Teema hinnang:
  • 1Hääli - 3 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Laps ja tema maailm
Mainiksin siin pisimärkusena ära, et lapse areng alates sünnist on väga tihedalt seotud tema vanemate omavahelise läbisaamisega. Juhtusin kasutaja Tulihinge ütlust kuskilt lugema, et niimoodi nagu ema suhtub lapse isasse ja temaga ka käitub, nii suhtub ta ka oma lapse vaimsusesse ja üldse oskusesse elus hakkama saada.

Lapse varajases arengus on teatud tsükliline ringkäik:

kuni kolme aastaseni ON laps tegelikult tema ema
kolmandast kuuenda eluaastani on esimene iseseisvumise periood
kuuendast üheksanda eluaastani ON laps jällegi tema ema
peale seda algab eel-puberteet ja lõplik iseseisvumine.

See, et laps on tema ema, tähendab lihtsalt, et laps ja ema JAGAVAD sama energiakeha. Alates lapsekandmisest kuni kolm aastat peale lapse sündi on lihtsalt ema energiakeha poole paksem ning läbitungimatum, laps ise on aga nagu särav täheke südamest tolli jagu allpool.

Kolmandast eluaastast pannakse laps pahatihti ka lasteaeda, see on esimene iseseisvumise aeg, teine saabub siis 10 aastasena, tavaliselt algklasside lõpetamisel.

Ega ilmaasjata pole koolisüsteem paika pandud jäigalt neid reegleid järgima.

Probleemid kodus saavad pahatihti alguse sellest, et vanemad soovivad lapsi kasvatada. Aga laps pole mingi porgand või peet, mida pead kasvatama. Laps kasvab ise, ilma kõrvalise abita. Kuna esmane mulje maailmast luuakse läbi matkimise, siis pole vaja vanematel ka oma last mängima õpetada. Laps oskab ise mängida, kui tal selleks soovi on. Ja mis veel hullem - vanemad tahavad elada oma laste elu, tahetakse et laps käituks nii nagu vanem tahab. Aga siinjuures unustatakse ära, et laps ei ole vanem. Laps on laps. Ta on täiesti eraldiseisev isiksus, eraldiseisev teadvus, kes teab ise mis on talle tähtsaim. Kui laps nõuab tähelepanu, siis tuleb temalt uurida, mida ta soovib. Mitte aga eemale tõugata või öelda - mine mängi! Laps teab ise, kui ta tahab mängida... tal pole vaja meid seda talle ütlema.

Lapsed pannakse meie endi patte lunastama. Vanemad, kes oma elus on kandnud oma vanemate koormaid, ei lase ka oma lastel teistsugust saatust valida. Soovunelm näha oma lapses iseenda täitumata unistuste täitumist, lükkab noore ilmakodaniku rajale, mida tal võibolla ei olekski kunagi tarvis - temalt võetakse tema esimene ja pahatihti ainus õigus. Õigus valida ja olla ise oma rajal teejuhiks.

Hing teab, mida ta on tulnud siia ilma õppima. Vanem ei tea. Seega tuleb lasta lapsel ISE valida, ise otsuseid teha.
Vasta
Laps avab emotsioonkeskused (chakrad) kolmandaks eluaastaks. Samal ajal paralleelselt puhastuvad ema emotsioonkeskused.

1. aasta - laps avab kaks ülemist punkti, ehk siis kroonchakra ja kolmanda silma. luuakse ühendus vaimuga

2. aasta - laps avab kurguchakra. hakkab suhtlema maailmaga

3. aasta - laps avab südamechakra ja päikesepõimiku. toimub armastuse kogemine ja maailmatunnetuse omastamine.

peale kolmandat eluaastat (tavaliselt läheb laps siis lasteaeda ja hakkab rohkem huvi tundma mängukaaslaste vastu) avanevad ka sakraalchakra ning juurchakra. laps hakkab looma ühendust ümbritseva loonaga ning teiste inimestega.

Samal ajal toimub aga ema emotsioonkeskuste puhastumine ning see toimub vastupidises suunas, st. alt ülespoole:

1. aasta - puhastuvad sakraalchakra ja juurchakra. tekib vajadus olla kahe jalaga maal, seksuaalkontaktide vajadus suureneb.

