•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9(current)
  • 10
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jutuajamised oma Teejuhiga
(05-06-2020, 21:34 )Laupäev Kirjutas: Hakkab silma huvitav paralleel. Eespool oli märgitud, et kui hing kehastub, siis umbes ainult 30% ulatuses, ülejäänud 70 jääb nö kõrgemaks minaks. 30% ei ole tervik kuid mida rohkem on tal ühendust ülejäänud 70ga, seda terviklikum, TERVEM, ta on. Eesti keel pole ainuke, kus TERVE tähendab nii tervislikku seisundit kui terviklikkust. Terves kehas TERVE vaim...

Tore tähelepanek, Laupäev. : )
Kuigi... tegelikult käib ideaalis vist lausa teistpidi: terve vaim tingib terve keha.
Keha haigestubki väidetavalt seetõttu, kui vaimul ei lasta olla justnimelt terviklik ehk puhas, ehk on igasuguse soga, hirmude jms. jama ballasti alla mattunud. Valgus ei kuma enam nö. läbi.
Kuigi... haigused on sisuliselt ka nagu märguanded. Noet... võta midagi ette mitte vaid väliste vahenditega vaid olemuslikult oma siseseadistuste tasandil. Mh?

Vasta
Nii ma asja näengi: terve (terviklik) vaim tingib terve (tervisttäis) keha. See, et "terves kehas terve vaim" ütluse mõte on pöördunud tagurpidiseks ja eeldatakse, et läbi keha treenimise peaks vaimuasjad ise paika loksuma, viib vigastusteni.
Vasta
Arutlesime ühes väiksemas ringkonnas vaimse ärkamise teemadel ja selline tegelane nagu ego tuleb ikka ühes või teises kontekstis mängu vaata siis kustpoolt tahad.
Lõpuks tundus, et see ego on juba mingi eraldiseisev koll meie sees, kes aina toimetab ja korraldab ja valdavalt kõik ka nässu keerab.
: )

Igatahes tegin siis sellel teemal taas juttu ka oma Teejuhiga.

* Mis on ego?
- Ego on (inimese) terviku osa, mis avaldub läbi mõistuse seadistuste/konstruktsioonide omadusega varjata /kujund: käed silmadel/ avarduvat vaadet oma potensiaalile.

* Miks ta inimesele loodud on?
- Et mõistmine inimese terviklikkusest ei summeeruks liiga üheseks või kitsaks.

* Hm. Sa oled rääkinud, et just liiga keerukalt mõtlemine pole kuigi ok?
- Inimene oma tervikus on väga keerukas ehk paljukihiline. Ego on lihtsalt üks neid kihte. See on nagu aste, mille läbimisel on võimalik liikuda ülespoole.

* Siiski tundub, et sellest tegelasest on rohkem kahju kui kasu. Mh?
- Inimese areng ei ole mõõdetav kahjus või kasus. Oluline on mõsta seda, et kõik astmed, millised iganes nad evolutsioonis poleks, loovad liikumise. Liikumine on aga energia (mõeldud on ka molekulaartasandit) ja teadvusele olemuslik.

* Ehk Sa tahad öelda, et ka näiteks taandareng on areng?
- See, mida te nimetate taandarenguks on alati ajutise omadusega. Vaimu olemus tõukab inimese hinge varem või hiljem kasvõi tuhandete aastate möödumisel oma suundumusele tagasi. Ehk Universaalse Terviku poole. See kutsumus on kõigis ja kõiges.
* Ehk jumala poole?
- Jah.

/Olin juba tegelikult unine, kuid tahtsin ikka veel mingit kokkuvõtet või miskit./

* Kui sa võrdleksid ego millegagi... noh... mingi esemega või... noh... kujundiga... mis see oleks?
- Ego on nagu võnge. /Näitab laine sarnast kujundit/ Ta võib olla hüplikum /näitab suuri, tervama tipu ja põhjaga sakke/... või tasasem /näitab laugjat lainet/.
Mida suurem on amplituud, seda rahutum meel, mida rahulikum laine, seda rahulikum meel. Kuni lõpuks teadvuse väljad ühtlustuvad. Kõik hakkab töötama sünkroonis.

* Selle võnke muutumisel täiesti laugjaks ja tasaseks ego seega kaob?
- Ei. Ta loovutab oma kihi järgmisele sellega kokku sulades.

* Seega... Sa tahad öelda, et ilma egota me ei läbikski seda teekonda ja ei suudaks muutuda noh... paremaks?
- Jah. Ego pole vaenlane vaid nagu range Õpetaja, kes ei anna oma õpilastele tunnistust vaid kohalkäimise eest. : )

/Nüüd tundsin, kuidas lai naeratus üle mu näo valgus./

* Mis ego kõige paremini nö. lahustab?
- Sinu naeratus. : )
* Sohh?
- Ehedas (seestpoolt tulevas) naeratuses viibimine on viibimine hetke kohalolus. Selles avaldub jumal osadele inimestele fragmentaalselt kuid kõige täpsemini.

/Ja nüüd mul meenus Buddha naeratus ja Mona Lisa oma naeratuse müsteeriumiga ja hiljuti avastatud naeratuse meditatsioon ja ka see, et üks mu lähedastest armsatest inimestes, kes on ammu siitilmast lahkunud... kuid temaga rääkimisel vahest küsin, et on tal ehk mingeid nõuandeid mulle.
Ta ütleb alati, et "kullake, naerata, lihtsalt naerata."

* Sisemised naeratused päästavad maailma?
- Jah. See pole üldsegi võimatu.

http://ärkaja.com
https://xn--rkaja-fra.com/showthread.php?tid=15&page=4
Vasta
Ma ühe asja veel Naudi kirjutisele lisaks.
Ilma egota (vastupeegeldus ehk Kuu) pole võimalik Valgustumine...Smile
Vasta
(09-06-2020, 16:27 )Naut Kirjutas: /.../
(Ehk ei, Q11, Kõrgema Mina või Kõrgemad Teejuhid ei suhtle KUNAGI järsult ja veel vähem mõnitavalt nagu seal "sinu oma".)
/.../

Sel teemal mõtteid. Ma siiski siinkohal rohkem Q11 paadis. Olen küll nõus, et TJ mitte kunagi ei halvusta, ironiseeri ega mõnita, kuid järsk ja konkreetne võib olla küll. See oleneb õpetatavast "materjalist". Kui ma ikka olen nii kinnijooksnud omaenda mentaalsusesse - mul käib pidev eri inimestevaheline dialoog peas, vahest filmi vormis - siis on vaja lausa raputamist sellest välja. Samas ma tunnen pidevalt sealtpoolset (Teejuht ehk Kõrgem Mina) heatahtlikkust. Sellega on nii nagu hea õpetajaga ikka. Mul oli keska ajal mata õpetaja, kes oli kohutavalt range, ja loomulikult paljud vihkasid teda. Aga pagan, küll oli hea ja lihtne selle õpetuse baasil TPisse sisseastumiseksameid teha ja ka edasi oli kerge. Niiet kuidas kellelegi, küll igaühe TJ seda teab kuipalju ja mil viisil rangust ja leebust.
Vasta
Sa võtsid selle lõigu siit?
http://www.para-web.org/showthread.php?t...#pid264538

Mmm... jah, miks ka mitte Mannu, miks ka mitte. 
Lisaks mind sellised argumenteeritud vastandused isegi intrigeerivad. Eelkõige esitama samu küsimusi ka endale ja nö. kaevuma sügavamale. Sest iga vaidluse lõppeesmärk ju on ikkagi lähemale saada tõesusele ja selles mõttes iga küsimus, küsitavus või ka vastandus viib siiski edasi.

Tsitaat:Olen küll nõus, et TJ mitte kunagi ei halvusta, ironiseeri ega mõnita, kuid järsk ja konkreetne võib olla küll.
... Mul oli keska ajal mata õpetaja, kes oli kohutavalt range..

Loomulikult võib alustada proloogist ja natuke mõtiskleda teemal "ranged õpetajad versus inspireerivad õpetajad" (kuigi need 2 võivad ka tõepoolest olla ühildatud) või siis arutleda sellest tänu kellele on miski lihtsam (teha ära mata eksam) või tänu kellele jõuda mingile sisemisele arusaamisele (no näiteks kasvõi sellest, et TPI polegi vblla õige valik) või kelle kaasabil avanevad õpilase sisemised eeldused rohkem jne. 
Või esitada küsimusi meie haridussüsteemi sisutasemest üldse. : )
Aga sellest kõigest ehk teine kord. 

Ilmselt ka veendumust "mul on seda vaja", saab "seda" taas jaotada psühhotüübi järgi a la süsteemis, et kelle jaoks tõepoolest töötab konkreetsus, rangus, nõudlikkus ehk siis justkui nö. isalik arhetüüp ja seda misiganes teadvustatud või teadvustamata põhjustel, samal ajal, kui teise jaoks on nimetatud nõudlikkus, rangus jne. juba vaatet jõumeetodi sarnane nähtus või ka sisemist vabadust ahistav tunnus, koos sellega kutsudes esile ka negatiivsuse või ka vastuhaku. Ehk siis nn. autoriteetide survele eelistatakse igal juhul vastastikkust ja partnerite koostööd. 
Olen nõus, ilmselt on see inimeseidpidi erinev ja toodud näidete juurde saab veel tuua mitmeidki lisasid ja sellegi poolest kellegi jaoks toimivaid versioone. Ehk jah, toimemehhanismid on erinevad.

Kuid... see kõik on psühholoogia. Ning jäin mõtlema, et kas sellised inimloomuse psühholoogilised aspektid ikka puudutavad ka meie Kõrgemat Mina?

Seejuures endale siiski ka täiesti aru andes, et minu senised kogemused päris paljude inimeste KM-de või ka oma Teejuhiga suhtlemisel - kas need ikka on nö. automaatselt ainuõiged või ainuvõimalikud. Ja vastus on: ei pruugi olla.
Sest tõepoolest, kui ma ise pole mingil põhjusel kohanud ühegi inimese KM, kes oleks siis nö. rangem või kuidagi käsukorraline (või koguni tekitaks inimeses hirmu või muid vastakaid tundeid), see kõik võib suubuda hoopis järgmistesse põhjustesse: 
1. Minu kogemused suhtlemisel enda või teiste inimeste KM-dega on ebapiisavad. See on tõepoolest täiesti tõenäoline.
2. Kellegi Kõrgema Minana käsitletakse olemusi, kes on küll kõrgevibratsioonilised, kuid mitte tingimata inimese Kõrgem Mina. Näiteks siis needsamad valgusolemused ehk plasmoidid.
3. Teejuhtidena on nö. kanalil nii ühed kui teised ja inimene ei suuda neid eristada ning paneb kõik kuskilt "sealt" tuleva info ühte patta. 
4. Ma ise ei suuda oma KM infot sellel teemal puhtalt tõlgendada ja teen "tõlkes" sisulisi vigu. (Taas väga tõenäoline.)

Kõik need variandid on mul kusjuures ka endal alaliselt õhus ning ma pidevalt kontrollin, samamoodi kahtlen, proovin erinevaid meetodeid jne. 

Näiteks tänu nendele kogemustele julgen ma ka näiteks oletada, et see Q11 Teejuht ehk Deemon on justnimelt üks nendest maavälistest ehk plasmoise tsivilisatsiooni esindajatest. Lihtsalt Q11 enda kirjeldused kuidagi klapivad selle liigi esindajatega liigagi hästi (tule element, tekkiv hirmutunne, sõnamänguline tögamine, astraali õpetus jne).  Kuna ta aga ise ei soovi seda teemat ja ka nimetet olemust nö. torkida, seda enam, et antud tegelane kohati suht hirmutavalt end ilmutab (Q11 jutu järgi), siis paraku minu oletus jääbki vaid oletuseks.
Samas just needsamad plasmoidid võivad tõepoolest avalduda vägagi nö. inimliku karakteristika kaudu. Nii rangete, kärsitute või koguni tujukatena. Ka hirmsatena. Kusjuures selle kõige juures nad võivad olla ka ülimalt šeffid,  õpetada täiel skaala mingeid kosmilisi teadmisi või tarkusi (k.a. neidsamu astraalrännakuid, kosmoenergeetikat, reikit, suhtlemist loomade-taimedega jne)......kuid nad pole selle kõige suurepärasuse juures siiski Kõrgem Mina. 

Ehk siis taas ajendatuna uudishimust saada asjast rohkem teada, paber ja pastakas kätte ja: "Tere, mu armas TJ!"

...Ma muidugi ei ütle Talle Teejuht. Ma ikka kutsun teda nimepidi. : )

* Kas inimese Kõrgem Mina võib olla range?
- "Range" on inimeste termin ja iga üks võib tõlgendada seda enda olemusele vastavalt. Kui KM soovitab inimesel mitte käituda tema ego tungidest lähtuvalt, siis võib selline KM soovitus liigituda inimese jaoks "rangeks". 
* Kas KM võib kiusata? Noh... nö. teha tünga?
- /Naerab./ Ei. See võib teid lõbustada, kuid pole meie töövahendite arsenalis. 
* Mul tuleb meelde, et ... /üks mu eelnenud Mentoritest/ tegi küll aegajalt mu kulul natuke nalja. Mh?
- Ta polnud sinu Kõrgem Mina. 
* Hea küll. Kuid inimesel võib olla mitmeid Teejuhte, jah?
- Jah. 
* Kuidas eristada siis KM-a ülejäänutest?
- Minu valgus on täielik. /Näitab seda pildiliselt./ See levib kõigesse ja kõikjale, ta on kõikehõlmav. Selle valguse puudutusel tajub inimene oma vaimu lõputust ja ülevust. Sellel on oma võnkesagedus, mis on eristatav ja ainulaadne. 
Selle eristuse oskus tuleb inimesel aegamisi. Mida rohkem olla kontaktis oma KM-ga seda selgemalt tuntakse need võnked ära. 
* Ok. Aga mingis staadiumis ei pruugi see eristus nii lihtsalt käia. Olen ma isegi ja mitte kord nö. puusse pannud. Lisaks, nagu aru saan, siis need samad valgusolemused (plasmoidid) võivad ka nö. teeselda, et on Kõrgemad Teejuhid ehk KM. Mis sellega?
- Jah. Siin tuleb eristada seda, et KM võib oma terviklikkuses Kõrgema Teadvusega sisaldada plasmoide. Kuid plasmoidid ei sisalda Kõrgemat Mina. 
* Ok. Kuid... sry, et ma ikkagi pinnin, kuid... kuidas siiski ühte teisest eristada? Jah, reaalselt?
- Kõrgemad valgusolendid /näitab valguskerasid/ ei suuda tungida inimese peenmateeriasse (molekulaartasandile), nad õpetavad eelkõige läbi inimese mõistuse kaasamise ehk kõrgema tasandi mõttevormide. Nad ei opereeri läbi inimese südamekeskuse vaid läbi inimese intellekti.
* Hm. Samas tean, et olemid, kes tegutsevad läbi termini Krayon, võivad tekitada vägagi eufoorilise tunde inimeses. Kuni ikka ekstaasini ja nii. 
- Jah. Seal tulebki tähele panna, kui midagi on "väga". KM on Kõrgem Teadvus, mis ei tekita liiga madalaid ega liiga kõrgendatud tajusi. Ta hoiab oma keset tsentris ning selle kiirgus on ühtlane ja kõikehõlmav. 
* Sama siis, kui tekib hirm? Või... kui mõni Teejuht mingil põhjusel tekitab hirmutunde või ka... ettevaatlikkuse?
- Hirm ei saa kunagi olla nõuandja või inimese arengutee juhtija. 
Ettevaatlikkus on inimese loomuomane seisund, kus mõistus kalkuleerib + ja - seid. Tõde/tõesus välistab kalkulatsiooni. See sobitub inimesesse loomulikult ja tõrgeteta. 

* Aga.. oeh... no kui ikkagigigiiii ei õnnestu aru saada, et mis või kes seal "toru" teises otsas ikkagi on? Kui pole oma KM-ga see nn. vibratsioonisagedus veel paika saadud jne. Pealegi, ega ka isegi kohe taibanud, et just Sina minu Kõrgem Mina oled. Kuidas siis ikkagi toimida?
- Pange silmad kinni. 
Hingake. Puhastage meel. Rahunege. 
Kutsuge oma Kõrgem Mina.
Vaadake oma südamega. Viige oma tähelepanu oma keskmele. 
Suunake sealt keskmest valgus endast ette. 
Sellesse valgusvoogu tekib uus energiakeha, mis hõlmab kogu teie füüsise, teie teadvuse... mõtted... tunded...
See valgus mähib kõik endasse ja embab teid.
Vaadelge seda tekkinud energiakeha, mis tekib teie siseruumis teie ees. 
Jälgige seda kohta/punkti, mis omab liikumist (värelust, võnkeid, voogamist jne).
Paluge, et olemus, kes tuli, annaks endast märku. 

/Siin võib kõik kulgeda erinevalt, võite näha kas konkreetsemat liigutust, mingit žesti vms. Ei hakka kordama, mis liigutuse teeb minu TJ, et mitte nö. programmeerida selle näitena teisi, kuid see Tema žest on alati märguandeks, et Ta on meie kontaktiks olemas ja valmis./

* Edasi?
- Naeratage. : ) Kõrgem Mina naeratab reeglina vastu. Sealt edasi võite alustada vestlust nagu kirjeldustes on juba räägitud. 

* Ok. Aitäh. Aaaga ma küsin ikka veel. Kuidas käituda, kui tuleb siiski mingi teine valgusolem?
- Siis tänage ja kutsuge KM. Kuid ka kontaktist valgusolenditega võite saada informatsiooni, mis teie arengule kasuks tuleb. Nende seas on väga kõrgetasemelisi õpetajaid. 
* Et nendega kontakteerumine on ok?
- Jah, Ärge vaid jääge sõltuvusse (neile võib inimeste sõltuvus meeldida) ja ärge kujundage endas kõrkust, et sellised kontaktid ei hakkaks toitma teie ego. 
* Eee... olen siin kuulnud jah, et nende õpetusejärgselt moodustuvad lausa sektid ja värgid jne. Aga nagu aru saan, siis plasmoidid tulevad kontaktile enamikul juhtudel ise?
- Jah ja ei. Nad tõepoolest otsivad neid, kelle vibratsiooniväljad nende omadega sobituvad/kattuvad, kuid ka teatud energiaväljaga inimene võib neid ise ligi tõmmata. 
* KM on aga igal inimesel nö. kohustuslikus korras?
- Jah. Ta on alati olemas. Ta ongi tema. Seal ei ole vahet. 
* Ja siit tulenevalt veel kord sama küsimus: Kuidas eristada, et inimene ei räägi ikkagi iseendaga?
- /Naerab./ Ta räägibki. Kuid läbi Vaimse Maailma puhastatud väljade. 

---
Ja korraga esitab küsimuse jälle Ta ise:
- Paned nüüd tähele, kuidas oled muutunud võrreldes meie vestluse algusega?
* Jaaah... ikka selline nagu helge ja... rahulik ja... kuidagi hea... probleemivabatunne on. Pole hirmusid või noh. mingit olmeärevust või lihtsalt muretsemist. On tunne, et kõike on külluses. Aega, vahendeid, armastust.. ja üldse. :  )
- See tunne aitab ka eristada, kellega inimene räägib. Piisab see meelde jätta. Seda ei saa võltsida. Nagu ei saa võltsida ehedat kalliskivi. Sellise kalliskivi selgus on kõikehõlmav.
* Jah, aga miks see tunne pole püsiv? Meie asekldustes see ikkagi kaob paraku. 
- See kaob seetõttu, et te arvate, et olete eraldatud.
Te ei ole.

:  )
Vasta
Naut TJ: " Kas inimese Kõrgem Mina võib olla range?
- "Range" on inimeste termin ja iga üks võib tõlgendada seda enda olemusele vastavalt. Kui KM soovitab inimesel mitte käituda tema ego tungidest lähtuvalt, siis võib selline KM soovitus liigituda inimese jaoks "rangeks". "

Vot nii ongi ka minu meelest. Ja HIRMU EI OLE. on need inimlikud tõlgendused "range", "Konkreetne" või siis need tõlgendused, kuidas sina, Naut, neid jutuajamisi näed.
Vasta
Hirmust oma Teejuhi ehk Deemoniga on rääkinud Q11.
Küsisin neid küsimusi teda silmas pidades.
Vasta
Karmast.

* Kas karma on olemas?
- Ei ole ning jah, on.
Inimeste mõttesüsteemis on karma olemasoleva kehstuse või erinevate kehastuste pöörlemise tsüklis väljendatud kogum sündmusi, kus on seadumuslikult määratud põhjuse ja tagajärje seos.
Jumalikus printsiibis sellist seost pole.
On inimese otsustest tulenev tegude suundumus, mis muudab inimese mentaalkeha koostist viisil, mis tõmbab inimese ellu sama energeetikaga sündmustekogumeid.
* Ehk siis pigem sarnane tõmbab sarnast?
- Jah.

Veidi vabamas vormis:
Madalavibratsiooniline mõttevorm tõmbab ligi samalaadse koostisega energiaid (e. olukordi, inimesi jne).
Näitena: soovides teisele inimesele halba toimub inimese energiakehas teatud lagundav protsess (ei teki isegi mitte auk vaid pigem klomp), mis omakorda tõmbabki ligi samalaadse "konsistentsiga" struktuuri.

Ka näide sellest, et tehes kellelegi kurja (võtame ekstreemselt: näiteks tappes kellegi) ei tähenda see automaatselt seda, et järgnevas kehastuses satutakse ise vägivaldse surma ohvriks. Vahest võib see tähendada koguni vastupidist ehk seda, et kuriteo sooritanud hing võib sattuda uues kehastuses seisu, kus tal tuleb hoopis väga paljusid inimelusid päästa. Näiteks asudes hingekutsumuse ajendil tööle arstina. Selles ametis ka elades läbi näiteks inimeelu kaotuse valu, kuid siiski panustades teiste inimeste elukvaliteedi parendamisele. Kõik sõltub inimese enda personaalsetest "seadistustest", tahtest olukorda parandada, valmisolekust oma teo eest vastutust kanda jne jne.
Iga inimese mingite otsuste jada on unikaalne ning ainulaadne vaid selle inimese enda arengu vaatepunktist.
Mingeid nn. üldiseid reegleid siin siiski ei ole.
Vasta
Kas siis selle karma tölgenduse järgi saavad sarimörtsukatest järgmises elus ema Theresad?
Vöi on see yks järjekordne konstrunnitud mugandus loomulike psyhholoogiliste blokkide mahavötmiseks?
Millegipärast mulle tundub et selliseid mugandusi treivad eriliselt paandunud psyhhopaadid kes ka teisi oma psyyhhilise allakäigu löksu ahvatlevad.
Vasta
Ei. Ei saa.
On esimene vastus.
Ei, ei ole. On järgmine vastus.
Ning jah, sulle võib tunduda kuidas iganes. Oma tekkivate tundmuste eest kannad vastutust vaid sa ise.
Vasta
Kui tundmusi ei teki vöi on nad olenematta tegevusest positiivsed kas siis ei vastuta millegi eest?
Vasta
Teil.. kellel iganes, kes seda loeb siin... ei ole vahest tunnet, et te näete mängu läbi ja seega edasine asjade kulg ei oma enam suuremat tähendust?
Järgnev stsenaarium on üpriski prognoositav ja nähtud tuhandeid kordi nii siin foorumis kui mujal. Ehk siis hakkab küllaltki traditsiooniline egode pingpong, ei muud, mis sisuliselt ei lisa kellelegi ei uut inspiratsiooni ega ka teadmisi.
Ammugi siis tõesust, mis vabastab.

No hetkel mul on selline Hetk. : )

Vasta
Imelik. See mida mina mõtlen, Sina ütled...Smile
Vasta
Yhesönaga väitlustes ei selgu töde vaid vabastav töesus saabub nägemusena mis kerkib esile programmeeritud indiviidi aju sygavikust.
Miks on siis teisitimötlemine ohtlik iga valitsuse, ususysteemi ja isegi väikse skisomaailma puhul?
Vasta
Selles mõttes logish jah, et paratamatute stsenaariumite sees vabadust pole. Siis tuleb paratada ...
Vasta
(12-07-2020, 15:39 )Q11 Kirjutas: Imelik. See mida mina mõtlen, Sina ütled...Smile

Kõrgem Mina kohvitas ilmselt sinu Deemoniga. Sattusid ehk lobisema.
Vasta
(13-07-2020, 10:42 )äikesepoiss Kirjutas:
(12-07-2020, 15:01 )Naut Kirjutas: Teil.. kellel iganes, kes seda loeb siin... ei ole vahest tunnet, et te näete mängu läbi ja seega edasine asjade kulg ei oma enam suuremat tähendust?

Sa kirjeldad küllalt tabavalt pealispinnalisust.
Äikesepoiss!
Aga mina küsiksin sinu käest hoopis nii. Kuidas selgitada kellekile midagi nii et ta sellest aru saaks, kui selle inimese mõistus on puhkusel? Olen oma kirjutistes liigagi konkreetselt nähtusi selgitanud. Aga see ei jõua kellegini. Mida rohkem pada aetakse – seda tehtum sa oled. Murfi seadus. Tõde ei vaja keegi. Kahjuks!

Vasta

Natuke keeruine sõnakasutus sul. Võibolla peabki siit otsima põhjusi?
Kuskil aetakse pada aga Sina oled seepärast tehtum? Kes Sina?

Ma pean und pühaks. Magavale inimesele midagi seletada? Raputada on vaja. Smile
[/quote]
Me Nautiga püüame ju teid rapputata – aga kõik kisavad – jätke meid rahule – laske meil magada!
Kuidas siis magajaid ülesse äratada – kui magaja seda ei taha!
Selgita kuidas?

Vasta
„Uni unenäos“ tähendab, et ego võttis Valgustumise „enda omaks“. Ehk siis lõi Valgustumisest järgmise kujutluse.
Vasta
(13-07-2020, 17:00 )äikesepoiss Kirjutas: Et ikka üles? Kindel? Pole unenägu unenäos?
„Uni unenäos“ tähendab, et ego võttis Valgustumise „enda omaks“. Ehk siis lõi Valgustumisest järgmise kujutluse.

Päh! Tita kaka!

Vasta
Teejuhi struktuur ja omadused:

1) Teejuht on IGAÜHEL OMA (Teejuht, ehk Kõrgem Mina, ehk Igavikuline vaim, ehk Tervikolemus, ehk shamanistlik Ülemine Ilm: Teejuhi sisuks/olemuseks on igavikulised väärtushinnangud & aluspõhimõtted, millede alusel ta meid juhendab).

2) Teejuht POLE ABSOLUUTSELT PUHAS igaviku/algallika peegeldus, vaid on "määrdunud" (igaühel omamoodi: mõnel vähem, mõnel rohkem) ... näiteks kui inimese Tervikolemus on kaldu orjanduse/allutamise poole, siis on ka Teejuhi "soovitused" kaldu orjanduse/allutamise poole - kui aga inimese Tervikolemus on "piisavalt puhas", siis on ka Teejuhi soovitused piisavalt puhtad - kui inimese Tervikolemus on mingis nurgas/harus tühi/täitmatu/arenematu (a'la ei mõista keeriseid ja kaootilist liikumist), siis on ka Teejuhi vastavad juhised antud teemas nõrgapoolsed.

3) Teejuht peaks olema teadlik "enda" eelmistest ja järgnevatest kehastustest: kuid see eeldab arengutaset põhjusliku tasandini (kes on allpool põhjusliku tasandit, need "ei mäleta" oma eelmiste kehastuste sõlmpunkte, kuna seal pole olnud midagi põhjusliku - Igavik ei salvesta "jämedat" mentaali/tunded/eeterliku).

4) Igasugu "inspiratsiooni puhangud" ja loovuse hetked on Teejuhi poolne mõjutus ... Naudi poolt mainitud "vestlus" on vaid üks vorme Teejuhiga suhtlemiseks (üsna väikse ribalaiusega, st suurema ribalaiusega kanali kasutajad liigitaks selle pigem maiste meelte teeneks)- minul on taoline suhtlus pigem "otsese teadmisena" (teatud situatsioonides tuleb "otsene teadmine", mis sisaldab endas tuhandeid lauseid/vestlusi hetkega, st "lihtsalt äkki tead midagi, mida eelnevalt ei teadvustanud ennast teadvat" - muidugi pole taolist kanalit pidevalt, st enamus aga saab ikkagi maised mõtteid mõelda.

5) Näide sellest, mida Teejuht ei suudaks: Igavikust (Atma) kõrgema struktuuri (Anupadaka ja Adi) olemuse kirjeldus: taolistesse kõrgustesse jõutakse alles peale maistest kehastuste-tsüklitest väljumist ... ehk Teejuht juhendab maist elu vaatega Igavikust - kuid Igavikus olles ei saa kirjeldada Igavikust kõrgemal asuvat.
Vasta
„kuid Igavikus olles ei saa kirjeldada Igavikust kõrgemal asuvat.“
Ma panen lihtsamalt – Sügavas Unes puudub väljend „Kõrgemal Asuv“...
Vasta
(14-07-2020, 05:58 )äikesepoiss Kirjutas:
(13-07-2020, 18:18 )kalldunn Kirjutas: „Uni unenäos“ tähendab, et ego võttis Valgustumise „enda omaks“. Ehk siis lõi Valgustumisest järgmise kujutluse.

Päh! Tita kaka!

Natuke karmilt öeldud. Meetodid ongi erinevad ja otsija nägu.
Ka otsijad on erinevad. Leitakse mingi teeots ja arvataksegi et see on ainuõige. Ei hakatagi kõrvalharusid uurima. Kuid tihti on nii et pisike kõrvalharu viib hoopis suurele teele. Mitte midagi ei tohi tähelepanuta jätta. Ronige Feraari seljast maha ja hakake jalgsi astuma. Näete, kuulete ja tajute palju rohkem. Ning liigute palju kiiremini edasi, kui Feraariga!

Vasta
Vastuseks mõnele eelpoolöeldule.
"Mängu läbi nägema" minu teada ei tähenda pealiskaudsust. Juba sõna "läbi" etümoloogia on justkui täpselt vastupidine? Pealispindsuse loob aga reeglina ikka ego. Ehk kõikvõimalikud võimumängud, soovi teise inimesega vesteldes mitte selgitada sedasama Tõde, saada uut ainest edasiliikumiseks vaid eelkõige nö. teisele vaid "ära teha", paika panna, alandada jne. Minu jaoks oligi seesama Vesiliku mängu läbinähtavus selles samas tema pisikeses egotripis. Või miks muidu alustada oma küsimusi teise nimetamisega paadunud psühhopaadiks nagu ta seda tegi ja seejärel torutada huuli,et uhh, ei mindudki leili? No iga kord ei viitsi jah, selliste mängukeste peale leili enam minna. 
No nimetagem siis seda pealegi pealiskaudsuseks. Mul kama. : )

Mis puudutab äratamisse läbi raputuste, siis... ma ise justkui ei tunne sellist endapoolset vajadust kedagi raputada või sakutada.  Kalldunnil on selles osas ilmselt tugevam missioonitunne või inimarmastus või muu eesrindlikum omadus. Minu poolest võivad kõik magajad põõnata kuipalju tahes ja nii kaua kui soovivad. Kutse ärkamise või mingilegi arenguteele astumiseks on ikka sügavalt sisemine kutse. See kas tekib või ei teki, kuid fonomen ise on ikka vaid inimese enda sees.
Lisaks olen veendunud, et vägisi ei saa aidata kedagi. 
Kes rohkem aga selle teema vastu huvi tunneb, siis veel kord: ärkaja.com. 

Hehee. No ja loomulikult on Lahendused ikka igas küsimuses Liivimaa Parim Ratsutaja. Kuis muidu. : ))  

Q11-ga olen aga nõus. Igavikulisuse pole "ülemat" ega "alamat". Sama hästi võime tahta, et lõpmatus ikka tolle "lõpu" kirjeldamisega kuidagi maha saaks. 

Kõrgema Mina nn. määrdumisega ei saa ka justkui nõustuda. Selliseid konstruktsioone loob ikka seesama inimlik ego oma inimlikult maistest mõttekonstruktsioonidest ning arusaamistega sellest, mis on ikka must või valge, räpane/puhas ja muu kahesus. Vaimses maailmas sellist asja pole. 
Nn. tumedust (või räpasust) ei tekita ka mingi väline olend kellelegi vaid inimese enda võimetus või tahtetus liikuda valguse poole. Kuid seegi pole reeglina permanentne nähtus ja muutuseks võib kuluda vaid Hetk.

Suhtlemine Kõrgema Minaga.
Teate, võite muidugi vaielda, kuid see on siiski dialoog.
Misiganes vormis, kuid siiski nii, et teie küsite - tema vastab, tema küsib - teie vastate. Kasvõi ei-ja vorm on siin ok ning sellest edasi jõutakse ka parema ehk sisukama seadistuseni ehk inimese võimele eristada konkreetseid sõnu, termineid jne. Nagu olen ennegi öelnud, need Kõrgemad Minad reeglina ei blaata. Vastused on selged, konkreetsed ja pigem lühidad. Retoorikasse ei laskuta.  Ja loomulikult vestlus oma Kõrgema Minaga ei tähenda laialivalguvust. See tähendabki ikka ja taas konkreetseid vastuseid teie konkreetsetele küsimustele. Mida täpsemalt ka detailides on formuleeritud küsimus, seda täpsem tuleb vastus. 
Igasugused monoloogi vormid .... noh... selliseid jutlusi võivad pidada kusjuures  väga mitmed olemused, kasvõi kõrgematel vaimsetel tasanditel olevad teiste tsivilisatsioonide Kuraatorid (nii humanoidsed kui plasmoidsed), kuid need pole siiski Kõrgem Mina.
Muide, selline "tuhat lauset sekundis" ja sellele järgnev üldteadmise fenomen on suht tüüpiline just plasmoisete olemuste transleeringutele. Need jah, kipuvad lobisema suht katkematult, sest nende "kõne" struktuur on inimeste omast totaalselt erinev. Kõrgem Mina olete aga tõepoolest teie ise. Kui te iseenda või oma lähedastega ei räägi stiilis "tuhat lauset sekundis", siis pole seda põhjust teha ka teie Kõrgemal Minal, kas pole?

Mis puudutab seda, et suhe KM-ga on meeleline, siis jah. See on oluline moment. See on tõepoolest pigem tunnetuslik protsess. Mõistusega pole siin sõna otseses mõttes mitte midagi teha ning justnimelt - mõistuse pidevatest omaalgatuslikest mahhineerimistest, konstrueerimistest ja mingitest seniomandatud "tarkusest" tuleks end vähemalt selle protsessi ajaks võimalikult priiks teha. 
Kuid sellestki on eespool juttu olnud. 
Vasta

•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9(current)
  • 10
  • Järgmine 

Võimalikud seotud teemad...