Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FILM: Kõrvalnähud
http://solariskino.ee/kinokavad/korvalnahud/

Oli huvitav. Mees sööb ühe kahtlase tableti ja on selle mõju abil praktiliselt geenius ja selgeltnägija...

Huvitavaks läks paraseisukohalt asi siis kui selgus, et eliidi hulgas, kuhu ta jõudis, tundis ta ära inimesed, kes tõenäoliselt tarvitasid sama ainet. Nende vahel oli juba arenenud ja arenemas konkurents. Nende keskendumis- ja töövõime ning teadmiste suurus oli "ebainimlik". Sealjuures ei teadnud keegi, kust need tabletid pärit on või mis on asja kõrvalmõjud. Kõrvalmõjuks aga on haigestumine ja surm. Õnneks ei olnud siiski tegemist action tagaajamisega tablettide pärast vaid vihje lõpus, et tõenäoliselt siiski kasutas peategelane oma geniaalsust ära kas uute varude tekitamiseks või permanentseks seisundi säilitamiseks...
Vasta
Tsitaat:On tõestatud, et inimesed kasutavad umbes 20 protsenti nende ajumahust...

Niisiis hakkab filmi tutvustus sellise lausega...
Igaks juhuks mainin, et sellist asja ei ole keegi kunagi tõestanud...
Naljakas muidugi, et nüüd on 10 protsendist juba 20 protsenti saanud.

Muidu tundub aga väga huvitav film olevat, tänud tutvustamast...
Vasta
See film (Limitless) on meil siin juba läbi jooksnud.
Film on vaadatav, aga ei midagi erilist. Isiklik hinne
6/10

Filmil on olemas ka eesti k. subtiitrid.
Vasta
Lisaks seda, et inimene kasutab "korraga" ~4-10% ajust, kuid ülejäänud 90% pole kasutu, vaid leiab rakendust teistes olukordades. Näiteks ei kasutata istumise ajal neid ajupiirkondi, mis innerveerivad jooksmisel vaja minevaid lihaseid. Seega polegi 100%-line aju kasutamise võime mõeldavki...
Vasta
(03-07-2011, 15:51 )neoon Kirjutas: Lisaks seda, et inimene kasutab "korraga" ~4-10% ajust, kuid ülejäänud 90% pole kasutu, vaid leiab rakendust teistes olukordades. Näiteks ei kasutata istumise ajal neid ajupiirkondi, mis innerveerivad jooksmisel vaja minevaid lihaseid. Seega polegi 100%-line aju kasutamise võime mõeldavki...

Sellest 10% jutust on meil eraldi vähemalt 2 teemat.

http://www.para-web.org/showthread.php?tid=4523

http://www.para-web.org/showthread.php?tid=570

Vasta
Konkreetse filmi point oli pigem selles, et inimne ei kasuta oma aju võimalusi piisavalt. Esimest korda pilli neelates seletas ka peategelane lahti, mida tundis, kuidas kõik kunagi nähtu ja kuuldu hakkas mühinal TEADVUSTUMA, ehk siis kuhugile salvestunud olekust ettemängitavasse olekusse tulema. Tavaolukorras on mälu ja tähelepanu küllaltki selektatiivsed, me paneme tähele asju, mille tähelepanemiseks oleme loonud kas teadlikult või alateadlikult (millegi mõjutusel) eeldused, ent kõik muu ei jõua meie teadvusesse. Küll aga salvestub kuhugi. Seega see 10/20% jutt tähendab pigem seda, et kasutame aju võimalusi alakasutatult. Täpselt nagu pasjanssi laduja ostaks ülikiire ja tipptasemel arvuti ent laokski seal ainult kaarte.
Vasta
Ma olen kohanud sellist mõtet, et mittemiski, mida me kinolinalt näeme (ehk, mida keski kirja paneb) ei tule päris tühjalt kohalt. Selle filmi juures jäi mind siiski painama mõte, et kui palju sellest võiks olla tõsi? Mitte see, et selline aine olemas oleks vaid see, et seda kuskil "ladvikus" siiski saada on...
Vasta
(06-07-2011, 20:44 )temimoor Kirjutas: Ma olen kohanud sellist mõtet, et mittemiski, mida me kinolinalt näeme (ehk, mida keski kirja paneb) ei tule päris tühjalt kohalt. Selle filmi juures jäi mind siiski painama mõte, et kui palju sellest võiks olla tõsi? Mitte see, et selline aine olemas oleks vaid see, et seda kuskil "ladvikus" siiski saada on...

Kummaline küll, aga tundub, et midagi selle kahtluse taga on.
Ehk,... no kaua me istume selle 10 v. isegi 20% ajuvõimekuse otsas - aeg nagu edasi liikuda. Vähemalt võrdselt kassatulude ootamisega, ootavad
filmi tegelikud tellijad, suurt läbimurret ülejäänule 90-80%le aju "uudismaadele"!
Ei tea ainult, millised võiksid olla selle kujutlusvõime horisondini ulatuva "uudismaa" kasutuselevõtu kõrvalnähud?
Vasta
(07-07-2011, 23:51 )Ott Sama Kirjutas:
(06-07-2011, 20:44 )temimoor Kirjutas: Ma olen kohanud sellist mõtet, et mittemiski, mida me kinolinalt näeme (ehk, mida keski kirja paneb) ei tule päris tühjalt kohalt. Selle filmi juures jäi mind siiski painama mõte, et kui palju sellest võiks olla tõsi? Mitte see, et selline aine olemas oleks vaid see, et seda kuskil "ladvikus" siiski saada on...

Kummaline küll, aga tundub, et midagi selle kahtluse taga on.
Ehk,... no kaua me istume selle 10 v. isegi 20% ajuvõimekuse otsas - aeg nagu edasi liikuda. Vähemalt võrdselt kassatulude ootamisega, ootavad
filmi tegelikud tellijad, suurt läbimurret ülejäänule 90-80%le aju "uudismaadele"!
Ei tea ainult, millised võiksid olla selle kujutlusvõime horisondini ulatuva "uudismaa" kasutuselevõtu kõrvalnähud?

No kui päris aus nüüd olla... Sarnane aine on 100% olemas ja ka tavainimesele leitav, (kas just tavainimesele väga lihtsalt, aga täiesti kättesaadav). KINDLASTI MITTE ei ole see TÄPSELT sama toimega mis filmis(tavakodanikule) Ained, mis tõstavad mõtlemisvõimet, õppimisvõimet, parandavad mälu, jne jne.

Teades nüüd asju, mida ei teadnud varem, olen kindel et keemia on siin maailmas meil kõikvõimas ning areneb uskumatu kiirusega ja ei imestaks isegi kui selline asi ka reaalselt eksisteeriks. Kuid sellisel juhul kindlasti kusagil sõjaväekasutuses, laborites, vb sealt ka välja jõudnud kuskile. Arvatavasti on ta siis palju hullemate kõrvalmõjudega. Näiteks, kui siin märgiti ära ajumahu kasutamise protsenti ja seda, et on aju kasutususel muude toimingutega, see ülejäänud 90 prossa, siis mõelge selle peale kui on suudetud panna kokku vastavad ained, mis panevad aju liikuma nii, et keskendub see ainult 100 protsenti näiteks mõttetegevusele, kuid samal ajal sa ennast liigutada ei saa, kuna muud lihased on halvatud ja aju nendega ei tegele. Ma ei ütleks, et see võimatu onSmile. Sellest tulenevalt ka kehvad tagajärjed...

Hakates vaikselt filmi lahkama ning otsima seda, kas ja mille pealt on selle filmi snitti võetud.... jõuate lõpuks välja ka selleni, mis tõestavad et sarnased ained on olemas. Selleks tuleb aga läbi töötada korralik kadalipp.Smile
Vasta
(29-05-2012, 23:51 )hon Kirjutas: "Sarnane aine on 100% olemas....."

(29-05-2012, 23:51 )hon Kirjutas: "..... ei imestaks isegi kui selline asi ka reaalselt eksisteeriks."
(29-05-2012, 23:51 )hon Kirjutas: ".....mis tõestavad et sarnased ained on olemas."

Mitte et ma noriks, aga lihtsalt riivas silmawink
Vasta
Vara on selliseid asju kasutusse lasta, me pole selleks veel valmis ja kui me saame selleks valmis, siis pole enam vaja Smile
Vasta
(30-05-2012, 00:35 )Päikeseinsener Kirjutas:
(29-05-2012, 23:51 )hon Kirjutas: "Sarnane aine on 100% olemas....."

(29-05-2012, 23:51 )hon Kirjutas: "..... ei imestaks isegi kui selline asi ka reaalselt eksisteeriks."
(29-05-2012, 23:51 )hon Kirjutas: ".....mis tõestavad et sarnased ained on olemas."

Mitte et ma noriks, aga lihtsalt riivas silmawink

HahaLaugh, sorry. Öine aeg teeb oma.

Viimasele- mingil määral sarnased ained on juba kasutuses. Lihtsalt tuleb üles leida. Minu teada Eestis neid veel hetkel pole, ja kas jõuavad, jään ka vastuse võlguSmile.

Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Mimino. Grusiinide tehtud film. isemaag 1 236 08-04-2026, 20:15
Viimane postitus: isemaag
  FILM: Vaimude väljaajaja (The Exorcist (1973) Ares 35 21,609 13-07-2025, 19:27
Viimane postitus: xcad
  Parim/lemmik film Indr3k 453 250,756 19-12-2024, 22:15
Viimane postitus: cambodia
  Film: Katõn excubitoris 21 13,296 15-04-2022, 18:01
Viimane postitus: vasamasa
  Film: Matrix henzukaz 54 38,711 26-12-2021, 23:37
Viimane postitus: Lynx Titan
  film (needus, neetud)/the conjuring Kahvanägu 6 3,737 25-12-2020, 23:41
Viimane postitus: Kahvanägu
  Film: lühifilmid zen faran 18 14,907 09-09-2020, 11:51
Viimane postitus: Vesilik
  Film: "Saladus: julge unistada", romantiline draama. Teloslane 0 2,238 07-09-2020, 12:10
Viimane postitus: Teloslane
  FILM: The Bad Batch. Lisaks Fairchild FH-227D Andides Tyto Alba 16 9,817 27-06-2020, 11:58
Viimane postitus: Tyto Alba
  Film maa all elavaist super-ussidest? hulkuv hing 8 5,935 04-03-2020, 10:34
Viimane postitus: xawa

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne