Postitused: 1,615
Teemad: 181
Liitus: Oct 2003
Neitsi-maarja mingi kujuke (vist oli Itaalias?) nutab igal aastal verd.. Kommentaarid?
Postitused: 150
Teemad: 11
olen telekast näinud kunagi. Näitas kuidas terved massid kujukesi lihtsalt verd nutavad.
Võeti siis ka DNA proove, tuli välja, et mingi vasika veri oli olnud vict(kindel ei ole vääga ammu nägin)
maailm pole kunagi üxi olnud.
Postitused: 547
Teemad: 16
Ma nägin ka mingit saadet sellest, seal oli veel kujusid, mis jõid piima jne.
Ma arvan, et see jälle räige rahva cheatimine. Mingid usuhullud tahavad teisi ebaausalt uskuma panna. Teadjatel meestel ei lasta neid kujusid uurida ka, need ju pühad asjad.Raudselt mingid pumbad värgid/särgid.
Postitused: 189
Teemad: 13
ma jagan Rha arvamust kindlasti mingi fake värk. Üritatakse inimesi lihtsalt petta
Postitused: 278
Teemad: 27
Mingi petu värk seal on kujud ju eriti kivist (või ma ei tea millest see tehtud on) ei tohix nagu nutta ja pealegi veel verd
Järgmine kord las võtavad siis vereproovi ja tehku DNA järgi kindlax kellele veri kuulub
Postitused: 303
Teemad: 36
Liitus: Nov 2003
Vaevalt, et feik. Osad on, osad mitte.
Neitsi maarja pole ainuke kuju, mis nutab. seda teevad mitmed maalid-ikoonid. Miks? Seda ei oska seletada. Arvatakse, et siin on tegemist maali või kuju õnnistamisega. jumala vaim valvaku jne. Kirikute suhtes on täpselt sama asi. Öeldakse, et Jumala vaim elab kõiges selles, mis on õnnistatud ja elab täpselt nii nagu "kuskil on määratud". Antud juhul on tegemist kannatusega seotud kujude piltidega - sealt ka pisarad. Nutab verd? pole kuulnud. tean, et lihtsalt pidavad nutma. Aga ei tea.
Ärme unusta, et tegelikult neitsi maarja, kristuse ja üldse usunditega seonduv on kõi šamanism. Võlukunst. seda ei peagi mõistma.
Postitused: 6
Teemad: 0
Ma siin mõtlesin, et ehk on võimalik, et neid kujusid soojendatakse ja siis see puhastus/hooldus vahend hakkab sulama või nii. Ja siis olekski nagu pisarad.
Keemia abil saaks ehk mingi reaktsiooniga värvi muutma ka panna. Ja ega see usklik seal tähelepanelik pole. Tema saab oma õnnistuse vms ja on rahul. Ja ma olen päris kindel, et asjal on teadusega seletatav lahendus või põhjus olemas.
Täiesti võimalik teooria, keemikud saavad igast toredate asjadega hakkama, kui neile piisavalt maksta. Miks ma rääkisin kunagi usust kui vandenõust? selline teooria näiteks selgelt, et tegemist on usu säilitamise vandenõuga. Selline kujukeste nutmapanek hoiab inimesed usu juures ning kontrolli all.
Postitused: 430
Teemad: 12
jälle on vabamüürlased kõiges süüdi?
...for knowledge is limited while imagination embraces the entire world.
Kuulsin täna raadiost huvitavat teooriat selle kohta:
Kujukesed on tehtud spetsiaalsest kivimis, millel on omadus absorbeerida vett ehk põhimõtteliselt imendub vesi sellesse kivimisse ning teatud tingimustel vallandub sealt, kusjuures märkimisväärne on see, et lõhed, kust kivimist vesi vallandub on just nimme tehtud silmade kanti, et jääks vaatajatel mulje nagu kujuke nutaks.
Postitused: 79
Teemad: 2
Liitus: Jan 2004
henzukas kirjutas: " Ärme unusta, et tegelikult neitsi maarja, kristuse ja üldse usunditega seonduv on kõi ?amanism. Võlukunst. seda ei peagi mõistma."
põhimõttega nõus, kuid... nimetagem seda siiski MÜSTITSISMIKS mitte shamanismiks.
Postitused: 108
Teemad: 6
Liitus: Dec 2003
Tsitaat:Esialgne postitaja alan
Ma siin mõtlesin, et ehk on võimalik, et neid kujusid soojendatakse ja siis see puhastus/hooldus vahend hakkab sulama või nii. Ja siis olekski nagu pisarad.
mina igatahes usun, et need kujud võivad tõesti nutta... iseasi, kas nad just alati siis nutavd kui vaja kellegile näidata on... seega võivad inimesed, kes sellega seotud on tõesti kasutada ka midagi sellist, et need kujud nutavad tihedamini... ega inimesed siis kadedad ole...