2. aasta - südamechakra ning päikese põimik. naine paneb enese jaoks uuesti paika oma koha maailmas, nüüdsest juba uudses, ema rollis.

3. aasta - kurguchakra puhastumine. algab lapse eraldumine ema emotsioonkehast ning ema autoriteedi kasvamine.

peale sünnitust kolmandal aastal puhastuvad ja taasavanevad viimaks ka kolmas silm ning kroonchakra ning taastub side vaimuga ning teadvusega.

Emotsioonkeha, ehk aura, on hingevalguse kuma läbi füüsilise keha. Chakra ehk emotsioonpunkt on justkui kanaliks hinge ja inimese energiakeha vahel, vastavalt nende kanalite intensiivsusele moodustub ka emotsioonkeha.

Täiel määral välja arenenud on see keha kolmandaks eluaastaks. Varem jagavad ema ja laps omavahel ema emotsioonkeha.
Vasta
Mul on kodus 2,5 aastane laps. Olen tema juures täheldanud vanemate matkimist. Tean et me pole olnud just kõige eeskujulikumad tegelased, keda matkida ja loomulikult ei saa sellega rahul olla. Niisiis on lapsed kujunenud esimesed halvad harjumused just tänu meile - vanematele. Samal ajal rahustab mind positiivsete omaduste ülekaal. Ma saan kindluse, et olen paljudes asjades õigesti käitunud. Nii ongi kujunemast temast isiksus, nii heade, kui halbade omadustega.
Püüan siiski tehtud eksimused endale andestada, ennast tuleb ka mõista.

Kui tugineda enda 1. aasta minale, siis polnud mul kerge. Suur muutus elukorralduses ja mõttemaailmas oli rasedusega kaasnenud. 1. aastal olin omadega täiesti puntras. Füüsiliselt toimisin hästi, aga sisemuses oli kõik segamini. Võiks öelda, et sellest olukorrast välja tulemine käis aeglaselt. Kuni lapse 3. eluaasta alguseni ma otsisin oma olukorrale lahendust, otsisin meelerahu, mis on nüüd lõpuks saabumas. Võib-olla tõesti olen lapse 3.eluaasta lõpuks taas täiesti vormis. Taastanud oma turvatunde ja kõik muud enesekindlust tugevdavad omadused, mis mul enne "suurt elumuutust" olemas olid. Loomulikult olen muutunud, kuid sisemise energia tase tundub taastuvat. Just nii, nagu selles t¹akrade avanemise kirjelduses öeldud.

Tahan taas rõhutada enda sisse vaatamisele, oma sisemuse tunnetamisele. See aitab õigeid otsuseid teha ning annab ka teada, kas ollakse toimitud õigesti või valesti. Tuleb ainult ära tunda see õige tunne, mis ei anna eksiarvamust, vaid avaldab absoluutset tõde. Smile

Laps õpib ka seda oma vanematelt...
Vasta
mul laps 3,5 .kas sellest ka tuju:always happy?(kuigi ainus mis tegelt on rõõmustav on oma poja kavamise nägemine)Ja olen jõudnud ka sinna arvamuse juurde,et poja on mind kasvatanud.Ta on mind aidanud nii palju,et olen talle elu lõpuni tänulik emme elule aitamise eest.Nüüd ootame veel 1 titat.Siis on lootust ,et kui satun uuesi ummikusse siis on kõtus uus õpetaja!?Olen veel seda meelt ,et elus pole miski juhuslik.See rasedus polnud plaanitud,polnud plaanitud ka raseduse lõpuni kandmine,aga saatuse tahtel see tita sünnib...vahepeal kahetsen aga siis jälle rõõmustan...siis jälle kahetsen...siis rõõmustanSmile(see vist raseduse värk)

Ja muidu olen hästi rumal inimene ja peaksin hoopis rohkem tasa olema ja rohkem kuulamaSmile(tundeid on nii raske kirjeldada,andke mulle andeksSmile)
Vasta
Laps on alati rõõm - tean seda omast käest Smile
Vasta
Küll on hea,kui inimesed teavad. Veel parem on,kui nad teavad kõike ja täpselt! Olles ise suur kahtleja ja kõhkleja,kes päriselus nii iseenda,laste ja lastelaste kasvamist-küpsemist-kujunemist jälginud,pean tunnistama: tähtsaim on isiklik eeskuju! Samas ei anna ka eeskuju alati soovituid tulemusi ja "minu nunn,minu hinge ja ihu ainukordne ja haruldane vili" ei pea meie tahtmisi-soove millekski ja läheb "mädanema". Ja ei aita siin hirm ega arm,ei ussi- ega püssirohi,ei pedagoogid ega psühholoogid - "teadjameestest"rääkimata -,kohe kisub viltu!
Vasta
Aga püüdma peab - mitte üritamine on hullem.
Vasta
Lapse kasvamist ja arenemist on tõepoolest ilus vaadata. Smile Ja tõesti, kasvatab laps ka vanemaid. Olen nii mõndagi õppinud ja palju uut tundnud.
Siis kui mu laps oli alles pisike tita, mõtlesin vahetevahel, et küll me, vanemad armastame oma lapsi ja soovime neile kõike paremat aga kunagi tulevikus võib saabuda aeg, mil me neile üldse ei meeldi... suhted võivad täiesti "kihva" minna ja nii meid, kui teda õnnetuks teha...
Selle mure vastu, et nii läheb, või kui juba nii läinud on, aitab endiselt eneseusaldus. Samuti usk muutustesse! Smile
Vasta
Laps ja ema on omavahel energeetilise nabanööriga seotud kuni 18nda eluaastani, juhul kui ema katkestab selle. Nad ei jaga midagi emaga (ainult siis ehk ema haigusi ja maailmavaadet)
Lasteaed paneb ema ja lapse sideme proovile
Probleemid lastega hakkavad ema ja isa vahelistest suhetest (L.Viilma)
Lapsi ei panda vanemate patte lunastama, see on lapse enda vaba valik kas ta teeb seda või ei
Laps ei ava ega sule tsakraid.
Laps sünnib lahtise kolmanda silmaga. Ema, isa ja ühiskond suleb selle ajapikku või piirab nägemist
Täielikult väljaarenenud e.keha peaks meil olema surres vanadussurma
Vasta
Kilu-Mari, laps ei sünni avatud kolmanda silmaga. Lapsel pole sündides tegelikult ükski silm avatud, kohanemine kehaga võtab päris kaua aega, alles seejärel hakkab pihta kohanemine vaimse kehaga.

Täielikult väljaarenenud keha on ikka tunduvalt varem kui vanadussurma surres, liiati on meie vanadussurm hetkel paarkümmend aastat varasem, kui geneetiliselt ja bioloogiliselt olema peaks.

Lapse ja ema vahel ei ole mingit energeetilist nabanööri. Ema ja laps on üks. Seega jagavad nad omavahel kõike.

Vanemad panevad oma lapsed iseenda lahendamata probleem parandama.

Laps avab ja sulgeb tšakrasi jne jne.
Vasta
(08-01-2011, 17:44 )Kilu-Mari Kirjutas: Laps ja ema on omavahel energeetilise nabanööriga seotud kuni 18nda eluaastani, juhul kui ema katkestab selle. Nad ei jaga midagi emaga (ainult siis ehk ema haigusi ja maailmavaadet)
Lasteaed paneb ema ja lapse sideme proovile
Probleemid lastega hakkavad ema ja isa vahelistest suhetest (L.Viilma)
Lapsi ei panda vanemate patte lunastama, see on lapse enda vaba valik kas ta teeb seda või ei
Laps ei ava ega sule tsakraid.
Laps sünnib lahtise kolmanda silmaga. Ema, isa ja ühiskond suleb selle ajapikku või piirab nägemist
Täielikult väljaarenenud e.keha peaks meil olema surres vanadussurma

Anna nüüd mulle andeks, aga see sinu kirjutatu on nagu mingi rumaluse test.

Vasta
Laps ja ema pole üks. Saab ju laps pool emalt ja pool isalt (keskkooli bioloogia) On ju ka eraldi lapsel nimi, isikukood jne, erinevad isiksused ja omadused. Jagavad... ema vääriti mõtlemist füüsilisel tasandil.
Mitte keegi ei pane kedagi midagi tegema. Laps näitab vanematele nende apsakaid.
Tsakra on energia tase ja vorm(või eksin?)
aura ju on alati muutumises, ei saa ju öelda, et kõik... nüüd on valmis ja enam ei muutu. Loodusseaduste vastuolu ju
nabanööri pole? saad ise öelda et sul ja su lastel pole? näed seda oma silmaga

kellele test kellele muu asi. Arvasin et tohib oma arvamust avaldada asjadest vabalt ilma vaimse tervise korrasoleku kontrollita. Vabandage kui teie lehest valesti aru sain

siiski leidub neid kelle tõde on õigem ja kes olgu vait
Vasta
Kilu Mari - üks asi on "keskkooli bioloogia" mis loeb vaid geene ja mõõdab naha paksust. Hoopis eraldi teema on aga
energiad mida inimesed omavad ja kasutavad. Neid aga "keskkooli bioloogia" ei õpeta. Mis aga puudutab muutumist
siis see on juba teine teema. Kehalised muutused on juba areng. Sama sa võid ju ise jälgida kogu aeg enda ümber.
Ühel hetkel saab inimene "täiskasvanuks" ja enam ei muutu - kas see läheb ka vastuollu looduseadustega?
Aga ei lähe ju - lihtsalt ühel hetkel muutub välimine muutus arenguks. Kuigi muutus ka ju ei lõpe - vananemine on
ka ju muutus. Siin on lihtsalt tunnetuse küsimus - inimene muutub ka siis kui see eriti välja ei paista.
Vasta
(08-01-2011, 19:16 )Kilu-Mari Kirjutas: Laps ja ema pole üks. Saab ju laps pool emalt ja pool isalt (keskkooli bioloogia) On ju ka eraldi lapsel nimi, isikukood jne, erinevad isiksused ja omadused. Jagavad... ema vääriti mõtlemist füüsilisel tasandil.
Mitte keegi ei pane kedagi midagi tegema. Laps näitab vanematele nende apsakaid.
Tsakra on energia tase ja vorm(või eksin?)
aura ju on alati muutumises, ei saa ju öelda, et kõik... nüüd on valmis ja enam ei muutu. Loodusseaduste vastuolu ju
nabanööri pole? saad ise öelda et sul ja su lastel pole? näed seda oma silmaga

kellele test kellele muu asi. Arvasin et tohib oma arvamust avaldada asjadest vabalt ilma vaimse tervise korrasoleku kontrollita. Vabandage kui teie lehest valesti aru sain

siiski leidub neid kelle tõde on õigem ja kes olgu vait
Milline suurepärane näide juhtmestest ja pähe istutatud mõttemallidest.

Solvuda selle üle, et on olemas pluss ja miinus? Mõtle nüüd natuke selle üle ja avastad ise, et solvumine on asjatu. Solvumine näitab ka seda, et ei olda veel valmis oma mõtteid avaldama, hoolimata sisemisest tahtest oma mõtteid/arvamusi jagada.

Vasta
solvumine.... ei asi sellest kaugel siiski veel Smile siin lihtsalt asi ühiskondlikust kogemusest või siis ka tõest ja isiklikest kogemustest seega oma tõest. Mina, mina võin oma vaateid vabalt kuulutada iseasi kuidas see teistele mõjub.
Üritan lihtsalt oma sõnavõtutega jagada oma hämminguid inimkonna kohta. Kui raskelt võetakse midagi omaks, otsitakse süüdlasi jne. Võtame usa tornid. öeldaks et seda tegid islamiusulised ja kõik usuvad. Kui julged vastupidist väita saad sõimata. Julged nn avalikus tões kahelda oled lahterdatud. Ühesõnaga loodan et saate aru mu mõttest Smile

saame ju läbi enda peal kogetust alati targemaks. Samas on alati ju oht kinni jääda
(08-01-2011, 19:39 )excubitoris Kirjutas: Kilu Mari - üks asi on "keskkooli bioloogia" mis loeb vaid geene ja mõõdab naha paksust. Hoopis eraldi teema on aga
energiad mida inimesed omavad ja kasutavad. Neid aga "keskkooli bioloogia" ei õpeta. Mis aga puudutab muutumist
siis see on juba teine teema. Kehalised muutused on juba areng. Sama sa võid ju ise jälgida kogu aeg enda ümber.
Ühel hetkel saab inimene "täiskasvanuks" ja enam ei muutu - kas see läheb ka vastuollu looduseadustega?
Aga ei lähe ju - lihtsalt ühel hetkel muutub välimine muutus arenguks. Kuigi muutus ka ju ei lõpe - vananemine on
ka ju muutus. Siin on lihtsalt tunnetuse küsimus - inimene muutub ka siis kui see eriti välja ei paista.

äkki sai asi segaselt sõnastatud aga see ju ongi mu sõnum.
Vasta
Wow, väga äge. Aga ei tea kas see tõsi on. Muidu lihtsalt lahe. Smile
Vasta
Hea küll, teadjad, ma pigistaks teilt teadmisi/mõtteid välja, kui tohib...

Esiteks võiks keegi lähemalt rääkida sellest ema ja isa vahelisest suhtluse asjast ning mis laps sinna puutub?

Teiseks - miks otsustavad naised saada lapsi kui `kogu maailm on sellele vastu`? Miks on mõnel naisel selline tahe ja veendumus saada laps, et ka terve ette prognoositav põrgu ei muuda tema otsust?! Shock
Vasta
Preilikass - isa ja ema on programmeeritavad biorobotid kellele on antud kokku saada ja ja lapsi teha.
See on nende PÕHIPROGRAMM ehk arvutikeeles KERNEL. Järgmine tasand on nii nimetatud KASUTAJA
LIIDES ehk HING mis määrab KUIDAS toimub kokkusaamine ja asja ära vormistamine ehk siis kõik need
emotsioonid, valikud jne. Näiteks on mõned teadlased välja peilinud, et Isa ja Ema on määratud koos
olema orienteeruvalt nii 3-4a ehk aeg mis kulub lapsel "jalad alla" saamiseks see on osa KERNELI koodist.
Siis lisandub Hinge määrangud mis teeb Inimesest Inimese ehk kõik need sõprused, armastused ja muud
detailid mis teevad meist Inimese ja olendi kes eelistab elada KOOS. Järgmiseks lisandub veel üks selline
komponent nagu Mõistus. Just see määrab ära need detailid mis aitavad KEHAL(KERNELIL) ja ka siis
kasutajaliidesel ehk HINGEL täita oma programmeeringut ja saatust. Kõik need rahad ja muud pisiasjad
mille alusel siis Naine lõpuks valib millise Mehega ta tahab ühte heita ja jätkata ELU.
Vasta
Nja... Tee või tina, minu jaoks on arusaam inimesest kui biorobotist (mõned indiviidid nende endi soovide kohaselt välja arvatud) täiesti vastuvõetamatu!

"Näiteks on mõned teadlased välja peilinud, et Isa ja Ema on määratud koos olema orienteeruvalt nii 3-4a ehk aeg mis kulub lapsel "jalad alla" saamiseks see on osa KERNELI koodist".

Ja mis siis kui Isa ja Ema ei ole esimesed 3-4 aastat lapse seisukohast tuttavadki, sealt edasi aga mingi `kuju` ikka ilmub ema kõrvale? Viltune kood? Laugh Või mis siis kui mõni naine/mees teab väikesest saati, et tema siia maailma ühtegi last juurde ei too? Jälle viltune kood?
Hinge ja arvuti võrdlemine on küll huvitav vaatenurk, kuid kokku need kaks asja ei lähe - loomulikult jääb sulle õigus minuga mitte nõustuda Smile
Vasta
Preilikass - küll see mõistmine alles tuleb. Võiks ju omastada aga need ideed ei ole mitte minu kirjutatud
vaid kogutud mitmete isikute tähelepanekutest ja isegi teaduslikest töödest mis käsitlevad inimest ja tema
arengut. Sellelaadsed uurimistööd lähevad juba sajandite taha ja eelnev oli minu kokkupanek millega nõustun.
Vasta
Võimalik, et tuleb. Võimalik, et mõistmine peab tulema just sinul ja kasvõi enamikul maailma kodanikest. Võimalik, et nimetatud mõistmist, ükskõik kellel seda vaja, ei tulegi kunagi. Mis puutub tähelepanekutesse, siis minu ja paljude teiste tähelepanekud räägivad su jutule vastu. Teaduslikke töid ei ole ma kunagi eriti millekski pidanud, enamuse tekkeloos on mul sügavaid kahtlusi.
Inimene on palju enam kui lihtsalt masin ning ükski teadus oma piiratuses ei saakski kunagi (okei, `kunagi` on ehk liialdus) selle teadmiseni jõuda (ning ei, ma ei vihka teadust). Vähemalt mitte enne kui tõestatakse teaduslikult ära kõige selle tagamaad, mida praegu paranormaalsuseks nimetatakse Smile
Vasta
Keha on masin mida hingestab mõistus ja elustab hing - lühidalt. Smile
Vasta
(24-02-2011, 15:55 )excubitoris Kirjutas: Keha on masin mida hingestab mõistus ja elustab hing - lühidalt. Smile

Inimene ei ole keha, inimene on see, mis keha elustab. Keha on abivahend (ehk jah masin mingis mõttes). Mõistus ei hingesta, hing annab mõistuse Smile

Ma vaatan, et me liigume teemaga teistesse avarustesse... Kuna seda taunitakse üldiselt, siis ma seda kõrvalteemat siin ei jätka Smile
Vasta
Luule Viilma "Ellujäämise õpetus" (1-8)

http://www.luuleviilma.ee/index.php?id=7342

Võiks olla vabalt koolis kohustuslik lugemine!
Vasta
Luule Viilmast.
Ostsin ja lugesin tema sarja 3 esimest raamatut. Hakkas vastu tema 1.-3. köidet läbiv filosoofia. Selles õpetati inimest suhtlema iseendaga, oma hingega, vaimuga, kehaga. Käsitlusest järeldus, et teen mis tahan, palun kõigilt oma komponentidelt andeks (hing, vaim ja keha) ja ongi kõik OK. Lähen eluga edasi, teen mis tahan, palun andeks oma hingelt, kehalt, vaimult, ja taas OK. Inimolend oli lõigatud välja sidemetest ja suhtest Universumiga. Käisin ka temaga kohtumisel (kui oli ilmunud 3 köidet). Küsisime talt seda ja tema vastused kinnitasid meie arusaamist. Edasi ma tema teooriasse ei süvenenud ja rohkem köiteid ei lugenud. Olen neid vaid põgusalt poes sirvinud.

Arvan, et on ohtlik teha need koolis kohustuslikuks.
Isikul, kelle maailmavaade ja mõtlemine baseerub alustel, et inimene on üks Universumi seostatud osake - on Luule teooriat võimalik sobitada täiendatult oma maailmavaatesse. Kuid koolis, kus praktiliselt puudub inimese kui Universumi-olendi käsitlus ja elufilosoofia, on selline materjal ohtlik. Minu teada peaks koolis veel see õpetus olema, et töö tegi ahvist inimese ja et lind on evolutsioonis teisenenud roomaja ning vaktsineerimine on väga hea. Ja kooli terviseõpetuse tundide armastuse õpetus on see, et näidatakse tehnikat, kuidas kasutada preservatiivi. Oli nii aastaid tagasi, ei usu, et seal märkimisväärne progress on toimunud.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Infoväli kui maailm ja vastupidi WhiteWolf 103 68,270 30-12-2014, 10:03
Viimane postitus: kage
  Rahutu laps Heakuulaja 14 8,014 11-01-2013, 09:59
Viimane postitus: Celtic
  Eetriline maailm - arutelu! Dannil 235 82,912 09-11-2010, 09:31
Viimane postitus: shambala
  Maailm läbi celticu silmade - 5 aastat tagasi Celtic 62 27,603 08-12-2009, 00:49
Viimane postitus: wicce

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne