Postitused: 3,545
Teemad: 235
Liitus: Dec 2004
Ameeriklast Carl Mize Oklahomast võib õigustatult kutsuda inimpiksevardaks - neli korda on välk talle pihta (või noh - ütleme peaaegu pihta) löönud aga mehest jagu pole saanud ( link), seepärast on töökaaslased andnud talle hüüdnimeks "Sparky" (niiet vaata ette, sparky!). Btw, meie 1+1 fännidele - viidatud artiklis sisaldub üks jäme matemaatiline viga - milline? Aga üldisem küsimus kõigile - kui hästi teil on õnnestunud välgule pihta saada? Laske aga tulla oma vapustavaid elamusi!
Minul endal on välguga olnud suht kehvasti (suht hästi, see tähendab) ... on jäänud teine küllalt kaugele ... praegu, näh, tuleb meelde vaid üks anekdoot ... mille ma pisut kohalike olude peale ümber teen ... ühesõnaga nii:
Armageddon õpib golfi mängima. Virutab kõigest väest, mulda tuiskab aga pallile pihta ei saa. Vannub tulist kurja: "Sa igavene - deleted -, mööda!" Möödub Harri Kingo, kes noomib Aramageddoni sellise sõnakasutuse pärast ja ütleb, et taevaisa pahandab selle peale. Armageddon ei tee kuulmagi, virutab uuesti aga tulemus sama. Vannub veelgi valjemini: "Sa igavene - deleted -, mööda!" HK pahandab ja ütleb, et taevaisa karistab, kui A muudkui aga selliseid sõnu kasutab. Armageddon vaid mühatab, võtab hoogu ja virutab. Tolmupilve hajudes on näha, et ikka pallist mööda. Armageddon on nüüd juba pööraselt vihane nii enda, palli, golfikepi kui kõige rohkem HK peale ja vannub: "Sa igavene - deleted - deleted - deleted -, mööda!". Seepeale kerkib taevasse tume äikesepilv, sähvab välgunool ja tabab ... Harri Kingot. Mõne hetke pärast kostub taevast kõuehääl: "Sa igavene - deleted -, mööda!"
Postitused: 3,545
Teemad: 235
Liitus: Dec 2004
Jah ... mis eest see Jumal (ja milline jumal? Allah?) seda Ameerikat küll nuhtleb? Lutikatele lisaks on välgulöögid juuli teises pooles seal tapnud 14 inimest - kaks korda enam kui harilikul aastal. Kas ka Sparky jälle pihta sai, selle kohta andmed puuduvad.
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
Jah, äikese korral tuleb ettevaatlik olla! Tean minagi juhuseid, kus inimene on astunud just hetk tagasi selle puu alla, kuhu välk sisse lööb. On see saatusest või lihtsalt kokkusattumus, mine sa tea.
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Postitused: 20
Teemad: 0
Liitus: Sep 2006
tean ühte vanamutikest kes on elus kaks korda välguga pihta saanud
Postitused: 18
Liitus: Sep 2006
Välgu ajal olin veel ema kõhus...
Arvan, et kui oleks otsetabamus, praegu ei kirjutaks...
Mingil moel pääses ema teadvusekaotusega. Ise ei mäleta...)
Postitused: 58
Liitus: Oct 2006
mul ema tli ükskord äikesega töölt autoga koju.teepeal oli juba vihmasaju tõttu suur lomp tekkind,võttis siis hoogu maha ja korraga käis kõva litakas otse auto ees.jättis siis auto seisma et läheb vaatab mis juhtus ja auto nina ees oli maa must.
niiet kui poleks hoogu maha võtnud,oleks äike autosse põrutand.
Kõige kindlamalt usutakse seda,millest teatakse kõige vähem!
Postitused: 87
Teemad: 1
Liitus: Mar 2007
Räägitakse, et auto pidavat äikese hästi ära maandama, kuid ei tea, kas see kehtib ka otsetabamuse korral - kahtlane.
Sündisin põrgus, elan põrgus ning arvatavasti suren põrgus...
Aamen!!!
Postitused: 6
Liitus: Aug 2007
mulle rääkis bioloogia õpetaja seda kuidas nad vene ajal olid kuskil põllul tüdrukutega rohinud, et neile lähenes äikse pilv ja et kuidas tüdrukutel hakkasid juuksed püsti tõusma( mingi + ja - teema) noh olid siis ära jooxnud ja pärast oligi välk sinna samma lähedal olevasse puusse löönud
ei usu jh et otsetabamise aeg niihästi maandab..
Postitused: 135
Teemad: 1
Liitus: Feb 2007
Kusjuures maandab, kunagi Discoverys oli katse. Autol suuri ainult mootor välja
ei tia,ple autoga spets välku jahtind
Postitused: 2
Liitus: Sep 2007
Poleks mu vanaisa telekad vaatama läinud olek ta mullatoidul. Asi siis selline, et oli vaja pliidi alla tulld panna, pani ära luges lehte natuke, läks ära ja siis käis litakas. Aken oli lahti, ilus ilm oli väljas ja välk lõi korraga puukasti, lõi nii et tüki lõi välja puukastilt. Kohe pärast seda kui tema läks telekad vahtima tahtsin mina sinna minna aga ei jõudnud ja jõudisgi ära lüüa. Nii et kas mina või vanaisa vahepealset ei ole ju tavaliselt elus, aga see kord oli. See kõik oli juhus. Nii et alat kui midagi on siis kas on suur jama või mitte midagi. Näiteks auto õnnetustes saab liiga palju inimesi surma.
Postitused: 129
Teemad: 9
Liitus: Jan 2007
Mina vot ei tea kas see kuulub siia teema alla.
Oli see aasta 2001 suvi?Igaljuhul oli tugev tormituul ja taevas oli kattunud välgusähvakatega.Ma isegi ei mäleta kas vihma tuli,aga tean et vihmavari oli mul peakohal lahti. Mäletan peale järjekordset sähvakat olid mu vihmavarju varrel elektri taoline särin.Mingi 0,5sekundit.(Seda elektrit ma võrdleks sellise elektriga, kui kampsuni võtad seljast siis kuuled ja näed seda pimeduses)Surakat ma ei tundnud,kuna vihmavarju sang oli plastmassist...Igaljuhul ma ei tea,mis seda põhjustas.Äkki oli mu silmapete:oMis arvate? On see võimalik?Rääkisin seda ka tol korral oma eksile,aga tema mind ei uskunud...
Nüüd läks see valesse kohta...Teema oli tegelt "Elmo tuled"Ups!
Muudetud: 26-9-07 kell 14:18:10 kooky
Postitused: 11
Kui ikka otse pihta, ega siis pole enama asja üle arutajat...
Oli ka lugu välgu ja autoga. Sõitsin mööda Pirita teed, vihma valas jubedamal kombel ja äike oli ka. Müristamine jube kõva, täitsa pea kohal juba. Hakkasin TOPi poole vasakpööret tegema, kui kusagil just seal ees välk maasse virutas. Kärin ja ragin olid kõrvulukustavad. Ja särin käis autost ja minu jalgadest ja kätest täitsa tugevalt läbi... No ega keegi ju uskunud, et välgu mõju ääripidi ka minuni jõudis (kuna tee vihmaveega kaetud), ma ju pimedas sellest helendama ei hakanud  )
Postitused: 481
Teemad: 9
Liitus: Feb 2007
Mulle on kunagi raagitud, et äikese ajal joosta ei tohi, pidavat pihta saama. On see tõsi?
Mu klassiõde rääkis, kuidas tema vanaema läks õue kaevust vett tooma, ja sel ajal majast keravälk läbi käis.
Ja kuskil saates oli, ei tüdruk oli nabaneedi tõttu välguga pihta saades ellu jaanud.
Postitused: 3
Inimene on siis Õnnesärgis sündinud , elus äkki läheb lihtsalt nii hästi
Postitused: 1,671
Teemad: 57
tean nii mõningaid juhtumeid.. üks naine jäi telefoniga rääkides halvatuks pikselöögist, ühe sõbranna emale lõi äike vihmavarju, võttis vist ka käe mingiks ajaks tuimaks.. ei mäleta täpselt.. aga kõige traagilisem mida olen kuulnud mitmelt sugulaselt, et oli kunagi elanud üks mees, kes käis koeraga metsas ja äike oli ta puu otsa löönud, tundub küll üsna kahtlane, aga nii väidetavalt oli.. koer oli siis koju tulnud ja inimesed seda meest otsima kutsunud. Mehel oli igatahes mingi päris mitukümmend protsenti keha nahast põlenud olnud ja istutati seda kolm kuud haiglas tagasi... karm
Pikselöögi tagajärjel isegi imevõimeid saadud ju.
Kuukiir,ei vedand,mõtle kui kuulsaks oleksid saand ja Eestis oleks kohe vaimujutte hulga rohkem ka 
Postitused: 205
Teemad: 8
Liitus: Apr 2007
Ka minuga on üks õnnetu(tegelikult ikka rohkem õnnelik) juhum olnud. Kurd lapsena läksin oma sõbrannaga tema suvila poole ja tee peal hakkas kohutavalt sadama ja välku lööma. Mul oli päris hirm kuna ikkagi äike ja nii.... Meist umbes 1,5 meetrit ees lõi välk maase...me oleks ainult kaks kolm sammu veel astunud ja mind enam siin poleks. Näen seda välgusähvatust siiamaani unes(vahel). Pöörasime otsa ümber ja kiirustasime südamete põksudes kodu poole tagasi. Ma usun et kui ma oleksin vanem olnud siis olkisn sellest suurema ¹oki saanud. Peale seda sündmust aga on imelik see, et mulle kohutavalt meeldib äike. Muidugi mitte siis kui ma pean läbiligunenuna väljas seisma. Suvel aga istun pikki öid aknal, et imetleda välgusähvatusi. Muide ma küll ei märeta et oleksime seest särisenud või midagi sellist. Aga võib olla oli see selle väikse ¹oki tagajärg et me midagi(vähemalt mina) ei tundnud.
Teine kogemus on mul ka aastaid tagasi kui olime ema klassiõel külas. Osa vanemaid olid välja peole läinud. Meie istusime vanavanematega kodus. Oli üks hullemaid torme viimase kümne aasta jooksul (seda rääkis meile vanem generatsioon) Taevas oli värviline ja sähvatas peaaegu samamoodi nagu diskosaalis. Sellel perel oli aga koer, kes välku kohutavalt kartis. Koer pangi ööseks seasulgu kinni et ta tuppa ei tuleks. Hommikuks oli koer seasulu ukse maha murdnud. Vanaema rääkis et see koer oli ühel varasemal korral isegi garaa¾iseinast läbi tulnud...rääkimata siis lehmakettidest ja muust sellisest. Imetlusväärne on see et ega koer mingi väga suur iseenesest polnud ja pealegi emane.
Hommikul aga ei saanudki me koju minna kuna öine torm oli kõik maakonna teed puid täis puistanud. Isegi seal baaris kuhu ka minu ema läks korraldari küünlavalgel(elekter oli tormi tõttu ju ära) külalistele asemed, et keegi ei peaks jala koju minema tormiga.
Vot sellised juhused on minult välgu ja tormidega.
Muudetud: 11-12-07 kell 09:35:26 katz
Postitused: 32
Teemad: 2
Liitus: Aug 2009
Välguga otse tabamust pole ma saanud,küll aga välk lõi meil kunagi majaligidal mingisse masti ja sealtkaudu vool kandus kuidagi meie majani,litakas oli suht tugev sest pooled pirnid purunesid arvuti sulas mul ülesse teleka ja paljud sellised asjad vahetasime välja aga mina loll olin samal ajal just vannis,ma olin väike ja päris tunnet ei mäleta kuid korraks tuntsin mingit sellist surve tunnet(raske seletada) lõi pirni vannitoas puruks ja oligi kõik jooksin vannist välja pea kumises natukene ja ehmatus oli suur,kõik mis vanni veest väljas olid põlved ja ylakeha oli tulipunane ja õhetas õrnalt aga midagi muud hullu ei olnud.
Õnnelik õnnestus võib õelda.
Postitused: 197
Teemad: 18
Liitus: Jul 2008
Pikselöögi pähe saanud mees jäi ellu
USAs sai üks mees pikselöögi pähe, kuid jäi siiski ellu.
31-aastane Brendan Baker oli üksinda matkamas Colorado osariigis Denveri lähistel Longs Peakis, kui puhkes äikesetorm, kirjutab foxnews.com.
Baker läks kaljunuki varju, kuid pikne lõi just sinna paika, kus ta seisis. Mehe kinnitusel ei mäleta ta juhtunust mitte midagi.
«Tulin teadvusele alles järgmisel hommikul. Mul oli müts peas ja selle tõttu ei teadnud ma, mis minu peaga juhtus,» meenutas ameeriklane.
Kuid juhtunu kohta andsid siiski märku ta paistetanud nägu, käte nõrkus ning põletushaavad ta jalgadel, õlgadel ja seljal.
Ta katsus matkajaid kohates oma pead ja siis sai aru, et pealagi on põlenud.
Ta sai arstiabi ning on õnnelik, et ellu jäi. Bakeri arvates aitasid tal ellu jääda müts ja matkajalatsid.
[Muudetud: 8-9-2010 alter]
Postitused: 1,113
Teemad: 90
Liitus: Oct 2004
Hiljutise meeletu äikesetormi ajal, mis meil sel hetkel pea kohal oli, saatsin ma akna all istudes smsi ning sekund peale seda kui saatmisnuppu vajutasin, lõi äike majast 10meetri kaugusel olevasse noorde puusse sisse, niiet puutükid lendasid. 
Iseenesest võimas vaatepilt, eriti nii lähedalt piksenoolt näha aga samas ehmatas ära ikka küll. Paar kuud enne seda oli meil võimas 150-aastane tamm, mis paiknes meeter majast, maha võetud. Thank god.. Oleks sinna sisse löönud poleks võibolla asi pelgalt murtud okstega lõppenud.
Postitused: 667
Teemad: 11
Liitus: Oct 2009
Ei teagi, kas see link peaks olema siin teemas või 13 ja reede teemas... Üsna korduv see 13 selles loos
http://www.postimees.ee/?id=300186
Postitused: 51
Liitus: Feb 2009
Mul on üs tuttav kes sai välguga tabamuse läbi mingi traktorilaadse masina mida ta parasjagu parandas. Ta ütles et välgu tõukejõud lennutas ta traktorist kolme meetri kaugusele selili maha. Pärast seda juhtumit käisid tal aasta aega kehast krambid või värinad või midagi sellist läbi. Nägin teda sellises seisus. suht jube oli.:o
Endal on samuti kogemusi sellega kuidas välk lampe puruks lööb. Kunagi ammu kui väike olin nägin kuidas äikese sähvatuse ja kärgatuse saatel meie esiku lamp sädemeid lõi. Järgmise sähvakaga läks pirn puruks. Ja elekter kadus majast ära. (huvitav et see enne ei läind)Peale selle pole midagi eriti huvitavat näind.
Seda räägiti ka veel et kellegil oli koer keset tormi hulluks läind ja hoovis püsti seisnud raudtoru järama läind. Seejärel oli välk torusse sisse löönd ja koera ära tapnud. Selle loo tõepärasuse kohta ei oska ma kahjuks midagi öelda.:S
Maailm, milles me elame
pole midagi enamat, kui peegel,
mille hõbedaselt pinnalt peegeldub teine maailm,
maa, kus aeg kaotab oma väe
ja muutub millekski tühiseks ja tähtsusetuks.
|