Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jüri Lina vandenõu Thorondori vastu
Allalaadimine on piraatlus <- loe.
Vasta
ma pidasin seadust silmas.. ehk siis seda, et on keelatud netist asju alla laadida

Muudetud: 15-7-05 kell 04:18:23 durian
Vasta
allalaadimine on piraatlus?
irw
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: tint
Allalaadimine on piraatlus <- loe.

No siis peaks ka näiteks Uno raadio kuulamine ja internetis brausimine piraatlus olemas, sest neti käimise ajal käib koguaeg info allalaadimine.
Vasta
Asi ei ole seaduses. Asi on süüdistuses. Isik ei pruugi sind üldse piraatluses süüdistada, ja kui ka süüdistaks, siis võib kõike ära tõestada.

Kui mina näiteks suudan ära tõestada, et allalaadimine on piraatlus, siis on Thor ka süüdi. See oli näide ja see ei pea tingimata tähendama, et ma seda tõestada saan, kes veel aru pole saanud...

Pigem kaebaks kohtusse selle valetõlkimise eest mida saab ka vaadelda kui petmist ja informatsioonivõltsimist ja sel juhul okleks tegemist Thori konspiratsiooniga rahva vastu. Kui tõlkida ei oska, kasuta sõnaraamatut jms aga dokumentaalfilme ja asju pole hea valesti tõlkida.

Illegaalne allalaadimine on piraatlus, iseasi kas piisavalt karistatav. Kuid tänapäeva maailmas saab kõige eest karistust määrata.

Muudetud: 15-7-05 kell 12:52:08 tint

Muudetud: 15-7-05 kell 12:53:30 tint
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: tint
Asi ei ole seaduses. Asi on süüdistuses. Isik ei pruugi sind üldse piraatluses süüdistada, ja kui ka süüdistaks, siis võib kõike ära tõestada.

Kui mina näiteks suudan ära tõestada, et allalaadimine on piraatlus, siis on Thor ka süüdi. See oli näide ja see ei pea tingimata tähendama, et ma seda tõestada saan, kes veel aru pole saanud...

Pigem kaebaks kohtusse selle valetõlkimise eest mida saab ka vaadelda kui petmist ja informatsioonivõltsimist ja sel juhul okleks tegemist Thori konspiratsiooniga rahva vastu. Kui tõlkida ei oska, kasuta sõnaraamatut jms aga dokumentaalfilme ja asju pole hea valesti tõlkida.

Illegaalne allalaadimine on piraatlus, iseasi kas piisavalt karistatav. Kuid tänapäeva maailmas saab kõige eest karistust määrata.

Muudetud: 15-7-05 kell 12:52:08 tint

Muudetud: 15-7-05 kell 12:53:30 tint

Tint, ega sinu päris nimi juhuslikult Jüri Lina pole????:hy:
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: herr der dunkelheit

sama siin. vana on päris kõva kriitik igatahes. igale asjale leiab midagi millega vastuvaieldaBlehBlehBleh. Aga noh kriitika ongi see mis harib ju ( vaidlused jne. Minu arust vähemalt panevad rohkem mõtlema)
Vasta
mina ei saa ikkagi aru, mis asi on illegaalne allalaadimine... pole ju seadust, mis väidaks.. midagi taolist.
Vasta
Kui produkt on autorikaitse all ja selle allalaadimine on ametlikult rahaline, siis oleks ju selle mitterahaline allalaadimine kuritegu, seaduse rikkumine.

Iseasi kuidas see antud kontekstis kehtib, aga ma vastasin küsimusele ja seda oligi vaja.

Hiljuti ma hakkasin üht dokumentaalfilmi tõmbama, kuid poole tõmbamise pealt bänniti film ära, siit tekkis ka kohe küsimus, kas selle hankimine on kuritegu? Kui ma olen näiteks pool filmi ära tõmmanud, siis seda poolt filmi ma võin ju ikka vaadata, kas ka levitada kui antud film polnud varem mingite levitamist keelavate seadustega kaitstud.
Vasta
iga tootega on kaasas EULA (end user license agreement ehk siis lõppkasutaja litsentsi leping.) seal peaks olema kiri et omastatud kraami ei tohi reprodutseerida, avalikult esitada ega selle arvelt raha teenida.
kui keegi ostab toote (filmi, programmi, muusika) siis on see TEMA leping tootjaga. kui tema teeb ikkagi koopia ja paiskab internetti siis see kes alla laeb EI OLE vastutav kuna tiritava värgiga pole kaasas EULAt... seega kohtus jääb süüdlaseks tegelane kes kopeerib mitte tegelane kes tirib.
Vasta
Sinu jutust ma võin vabalt järeldada, et inimene, kes on asja mitte ostnud, vaid tasuta tirinud, pole mingit lepingut kellegagi sõlminud ja võib asja ka levitada...

Ja mina ei rääkinud ennem üldsegi mitte tootja - tarbija vahelisest lepingust vaid tervest seadusest.

"Kui produkt on autorikaitse all ja selle allalaadimine on ametlikult rahaline, siis oleks ju selle mitterahaline allalaadimine kuritegu, seaduse rikkumine." Vastasel juhul ma võiksin samahästi poodi või poodi varustavasse lattu jalutada ja sealt ühe produkti omale võtta tasuta.

Muudetud: 16-7-05 kell 19:38:37 tint
Vasta
jep... nii ta on. seadus on kindlaksmääratud reeglid mille järgi talitada.
mina võin tirida mida tahes... ja keegi mind ei koti.
kui aga teosel on EULA kaasas... siis on minu KOHUS olla kindel et mina olen see LÕPPKASUTAJA mitte aga keegi teine... kui ma pole EULAs kirjeldatud persoon siis olen illegaalse tarkvara omandaja.
kui aga olen lõppkasutaja ja toote eest maksnud siis on see minu toode... saaga ei kuulu see edasisele jagamisele p2p ega muul moel.
Vasta
Piraatfilmide allalaadimine on täitsa tasuta nii, et miks vaja arutada, et kui oleks tasuline.
Vasta
Tähendab, kui ma tõmban kellegi programmi ja kräkin selle ära nii, et installimisel see ei kuva ega küsi EULAt ja programm ise ei sisalda enam EULAt, võin ma seda ka edasi levitada?

Ja EULA sisaldus üksi ei määra kas ma võin olla selle produkti lõppkasutaja või mitte, olen näinud EUALsid kus on edasilevitamine lubatud.

Ja tähendab, piraatfilmid on illegaalselt omandatud või illegaalsed filmid, näiteks keelatud filmid, vastasel juhul oleks tegemist lihtsalt filmidega.

Muudetud: 16-7-05 kell 20:18:11 tint
Vasta
tint. kunagi telekas üks tüüp BSAst ütles.. .et seaduse silmis ei saa teha midagi tüübiga kes on tirinud endale filmi kuskilt... ja selle kõrvetanud plaadile.
kuna tooriku ostmisega toetad sa ka autorite ühingut... seega sa oled selle filmi/programmi/muusika eest juba tasunud.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: celtic
tint. kunagi telekas üks tüüp BSAst ütles.. .et seaduse silmis ei saa teha midagi tüübiga kes on tirinud endale filmi kuskilt... ja selle kõrvetanud plaadile.
kuna tooriku ostmisega toetad sa ka autorite ühingut... seega sa oled selle filmi/programmi/muusika eest juba tasunud.

Ma ei eitagi seda, ehk loeksite mu postitused uuesti läbi.

Minu viimane postitus näiteks ei puutugi siia ja ma ei näe seetõttu põhjust, miks teie pidite antud posti siia lõppu lisama. Esitasin seal ühe küsimuse, ehk vastaksite, kuna see küsimus oli esitatud teie väite kohta.

Pealegi, puhtalt filmi allalaadimiseks ei pea ma toorikut ostma.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: bolteque
Tsitaat:Algselt postitas: herr der dunkelheit

sama siin. vana on päris kõva kriitik igatahes. igale asjale leiab midagi millega vastuvaieldaBlehBlehBleh. Aga noh kriitika ongi see mis harib ju ( vaidlused jne. Minu arust vähemalt panevad rohkem mõtlema)

Tint, sa ei kavatsegi sellele vastata või? Praegu hakkan ma üha rohkem mõtlema et sa oledki Jüri ise. Kaebad, et celtic su küsimusele ei vastanud, kuid vaat, mis ise teed...
Vasta
Tint ei ole Jüri Lina, te lugemisoskusetud mitte-piisavalt-pedantsed-faktide-lugemiseks inimesed.

Antud juhul oleks tegemist pigem foorumirahva vandenõuga kasutaja tindi vastu. Foorumit võib võrrelda USA valitsusega, sest seal toimitakse samamoodi, üksteise ninade alt mööda hiilides ja seadusi ignoreerides, lihtsalt probleemi eirates ja seda kõrvaldades, et seda poleks.

Aga noh, teil pole sellistest asjadest muidugi aimugi.

Muudetud: 21-8-05 kell 20:21:43 psühho
Vasta
Tsitaat:Aga noh, teil pole sellistest asjadest muidugi aimugi.
Jah, sest me oleme siin foorumis ainult külma jumala ahvid ja sinu ülesandeks jääb meile selgeks teha kui tõsine see tegelikult on.
Vasta
Oh jah, iroonia läbi teie endi. Nali rahvale.
Vasta
mul on tunne et psühho on tint.
Vasta
tunne on sul õige
Vasta
Kust sa julged väita, et celticu tunne õige on, bolteque?

Mul on tunne, et bolteque on jõuluvana.

Ma võin olla ja ma võin mitte olla. Oleneb kelle silmis ja mis tõestusega. Äkki tint oli veel keegi?

Muudetud: 22-8-05 kell 01:31:50 psühho
Vasta
Kust sa julged väita, et tint ei olnud Jüri Lina.
Kui sa ütled, et tõenäosuse abil julged väita, siis me vastame sulle samamoodi. Vähem postitamise vaeva.
Vasta
Sest ma tean, et tint ei ole Jüri Lina. Tõestada ma seda muidugi ei saa.

Keegi peab ju vastama, kuna tint seda ise teha ei saa.

Muudetud: 22-8-05 kell 12:58:41 psühho
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Estonia katastroof - õnnetus? Vandenõu? Osa II Geargirl 255 40,438 06-12-2023, 10:06
Viimane postitus: Volodja
  Maailma eliidi varjatud magamistoa "mängud" ehk kuriteod laste vastu excubitoris 456 243,224 29-06-2023, 23:37
Viimane postitus: Mario
  Estonia katastroof - õnnetus? Vandenõu? Osa I hiidlane 2,591 550,142 19-10-2021, 09:31
Viimane postitus: Mannu
  Holokaust - sajandi vandenõu? Creed 821 396,404 11-09-2021, 22:25
Viimane postitus: I'll be back
  Elektroonika laguneb. Vandenõu? kivikas666 106 47,267 30-05-2021, 01:48
Viimane postitus: isemaag
  Madeline McCann - Rööv või vandenõu? Ares 30 19,746 17-05-2021, 15:04
Viimane postitus: euroruubel
  Juri Gagarin VLAD 36 4,956 15-04-2021, 20:07
Viimane postitus: Geargirl
  Bielefeld'i vandenõu xawa 0 1,551 29-08-2019, 01:10
Viimane postitus: xawa
  Salajane Leping meie vastu... Infinite 5 5,828 17-12-2018, 17:19