Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aastal 2012 algav New age
Kõige rohkem panevad mind imestama inimesed kes tõsimeeli räägivad 3D ja 4D ja isegi 5D maailmadest, nende vahetumistest, teadvuse üle kandumisest jne jne. Ja kui nende käest küsida, et räägi, mis see 4D maailm endast kujutab, siis on vastuseks üks suur mök-mök. "Ah ega mina ka täpselt ei tea, aga räägitakse nii ja räägitakse naa." Aga miks sa siis edasi räägid, kui ise kah aru ei saa? "No aga see on ju nii, see on juhtumas üsna varsti!!!" Kas see, mida sa seletada ei oska? "No aga ma polegi ju tark..."

jne jne. Erilist vahet pole, kas kummardad mingit jumalat või ajastute vahetust.
Vasta
"Flat land"'i teooria on siin abiks mõistmaks kõiki teisi dimensioone mida me ei näe.
Vasta
Mil moel?
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Celtic
Mil moel?

Kui sa oled selle teooriaga tuttav siis sa saad aru mil moel.
Flat land võib olla kui puust ette teha ja punaseks värvida.

[Muudetud: 12-9-2008 Salinger]
Vasta
Tänud, märksa huvitavam seletus oli muidugi Saganil, aga mõnele võib ka kiilakas keebis vanamees meeldida vahendajaks.

Flatland seletab meie perspektiivi 2D maailma suhtes ja 2D maailma asukate perspektiivi või selle puudumist meie suhtes. Aga kui siit edasi liikuda, siis ikkagi jääb vastuseta, mil moel inimene siis ikkagi järgmisele tasandile liigub? Mil moel meie 3D kehad muutuvad 4D kehadeks?

Mõned njuueidzlased väidavad suisa, et nende õpetusi järgides saad ajastute vahetusel kohe 5D tasemele ja jätad neljanda üldse vahele.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Vogon
Kas ta hakkab vaimsust väärtustama füüsilisuse ees on aja küsimus ja evolutsiooni paratamatus.

Seda see üleminek minu meelest ongi. Millal ja kas see tuleb, seda ma ei tea. Ilmselt kunagi tuleb, sest evolutsioonist mööda ei saa. Või saab ikka - taandaerng looma tasandile.
Vasta
2D 3D 4D jne uueajastu tegelased on lihtsalt ühe silmada lugenud kvantteoreetikute töid ,lisanud portsu mütoloogiat ja pasundavad mis kole.See FlatLand iseenesest ei tähenda mittekui midagi.See on püüd kirjeldada 3D inimesele kuidas võiks välja näha 2D inimene.Aga reaalselt seda ei eksisteeri sest sisuliselt on ka kõigeväiksemal elementaarosakesel on ruumiline mõõde eeldusel et tegu on füüsilise mateeriaga.Kantvanad ütlevad et 3Dst ülespoole on maailmad kvanttasandil ja needki praegu teoreetilist laadi.Kõi need kristallapsed ja indigod jms on nende teooriate rahvapärased tuletised.Mingit pidi on vaja "tibiaju" ju toita.See selleks.Kõige söödavam "müüt"mis siiamaani kuulda on olnud on arusaamine kvanttasandi maailmast ja sellega seoses pisut avardunud silmaring.Et me võime omada "käsustikku" oma peas selleks et manipuleerida mateeriaga.Sellest ka see uus ajastu.See toimib aga nii vaikselt ja varjatult et enamus ei märka midagi.Kuldset valgust ja inglikoori taevast hoovama igatahes ei hakka.
Vasta
Kõige rohkem panevad mind imestama inimesed kes tõsimeeli räägivad 3D ja 4D ja isegi 5D maailmadest, nende vahetumistest, teadvuse üle kandumisest jne jne. Ja kui nende käest küsida, et räägi, mis see 4D maailm endast kujutab, siis on vastuseks üks suur mök-mök. "Ah ega mina ka täpselt ei tea, aga räägitakse nii ja räägitakse naa." Aga miks sa siis edasi räägid, kui ise kah aru ei saa? "No aga see on ju nii, see on juhtumas üsna varsti!!!" Kas see, mida sa seletada ei oska? "No aga ma polegi ju tark..."

jne jne. Erilist vahet pole, kas kummardad mingit jumalat või ajastute vahetust.

0D - punkt ruumis, ilma mingisuguste mõõtmeteta.
1D - sirge.
2D - suvaline pilt paberil, objektid väga kaugel tunduvad samuti 2D.
3D - kuup, kera, prismad jne. Ruum on samuti 3D.
4D - Kui lihtsalt öelda, siis 4D koosneb lihtsalt mitmest 3D maailmast. Muidugi, on seda veidikene keeruline kirjeldada inimesele, kes ise ei suuda/ürita sellesse süveneda, aga üritame wink Kui sa suudad ennast kujutada ette sellisena, nagu sa olid tunnikene tagasi ja sellisena nagu sa oled praegu. Siis need kaks olekut ühendades, olekski nagu 4D. Muidugi, inimene ei suuda mõelda korraga sellele, milline ta oli tunnike tagasi ja milline on ta praegu, see on ka põhjus, miks enamus kõrgemaid dimensioone ette kujutada ei suuda. Kuid 4D just seda on. Ja me ei kujuta ette ainult kahte erinevat olekut, vaid meie mõttes on kogu meie elu. Ehk siis, 4D on see, kui tükeldada praegune 3D maailm, iga millisekundi tagant, sinu sünnist saadik ja siis toppida need kõik pildid korraga pähe. Neljas dimensioon põhinebki aja taju muutumisel, me ei taju enam aja hetke, vaid kogu meie eluaega. Mis veel aitab veidi asja mõista, kujuta ette maailma, mis on 2D. Neil pole sügavust, ega kõrgust. Me näeme ainult ÜHTE külge korraga. Kui meil oleks seiff, kus me asju hoiame ja peidame, siis sellel seifil oleksid ainult küljed. Nüüd, 3D maailmas meil on ka kõrgus ja sügavus. Me suudame näha rohkemat, kui ainult ÜHTE külge. Nüüd, kui 3D inimene võrrelda 4D'ga, siis meie suudame tajuda hetkel vaid ÜHTE momenti, ühte ajahetke meie elus. 4D suudame me aga tajuda tervet aega. Vast sai selgemalt veidi, ei jaksa siia romaani kirjutada Smile'
5D - Väga ei erine 4D, vahe on ainult selles, et 4D me tajusime aega sünnist "praeguseni", siis 5D me suudame elada nagu mitut reaalsust korraga. Ehk siis, sa saad kohe testida/kontrollida, et nii, nüüd, kui ma siin muudaks seda, siis mis tulevikus saaks.

.. edasi, kõrgemates dimensioonides, asja mõte jääb samaks. Ainult, et aeg ja ruum, mida tajuda suudame, läheb suuremaks. Tekib metsikult palju reaalsusi, kõik suudavad kontrollida universumi käitumist/muutusi/lõppu. Vaatad, et nii, kui me selle päikese laseme õhku, siis tulevikus juhtub nii ja nii Smile

.. mök-mök wink

Muidugi, see kõik võib olla total bullshit, aga vahva on ikka mõelda ja sellistel teemadel arutada. Kes leiavad, et see on täielik mõttetus ja pask, siis ma võin öelda, et nii palju, kui on erinevaid inimesi, nii palju on ka erinevaid arvamusi Smile Ega see midagi erilist ei muuda, kui sa siin kõvasti ulguma hakkad.
Vasta
Lisaks veel, et ma ise midagi kindlat ei usu. Ei usu jumalat, Nibirut, kõrgemaid dimensioone, Maiade kalendrit, Nostradamust jneeee.. aga väga huvitav on uurida Smile
Vasta
Mõned ei saanud flatlandi teooriast aru xD seal ei püütud 2D olendeid näidata ega kirjeldada. Vaid anda aimu miks me ei näe ega saa katsuda kõrgemaid dimensioone. Sest olendid erinevates dimensioonides näeksid meie dimensioonis väga võõrad/ebaloomulikud või sürreaalsed välja. Sa/me ei saa ega oska ettekujutadagi, milline võiks välja näha olend teisest dimensioonist.

[Muudetud: 12-9-2008 Salinger]
Vasta
Mul on kopp ees selles aastast 2012.
Ning mul ei jää muud üle kui kõik tühistada.
Elage rahulikult. Mitte midagi ei juhtu siis.
Uut tähtaega ei hakka ma andma, et inimesed ei hakkaks jälle oma agarusega ehk ogarusega vinti üle keerama.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Horus
Muidugi, on seda veidikene keeruline kirjeldada inimesele, kes ise ei suuda/ürita sellesse süveneda, aga üritame wink

Eks ta keeruline ole jah, kui eelarvamused kipuvad segama. Vähemalt on inimene arenev olend ja eelarvamused ei kesta eriti kaua.

Tsitaat:Kui sa suudad ennast kujutada ette sellisena, nagu sa olid tunnikene tagasi ja sellisena nagu sa oled praegu. Siis need kaks olekut ühendades, olekski nagu 4D. Muidugi, inimene ei suuda mõelda korraga sellele, milline ta oli tunnike tagasi ja milline on ta praegu, see on ka põhjus, miks enamus kõrgemaid dimensioone ette kujutada ei suuda.

Enamus? Aga osa siis ikkagi saab? Kui saad ette kujutada, siis saad ka olla "kõrgemas" dimensioonis. 4D olemine ei ole pelgalt ajaliste hetkede ette kujutamine, see on pigem korraga erinevates ajahetkedes elamine, praeguses hetkes oma mineviku muutmine, ümber kirjutamine. Sellisele tasemele ja selliste oskuste juurde ei pääse inimene üleöö aastal 2012

Tsitaat:Kuid 4D just seda on. Ja me ei kujuta ette ainult kahte erinevat olekut, vaid meie mõttes on kogu meie elu. Ehk siis, 4D on see, kui tükeldada praegune 3D maailm, iga millisekundi tagant, sinu sünnist saadik ja siis toppida need kõik pildid korraga pähe.

Miks piirata see dimesioon vaid kehastumisega? Sest hing suudaks haarata ka eludevahelist aega.

Tsitaat:Neljas dimensioon põhinebki aja taju muutumisel, me ei taju enam aja hetke, vaid kogu meie eluaega.

Täpsustus - ühes ja samas hetkes.

Tsitaat:Mis veel aitab veidi asja mõista, kujuta ette maailma, mis on 2D. Neil pole sügavust, ega kõrgust. Me näeme ainult ÜHTE külge korraga. Kui meil oleks seiff, kus me asju hoiame ja peidame, siis sellel seifil oleksid ainult küljed. Nüüd, 3D maailmas meil on ka kõrgus ja sügavus. Me suudame näha rohkemat, kui ainult ÜHTE külge.

Šeif on vist flatlandi teooria jagajate meelissümbol Laugh

Tsitaat:Nüüd, kui 3D inimene võrrelda 4D'ga, siis meie suudame tajuda hetkel vaid ÜHTE momenti, ühte ajahetke meie elus. 4D suudame me aga tajuda tervet aega. Vast sai selgemalt veidi, ei jaksa siia romaani kirjutada Smile'

Ma parandaks, sest tajuda saab ka minevikku ja tulevikku. Pigem pidasid sa vist ikka silmas mingis kindlas hetkes olemist. Ehk siis olemist praeguses hetkes. 4D aga eeldab olemist korraga terves ajas.

Tsitaat:5D - Väga ei erine 4D, vahe on ainult selles, et 4D me tajusime aega sünnist "praeguseni", siis 5D me suudame elada nagu mitut reaalsust korraga. Ehk siis, sa saad kohe testida/kontrollida, et nii, nüüd, kui ma siin muudaks seda, siis mis tulevikus saaks.

Mitte ainult tulevikus... seda tuleviku muutmist said juba 4D harjutada. 5D hakkad mängima oma erinevate paralleelsete kehastustega.

Tsitaat:.. edasi, kõrgemates dimensioonides, asja mõte jääb samaks. Ainult, et aeg ja ruum, mida tajuda suudame, läheb suuremaks. Tekib metsikult palju reaalsusi, kõik suudavad kontrollida universumi käitumist/muutusi/lõppu. Vaatad, et nii, kui me selle päikese laseme õhku, siis tulevikus juhtub nii ja nii Smile

Kõik suudavad ja teevad seda niigi juba hetkel, ent kahtlen, kas inimesena me kunagi sinna jõuame, ei oleks nagu mõtet. Inimeseks olemise juurde ei kuulu vastutus, seega ei saa sellist vastutust inimesele kanda anda. Liiati on see täiesti kasutu meile.

Tsitaat:.. mök-mök wink

Mök-mök oli mõeldud njuueidzlastele kes pasundavad, ent ei oska seletada. Nagu ma aru olen saanud ei ole sina kumbagi, seega miks tundsid end puudutatuna?

Tsitaat:Muidugi, see kõik võib olla total bullshit, aga vahva on ikka mõelda ja sellistel teemadel arutada. Kes leiavad, et see on täielik mõttetus ja pask, siis ma võin öelda, et nii palju, kui on erinevaid inimesi, nii palju on ka erinevaid arvamusi Smile Ega see midagi erilist ei muuda, kui sa siin kõvasti ulguma hakkad.

Vabandused, vabandused... pole mõtet oma sõnade ees vabadada, kuna kõik mida me räägime on õige ja vajalik mingil moel.

Tsitaat:Algselt postitas Salinger
Mõned ei saanud flatlandi teooriast aru xD seal ei püütud 2D olendeid näidata ega kirjeldada. Vaid anda aimu miks me ei näe ega saa katsuda kõrgemaid dimensioone. Sest olendid erinevates dimensioonides näeksid meie dimensioonis väga võõrad/ebaloomulikud või sürreaalsed välja. Sa/me ei saa ega oska ettekujutadagi, milline võiks välja näha olend teisest dimensioonist.

No nii keeruline see nüüd kah pole. Arvestades Horuse kirjeldatud 4D maailma või ka 5D maailma, kus füüsilisele mõõtmele tuleb juurde ainult aja mõõde ja vastavalt siis 5D maailmas reaalsuste reprodutseerimine, siis ei tohiks nende dimensioonide elanikud üldse erineda praegustest inimestest.
Vasta
4D aga eeldab olemist korraga terves ajas.

...., siis ei tohiks nende dimensioonide elanikud üldse erineda praegustest inimestest.

Kui 4D inimene on korraga terves ajas, siis millisena ta nähtavaks osutub 3D inimesele ja milline paistab 3D inimene talle?

Kui 4D inimene on korraga terves ajas, siis ta peaks korraga välja nägema ka nii imiku, täiskasvanu ja raugana.

Mõõtkavad ei klapi ju nagu hästi, siis kas erineva dimensiooni olendid on üleüldse võimelised teineteist nägema, ...või näevad kõrgema dimensiooni olendid vaid madalamaid...!?
Vasta
Just. Arvestades, et aeg teeb oma töö ja aeg meie mõistes muudab inimese keha, siis ei saa olla 4D maailma jaoks piisavaks seletuseks lihtsalt aja mõiste.
Vasta
Enamvähem see mida Horus kirjeldas toimub kvantmaailmas koguaeg.Raskem meile nähtav füüsiline reaalsus on selliste nähtuste eest "kaitstud".Juba aatomite tasandil füüsiline mateeria enam ei "lollita"Füüsika reeglid ilmselt jäävad kehtima ka tulevikus ja ärge lootkegi näha 4d inimest.Selliseid mõttemustreid on huvitav tekitada.Kasvõi lapake läbi relatiivsus ja erirelatiivsus teooriad.Või kujutage ennast liikuma valguskiirusega rongis ja tulistage liikumisuunas püssi.Vaadake mis juhtuma hakkab.Selliseid mõtteharjutusi on hulgem.Naiivne oleks aga väita,et inimene kunagi suudab valguskiirusega liikuda.Kui keegipeaks leidma ja kirjeldama/tõestama ,et inimolendi ja "hinge/energeetilise" olendi vahel on seos või on see sama(meie olemegi energeetilised olendid) Siis võiks hakata rääkima tajudest ja seadustest mis kehtivad energiatele.Sensitiivide jutt ja muude mula ei lähe arvesse.
Vasta
No kõiksepealt peakski alustama inimese definitsioonist. Inimesed on seotud füüsilise reaalsusega, mida nimetatakse ka kolmemõõtmeliseks reaalsuseks. Kui inimene peaks liikuma ühest mõõtmete süsteemist teise, siis lakkaks ta olemast inimene, kuna tolles uues kohas oleks ta juba keegi/miski muu.

Seetõttu on ka naljakas lugeda jutte sellest, kuidas inimene läheb üle 4D maailma. Ei lähe. Võibolla teadvus läheb, inimese kehastumise protsessis uus lüli nö. Ajaloost on teada näiteid, kuidas terved rahvused niiviisi uuele tasandile läksid, ent nad lakkasid olemast inimesed.

Selleks, et veidi seletada oma nägemust asjast, pean esmalt lahti harutama hinge olemuse. Hing on olemas igas ajahetkes ja kõikjal korraga, see on umbes nagu pidev eksistents 1D 2D 3D 4D 5D jne jne reaalsustes, kuid hinge olemasolu eesmärgiks on kogeda ennast läbi nende reaalsuste. Hing "mahutab ja mugandab" end teatud reaalsusesse et sealse reaalsuse olemust kogeda. 3D reaalsusesse sattudes loob hing endale füüsilise keha, mis on sellessamas reaalsuses hinge kajastus, tema väljund. Keha on hinge väljund, läbi mille hing suhtleb siinse reaalsusega. Hing ei koge reaalsuseid läbisegi, et ühes kehastuses oli punkt ja järgmises juba 25D või mis iganes. Kogemuste korjamine toimub järjest. Tihedamast dimensioonist hõredama suunas. Ja ühe etapi läbimiseks võib kuluda miljoneid kehastusi, mida kogenumaks muutub hing mingil tasemel, seda enam paralleelseid kehastusi ta suudab omada. Mida rohkem õpib hing tundma selle taseme eripära, seda enam suudab ta seda muuta (telekinees, ruumi ja aja mõjutamine jne jne.). Need on õppetunnid jumalaks saamisel, miljardite kehastuste järel on hing piisavalt võimekas, et muuta ja luua ise universumit, sealseid seaduseid luua ja tühistada. Kurioosum seisneb aga selles, et tolleks hetkeks, mil hing on sellise taseme saavutanud, ei vaja ta enam seda, ta ei oma vajadust muuta universumit eraldi, kuna ta teab, et universum ning kogu olemasolev ja olematu on niikuinii pidevas muutumises. Kõrgeim äratundmine on loomulikult minule hetkel kättesaamatu ja võib kuluda veel miljardeid kehastusi enne kui ma midagi hakkan sügavamalt mõistma, ent märgid näitavad siiski selles suunas - kõrgeim äratundmine on teada saamine, et tegelikkuses olid pidevalt selle kõrgeima äratundmise sees. Iga hetk ja iga kogemus, mis sa saavutad on ideaalne, täiuslik, kordumatu. Nii kogeb kõiksus läbi hingede iseenda (taas)avastamist.

Vasta
Hing on olemas igas ajahetkes ja kõikjal korraga...

Hing ei koge reaalsuseid läbisegi, et ühes kehastuses oli punkt ja järgmises juba 25D või mis iganes. Kogemuste korjamine toimub järjest.

Kui hing on kogu aeg kõikjal olemas, siis kuidas on tal mõtet mingeid etappe järjestikku läbida - ta ju läbib kõiki etappe nö. paralleelselt ja teab oma kõigi etappide kohta igal hetkel kõike!?
Vasta
Kui sa oled igas ajahetkes ja kõikjal korraga, siis mil moel sa koged neid kogemusi, mida on vaja ainult selles kindlas ajahetkes ja kohas kogeda?
Vasta
Ei saagi, aga oma eelmises postis Sa neid kahte asja korraga väitsid, ja seetõttu ka sellele niiviisi tähelepanu juhtisin.

Pigem käib see asi nii nagu näiteks Budism selgitab, et hing läbib erinevaid elusid ja tasemeid kooskõlas Karma seadusega, mida nimetatakse Sansaaraks. Olles jõudnud kõrgemale tasemele, siis taassündide ahel lõpeb ja hing on jõudnud Nirvaanasse.

[Muudetud: 10-12-2008 Weizen]
Vasta
Ei näe vastuolu. Hing on kõikjal ja korraga, ent selleks et kogeda, peab ta end tegema "väikseks" ja kehastuma tollele tasandile.

Budismi nägemus asjast on täpselt sama, lihtsalt sõnastus veidi teine.
Vasta
Celtic, tundsin ennast puudutatuna, kuna võtsin sõna 4D + teemadel ja kuna ma ei selgitanud oma esimeses postituses selgemalt seda teemat, siis tundus, nagu see mök-mök oleks olnud mulle.

Weizen ja Vogon, me ei saagi näha 4D inimesi.. miks, seda ma täpselt öelda ei oska. Võibolla meie mõtlemine ja aju on veel nii madalal tasemel, et me ei suuda neid endale tõlgendada. Ja lisaks, informatsiooni hulk, mis jõuab meie silmist ajju on ainult 1%. Ülejäänud 99% läheb kaduma ja kui see 4D ei ole materjaalne, siis on täiesti mõeldav, et me ei näe neid just see tõttu, et aju ei suuda tõlgendada. Võibolla ei ole 4D veel üldse olemas, aga see oleks nagu järgmine staaduim. Sest tegelikult, isegi kui me pildi praegu joonistame, on see 3D. Lihtsalt selle ruumilisus on väga väike. Samas pilt, mida me arvutis näeme, on puhas 2D. See jälle seab kahtluse alla selle, et hetkel on ainult 1 dimensioon (praegu siis 3D) korraga. Aga äkki on nii, et see 4 dimensioon on veel lihtsalt avastamata. Kui seda tehakse, saame kasutada kõike 4 dimensiooni... oeh, ei tea Smile
Ja 3D inimesed.. milisena me neid näeks.. ei tea, aga 2D näeme me praegu paberi peal, kindlasti siis me näeme ka 3D, kui me neljandasse kunagi jõudma peaks Bleh. Ja veel, muidugi ei suuda ükski keha meie füüsikaseaduste järgi liikuda valguse kiirusel, kuna valguse kiirusel on kogu keha mass muutunud liikumiseks. Ehk siis, valgusel, mis liigub valguse kiirusel, pole mass, on ainult kiirus.

Celtic, sinu postitus hingest on väga õige. Keha on lihtsalt hinge kehastus hetke dimensioonis(3D). Suurepärane!!

Ja kordan veel, ma ei oota seda aastat 2012 paaniliselt, lootes, et me nüüd astume 4D. Lihtsalt, huvitav on neid dimensioone uurida ja vaadata, mida inimese aju on kokku suutunud luua. Juba kõrgemad dimensioonid.. inimese aju on hämmastav!
Vasta
Ajalik ja ajatu
Lõplik ja lõpmatu

Inimene on ajalik, hing on ajatu - ta on alati olemas olnud ja jääb kestma igavesti.

Maa ja päikesesüsteem on lõplik, seevastu universum on lõpmatu.

Inimese elu, hinge ühe kehastusena, on lõpmatult tähtsusetu periood hinge ajatu kestvuse lõpmatus kulgemises. Inimene ja kogu meie tajutav maailm on võrreldes universumi lõpmatusega lõpmatult väike. Kogu selle ulatuse kontekstis tunduvad meie tegemised lõputult tähtsusetuna, ometi arvame me oma elu ja keskkonda, ning isegi hinge saatust võimaliku olevat otsustavalt mõjutada.

Mingi lõpmatu vastuolu tundub siin olevat selle mõõtepiirkonna, või dimensiooni, või veel millegi muuga.... wink
Vasta
Kas ma oled midagi valesti aru saanud ma nagu olen kuulnud ,et me elame 4d maailmas praegu et nagu 3 on ruumi mõõde ja üks aja mõõde!?
Vasta
Nii ta peaks olema jah.
Vasta
Aega ei loeta ametlikult ruumi osaks, sest Einsteini relatiivsusteooria on vähemalt selles osas lahtine.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  New Age õpetused on ohtlikud inimestele! Celtic 158 144,360 20-12-2025, 13:46
Viimane postitus: Kunglas
  Abi New Age-ga valeri 3 3,632 21-04-2011, 09:45
Viimane postitus: Müstik
  Ku Klux Klan tegutseb edasi ka 2009. aastal InDemand 4 3,435 25-02-2009, 08:17
Viimane postitus: excubitoris

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne