•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • 8
  • ...
  • 14
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 2Hääli - 5 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Päike
NASA-l on vesi ahjus - "Me näeme Päikesel ja selle ümber asju millele puudub seletus ja kogemus".

NASA - Having a Solar Blast - UPDATE
NASA: "We're Seeing Things We've Never Seen Before" Massive Plasma Waves Sweep The Sun | Before It's News

Paar "musta auku" ka meie naabruses:
NASA - Nearby Galaxy Boasts Two Monster Black Holes, Both Active
Vasta
Tegelikult on asi ikka puhta hull selle päikesegaSmile
Teadlased pelgavad, et Päike hakkab vaikselt ära kustuma...

Siin on täpselalt : http://forte.delfi.ee/news/teadus/teadla...9&l=fplead
Vasta
Aastal 1801 pani astronoom William Herschel tähele, et kui Päikesel on laike vähem, siis nisuhinnad Inglismaal tõusevad. Tänaseks on teadlased hakanud mõistma, et päikeselaikude ja kliima vahel on tõepoolest tugev seos, mis võib varjutada isegi globaalse soojenemise mõju.
Päikese aktiivsus on viimase kümnendi jooksul olnud ebatavaliselt väike ning ilmselt peamiselt seetõttu on ka keskmised õhutemperatuurid Euroopas olnud madalamad, kui nad globaalse soojenemise tõttu võiksid olla, kirjutas New Scientist.
Päikese aktiivsuse ja õhutemperatuuri vahelise seose olemasolu on teadlased kahtlustanud pikalt. Aastatel 1300–1850 oli kliima nii jahe, et seda aega on hakatud nimetama väikeseks jääajaks. See ajavahemik langeb osaliselt kokku Maunderi miinimumiks nimetatud perioodiga, mis kestis aastatel 1645–1715 ning üllatas astronoome sellega, et päikesel peaaegu ei esinenudki laike.
Pärast Maunderi miinimumi on Päikese aktiivsus taastunud ning teadlastel pole olnud võimalust kontrollida, kas seos kliima jahenemise ja päikeselaikude puudumise vahel oli juhuslik või mitte.
Uues uurimuses kasutasid teadlased instrumentaalsete õhutemperatuurimõõtmiste andmeid, mis ulatuvad Inglismaal (Lancasteris, Bristolis ja Londonis) aastasse 1659. Leiti, et külmemate aastate ja Päikese vähenenud aktiivsuse vahel on väga tugev seos. „Selline seos saaks juhuse läbi esineda vaid vähem kui ühel protsendil juhtudest,“ kirjutas Readingi ülikooli teadlane Michael Lockwood ajakirjas Environmental Research Letters ilmunud artiklis.
Lockwood leidis, et kui ta eemaldas andmeist 20. sajandil inimmõju tõttu toimunud soojenemise, oli seos õhutemperatuuri ja päikese aktiivsuse vahel veelgi tugevam, mis näitab, et globaalne soojenemine ja päikese aktiivsusest tulenev õhutemperatuuri muutlikkus on üksteisest sõltumatud nähtused, mis antud juhul töötavad üksteisele vastu.
Lockwoodi sõnul tuleb Euroopal valmistuda külmadeks talvedeks. „Suurem osa 20. sajandist on Päike olnud ebatavaliselt aktiivne, nüüd on aga aktiivsuse trend selgelt allapoole suunatud. Pehmeid talvi esineb endiselt, kuid senisest harvemini,“ ütles Lockwood.
Lockwoodi arvates mõjutab Päike Euroopa ilma seeläbi, et blokeerib atmosfääri ülakihtides läänest itta suunduva jugavoolu, mis omakorda takistab soojade ja niiskete Atlandi kohal tekkinud õhumasside Euroopa mandri kohale liikumist. Jugavool moodustab Päikese madala aktiivsuse korral suure looke Atlandi kohal ning Euroopa talveilma hakkavad kujundama ida poolt pärinevad külmad ja kontinentaalsed õhumassid.
Seega esinevad maailma eri piirkondades vaatamata globaalsele soojenemisele väga suured varieeruvused õhutemperatuuris ning soojenemine või jahenemine ei saa olema ühtlaselt kogu atmosfääri hõlmav nähtus. Just Euroopa kliima näib olevat eriti tugevalt Päikese aktiivsuse poolt mõjutatav ning senise trendi püsides võib Eestisse lähiaastatel oodata veelgi ilusaid ja pikki talvesid.

http://www.novaator.ee/ET/kliima/rahulik...ad_talved/

http://et.wikipedia.org/wiki/Maunderi_miinimum

Päike kütab kliimakatelt
http://www.horisont.ee/node/635
Vasta
(13-06-2011, 10:03 )skip128 Kirjutas: NASA tegi oma lehel 10. juunil 2011 huvitava postituse, milles kutsub üles tegema ettevalmistusi ootamatuteks katastroofideks.

"Emergency" ei tähenda eesti keeles mitte katastroofi vaid ebamäärast hädaolukorda...
Minuarvates on kogu see uudis rohkem selline PR trikk, et enam vähem NASA hoolib oma töötajate heaolust ja astub samme nende harimiseks kuidas käituda ootamatute õnnetuste korral...
Vasta
Siin olen ma Nielanderiga ühel meelel - ei näe ka selles midagi "kurjakuulutavat" kuna viimastel aastatel
on USAd tabanud mitmed laiaulatuslikud, kuid siiski lokaalsed katastroofid mis kõik lähevad selle mõiste
"emergency" alla. Pigem on siin just tegu sellisse PR triki ja ka mõnes mõttes "hooliva" käitumisega kuna
NASA-l on allüksusi Ameerika mitmes otsas ja vastavalt föderaalsetele regulatsioonidele on ta lausa siis
kohustatud tegelema oma töötatajate teavitamisega analoogsete juhtumite lahendmaiseks/üleelamiseks.
Vasta
Olgu see siis päike, ufonaudid või terroristid, õnnetus võib juhtuda ükskõik millisel kujul. Ise olen viimasel ajal hakanud mõtteid mõlgutama, et paljudel meist on üldse kodus nö elementaarsed strateegilised varud? Tikud, patareid, esmaabivahendid, sool, suhkur, kuivaineid ja muud sellist, et ükskõik millise suurema õnnetuse puhul nädal-paar ilma elektri ja muude hetkel elementaarsete asjadeta hakkama saada?
Vasta
Selle jutu peale meenub mulle üks tuttav hambaarstist vanatädikene, kes iga maailmalõpu ja sõjaohu kuulujutu peale hakkas kuivikuid varuma. Kuivatas viilutatud leiba-saia ja hoidis neid voodi all pesukastis padjakottide sees. Sool, tikud ja toiduõli, kuivad puud ja pudrumaterjal olid tal ka varuga soetatud.
Sõja üle elanud inimesed on ettenägelikud, sest nad teavad, mida karta. Ja mis on tähtis.
Koha, kust puhast vett saab ehk siis lähima allika võiks igaüks igaks juhuks valmis kaeda. Kes veel ei tea, muidugi.
Vasta
Vaadke keegi meist pole läbi elanud midagi sellist, et pole elektrit, vett, süüa.
Ma tunnen iga päev kuidas päike mu elusolemist mõjutab, kuidas iga torm seal,mu organismi kurnab.
Ma vihkan seda päikest, sest see ei soojenda enam vaid kõrvetab.Seal toimub midagi ebameeldivat ja selle mõju on juba saabunud siia.See läheb vaid hullemaks mitte paremaks.

Vasta
(17-06-2011, 02:21 )Sekhmet Kirjutas: Vaadke keegi meist pole läbi elanud midagi sellist, et pole elektrit, vett, süüa.
Ma tunnen iga päev kuidas päike mu elusolemist mõjutab, kuidas iga torm seal,mu organismi kurnab.
Ma vihkan seda päikest, sest see ei soojenda enam vaid kõrvetab.Seal toimub midagi ebameeldivat ja selle mõju on juba saabunud siia.See läheb vaid hullemaks mitte paremaks.

Huvitav, sest vaiksem päikese periood peaks tervisele just paremini mõjuma niipalju kui tean.
Vasta
Peaaegu isiklik kogemus- nimelt mu tütre..
Iirimaal olles läheb pidevalt üks silm paiste,
arstid põhjust ei leia, nägu on vinniline, ja
juuksed on katki. Nädal Eestis ja kõik see
on kui peoga pühitud. Lamp jälle lahti, nahk
korras, juuksed terved ja kohevad.

Eesti päike ja õhk on ikka hoopis midagi muud,
kui mujal. Reisin ikka päris palju ja seega võin
seda kindlalt väita.
Vasta
Päikeseinsener, ehk pole asi otseselt päikses vaid mõnes paikses faktoris.

Viimati kui kontrollisin, paistis Iirimaal täpselt seesama päike mis paistab meil siin, Eestis.
Vasta
Jah, eks kindlasti ole ka muud faktorid.
Muide, Iirimaal on viimaste kuude jooksul
olnud päikselist päeva sama palju, kui mul
käel sõrmi. Hirm tuli lausa siin peale, et mida
pekki küll ometi toimub. Taevas oli üleni pilves
mitu kuud järjest ja pilved olid ka väga ebaharilikud.
Samamoodi ei olnud vihma jupp aega, mis on Iirimaa
kohta väga ebaharilik.
Vasta
Mõtlesin et teemaks on päikese üldmõju mitte otsese päikesevalguse omal nahal kogemine.
Vasta
Kas need omavahel ei või seotud olla? Päike on üldiselt juba nii tuksis, et saame otsest mõju oma nahal kuidagi tunda?

(17-06-2011, 11:45 )Metafor Kirjutas: Mõtlesin et teemaks on päikese üldmõju mitte otsese päikesevalguse omal nahal kogemine.

Vasta
Ehk olen ma liiga paranoiline, aga pärast Obama
ja kuninganna siin ära käimist, paistab jälle päike
ja ka vihm on jälle olemas. Enne seda polnud 2
kuud ei päikest, ega vihma.

Taevas ei olnud nagu õiged pilvedki, sellised imelikud,
nagu keeks kõik. Ja sageli oli õhtuti taevas tulipunane.

Kuidas teil seal põhja pool Ykskuukiir?

Teemast nüüd päris välja, aga paranoikuks teeb mind
veel see, et siinne rahandusminister? suri südamerabandusse
nädal pärast seda kui postilt lahkus vabatahtlikult.
Kuukiir, oled sa sellega kursis või tead midagi rohkemat?
Vasta
Päikeseinsener - su tütre tervisehädad võivad olla niiskusest tingitud. Tean siin üht leedulannat, kes pidi tagasi koju kolima, sest silmad läksid mõlemad punaseks ja paiste. Eks need vinnid ja katkised juuksed võivad ka olla täitsa vabalt päikesevalguse puudujäägi tagajärg. Peaksid vanarahva tarkusi tudeerima, mida peale hakata. Saab nii näonaha kui ka juustega üht-teist koduste vahenditega ette võtta. Silmad on hellem teema. Midagi vastumeelset tal siin ehk? Tahab koju?

Päikesest siis siin põhja pool - viimati oli soe suvi aprillikuus, siis ei sadanud 6 nädalat vihma. Tõeline põud ja lämmatis. Nüüd ei ole 6 nädalat päikest paistnud, jahe ja sajab. Ok, päris nii pikalt ei ole, korra nädalas ikka tuleb pilve tagant välja. Aga sajab ja sajab. Selle peale, et kuiva ilma maailma võimsamate külaskäiguga seostada, ma ei tulnudki. Oskad sa midagi arvata või aimata?

Ilm on ilm. Ja selline Iirimaa ilm paraku on. Kusjuures Dublini kõrgusel ja lõuna pool on tunduvalt soojem ja päikselisem kogu aeg olnud. Õnneseen oled. Meie naabermaakond Fermanagh on õnnistatud igapäevase vihmaga - ka siis, kui kuskil mujal ei saja. Enniskilleni linn on selline õnnelik koht.

Pilved on siin tõesti imelikud, isegi mu tütar aeg-ajalt märkab, et pole sellised, kui kodus. Taevas ei ole punane, me elame mäe otsas ja siit on kaugele näha - pole kuskil pool punane. Eelmisel suvel oli lääne poole vaadates taevas õhtuti kenasti titeroosa, sel aastal pole märganud. Päike tõuseb viimasel ajal natuke teisest kohast, kust paar aastat tagasi Laugh Päris tõsiselt - varem tõusis ühelt poolt mäge, nüüd tõuseb teiselt poolt.

Rahandusministrist ega üldse poliitikast ei tea ma mitte midagi. Puhkan sellistest asjadest ja väldin uudiste vaatamist-kuulamist teadlikult. Mida vaja teada, see tuleb nagunii koju kätte.
Vasta
Tsitaat:Päike tõuseb viimasel ajal natuke teisest kohast, kust paar aastat tagasi Laugh Päris tõsiselt - varem tõusis ühelt poolt mäge, nüüd tõuseb teiselt poolt.

Oot-oot, pean'd kinni!! Misasja?

Vasta
(17-06-2011, 19:15 )euroruubel Kirjutas:
Tsitaat:Päike tõuseb viimasel ajal natuke teisest kohast, kust paar aastat tagasi Laugh Päris tõsiselt - varem tõusis ühelt poolt mäge, nüüd tõuseb teiselt poolt.

Mäel on rattad allLaugh

Vasta
(17-06-2011, 19:15 )euroruubel Kirjutas:

Kui see nüüd nali ei ole, siis on see ikke peris hea nali. Samas miks peab selle üle imestama, kui meil siin vastavad teemadki pooluste ja telgede vahetumisest/muutmisest.
Vasta
Täna hommikuks on Voyager 1 NASA andmetel jõudnud Maast ligikaudu 17,44 miljardi kilomeetri kaugusele. Valgusel kulub selle tee läbimiseks veidi üle 16 tunni. Oma 33 tööaasta jooksul on kosmoseaparaadi tehtud avastused korduvalt astronoomide kogukonda üllatunud tuues teateid nii Io vulkaanidest, Titani metaanivihmadest või Päikesesüsteemi äärealade magnetmullidest.

See ei ole kõik...

http://teadus.err.ee/artikkel?id=4650&cat=1
Vasta
Kui kellegil on hetkel mingit tehnikat millega salvestada või olemas päikesefilter vms siis tasuks uurida. Nimelt siin ringi lapates tuli mõte, et nende piltide peal nähtu peaks olema piisavalt suur, et neid oleks võimalik tuvastada ka maapealt. Mõledud tehtud, lappasin cd-riiuli läbi, et leida sobilik toorik päikese heleduse maha võtmiseks. Ja läbi tavalise binokli vaadates paistab igal juhul punkt päikese paremal serval. Stellaariumis kontrollitud, planeedid hetkel päikese eest mööduma ei peaks. Ka optika käisin lapiga üle, kuid siiski see punkt on näha. Kes saab vaadaku järgi enne kui päike loojub.

PS: MITTE MINGIL JUHUL ÄRGE VAADAKE PÄIKESESSE ILMA KAITSETA!
Vasta
Tõesti? Keegi võiks veel järgi proovida. Läheks ise, aga mul puud ja metsad jäävad ette.
Pilti on võimalik teha?
Kui kaugel see täpp asetseb?
Vasta
Ütleme nii, et hetkel kirun veidi taga aega kus fotofilmid ja floppykettad vedelesid igal pool. Läbi nende oli võimalik kenasti näiteks päikesevarjutust vaadelda. Tänapäeva cd plaadid ei sobi ka 100% selliseks vaatluseks aga mõne leidsin siiski veel kus mõne koha peal peegelpind ei hajutanud pilti vaid võimaldas päikeseketast vaadelda. Kahju ka sellest, et sel viisil võimalik kasutada ainult ühte poolt binokklist, ning kõige rohkem kahju sellest, et pole sellist tehnikat millega seda salvestada. Igal juhul sain katsetada erinevate plaatidega kuni päike teise maja taha ära langes. Punkt või täpp või kuidas iganes seda nimetada asub (asus) päikese paremalt servalt umbes ühe viiendiku jagu keskpunkti suunas. Igal juhul oli see selgesti eristatav terve selle aja jooksul.
Hetkel päike loojas ja jääb vaid loota, et hommikul ilmastik lubaks veelkord kontrollida.

Natuke sai nüüd ka netiavarusi uuritud. Ja leidsin sisuliselt sarnase pildi, ainult et peegelpildis. Huvitav kas tõesti töötab cd plaat sarnaselt antud filtriga ja nähtu siis ongi nö päikeseplekk. Vaja veidi veel tudeerida, oleks nagu eeldanud, et need tulevad ja lähevad kiiremini. Igal juhul suhteliselt sarnane (mitte nii detailne muidugi) paistis see läbi koduste vahendite.
http://www.astronomyforum.net/astronomy-...ilter.html

Siin ka vähe parem pilt aastast 2009. Ehk siis sisuliselt tundub sedapidi, et olin tunnistajaks hoopiski nn päikeseplekile. Nüüd siis ka targem, et antud nähtust võimalik ka selliste vahenditega näha.
http://www.popsci.com/environment/articl...-back-sort

Kahju aga seekord kõik loomulik.
Vasta
Pisike tormihoiatus?

STORM WARNING: A fast-moving stream of solar wind is buffeting Earth's magnetic field. The combined effect of this stream plus a CME expected to arrive on June 24th has prompted NOAA forecasters to declare a 30% to 35% chance of geomagnetic storms during the next 24 hours. High-latitude sky watchers should be alert for auroras.

--
http://www.spaceweather.com/
Vasta
Oma päikese UFO-dest rääkigem edasi siin: http://www.para-web.org/showthread.php?tid=5481&page=3
Vasta

•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • 8
  • ...
  • 14
  • Järgmine