•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8(current)
  • 9
  • 10
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nostradamus ja muud prohvetid
Budismi kosmilised nägemused on tõesti erinevad. Ei loe näiteks välja vihjeid Nibiru kohta ja ka maailmalõpu käsitlus on erinev. Milliste kosmiliste näitajate baasil algas Kali-juuga ehk praegune Hävingu ja Pimeduse Ajastu just aastal 3103 eKr on raske ütelda aga olen kindel, et inimesed armastasid omavahel sõdida ka tunvalt varem.
Vasta
On ka sarnasusi, eriti muistsete aegade kirjeldustes.
Näiteks Sakjamunile, meile teadaolevale Buddhale, eelnenud Kaasjapa olevat elanud Lanka saarel ehk Atlantis-kultuuris umbes 48 000 aastat tagasi koos Sakjamuni ehk Gautama eelmise kehastusega.
Ka lääne ennustajad on rääkinud, et Islam saab oma võimu alla pool maailma ja sulatab endasse ristiusu. Kes see täpselt oli, keegi mäletab?
Eraldi võib ära tuua veel Helena Blavatsky üles kirjutatud ennustused:
- Aastal 2000 on Hiina ja Jaapan maailma võimsamad riigid.

- Iga sajandi lõpul toimub Läänes vaimne inspiratsioon idamaiste gurude suunamisel. Eriti märgatav ja suur saab olema aastate 1975 - 2000 vaimne uuenemine.

- Parapsüühilisi võimeid areneb üha rohkem, eriti Põhja-Ameerikas. Põhja-Ameerika ja eriti Kalifornia saab paljude uuendusliikumiste sünnimaaks.

- Okultne keskus, samuti Tiibeti budismi keskus, siirdub vähemalt mingil määral Tiibetist läände.
Mainin juurde, et ka Eestis on nüüd Tiibeti budismi õppimise keskus:
http://www.rigpa.ee/
Lisaks veel Drikung Kagyu Ratna Shri Keskus Tallinnas:
http://www.drikung.ee/keskus.html
Pärnus Tiibeti meditsiini keskus.

- Ristiusk kaob mõne sajandiga peaaegu täielikult.

- Ajalooline uurimus teeb vapustavaid avastusi, muuhulgas Sinkiangi aluskultuurist Turkestanis, India kultuuri sünnist, Egiptuse püramiidide saladustest, gnostitsistlikust algkristlusest ja Atlantisest.
Osa Blavatsky üles kirjutatud ennustusi on juba täide ammu läinud, aga ootan juba pikemat aega, millal just see viimane täitub!
Gnostitsistlikust akgkristlusest on ka eesti keeles juba raamatuid ilmunud, samuti Atlantisest, aga Egiptuse püramiidide saladuste üldsusele teatavaks saamine viibib siiani...

Ka teised teosoofia juhid on teinud ennustusi inimkonna arengu kohta.

Leadbeateri järgi tekivad selle sajandi lõpul Euroopa Ühendriigid, mis saavad alguse majanduslikust ühinemisest. Pekka Ervast rääkis Põhjala Valgest Riigist, siis Põhjamaade ja Baltimaade vaimsepõhjalisest liidust, mis meenutab eesti munga Vahindra, "Balti budistliku arhipiiskopi", utoopiat Pan-Baltoonia liitriigist.

Roerichi järgi ähvardab 20. s. lõpul inimkonda 3. maailmasõda, aga seda saab ära hoida või piirata tugeva rahutööga. Roerich väitis olevat saanud Tiibetist teadmise, et lohemao aastal (1988) ja sealt edasi toimub kommunismimaades suuri muutusi, muuhulgas liberaliseerumine.
Tundub, et ennustas õigesti?

Ka pühak Vahindral, esimesel eestlasest pühakul, oli tuleviku ettenägemise võime. Oma 1928. a. ilmunud raamatus "Tulevane Pan-Baltoonia Ilmariik" ennustas ta 22. detsembril 1926 Riias peetud jutluses (niisiis 14 a. ette!) Balti riikide kadu: "Öö on külm ja pilkaselt pime, taevast ei paista kuud ega ühtegi tähte, Baltimere rannikul on kuristik kuristiku kõrval.

- Eestlased, lätlased ja leedulased, tehke aru oma majapidamisest ja heitke endist juutide ike, nende oopimlikult uimastav usk ehk juutide mütoloogia!

Kui teie seda ei tee, siis kuulutan ma teile kurva häälega ja prohveti keelega: häda! häda! häda! sest ma olen selgeltnägija ja näen oma vaimusilmaga Moskvasse kokkukogunud juutide kohutavat laagrit ja sõjaleeri.

Nende sõjastaap on valmis ja ootab silmapilku, millal võib Eestit, Latvijat ja Lietuvat kohutavasse kuristikku tõugata, et siis Kremlist see 3. internatsionaaliline juutide staap võiks kogu terve Baltimere ranniku ja tema rahvaste üle valitseda."
Eks temagi ennustanud ju õigesti?
Aga ehkki see tekst on päris pikk, ei ole siin ju kõiki ennustusi antud.
Keda idamaade ennustused huvitavad, siis võib ju lisaks uurida veel Tiibeti ja india astroloogide ennustusi tulevikusünduste kohta.
Vasta
History kanalilt selline dokumentaal Nostradamuse ennustuste kohta:
http://topdocumentaryfilms.com/the-lost-...stradamus/
Vasta
(21-11-2011, 01:42 )ykskuukiir Kirjutas: History kanalilt selline dokumentaal Nostradamuse ennustuste kohta:
http://topdocumentaryfilms.com/the-lost-...stradamus/
Vana saade, aga vahet pole..
Kui Nostradamus oli nii kõva ennustaja ja viitas 9/11 katastroofile järgnevalt..
[Pilt: lostbookofnostradamusto.jpg]
[Pilt: thumbs_114542-magic-marker-icon-alphanum...l-sign.png]
[Pilt: 110908towers.jpg]
..., siis kui kõvad ennustajad olid need, kes kujundasid veidi enne 9/11-te järgnevad plaadid..
http://www.itsaboutthattime.net/photos/c..._music.jpg
http://whatisthepyramid.com/wp-content/u...future.jpg
Vasta
Tänud ykskuukiir selle lingi eest! Smile
Seal on ilusti lühidalt kirjas mis see Nostradamuse Vatikani kood on ja lühivideo ka juures!
Ühes eestikeelses Nostradamuse raamatus oli küll kirjutatud, et Nostradamus ei ole üldse midagi Ameerika kohta ennustanud, aga ehk ei olnud selle raamatu autor selle koodiga veel tutvunud?
Muidu Nostradamus (1503-1566) oli sel ajal kui Kolumbus Ameerika avastas, 11 aastane.
Ameerika avastati teadaolevalt küll juba palju varem, aga siiski tähistati just 1998.a. Kolumbuse reisi 500 aastapäeva.
http://www.ohtuleht.ee/74061

Sellest Nostradamuse kadunud raamatust tegin eespool juttu märtsikuus postituses 131.

Enza Massa leidis selle Rooma Rahvusraamatukogust juhuslikult 1994.a. See salapärane käsikiri nimega "Nostradamuse Vatinicia kood" on kirjutatud 1629.a. Seal on huvitavaid illustratsioone ja ühe peal on tossav torn.
Miks see just 11.septembrit peaks kujutama?
Äkki peaks hoopis vaatama 3 osalist videot, kus Nostradamuse koodist ehk sellest kadunud käsikirjast seoses aastaga 2012 juttu?
http://www.youtube.com/watch?v=jF0CHi1RX...re=related

Vaadake see 3 osaline video üle ja andke teada, mida avastasite!Smile
Vasta
VironShamani viisakad ja lahked vastused ajasid mind astroloogilise ajaga tutvuma ja jõudsin sealt Nostradamuseni. Wikist kahjuks mitte kaugemale kuna sealt vaatas vastu tekst, ja esimesel pilgul üsna tõeselt paistvalt, et Nostradamus on ise spetsiaalselt öelnud, et ta ei nimeta ennast prohvetiks. Samuti selgub, et "ennustused" on teiste inimeste teksti järgi kokku pandud. Seda kinnitavat ka tema raamatu pealkiri (kes vana prantsuse keelt paremini teavad, oskavad ehk öelda kas wikis kirjutatu on õige) "Les Propheties de M.Michel Nostradamus" mis on tegelikult kaheti mõistetav: "Nostradamuse ennustused", mida see raamat ei ole, ja "Ennustused, kirja pandud Nostradamuse poolt", mida see raamat tegelikult on. (a title that, in French, as easily means "The Prophecies, by M. Michel Nostradamus"—which is what they were—as "The Prophecies of M. Michel Nostradamus", which, except in a few cases, they were not, other than in the manner of their editing, expression and reapplication to the future).)

Tundub, et osad inimesed lihtsalt tahavad kangesti oma samme ennustuste järgi seada...
Vasta
Kui sa astroloogiaga tutvuda tahad, siis selleks on hoopis muud teemad.
Kui Nostradamusega, siis eesti keeles on raamatuid küllaga ilmunud.
Jean Jovaliste. „Hämmastavalt ajakohane Nostradamus.“
Olion,1993.
A.T. Mann. „Nostradamus ja „Sadakonnad“.“ Rmt: „Millennium.“, 1997, lk. 77-108.
„Mida ennustas Nostradamus.“ Pärnu, 1993.
Paul Roland. „Millennium.“ Tln. 1999, lk. 68-71.
Peter Lorie. „Nostradamus. Tuleviku kavandid 2003-2025.“ Ersen, 2003.
Damon Wilson. „Suur prohvetiraamat.“ Kunst, 2006.
Jo Durden Smith. „Nostradamus & teised prohvetid ja ennustajad.“Tln. 2010.

Ennustused (katräänid), pani ta kirja kreeka oraakli Didyma prohvetite maagilist meetodit kasutades. Need ilmusid kolmes köites. „Centuries astrologiques“ esimene väljaanne ilmus 1555, täielik väljaanne 1568. Seitsmes sadakond trükiti poolikult.
„Sadakonnad“ kujutavad ennustusi, mis kirjeldavad sündmusi 16.saj-st kuni IV a.tuhande keskpaigani (s.o. peaaegu 2000 aastat ette). Arvatakse, et paljud neist on juba täitunud, näit. Suur Prantsuse Revolutsioon, Nõuk. Liidu lagunemine jpm

Lisaks "Sadakondadele" andis Nostradamus välja ka iga-aastaseid Almanahhe 15-16 aastat ühtejärge. Almnahhid ilmusid 2-3 korda aastas ja sisaldasid kokku vähemalt 6338 ettekuulutust.

Lisaks peaksid sa ehk teadma, et astroloogia on vanim teadus, millele inimkond end pühendas. Astroloogiaga tegeldi V-Egiptuses, Babüloonias, Kreekas, Indias, Hiinas, moslemite ja maiade juures. Babüloooniast pärinevad kaldealased (7.saj e.Kr) olid antiikmaailma peamised astroloogia levitajad.

Teadusliku käsitluse andis astroloogiale Claudius PTOLEMAIOS, kes 2.saj. kirjutas teose "Nelikraamat". Ta oli ka silmapaistev geograaf ja matemaatik.
tema koostatud planeetide liikumiste matemaatilisi tabeleid kasutasid astronoomid ja astroloogid veel 17.saj.
Ptolemaiose teos "Tetrabiblos" ("Nelikraamat") andis astroloogiale teadusliku käsitluse.
Nii et kui tahad põhjalikult astroloogiaga tutvuda, siis tuleks sul alustada Ptolemaiosest, tema kohta on wikis asjalik artikkel:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ptolemy
Vasta
(26-09-2013, 21:17 )Müstik Kirjutas: Kui sa astroloogiaga tutvuda tahad, siis selleks on hoopis muud teemad.
Kui Nostradamusega, siis eesti keeles on raamatuid küllaga ilmunud.

Mis oli Sinu arvates kage posti mõte? Lugesid Sa selle mõttega läbi ja said sõnumist aru?
Vasta
Ditto, Faraday, aga ka ilma selle kommentaarita oleksin Müstikule vastanud, et "Ma tutvusin Nostradamusega ja leidsin, et suure tõenäosusega on mulle Nostradamuse ennustustega kärbseid pähe aetud ja siin teemas täiesti vale asja üle arutletud".

