Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hallutsinatsioon
Päikeseprille pole ma juba aastaid kasutanud. See kinniste silmadega valguse nägemine on toimunud aga juba pikemat aega, nii et kui rõhuda silmade pingele ?? Ei oska vastata.
See on omamoodi lahe. Silmad on kinni, kõik on must, siis tekib sellel mustal pinnal valge täpike, mõnikord see jääbki täpiks ja liigub mustal foonil, mõnikord paisub täisvalguseks, eredaks, kui päike. Pikalt see tavaliselt ei kesta, minutit paar, siis haihtub aeglaselt ja enne magamajäämist on pime mis pime. Vahel ma olen seda valgust lausa oodanud, kuid iga õhtu ta millegipärast ei tule.
Kas see mingi erilisuse alla nüüd mahub ? Jälle jään vastuse võlgu.
Vasta
Kui silmad lahti pidevalt ühte punkti vahtida, siis ma pakun, et igasugused nähtused on seletatavad ajutegevuse ja silmade pingega, fokuseerimise või muu taolisega. Kui ma õigesti mäletan, siis Nielander postitas mingi aeg ka lingi sarnase nähtuse selgituse kohta.

Mis silmad kinni millegi nägemisse puutub, siis kinniste silmadega olles ja keskendudes vaatamisele, siis tavaliselt näen igasuguseid liikuvaid värvilisi, musti ja heledaid laike, jooni ja muid kujundeid. Kusjuures vahel on juhtunud, et näen väikest (umbes nagu binokli puhul tagurpidi vaadates) pilti või lühikest videot mingist sündmusest, olevusest, asjast või tont teab millest. Tea kas sellist asja võib hallutsinatsiooniks nimetada...
Vasta
Eks põhjuseid võib olla erinevaid. Tõin välja vaid ühe võimaluse.
Ja see erilisuse jutt oli rohkem nagu... eneseiroonia. Laugh

P.S. Mul see valgus on rohkem nagu sekundiline plahvatus, mis tundub toimuvat väljaspool mu peakolu.
Vasta
(01-05-2012, 21:14 )Minaelan Kirjutas: Selliseid traditsioonilisi lahendusi on muidugi mugav välja pakkuda. Eriti kui pole julgust teistest eristuda ja müstilisi nähtusi ja võimeid peetakse ebasoovitavateks.
Iga mõistetamatu nähtuse tulnukate, eelmiste elude, vaimude ja muu taolisega seletamine ei ole julgus ennast teistest eristada vaid endale sobiva põhjuse väljamõtlemine. Ma ei räägi siin selles vallas isiklikke kogemusi omavatest inimestest.

Kusjuures eelistan mugavust uskumisele.
Vasta
Kuulge, ärge hakake nüüd siin ka pihta. Lausa eraldi teema ju loodud ja puha, elage seal välja.
Vasta
Tundus küll, et asi kisub jälle "uskujate" ja "skeptikute" lõputa (ja kõrvalvaatajatele kasutu infoga) vaidluseks Laugh A no siis hästi, kui nii polnud.
Vasta
Kuidas saada aju hallukaid tootma ilma igasuguste väliste ainetega? Aga palun:
Kodune katse
Tsitaat:nimelt on teada, et välise stimulatsiooni puudumisel hakkab aju ise pilte genereerima. kõige täiuslikum oleks seega ära lõigata kogu sensoorne informatsioon – olla helikindlas ja täiesti pimedas ruumis, kus pole lõhnu jne. /.../ Frankfurdi Max Plancki Aju-uuringute Instituudiga võttis ühendust üks kunstnik, kes soovis olla kolm nädalat ilma visuaalse sisendita, et oma kunsti-katse jaoks kogeda visuaalseid hallutsinatsioone. /.../ hea uudis on see, et ta koges neid hallutsinatsioone mitte alles pärast kolme nädalat, vaid kohe esimesest päevast, seega on tegu tõepoolest katsega, mida igaüks kodus paari tunniga teha võib.
Vasta
Tervist. Tahaksin jagada infot imeliku asja kohta mis just natukene aega tagasi juhtus. Ma ei osanud paremat kohta leida kuhu see postitada. Loodan, et pole hullu sellest.

Jutt siis selline et just nüüd umbes pool tundi tagasi surfasin siin samuses foorumis ringi, erinevate teemade all. Kaasaarvatud seesamune teema ja järksu ilmus mu kõrvale, akna peale prorikärbes. Mitte tavaline kodukärbes aga suurem jne.. üsna kindel, et porikärbes. Mu vend oli seljataga samal hektel. Mõtlesin, et ajan ta aknast välja.. tegin akna ülevalt lahti ja kasutasin pikka objekti välja lükkamiseks. Vend ütles, et " see on ju kärbes lihtsalt ". Minule aga meeldib putukate vaba kodu. Üritasin ja üritasin, midagi välja ei tulnud. Kuid see samune kärbes lendas järsult minu näo poole..vahemaa oli healjuhul 45cm. Lendas siis vastu põske ja noh ma muidugi raputasin pead ja vehkisin käega. Tüüpiline esimene reaktsioon.. kestis vast paar sekundit maximum ja peale seda kärbest rohkem ei näinud o.0. Põranda kammisin läbi, laipa ei leidnud ja vend nägi seda kõike pealt ja kinnitas, et ei näinud samuti peale seda kärbest kuhugi poole suundumas. Olin sel hetkel seljaga venna poole, kui kärbes vastu nägu lendas. Niiet ta sai näha ainult, kui lendas ja mu näo poole ja seal "tõmblema" hakkasin. Naljakas, võibolla täiesti kohatu ja teemast mööda aga EHK see porikärbes ei olnud lihtsalt kärbes? : D Võibolla kujutasin ette aga kui venna ka seda kõike nägi ja imestas. Kammisin korteri läbi mitu korda, ei leidnud kärbest kusakilt. Kui olekski kärbes ära lennanud teisse tuppa oleks see ikkagi näha olnud kuna olen elutoas ja koridori või minu tuppa on ikka mõned meetrid ja aknad pärani lahti ei ole.. mis juhtus, kus kadus? Laugh Tundub imelik aga see võib olla ka sellest tingitud, et oli hommiku vara mul korralik painaja mis pani mind siin foorumis ringi surfama ja lugema igasuguseid paranormaalseid asju. Igastahes läheb jube pikaks ära.. aga äkki keegi oskab midagi rääkida tollest asjast? Maailmas ju juhtub igasugu pööraseid asju : d.
Vasta
(24-05-2012, 14:45 )Peotryxx Kirjutas: Tervist. Tahaksin jagada infot imeliku asja kohta mis just natukene aega tagasi juhtus. Ma ei osanud paremat kohta leida kuhu see postitada. Loodan, et pole hullu sellest.

Jutt siis selline et just nüüd umbes pool tundi tagasi surfasin siin samuses foorumis ringi, erinevate teemade all. Kaasaarvatud seesamune teema ja järksu ilmus mu kõrvale, akna peale prorikärbes. Mitte tavaline kodukärbes aga suurem jne.. üsna kindel, et porikärbes. Mu vend oli seljataga samal hektel. Mõtlesin, et ajan ta aknast välja.. tegin akna ülevalt lahti ja kasutasin pikka objekti välja lükkamiseks. Vend ütles, et " see on ju kärbes lihtsalt ". Minule aga meeldib putukate vaba kodu. Üritasin ja üritasin, midagi välja ei tulnud. Kuid see samune kärbes lendas järsult minu näo poole..vahemaa oli healjuhul 45cm. Lendas siis vastu põske ja noh ma muidugi raputasin pead ja vehkisin käega. Tüüpiline esimene reaktsioon.. kestis vast paar sekundit maximum ja peale seda kärbest rohkem ei näinud o.0. Põranda kammisin läbi, laipa ei leidnud ja vend nägi seda kõike pealt ja kinnitas, et ei näinud samuti peale seda kärbest kuhugi poole suundumas. Olin sel hetkel seljaga venna poole, kui kärbes vastu nägu lendas. Niiet ta sai näha ainult, kui lendas ja mu näo poole ja seal "tõmblema" hakkasin. Naljakas, võibolla täiesti kohatu ja teemast mööda aga EHK see porikärbes ei olnud lihtsalt kärbes? : D Võibolla kujutasin ette aga kui venna ka seda kõike nägi ja imestas. Kammisin korteri läbi mitu korda, ei leidnud kärbest kusakilt. Kui olekski kärbes ära lennanud teisse tuppa oleks see ikkagi näha olnud kuna olen elutoas ja koridori või minu tuppa on ikka mõned meetrid ja aknad pärani lahti ei ole.. mis juhtus, kus kadus? Laugh Tundub imelik aga see võib olla ka sellest tingitud, et oli hommiku vara mul korralik painaja mis pani mind siin foorumis ringi surfama ja lugema igasuguseid paranormaalseid asju. Igastahes läheb jube pikaks ära.. aga äkki keegi oskab midagi rääkida tollest asjast? Maailmas ju juhtub igasugu pööraseid asju : d.

Tõenäoliselt oli kokkupõrge nii tugev, et üks teist paiskus selle tulemusel teise mõõtmesse. Usu, see on tõsi.
(01-05-2012, 18:53 )Minaelan Kirjutas:
(01-05-2012, 18:26 )zen faran Kirjutas:
(01-05-2012, 18:19 )Minaelan Kirjutas: Kui juba vaatamiseks ja nägemusteks läks, siis proovige peegli ees istudes endale silma vaadata - mõne minuti pärast näeb huvitavaid olevusi Smile.
Kas see on hallutsinatsioon, sinu geenides olevad mälestused/mustrid või miski muu - eks igaüks leiab enda jaoks õige vastuse Smile.

Jap. Kuigi need olevused ei pruugi olla ka midagi "ilusat"....Ehk siis poolhämaras toas, näiteks õhtu hakul niisugust eksperimenti teha on üsna kõhe Laugh

Tegelikult mitte. Ma lugesin selle kohta ühest raamatust, kus õpetati astraali minekut jms. Seal see mees kirjutas oma erinevatest katsetustest ja vaimsetest kogemustest.
Olen paljusid järele proovinud ja need toimivad. Astraali siiski pole veel läinud ilmsi olekus.
Aga seal ta kirjeldas, et kui niiviisi pingsalt, samas lõdvestunult ja üksisilmi oma silmadesse vaadata (see ei pea üldse pimedas ega hämaras olema, aga lambivalgus segab pisut), hakkab peagi su nägu muutuma ning sa näed erinevaid isikuid - naisi, mehi, vanu, noori, erineva silmakujuga ja näojoontega. Ning need korduvad, st. kui järgmine kord peegli ees vaatad, siis needsamad näod tulevad tagasi. Mõnedel on väga kurvad silmad, mõned on väga ilusad jne- seda kõike on põnev jälgida.
Kas see on hallutsinatsioon või näed sa oma eelnevate elude kehastusi? Raamatu autor väitis viimast varianti.
(01-05-2012, 18:52 )alar Kirjutas:
(01-05-2012, 17:54 )zen faran Kirjutas: Silmad juba kinni ja siis äkki paistab läbi silmalaugude, et hetkeks nagu lööks kogu toa valgeks. Umbes nagu fotoaparaadi välk. Aga kui silmad avan, et vaadata mis värk sellega on, on tuba loomulikult kottpime.
Kellelgi on sarnaseid kogemusi?

Siia ei ole midagi lisada, mul samad sümptomid, äkki pannakse ühte palatisse?Smile

Laugh Siis peaks kogu para-webi jaoks reserveerima ühe hästi suure haiglakompleksi. Loodetavasti looduslikult kaunis paigas.
Kui veel on kohti, siis sooviks ka ühte. Sümptomid on samad.
Vasta
(24-05-2012, 14:45 )Peotryxx Kirjutas: Naljakas, võibolla täiesti kohatu ja teemast mööda aga EHK see porikärbes ei olnud lihtsalt kärbes?

Müstiku sõnul suudavad ufod võtta misiganes kuju,
seega võib väita, et tegemist oli ehk ufoga.
Vasta
(24-05-2012, 20:08 )Minaelan Kirjutas: Kui see oli naeruvääristamine, siis see ei mõjunud.

Ei, see ei olnud naeruvääristamine. Mälusopist lihtsalt
meenus, et Müstik on selliseid väiteid korduvalt teinud.
Ja kuna siin mõned foorumlased on teda ufo spetsialistiks
nimetanud, siis keda veel kuulata kui mitte spetsialisti.

Vasta
No nii lugedes siinset teemat, siis postitaks ka !

Alustaks siis oma põnevaimast Hallutsinatsioon , mida kogenud!
Nimelt oli aasta 1997 kui käisime kooli ekskursiooniga Kihnu saarel - Pärnus ( juuni alguses )! Olin siis noor ja mõttemaailmaga, et küll magada jõuab vanas eas küll! Olin ma siis olnud juba 48h üleval ja täiesti unine, kuid rumala arusaama tõttu, ma magama siis ei läinud. Aga see oli hommikul kella 5paiku , kui tekkis hirmus pissihäda. silkasin mööda kadakaid nagu rebane ja hakkasin ma siis asju ajama. Olles tegemisega ametis pöörates pilku vasakule, oli seal 1 äkki vana puidust ja valget värvi kirik ! Loomulikjult asjatamine jäi pooleli, sest mõtlesin, et kes see kiriku juurde sedasi häda teeb - see ei ole sünnis! Ja panin kiirel jooxul laagripaika tagasi. Ajasin siis sõbra ülesse ning rääkisin talle loo ära ning läksime täpselt samasse kohta, kõik oli omal kohal, isegi see pissiloik, aga mida ei olnud ?!?! Oli kirik !!! Hakkasime siis telki tagasi minema ja lõkerdasime naerda, et no on alles jama ... ainu1i pean pissimise pärast minema patte lunastama Laugh

E siis ... väsinud pea ja ülekoormatud aju hakkavad igasugu põnevaid asju ette mängima !
Vasta
Tere! Aga kui see ei olnudki hallutsinatsioon?
Ühest raamatust kunagi lugesin, et just varajastel hommikutundidel võib sattuda teise reaalsusesse, teise dimensiooni.
Soovitan lugeda fantoommajade teemat:
http://www.para-web.org/showthread.php?t...ight=Petit

Esineb ka nähtuseid, mida nimetatakse ajaaukudesse kukkumiseks ehk annhilatsiooniks.
Ühesõnaga need on juhtumid, mille puhul tekivad n.ö. ajaaugud või ajalõhed: äkilised lühiajalised siirdumised tänapäevast mõnda teise aega.
Sageli on nähtud mõnda paika sellisena nagu see oli varasemal ajal.
Tuntuim ajas ümberpaiknemise juhtum leidis aset 10.aug.1901 Versailles´ Petit Trianoni juures kahe inglise turistiga.
http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Petit_Trianon
Vasta
Mis puudutab seda kirikut, siis milles olen surmkindel .... kuigi ma ei katsunud seda, pean nentima seda, et see kirik oli 110% ehtne!

Sellega meenus mul 1 jutt, mis isa kunagi , mil väike olin, rääkis.

Oli ta kunagi 80ndatel kusagil kullamaa kandis olnud maaparandustöödel. Ja mingil x-hetkel ütles, et siit otse minna x-meetreid jne. on 1 suur puu ja selle juurte alt võib leida midagi vana ja väärtusliku. Ja kui tööd jõudsid selle kohani, siis oligi olnud, et samas kohas, mida tema kirjeldas tuligi välja mingid vanad mündid. Mis peale küsitud oldi, et kas ta ise peitis , et teadis? Isa selle peale oli vastanud, et : " Ma ei tea pole varem käinud siin teadlikult, aga kõik järsku meenus!"

Selline lugu siis ...
Vasta
Küllap oli see "dé ja vu" tal, st nägi varem unes sarnast situatsiooni.
Seda nähtust on tõlgendatud väga mitmeti, sh ka ajanihkena või varem nähtud unenäo täitumisena, geneetilise mäluga.
http://www.pni.org/books/deja_vu_info.html

Vasta
Selle nägude muutumise kohta peeglis tehti kunagi uurimus, ka PV's on sellest juttut olnud. Katsealused pandi küünlaga pimedas toas peegli ette ja kästi neil iseendale silma vaadata. Peagi hakkas nägu muutuma, tekkisid enamjaolt sugulaste näod. Püsiva, mittevõbeleva valguse juurest sellist effekti ei tekkinud.
Seletuseks pakuti, et inimesel on teatavat tüüpi näotuvastussüsteem, mis võimendab inimestele omaseid tunnuseid. Seetõttu tunnemegi ära ka inimesesd, kellel on nö tavaline nägu. Valguse võbelemisel läheb see hulluks ja hakkab näole külge pookima omadusi, mida sel pole.
Vasta
peas võib kõik korras olla lihtsalt imelised võimed
Vasta

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
2 külali(st)ne