Sa võtsid selle lõigu siit?
http://www.para-web.org/showthread.php?t...#pid264538
Mmm... jah, miks ka mitte Mannu, miks ka mitte.
Lisaks mind sellised argumenteeritud vastandused isegi intrigeerivad. Eelkõige esitama samu küsimusi ka endale ja nö. kaevuma sügavamale. Sest iga vaidluse lõppeesmärk ju on ikkagi lähemale saada tõesusele ja selles mõttes iga küsimus, küsitavus või ka vastandus viib siiski edasi.
Tsitaat:Olen küll nõus, et TJ mitte kunagi ei halvusta, ironiseeri ega mõnita, kuid järsk ja konkreetne võib olla küll.
... Mul oli keska ajal mata õpetaja, kes oli kohutavalt range..
Loomulikult võib alustada proloogist ja natuke mõtiskleda teemal "ranged õpetajad versus inspireerivad õpetajad" (kuigi need 2 võivad ka tõepoolest olla ühildatud) või siis arutleda sellest tänu kellele on miski lihtsam (teha ära mata eksam) või tänu kellele jõuda mingile sisemisele arusaamisele (no näiteks kasvõi sellest, et TPI polegi vblla õige valik) või kelle kaasabil avanevad õpilase sisemised eeldused rohkem jne.
Või esitada küsimusi meie haridussüsteemi sisutasemest üldse. : )
Aga sellest kõigest ehk teine kord.
Ilmselt ka veendumust "mul on
seda vaja", saab "seda" taas jaotada psühhotüübi järgi a la süsteemis, et kelle jaoks tõepoolest töötab konkreetsus, rangus, nõudlikkus ehk siis justkui nö. isalik arhetüüp ja seda misiganes teadvustatud või teadvustamata põhjustel, samal ajal, kui teise jaoks on nimetatud nõudlikkus, rangus jne. juba vaatet jõumeetodi sarnane nähtus või ka sisemist vabadust ahistav tunnus, koos sellega kutsudes esile ka negatiivsuse või ka vastuhaku. Ehk siis nn. autoriteetide survele eelistatakse igal juhul vastastikkust ja partnerite koostööd.
Olen nõus, ilmselt on see inimeseidpidi erinev ja toodud näidete juurde saab veel tuua mitmeidki lisasid ja sellegi poolest kellegi jaoks toimivaid versioone. Ehk jah, toimemehhanismid on erinevad.
Kuid... see kõik on psühholoogia. Ning jäin mõtlema, et kas sellised inimloomuse psühholoogilised aspektid ikka puudutavad ka meie Kõrgemat Mina?
Seejuures endale siiski ka täiesti aru andes, et minu senised kogemused päris paljude inimeste KM-de või ka oma Teejuhiga suhtlemisel - kas need ikka on nö. automaatselt ainuõiged või ainuvõimalikud. Ja vastus on: ei pruugi olla.
Sest tõepoolest, kui ma ise pole mingil põhjusel kohanud ühegi inimese KM, kes oleks siis nö. rangem või kuidagi käsukorraline (või koguni tekitaks inimeses hirmu või muid vastakaid tundeid), see kõik võib suubuda hoopis järgmistesse põhjustesse:
1. Minu kogemused suhtlemisel enda või teiste inimeste KM-dega on ebapiisavad. See on tõepoolest täiesti tõenäoline.
2. Kellegi Kõrgema Minana käsitletakse olemusi, kes on küll kõrgevibratsioonilised, kuid mitte tingimata inimese Kõrgem Mina. Näiteks siis needsamad valgusolemused ehk plasmoidid.
3. Teejuhtidena on nö. kanalil nii ühed kui teised ja inimene ei suuda neid eristada ning paneb kõik kuskilt "sealt" tuleva info ühte patta.
4. Ma ise ei suuda oma KM infot sellel teemal puhtalt tõlgendada ja teen "tõlkes" sisulisi vigu. (Taas väga tõenäoline.)
Kõik need variandid on mul kusjuures ka endal alaliselt õhus ning ma pidevalt kontrollin, samamoodi kahtlen, proovin erinevaid meetodeid jne.
Näiteks tänu nendele kogemustele julgen ma ka näiteks oletada, et see Q11 Teejuht ehk Deemon on justnimelt üks nendest maavälistest ehk plasmoise tsivilisatsiooni esindajatest. Lihtsalt Q11 enda kirjeldused kuidagi klapivad selle liigi esindajatega liigagi hästi (tule element, tekkiv hirmutunne, sõnamänguline tögamine, astraali õpetus jne). Kuna ta aga ise ei soovi seda teemat ja ka nimetet olemust nö. torkida, seda enam, et antud tegelane kohati suht hirmutavalt end ilmutab (Q11 jutu järgi), siis paraku minu oletus jääbki vaid oletuseks.
Samas just needsamad plasmoidid võivad tõepoolest avalduda vägagi nö. inimliku karakteristika kaudu. Nii rangete, kärsitute või koguni tujukatena. Ka hirmsatena. Kusjuures selle kõige juures nad võivad olla ka ülimalt šeffid, õpetada täiel skaala mingeid kosmilisi teadmisi või tarkusi (k.a. neidsamu astraalrännakuid, kosmoenergeetikat, reikit, suhtlemist loomade-taimedega jne)......kuid nad pole selle kõige suurepärasuse juures siiski Kõrgem Mina.
Ehk siis taas ajendatuna uudishimust saada asjast rohkem teada, paber ja pastakas kätte ja: "Tere, mu armas TJ!"
...Ma muidugi ei ütle Talle Teejuht. Ma ikka kutsun teda nimepidi. : )
* Kas inimese Kõrgem Mina võib olla range?
- "Range" on inimeste termin ja iga üks võib tõlgendada seda enda olemusele vastavalt. Kui KM soovitab inimesel mitte käituda tema ego tungidest lähtuvalt, siis võib selline KM soovitus liigituda inimese jaoks "rangeks".
* Kas KM võib kiusata? Noh... nö. teha tünga?
- /Naerab./ Ei. See võib teid lõbustada, kuid pole meie töövahendite arsenalis.
* Mul tuleb meelde, et ... /üks mu eelnenud Mentoritest/ tegi küll aegajalt mu kulul natuke nalja. Mh?
- Ta polnud sinu Kõrgem Mina.
* Hea küll. Kuid inimesel võib olla mitmeid Teejuhte, jah?
- Jah.
* Kuidas eristada siis KM-a ülejäänutest?
- Minu valgus on täielik. /Näitab seda pildiliselt./ See levib kõigesse ja kõikjale, ta on kõikehõlmav. Selle valguse puudutusel tajub inimene oma vaimu lõputust ja ülevust. Sellel on oma võnkesagedus, mis on eristatav ja ainulaadne.
Selle eristuse oskus tuleb inimesel aegamisi. Mida rohkem olla kontaktis oma KM-ga seda selgemalt tuntakse need võnked ära.
* Ok. Aga mingis staadiumis ei pruugi see eristus nii lihtsalt käia. Olen ma isegi ja mitte kord nö. puusse pannud. Lisaks, nagu aru saan, siis need samad valgusolemused (plasmoidid) võivad ka nö. teeselda, et on Kõrgemad Teejuhid ehk KM. Mis sellega?
- Jah. Siin tuleb eristada seda, et KM võib oma terviklikkuses Kõrgema Teadvusega sisaldada plasmoide. Kuid plasmoidid ei sisalda Kõrgemat Mina.
* Ok. Kuid... sry, et ma ikkagi pinnin, kuid... kuidas siiski ühte teisest eristada? Jah, reaalselt?
- Kõrgemad valgusolendid /näitab valguskerasid/ ei suuda tungida inimese peenmateeriasse (molekulaartasandile), nad õpetavad eelkõige läbi inimese mõistuse kaasamise ehk kõrgema tasandi mõttevormide. Nad ei opereeri läbi inimese südamekeskuse vaid läbi inimese intellekti.
* Hm. Samas tean, et olemid, kes tegutsevad läbi termini Krayon, võivad tekitada vägagi eufoorilise tunde inimeses. Kuni ikka ekstaasini ja nii.
- Jah. Seal tulebki tähele panna, kui midagi on "väga". KM on Kõrgem Teadvus, mis ei tekita liiga madalaid ega liiga kõrgendatud tajusi. Ta hoiab oma keset tsentris ning selle kiirgus on ühtlane ja kõikehõlmav.
* Sama siis, kui tekib hirm? Või... kui mõni Teejuht mingil põhjusel tekitab hirmutunde või ka... ettevaatlikkuse?
- Hirm ei saa kunagi olla nõuandja või inimese arengutee juhtija.
Ettevaatlikkus on inimese loomuomane seisund, kus mõistus kalkuleerib + ja - seid. Tõde/tõesus välistab kalkulatsiooni. See sobitub inimesesse loomulikult ja tõrgeteta.
* Aga.. oeh... no kui ikkagigigiiii ei õnnestu aru saada, et mis või kes seal "toru" teises otsas ikkagi on? Kui pole oma KM-ga see nn. vibratsioonisagedus veel paika saadud jne. Pealegi, ega ka isegi kohe taibanud, et just Sina minu Kõrgem Mina oled. Kuidas siis ikkagi toimida?
- Pange silmad kinni.
Hingake. Puhastage meel. Rahunege.
Kutsuge oma Kõrgem Mina.
Vaadake oma südamega. Viige oma tähelepanu oma keskmele.
Suunake sealt keskmest valgus endast ette.
Sellesse valgusvoogu tekib uus energiakeha, mis hõlmab kogu teie füüsise, teie teadvuse... mõtted... tunded...
See valgus mähib kõik endasse ja embab teid.
Vaadelge seda tekkinud energiakeha, mis tekib teie siseruumis teie ees.
Jälgige seda kohta/punkti, mis omab liikumist (värelust, võnkeid, voogamist jne).
Paluge, et olemus, kes tuli, annaks endast märku.
/Siin võib kõik kulgeda erinevalt, võite näha kas konkreetsemat liigutust, mingit žesti vms. Ei hakka kordama, mis liigutuse teeb minu TJ, et mitte nö. programmeerida selle näitena teisi, kuid see Tema žest on alati märguandeks, et Ta on meie kontaktiks olemas ja valmis./
* Edasi?
- Naeratage. : ) Kõrgem Mina naeratab reeglina vastu. Sealt edasi võite alustada vestlust nagu kirjeldustes on juba räägitud.
* Ok. Aitäh. Aaaga ma küsin ikka veel. Kuidas käituda, kui tuleb siiski mingi teine valgusolem?
- Siis tänage ja kutsuge KM. Kuid ka kontaktist valgusolenditega võite saada informatsiooni, mis teie arengule kasuks tuleb. Nende seas on väga kõrgetasemelisi õpetajaid.
* Et nendega kontakteerumine on ok?
- Jah, Ärge vaid jääge sõltuvusse (neile võib inimeste sõltuvus meeldida) ja ärge kujundage endas kõrkust, et sellised kontaktid ei hakkaks toitma teie ego.
* Eee... olen siin kuulnud jah, et nende õpetusejärgselt moodustuvad lausa sektid ja värgid jne. Aga nagu aru saan, siis plasmoidid tulevad kontaktile enamikul juhtudel ise?
- Jah ja ei. Nad tõepoolest otsivad neid, kelle vibratsiooniväljad nende omadega sobituvad/kattuvad, kuid ka teatud energiaväljaga inimene võib neid ise ligi tõmmata.
* KM on aga igal inimesel nö. kohustuslikus korras?
- Jah. Ta on alati olemas. Ta ongi tema. Seal ei ole vahet.
* Ja siit tulenevalt veel kord sama küsimus: Kuidas eristada, et inimene ei räägi ikkagi iseendaga?
- /Naerab./ Ta räägibki. Kuid läbi Vaimse Maailma puhastatud väljade.
---
Ja korraga esitab küsimuse jälle Ta ise:
- Paned nüüd tähele, kuidas oled muutunud võrreldes meie vestluse algusega?
* Jaaah... ikka selline nagu helge ja... rahulik ja... kuidagi hea... probleemivabatunne on. Pole hirmusid või noh. mingit olmeärevust või lihtsalt muretsemist. On tunne, et kõike on külluses. Aega, vahendeid, armastust.. ja üldse. : )
- See tunne aitab ka eristada, kellega inimene räägib. Piisab see meelde jätta. Seda ei saa võltsida. Nagu ei saa võltsida ehedat kalliskivi. Sellise kalliskivi selgus on kõikehõlmav.
* Jah, aga miks see tunne pole püsiv? Meie asekldustes see ikkagi kaob paraku.
- See kaob seetõttu, et te arvate, et olete eraldatud.
Te ei ole.
: )