Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jüri Lina vandenõu Thorondori vastu
Ma kavatsesin levitada siin eestikeelseid subtiitreid Jüri Lina uuele filmile. Lasin Jüri Linal endal neid subtiitreid kontrollida, et vigased ei jääks. Heast tahtest teo vastu vastas ta aga mulle niimoodi:

---------------------------------------------------------
Date: Sun, 12 Jun 2005 15:41:26 +0100 (BST)

Subject: The Lightbringers

Hr. ********!

Te pole veel tasunud filmi vaatamise eest!

Ma kavatsen seda asja edasi ajada kuni kohtuni välja.
Teie valik!

Lisaks olete omavoliliselt "teinud" mingi keeleliselt
koleda "tõlke", mis moonutab filmi sisu.

Te ei tea isegi, et John Baptist on eesti keeles
Ristija Johannes.
Samuti ei oska Te tõlkida Pühadus Jahvele ja ajate
segi numbreid.
Väidate valelikult, et shoti riituses on 35 kraadi,
samal kui filmis on öeldud 33.

Te pole ka eelnevalt viitsinud lugeda minu raamatut
"Maailmaehitajate" pettust, et veidi targemaks saada.

Et Te piraatkoopiale püüdsite subtiitreid
kombineerida, näitab, et kavatsesite varastatud
kraamiga kauplema hakata.

See on Teie õnn, et nõuan Teilt ainult 200 EEK-i ja
mitte 20 000 EEK-i kahjutasuks, mida ma teen, kui asi
kohtusse läheb, kui Te pole filmi koopiua eest
tasunud, nagu ausad inimesed on teinud.

Kuidas Teile meeldiks, kui olete kulutanud 200 000
EEK-i ja siis tuleb keegi ja hakkab Teie töövaeva ja
raha varastama Teie tagant, nagu Teie teete minu
puhul?

Kas minul pole õigus tagasi saada kulutatud raha?
Või arvate, et kõik mis turul, tuleb ka ära varastada?

Teil puudub elementaarne moraal, teadmised ja
keeleoskus nii inglise kui ka eesti keeles.
Tüüpiline petis, kes tahab teiste kulul liugu lasta.

Olen juba andnud asja oma Eesti advokaadi kätte.

Nüüd oleneb kõik Teist, kas tasute 200 EEki- või
kohtume kohtus ja siis peate maksma kohtukulud ja
hüvituse.

Teie saadetud "subtiitreid" kasutame Teie vastu kohtus
asitõendina.

Tervitades

Jüri Lina,
Stockholm

P.S. Ma ei saanud Teie mögale kohe reageerida, sest
olin Ameerika Ühendriikides oma filmi näitamas ja
raamatut tutvusmas. Saabusin koju Rootsi tagasi alles eile.
---------------------------------------------------------------------

Minu arvates on tegemist kerge paranoiaga.
Mis te mu sansideks kohtus pakuksite ?

Muudetud: 13-6-05 kell 10:24:08 Thorondor

Muudetud: 17-3-06 kell 14:41:02 Thorondor
Vasta
heh, see on küll nali. Aga kui ta suudeb tõestada, et sina levitasid seda filmi siis on sul ilmselt kellad, kuigi vaevalt ta seda suudab. Nii et kohtus 10-1 sinu kasuks, sest subtiitrid võib ju teha kõigele. Mees, mis sul arus oli, et selle talle saatsid?
Vasta
Et ära kontrolliks ja parandaks supakad. Ma ju otse filmi pealt tõlkisin. See peaks ju igasti tema huvidega kooskõlas olema. Aga raip läks lolliks kohe.
Tal ainult subtiitrid on, sealt vist näeb ajastamise kaudu vms ära, et ei ole originaalile mõeldud. Muidugi võib tuletada, et ma tõlkisin ingliskeelseid subtiitreid ümber.

Muudetud: 13-6-05 kell 11:11:16 Thorondor
Vasta
huvitav... härra lina ei suuda ju kuidagi tõestada et SINA selle piraatkoopia tegid. samas võib kohus sind süüdi mõista kui piraatluse kaasa-aitaja (tegid subtiitrid ja puha.)

lihtne lahendus oleks öelda et sa lasid enda tiritud filmi toorikule ja tahtsid neid subtiitreid valmis vorpida... sest toorikut ostes sa toetasid ka autorite ühingut... seega...

200 eeku? keegi ei hakka selle pärast asja kohtusse andma?
nahhui ta sest filmist tegi kui ta ise tahab et tema sõnum leviks kuid ei mõista et piirates selleks võimalust pole.
Vasta
ma pakun, et lina plekib sulle endale valuraha Smile1

ta juba täitsa skisoks läind. ja kui minul oeks võimalus kelleltki 20000 välja pinnida, ei lepiks ma küll 100x väiksema summaga. bluffib krdi jobi
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Thorondor
Et ära kontrolliks ja parandaks supakad. Ma ju otse filmi pealt tõlkisin. See peaks ju igasti tema huvidega kooskõlas olema. Aga raip läks lolliks kohe.
Tal ainult subtiitrid on, sealt vist näeb ajastamise kaudu vms ära, et ei ole originaalile mõeldud. Muidugi võib tuletada, et ma tõlkisin ingliskeelseid subtiitreid ümber.

Muudetud: 13-6-05 kell 11:11:16 Thorondor

supakaid võib teha ka enda jaoks ja koopiaidki võib omaks tarbeks tõmmata palju hing ihaldab
Vasta
Ja järgmisena kaebab seltsimees jüri kõik torrent ja P2P kasutajad kohtu,voh nii:hy:
Vasta
Kust sa selle toreda ripi üldse alguses said? Kui ise ei rippinud siis pole midagi karta, mine või lõpuni välja. Arvamus temas, kui isikust langes kõvasti, lootsin et ta ikka inimkonna hüvangu eest võitlemas. Kõik tahavad ikka ja ainult raha.
Vasta
Ütleme nii, et mina ei ole seda rippind.
Ta ise pidavat kohtus töötama ja jube hästi seadust tundma.
Kui ma filmi ei levita ja subtiitreid ka mitte, siis on ainuke variant filmi omamises. Ta ei saa ikka aru, et ma ei ole levitanud jne. Räägi talle palju tahad. Mingi asja downloadmisises ei saa süüdistada ju. Kui mul on link, siis kuidas mina tean, mis seal on ja kas seda autoriõigus kaitseb. Ta vee hädaldab koguaeg, et mul ei ole täpitähti ja ma ei oska eesti keelt, kuna tekst on inglisepärane. Telneti kaudu ma ei saa kuidagi ülikooli meili sisse täpitähti panna. Pikalt ja laialt viriseb. Tal vist mingid hingehädad, teeb sääsest elevanti pidevalt. Ma nii paha ja loll ja ei oska midagi ja mina süüdi jne.

Tänapäeval ei saa kuskilt tasuta õigusabi ka, Tartu Ülikooli büroo on suvel suletud. Kellelgi mingit tuttavat advokaati või seadusetundjat ei ole ?
Vasta
aga teema pealkiri ei peegelda reaalset tgeelikkust. pigem on ikkagi tegu Thorondori vandenõuga Jüri Lina vastu Smile1
Vasta
3. TEOSE KASUTAMINE AUTORI NÕUSOLEKUTA, KUID TASU MAKSMISEGA

§ 26. Audiovisuaalse teose ja teose helisalvestise kasutamine isiklikeks vajadusteks

(1) Autori nõusolekuta on lubatud reprodutseerida audiovisuaalset teost või teose helisalvestist kasutaja enda isiklikeks vajadusteks (teaduslikuks uurimistööks, õppetööks jms). Autoril, aga samuti teose esitajal ja fonogrammitootjal on õigus saada õiglast tasu teose või fonogrammi sellise kasutamise eest (§ 27).

(2) Käesoleva paragrahvi 1. lõige ei laiene juriidilistele isikutele.

§ 27. Tasu audiovisuaalse teose ja teose helisalvestise kasutamise eest isiklikeks vajadusteks

(1) §-s 26 ettenähtud teoste kasutamise kompenseerimiseks autoritele, aga samuti teoste esitajatele ja fonogrammitootjatele maksavad isiklikuks reprodutseerimiseks mõeldud salvestusseadmete (magnetofonide, videomagnetofonide jms) ja tühjade (salvestuseta) audio- ja videosalvestuseks mõeldud vahendite (lintide, kassettide jms) tootjad ning importijad vastavat tasu, mis jaotatakse õiglaselt autorite, teoste esitajate ja fonogrammitootjate vahel, lähtudes teoste ja fonogrammide kasutamisest.

(2) Käesoleva paragrahvi 1. lõikes ettenähtud tasu võtmise ja maksmise korra kehtestab Vabariigi Valitsus.

Kuidas teie sellest aru saate.
Ma nagu võin kopeerida palju tahan, enda otstarbeks, aga autoril on ka õigus saada tasu. : S
Vasta
Aga kui ta elab Rootsis, siis seal võivad ju teistsugused seadused olla, kas sa selle peale pole mõelnud?

Ning kui ta kaebab su kohtusse, siis arvatvasti ikkagi rootsis, mitte eestis.

"Kuidas teie sellest aru saate.
Ma nagu võin kopeerida palju tahan, enda otstarbeks, aga autoril on ka õigus saada tasu. : S" <--- Et sa ostad originaali ja siis teed endale koopia sellest , näiteks arvutisse, või kui originaal katki läheb vms?

Muudetud: 13-6-05 kell 21:40:31 fragger

Muudetud: 13-6-05 kell 21:41:11 fragger
Vasta
Ja mis ta seal Rootsi kohtus teeb? Eestis kehtivad Eesti seadused.

Ja Thor, mis oleks kohtu arvates õiglane tasu selle eest, et sina tegid endale kodus kogemata internetist tõmmatud materjalile subtiitrid? Bleh Õigus kasutada poolt su subtiitritest?
Vasta
Tõesti, kui Lina tahab Thori kohtusse kaevata, siis peab ta seda tegema Eestis. Rootsis pole Thor veel midagi valesti teinud(vähemalt arvan nii)
Vasta
Aa, noh okei see siis selleks, aga miks ta ütles Thorondor'ile et 200eek-i või kaebab kohtusse??
Vasta
Psühholoogiline vajadus et keegi lakuks ta talda?
Vasta
Kõigepealt ma naeran veidike. See, millest Lina räägib on üsna bullshit Smile

Thorondor - sinust oli äärmiselt rumal pakkuda Linale oma subtiitrit ülevaatamiseks. Eesti filmitegijad on siin nagu hagijad - kui saaks, siis hammustaks. Seega - kui midagi sarnast teha peab jääma raudselt anonüümseks. Pealegi on stuudiotel endi firmad, kes subtiitritega tegelevad.

Kõigepealt - sina ei reprodutseerinud teost-filmi. Sa tegid filmile kõigest subtiitri - sedagi tõenäoliselt omaks vajaduseks.Kuna film oli(nagu ma aru saan) ingliskeelne ja sina tegid sellest eestikeelse (pealegi vigadega), siis see on sinu enda looming, mitte Lina teose reprodutseerimine. Kui tegemist oleks olnud Lina filmi originaalsubtiitriga, siis tõepoolest on autoril õigus saada selleks õiglast tasu.

Samamoodi on autoril õigus tasu saada tema teose näitamise eest auditoorimites, raamatukogulaenutustes jne.

Rõhutan veelkord - tegemist ei ole Lina teose (filmi) reprodutseerimisega, vaid originaaltööga.

Tõlgetega tegelev SDI Eesti, samamoodi Sonatiin panevad oma subtiitritele enda firma copyright'i, film ise aga omab endapoolselt copyrighti.

Eestis on audiovisuaalteose kasutamine erinevateks otstarveteks üsnagi reglementeerimata (erinevalt muusikast). Muusika puhul tegeleb asjaga fonogrammitootjate liit, tänu millele on näiteks amatööfilmides võimalik kasutada originaalmuusikat tasuta.

Muide, Thorondor soovitan jätta sul asja sinnapaika ja lihtsalt Lina kirju (juhuks kui ta oma 200 eeku tahab saada) lihtsalt eirata. Kui probleeme tekib - võid alati öelda, et polnud meilidele ligipääsu.

Samas Lina võib asjast tüdineda ja ning kõik unustada.

Kui tõepoolest asi kohtusse läheks, teeks Lina ennast ilmselt lolliks (eriti veel siis näiteks kui sul on endal esitada teose originaal, millele sa omaks tarbeks ja rõõmuks subtiitri tegid)

//edit

Kuna "kuritegu" pandi toime Eestis, siis tuleb ka selles seadusruumis sinu üle kohut pidada. Rootsi seaduste jaoks on Rootsi riigi territoorium, siis siin nad ei kehti.

Muudetud: 14-6-05 kell 07:25:24 henzukaz
Vasta
---------- Forwarded message ----------
Date: Tue, 14 Jun 2005 01:56:09 +0100 (BST)
Subject: [iso-8859-1] lõpetuseks

Tere!

Teie intelligentsiga on vist midagi viga, kui Te
lihtsatest asjadest aru ei saa!

Piraatkoopiaid ei tohi internetist maha laadida.
See on ebaseaduslik! Rootsis võetakse kohtulikule
vastutusele ka neid, kes piraatkoopiaid alla laadivad.
Sest Te ei maksa ju autorile. Filmis on kirjas, et
autoriõigus kuulub mulle. Ja ainult mulle. Mitte Teile
ega kellelegi teisele. Seega on tehtud ebaseaduslik
koopia. Proovige endale mõnes kopeerimisasutuses
DVD-st koopia lasta teha. Seal öeldakse, et on tarvis
autori kirjalik luba. Pealegi on see DVD
otsekopeerimise vastu varustatud koodiga. Selle on
häkkerid murdnud, pannes toime uue kuriteo. Kuriteo
läbi omastatud kauba kasutamine on ka Eesti Vabariigis
kuritegu.

Üks austraalia härrasmees soovis teha endale sellist
koopiat videolindile. Eelnevalt oli ta minu poole
pöördunud loa saamiseks. Ta tasus vastava litsentitasu
ja ma andsin talle loa. Kirjalik kinnitus tuli mul
saata ka kopeerimisfirmale. Talle tehti koopia.

Teie minult litsentsi ei palunud, samuti mitte ei
tundnud huvi, kui palju Teil tuleb maksta
tõlkimisõiguse eest!

Olgu Teile teada, et selle filmi tõlkimise eest tuleks
Teil minule maksta litsentsitasuna 20 000 Eesti
krooni.

Et Te seda eirate, annab tunnistust Teie
kuritegelikkusest, mille eesmärk on minu majanduslik
kahjustamine (ka juhul kui Teie ise ei tahtnud nonde
koopiate eest tasu võtta).

Kas seda tõesti on nii raske taibata? Miks Te küll ei
loe läbi autoriõiguse seadusandlust, enne kui Te
midagi tõlkima hakkate?

Tõlkima ei tohi hakata enne, kuni pole autori
nõusolekut.

Teie oma kirjas kirjutasite, et Teil oli kavatsus seda
tõlget teistelegi levitada ja soovisite, et ma enne
kontrolliksin, et kõik õige oleks.

Mul Teie kirjad alles. Teil pole võimalik tagantjärele
tagasi ajada.

Olete ju oma kuriteo üles tunnistanud.

See on ju sama, kui mõrvar tunnistab üles, et tal on
mõrva kavatsus.

Poleks ilmaski arvanud, et Te nii tobe olete.

Kirjutate: Kui ma tomban internetist alla faili, kus
lingi juures ei ole
kirjas, et ma ei tohi autori nousolekutta seda
vaadata, siis ma voin selle
alla laadida ja seda enda arvutis hoida ja seda
vaadata.

See tähendab, et olete alla tõmmanud piraatkoopia.

Käesolevaga nõuan Teilt selle lehekülje aadressi.

Eesti politsei on sellest huvitatud.

Me algatame nende vastu tsiviilhagi.

Jah, subtiitrite tegemine on ebaseaduslik, kui puudub
autori nõusolek. Kas olete eile sündinud või Te ei
oska tutvuda vastava seadusandlusega. On lubatud
ainult ametlikud subtiitrid. Need on kõikidel
seaduslikel koopiatel olemas. Ebaseaduslikel neid
pole.

Teie sõnavalik "mingi
t2hen2rimine ja kaeblemine" näitab samuti Teie

primitiivsust.

Kirjutate: Oma mure kui ei meeldi.

Küsimus on elementaarses viisakuses, taktitundes ja
moraalis. Teil napib neist omadustest.

Ja ongi kõik.

Rohkem ma Teiega ei kavatse diskuteerida.

Mul on targematki teha.

Makske raha (200 krooni) mu agendi kätte ja sellega on
asi lõpetatud. Aga kui sooviste, algatame Teiegi vastu
tsiviilhagi. Ja kohtukulud tuleb Teil kanda.
Siis peate maksma litsetsi, hüvituse ja kohtukulud.

Jüri Lina
---------------------

Ometi on see vend kindel, et ma ikkagi ei tohi teha subtiitreid jne. Ta räägib oma advokaatidest Eestis, kui see miski loll idee tal on, siis peaks ju tema advikaadid talle selgeks tegema, et ei ole mõtet. Muidu peaks team ju mulle hüvitist maksma ja kohtukulud katma.

Muudetud: 17-3-06 kell 14:42:39 Thorondor
Vasta
Saada 200 kr. eest võimalus Jüri Lina väljapressimises ja shantaazhis süüdistada ... ehk polegi nii kallis?
Vasta
Et maksan talle ära ja siis süüdistan ?
Ilma maksmata saaks ju samahästi süüdistada.
Vasta
Kas seda saab kindlaks teha, et kas viimasel ajal keegi Rootsist on meie foorumit külastanud ?
Vasta
Juhul kui mul on eelnevalt võetud mõne teise riigi keelne alus text, siis pole see ju minu poolt tehtud , mul lihtsalt hobi tõlkida subtiitreid eesti keelde ,et näha kui hästi oskan seda võõrast keelt,kuidas ja kes selle interneti pani ma ei tea,Laugh,sama hästi võis selle subtiitri üles panna murdvaras kellel tekkis huvi tõlkida vastav saade ja oli juhuslikult paraweb,is,kui koju tulin oli tõsine ehmatus, keegi oli sees käind ja tõlke tööd teinud,ei noh nali naljaks olgugi ,et neti teenuse pakkujal on võimalik kindlaks teha läbi logimis failide jne., mida kellegi arvuti teeb netis on siiski suht raske tõestada ,et just sina ega mitte maja-tont seal arvuti taga tol hetkel polnud,ja neid inimesi kes seda saadet jagavad on paarkümmend-tuhat ,samas nagu eel-pool mainitud on selline raha nõudmine VÄLJAPRESSIMINE, et raha nõuda tuleb eelnevalt kohtus ära tõestada ,et see süüdistatav isik on süüdi ja ta on rikkunud kehtivat seadust(mitte rootsi vaid eesti seadust),alles siis otsustab kohus vastavalt arvestades süüdistatava sissetuleku ja majandus seisundi järgi ,kui palju peab see isik tasuma kompensiatsiooni nõudest, mina isiklikult ei usu ,et asi kohtuni jõuab sest nagu juba öeldud on selle tõestamisega tükk tegemist,võib olla on toru-jüril lihtsalt meedia kära vaja ,et siis rohkem inimesi huvituks tema filmist, aga no jah tont seda teab mis toru-jüri peas liigub.
Vasta
mul seesama fail koos supakatega arvutis. rsk... peab kah vast Linale plekkima hakkama...
Vasta
Saada kiri wink
Vasta
Kuidas siis subclub.future.ee püsib?
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Estonia katastroof - õnnetus? Vandenõu? Osa II Geargirl 273 51,053 30-09-2024, 22:45
Viimane postitus: xcad
  Maailma eliidi varjatud magamistoa "mängud" ehk kuriteod laste vastu excubitoris 456 251,907 29-06-2023, 23:37
Viimane postitus: Mario
  Estonia katastroof - õnnetus? Vandenõu? Osa I hiidlane 2,591 584,158 19-10-2021, 09:31
Viimane postitus: Mannu
  Holokaust - sajandi vandenõu? Creed 821 407,305 11-09-2021, 22:25
Viimane postitus: I'll be back
  Elektroonika laguneb. Vandenõu? kivikas666 106 49,014 30-05-2021, 01:48
Viimane postitus: isemaag
  Madeline McCann - Rööv või vandenõu? Ares 30 20,245 17-05-2021, 15:04
Viimane postitus: euroruubel
  Juri Gagarin VLAD 36 5,485 15-04-2021, 20:07
Viimane postitus: Geargirl
  Bielefeld'i vandenõu xawa 0 1,614 29-08-2019, 01:10
Viimane postitus: xawa
  Salajane Leping meie vastu... Infinite 5 6,590 17-12-2018, 17:19