Küsitlus: Kumb oli enne kana või kanamuna?
Kokku 0 häält 0%
* Hääletasite antud valiku poolt. [Näita tulemusi]

•  Eelmine
  • 1
  • 2(current)
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 10
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kumb oli enne kana või kanamuna?
Kanamuna on muna mille munes kana.
Vasta
Meh... sama hästi võib ju öelda, et kanamuna on muna, mille sees on kana Smile ...või ei siis peaks äkki ütlema munakana... Bleh Vaata, kui sa ütleksid kana muna, siis saaks väita, et see muna on selle kana oma... kuid siis ei ole ka kindel, kust ta selle sai... munes ise või ostis turult... kanamuna munes kana vaid sellepärast, et sa arvad nii ja sina arvad nii vaid sellepärast, et teised seda arvavad... see on surnud ring...
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja durian
....kanamuna munes kana vaid sellepärast, et sa arvad nii ja sina arvad nii vaid sellepärast, et teised seda arvavad... see on surnud ring...

Parandage kui ma eksin aga...

kana munebki ju kanamune, midagi muud ta ei saagi ju muneda . Ma arvan nii, sest nii on seatud

Edit: typo

[Teadet on muutnud 6-4-2004 postitaja calitry]
Vasta
Mis se muna on üldse.
Arvan et mingil hetkel hakkasid eluvormid paljunema sedasi -
Exole tegid seal oma biznessi... pooldusid... pühast vaimust, mis iganes. Kui kord aeg küpseks sai, tuli aeg väki vingerdis ilmale tuua... no tuli ta siis sellises soojas membraanis näiteks. Ajapikku, nagu teada, leidis loodus parema lahenduse ja membraan-ollus hakkas muudkui kõvemaks minema... voila, muna !!!
Kana ei olnud kindlasti enne muna. Ennem oli roomaja>dinosaurus>(areneb linnuks)>kana>muna... muna oli tglt seal roomaja juures juba....

Lõpetuseks et... ennem oli uss kes munes muna, millest tuli kana. <Väga suurtes raamides Laugh
Vasta
loom! loe mis enne kirjutatud oli! igast dinode munad olid jah ammu olemas aga KANAMUNA ei olnud platsis enne KANA .. see oli eelmisel lehel 4 korda ilmunud.

ja durian: kanamuna vihjab, et tegu on kana munaga. kõlab loogiliselt?
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja loom
Mis se muna on üldse.
Arvan et mingil hetkel hakkasid eluvormid paljunema sedasi -
Exole tegid seal oma biznessi... pooldusid... pühast vaimust, mis iganes. Kui kord aeg küpseks sai, tuli aeg väki vingerdis ilmale tuua... no tuli ta siis sellises soojas membraanis näiteks. Ajapikku, nagu teada, leidis loodus parema lahenduse ja membraan-ollus hakkas muudkui kõvemaks minema... voila, muna !!!
Kana ei olnud kindlasti enne muna. Ennem oli roomaja>dinosaurus>(areneb linnuks)>kana>muna... muna oli tglt seal roomaja juures juba....

Lõpetuseks et... ennem oli uss kes munes muna, millest tuli kana. <Väga suurtes raamides Laugh

Seda jah..aga meil käib jutt sellest, kas enne oli kanamuna või kanaBleh ja sel juhul oli enne juu kana. Mingi suvaline muna oli jah enne kui kana

Krt vähemalt oleme fyb-ga sama poolel

Vasta
Aga kana oligi ju uss. Alguses ei olnud sellist asja nagu kana... oli mingi... krdi kana-uss-saurus-lind. LaughLaugh
Vasta
mis kuradi uss Laugh dinosaurus ei ole mingi uss ilmtingimatta.
Vasta
Alguses oli uss (no madu noh). Või on sul mingi veel tuusam teooria? :o
Sestap polegi õige öelda millal sai kanast kana.
Vasta
mida ma siis paar posti tagasi rääkisin?
Vasta
Sorry, my bad. Aga no ütleme, et olen dinosaurus ja munem ühe membraani[nagu loom ütles], siis aga vaatan , et see laspuke on kaitsetu. Järgmine kord teen talle kesta ümber. Nüüd munen uuesti, nüüd tuli päris õige muna. See on siis ikkagi dinosauruse muna juu,sellest ei saa järsku kanamuna. Kanaga oli sama moodi. Kõigepealt oli kana ja siis nii edasi..
Kui sa prooviks seda ussi juttu vähe rohkem lahti seletada..preagu ei saa eriti pihtaBleh

Krt olen ise ka juba segaduses...aga jään endale kindalks enne oli kana!

