Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Linnud. Maagia?
(16-01-2020, 19:54 )Tulnukinimene Kirjutas:
(16-01-2020, 19:34 )sissy_ Kirjutas: Tõsi. Osad võivad ka olla tuleviku- ja minevikunägemused. Mu lemmiktegevus on magamine unenägudega Smile. Sealt õpib kõige rohekm.
Unesõpet ei saa?

Sain. Käisin erinevatel kursustel. Pille Kannisto omades. Igast asjast on abi. Ja kõik saabub me ellu õigeaegselt Smile.
Vasta
(16-01-2020, 20:00 )sissy_ Kirjutas: Sain. Käisin erinevatel kursustel. Pille Kannisto omades. Igast asjast on abi. Ja kõik saabub me ellu õigeaegselt Smile.

Mõtlesin Olenditelt unes. Ma olen üle 20 aasta saanud, mina nimetan neid Meistriteks/Iidseteks.
Pille on mu endine naabrinaine. Smile
Vasta
(16-01-2020, 20:03 )Tulnukinimene Kirjutas:
(16-01-2020, 20:00 )sissy_ Kirjutas: Sain. Käisin erinevatel kursustel. Pille Kannisto omades. Igast asjast on abi. Ja kõik saabub me ellu õigeaegselt Smile.

Mõtlesin Olenditelt unes. Ma olen üle 20 aasta saanud, mina nimetan neid Meistriteks/Iidseteks.
Pille on mu endine naabrinaine. Smile

Oh, super. Pille on väga meeldiv ja müstiline naine. Smile
Seda unenägude asja ma ei osanud isegi õppeks nimetada. Unenägude "õpituba" on nagu osake elust .
Vasta
(05-11-2021, 12:12 )lumm Kirjutas: joonealuse märkusele minupoolne kommentaar/taipamine.....nuuu, materiaalsel tasandil...rakk pluss viirus
aga ega aru mul palju kolbas pole kunagi olnudki smaili, smaili

ja su eelnevale jutule kommentaariks, kohati haagib, aga minu protsessor kuumeneb üle kiiresti, aga see on protsessori probleem...

--------------------------------------

Pane tihastele pekki!

ja lihtsalt vaata......

hässtääg nautlemas

Peki jaoks nats vara pole? Mul ka kodus Tihase tv-kaks kanalit. Hommikul koputavad aknale, kui toidulauad tühjad, sama lugu .

Heh, ma siin õues istumiseks tõmbasin vanad toolid vakstuga üle, et vihm liiga ei teeks . Siin ükspäev vaatan, katki vakstu . Kõik toolid oli nukast katki , ja vatt välja katkutud . Ju tuleb järgmine aasta vähe tugevam pealis muretseda. Aga kas nad tõesti vastu talve veel pesa teevad ? Sirelil on muide ka uued pungad, ja krookuses õitsesid akna all. Loodus on sassis omadega .

Vasta
on vist jah veits vara....
aga ma olen omakasupüüdlik, kasumi/naudinguotsija, hehe
Vasta
(05-11-2021, 19:42 )lumm Kirjutas: on vist jah veits vara....
No jah, sellist naudingi kasumit otsin mina ka , aga ma mõtlen, et kas üle ei sööda nii? Mul hekialune elab varblastest, üks on nii suur, et varsti ei mahu enam linnumajakesse ära . Ja valivad, mida süüa . Nii tihased kui varblased . Kehvem kraam suuakse suure hädaga ära.
Laugh
Vasta
(05-11-2021, 20:12 )olematu Kirjutas:
(05-11-2021, 19:42 )lumm Kirjutas: on vist jah veits vara....
No jah, sellist naudingi kasumit otsin mina ka , aga ma mõtlen, et kas üle ei sööda nii? Mul hekialune elab varblastest, üks on nii suur, et varsti ei mahu enam linnumajakesse ära . Ja valivad, mida süüa . Nii tihased kui varblased . Kehvem kraam suuakse suure hädaga ära.
Laugh

mul sama mure.....
aga lahendust pole
kuidas seal väikse printsi raamatus rebane ütles....et kodustasid mind ja nüüd pead vastutama....
oeeeeeeh...
Vasta
Selline küsimus tekkis...a kas Sa Lumm teed lindudel vahet?
Varblane vs vares näiteks. Söödaksid varest samamoodi?
Vasta
(06-11-2021, 23:56 )Q11 Kirjutas: Selline küsimus tekkis...a kas Sa Lumm teed lindudel vahet?
Varblane vs vares näiteks. Söödaksid varest samamoodi?

Varesed pole minu tähelepanu välja söögisooviga ilmunud, pigem on nad olnud nägemisväljast eemal, kuid kuuldavad...ja ma ei ole nende signaale seni osanud tõlkida, kogemus on hakkidega, no nende linnakraadedega ikka , kellegi poolt siin paraveebis kirjeldatud kogemusega sarnane, et nö sõnutud pala, isegi kui see sõnum on kraadedehunnikus kellegile määratud paluke, läheb enamasti pärale.
Eile hommikul, kella kuue paiku, kottpimedas varjualuses (tegin suitsu), lasi tuvi mulle laengu pähe...täpselt ühe sellise nö suuure mõtte tuleku hetkel, no sellises stiilis mõte, ..et miks põleb küünal, soolasilk, miks nukker näib...naersin tükk aega suure häälega ja omaette... ja olen ikka sama segane edasi ...

Ja vastuseks küsimusele kas söödaksin varest samamoodi nagu varblast, jah ilmselt küll, kui ta küsib süüa. Varblane võtab ise, kui on kuskilt võtta, küsima ta üldiselt ei tule, aga tihane miskipärast tuleb, lendab aknale ja vahel isegi lausa koputab nõudlikult.
Vasta
Mulle näib, et lindudel on teadvus ja hierarhiline nn ühiskonnaelu. Minu piirkonnas talvituvad põhiliselt rasvatihased ja musträstad.

Tähelepanekute korral, rasvatihane tõepoolest aeg-ajalt toksib aknale ja nõutab oma. Nad on väga aktiivsed suhtlejad. Linnu- ja loomasõber võib olla suuteline neid tajuma. Mina isiklikult tajun lindusid niivõrd kuivõrd. Kujunevad välja omad eelistused, kellega suhtled rohkem ja kes ka sinuga soovib. Suhtlus on omalaadne ning põhineb taju eriliigil.

Näiteks lemmik-musträstas. Kaheksa aastat talviti toitsin. Viimaks saad piiratult aru, mida ta sulle öelda soovib. Tänu temale ja info levikule oli iga talv kuni 20 musträstast, kes soovisid palukesi saada.

Ta lahkus eelmise aasta suvel kui oli hooaja esimese pesakonna valmis teinud ja lennuvõimeliseks kasvatanud. Tõenäoliselt suri vanadusse. Oskas röövloomade ja -lindude eest hoiduda, kuid mine tea... Äraminek oli tajutav... Tekib spetsiifiline tunnetus...
Vasta
Lindudest . Sellesuvisel jaanipäeval olid meil linnast külalised . Ilm oli eelnevalt olnud lämmatavalt kuum . Peale nende äraminekut kolmel päeval kisasid künnivaresed mingil imelikul põhjusel meie teeäärsete põlispuude otsas .

Nad on oma sugulasest hallvaresest tunduvalt lärmakamad, ja kuigi ma olen ise varesepoja suguküpseks kasvatanud, siis see kisa hakkas mulle pehmelt üteldes närvidele. Eks künnivares on varesest kogukam, seega ka see kõlakoda suurem .

Meie varesepaar vaatab ise, mis leiab kompostihunnikust . Aga nad on vaiksed . Harakad on meil ka aias lendlemas olnud . Ja paskrästa pojaga vahtisin suvehommikuti tõtt, kui kastekannuga aias toimetasin. Äärepealt oleks peale astunud talle kasteses rohus . Jätsin sellele üksikemale lapsega isegi mõned põõsad ilma võrguta ( marju oli see aasta vähe ) , aga eks ikka keelatud vili ole magus . Paaril korral tuli neid päästma asutada, kuigi tõele au andes, said nad enne minu kohalejõudmist ise lõksust välja .

Üks kena hommik karusmarjade valmimise aegu leidsin ta aiast surnuna . Nagu sugulane oleks ära surnud, nii hale oli. Matsin ta sinnsamasse tikripõõsa alla maha .

Nii et see vareste demoniseerimine on nagu on . Kuigi , omal ajal linnas nad lendasid mulle õlale ja nõudsid kisades koerkrõbinaid .

Vasta
Erinevalt loomariigist suudab inimene vaenlasi välja mõelda. Looduses on asjad paigas. Mina pole midagi välja mõelnud. Olen kirjutanud seal naudi teemas nii hakkidest kui muust. Kassikrõbuskad on sama koostisega kui koera omad aga nokka arvestades sobivamad. Kuule , saa üle ( saage te kõik seal pundis ). See mida sa ette kujutasid on sinu fantaasia. Oi kuidas ma igatsen vanu tegelasi,kellel huumorisoolikas veel sapist umbes polnud. Loomades on siirust, avatust, sõbralikkust ja puhtust rohkem kui nüüdsel inimesel. Vaim on alati lähemal lapselikule aususele. Seda siit enam ei leia. Mina tõin ,mida oodati. See millised on kellegi lauakombed, pole minu reguleerida. Tõin ja võin nüüd jälle minna ka. Nagunii on siin lubatud ainult ühe emanda üks arvamus. Seejuures domineerib nüüd kõikjal leppimatu kassinimeste võim. Eks heraldika monarhias ole ikka põhjusega jutukas. Ma igal aastal jälgin kuidas pesade valmimise ajal saavad ühisest perest ( varblased, kuldnokad, varesed, hakid jne. ) tasahilju konkureeriv ja vaenulik kari. Suures kases on hierarhia alati ilmekas. Ainult suurema kulli puhul ollakse ühiselt koos kaitses. Aga poegade sirgudes, taas liitutakse. Sügisel oli eriliselt naljaks vaadata kuldnoka hüvasti jätu kontserti antenni otsas. Tema laulis ja tema vastas istus paar hakki. Siis kergitas keegi hakidest mujal paanika. Kuulajad tõusid kah lendu. Kuldnokk jäi kohale. Niheles niisama. Siis naasesid kuulajad. Kuldnokk kohendas ennast ja hakkas jälle laulma ja need hakid ka kuulasid õhinal. Et aga tõsijutud ja humoorikas prisma enam ei ole oodatud, siis ma jään nüüd kuss. Las lõvi siis märatseb leppimise ja liitumise asemel.
Vasta
Meil istus suitsupääsuke suveõhtuti , sügise poole, kui pojad suured, elektritraatidel ja midagi seletas omas keeles . Rõõmsalt ja andunult . hk rõõmustas, et üks maja jälle elab külas ?
Ja mitte ainult kuldnokk ei jäta hüvasti. Ka luiged, pääsukesed .
Vasta
(07-11-2021, 12:54 )olematu Kirjutas: Lindudest . Sellesuvisel jaanipäeval olid meil linnast külalised . Ilm oli eelnevalt olnud lämmatavalt kuum . Peale nende äraminekut kolmel päeval kisasid künnivaresed mingil imelikul põhjusel meie teeäärsete põlispuude otsas .

Nad on oma sugulasest hallvaresest tunduvalt lärmakamad, ja kuigi ma olen ise varesepoja suguküpseks kasvatanud, siis see kisa hakkas mulle pehmelt üteldes närvidele. Eks künnivares on varesest kogukam, seega ka see kõlakoda suurem .

Meie varesepaar vaatab ise, mis leiab kompostihunnikust . Aga nad on vaiksed . Harakad on meil ka aias lendlemas olnud . Ja paskrästa pojaga vahtisin suvehommikuti tõtt, kui kastekannuga aias toimetasin. Äärepealt oleks peale astunud talle kasteses rohus . Jätsin sellele üksikemale lapsega isegi mõned põõsad ilma võrguta ( marju oli see aasta vähe ) , aga eks ikka keelatud vili ole magus . Paaril korral tuli neid päästma asutada, kuigi tõele au andes, said nad enne minu kohalejõudmist ise lõksust välja .

Üks kena hommik karusmarjade valmimise aegu leidsin ta aiast surnuna . Nagu sugulane oleks ära surnud, nii hale oli. Matsin ta sinnsamasse tikripõõsa alla maha .

Nii et see vareste demoniseerimine on nagu on . Kuigi , omal ajal linnas nad lendasid mulle õlale ja nõudsid kisades koerkrõbinaid .

Mulle näib, et loom ja lind on suuteline nn hea inimese hinge tajuma. Just seetõttu astub lähedale kui mitte ligidale uudistama, süüa küsima, toimetama ja abi paluma.

Seega. Sinu hingeline põhiolemus on leplik, mõistev, empaatiavõimeline, sügav ja laiahaardeline. Teisisõnu linnu-looma tajumehhanism on tundlikum kui inimese oma ning usaldab enda sise-olemust ja vastavalt sellele käitub.
Vasta
Naabrimaja Suur Must Kõuts Miku üldiselt võõraid ligi ei lase. Mind sageli ei viitsi isegi üle nuusutada, rituaalne ring ümber jala ja pea paitamine kuni sabani.
Vasta
Veel tuvidest...no kuna mulle värskelt nii otseselt pähe tulistati....
No tuvid on, nagu nad on....minu elu on väga pikalt olnud seotud loomadega ja loomapidamisega ja tuvid on selline loomulik kaasnähtus loomapidamishoonetes, stoiliselt ja veidi tüdinult olen ma neid täislastud kohti ikka puhastanud, no bakterid ja haigused ja libastumisoht jne, aga mingi hetk sai kevadel hing täis ja käratasin kõva häälega, et suvi käes, kaduge nüüd õue elama.....
....nädala pärast alles märkasin....et polegi neid enam laskemoona poetamas...
praeguseks on nad tagasi ja poetavad sama hoolsalt, aga ma ei viitsi enam vihastada, roogin stoiliselt edasi....
Vasta
(07-11-2021, 14:38 )lumm Kirjutas: Veel tuvidest...no kuna mulle värskelt nii otseselt pähe tulistati....
No tuvid on, nagu nad on....minu elu on väga pikalt olnud seotud loomadega ja loomapidamisega ja tuvid on selline loomulik kaasnähtus loomapidamishoonetes, stoiliselt ja veidi tüdinult olen ma neid täislastud kohti ikka puhastanud, no bakterid ja haigused ja libastumisoht jne, aga mingi hetk sai kevadel hing täis ja käratasin kõva häälega, et suvi käes, kaduge nüüd õue elama.....
....nädala pärast alles märkasin....et polegi neid enam laskemoona poetamas...
praeguseks on nad tagasi ja poetavad sama hoolsalt, aga ma ei viitsi enam vihastada, roogin stoiliselt edasi....

Tuvid said aru, et asjad on natuke käest lastud... ja läksid eemale Smile Kindlasti tajusid su meelehärmi ja ega ta loll ei ole! Mõistlik otsus tehtud ning suvi oli sulle natukene muretum.

Minu kõnelused kadunud musträstaga. "Vestleme!" Mitte keerulistel teemadel, aga: "Ma tahan süüa!" tajud lindu, tood söögi ja nii ongi.

Paar päeva ei olnud rästast näinud ja muretsen... äkki on juhtunud kõige halvem... Päeva teisel poole lendab ligi ja tervitama - pilgu ning häälitsustega. Tajume vastastikku suurepäraselt ning hinge tekib soe tunne. Järelikult hinged kommunikeeruvad üksteisega ja rõõmustad, et kui vahva! Smile

Palju ei ole vaja, et end hästi tunda!
Vasta
(07-11-2021, 14:39 )äikesepoiss Kirjutas:
(07-11-2021, 13:49 )Olemuslik Kirjutas: Mulle näib, et loom ja lind on suuteline nn hea inimese hinge tajuma. Just seetõttu astub lähedale kui mitte ligidale uudistama, süüa küsima, toimetama ja abi paluma.

Seega. Sinu hingeline põhiolemus on leplik, mõistev, empaatiavõimeline, sügav ja laiahaardeline. Teisisõnu linnu-looma tajumehhanism on tundlikum kui inimese oma ning usaldab enda sise-olemust ja vastavalt sellele käitub.

Kui ainult saaks aru, mida sellesse sõnakõlksu "hing" pannakse. Mingi verbaalne onanism. hing on haige, hea hing, halb hing, kuri hing. Misasi see hingeline põhiolemus veel on? Kas "sise-olemuse" vastand on väli-olemus?

meis kõigis on kõigi ja kõige energiaid, tänu sellele me saame kommunikeeruda omavahel....
kui sa aru ei saa asja põhiolemusest, olenemata, kuidas see sõnaliselt väljendatud on....siis äkki sinus seda energiat pole?

//puusalt tulistatud haige hobuse unenägu....saa üle!
Vasta
(07-11-2021, 14:29 )xcad Kirjutas: Naabrimaja Suur Must Kõuts Miku üldiselt võõraid ligi ei lase. Mind sageli ei viitsi isegi üle nuusutada, rituaalne ring ümber jala ja pea paitamine kuni sabani.

Egiptlased uskusid, et kassi unes nägemine toob head õnne. Eks kass ole üks suur individualist ja teab täpselt, kelle manu läheb. Ju sa oled talle omainimene. Võib naljatades öelda, et oled õnnistatud.

Tõsisemalt mõeldes ja püüdes sind tajuda, siis võib-olla oled heas mõttes individualist sarnaselt kassile. Soovid ise otsustada ja ka vastutust võtta. Meeldib mõelda ja arutleda, leida lahendusi. Ehk pigem sa ei ole karjaloom, vaid inimene, kes tahab vajadusel kindlalt kahe jalaga maas olla ja suudab karjamentaliteedile mitte alluda.
Vasta
(07-11-2021, 17:45 )Olemuslik Kirjutas:
(07-11-2021, 14:29 )xcad Kirjutas: Naabrimaja Suur Must Kõuts Miku üldiselt võõraid ligi ei lase. Mind sageli ei viitsi isegi üle nuusutada, rituaalne ring ümber jala ja pea paitamine kuni sabani.

Egiptlased uskusid, et kassi unes nägemine toob head õnne. Eks kass ole üks suur individualist ja teab täpselt, kelle manu läheb. Ju sa oled talle omainimene. Võib naljatades öelda, et oled õnnistatud.

Tõsisemalt mõeldes ja püüdes sind tajuda, siis võib-olla oled heas mõttes individualist sarnaselt kassile. Soovid ise otsustada ja ka vastutust võtta. Meeldib mõelda ja arutleda, leida lahendusi. Ehk pigem sa ei ole karjaloom, vaid inimene, kes tahab vajadusel kindlalt kahe jalaga maas olla ja suudab karjamentaliteedile mitte alluda.
Ise arvan, et põhjus on proosaline: meil on steriliseeritud emane ja nad on suured sõbrad, alati mängivad ja tülid puuduvad. Must annab käpaga ja meie oma on selili ja siis mängivad mitte, et hammustavad või küünistavad. Edasi Suur Must tahab, et teda taga aetaks....siis on põnev. Kuna must on sageli päevade kaupa õues, perenaine on väga vana ja haige siis käib meie rõdu all söömas....kui kõht tühjaks läheb. Meie kass aga vaatab seda "toimingut" kael õieli ja näuuu, tahaks ka õue. Samas aga üks teine kõuts hammustas teda tagajalast ja oli 3 nädalat 3-e käpaga. Must lahendas selle "probleemi", hirmus kassikisa oli üks õhtu ja teist pole enam siinmail näinud.Bleh
Vasta
(07-11-2021, 16:19 )äikesepoiss Kirjutas:
(07-11-2021, 15:24 )lumm Kirjutas: meis kõigis on kõigi ja kõige energiaid, tänu sellele me saame kommunikeeruda omavahel....
kui sa aru ei saa asja põhiolemusest, olenemata, kuidas see sõnaliselt väljendatud on....siis äkki sinus seda energiat pole?

Siin ta jälle on. Kõigis on energia aga minus ehk ei olegi. Laugh
Mingi asja mingi põhi ja olemus, sõltumata sellest, kuidas see on sõnastatud, milliseid termineid kasutatakse ja millised on kujundid...
Ehk et mida rohkem sõnu, seda selgem asja põhiolemus?

vigade parandus, see energia on nt blokeeritud...oleks õigem ütelda
ja üldse on asju, mida on raske sõnade ja erinevate keeltega väljendada, seepärast kipubki vahukloppimiseks minema, ja seejärel mooniseemne purukesteks lammutamiseks
Vasta
Ise arvan, et põhjus on proosaline: meil on steriliseeritud emane ja nad on suured sõbrad, alati mängivad ja tülid puuduvad. Must annab käpaga ja meie oma on selili ja siis mängivad mitte, et hammustavad või küünistavad. Edasi Suur Must tahab, et teda taga aetaks....siis on põnev. Kuna must on sageli päevade kaupa õues, perenaine on väga vana ja haige siis käib meie rõdu all söömas....kui kõht tühjaks läheb. Meie kass aga vaatab seda "toimingut" kael õieli ja näuuu, tahaks ka õue. Samas aga üks teine kõuts hammustas teda tagajalast ja oli 3 nädalat 3-e käpaga. Must lahendas selle "probleemi", hirmus kassikisa oli üks õhtu ja teist pole enam siinmail näinud.Bleh

Sinu sõnumist tuleb välja, et su hing on üsna tundlik! Järelikult, rada on õige!
Vasta
(07-11-2021, 14:39 )äikesepoiss Kirjutas: Kui ainult saaks aru, mida sellesse sõnakõlksu "hing" pannakse. Mingi verbaalne onanism. hing on haige, hea hing, halb hing, kuri hing. Misasi see hingeline põhiolemus veel on? Kas "sise-olemuse" vastand on väli-olemus?
Eesti inimene paneb sõnasse "hing", hinge olemus üldiselt inimese karakteri. Mõni inimene on avala hingega. Lahe, temaga koos olla on lõbus, oma muresid ta teistele ei kurda. Teine on kuri, kinnine "küüned oma poole" ka siis kui kõik on parims korras. Oli üks sellist tüüpi sõber. Alati oli hirmus kitsi, 5EUR rahakaotis oli selline summa mida tormas "investeerima" küll ainult kassitoitu. Ja peamine alati mõtles, et talle tehakse tünga. Vahel kiskus kurioosumiteks aga kadunust pole mõtet halba rääkida. Ehk hinge all mõeldakse tavakõnes inimese olemust. Esoteerilises plaanis on hing midagi muud ja siin ei hakka seda heietama.Bleh
Vasta
Jah...nii on nagu xcad kirjutas. Edasi aetakse sassi Hing ja Teadvus(Hetk). Või siis samastatakse neid.
Vasta
Ahhaaa! Kas seda teemat puhastati ja meisterdati värske teada-anne. Kunagi ammu ma seletasin maagiailmingut, mis avaldus tihaste erakordselt aktiivsete toimingute kaudu ja et sain ühe kinni püüda ja temaga rääkida, hiljem lasin lahti ja kõik mitukümmend tihast kadusid korraga, tunni kuludes. Mulle vene kristlaste õigeusu kiriku kaudu telliti surmaneedus, olen elus.
Muidex, kas keegi oskab linnu hüpnoosi alla panna? Mina oskan.
Juutuubis oli video: Valge kukk püüti kinni, tehti trikk, kukk pandi laua peale selili lamama, kutsuti perenaine vaatama et kukk on surnud. Ja kui kukk üles äratati, see oli kõige huvitavam osa. Valesti äratati,
ka linnule tuleb pai teha, kuigi juutide nõiaraamat keelab loomadega ja lindudega rääkimise.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Linnud lendavad soojale maale..... calitry 18 12,655 25-12-2019, 16:58
Viimane postitus: isemaag
  Miks linnud vahel "sassi" lähevad? Aerling 95 48,090 26-03-2015, 13:35
Viimane postitus: Veli Joonatan
  Müsteerium: massiliselt surnud linnud ja kalad alter 1 3,803 03-01-2011, 22:01
Viimane postitus: InDemand
  Kalad ja linnud z3r0 c001 6 5,173 24-12-2004, 01:10
Viimane postitus: Villem

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne