Postitused: 6,717
Teemad: 63
Liitus: Dec 2015
Just vandenõuteooria südamesse! Küsimus miks? Kellelgi oli väga vaja. Aga kellel? See "keegi" omab SUURT võimu kõikjal maailmas, putja, tramp, terve EU ja kõik muud riigid v.a. 3tk.? Lukašenko ei ole loll.....vähemalt mitte teistest palju lollim. Kellele kuulub valgevene keskpank? Palju on seal massone ja muid "tegelasi"? Võin eksida (vist) keskpank KUULUB VALGEVENE RIIGILE. Palju sorose "ühendusi"? Nagu pole nii ka neis teistes 3-s riigis. Võin muidugi eksida ja vist eksingi! Aga kuidagi loogiliselt näpp näitab sinnapoole. Arhondid, inimkonna põlisvaendlane saatan ja UFO-d jätame algul välja. Need alles siis kui kohe kuidagi muidu asjad paika ei loksu. Mingi ülemaailmne varade ja võimu ümberjaotamine ja selle ajendiks on COVID-19.....vandenõuteooria muidugi. Tohutu rahatrükk, kired ja suure tähtsusega otsused: hiinast tootmise väljatoomine....see pole üldse odav lõbu, eriti kui hiina teeb takistusi, WHO rahastamise piiramine, venemaal digi koonddslaagri katsetus, proovida kas EU-s saab inimesi hirmutada koju jääma, kollavestid tänvatel minema j.n.e. Tõesti kõigile valitsejatele ja valitsustele midagi, just midagi. Kõik leidsid koroonas midagi kes liitlase kes vaendlase kes niisama katsetamise ajendi. Muidugi kohe algul jutud, et "maailm peale koroonat pole endine", kas hoiatus või lihtsalt julge konstateering? Ja kõikjal on tsenaarium sarnane "rahvuslike" eripäradega......kus keppidega, kus trahvidega, kus hea või halva sõnaga! Lambukesed tuleb ju karjas hoida! Ja see on teatavasti karjakoera (valitsuse) ülesanne.......aga karjakoeral on ka peremees, seda ei tohi unustada! Ja peremees kas on ikka vaba.....järsku ka tema peab kellegiga või millegiga konsulteerima ja LUBA küsima? See ongi asja lõplik tuum mida meie tavakodanikud ei saa kunagi teadma!
Postitused: 418
Teemad: 25
Liitus: Mar 2016
(15-04-2020, 19:26 )xcad Kirjutas: Arhondid ja UFO-d jätame algul välja. Nii tápselt tead kohe nende môtlemist, tehnoloogijaid, vôimalusi ja IQ taset?
Inimene on valmis hävitama enda ümbert raha saamiseks kõik elava ja alles siis saab ta aru, et raha ei kõlba süüa!
(Indiaani ütlus)
Postitused: 621
Teemad: 11
Liitus: Jun 2018
20-04-2020, 08:30
(Seda postitust muudeti viimati: 20-04-2020, 08:42 ja muutjaks oli Kunglas.)
xawa Kirjutas:kannab globaalne Koll nime Koroona viirus.
Irooniliselt,toimib ka eitamise suunal.
Koroonat eitama paneb samuti hirm. Paneb looma kaitsemantrat hirmutava reaalsuse vastu.
Mitte erinev stiil kui et maa lame ja jumal päästab.
Seejuures mida rohkem oma enese varju eitatakse seda sügavamad hirmud on
-mida suuremad silmad hirmul seda hääm inimene nende taga ehk hirmu looja..
Surma lähedus toob enese varju lähemale, hirmude vabanemine toob " Looduse" lähemale.
Ongi kuidas globaalne koll krooni annab, ilma liigse müstikata.
Vabandan üle targutamast elementaarset.
Postitused: 3,164
Teemad: 12
Liitus: Aug 2010
(20-04-2020, 08:30 )Kunglas Kirjutas: xawa Kirjutas:kannab globaalne Koll nime Koroona viirus.
Irooniliselt,toimib ka eitamise suunal.
Koroonat eitama paneb samuti hirm. Paneb looma kaitsemantrat hirmutava reaalsuse vastu.
/.../
Surma lähedus toob enese varju lähemale, hirmude vabanemine toob " Looduse" lähemale.
Kas igasugune mitte kartmine on eitamine? Ma ei arva nii. Praegune aeg võimaldab just surmaga sõbraks saada, tänu koroonale, ja seda ilma hirmuta. Raske harjutus, kui oled massimeeles sees, sest massimeeles elab koroonakoll
Jah. Mõtlesin sedasorti vaimlust mis ütleb et 'koroonat ei ole olemas.'
Postitused: 3,433
Teemad: 29
Liitus: Jul 2011
20-04-2020, 17:46
(Seda postitust muudeti viimati: 20-04-2020, 17:50 ja muutjaks oli Minaelan.)
Arvan, et siinne teema on parem oma mõtet kajastada.
Praegu on hea jälgida, milline riik millest huvitatud on ja kuidas nad oma rahvast hindavad...tuleviku plaani silmas pidades.
Vene, Hiina, India, Filipiinide, Põhja-Korea jne liidrid karistavad oma kodanikke füüsilise vägivallaga. Neile on võim ja diktaatorlus oluline.
Rootsi, kes juba viimase sõja käigus oli neutraalne, võtab praegu sama positsiooni. Tal on aga ka tagamõte. Vananev ja vähenev rahvas ei too majandusele kasu. Seega lubati riiki sadutuhandeid migrante, viirus saadab "pikale puhkusele" vanurid ja elu läheb edasi.
Taanlastel, islandlastel, soomlastel, norralastel ja sakslastel on pisut rohkem hoolivust oma rahvast. Nad püüavad majandust ja sotsiaalset elu päästa.
Eestlased ...vaatavad, mis teised teevad ja siis otsustavad...
Kuid nad (eestlased) ei julge enam innovaatilisi maailma mõjutavaid samme teha. Kardavad mitte niivõrd selle pärast, mis oma rahvast saab, vaid selle pärast, mida teised "suurrahvad" mõtlevad meist. Sellest on kahju.
Oma hinge kuulates ei saa sa teha muud, kui ainult täiuslikke valikuid.
Õpi selgeks reeglid, siis tead, kuidas neid korralikult eirata.
Dalai-laama
Postitused: 329
Teemad: 4
21-04-2020, 02:04
(Seda postitust muudeti viimati: 21-04-2020, 03:19 ja muutjaks oli säga.)
Ei usu, et praegu on aega mõelda, mida teised arvavad
Postitused: 174
Teemad: 3
Liitus: Sep 2018
(20-04-2020, 09:34 )Mannu Kirjutas: Praegune aeg võimaldab just surmaga sõbraks saada, tänu koroonale
Selgitad ehk, mida tähendab surmaga sõbraks saamine?
(22-04-2020, 02:02 )Fenkol Kirjutas: (20-04-2020, 09:34 )Mannu Kirjutas: Praegune aeg võimaldab just surmaga sõbraks saada, tänu koroonale
Selgitad ehk, mida tähendab surmaga sõbraks saamine? CC õpetustes surm on nõuandja võiks ka õelda "sõber". Kellelt alati küsida oma tegevuste üle....omavad need üldse tähtsust? Ja surm see kõigi lõpetaja on alati läheduses "vasaku õla taga" metafoorselt väljendatuna. Koroonaga seoses on ainult hirmu kaudu ja hirmu, teadmatust külvatakse meelega
Postitused: 1,951
Teemad: 37
Liitus: Oct 2010
Kas toimub omamoodi globaalne rituaal ? Muust maailmast eraldamine,Isolatsiooni surumine(tavapärasest erinevad mõtted ja meeleseisundid),ohverdus (varasemast elustiilist/normaalsusest loobumine),traumeerimine (iga päev sureb nii ja nii palju ja kui sa õue lähed oled potentsiaalne mõrvar oma viiruse levitamisega),rituaal-maski kandmine(minu kandis iga õhtu kell 8 usinalt pekstakse viis minutit potte-panne ja plaksutatakse juba kuu aega,kerstident tahtis tulesid vilgutada),teadmatuses hoidmine,ärevuse tekitamine (ei tea kaua see jama kestab ja mis saab peale seda) ja siis lõpuks kohanemine/harjumine uue normaalsusega.Mida rohkem rituaali korrata,seda effektiivsem..
(22-04-2020, 02:02 )Fenkol Kirjutas: Selgitad ehk, mida tähendab surmaga sõbraks saamine? Sa tead seda isegi ja kindlasti paremini kui mina.
Kuula nt Sven Grünberg, Hallo Kosmoses https://arhiiv.err.ee/vaata/hallo-kosmos...ilar-52293, kuskil saate keskpaigas räägib, et miks budism nii palju kannatustest räägib, ja eriti koht, kus G. rääbib Preatonist tehtud filmist.
Ei ole vaja kastaneedalust ega suurt uinamuinat , VanasRoomaski oli "memento mori".
Postitused: 174
Teemad: 3
Liitus: Sep 2018
22-04-2020, 12:53
(Seda postitust muudeti viimati: 22-04-2020, 13:01 ja muutjaks oli Fenkol.)
Pole oluline, mida mina tean. Kui sellel peatuda, siis minu jaoks parim õpetaja sel teemal ehk Argo Moor, Kõnelused surmaga. CC on ka hea. Uinamuinana võib tunduda see, mis ei kõneta või mida ei suudeta veel tajuda. Aga siin foorumis saab väljendada omi kogemusi ja kokkupuutepunkte.
Sestap minu jaoks ei sobi pandeemia situatsioon n-ö surmaga sõbrustamiseks, see on teine tasand, teine teadmine. Viirus õpetab kohanemist ja ellujäämist - ta ise on kohaneja ja ellujääja.
Mis hirmutamist puudutab, siis see on vaid vaatepunkti, ehk isikliku otsuse küsimus.
Toon ka lihtsa paralleeli, film telkust, mida kordusest veel näha saab, Klaasloss, peategelane Woody Harrelson on rebel mees ja n-ö vabadusvõitleja, kes oma perele lõi eriskummalise kasvukeskkonna. Nägi enamat, kui keskmine aju ja kirus ka valitsejaid, unistas suurelt, kuid ellu sellest midagi viia ei suutnud. Surivoodil tuli talle äratundmine umbes sellises sõnastuses: kogu elu jahtisin ma deemoneid väljaspool, kuni sai selgeks, et nad elavad mu enda sees.
Ehk et süüdistades ümbritsevat, vahet pole, kas õiglaselt või mitte, ei tee sa enesele muud, kui toidad deemonit enda sees - hirmu.
* surmaga sõbrustamise harjutamine praegu, eriti, kui see n-ö uus teema, viib jälle jaanalinnuefekti, hea põhjus pista pea liivasse ja jätta vahele hetke õppetund - elu.
Kes aga kardavad....ansip ja fooliummüts TOIMIB! Pidi parem terve "kookon" teha kas pähe või kogu ansipile?:
https://www.youtube.com/watch?v=eOKXKbFYpwM
Siin hirmujuttu 5G-st ja selle kasutamisest:
https://www.youtube.com/watch?v=h6dx4-58MT4
......
Ma ei taha hirmutada ega midagi tõestada! Lihtsalt sellised imelikud lingid mis "koroonakampaania" ajal on üles laetud....
Postitused: 3,433
Teemad: 29
Liitus: Jul 2011
Me elame üle selle viiruse, nagu oleme elanud ka kõik teised taolised või ka raskemad. Meie all mõtlen inimkonda.
Tegelikult ma püüan praegu mõista, kes oli selle taga? Ja mis kasu ta sest saab ja mida alatut te veel välja mõtleb?
Oma hinge kuulates ei saa sa teha muud, kui ainult täiuslikke valikuid.
Õpi selgeks reeglid, siis tead, kuidas neid korralikult eirata.
Dalai-laama
(22-04-2020, 12:53 )Fenkol Kirjutas: Sestap minu jaoks ei sobi pandeemia situatsioon n-ö surmaga sõbrustamiseks, see on teine tasand, teine teadmine. Viirus õpetab kohanemist ja ellujäämist - ta ise on kohaneja ja ellujääja.
/.../
* surmaga sõbrustamise harjutamine praegu, eriti, kui see n-ö uus teema, viib jälle jaanalinnuefekti, hea põhjus pista pea liivasse ja jätta vahele hetke õppetund - elu. Olgu, ma oleks pidanud oma nägemuse lahti rääkima. Praegu võib olla hea aeg ja mõnele vb ka mitte, kuid üldiselt toob koroona surma olemasolu inimeste teadvusesse ja see on hea.
Lääne kultuuris on surm tabuteema, kus rohkem, kus vähem. Grünberg oma loengus rääkis, et Rootsis on matused korraldatud nii, et ei nähtaks kadunukest, ei nähtaks kirstu ega mulla kukkumist kirstule. Ma ei tea, kas ja mil määral see tõsi on. Preatoni filmis Preatoni (pane tähele - Itaalia, kus nüüd surm möllab) ütles, et tema jaoks pole surma olemas, ta elab nii nagu elaks ta igavesti. Ma pole ise filmi näinud, aga oletan et umbes nii võis see olla küll.
Nüüd tänapäeva esoteerika - küll kardetakse surnud sugulaste pilte seinal, küll urni toariiulil, küll surnud sugulaste nägemist unes. Loetelu pole lõplik. Paljudes vanades kultuurides maeti surnud toa põranda alla, küla lähedale, toodi kondid tuppa, variante oli palju. Nüüd aga tahetakse märgata ainult elu, ja seda probleemideta meelelahutuslikku elu, mitte päris elu. Inimeste surelikkus on ära unustatud. Nooruse, nooruslikkuse kultus. Kuid mina olen tähele pannud, et surma lähedus muudab inimese targaks. Vähemalt mõnel juhul. Ta suudab eristada olulist ebaolulisest, inimese enda südamesoove ühiskonna pealepakutud eesmärkidest. Üks harjutus: kui sa teaksid, kindlalt, et sul on elada jäänud ütleme 2 aastat, ja mingeid vaevusi ei ole. Kas sa jätkaksid sellise eluga nagu seni, sama töö, elukoht, igapäevaelu, või tahaksid oma viimased aastad elada nii nagu sulle meeldib? ... /ärge tõlgendage seda egoistlikult, surma kõrval inimene ei ole nii palju egoist selles halvas mõttes. Mida kahetsetakse surivoodi? Keegi ei kahetse, et oleks pidanud rohkem tööd rabama või teistelt rohkem raha koorima./
Surm on küll esiplaanilt kõrvale tõrjutud meil, kuid alateadvuses elab ta ikka ja seda hullemini hirmutab. Niipalju et on vaja iga vaikusehetk mingi välise infomüraga (meelelahutus, rahvahulk, tühjajutuajamine jpm) täita. Koroona teeb maailma natuke vaiksemaks ja mõtlikumaks, arvan ma.
Ma ei ole suurem asi sõnasepp, aga loodan, et oli arusaadav.
29-04-2021, 08:07
(Seda postitust muudeti viimati: 29-04-2021, 08:07 ja muutjaks oli Kunglas.)
(27-04-2021, 18:33 )Kunglas Kirjutas: HOW I FEEL ABOUT PANDEMIC "FACTS" | Jason Silva
Hea sõnastus.
Pole peavool vs. vastuvool, on "voolude narmastik."
Peavool on kõige laiem vool, tunnel, mida mööda käijaid kõige rohkem.
Peavoolust eralduvad narmasvoolud.
Viimasel ajal, peavool on hakanud intensiivselt "narmastuma," ei olegi justkui peavool enam.
Pole võimalik öelda milline vooludest kannab endaga rohkem 'objektiivset konsensust.'
'Ontoloogiline ebakindlus' kasvab.
jne
"Tõejärgne ühiskond" 
Sobib siia teemasse ka.
Paatost üle vindi, tavaliselt jätan vaatamata sellised, aga sisu ju õige.
29-04-2021, 18:44
(Seda postitust muudeti viimati: 29-04-2021, 19:30 ja muutjaks oli xcad.)
Postitused: 777
Teemad: 46
Liitus: Mar 2010
Mis saab siis kui söögi alla ja söögi peale vaid hirmu külvata?
Moonika Helme: me viljeleme ideoloogiat, mis kultiveerib lootusetust ja ennustab surma
https://epl.delfi.ee/artikkel/93306511/p...stab-surma
Postitused: 777
Teemad: 46
Liitus: Mar 2010
20-02-2022, 13:10
(Seda postitust muudeti viimati: 20-02-2022, 13:12 ja muutjaks oli xawa.)
Kui nüüd inimkond on koroonahirmu vastu paari aasta jooksul juba suht "tundetuks nüpeldatud" tuleb taas fookusi nihutada. Paari kuu eest üritati Põhja-Korea teemat taaselustada, aga nüüd leiti parem teema millega õudu külvata - Putin ja Vene-Ukraina vaheline võimalik sõjaoht. Kauaks seda jätkub ja mis on järgmine hirmukampaania näitab vaid aeg.
Postitused: 1,480
Teemad: 18
Liitus: Oct 2010
(22-04-2020, 17:16 )Mannu Kirjutas: (22-04-2020, 12:53 )Fenkol Kirjutas: Sestap minu jaoks ei sobi pandeemia situatsioon n-ö surmaga sõbrustamiseks, see on teine tasand, teine teadmine. Viirus õpetab kohanemist ja ellujäämist - ta ise on kohaneja ja ellujääja.
/.../
* surmaga sõbrustamise harjutamine praegu, eriti, kui see n-ö uus teema, viib jälle jaanalinnuefekti, hea põhjus pista pea liivasse ja jätta vahele hetke õppetund - elu. Olgu, ma oleks pidanud oma nägemuse lahti rääkima. Praegu võib olla hea aeg ja mõnele vb ka mitte, kuid üldiselt toob koroona surma olemasolu inimeste teadvusesse ja see on hea.
Lääne kultuuris on surm tabuteema, kus rohkem, kus vähem. Grünberg oma loengus rääkis, et Rootsis on matused korraldatud nii, et ei nähtaks kadunukest, ei nähtaks kirstu ega mulla kukkumist kirstule. Ma ei tea, kas ja mil määral see tõsi on. Preatoni filmis Preatoni (pane tähele - Itaalia, kus nüüd surm möllab) ütles, et tema jaoks pole surma olemas, ta elab nii nagu elaks ta igavesti. Ma pole ise filmi näinud, aga oletan et umbes nii võis see olla küll.
Nüüd tänapäeva esoteerika - küll kardetakse surnud sugulaste pilte seinal, küll urni toariiulil, küll surnud sugulaste nägemist unes. Loetelu pole lõplik. Paljudes vanades kultuurides maeti surnud toa põranda alla, küla lähedale, toodi kondid tuppa, variante oli palju. Nüüd aga tahetakse märgata ainult elu, ja seda probleemideta meelelahutuslikku elu, mitte päris elu. Inimeste surelikkus on ära unustatud. Nooruse, nooruslikkuse kultus. Kuid mina olen tähele pannud, et surma lähedus muudab inimese targaks. Vähemalt mõnel juhul. Ta suudab eristada olulist ebaolulisest, inimese enda südamesoove ühiskonna pealepakutud eesmärkidest. Üks harjutus: kui sa teaksid, kindlalt, et sul on elada jäänud ütleme 2 aastat, ja mingeid vaevusi ei ole. Kas sa jätkaksid sellise eluga nagu seni, sama töö, elukoht, igapäevaelu, või tahaksid oma viimased aastad elada nii nagu sulle meeldib? ... /ärge tõlgendage seda egoistlikult, surma kõrval inimene ei ole nii palju egoist selles halvas mõttes. Mida kahetsetakse surivoodi? Keegi ei kahetse, et oleks pidanud rohkem tööd rabama või teistelt rohkem raha koorima./
Surm on küll esiplaanilt kõrvale tõrjutud meil, kuid alateadvuses elab ta ikka ja seda hullemini hirmutab. Niipalju et on vaja iga vaikusehetk mingi välise infomüraga (meelelahutus, rahvahulk, tühjajutuajamine jpm) täita. Koroona teeb maailma natuke vaiksemaks ja mõtlikumaks, arvan ma.
Ma ei ole suurem asi sõnasepp, aga loodan, et oli arusaadav.
Aga miks peaks inimene ainult enne surma elama nii, nagu talle meeldib ? Siia peab kohe tooma sisse selle mälu kustutamise . Kui inimene mäletaks oma eelmisi elusid, kas ta üldse enam taaskehastuda tahaks ? Sureks kohe sünnitusel ? Ma arvan, et just see ongi see peamine põhjus, miks me mälu ära kustutakse . Aga eriti julm on see, et mina arvan, et mingeid eelmisi elusid ei olegi. On esivanemate mälu ja võib olla nende teod, mida siis sobival hetkel nähakse kas hoiatusena või meeldetuletusena . Kogu see esoteerika on üks paras ämblikuvõrk, mis püüab inimest ikka tegelikkusest eemal hoida .
|