Vasta
Eiei... dinosaurused arenesid pikkamööda lindudeks... ega kana mingi eri liik samal ajal polnud. Sellele piisavalt tõendeid (leitud osaliselt sulgedega kaetud raptoreid jne).
Ussiest arenesid saurused, saurustest linnud (kanad)

[Teadet on muutnud 6-4-2004 postitaja loom]
Vasta
Eiei... dinosaurused arenesid pikkamööda lindudeks... ega kana mingi eri liik samal ajal polnud. Sellele piisavalt tõendeid (leitud osaliselt sulgedega kaetud raptoreid jne).

No aga siis ta polnud veel kana juu...kui ta sai kanaks, siis ta sai alles kanamuna muneda..enne võis ta neid ussimune ja mida veel muneda. Kanamune sai alles siis munema hakata kui ta kanaks sai
Vasta
Mul on miski aimdus , et sellest teemast siin saab meie foorumiajaloo kõige pikem teema Laugh

Aga rääkides asjast - mina ei saanud enam mittemidagi aru, kas muna või kana. Täielik segadus on. Üks ütleb ühte, kordab teist ja irvitab neljanda üle. Nojah, mina irvitan kah, saamata aru, mille üle ma siis täpselt irvitan.
Nojah, niipalju kui mina asja mõistan, siis ei saanud olla ei muna enne kanata ega kana ilma munata. St mõlemad pidid olema üheaegselt.
Lähtudes puht füsioloogilisest aspektist, teame ju, et kanamuna on tegelikult kana munarakk. Samas enne kui sai olla kana pidi olema muna. Aga kuidas. Mingi ürgkana? Aga kuidas tema siis sai tekkida? Ürgmuna? Võeh.

Ühesõnaga, mõlemad pidid juba algselt olema olemas. Ja kui siis kana enne, mis oli valmis munema muna. St. Kana sees pidi olema muna. Kuidas see sinna sai, ma ei oska öelda. Ufod? võlukunst? maagia? Ei tea.
Vasta
aga kuidas üldse määrata evolutsiooni. Põhimõtteliselt peaks munas olev kanapoeg täpselt sarnanema oma vanematele. Aga siis ei saa toimuda evolutsiooni. Et saaks olla evolutsioon peab järglane natikene arenema edasi oma vanematest. Aga püüa siis määrata täpne hetk mil loom sai kanaks. See on võimatu. Sama hästi võiks leida täpse kevade alguse päeva. Aga seda ei ole kuna maakera poolused muutuvad sujuvalt.

[Teadet on muutnud 6-4-2004 postitaja sildude]
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja henzukaz

...Samas enne kui sai olla kana pidi olema muna. Aga kuidas. Mingi ürgkana? Aga kuidas tema siis sai tekkida? Ürgmuna? Võeh.

Mina arvaks, nagu loom, et kana arenes mõnest ürgsest linnust. Aga selle peale pole tõesti mõelnud, et kuidas see muna kana sisse sai...arvatasti arenesid siis kanadega samal ajal "isased kanad"Laugh ehk siis kuked. Ja nende kahe koostöö lõpetuseks siis munes juba olemasolev kana kanamuna, mitte vastupidi.
Vasta
ÜRGKANA ONGI SEE USS... ei jõua kohale kuidagi... küsimus on siiski kuidas tekkis üldse muna, et mis selle muna munes.

Ega mune ainult kanad mune,,, yrg-ussid rahvas, yrg-ussid Laugh

its all in the wurmsLaugh
Vasta
me räägime juba teisest teemast..

KAS siin valitseb nüüd ühine arvamus, et:
Dino, kes munes kana, kes munes esimese kanamuna.
Kana ja siis Kanamuna?? Siin kisub vaidlus teemast mööda!

[Teadet on muutnud 6-4-2004 postitaja fyb]
Vasta
No pole mõtet ju rääkida kas oli lihtsalt kana või muna... hu gives a shit... huvitavam on hoopis see saamise lugu.
Vasta
ÜRGKANA ONGI SEE USS... ei jõua kohale kuidagi... küsimus on siiski kuidas tekkis üldse muna, et mis selle muna munes.

Ega mune ainult kanad mune,,, yrg-ussid rahvas, yrg-ussid Laugh

Oi krt....segdus kaitseliinis...
Ma ei saa enam üldse aru...Oli Suur Pauk...arenes elu, bakterist arenes dinosaurus, temast arenes ürguss, kes juba oma esivanem eeskujul munes mune. Siis temast arenes kana, kes ürgussi eeskujul munes. See muna millest arenes kana oli jah enne, aga see muna mille munes juba kana, see oli ikka pärast kana.
Vasta
Pauk>eluvorm>uss>munes membraani>membraan kõvastus>arenes saurus>munes ikka mune edasi>arenes lind>ikka muneb, siiamaani
Vasta
ÜRGKANA ONGI SEE USS... ei jõua kohale kuidagi...

ma ei mõista, kuidas saab kana defineerida ussiks? Isegi siis kui tegemist on ürgkanaga. Toome näite : Ma ei saa kassi defineerida koeraks, sest ta lihtsalt ei ole seda. Olgu, võime rääkida, et (ürg)kanad arenesid ussidest või siis ussid munesid kanamune. Aga me ei saa kunagi öelda, et (ürg)uss ongi (ürg)kana. Darwin, vana seltsimees, pööras hauas ringi praegu sinu jutu peale loom Bleh
Vasta
fyb...tule appi :o

Hmm ma võib olla hakkan juba asjast aru saama... nii kaua olen juba mõelnud selle peale... sa mõtled vist nii..et dinosaurus munes muna, sellest, kes munast tuli arenes kana..seega oli enne ju muna kust arenes kana...HA ma sain pihta. Enne oli muna!
Vasta
Lugesin just sellist asja Laugh.
Enne esimese päris kana sügoot i(viljastatud munarakk), oli ainult mitte-kanad. Sügoot on ainuke koht kus DNA mutatsioonid saavad luua uue looma, ja sügoot paikneb kana munas. Seega pidi olema muna enne.

Shock howstuffworks.com > muna oli enne Shock (kuid ei öeldud et kanamuna)

[Teadet on muutnud 6-4-2004 postitaja fyb]
Vasta
miks te arvate, et üldse sai kõik alguse paugust???

Kõigepealt tehke täielikult 100% kindlaks, kuidas üldse esimene elu tekkis maal ja siis võib edasi minna vast keerulisemate eluvormide juurde...

natu tsitaati:
Ligaya: Kas ma olen ainuke kes arvab et abs KÕIK on maaväline?
Tutanhamon: Siin on mitmeidki vendi, kes peavad tervet maakera tulnukate loominguks. Nii et ilmselt vastus on: ei ole üksi Smile

et siis jah....rohkem ma ei kommenteerigi...

----------------

täiesti masendav, selle ajaga kui ma oma ühe posti valmis jõudsin kirjutada tekkis siia vahele veel mingi 5 postitustBleh

[Teadet on muutnud 6-4-2004 postitaja hiidlane]
Vasta

•  Eelmine
  • 1
  • 2(current)
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 10
  • Järgmine 

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  "Darwini eksitus" - tõsiseltvõetav uurimus või muk Jason 323 130,831 02-04-2019, 03:38
Viimane postitus: Tyto Alba
  Loch Nessi koletis Nessie? Müüt või tõelisus? Tutanhamon 153 71,460 10-05-2018, 13:42
Viimane postitus: seenetoorik
  Sõnajalaõis - olemas või legend?? Keits 81 49,485 22-06-2014, 07:54
Viimane postitus: Elessandra
  Video, kas kass oli eelmises elus inimene? zepac 3 4,883 08-04-2011, 19:27
Viimane postitus: Päikeseinsener
  nõiaring või seenering freak 15 12,148 08-01-2006, 20:55
Viimane postitus: zed
  Päev pärast homset - reaalsus või ulmekas? (sisaldab spoiler Pitsu 47 19,418 10-05-2005, 15:20
Viimane postitus: Kivikas

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne