•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12(current)
  • 13
  • 14
  • ...
  • 22
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paravanakeste lobanurk
(13-12-2021, 07:21 )olematu Kirjutas: No poest võid ka solki saada. eile avastasin, et sügavkülmas viin ära jäätunud . Vabrikukraam, mitte kõige odavam mark .Ja kes see enda sugulasi ikka mürgitama hakkaks`? Isa tegi endale, mitte müügiks . Minu teada polnud tal sõprugi .
Sama olen täheldanud, et -32C 40 kraadine külmub? Kuidagi imelik, kusagil -36-38C peaks kanntama. Järsku "võitlus tervise eest" ehk 40 asemel on 36-38 kraadi? Teada tegijalt küll, kui ostad või saad päris võõrast kraami siis tekivad ohud. Samas "see peamine oht" peitub ka puhtas kraamis. Enam ei ole nagu noorena kus võisid kurku 96-sega kuristada profilaktilisel eesmärgil. Aga see toimis, tappis patsillid kurgus.
Vasta
No meie tootjad sel juhul meie tervise pärast küll ei muretse . "Hlebnyij dar "ja "Mrnyij " külmusid mõlemad ära. Ja sel juhul peaks see kraad ka etiketil kajastuma. Ei miskit muud, kui teadlik pettus .

Vasta
Ega kodus ka iseendale puskarit ajada ei tohi. Artiklid on küll, et sellepärast nagu riik inimese tervisest hooliks . Tegelikult asi ikkagi selles, et selle omahind on nii odav. Palju suhkur ja vesi ikka maksab.
Ma võin nüüd eksida aga kodus enda tarbeks alkoholi kanguse piir ei tohti ületada 20%. Alkoholiseadusest ka ei hakanud silma.
Huvitav selline küsimus tekkis. Teen koduõlut. Saan sinna 6% sisse. Ostan poest viina ja segan koduõllesse. Uhan ikka korralikult ja õlu saavutab 25 %-se kanguse. Ühest küljest ju ostsin poeviina, teisest küljest tegin koduõlle nii kangeks mida seadus keelab...

Vasta
Ära viinaga küll koduõlut riku. Küsi parem saarlaste käest kuidas mahedat ja nokkivat saada.
Vasta
(13-12-2021, 12:13 )Q11 Kirjutas: Huvitav selline küsimus tekkis. Teen koduõlut. Saan sinna 6% sisse. Ostan poest viina ja segan koduõllesse. Uhan ikka korralikult ja õlu saavutab 25 %-se kanguse. Ühest küljest ju ostsin poeviina, teisest küljest tegin koduõlle nii kangeks mida seadus keelab...

Smile
Alksi toodetakse kääritamise või destileerimise teel. Antud juhul on tegemist kokteili valmistamisega, mitte alkoholi tootmisega? Sa juba kääritasid oma õlle ära. See, mis sa sinna pärast segad, pole enam alksi tootmine seaduse mõistes. Või eksin?
Vasta
Norras ja Venemaal näiteks on enda tarbeks kääritamine lubatud . Ma ei tea, mis imemaa meil on, kus mitte midagi ei tohi enam ise teha. Muidu jääb kaupmehel raha saamata .

Nii need oskused kaovad, ja kui elus millalgi vaja peaks minema, siis on Bää .
Vasta
(13-12-2021, 13:00 )olematu Kirjutas: Norras ja Venemaal näiteks on enda tarbeks kääritamine lubatud . Ma ei tea, mis imemaa meil on, kus mitte midagi ei tohi enam ise teha. Muidu jääb kaupmehel raha saamata .

Nii need oskused kaovad, ja kui elus millalgi vaja peaks minema, siis on Bää .

Sa pidasid vast silmas destilleerimist? Kääritada võib Eestis igaüks endale.
Aga muidu - mina olen täiesti selle poolt, et igaüks võib ka destilleerida ja pärast napsu ka müüa. Puskariajamine on igati äge asi!
Vasta
Heh, teate, see pole enam naljakas, kui ma lähen peale siin postitamist Delfisse ja ta kohe tahab cookisid , mida siiani pole nagu vaja pole olnud.

Kui ma ajaks kodus salaja puskarit, kas ma siis postitaks sellist teemat? Ma oleks siis vakka nagu kult rukkis . Äkki on mul kusagil raamaturiiulis veel mõne keelatud aine valmistamise käsiraamat ? See, et mul raamat on, ei tähenda , et ma destilleerin ja villin. Selle loogika järele , otsustades minu kokaraamatute hulga põhjal, on mul koduköögis vähem põrandaalune restoran .
Vasta
„...Heh, teate, see pole enam naljakas, kui ma lähen peale siin postitamist Delfisse ja ta kohe tahab cookisid , mida siiani pole nagu vaja pole olnud...“

Arvad, et kohe selle puskari teema peale tekkis organitel Sinu vastu huvi?
Mul oli ka tarvis nende küpsistega nõustuda kui Delfi lahti tegin.
Ma arvaks, et nad uuendasid lihtsalt oma lehekülge.
Aga kui vastupidi, siis oleks jubekahtlane jah...Smile

Vasta
Ma olen täna juba mitmel korral delfis käinud ilma cookideta . Ära nüüd mind nii lolliks ka tee . Ega ma muidugi pruugi mingi eriline talent olla, aga midagi ma ikka jagan veel . Keegi ei uuenda keset tööpäeva lehte . Sellised asjad püütakse ikka öösel ära teha .
Vasta
Mul vanaisa elas teise maailmasõja üle kodus tehtud piirituse pärast mida ta olla valmistanud suurtes kogustes. Elas viljandimaal keset metsa üsna eraklikult samas seal lähedal käis sakslaste ja venelaste vahel kõva andmine .Iga kord kui saksad või russid tulid uksetaha uurima ,et kes siin elab, siis vanaisa viskas voodisse pikali tekialla ja teatas ,et on väga haige ja ei saa nende militaartegevusega ühineda.Aga kuuriall on suur hulk piiritust,võtke see minu asemel... Ja toimis see meetod korduvalt,ei teeninud kummalgi poolel ja ei pidanud ka metsavennaks hakkama.

Sealt mitte väga kaugel oli Voitkadel mitu punkrit ,Pikasilla kandis, kus mu vanavanaisa pidas Pikasilla kõrtsi mis sõjas õhku lasti sakslaste poolt(kõik 15 pikasilla elamist põletati maha enne venelaste pealetungi,kusagil 1944 sept keskpaiku.Sild ja kõrts lasti õhku).Rusudele ehitati uued hooned asemele ja legend räägib,et kõrtsil olla soliidne veinikelder olnud mille olemasolust ei sakslased,venelased ega uue maja ehitajad ei teadnud,sai osaks maja/talu vundamendist.Vene ajal keegi seda vundamenti uurima ei hakanud(vist oli kolhoosis talu),pannakse veel gulagi kahtlase tegevuse eest ja sinnapaika see jäi. Mine tea,ehk on ikka alles veinikelder...

Vasta
Kui ned veinid nüüd äädikaks seal muutunud pole . Kohalikud viinaninad kaevaksid kindlasti usinasti, kui teaksid täpselt , kus see asukoht on . Hea, et sarnaselt metalliotsijale klaasiotsijat tehtud pole Smile
Vasta
„.. Mine tea,ehk on ikka alles veinikelder...“
Mine tea jah. Võibolla tõesti. Huvitav kas need veinid seal ka säilinud on?
Vein peaks päris kaua säilima kui korralikult suletud pudelis on. Veinivaadid võisid ka olla.
Ise neid vist juua ei tasuks...kuna nendel ehk on ka mingisugune kopsakas rahaline väärtus.
Vasta
Alkoholiseadus.

§ 24. Puskar

(1) Puskariks loetakse kodusel viisil pärmilisel alkoholkäärimisel tekkiva liitse vedeliku destilleerimisel saadav alkohoolne jook, mis sisaldab puskariõlisid.

(2) Puskari käitlemine, hoidmine, ladustamine või edasitoimetamine on keelatud.

(3) Puskari valmistamine või villimine edasiandmise eesmärgita on keelatud.

Siit seadusest on selgelt näha, et oma tarbeks ka ajada ei tohi. Müügil aga on igasuguseid destillaatoreid, osa teevad piiritust, osa maitseviina. Hästi mugavad on need aparaadid, mis käivad õlletegemise katelde peale nagu Grainfather ja BrewZilla. Absoluutselt illegaalne tegevus aga täiesti võimalik.
https://shop.grainfather.com/shop/distilling.html
https://maarahvapood.ee/tootekategooria/...llaatorid/

Siia otsa sobiks retsept:

3 liitrit 45 kraadist puskarit
1dessertlusikatäis suhkrut (pigem vähem kui rohkem)
15 kohviuba
3 tera pipart
tükike kaneelikoort
20g tammekoort laastudena (ikka see korralik korp vana tamme küljest. Must pealispind ära lõigata ja helepruun sisu laastudeks)
mõned kristallid vaniljesuhkrut
Peaks seisma vähemalt paar kuud ja saab viskilaadse toote.
Mul oli kuskil konjakiretsept ka, aga viski oli parem.
Vasta
Kustutan tsitaadi.
Vasta
https://pruulmeistrid.ee/tootekategooria/kange-alkohol/

Ma ei taha nüüd küll kuidagi reklaami teha sellele lehele aga - vastavalt alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seadusele §21, on kange alkoholi tootmine lubatud vaid aktsiisilaos. Aktsiisilao pidamiseks on vaja taotleda Maksu- ja Tolliametilt sellekohast luba.

Niiet igasugu asju võid küll osta kange alkoholi tegemiseks aga teha ei tohi.

„...Puskari käitlemine, hoidmine, ladustamine või edasitoimetamine on keelatud...“
Käitlemine ja hoidmine tähendab, et sul on sahvris pudel puskarit (hoidmine, ladustamine), lähed sahvrisse ja võtad ühe punnika (käitlemine) – see on keelatud.

„...Puskari valmistamine või villimine edasiandmise eesmärgita on keelatud....“
Puskari valmistamine on keelatud ja ka villimine edasiandmise eesmärgita ehk endale tegemine on keelatud.
Vasta
(13-12-2021, 16:41 )Q11 Kirjutas: https://pruulmeistrid.ee/tootekategooria/kange-alkohol/

Ma ei taha nüüd küll kuidagi reklaami teha sellele lehele aga - vastavalt alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seadusele §21, on kange alkoholi tootmine lubatud vaid aktsiisilaos. Aktsiisilao pidamiseks on vaja taotleda Maksu- ja Tolliametilt sellekohast luba.

Niiet igasugu asju võid küll osta kange alkoholi tegemiseks aga teha ei tohi.

„...Puskari käitlemine, hoidmine, ladustamine või edasitoimetamine on keelatud...“
Käitlemine ja hoidmine tähendab, et sul on sahvris pudel puskarit (hoidmine, ladustamine), lähed sahvrisse ja võtad ühe punnika (käitlemine) – see on keelatud.

„...Puskari valmistamine või villimine edasiandmise eesmärgita on keelatud....“
Puskari valmistamine on keelatud ja ka villimine edasiandmise eesmärgita ehk endale tegemine on keelatud.
Joomise kohta pole ühtegi sõna! Huvitav kas metsavennad omal ajal ka käisid rajooni partei komiteest "luba" taotlemas? Et, noh külm ja päästikunäpp külmetab....nii võib ju mööda lasta!
Vasta
OI kurja. Mina lugesin valesti, et edasiandmise eesmärgiga. Vot mis tähendab tähelepanematus. Tänud Q11.
Kas kustutame oma eksitavad postitused ära? Ma muutsin enda oma seadusega kooskõlla.
Mul on endal õlletegemise hobi ja selline õllemasin. BrewZilla.
Plaanisin sinna torud peale soetada, aga nüüd jäin mõtlema. Oleks veel vaktsineeritud, siis ehk veel julgeks.

Manustatud failid Pisipilt (pisipildid)

Vasta
„...Joomise kohta pole ühtegi sõna!...“

Sa pead silmas kui näiteks naabrimees toob Sulle sünnipäevaks pudeli puskarit ja kas selle joomine oleks keelatud?
No te kahekesi ju hoiate, käitlete ja üks tegeleb edasiandmisega, niiet sellest vist juba piisab. Isegi kui kork on peal ja jooma pole hakanud...Smile
Vasta
Optimistid , jah? Kes siis riigiviina ostaks, kui ise teha tohiks ? Aga selles raamatus on lahjemaid jooke ka minu teada, nii et linki ma ära ei korja .
Vasta
(13-12-2021, 16:20 )Aadu66 Kirjutas: Alkoholiseadus.

§ 24. Puskar

(1) Puskariks loetakse kodusel viisil pärmilisel alkoholkäärimisel tekkiva liitse vedeliku destilleerimisel saadav alkohoolne jook, mis sisaldab puskariõlisid.

(2) Puskari käitlemine, hoidmine, ladustamine või edasitoimetamine on keelatud.

(3) Puskari valmistamine või villimine edasiandmise eesmärgita on keelatud.

Siit seadusest on selgelt näha, et oma tarbeks ka ajada ei tohi. Müügil aga on igasuguseid destillaatoreid, osa teevad piiritust, osa maitseviina. Hästi mugavad on need aparaadid, mis käivad õlletegemise katelde peale nagu Grainfather ja BrewZilla. Absoluutselt illegaalne tegevus aga täiesti võimalik.
https://shop.grainfather.com/shop/distilling.html
https://maarahvapood.ee/tootekategooria/...llaatorid/

Siia otsa sobiks retsept:

3 liitrit 45 kraadist puskarit
1dessertlusikatäis suhkrut (pigem vähem kui rohkem)
15 kohviuba
3 tera pipart
tükike kaneelikoort
20g tammekoort laastudena (ikka see korralik korp vana tamme küljest. Must pealispind ära lõigata ja helepruun sisu laastudeks)
mõned kristallid vaniljesuhkrut
Peaks seisma vähemalt paar kuud ja saab viskilaadse toote.
Mul oli kuskil konjakiretsept ka, aga viski oli parem.

Ega see läheb juba enam Wiski kirja kui Puskari Laugh
Oho, mul märkimisväärne köneoskuse puue, sest Aadu 666 ju ütles se on kvaliteetne 666 Wiski
Vasta
Vanad moosid ja ülearune kartul on mõistlik läbi torude lasta. Sest seaduse silmis pole vahet kas söödad salaseale või teed tulivett. Milleks väärt kraam raisku lasta!

Vene ajal kui Korba kuiva seaduse välja kuulutas, siis tekkis meil töö juurde samaka aparaat. Kuna suhkrut sai ainult talongide eest, siis kasutasime tooraineks karamell komme. Algul ostsime kasti kaupa ilma paberiteta, pärast oli saada ainult paberitega. Ega siis keegi ei viitsinud neid ükshaaval paberist välja koukima hakata, valasime kastitäie tünni, kuum vesi peale ja harja varrega hoolega segada. Maha jahtudes pärm sisse ja lasime nädalakese käia.
Kuni vene aja lõpuni oli vähemalt kolmeliitrine purk kangemat kraami varuks, siis hakkas levima salapiiritus ja enam ei viitsinud ise ajada. Piiritus oli kordi parem.

Hulga jookide alast kirjandust inglise ja saksa keeles torrendi kasutajale (74 raamatut).

Vene ajal kui Korba kuiva seaduse välja kuulutas, siis tekkis meil töö juurde samaka aparaat. Kuna suhkrut sai ainult talongide eest, siis kasutasime tooraineks karamell komme. Algul ostsime kasti kaupa ilma paberiteta, pärast oli saada ainult paberitega. Ega siis keegi ei viitsinud neid ükshaaval paberist välja koukima hakata, valasime kastitäie tünni, kuum vesi peale ja harja varrega hoolega segada. Maha jahtudes pärm sisse ja lasime nädalakese käia.
Kuni vene aja lõpuni oli vähemalt kolmeliitrine purk kangemat varuks, siis hakkas levima salapiiritus ja enam ei viitsinud ise ajada. Piiritus oli kordi parem.

Hulga jookide alast kirjandust inglise ja saksa keeles torrendi kasutajale (74 raamatut).
Vasta
Togli postitust pole näha . Mõista, mõista, mis seal on...aga muide , hea nali vanast varamust kadunud Abeliga . Pikavõitu ehk, aga seda nauditavam
Vasta
Selle asemel, et ise mingit "puskari-präskat kääritada", võiks autode aknapesu-vedeliku või süüte-vedeliku mitmeid kordi destileerida (iga korraga läheb piiritus lisanditest puhtamaks) ... alles jäävat "lahjat aknapesu-vedeliku" (külmub -40C asemel -10C juures) saaks aga endiselt autos kasutada (kui ment jommis peaga sõitmise eest lube ära ei võta) ... eraldi teema on muidugi selles, mida täis-karsklased piiritusega teeksid (ehk parm-joodikud ei valda tehnioloogiaid, kuid tahaks juua & arukad inimesed ei vaja piiritust, kuid valdavad tehnoloogiaid) ...

Teine nipp on nö "kange kodu-õlle" tegemine (kodu-õlut võib ju teha) ... st alguses tehakse võiamalikult kange kodu-õlu (10 promilli ja enam), ning "külmutamise teel" saab õlle etanooli sisaldust tõsta (asetad plast-pudeli õllega sügav-külma pariks tunniks: vesi külmub ära, veidike piirituse-õlu voolab aga poorse jää vahelt välja).

Näiteks aastaid tagasi tegin ma sauna-klubi-kõridele "vimka": ostsin 4 liitrit kõige kangemat õlut (oli vist mingi "Sarvik" ca 10% etanooli sisaldusega), ning külmutasin teda kümneid kordi (iga kord kallasin veidi piirituse-õllet välja, ning üles sulav "lake-jää" muutus järjest lahjemaks) ... nii sain mitme päeva möödudes lõpuks ca 0.5 liitrit üli-kanget üli tumedat õlut (ca 40% vol "Lahenduse kanget") ja 3.5 liitrit üli-lahjat üli-heledat õlut (0,1% promilli, ehk "Sussinovski lahjat") ... üks sauna-klubi õlle-kõri jõi kulinal 0.5 liitrit minu "üli kanget" õlut ära ja oli tunni pärast "laua all" (mis see kann õlut mehele ikka teeb Smile ) Smile

Vasta
„..ning külmutasin teda kümneid kordi..“

Oli Sul ikka viitsimust kümneid kordi seda külmutada ja üles sulatada ühe nalja jaoks, et näha kuidas üks Su külalistest laua alla kukuks?...Smile
Kuigi ma ise kahtleks selles...peale selle et niristad küll seda alkoholi eraldi, siis „Õllemaitse“ jääb ikka vee sisse.
Niiet väita, et ei saagi aru 40%- lisest kangest „joogist“ ja pidada seda õlleks tundub väga vähe usutav.
Vasta

•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12(current)
  • 13
  • 14
  • ...
  • 22
  • Järgmine