"Mis on vastus?" (Vaikus) "Sel juhul, milline on küsimus?"
Aga kuidas saavad kujud nutta? On sel mingit loogilist tagapõhja ka, lisaks looduslikele/teaduslikele põhjendustele? Kardan, et mitte..
Samas olen kuulnud nö "elusatest" asjadest.. a la rääkivad nukud jne. Ei tahaks küll eriti uskuda, et sellised asjad olemas saavad/võivad olla.
Postitused: 378
Kuskil šotimaal ühes lossis on üks kivi mida kutsutakse nutvaks kiviks. Kivi on muidu nagu tavaline maakivi ainult, et ta ajab vahetevahel vett välja, ei tea miks.
Paranormaalsusi pole olemas, kõiks siin maailmas on normaalne, kõigel on seletus ja tähendus, iseasi missugune.
Postitused: 286
Liitus: Sep 2004
Nägin kuskil skeemi, kuidas ühe nutva maali taha veenõu ja voolikud olid peidetud. Hiljem kirikuisa tunnistas üles, et püüdis niimoodi oma järjest vähenevat kogudust suurendada.
Postitused: 8
Liitus: Sep 2004
Eks see värk ole jah enamalt jaolt feik. Tuletage meelde juhtumit, kus Jerusalemma Nutumüürist hakkas vett nirisema ja rahvas arvas, et müür nutab juutide olukorda nähes. Kohalik linnapea ütles aga otse, et tegemist on lekkiva veetoruga.
Usun et need nutvatel ikoonidel, kujudel jms. on 97% ulatuses täiesti reaalselt ja maiselt seletatav põhjus. Alates absorbeeruvatest materjalidest kuni tõesti voolikuteni välja. Tegelikkuses on see iseenesest juba suur ime, et vanadel meistritel olid sellised teadmised ja oskused, mis võimaldasid teha sääraseid kujusid ja ikoone (ei räägi siinkohal voolikutest).
Mõnda aega tagasi jooksis ETV-s selline film, kus demonstreeriti selliseid imesid ja nende tagapõhja: Absorbeeriv vedelikkuu imav kivim, kust soojenedes värviga katmata kohtadelt vedelikku välja immitsema hakkab; ikoonide vaigupisarad, mis tekivad siis, kui tema ette asetatud küünlad temperatuuri tõstavad jne. Kõike kahjuks ei mäleta. Oli veel mingi kinnine klaastoru mingi pühaku verega, mis aegajalt vedelaks muutus, täpselt samasugune tulemus saavutati mingi keemilise ainega. Aga ka seal jäädi hätta nii mõnegi ime lahti seletamisega.
Postitused: 8
Liitus: Dec 2004
peaks seda kujutist külastama , aga see on vist raske , selliseid turismiretkesid siit vist ei korraldata
Postitused: 91
Teemad: 3
Tsitaat:Algselt postitas: Müstik
Nutvad pühakupildid on täiesti loogiline nähtus. See on paranähtus, mille puhul olevat tegemist mingi vedeliku teleportatsiooniga. Sama nähtuse alla kuuluvad ka nutvad ja veritsevad kujud. Neid ilminguid on täheldatud juba aastasadu. Kummitusmajades võib leida järjekindlalt uuesti ilmuvaid verelaike.
Jaa, verelaikudest ma võin sulle rääkida.
Meil on Hiiumaal selline ehitis nagu Suuremõisa loss. 19. saj alguses tappis mõisnik parun Ungern-Sternberg seal tüli käigus kipper Malm'i. Legend räägib, et paruni kabineti põrandale jäänud veri ei tule pestes maha. Turistid käivad seal siis seda verelaiku imetlemas.
Tegelikult on asi aga nii, et igal aastal, enne lossipäevi värvivad kohalikud verelaigu uuesti üle, et see ikka piisavalt värske paistaks.
Samuti käivad jutud, et loss kummitab. Lossipäevade ajal tehakse turistidele öiseid ekskursioone lossis. Ning turistid näevadki ehtsaid tonte ja kummitusi, kelleks küll tegelikult osutuvad kohalikud koolilapsed, kes sinna tonti tegema organiseeritakse.
Niipalju siis taastekkivatest vereloikudest minu poolt.
Postitused: 47
Tsitaat:Algselt postitas: Alix
Oli veel mingi kinnine klaastoru mingi pühaku verega, mis aegajalt vedelaks muutus.
Olen kah näinud seda uudistels. Hüübinud veri pidavat teatud aja tagant muutuma vedelaks.:ink:
Postitused: 1
Liitus: Feb 2006
ma imestan, et keegi nendest kuulsatest bakteritest kuulnud pole. Ma tean suht kindlalt seda, et kujudele pannakse peale mingeid baktereid (nime muidugi ei mäleta) ja ehk ka veidi söödet, seal nad siis oma elutegevuse käigus eritavad tumepunast värvainet, ilmselt mingi ainevahetuse l6ppsaadus. Minu arust see on teada-tuntud asi. Ja loomulikult järjekordne suur pettus kirikus.
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
Tsitaat:Algselt postitas: glaurung
Meil on Hiiumaal selline ehitis nagu Suuremõisa loss. 19. saj alguses tappis mõisnik parun Ungern-Sternberg seal tüli käigus kipper Malm'i. Legend räägib, et paruni kabineti põrandale jäänud veri ei tule pestes maha. Turistid käivad seal siis seda verelaiku imetlemas.
Tegelikult on asi aga nii, et igal aastal, enne lossipäevi värvivad kohalikud verelaigu uuesti üle, et see ikka piisavalt värske paistaks.
Samuti käivad jutud, et loss kummitab. Lossipäevade ajal tehakse turistidele öiseid ekskursioone lossis. Ning turistid näevadki ehtsaid tonte ja kummitusi, kelleks küll tegelikult osutuvad kohalikud koolilapsed, kes sinna tonti tegema organiseeritakse.
Ehk käib parun Ungern-Sternberg seal oma varandusel silma peal hoidmas?
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Postitused: 4
Liitus: Dec 2006
Ma olen kuulnud ka sellist pettuse värki, et vereloiku on taas "värskendatud" värviga. Ühel korral oli aga värvipime mees vereloiku rohelise värviga katnud ning edasist võite juba ise arvata
Postitused: 30
Teemad: 1
Liitus: Jan 2007
Tsitaat:Algselt postitas: Müstik
Tsitaat:Algselt postitas: glaurung
Ehk käib parun Ungern-Sternberg seal oma varandusel silma peal hoidmas?
Tervitused Para-Webi foorumi rahvale !
Nüüd aga asja kallale. Ma ei saa jääda külmaks, lugedes neid postitusi. Pidin isegi registreeruma.
Kole lugu, kui mõni seda veel tõepähe võtab.
"Verelaigust" siis esiteks: "verelaiku" ennast ei ole näha, on sellest ainult jutt turistide meelitamiseks. Giidid osutavad lihtsalt näpuga umbäärasele kohale ja eks siis mõni kergeusklikum turist näeb seal jälge "vereloigust". Keegi ei käi seda värviga värskendamas... ei, väga asjalik jutt.
Lossipäevadest siis:
Enam neid küll ei toimu, aga kooliõpilased olid sinna sihipäraselt pandud, kes klaverit mängima ja kes kostüümis niisama shõud tegema. Lossipäevad, midagi turistidele ehk ? Et keegi nüüd kedagi lollitada püüdis, või mõni seda nii võtab...
Tsitaat:Tegelikult on asi aga nii, et igal aastal, enne lossipäevi värvivad kohalikud verelaigu uuesti üle, et see ikka piisavalt värske paistaks.
Suu kiskus muigele küll.
Muudetud: 24-1-07 kell 22:59:40 Eistr
Postitused: 1,113
Teemad: 90
Liitus: Oct 2004
Ega Neitsi pole ainuke, kelle pildid ja kujud igasugu aineid eritavad. India "pühamehe" Sathya Sai Baba järgijad räägivad, et tolle mehe piltidelt pudeneb mõnikord vibhuutit ehk siis seda "püha tuhka", mida Sai Baba ka ise oma templis järgijatele heldelt puistata armastab... Vist isegi (täpselt ei mäleta enam) pidi seda isegi siin Eestis toimuma.
Neitsi Maarja kohta olen veel lugenud sellist lugu, et üks vaga vend olla tema kuju ühest rinnast kolm tilka piima saanud. Mäletaks ma vaid nüüd, kust ma seda lugesin, siis oskaks allikale viidata...
Muudetud: 8-2-07 kell 03:56:23 paadikapten
Postitused: 113
Liitus: Feb 2007
Vähe sellest, et nad selle vereloigu muide üle värvivad, "vereloik" on lisaks ju ka asukohta muutnud! (hyes)
|