PS! Unustasin lisada, et "kärbseid pähe aetud " tähendab, et Nostradamus ei ole ennustaja ega prohvet.
Vasta
Selles mõttes on kagel õigus, sest paljud Nostradamuse kohta ilmunud raamatud, mis tänapäeval tema ennustuste nime all välja antud, pole teps mitte selle esialgse raamatu tõlked.
Ja selles mõttes ka, et Nostradamus ei ole ennustaja ja prohvet, ta nimelt oli kunagi seda.
Ta sündis 14.dets.1503 ja suri 2. juuli 1566.
Elu lõpuaastail kiusati teda Salonis taga ja ta sulgus oma kabinetti ega lahkunud sealt aastaid. Siis ta alustaski oma kuulsate ennustuste kirjutamist.
Nostradamus on maetud Saloni St Laurenti kiriku Jumalaema kabelisse.
Vasta
(26-09-2013, 21:36 )Müstik Kirjutas: Ja selles mõttes ka, et Nostradamus ei ole ennustaja ja prohvet, ta nimelt oli kunagi seda.
Nostradamus on ise spetsiaalselt öelnud, et ta ei nimeta ennast prohvetiks. Ja tema ennustused on teiste pealt maha kirjutatud.
Vasta
(26-09-2013, 21:56 )kage Kirjutas:
(26-09-2013, 21:36 )Müstik Kirjutas: Ja selles mõttes ka, et Nostradamus ei ole ennustaja ja prohvet, ta nimelt oli kunagi seda.
Nostradamus on ise spetsiaalselt öelnud, et ta ei nimeta ennast prohvetiks. Ja tema ennustused on teiste pealt maha kirjutatud.
Mis mõttes kirjutas maha, mis ta maha kirjutas, katräänid?
Troll võib ka ütelda, et ta pole troll, see ei muuda midagi ning ei tähenda, et ta troll ei ole.

Vasta
(26-09-2013, 21:56 )kage Kirjutas: Nostradamus on ise spetsiaalselt öelnud, et ta ei nimeta ennast prohvetiks. Ja tema ennustused on teiste pealt maha kirjutatud.

Tohoh! Kus köites ta seda küll ütles?
Nostradamuse katräänid ilmusid kolmes köites. „Centuries astrologiques“ esimene väljaanne ilmus 1555. 1557 oli lisaks varasematele trükitud 289 uut katrääni. Selles oli Seitsmes sadakond trükitud poolikult, sisaldas vaid 40 värssi. Oletatakse, et need jäeti raamatu lühendamise huvides trükkimata.
1561 avaldati "Sadakonnad" esimest korda Pariisis tervikuna. 7.sadakond jäigi aga poolikuks, ehkki Nostradamus kirjutas pühenduskirjas Henry II-le, et värsse on kokku tuhat.

Eesõna on säilinud ladina keeles. See on pühendatud tema pojale Caesar Nostradamusele ja kannab daatumit 1.märts 1555. Kolm päeva hiljem oli teos juba trükis.
Seal ütleb ta muuhulgas järgmist:
"Niisiis mu poeg, hoolimata su õrnast ajust võid sa kergesti mõista, et asju, mis peavad toimuma, võib ennustada taeva öiste valguste järgi, mis looduslikud, ja prohvetliku vaimu kaasabil; ometi ma ei võta endale ei prohveti nime ega meelevalda; olen surelik inimene, kes saadud inspiratsioonist hoolimata ei jõua taevale lähemale, kui on mu jalad maapinnal."

See on ainus lõik, mis ma leidsin selle kohta, mis ta prohvetluse kohta öelnud.
Lisaks on Nostradamus korduvalt väitnud, et tema ennustused on kooskõlas ristiusu ja pühakirjaga. Ei tasu unustada, et ta oli sügavalt usklik kataoliiklane.
Ta nimetati ka kuningas Charles IX ihuarstiks, kuningas ja kuninga ema Katariina käisid tal Provece´is külas, et temalt tähtsais asjus nõu küsida. Katariina oli lasknud Soissons´ lossi ehitada vaatetorni ja Loire´i-ääresse Chaumonti lossi maagilise vaatetorni. Ja kutsus Nostradamuse sinna. Samal ajal käisid tema vastu ägedad rünnakud, kirjutati teravaid pamflette ja muud jama tema kohta. Tema kaasaegsed olid tema peale kadedad.
Muidu näib, et Nostradamus toetas pütaagorlaste õpetust maailma ajaloost kui ühest katkematust ahelast, millel igal sündmusel on oma koht ja arv.
Ta püüdis oma ennustustest eemale peletada koos võhikutega ka pealiskaudsed astroloogid.
"Sadakondades" avaldatud enustuste täitumise täpsus ja suur ajaline ulatuvus näitab, et ta sai maailma kaugema tuleviku suhtes jumalikult inspireeritud nägemusi.
Vasta
(27-09-2013, 13:21 )Müstik Kirjutas: "Sadakondades" avaldatud enustuste täitumise täpsus ja suur ajaline ulatuvus näitab, et ta sai maailma kaugema tuleviku suhtes jumalikult inspireeritud nägemusi.

Tohoh. Ma ei tea ühtegi tema poolt tehtud etteennustust mis oleks täitunud täpselt ja ajaliselt. See kui seosetust tekstist otsitakse välja suvaline tõlgendus ei ole kohe kindlasti mitte täpne ennustus. Aga kes tahab võib isegi viljaringidelt leida täpseid päikselaikeBleh
Ennustan, et kunagi talvel hakkab sõda ja teine sõda hakkab kunagi suvel ja siis on veel üks sõda kevadel ja üks sõda sügisel. sadade aastate pärast saate alles aru, et mul oli õigus. Saab sellist täpset ajalist etteennustust nimetada ennustuseks? Sadade aastate pärast saab. Saab väita, et näe, Faraday teadis, et see sõda hakkab talvel. Lihtsamini enam ei mõistnud seda lahti seletada.
Vasta
(27-09-2013, 13:41 )Faraday Kirjutas: Tohoh. Ma ei tea ühtegi tema poolt tehtud etteennustust mis oleks täitunud täpselt ja ajaliselt.

Isegi Nostradamuse eluajal täitunud ennustustest ei tea?
Kui sa ei tea, siis ei ole mõtet foorumis ka praalida sellega, et sa mitte midagi ei tea.

Vasta
(27-09-2013, 13:54 )Müstik Kirjutas:
(27-09-2013, 13:41 )Faraday Kirjutas: Tohoh. Ma ei tea ühtegi tema poolt tehtud etteennustust mis oleks täitunud täpselt ja ajaliselt.

Isegi Nostradamuse eluajal täitunud ennustustest ei tea?
Kui sa ei tea, siis ei ole mõtet foorumis ka praalida sellega, et sa mitte midagi ei tea.

Kui sa tead, siis palun postita üks ennustus mis on täitunud ja mida saab üheselt mõista enne täitumist. Üks konkreetne ennustus koos konkreetsete daatumitega.
Vasta
Neid tõlgitud katrääne teemas juba küllaga.
Iseasi on tõlgendused, tõlgendusi on erinevaid. Vali teemast välja, millist tõlgendust sa ei usu, nimeta ka tõlgendaja ja kirjuta põhjus miks sa täpselt ei usu.
Vasta
(27-09-2013, 14:27 )Müstik Kirjutas: Neid tõlgitud katrääne teemas juba küllaga.
Iseasi on tõlgendused, tõlgendusi on erinevaid. Vali teemast välja, millist tõlgendust sa ei usu, nimeta ka tõlgendaja ja kirjuta põhjus miks sa täpselt ei usu.

Ma rääkisin ennustusest mida saab võtta üheselt ilma suvaliste tõlgendusteta. Kui sa tead sellist ennustust mida ma silmas pidasin siis postita. Mina ei tea midagi peale suvaliselt tõlgendatavate muinasjuttude.
Vasta
Räägi siis edasi, teema on juba sedavõrd ammune ja need asjad juba ammu teemast läbi käinud. Olen oma arvamused öelnud ja neid kordama ei plaani hakata.

NB! Teema on loodud aastal 2003.
Vasta
(27-09-2013, 14:38 )Müstik Kirjutas: Räägi siis edasi, teema on juba sedavõrd ammune ja need asjad juba ammu teemast läbi käinud. Olen oma arvamused öelnud ja neid kordama ei plaani hakata.

Ära korda. Too näiteks esile üks täitunud ennustus ja seleta see lahti. Ja näita, et teistsugune tõlgendamine on väär. Suudad sa seda? Ehk siis arutleme ühe ja konkreetse ennustuse üle sinu valikul.
Vasta
Ma olen seda juba teemas teinud.
Ja jumala pärast, käitu ikka džentelmenina. See tähendab: ära käi peale. Mul pole aega Nostradamuse katrääne momendi lugeda. Sa peaksid ju teadma, et neid on nii palju. Ja nad on nii vastuolulised.
Nostradamuse teemale olen juba niigi palju aega kulutanud.
Kui sind nii väga Nostradamus huvitab, siis võta raamatukogust mõni teos ja tegele sellega, nimekirja Nostradamuse teostest tõin eespool.
Vasta
(27-09-2013, 14:53 )Müstik Kirjutas: Ma olen seda juba teemas teinud.
Ja jumala pärast, käitu ikka džentelmenina. See tähendab: ära käi peale. Mul pole aega Nostradamuse katrääne momendi lugeda. Sa peaksid ju teadma, et neid on nii palju. Ja nad on nii vastuolulised.
Nostradamuse teemale olen juba niigi palju aega kulutanud.
Kui sind nii väga Nostradamus huvitab, siis võta raamatukogust mõni teos ja tegele sellega, nimekirja Nostradamuse teostest tõin eespool.

Sul pole ju neid vaja lugeda. Sinu teadmistega tulevad nad sul une pealt. Pigem on asi selles, et selliseid ennustusi ei ole lihtsalt olemas. Minu pakkumise mõte oli selles, et kuna mina loetust hoolimata ei ole sellist ennustust leidnud siis arutleks koos mõne ennustuse tõsiseltvõetavuse üle. Kuna sa ei soovi seda siis ilmselt ei ole ka sinul sellist ennustust pakkuda.
Vasta
(27-09-2013, 13:21 )Müstik Kirjutas: Tohoh! Kus köites ta seda küll ütles?
Mis mõte on mul kuhugi viidata kui mitte midagi ei loeta?
(27-09-2013, 02:59 )levis Kirjutas:
(26-09-2013, 21:56 )kage Kirjutas:
Mis mõttes kirjutas maha, mis ta maha kirjutas, katräänid?
Kui keegi suudab mõistlikult wikis kirjutatu kohta midagi öelda või viidata, siis palun väga, sest minu öeldu põhineb seal kirjutatul. Ja pole mõtet ilma lugemata hakata ütlema, et wiki pole mingi infoallikas.
Vasta
Vahelduseks võiks vahel ka seda lugeda, mida Nostradamus ise on kirjutanud.
Antud juhul kirjutas ta prohvetluse kohta oma kuulsa raamatu eessõnas järgmist:

"Niisiis mu poeg, hoolimata su õrnast ajust võid sa kergesti mõista, et asju, mis peavad toimuma, võib ennustada taeva öiste valguste järgi, mis looduslikud, ja prohvetliku vaimu kaasabil; ometi ma ei võta endale ei prohveti nime ega meelevalda; olen surelik inimene, kes saadud inspiratsioonist hoolimata ei jõua taevale lähemale, kui on mu jalad maapinnal."

Lisaks ütlesid sa ka seda:

"Ditto, Faraday, aga ka ilma selle kommentaarita oleksin Müstikule vastanud, et "Ma tutvusin Nostradamusega ja leidsin, et suure tõenäosusega on mulle Nostradamuse ennustustega kärbseid pähe aetud ja siin teemas täiesti vale asja üle arutletud".

Siit küll aru ei saa, et sa ainult wikiga tutvusid.
Nostradamusega tutvumine tähendab Nostradamuse eluloo ja katräänidega tutvumist. Tõsi ma ei lugenud Wiki artiklit üle, aga kuna Nostradamusest on juba aastast 2003 foorumis räägitud, siis ei pidanud ka seda vajalikuks. Teema ise vastab ju paljudele küsimustele. Ka ei ole keegi varem siin minu teada väitnud, et Nostradamus ei kirjutanud oma katrääne ise.
Teema muuseas ei hõlma ainult Nostradamust ja prohvetiks ta ennast tõepoolest ei nimetanud. Kuidas ta saigi? Ta ometi ei saanud katoliiklasena end panna samale joonele kui Piibli prohvetid. Smile
Vasta
(27-09-2013, 16:01 )Müstik Kirjutas: Siit küll aru ei saa, et sa ainult wikiga tutvusid.
(26-09-2013, 20:29 )kage Kirjutas: Wikist kahjuks mitte kaugemale kuna sealt vaatas vastu tekst, ja esimesel pilgul üsna tõeselt paistvalt, et Nostradamus on ise spetsiaalselt öelnud, et ta ei nimeta ennast prohvetiks. Samuti selgub, et "ennustused" on teiste inimeste teksti järgi kokku pandud.

Toon ilma tõlkimata wikis oleva ära ja kui kellelgi on wikis viidatud materjalide kohta midagi asjalikku öelda, siis palun.

Research suggests that much of his prophetic work paraphrases collections of ancient end-of-the-world prophecies (mainly Bible-based), supplemented with references to historical events and anthologies of omen reports, and then projects those into the future in part with the aid of comparative horoscopy. Hence the many predictions involving ancient figures such as Sulla, Gaius Marius, Nero, and others, as well as his descriptions of "battles in the clouds" and "frogs falling from the sky."[43] Astrology itself is mentioned only twice in Nostradamus's Preface and 41 times in the Centuries themselves, but more frequently in his dedicatory Letter to King Henry II. In the last quatrain of his sixth century he specifically attacks astrologers.

His historical sources include easily identifiable passages from Livy, Suetonius, Plutarch and other classical historians, as well as from medieval chroniclers such as Geoffrey of Villehardouin and Jean Froissart. Many of his astrological references are taken almost word for word from Richard Roussat's Livre de l'estat et mutations des temps of 1549–50.

One of his major prophetic sources was evidently the Mirabilis Liber of 1522, which contained a range of prophecies by Pseudo-Methodius, the Tiburtine Sibyl, Joachim of Fiore, Savonarola and others (his Preface contains 24 biblical quotations, all but two in the order used by Savonarola).[b] This book had enjoyed considerable success in the 1520s, when it went through half a dozen editions but did not sustain its influence, perhaps owing to its mostly Latin text, Gothic script and many difficult abbreviations. Nostradamus was one of the first to re-paraphrase these prophecies in French, which may explain why they are credited to him. It should be noted that modern views of plagiarism did not apply in the 16th century. Authors frequently copied and paraphrased passages without acknowledgement, especially from the classics. The latest research suggests that he may in fact have used bibliomancy for this—randomly selecting a book of history or prophecy and taking his cue from whatever page it happened to fall open at.[2]

Further material was gleaned from the De honesta disciplina of 1504 by Petrus Crinitus,[44] which included extracts from Michael Psellos's De daemonibus, and the De Mysteriis Aegyptiorum (Concerning the mysteries of Egypt...), a book on Chaldean and Assyrian magic by Iamblichus, a 4th-century Neo-Platonist. Latin versions of both had recently been published in Lyon, and extracts from both are paraphrased (in the second case almost literally) in his first two verses, the first of which is appended to this article. While it is true that Nostradamus claimed in 1555 to have burned all of the occult works in his library, no one can say exactly what books were destroyed in this fire.

Only in the 17th century did people start to notice his reliance on earlier, mainly classical sources.[c] This may help explain the fact that, during the same period, The Prophecies reportedly came into use in France as a classroom reader. [45]

Nostradamus's reliance on historical precedent is reflected in the fact that he explicitly rejected the label "prophet" (i.e. a person having prophetic powers of his own) on several occasions:[46]

Although, my son, I have used the word prophet, I would not attribute to myself a title of such lofty sublimity – Preface to César, 1555 (see caption to illustration above)[47]

Not that I would attribute to myself either the name or the role of a prophet – Preface to César, 1555[47]

[S]ome of [the prophets] predicted great and marvelous things to come: [though] for me, I in no way attribute to myself such a title here. – Letter to King Henry II, 1558[48]

Not that I am foolish enough to claim to be a prophet. -- Open letter to Privy Councillor (later Chancellor) Birague, 15 June 1566[46]

His rejection of the title prophet is consistent with the fact[49] that he entitled his book (a title that, in French, as easily means "The Prophecies, by M. Michel Nostradamus"—which is what they were—as "The Prophecies of M. Michel Nostradamus", which, except in a few cases, they were not, other than in the manner of their editing, expression and reapplication to the future).
Vasta

•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8(current)
  • 9
  • 10
  • Järgmine 

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus