutama peaksin hirmsasti .
Ma olen oma elu jooksul " päris poest " ainult majapidamistarbeid ostnud . Ja aastaid tagasi ühe kleidi, mille üks patšokk oli must ja teine sinine . Sellest ma järeldasin, et 500 ühikut sellise haltuura eest oli ikka palju. Edaspidi ostsin taas kaltsukast . Nõusid ostan ka viimasel ajal taaskasutusest . Käuks sihuke, kui need asjad ühe inimese vastu pidasid, siis peavad vast ka minu .
Telgi mul pole . On soad, sellest järeldan, et kunagi majapidamises olemas olnud. Pesukurikad on. Plaanis oli nad hiljem palkmaja seinale koridori nagu vapp panna .
Aga mul on telgede tegemise joonis . Sisuliselt saan puuduvad osad taastada . Või hoopis uued osta.
Postitused: 3,436
Teemad: 29
Liitus: Jul 2011
(24-11-2021, 15:26 )olematu Kirjutas: Ma olen juba jupp aega aretanud teemat, mis saab kui ükspäev see ärimaailm otsa saab . Eks mõnede jaoks on ta ammuilma otsa saanud . Kes püüab linnamaastikul kuidagi ellu jääda, kes maal .
Aga mida teeksite siis teie, kui ükspäev tuleks välja , et ongi käes see sajandeid ennustatud maailma lõpp ?
Mida oleks vaja, et üldse ellu jääda ( ja paluks koroonast mitte kirjutada siia teemasse )
Ma olen seda proovinud. Ülikooli ajal võtsime telgid ja ellujäämisevahendid ning saime paar nädalat vabalt hakkama kusagil Koola poolsaares lumes.
Ka kümme aastat tagasi sain ühes teises kohas hakkama telgi ja ellujäämisvahenditega.
See polegi tegelikult nii raske. Lihtsalt inimkonda on viimased 70 aastat püütud muuta liberaalseteks ja pehmodeks. Kuid geenides on kõigil olemas oma esivanemate ellujäämise koodid.
Usun, et viimases hädas leiavad need, kes tahavad ellu jääda, õige tööriistad ja õnged  .
Oma hinge kuulates ei saa sa teha muud, kui ainult täiuslikke valikuid.
Õpi selgeks reeglid, siis tead, kuidas neid korralikult eirata.
Dalai-laama
Postitused: 975
Teemad: 55
Liitus: Dec 2018
(24-11-2021, 18:00 )Minaelan Kirjutas: (24-11-2021, 15:26 )olematu Kirjutas: Ma olen juba jupp aega aretanud teemat, mis saab kui ükspäev see ärimaailm otsa saab . Eks mõnede jaoks on ta ammuilma otsa saanud . Kes püüab linnamaastikul kuidagi ellu jääda, kes maal .
Mida oleks vaja, et üldse ellu jääda ( ja paluks koroonast mitte kirjutada siia teemasse ) Kuid geenides on kõigil olemas oma esivanemate ellujäämise koodid.
Usun, et viimases hädas leiavad need, kes tahavad ellu jääda, õige tööriistad ja õnged .
Oleneb sellest, kas on vaktsineeritud või mitte
Kle, Suur Ilves, ei räägi siin ei vaktsiinidest , ei koroonast .
Muinasjuttudest on teada ka võluvokid, kes siis ise ketrasid. Tõenäoliselt inimesed käisid astraalis ja seal selliste asjadega kokku puutusid.
Aga teisestküljest, mine sa tea. Võibolla ennem seda kui inimesed jälle ise pidid põldu kündma ja loomi talitama oli jäänud kadunud Suurest Tsivilisatsioonist veel asju järgi.
Robotvokid.
Ütlesid Robotvokile, et „Vokk...tee niiti“
Ja Robotvokk vastas „Just nii...millist värvi?“
Ja hakkas iseseisvalt ketrama...
muinas jutud, muistendid, müüdid
on mälestused mitte .....eeehm väljamõeldised....
kuigi moondunud, keele ja kultuuriga kohandunud ja noh mälu on selektivne ja unustamine inimlik
(24-11-2021, 18:29 )Q11 Kirjutas: Muinasjuttudest on teada ka võluvokid, kes siis ise ketrasid. Tõenäoliselt inimesed käisid astraalis ja seal selliste asjadega kokku puutusid.
Aga teisestküljest, mine sa tea. Võibolla ennem seda kui inimesed jälle ise pidid põldu kündma ja loomi talitama oli jäänud kadunud Suurest Tsivilisatsioonist veel asju järgi.
Robotvokid.
Ütlesid Robotvokile, et „Vokk...tee niiti“
Ja Robotvokk vastas „Just nii...millist värvi?“
Ja hakkas iseseisvalt ketrama... Mul veneaegne ketrusmasin, selline pisike ja punane täitsa olemas. Läksin nats alt sellega, mõtlesin, et on poolimise funktsiooniga, aga jah, elektri olemasolu korral saan ma kedrata .
Aga kui ei säili, siis on vaja ketramine ära õppida, eelnevalt aga see voki puzzle kokku panna .
Küüni all leidsin kaks kotti lambavilla ka. Ega ma veel kvaliteeti kontrollinud pole .
„...muinas jutud, muistendid, müüdid
on mälestused mitte .....eeehm väljamõeldised....“
Nii ja naa.
Müüdid on jah sugupõlvede kaudu edasiantud jutustused ajaloos toimunud sündmuste kohta. Aga nagu laste „telefoni mänguski“, vead tulevad sisse.
Muinasjutud on aga pea 90 %-lise tõenäosusega astraali maailma kirjeldused.
(24-11-2021, 18:41 )Q11 Kirjutas: „...muinas jutud, muistendid, müüdid
Nii ja naa.
Müüdid on jah sugupõlvede kaudu edasiantud jutustused ajaloos toimunud sündmuste kohta. Aga nagu laste „telefoni mänguski“, vead tulevad sisse.
Kas muinasjutud rahva soovunelm pole ? Ja sobiv vorm ütelda sümbolite keeles välja seda, mida ehk omal ajal "tehnilistel võimalustel" polnud võimalik . Isegi kui midagi kahtlust äratas, siis muinasjutu eest rattale tõmmata ei saa.
„...Kas muinasjutud rahva soovunelm pole ?...“
Ja kindlasti on. Näiteks Kuldkalakese Kolm Soovi, Lõpmatult täituv Pudrukauss, Ise pühkiv luud, Rääkiv Leiva-Ahi, Nähtamatuks Tegev Kübar (et saaks naaberkülas sahvrites käia), Seitsme Mehe Ramm (et saaks naabriküla poisile tuupi anda), Rätikuke Täitu (kujutlus pidevast võimalusest süüa ja mitte nälga tunda), Kõige noorem vend oli loll aga selletõttu, et oli heatahtlikult naiivne kosis lõpuks kuningatütre....jne.
Postitused: 2,220
Teemad: 39
Liitus: Apr 2011
24-11-2021, 22:47
(Seda postitust muudeti viimati: 24-11-2021, 22:51 ja muutjaks oli lahendused.)
Raha on vaid maksevahend (raha pole kapital, ega väärtuste kandja) ... seega "rahavaba maailma" lihtsaim näide võiks olla "natuuras maksmine" (igaüks mõistku seda oma rikutuse tasemel: a'la 2 kilo porgandi eest saad 3 kilo kartulit vastu ... või 2 pätsi leiva eest saad 1 seksi vastu).
Pigem kumab teema-algataja "murede fookusest" välja järgmine pealkiri: "Kuidas vähese kapitaliga ellu jääda?" ... siin on vastus üsna lihtne ja üldine: tööta/loo rohkem, ning tarbi/kuluta vähem.
------
Nooruses pole kuigi raske nö "töötada kahe koha peal korraga", ehk saada 2x tasu - see "täiendav tasu" tuleks aga kapitalina akumuleerida, mitte aga maha laristada.
Näide: teenigu tavaline mediaan-keskmine inimene 1000 raha kuus, millest 300 kulub kodu peale, 300 toidu peale, 300 auto peale ja 100 hobide peale ... kui nüüd aasta aega töötada 2 koha peal (noorena pole see probleem), ning loobuda aastaks autost ja hobidest, hakkab iga ku üle jääma 1000 + 300 + 100 = 1400 raha, mis aastas teeb 12 x 1400 = 16000 raha ... mingisuguse räämas maa-maja saab 50km kaugusel linnast ca 10 tuhande eest kätte, ning mingiusuguse sõitva diisel-auto saab ca 3 tuhande eest kätte .... nüüd võib loobuda üürikast (kokkuhoid 300 raha kuus), ning maale enda räämas majasse elama asuda ... kui nüüd minna 1 täiskoha peale tööle, siis: kodu kapitalikulu on 0 (oma maja), auto kapitalikulu on 0, järgi jääb vaid söök (300) ja hobid (100), ning 600 raha iga kuu enda maja ja enda auto remondi jaoks ... mõne aastaga on vana maja korda tehtud (saad pikki aastaid ilma remondi-kuludeta elada täiesti normaalses oma majas), ning autot ise remontides on auto kapitalikulu tähtsusetu (näiteks mina ostsin 6 aastat tagasi 1000 raha eest vana diisel-auto, ning sõidan sellega siiani: juurde olen ostnud vaid uue katalüsaatori 200 raha eest, siduri 150 raha eest, aku 50 raha eest, elektrilise käsipiduri relee 8 raha eest + üldised kulu-materjalid - seega 1400 raha eest 6 aastat sõitu, mis teeb ca 20 raha kuus auto kapitali-kuluks).
Ehk "ainelist kapitali" annab aruka mõistuse abil kergesti suurendada.
-----
Vaimse kapitali, ehk oskustega on keerulisem ... kui ikka ise suppi keeta ei oska, vokki & kangastelgi kasutada ei oska, siis on asi nutusem ... tänapäeval on paljude asjade ise-tegemise õpetused Youtubes olemas ... seega jääb järgi vaid enda laiskus & saamatus.
Mingi viga on Sinu arutluses Lahendused sees.
Esiteks, imelik et Sinu ostetud vana pann sõidab ja sellega võib sõita. Tavaliselt vana auto pidevalt laguneb ja kui vähegi võimalik oleks mõistlik kasvõi uus liisida. Tuleb odavam.
Vana maja kordategemine. Vana korda tegemine tähendab üldiselt seda, et elad seal sees ja ehitad sellest uue maja endale ümber. Nojah samalajal saad sees elada.
Kodus ehk suppi oskavad kõik keeta, ee...vokiga niiti tekitada jah kõik ei oska aga kas praegusel ajal on selleks ka vajadust?
Postitused: 2,220
Teemad: 39
Liitus: Apr 2011
25-11-2021, 00:52
(Seda postitust muudeti viimati: 25-11-2021, 00:59 ja muutjaks oli lahendused.)
Q11: minu loogika on raudne, ehk pole siin mingit minupoolset viga sees ...
1) Autodega on tänapäeval nii, et "mida vanem, seda töökindlam" (1970-de mersud sõidavad veel tänagi - kuid uued autod on peale garantii-aega 101-st kohast mädad: taotluslikult-vilets-inseneritöö, ehk intentionaly-bad-enginering).
Näiteks see minu "prantslane" on 2007 aasta mudel, mis 6 aastat tagasi oleks "täiesti korras" olekus maksnud 3 tuhat, kuid oma vigadega (elektriline käsipidur läbi = 1 tuhat uue eest esinduses & mootori ilge suitsemine = ilmselt tuhandeid mootori remondile) sain ta kätte 1 tonniga ... elektrilise käsipiduri sain korda, vahetades ära 8 raha maksva relee ... mootorile ostsin uue katalüsaatori 200 raha eest & puhastasin ühe pihusti ära, ning oligi mootori suits kadunud ... paari aasta pärast läks sidur läbi, mille vahetus esinduses on ca 1 tuhat koos tööga: ostsin uue siduri-ketta 100 raha eest ja uue siduri-õli-süstla 50 raha eest, ning oligi korras ... lihtsalt julge mutrivõtmeid kasutada ja ürita aru saada vigade alg-põhjustest.
Kusjuures ma pole auto-mehaanikuks õppinud, ega tegele igapäevaselt autode parandamisega ... ma lihtsalt leian hõlpsasti "lahendused" enda elu segavatele ilmingutele (enda auto parandamist võtan ma kui "lego konstruktorit": korda tegemisest saad elukogemuse, kuid tarbetu mängu-asja asemel on praktiline päris-asi)
Minul kulub aastas 2 päeva "vana auto" remondi peale ... uue liisingu-auto liisingumaksete peale kulub 1/3 keskmisest kuupalgast, ehk 4 kuu töötasu aasta lõikes .... 2 päeva versus 4 kuud - kust otsast siit küll see "odavam" tuleb: ilmne viga sul vist ... aga ma olengi harjunud sellega, et teised näevad enda puuduste peegeldusi minus (kõrgem näeb madalama vigu - madalam näeb kõrgemas enda vigade peegeldusi).
25-11-2021, 03:37
(Seda postitust muudeti viimati: 25-11-2021, 04:30 ja muutjaks oli lumm.)
(24-11-2021, 18:41 )Q11 Kirjutas: „...muinas jutud, muistendid, müüdid
Nii ja naa.
kui järgi mõtlema hakata siis jah.....
parim õuduste raamat: eesti rahva ennemuistsed jutud...see mustvalgete gravüüridega illustreeritud.....
https://www.digiraamat.ee/product/Eesti-...-jutud-476
Mannu , loodan et sa oskad selle offtopicu kuskile sobivamasse kohta sokutada...no läheb kogu aeg lappama..sorry
Lahendused , ära targuta . Minu kirjutis ei ole üldse kantud murest enda hakkamasaamise pärast . Meie saame ilusasti hakkama . Aga kõik ei ole sellised . Muide, ma ei näinud Sinu varude nimistus ei liha, piima, võid ega kala . Raha pärast nälgida nüüd ka asi pole . Seda enam, et Sul Lahendused lapsed majas kasvamas .
Kellegil on võib-olla situatsioon, kuidas hakkama saada.
|