Postitused: 513
Teemad: 24
Liitus: Feb 2011
Teema idee tekkis mul iseendaga seotud pidevast äpardumisest.Tegevused või plaanitud ideed kipuvad pahatihti mitte eesmärgipõhiselt kulgema ja seda just korduval; nähtust selgitab mõiste s(ita)magnetism ehk pidev ebaõnnestumine mingi tegevuse või idee teostamisel.
Minu s-magnetiks on igasugused voolikud, juhtmed, nöörid ja paelad. Pidevalt keerdus ja sassis, millegi taga kinni ja kokkukerimisel sõlmes. Et see alati ja eranditult nii juhtub, kahtlustangi s-magnetismi. On ehk kellelgi veel samalaadseid kogemusi?
Veidrustest veel. Olete tähele pannud et siis, kui teil mõlemad käed on mingi tegevusega seotud, hakkab kuskilt nii hirmsasti sügelema, et olete sunnitud käe vabastama et sügelust kratsimise teel leevendada.
Postitused: 2,220
Teemad: 39
Liitus: Apr 2011
02-09-2021, 15:40
(Seda postitust muudeti viimati: 02-09-2021, 16:32 ja muutjaks oli lahendused.)
Arengutase peaks taolisi apsakaid elegantselt kirjeldama.
Näiteks hall-rästad (looma madalam mentaalne arengutase) ronivad maasika-võrkude alla, ning jäävad kinni ... inimesel peaks olema veidi "kõrgemat mõistust" (inimese põhjuslik arengutase), mis välistab võrku kinni jäämise (saad aru kuidas püünis-võrk töötab, ning väldid teadlikult võrke - ning isegi kui võrku kinni jääd, ei hakka "arutult rapsima", vaid hakkad arukalt sõlmi lahti arutama, et võrgust vabaneda).
Loojad ja jõud suudavad linde nö "suunata" võrkudesse ... näiteks kui maasika-võrgu läheduses vabalt kõndivale hall-rästale aeglaselt läheneda, siis poeb ta peitu võrgu alla - kui aga teha äkiline liigutus, tõuseb hall-rästas lendu ja jääb võrku kinni ... siin on primitiivse "ups juhtus" asemel teadlik protsesside suunamine endale kasulikele radadele.
Postitused: 991
Teemad: 10
Liitus: Jan 2017
ma hakkasin kohvitassi loputama, aga näe, ei saa....veevulin kraanist ajas peale meeletu põika...lõksus olen nigu rästas.
hea teema, kiitus!
(02-09-2021, 16:30 )TTT Kirjutas: veevulin kraanist ajas peale meeletu põieka...lõksus olen nigu rästas.
Terve inimene peaks paar tundi pissi-häda suutma ikka "tagasi hoida" ... lindudel tuleb "häda korral" plärakas kohe välja ja kukub sinna kuhu juhtub.
Postitused: 991
Teemad: 10
Liitus: Jan 2017
02-09-2021, 16:52
(Seda postitust muudeti viimati: 02-09-2021, 16:53 ja muutjaks oli TTT.)
(02-09-2021, 16:35 )lahendused Kirjutas: (02-09-2021, 16:30 )TTT Kirjutas: veevulin kraanist ajas peale meeletu põieka...lõksus olen nigu rästas.
Terve inimene peaks paar tundi pissi-häda suutma ikka "tagasi hoida" ... lindudel tuleb "häda korral" plärakas kohe välja ja kukub sinna kuhu juhtub. aga ma kasutasingi tervet mõistust ja tegin valiku - esmalt põiekas ja siis tass.
ja selle valiku võiks nimetada "muu inimlik veidrus"
Postitused: 3,478
Teemad: 16
Liitus: Aug 2010
Omal seeriaõnnetuste kogemused puuduvad, aga siin leid näoraamatust:
Mis te arvate sellistest nn kokkusattumistest? Inimene (arborist) kukub puu otsast, murrab 3 ja 4 roide. Kaks kuud hiljem käib ATVga käna, murrab 5 ja 6 roide. Ja nüüd lendas kraavi niites muruniidukiga üle kaela ja murdis 7nda. Samal poolel.
Või näide nr 2 - inimene töötab suure poe lihaletis. Seal taga nö külmkambris kukub searümp riiulilt selga ja vigastab selga. Ja siis selline asi juhtub teine kord. Ja juhtub ka kolmas kord (mitte kunagi muidugi üleüldse midagi muud riiulilt ei liigu ja kellegi teisega midagi sellist ei juhtu). Nüüd inimene läheb opile.
Või kolmas näide - inimesele jääb kalaluu kurku kinni nii kõvasti, et peab minema EMOsse. ja seda on elu jooksul juhtunud 7 korda.
Pole vist päris kokkusattumused?
Postitused: 2,313
Teemad: 31
Liitus: Nov 2018
„..Pole vist päris kokkusattumused?...“
See on sama nagu kasiino ruletis. Kui pall peatub mitmendat korda punasel, siis inimesed arvavad, et no nüüd peab ju mustale minema. Ja panustavad. Unustades ära, et kasiinorattal pole mälu. Iga keerutus on uus. Ja pall võib minna järjest punasele kasvõi mitukümmend korda.
Ehk siis – searümbal mis kukub mitu korda järjest inimesele selga pole mõtlevat lähenemist „Oi...ma juba korduvalt kukkusin samamoodi...ega ma rohkem ju niimoodi kukkuda ei saa“...
(05-09-2021, 18:42 )Mannu Kirjutas: Pole vist päris kokkusattumused?
Toodud näidetes on korduv muster (põhjuliku tasandi objekt), ning soovimatus / oskamatus enda mustrit muuta ... tavalistel inimestel (inimkehas loomad ja inimkehas taimed) suudab põhjuslike mustreid muuta vaid "surma-hirm ja sugu-iha".
Põhjuslik inimene saab enda eksimustest aru ja muudab enda käitumise mustreid (peale õnnetust analüüsid juhtunu läbi ja teed järeldused, et järgmistel kordadel sarnaseid asju ei juhtuks).
Loojalik inimene loob ennetavalt endale kasulike olukordi, kus mistahes "õnnetused ja ootamatused " on juba eos välistatud.
Postitused: 2,313
Teemad: 31
Liitus: Nov 2018
„...Loojalik inimene loob ennetavalt endale kasulike olukordi, kus mistahes "õnnetused ja ootamatused " on juba eos välistatud....“
Heh...Sa arvad, et Jeesus ei löönud kogemata oma varvast vastu kivi ära ja vandudes „Sa krdi-krt...kui valus...sa vana %&()¤#¤&()=&¤....“
Ja natuke ennast kogununa lausus jüngritele „ee...ärge nüüd seda üles tähendage mis ma kogemata karjusin... eks“
06-09-2021, 20:41
(Seda postitust muudeti viimati: 06-09-2021, 20:43 ja muutjaks oli lahendused.)
(06-09-2021, 11:34 )Q11 Kirjutas: , et Jeesus ei löönud kogemata oma varvast vastu kivi ära ja vandudes
jeesus ei küündinud oma personaalselt arengutasemelt loojani (pole ühtegi piibli-tsitaati, kus jeesus oleks maises elus loonud mingi taime, või looma, või loonud midagi veelgi kõrgemat: planeeti või galaktikat - st puuduvad mistahes viited jeesuse loojalikele tegudele tema maises kehastuses) ... jeesus oli oma personaalse arengutaseme poolest "maine jumal" (jutlustas ja suutis vaid endasse uskuma panna, kuid midagi uut ta luua ei suutnud: selline primka ei vääri uskumist ega kummardamist).
Seega võis jeesus vabalt oma varbaid ära lüüa: ta poleks oma personaalse taseme poolest suutnud kuidagi luua endale soodsaid olukordi (vältida enda varvaste äralöömist, või enda hukkamist ristil).
|