Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sinu arvamus: Muhamedi karikatuurid
Islamimaailma on šokeerinud Taani sõna- ja väljendusvabadus, mis võimaldas Muhamedi kujutavatel karikatuuridel ilmavalgust näha.. Panen järgnevalt viite karikatuuridele ning sellega seoses ei soovi riivata kellegi moraalitunnet ega ärgitada kellegi pahameelt, vaid pakun kõigile võimalust tutvuda probleemi natuuriga ning seejärel oma otsused teha.
http://worldnetdaily.com/news/article.as...E_ID=48674

Muu maailm lubab nalja visata näiteks jumala poja üle:
http://www.liberator.net/humor/Jesus/Jesusjokes.html

"Tsiviliseeritud" ühiskonna inimene ei löö risti ette millegi ees:
http://politicalhumor.about.com/library/...ctures.htm

Me kõik saame aru, mis (kes) sellel pildil on kujutatud:
[Pilt: bush_jesus_christ.jpg]

Ühesõnaga minu arvates huumor on huumor ja see näitab, kui kaugel on islamimaailm sõnavabadusest või üleüldse vabadusest. Vaadakem järgmist pilti, kus naljakate piltide eest lubatakse Euroopale häda, viletsust, tapmisi ja mida kõike veel..
[Pilt: capt.llp11802031632.britain_prophet_drawings_llp118.jpg]

Teie arvamused teema kohta?
Vasta
Njah.. Vast pisut ülepaisutatud asi, need karikatuurid ikka niiväga hullud kaa polnud minuarust Smile Aga jah, siiski Islam keelab rangelt oma prohvetite ja veelvähem jumala enda kujutamast ja selle keelu peale on teist religiooni arvestamata kenasti sülitatud.
Eks ole näha, kas Euroopale lubatud häda ja viletsus ka teoks tehakse.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: encore
Islamlased:

76% islamlastest on nõus tapma kohe ühe ameeriklase, juudi või eurooplase.
98% terroristidest on islamlased.
Kõik islamlased võivad abielluda mitme naisega ja teda peksta, kuna mohameed on nii lubanud ?

[/b][/size]

Kust kohast sa sellised % võtsid? Esimene rida on küll väga ebatõenäoline, Tähendab siis, et 76 % Islamiusulistest on n.ö usufanaatikud, äärmuslased.. Vaevalt.. :o
Islam lubab enda naist (naisi) peksta? Ei usu sedagi, kui sa just aluseks ei võtnud, et Koraan seda ei keela. Laugh
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: encore

*see jutt ei käi kõigi islamlaste kohta. Olen isegi kohtunud mõne täiesti toreda islamlasega*
Kelle kohta siisSmile

Tsitaat:Algselt postitas: Bullseye

Kust kohast sa sellised % võtsid? Esimene rida on küll väga ebatõenäoline, Tähendab siis, et 76 % Islamiusulistest on n.ö usufanaatikud, äärmuslased.. Vaevalt.. :o
Islam lubab enda naist (naisi) peksta? Ei usu sedagi, kui sa just aluseks ei võtnud, et Koraan seda ei keela. Laugh
Nad ei pea olema fanaatikud, lihtsalt nende ühiskond ja kasvatus on selline. Koraan lubab naisepeksu. Vähemalt minu mälu järgi oli nii.

Muudetud: 10-2-06 kell 16:27:28 Metavo
Vasta
kordan veelkord oma avalikku ütlust:

IGASUGUNE religioon soodustab ÄÄRMUSLUST.
seega pole hullu... ega need kristlasedki paremad pole... vahe vaid selles et ühed jäävad silma aga teised tegutsevad salaja
Vasta
Enne, kui teemas osalete, tutvuge sellega, mis muhamedi usk ehk islam üldse on. Minu arusaamise järgi taani ajakirjanikud ikkagi solvasid teise usku inimesi. Taanis on väga palju muhameedlasi, aga teadmine islamist väga napp.
Ei tohi ka ära unustada, et muhameedlasi on 1,1 miljardit inimest ja 35-s riigis on islam peamine usund, sh 28 riigis ametlik usk.Ja kas keegi veel peale minu pani Kahvli saates kõlanud III maailmasõja puhkemise ohtu tähele?

Siin eestkeelsed lingid, kust saab teada kõike peamist islami kohta: http://www.islam.ee/
http://et.wikipedia.org/wiki/Islam :o

Muudetud: 10-2-06 kell 18:26:01 Müstik
Vasta
Ise pean end uskmatuks ja räägin nüüd muidugi jälle oma kännu otsast. Nõustun 110% väitega, et Islan on väärastunud religioon. Kuid mitte inimesed. Iminesed on üldjuhul ühesugused, kasvatus mis põhineb usul, on nad omadega ära pööranud. Kuid nagu mujzal, leidub ka muhhe, kes lihtsalt on idiootsed.

Emm...ma pooldan seda Iraagi sõda. Ausalt öeldes, pole ju meile vaja mingeid alaarenenud ja areneda mitte soovivaid prussakaid vaja. Nad niigi tarbivad heategevust ja siis vastutasuks lendavad lennukitega kuhu tahavad ja mängivad keset tänavaid pommidega. Tappes omasuguseid!!! Mis normaalne oma riigi patrioot laseks õhku 20 kaasmaalast??? Nojah, see neile Džihhaad, sellega hea põhjendada. Parem kui neid poleks. Ma pole rassist, kuid ei kannata eestis ringi kargavaid venelastest kantpäid ja neid kuradi terroriste. Ja mis neetud riiki neile seal veel teha tahetakse, kui pukki istub Hamas??? Kuni need tegelased maailmas olemas on, ei saa keegi meist end turvaliselt tunda!!!

Ärge mind väga hukka mõistke, mõtlen kuidas meiesugustele parem oleks!
Vasta
Kui mingist x usust inimesed rööviksid 1000 turisti ja nad ära põletaksid, sest nad tahavad näha, kui kaugele nad oma "tapmisvabaduse kui kohaliku põhiõigusega" minna saavad, kas see ei ärritaks meid siis ? Hull mõte on neid mõnitada.
Vasta
Aga kes siin nüüd ründav pool on. Meie või nemad. Tahad öelda, et nad saaksid ise, omal käel vaikselt ja rahulikult elutseda? Et peaksime laskma neil tegutseda?
Vasta
Muhamed oli kristlane.
Nn. “muhameedlus” on kristlik usulahk.
Kaupmees Muhamed oli sõnumite kanaldaja, peaingel Gabrieli instrument.
Teda hoiatati oma informatsiooni vägivaldse levitamise eest, kud ta ei kuuletunud ning sellest on sealtpeale palju häda ja viletsust sündinud.
Muhamed ei ole mingil määral enam “püha” kui ükskõik missugene teine inimene.

Muhamedlik kristlik usulahk oli ja on mugav ajend araablastele lahti öelda juutide moraalikoodeksist ja käitumistavadest.
Muhameedlus on religiooniks ülendatud barbaarsus. Kristlus oli alles tuhat aastat tagasi samal tasemel; nii kui 1200 a. ja edaspidi siin Läänemera kallastel elavad hõimud isikliku kogemusena tunda said. Sel ajal olid araablased vähem barbaarsed kui kristlased.

Piltide joonistamise keeld tuleb juutide Vanast Testamendist (Piibli kristluse-eelsest ajast pärinev osa) ja selle põhjuseks on, et pilte ei hakataks pühaks pidama ning kummardama.
Rangelt võttes ei peaks karikatuuride joonistamine nn. “pühakutest” keelatud olema, sest vaevalt neid keegi kummardama kipuks. Selliseid arutlusi on aga religioossest vihast pimestatud isikulelt pisut palju nõuda.

Muhameedlus võtab ära primitiivsete inimeste surmahirmu.
Igaühele, kes saab “märtriks” surres islami eest, lubatakse (tõele mittevastavaid) naudinguid paradiiisis; näiteks isiklik palee ja 40 naist (ei mõista küll, mida nais-muhameedlased nendega peale hakkavad). Hea reklaam ja soodne pakkumine tekitab rohkesti märtriks soovijaid.

Eelneva tõttu on Taani ajalehe karikatuurid igati asjakohased.

Tervikuna soodustab toimunu kivistunud muhameedliku religiooni naeuväärsuse teadvustamist ja teenib planetaarset progressi ja puhastumist.
Vasta
Las aga teevad oma pildikesi vastamisi, ehk tõesti jõuab midagi pärale neil. Kuid ma kahtlen ses vägagi...
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: HadziOgloe
...Muhamedlik kristlik usulahk oli ja on mugav ajend araablastele lahti öelda juutide moraalikoodeksist ja käitumistavadest.
Muhameedlus on religiooniks ülendatud barbaarsus. Kristlus oli alles tuhat aastat tagasi samal tasemel; nii kui 1200 a. ja edaspidi siin Läänemera kallastel elavad hõimud isikliku kogemusena tunda said. Sel ajal olid araablased vähem barbaarsed kui kristlased.

...

Muhameedlus võtab ära primitiivsete inimeste surmahirmu.
Igaühele, kes saab “märtriks” surres islami eest, lubatakse (tõele mittevastavaid) naudinguid paradiiisis; näiteks isiklik palee ja 40 naist (ei mõista küll, mida nais-muhameedlased nendega peale hakkavad). Hea reklaam ja soodne pakkumine tekitab rohkesti märtriks soovijaid.

...

Rõõm kohata endaga sarnaseid mõtteid Smile Mõeldes islami peale.. Islam on tegelikult alles ligi 1400 aastat vana või üsna pea saab. Kujutagem kristlust 600 aastat tagasi ette, ega palju parem ei olnud, mängusasjad on tänapäeval lihtsalt teised.

Kommentaariks teise lõigu suunas.. Ega ma polegi väga paljudest naissoost enesetaputerroristidest kuulnud, äkki palee ja 40 naist pole naistele nii kutsuv Smile

Minu nägemuse järgi ei ole islam halb iseenesest, lihtsalt rahvale ei anta otsustusvõimalust, haridus seisneb koraani õpetamises. Kui keskmine islamimaailma kodanik omandaks näiteks Eestis antava haridusega samaväärse tasemega hariduse (keskharidus), siis vaevalt kipub ta end surmama Allahi nimel. Olen kuulnud iraaklastest näiteks, kes on hariduse omandanud Itaalias ja Kreekas - vaevalt nad mitmeid kordi päevas alates varavalgest Meka poole kummarduvad.

Olen ise käinud Egiptuses ramadaani ajal. Alkohol teatavasti sel ajal keelatud. Suure vaevaga õnnestus hotellis kohalikku baari sisse trügida. Algul muidugi ei soovitud lasta.. Aga iga viimane kui kohalik oli seal akohoolseid jooke rohkem kui lonksu tarbinud.

Seega ehk tunneme me islami maailma eelkõige tänu ekstremistidele-fanaatikutele, kelle järgi ka oma arvamuse kujundame. Mina näen probleemile lahendust hariduse nüüdisajastamises. Iga riigi kultuur, usk ja normid jäägu iga riigi kujundada, kui aga riigi elanikel puudub igasugune teadmine maailma ajaloost, loodusteadustest, sotsiaalteadustest jne, siis ei saagi loota kahe suure maailma - islam ja teised - ühtlustumisele.
Vasta
Vaata probleem on ka selles, et nad ise ei tahagi areneda/muutuda, vaid muuta teisi!!!
Vasta
Kristlased peaksid vaatama mida nad ütlevad, sõna ja trükivabadust peaks ka tegelikult tsenseerima, eriti kui jutt on usust. Moslemeid ei tohi mõnitada. Mässajateks on ju vaesemad inimesed, rikkad lihtsalt juhivad neid. Ja vaene inimene vajab midagi millesse uskuda ja kui seda usku veel mõnitada, siis nad saavad väga vihaseks. See karikatuuri jura ei saa hästi lõppeda
Aasta on 1427

Muudetud: 11-2-06 kell 19:14:29 FLT
Vasta
Arvan samuti, et põhimõtteliselt on kogu skandaal jama, kui religioon asjaga seotud poleks, ütleks, et kellegi hale katse endale tähelepanu tõmmata. Nagu FLT vihjas, võib skandaali tekitamise põhjuseks olla ka kellegi soov hall mass enda kontrolli alla saada ja siis allutada nad oma isiklikele huvidele. Islamist ma väga palju ei tea ja seega sel teemal lahmima ei hakka vaid ütlen vaid niipalju, et pime usk võib saada uskujale hukatuseks ja kahjuks vahel mitte ainult talle endale....
Vasta
Nad ei rüveta ju meie usku, eurooplased ise alustasid sellega ju, nüüd nad tegid jah paar pilapilti vastu. tänud onu sam.
Vasta
Mina arvan samuti, et see probleem on ülepaisutatud. Tegelikult leidis ikkagi ajakirjandus, et Koraani järgi ei tohi Muhamedist pilte teha/avaldada. Hakati tasapisi torkima, kuid ennem seda ei taibanud üksi islamiusuline karikatuuridest mingisugust numbrit teha. Nüüd tärkas järsku ilmatu suur katastroof ja inimesed põletavad lippe, lõhuvad, mässavad, sest neid on hingepõhjani solvatud.
Vasta
Lõpuks leidub ikka keegi, kes purukuivas metsas põleva tiku või suitsuotsa (ehk ainult hajameelsusest) maha pillab. Aga purukuiv mets on masside aastatuhandete-vanused (erinevad) religioossed
arusaama(tuse)d + kaasegne kommunikatsioonitehnoloogia, mis mingi pildi või lause suudab kiiremini teisele poole maakera paista, kui see kunstniku või kirjutaja sulest paberile jõuab.
Vasta
Kui ma saaks, oleks ma moslemitest meeleavaldajate hulgas.

Usk on ju see, mida solvates haavatakse inimese hinge kõige kõvemini...

Uskugu igaüks omaenese jumalasse ja ärgu puutugu teisi. See on minu arvamus.
Vasta

Muudetud: 5-9-07 kell 21:26:30 Hallucigenia
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Bullseye

Lillian has spoken!! :o
Kui elu vaid nii ilus oleks Bleh

A väga õige. Ja kui ei usu midagi, siis ole vait ja kõnni edasi!

Muudetud: 5-9-07 kell 21:27:24 Hallucigenia
Vasta
Lilian oleks moslemitest meeleavaldajate seas, samas ega moslemid pole paremad, st nemad ei soovi vaikselt kuskil eemal oma jumalat uskuda. Turistide meelispaik Egiptus on üsna tuntud sellepoolest, et seal aastaid tagasi mitu tragöödiat on toimunud, milles süütute USKMATUTE turistide päid maha on raiutud. Mitte et turist oleks kellegi usku solvanud või miskit. Nii et musti lambaid on kõikjal, ei vääri kumbki pool ei rohkem ega vähem halatsust.

Muidugi selles suhtes on Sul, Lilian, õigus, et usku solvates on võimalik inimest väga tugevasti haavata. Kõige naljakam on aga see, et mida rohkem inimesed usuvad kõigesse muusse peale iseenda, seda haavatavamad nad on.. Loogiline, aga samas miljarditele kättesaamatu.
Vasta
tut tabas naelapea pihta. mida rokem inimene usub seda haavatavam on.
kus on siis see jumal kes kaitseb?
Vasta
Pakun, et paljud mässajatest (muhameedlased) pole ise neid karikatuure näinudki. Mäss mässu enda pärast? Nendele omane temperament?
Aga jah, maailm teab, et mohameedlastele on nende usk suhteliselt hell teema, sellepärast poleks vaja minna sorkima.
Vasta
Igasune enda samastamine usuga, mõne pühakuga, kavõi indiaani tootemiloomaga muudab inimese sellest otseselt sõltuvaks. Kui rünnatakse "objekti", millest ollakse sõltuvuses, siis tunneb solvangut ka inimene.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Sinu religioosne märk aegnor 5 2,606 08-11-2018, 11:07
Viimane postitus: Müstik
  Jacque Fresco arvamus usust (Kristlus). Teie mõtted? Balzzar 2 3,682 03-02-2012, 11:00
Viimane postitus: kage

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne