Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parreesia (2015, film Einar Laignast)
Laigna puhul pidasin silmas seda tsitaati peremehetunde kohta, mille sa tõid.
Argo Moori aga olen mitmes loengus kuulanud, ja tema mõtetele võin minagi alla kirjutada. Samuti peremehetunde tähtsusele.

Niipalju kui ma Laignat tean, olen mõned loengud temalt ka elavas esitluses kuulanud, ei topi ta ainujumalat suurt kuskile. Tal on oma küllaltki šamanistlik maailmapilt. Tema jaoks ta rauatöötlemise riistad on elavad hinged, iga mõõk on elav hing. Aga samas, jah, ta on üsna radikaalne kristlane sealjuures, kuigi loengutes ta mingit propat ei tee. Aga ta on kuidagi hirmuäratav, vähemalt minu silmis. Iga "aktivist" tema nina ees ikka keksima ei hakka. Ja kahtlemata on Laigna TARK inimene, kas ka nö kuri geenius, seda mina öelda ei oska. Lödipükste jaoks küllap on.

Minu meelest on küsimus just TARKUSES. Lollid aktivistid on need kõige hullemad, vahet pole mis seisukohti nad esitavad. Tark inimene oskab mistahes maailmavaate alt õigeid asju ajada, KUID - tal peab süda õiges kohas olema, ta peab olema maailma suhtes heatahtlik.
Vasta
Püüdsin kõigest rõhutada kus Laigna fookus on, võrreldes Mooriga.

Kuidas eestlastele mõisasakste kristlikku identiteeti parseldab.
Maharaiutud juurtele istutatud raibet.
https://www.para-web.org/showthread.php?...#pid265822

Algab ta identiteet ajast kus eestlaste animistlik identiteet kaduma hakkas, "kaitsekiht" kaduma.

Aga näe ... peremehed tulid meile kuldset aega tooma ju siis.

Loenguidki kuuldud, kus eestlaste paksu nahka (animistlikku kihti) kirub. Matsid, kes temasugustest peremeestest ja kristlikust usust lugu pidada ei oska.

Nii nagu me ühest teisest peremehest ida pool piisavalt ei pea.

Mitte et peremehetunde juures midagi valesti oleks..
Vaid et tema puhul sellest rääkimine üdini võlts.
Vasta
Laigna on minu jaoks ülimalt vastuoluline kuju. Olen teda palju kuulanud, juba tema 90-ndate alguse loengusarjadest alates.
Tema teoloogiline haridus ja rõhutatud katoliiklus ei taha alati sobituda tema isiksuse, käitumise ja väljaöelduga. Ta räägib kindlas kõneviisis eelajaloost, inimgeneetika loomisest Annunakide Enki ja Enlili poolt. Seega tunnustab täielikult teooriat, et inimene loodi hübriidina Maal elanud primaadile tulnuk-geene lisades. Samuti tunnustab ta astraalis rändamise võimalikkust ja kosmilist infovälja ja sealt andmete saamise võimalust nii mineviku kui tuleviku kohta. Samuti tunnistab ta mitmete kõrgtehnoloogiliste tsivilisatsioonide eksisteerimist Maa kauges minevikus. Üsna usuvastane jutt. kas pole.
Kristlikust armastusest pole tema kõnedes haisugi. Ta ihaleb kõva käega ainuvalitsejaid, kes aate nimel mõrvavad oma perekonna ja lähedased. Samas toonitab ta kogu aeg, et katoliiklus on ainuõige usk. Õigustab ja kiidab Constantinus Suurt, kes reetis oma esiisade usu ja pööras Rooma riigi kristlusse. Samas jälle on ääretult põlglik nende vastu, kes oma veendumusi reedavad. Mitmel korral on üsna üheselt vihjanud oma para-võimetele. Seda just kosmilise infovälja kasutamisel. Akasha kroonikad või kuidas seda kutsutakse. Kusjuures ka siin on üks kiiks - ise para, aga teisi parasid vihkab hingepõhjast!
Ja vastuolu tema tohutus patriotismis ja Eesti ja eestlaste ülistamises. Aga ainult sakslastena!!! Enne 13-ndat sajandit pole eestlasi tema jaoks olemas.
Meeletu visadus enese teostamisel. Enese tühisuse silmakirjalik rõhutamine ja selle juurde meeletu edevus. Suisa teatraalne esinemine enese aususe ja õigluse ja erapooletuse tõestamisel.
Ja muidugi juba mainitud tema oletatav kaastöö KGB-ga. Oma loengutes on ta korduvalt kirjeldanud oma mitmeid vestlusi selle asutuse ohvitseridega. Neil meestel oli muudki teha, kui külapapiga arutada NL-i majanduslikke ja poliitilisi kitsaskohti. Kui sind korduvalt vestlustele kutsuti, pidid olema nende huviorbiidis kui võimali dissident või siis juba nuhk! Ja nuhist pidi kasu olema, muidu on ta mõttetu ja ilmast ja liblikatest teda juttu ajama ei kutsuta. Kui siia liita nüüd tema Leningradi ja Moskva reisid ja kohtumised kõrgete aparatšikutega, millega ta ju praegu kiitleb, siis tema usureisid Armeenias, Leedus ja mujalgi NL-i piirkondades ja lisaks välismaareisid ja Vatikan. No mis järelduse sellest ikka teha võiks. Kusjuures kui vettpidavat selgitust ta selle kohta ise andnud pole ja KGB arhiividokumentide kõrvaldamise eest ametist lahti lastud. SIC!!! Noh jutt käib, et Hardo Aasmäe neidsamu KGB materjale ikka puudade viisi minema tassis, kuid mingitel kavalatel põhjustel neid kuskil edasi säilitas ja ehk isegi kuidagi kasutama hakkas või lubas hakata ja sellepärast ta trepist alla visatigi!
Aga olenemata sellest, et Laigna tohutult vastuoluline kuju on, on siiski meeldiv tema filosoofilisi arutlusi kuulata ja kristallselget keelt ja süntaksi nautida.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Film: The UFO Conclusion - UFO Lõppsõna Tyto Alba 2 1,902 11-02-2019, 08:51
Viimane postitus: zzz34
  UUS SAATESARI - Hunting Hitler 2015 (History Channel) Tacian 21 9,666 10-06-2018, 20:05
Viimane postitus: Addy
  FILM: "Zeitgeist. The Movie" Demoriel 88 46,829 21-05-2017, 16:38
Viimane postitus: Tyto Alba
  Uus dokumentaal UFOs Declassified 2015 Eestlane 1 3,299 15-02-2015, 15:57
Viimane postitus: Tacian
  Film: Shadow People (II) (2013) missykissy 2 2,930 03-08-2013, 12:06
Viimane postitus: missykissy
  Film: Forces Occultes e. Hidden Forces e. Varjatud jõud (1943) excubitoris 6 4,100 06-03-2013, 18:55
Viimane postitus: Vesilik
  FILM: "Jalutuskäik Tallinnas" lord_of_mangos 0 2,361 19-04-2011, 19:28
Viimane postitus: lord_of_mangos
  1934 aasta film 'The House Of Rothschild' excubitoris 8 5,515 05-10-2010, 16:10
Viimane postitus: excubitoris
  Dok.film Radikaal Elderm 1 3,228 17-07-2010, 21:03
Viimane postitus: Jõhvikas
  Film: "The Obama Deception" Pyramid 23 10,063 01-10-2009, 08:37
Viimane postitus: excubitoris

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat